A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Húúúú, hajrá Vörösbegy!!!! :D
Vendég

Konkri
Szerintem moss.:D:D:D:D:D:D Kriszt Moss :lol: :lol: :lol: :lol:
Még a végén ebben a 4 napban történik valami. :wink:

Nekem ma "tudtomra" adták mit kell tennem...vagyis tennünk Apjukkal. :lol: Na attól biztos,hogy még 2 hó múlva is 2in1 lennék. :lol: 3 éve se használt. :lol: Lehet megnézem egyik Ákos koncertet...anno rá 1 napra szültem. :D
Vendég

Sziasztok !

Ha nem gond becsatlakoznék közétek.
Mi Január 26-ra vagyunk kiírva. Szoktam olvasni a leveleket.Gratula mindenkinek aki lebabázott.Van köztetek olyan aki a Jahn Ferencbe szült vagy ott fog szülni?Ja és még lenne egy olyan kérdésem hogy körübelül mennyi pénzt szoktak adni a szülésznőnek és a dokinak.
Megköszönném ha segítenétek,az se baj ha privibe írjátok.
Előre is köszi mindent.
bildikó

Szia Ildikó!
Ez a hálapénz dolog már felmerült itt...
Sok dologtól függ.Én magánrendelésre járok,ahol eddig is fizettem,így 50e-nél többet nem adok a dokinak.Szülésznőnek 20e körül gondoltam...de függ az eseményektől,hozzáállástól is.Pontos összegről szülés után döntök...

SleepinViki merre vagy?????????
Vendég

Erika+++++++++++++

Bildikó, én csaszira (bejött a szülésznő velem és képeket is csinált) szülésznőnek 15, dokinak az eddigi "juttatásokon"felül 50.
Vendég

Vörösbegy, megy a drukk, úgy lett, ahogy szeretted volna :lol:

Lafi nagyon édi a kis döbrögi :D

Ma én is k..va sokat keményedek, CTG-n volt egy 100-as is és Vörösbeggyel egyidősek vagyunk :roll:

Konkri, én is hasonlókat érzek, mindig mondom apának, hogy én még szívesen hordozom, etetem odabent, persze kíváncsi is vagyok, hogy milyen, de egyenlőre ilyen kettős érzésem van. Jó lenne ha végre letisztulnának bennem a dolgok, mert már marhára nem sok idő van...

Norma, én is kendőzni fogok, na ezt viszont alig várom, jobban, mint a szülést. Arra gondoltam, hogy eleinte abban viszem levegőzni, gondolom akár kabát alá is befér, nem?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Szia Ildikó!

Sleepin és én a Jáhn Ferencben fogunk szülni és január 24-re vagyunk kiírva. A hálapénzről csak annyit, hogy nem magánba járunk, hanem a kórházba és én személy szerint kb. 40-et szánok a szülésre akárki lesz is bent velem. Egész egyszerűen a többit szeretném magunkra költeni. :D Ki az orvosod?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Sziasztok!

Blongyi!
Petikének 12 tejtesója volt/van. Anyatej ügyben nekem is voltak aggályaim, amik szép lassan elmúltak. Főleg, hogy a tápszerrel szemben sokkal komolyabbak a fenntartásaim. Eddigi tapasztalat az volt, hogy nagyon rendes anyukákkal sikerült összekerülni, és persze mindőjük a saját gyerekének is ugyanazt adta, amit az enyém kapott. Látva őket - mindig személyesen mentünk az anyatejért - ez elegendő garanciának látszott.
Már most is megtaláltam azt az anyukát, akitől tejet hozok, sőt be is van már tárazva a mélyhűtőbe a finom anyatejecske....(nálam - tejmirigy elégtelenség miatt - tuti, hogy kell).

Vörösbegy!
Bár, most biztosan nem olvasol, bizony mi buliztunk, ha amolyan kisgyerekes tempóban is... 1/2 12-ig bírtam.... jó volt.... ki tudja, mikor legközelebb... bár a szülést is nevezhetném bulinak...

Konkri!

Igazán megtisztelő, hogy velem szültél álmodban, és főleg, hogy nem fájt.... biztos álmomban kölcsönadtam a vajúdóolajat... :D

Ma már illene bemennem a kh-ba, mert egy hónapja voltam utoljára... nem sok kedvem van. Az UH. oké, de nst-re és bv-re nem igazán vágyom... ha nem az átlagos a szívhang, akkor rögtön ijesztgetik az embert. Én érezm, hogy baba oké, mozog, meg minden, nem aggódom. A bv.-ot is olyan könnyen osztogatják, amikor igazából attól semmi sem változik, és amit megtudok belőle, attól még akármi is lehet...meg nem lehet... visszautasítani meg ciki, illetve magyarázkodni lennék kénytelen.... majd meglátjuk....

Ugyan hogyan is értené meg bárki, hogy jobban bízok Istenben, a természet rendjében, magamban, sőt a természet rendetlenségében is, mint a műszereikben....... totál kiakasztanám őket. Pedig így van. Ha nem kellett volna anyatej után néznem, akkor ma is az a kissé beképzelt, magánakvaló, zárkózott és totál bizalmatlan ember volnék, aki nem is olyan régen. Az összes pozitív változást ez a természeti "hiba" okozta és ma már őszintén hálás vagyok ezért.....

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

sziasztok!
köszi a drukkokat...a tegnapi "csak" főpróba volt...számomra sok-sok tanulsággal...hogy mennyire nehéz eldönteni, hogy a dolog, ami éppen történik velünk, most valóban a szülés, vagy sem...hogy most el kell-e indulni, vagy sem...teljesen tanácstalan voltam...hiszen Donáttal betoltak a műtőbe egy kiírt napon, Dórival pedig elfolyt a magzatvíz...
tegnap fájások voltak...a végén már bőven 10 perc alatt, de nem rendszeresen...de ilyeneket még nem éreztem soha...ijesztő és örömteli is egyben...azt hittem órák kérdese és találkozunk Barnival...majd éfjél felé alul-felül kijött minden, ami fölösleges :oops: , lefeküdtem pihenni és mintha az egészet elvágták volna...
pedig 17-éjfélig keményedtem erősen...
szóval még egyben vagyunk :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Helloka!!!!

Hát bocsánat, hogy eltűntem, mint szürke szamár, de a decemberem katasztrófa volt... Minden szempontból. De mostmár január van, lábakat fel és jöhet aminek jönnie kell! :) Kórházi pakkom készül :oops: , még mindig nem teljes. Babaruhák kimosva, kivasalva, ágynemű úgyszint. Ezzel már nem lesz gond. Még jópár adag mosnivaló van. 1-2 beszereznivaló, de azt csak jövőhéten tudom, mert zárva a bolt. Hát én szépen csendben átsunnyogtam 2008-ba. De annyira sz@r volt a december, hogy már úgy vártam a januárt, mint a Messiást! Volt 1 kiadós influenzám is pont karácsonykor. 26-án a szülészetet hívtam, mit vehetek be, mert addigra be is lázasodtam. Napokig nem aludtam és nem is sokat ettem. És ez csak 1 a sok közül.

Mind1, a sziveszterem jó volt, és a januárom eddig kop kop kop szuper! :) Kivéve, hogy szétfőztem a lencsét, de meg lehetett ennei... :D

Baba: Pénteken kellett volna UH-zni, de sokan voltak és fennforgás volt, így mondták, hogy aki nem sűrgős az jöjjön vissza jövőhéten. Így kértünk időpontot ctg-re és pénteken megyünk UH-ra és CTG-re is. Bár feleslegesnek tartom a CTG-t.

Bocsánat de visszaolvasni nem fogok tudni szerintem, de megpróbálom most. Amúgy nem leszek valami sűrűn, mert azért elég sok dolgom van még... Ha info van rólam, Pandi értesít Titeket! :wink: Én pedig Tőle értesülök.

Na pusszantás Mindenkinek és BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
sleepin

Vörösbegy,
Szerintem most már beindul a szülés, nem véletlenül volt a tegnapi akció.

Bildikó,
Üdv! Dokihoz magánba járok így 50-et adok. Szülésznőt is fogadtam neki 40-et fogunk. Ha császár lenne akkor ezek az összegek változnak, de ezen nem is gondolkodom. Persze azért majd azt is figyelembe veszem, hogy ki milyen volt a szülés közben, de szerintem ezzel nem lesz baj.

Viki,
Téged itt is látni? :lol:

Rólam: A méhem nagyon résen volt, tegnap délután óta folyamatosan keményedik még fekve is, pont úgy mint régen, nem is tudtam igazán aludni tőle. Derekam is fáj, a pocim is görcsöl, szóval hiányzik a gyógyszerem pedig még nem is ment ki igazán a hatása. Csütörtökön uh, péntelen ctg, hétfőn vérvétel kicsit félek a sok mászkálástól elszoktam tőle :oops:
Vendég

Sziasztok

Vörösbegy, sajnálom, hogy nem találkozhattál tegnap a kisfiaddal , de biztosan már hamarosan találkozhattok.

Pandácska azért csak óvatosan a sok mászkálással bár tudom, hogy ezek a vizsgálatok kellenek. Nekem jövő héten szerdán kell mennem az első ctg-re, holnap pedig megyek vérvételre. Tényleg Te a MÁV-ba mész ctg-re?

Feltennék egy kérdés, ami lehet, hogy butaság de akkor nézzétek el nekem: Ti ugyanazzal a mosószerrel mostátok ki a baba ruhákat, amivel a sajátotokat. Én most szeretnék nekiállni a mosásnak, és ezen gondolkodtam, hogy jó az amit eddig használtam (folyékony Ariel), vagy kell venni babákank való mosószert, és ha jól tudom akkor öblítőt nem lehet használni ugye?

Kép
andi1975

Andi,
Igen a Mávba megyek ctg-re. Én is Arielt használok a mosáshoz, és öblítettem is a rucikat, az öblítő sensitive. Nővérem is így csinálja, és jó volt neki a két babájánál. Persze majd ha megszületik, meglátod hogy mit bír a pici bőre, mert nem egyformák a babák sem.
Vendég

Pandamami! Küldtem Neked egy privit!!

És természetesen szeretettel drukkolok a topik összes finisben járó kismamijának!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pandácska

Köszi, akkor én is így fogom csinálni. Ha nem gond, akkor majd mesélj a Máv-os észrevételekről. Én 22-én bent voltam, megnézni a szülőszobákat, szerintem egész jók (legalábbis nekem tetszettek), van 8 db, amiből 2 alternatív ami szerintem csak annyit jelent, hogy van a szülőszobában kád is. És van még egy 2 v. 3 ágyas vajúdó, és 1 császáros műtő. Ami egy kicsit furcsa volt, illetve nekem nem nagyon tetszik, az az, hogy a szülszobáról a babát is és téged is egy belgyógyászati osztály folyósóján keresztül visznek át a gyermekágyas részlegre. A gyerekágyas részleg pedig 3 ágyas és mindegyikhez van wc és fürdő, de oda nem lehetett bemenni.

Lafi neked pedig utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánok.

Kép
andi1975

Andi,
Ok majd mesélek, pénteken biztos megnézek én is mindent.

Lafi,
Tényleg, pedig 31-én még a buksimba volt, hogy jön a névnapod :oops:

Kép
Vendég

Hahó
Hát Vörösbegy,főpróba megvolt. :D :D Remélem azért 1-2 nap és tényleg elindul Barnibaba.:)

Én hamarosan indulok NST-re...vizeletet is vinnem kell,sok fehhérje volt benne múltnap,meg nitrit is...Ez azért már gáz... :roll: Vissza is álltam a só fogyasztással... :roll:

Egy mai,elmaradt karácsonyi pocifotó (még 1 hétig áll a fa,nem csúsztam le róla.:) )
Kép

ÉS 1-2 kép karácsonyról,szülinapról
Kép

itt már betegen Keresztanyuval
Kép

Mindenki szerel,ünnepelt figyel:)
Kép
Vendég

Uhhh Lego!!!!
Nem tudom írtam-e már, de akkor most (is) leírom: GYÖNYÖRŰ A KISLÁNY!!!!!!
Mellesleg a pocakod is szép!!! :lol:

Vörösbegy: majd csak beindul Barni is!! Jó kis próba volt :wink: De biztosan csak napok kérdése, nem?

Dokipénz: mi rendesen kiakadtunk :shock: :oops: Amikor a kórházban voltam a szomszéd szobában feküdt egy másik anyuka, akinek uaz volt az orvosa,mint az enyém. Ő mondta,hogy a dokink 70.ezret kér a szülésért :shock: Neki még ideje sem volt megkérdezni, a doki közölte vele. Gondoltam neki azért mondott ennyit,mert a terhessége is veszélyes volt, és a szülés is.
Mi gondoltunk egy 50.ezerre a párommal, erre megkérdeztem a dokit nehogy szégyenben maradjunk. No,nekem is uanyit mondott.
A szülésznőnek 20.ezret adtunk, a gyermekorvosnak 10.ezret.
Amikor erről beszéltünk az egyik csecsemős is jelen volt, és teljesen kibukott. Szó szerint ezt mondta: "A qrva anyját!" :oops:
Meg is kérdezte, hogy: "Miért, nem jártatok a magánrendelésre?"
Mondtuk, de igen jártunk, alkalmanként 5.ezerért.
A mi dokinkhoz még annyit hozzáfűzött, hogy nem is olyan régen tök normális volt, nagyon jó orvos, de túlvállalta magát, és van, hogy nekimegy a falnak :wink:

Skacok! Ha a baba kihányja a kaját, de utána még enni kér, az nem gond ha adok neki, ugye? Csórikám kihányta a 110 gr-ot, utána megevett csak 40-et...
:roll: Nyilván erőltetni nem akarom, de ő kérte :wink:

Tegnap, ill. ma hajnalban az etetésnél gondoltam csinálok pár nevetős képet, hát nem olyan egyszerű egyik kézben a babával,a másikkal meg fókuszálni..stb. majd csak összejön.
Annyira nem bírom az éjszakázást, de amikor elkezd nevetgélni, akkor elszáll minden fáradtságom.. :D
Vendég

lego, szépek vagytok!

Vörösbegy, na akkor izgulunk tovább!

Blongyi, nem gond, nekem is csinálja ezt, aztán szépen kér még!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket, a 8 napba belefér! :wink:

Máv 3 ágyas szoba, wc, zuhany, hajj miről maradtam le???!!! :evil: Mellesleg sajna ez van, harcoltak, hogy legyen egy körfolyosó , hoy ne kelljen átvinni a belgyogyón a babákat, de nem csinálták meg, pedig az Ogyik nagyon harcolt, addig nem volt hajlandó költözni, de hát jött egy jó kis botrány, és amiatt muszáj volt (botrány:hírtv volt kint dec elején vagy nov végén és qva nagy botrányt csapott egy nőci, még a honvédelmi és az egügyi miniszterek is kint voltak)Micsoda pletykákat éltem át, mi?

Rólunk:zabálunk, zabálunk, zabálunk, büfögünk és pukizunk és kakilunk mint egy felnőtt és 3670 grammok vagyunk!!!!!!!!!!!!!Hát jó nagy gyerekem lett volna ha megszületik, mi???Mert kb ezzel a veresenysúllyal született volna. Van hogy 200 ml-t is megeszünk, de átlag a minimum 150.
Vendég

Cső Csajok!

Apró terveim szétfoszlottak (könyvtár, utolsó látogatás nagyszüleimnél, takarítás, ablakmosi...) - alig kapok levegőt. Nem férünk a bőrömbe. Még jó hogy a fórumokon, msn-en írni kell, mert ha beszélnem kéne megfulladnék... :(

Holnap nst, és utána 4 nap apával, aztán jöhetne Marcuskám. Ma egyenlőre örülök ha vmi kaját tudok rittyenteni az uramnak...
Iszonyat punnyadt vagyok, de kimerít még a semmittevés is, mert nem kapok levegőt - így aludni se tudok.

Hajrá evrybordy! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztik
Mi meg mindig egybe es fitten,mikor lesz ebbol szules.Holnap megyun k orvoshoz.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de kicsit még nehéz összeegyeztetni a saját életritmusomat a Marciéval, de már alakul:)

Ha tudom, minden nap beleolvasok a fórumba, hogy lássam a fejleményeket, de úgy látom eddig senki nem követte még a példánkat! Talán majd most lassan Vörösbegy jön!??

Lányok!
Annyira kívánom nektek, hogy lassan szülessenek meg a kisprücskök, mert annyi öröm van bennük, hogy ezt szóval el sem lehet mondani!!! Én minden nap bőgök örömömben, és százszor elmondjuk apával, h milyen gyönyörű a mi kisfiunk!
Lafi írta, hogy Hunor sokat mosolyog. Marci is megajándékoz bennünket minden szopi után egy-egy kis alvós, elégedett mosollyal :) És tényleg, ahogy Blongyi is írja, ilyenkor még ha éjszaka is van, eltűnik minden fáradtság!

Konkri: olvastam a mellbimbó dilemmádat. Nem rémisztgetésből, de tényleg én is ajánlom, hogy ha ennyire érzékeny vagy rá, akkor szerezz be bimbóvédőt, mert nekem a kórházban nagyon kisebesedett a bimbóm (szerintem először helytelenül szopiztattam) és csak most jött le itthon a varr róla. Nagyon csúnya volt és fájt is, így lehet, hogy neked már jobb is lenne ezzel szoktatni a babókádat.

Lafi: Hunor gyönyörű és NAGYON nőőőő! Nem is csoda, amilyen mennyiségeket bekajál :)

Hírt adok magunkról:
Marcika nagyon jófej baba:), sokat alszik, éjszaka csak kétszer ébred, és általában sírás nélkül visszaalszik (mondom, általában:) Ha sír, nem rohanunk felkapkodni, egy kis sírás nem ártott még meg senkinek. Egy idő után egyébként ő is rájön, hogy ez a taktika nem jön be, aztán elhallgat. Ha viszont nagyon átmegy fájdalmas sírásba, akkor inkább felveszem :!: :!: Gáz :?:
Enni jól eszik, általában beszopizza a 80-100 grammot. Hányi hála az égnek nem szokott, bár elég mohó, de büfizni nem tud/szokott, ami viszont rossz, mert így sokat görcsölget a hasa a pukiktól!

Hálapénz:
Mi 50e Ft-ot adtunk, szerintem ez átlagosnak felel meg. Vannak drágábbak is, itt Szolnokon is. Én a dokim kereken megkérdeztem előtte, nem akartam utólag feszengeni.

Akartam még írni, de Marci jelez,hogy éhes, úgyhogy ha lesz időm, akkor foly.köv.!

Addig is kitartás Csajok!!!

KépKép
Kép
sagi1

Raadasul 7-en kezd munkaba a ferjem,meg mindenki,jo lenne ha addigra meglenne a pici.Apa is tolthetett volna egy kis idot velunk.

Kép

Kép
marcsitita

Ági, mi is így csináljuk, ha sír, várok, mert ha csak szórikázik, akkor abbahagyja, amint rájön, nem foglalkozunk vele, ha fájdalmas, felveszem, megnézem, mi újság. Ha kakis, peluscsere ,ha éhes, sajnálom mert tartjuk a 3 órás etetést az éj kivételével, akkor cumi a szájába, meg egy kis vizet adok, na akkor azt hiszi, kaját kapott, mármint a vízről hiszi azt, és bealszik.
Vendég

Marina: persze! ez is szuper benne többek között, hogy őt nem kell agyonöltöztetned, magadra kötöd, rá a kabátod és kész. Neki az a legjobb ha rajtad lehet (meg neked is :)). Nálunk ez nem kérdés mert Boti még babakocsi igényes korú, igy az foglalt.

Kép
Kép
normajeane

Helloka!
Aszem ma sikerült először elengednem magam.. :oops: :lol:
Hazahoztam a Vinit az oviból, Milu is fennt volt. Kihoztam a nappaliba, hadd legyen velünk. Milán szemmel láthatóan kitüntei figyelmével a bátyust!! Hiába, gyerek-gyerek.. :D
Sokáig elvoltak, és nagyon örültem ,mert nem volt sírás, csak ismerkedés a világgal.
Felteszek egy képet, a kórházból jöttünk haza. Jobban látszik a "kiságy",mint a gyerek :lol: :wink: Kép Milán ágyikója
Vendég

Jaj Blongyi, nagyon irigyellek!!! Nagyon jó nézni és belegondolni, hogy még pár nap és... Csak ez a bizonytalan várakozás, ami őrjítő. Ezért inkább Kriszti nem gondolkodik. És főleg nem stresszel a szüléssel.

Én naponta átpakolom már a cuccait Marcellnak.

Most egyenlőre próbálom kiélvezni terhességem utolsó pillanatait... ezért nem tudom, hogy ennek örüljek v szomorkodjak? :) Hát igen, az idő múlása az amit sosem tudtam feldolgozni, minden szünet végén totál depis voltam. Na sebaj, azért még élvezkedem és ha Marcell kint lesz, akkor majd úgy is arra koncentrálok, hogy wow, itt van!

Most bezárom az ajtót, nehogy meglepjen vki és megpróbálok furulyázni neki.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Sokat segítettetek vele,bár mi is kb ilyen összegekben gondolkodtunk.Dr Kollárnál fogunk szülni és a Fekete Ildikó lesz a szülésznő.Eddig teljesen megvagyunk velük elégedve.Amikor probléma volt a terhesség alatt állandóan lehetett számítani rájuk.
Mi is megyünk pénteken CTG-re,ez már a negyedik lesz.A szülésznő szerint 20.-áig meg lesz a kicsink.Remélem igaza lesz.
Blongyi nagyon édes a kicsi.[/b]
bildikó

Blongyi, annyira tündéri a kisfiad. Abban a hatalmas ágyban szinte elveszik, de hihetetlenül édes ahogy ott fekszik. Tényleg annyira jó már nektek akik babáztok.

Kép
andi1975

Tóthzsu,
bár már biztos írtad, csak nem emlékszem: vajúdásnál jó párologtatni a levendula-muskotályzsálya-jázmin? Vagy más? A muskotályzsálya vajon ténylg büdös, vagy csak azért, mert lejárt? (Lejárt amit kaptam a gyógyszertárban)

Lemondtam írásban a védőnőmről, mit gondoltok, ma ki ébresztett telefonon :roll: (Nem vettem fel, erre felhív 10 percre rá a kolléganőm, akivel összejárnak...)

Kép
marina74

Sziasztok!

Konkri, evvel a levegő dologgal én is így vagyok. Annyira nehezemre esik levegőt venni és azt érzem, hogy szétszakad a bőröm a bordáimon.

Közületek volt vkinek candida albincansa??? Eddig tök panaszmetnes voltam erre most az uccsó hetekben jön ez a hüvelyváladék gomba :( Kaptam rá kúpot,amit 3 napig kell használni de aggódom miatta :?

Blongyi: iszonyatosan édes ez a kép!!!!:)

Lego: te legalább olyan csini vagy mint pandus. Semmi plusz...hogy ti ezt hogy csináltátok?! :)

Mondjuk magat sem értem....most fogytam 1,5kilót :shock:

bingii

Sziasztok
Ma voltunk doktorbacsinal.8-an kell megint,ha addig egyben leszunk.Kerdeztem,be e kell fekudnom majd,aztmondta addig nem huzzuk a dolgot.hiztam 2kg:twisted:
Ma vettem,jo meleg,csak kell ala meg pulcsi.Kerdeztem az uram erdemes e egyhetre,de nemtudtam otthagyni.A bamba kepem ne nezzetek. Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Csináltam egy filmecskét erről a pár hónapról:

http://www.youtube.com/watch?v=C1xWU8WwmBY

Blongyi,
Nagyon cuki az ágyban Milán olyan picuri :D hasonló az ágynemünk, csak nekem rózsaszín és macis de amúgy ilyen mint nektek :D

Marcsi,
Hát neked lehet már csak perceid vannak hátra? :wink: Jó ez a felső biztos nagyon kényelmes.
Vendég

Blongyi, grat a 4 héthez!!!!Hogy vagytok???Mekkora a baba???
Vendég

sziasztok!
még egyben pozitív hozzáállás ide, vagy oda :lol: a két nappal ezelőtti fájások óta kutya bajom sincs...vagyis a derekam szétszakad és azt mondják lejjebb ment a pocim...
39 hetesek lettünk, eddig egyik gyerkőcöt sem hordtam :lol: holnap ctg, doki és hétfőn befekvés :shock:

Sleepin! azért gyere néha ha tudsz...legalább megírni hogy mi lesz holnap az UH-n és ctg-n...

Pandácska: mi van a fájásokkal? hogy vagytok? az a video valami fantasztikus! jót bőgtem rajta :?

Andi! én is ugyanazzal mostam a babaruhákat, csak lényegesebb kevesebbet tettem a gépbe mindenből, mosóporból, öblítőből...

Lego! de szép poci, tényleg alig híztál! és a kislányod még betegen is gyönyörű! mi van veled? mi volt a ctg-n? vizeleted?

Sagi! de jó olvasni, hogy ilyen boldog vagy, klassz kissrácod van, fényképet nem láthatnánk? még nem jöttem a sorban, a végén még az is lehet, hogy utolsó leszek :lol:

Blongyinka! ez a kép valami fantasztikus! én is néztem először, hogy Milu baba pici, vagy az ágy a nagy...nagyon édes!

Bingi! nekem is volt ilyen nyavalyám, még az elején és 3 nap alatt elmúlt valóban, remélem neked is használ! hamarosan lejjebb ereszkedik Maya és akkor majd lesz levegőd...

Marcsitia! te is időzített bomba vagy már, szép ez a felső, lehet, hogy már csak napokig tudod hordani :lol: de nincs is nagy hasad...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy,
Üzenem Barninak, hogy hétvégéig kap haladékot szóval tessék elindulni!!! Keményedek, görcsölgetek igyekszem nem figyelni, majd lesz valami, ahogy Dorkát ismerem jól elszórakozik velem :D . Jövőhétre csináltam pár programot kihasználom, hogy újra mászkálhatok, addigra betöltöm a 37. hetet is.
Vendég

Panda! Ez nagyon jó! :D
Vendég

panda: nagyon szuper ez a film!

Vörösbegy: Ha Barnus jól érzi magát, márpedig úgy tűnik igen, akkor simán túl is hordod :).

Én úgy érzem megint túlhordás lesz belőle, nem akar Bak lenni :).

Tothzsunak igaza van, ez a CTG elég felesleges, én ma is voltam és persze jó teljesen. Jövő hét szerdán megint CTG meg az uccsó UH.

Nem értem miért kell befektetni a kismamát az utolsó héten??? az mire jó?

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Holnap megszánok egy UH. és rábeszéltem a védőnőmet, hogy ha lehet ő nézze meg a szívhangot.... jó lenne, így is elmegy majd 3 órám a kh.ban.

Csajok! Ezek az összegek egyszerűen elképesztőek és arcpirítóak!!! Teljesen el vagyok ettől szokva. Nekem csak a tanfolyamért kellett fizetnem, és teljesen rendben volt az ára azzal, amit nyújtott. És ezentúl bármikor mehetek rá... szülésért meg semmit. Azt mondták, anno, hogy örülnek, ha jöhetnek....

Marina!

Lejárt olaj általában büdös, mármilyen is legyen, az alapolajok meg avasodnak. Ezért aztán muszáj frisset venni. Egyébként jól emlékszel:
Muskotályzsálya, jázmin, ylang-ylang, rózsa.. ezek mind nagyon jók. Lehet párologtatni, vagy egy kis üveg manula vagy jojobaolajba cseppenteni párat ezekből - bár ha mindent meg kell venni, akkor igen költséges - és csak úgy szagolgatni.... esetleg a párod masszírozza vele a kívánt részeket....

Ha valahol látsz vajúdóolajat bekeverve - nem lejárva - akkor az sokkal jobban megéri és valszeg. ilyesmik lesznek benne.
A muskotályzsálya illata frissen is egyedi, de akkor fog igazán tetszeni, amikor vajúdsz, nem most... ez így van rendjén... csak azt szabad alkalmazni és akkor, amikor jólesik.

Ami megmaradt, az későbbi intim esték részeként is kellemes kiegészítő lehet :oops: :wink:

Bingii

candida alb. az volt sajnos, egy antibiotikum-kúra mellékhatásaként. úgy tudom, hogy joghurtos tampon felhelyezése is segit. sztem interneten sok helyen találni erről dolgokat, mert áll. népbetegségnek számít. Ha bírod, akkor hagyd el a cukrot és a cukros ételeket. egyébként furcsállnám, ha azt mondanák, hogy a babádnak árthat.... nekem anno hüvelyöblítést rendelt a doki valami tejsavval, vagy mivel és használt.

Zsu

tothzsu

Sziasztok!!!!
Hát nálunk kulcsra van zárva Tina Szimi elől,mert olyan kis szeles,pilanat alatt beugrik a rácsos ágyba:(.Így vagyunk éjjel is nyugodtak,hogy nem megy be hozzá.Pedig egy szobába szántuk őket,be is voltunk rendezkedve. De ez van.

Szedem az urticát,hogy meg is maradjona tejem. Írtam,hogy bimbóvédőt használok?Nekem anélkül nem nagyon akar menni,úgy fáj:(Vagy csak kényeskedek?:):(
Nagyon jó baba,egyszer kelünk éjjel,utána alvás reggelig:)
Ma volt mérés,2750 gr,47 centi,nő rendesen:)
Puszilok mindenkit.
ildi
ildi10

Zsu köszi, megvettem ma az olajokat :) Anyu pénzt adott karira, így vettem még a babának masszázshoz is narancs, mandarin, levendula, szantálfát, mandulát alapnak. Megszagoltam egy nem lejárt muskotályzsályát, az is u.olyan büdi, mint az én lejártam. Remélem nem hajítanak ki az olajaimmal a szülőszobáról :roll: Bekeverve nem láttam vajúdóolajat.

Bingii, nekem Borax glicerint adott gombára a nőgyógyim, azt amivel a baba szájpenészét is lehet törölgetni. Elmulasztotta szépen.

Kép
marina74

Sziasztok,

Panda, nagyon megható a kisfilm amit készítettél.

Hu Vörösbegy már tényleg nem sok van hátra, egyébként miért kell befeküdnöd hétfőn, a császár miatt?

Marcsi neked is már csak óráid, napjaid lehetnek a szülésig.

Olyan jó nektek, vagy mégsem? Én nekem valahogy olyan vegyes érzésem vannak mint Konkrinak. Egyfelől már annyira szeretném a karomban tartani a kislányomat, puszilgatni, ölelgetni, dédelgetni, de valahogy még annyira élvezem, hogy a pocakomban van, és folyamatosan mozgolódik, jelzi, hogy anya itt vagyok neked. És lehet, hogy most hülyének fogtok nézni, de nekem még mindig hihetetlen, hogy egy pár nap és itt lesz egy kis tündérke, akinek én leszek az anyukája.

Kép
andi1975

Hahó Csajok!!!

Hát mikor jelentkezik már az első januári babánk?????:) :shock:
Mindent bele,már rég volt babaeső.:)

Konkri,Pocokról hír?
Mi volt dokinál?CTG-n? Gyere mááááár!!!!

Pandus
Szuper a videó,remélem hamarosan készítesz majd egy újabbat,Dorka babával.:)Hihetetlen a pocid-bár már írtam-3 hét alatt rengeteget nőtt.

Vörösbegy
Barni megmakacsolta magát????:D NEm baj.:) Ő békésen-néha nem- kivárja az idejét.:) Anyuci,apuci meg tűkön ül.:D
Sokat híztam,nem is értem miért nem látszik...sajna én látom.... :roll: :evil: 14kg plusz van rajtam,és csak zabálok,zabálok!

Ildi
Jó,hogy írtál.Remélem nálunk ennyire nem lesz elfajulva a helyzet...tartok Dorka reakciójától. :roll:

Blongyiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Hát annyira gyönyörű ez a kép!!!!El se hiszem,hogy ilyen picurka (volt) Milán.:) Nagyon ééédes.:)

Lafi
Grat 4 héthez.:) Vasárnap hóforduló. :wink:

Rólunk:
Bő 1 ujjnyi....végig,felpuhulva...elsimulva....Doki szerint akár ma éjjel is szülhetek...na ezt kétlem.
Megkérdezte mikor szeretnék szülni. :lol: :lol: :lol:
Hát 14én!!!!
Visszahívott 14én 16:45-re,azt mondta ha változik a helyzet akkor aznap este szülünk. (bár szerinte addig kibújik)
Röviden ennyi.:)
Vendég

Sziasztok!

Köszi lányok, megnyugodtam evvel a fránya candida micsodával kapcsolatban. Használom a kúpot és remélem minden rendben lesz.
Ma voltam dokinál. Még mindig 1000-es méhnyak, de már puhul...azt mondta, hogy tuti nem húzzuk ki a kiírt időpontig, azaz 24-ig...vhogy nem bánom :lol:

Pandus: nagyon aranyos a videó, én is végigbőgtem :?

Lego: azt állítod, hogy 14kg ment fel??? Hát hova??? Az max a hasadon lehet, esetleg pici a derekadon, hogy legyen mivel tartani a pocakot, de sehol máshol!
Szóval 14-e? :wink: Úgy legyen:) Fúú....alig pár nap addig:)

Nekem amúgy még mindig iszonyat sokat mozog a baba. Na nem mintha bánnám, csak csodálkozom rajta, mert hát ugye azt mondják, hogy már nem nagyon van helyük mocorogni.
Na meg minden nap csuklunk :)

bingii

Móni!

Ezt a beszámolót olvastam a vajúdóolaj kórházi alkalmazásáról:

"Amikor egy orvos belépett a szülőszobába, mogorván meg akarta kérdezni, hogy mennyire van nyitva a méhszáj. De félbeszakította mondatát, hirtelen megörült, barátságos lett, és ezt kérdezte: - Mi van itt ma? Ez aztán a finom illat! Az ám, és a gyermek is megérkezik még ma! - Egész ottléte nyugodt várakozást tükrözött, majd vidám arckifejezéssel elhagyta a szobát. A vezető szülésznő meghökkent és megjegyezte: - Mi történt vele? Ilyen jókedvűnek még soha nem láttam. Itt hagy bennünket anélkül, hogy vizsgálati leletet kérne. Amióta itt dolgozom, ilyen még nem fordult elő. - A dolog vége az lett, hogy a szülésznő felírta, honnan szerezheti be a vajúdóolajat, annak reményében, hoy általánossá válik ez a munkahelyi légkör." (részlet Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol című könyvéből)

úgyhogy, sztem ne aggódj, hogy a muskotályzsálya miatt kidobnak bárhonnan is. Úgysem kell belőle sok. És igen fontos előnye, hogy segít a kontrakciókat elviselhetővé tenni. De erről már írtam Neked priviben, ha jól emlékszem...

Zsu

tothzsu

Hello Lányok!
Ma szaladgáltam az anyakönyvi kivonatért, meg a vdőnőhöz, meg alukáltam. Nem bírom az éjszakázást, vagyis inkább az az 5-10 perc a borzasztó, amikor felriadsz és nem térsz magadhoz :lol:

Szóval mi 3.390 gr-ok vagyunk, lassan de haladunk, a heti 200-220 gr hízás az megvan. A dokinéni nagyon megvan velünk elégedve, jó a baba táplálása is (mondjuk túltáplált az nem lesz), a hosszunkat lehet,hogy meg sem mérték a nagy sietségben :roll: De tuti, hogy nőtt,mert már a hasammal "odacsípem" a lábacskáját a pelenkázóhoz :oops:
Nagyon jól emelgetjük, fordítjuk a fejünket, egész torna gyakorlatsor van előadva :D
Apa megcsinálta a járókát állítható magasságúra, így a nappaliban is biztonságban van már.

Minden kismamának további jó pocakosodást, ha tudtok akkor most pihenjetek 1000-el!!!!

Minden babusnak kívánok jó gyarapodást, akinek van teje, további sok-sok tejcsit!!!
majd teszek fel képet, de most hív Milánka :lol:
Vendég

Sziasztok!

Panda: nagyon jó a film, nekem is tetszik, bár én inkább mosolyogva néztem végig, mert én mégse vagyok most valami sírós... de nekem is tetszett!!! :wink: és továbbra is vágyom emo-s babyrucira

Na ma voltunk a koriba:
1. Pocok/Betty még mindig egyben! De ahogy beszéltem róla a szülésznőmmel - úgy vettem ki a szavaiból, hogy holnap megindítják... (mert hát hétvégén tuti nem látnak neki) a jövő hetet meg nem várják már meg. akkor már túl lenne a 41. héten is. tehát sztem holnap lesz Pocok baba. Várjatok!
2. mi: ma nagyon jó volt a szülész csajjal. bár éjszakás műszak után fogadott, de jó volt vele beszélgetni. mivel sokan kérdezgettek, hogy félek e a szüléstől, rá is kérdeztem, hogy miért? kéne? és így elég sok részletet megbeszéltünk a szüléssel kapcsolatban.
még vasárnap nst és szerdán befekszem :) - ami ráadásul pont Marcell nap (bár mi aug. 14én fogjuk tartani) És mi is a 14-ét várjuk Lego! Az lenne a legideálisabb, legjobb nap a szülésre!

Védőnő: na miután végeztünk a koriban a védőnő is megtalált, hogy holnap még kijönne... én azt mondtam neki, hogy hétfőn befekszem :) de holnap már uram bocsá - mi a f@sznak jön ki? meg fogom mondani neki, hogy a szülészeten mindent meg tudok beszélni - és feltételezem, hogy a szoptatást/fürdetést/bármirt is gyakrabban látják, intézik és nem adnak bizonytalan tanácsot mint ő. Egyátalán egy védőnő (aki nem is szült) hogy adhat tanácsot a szüléről? hogy tud véleményt alkotni a kórházról? miért pocskondiázza őket? (nálam már az első alkalommal elvágta magát, , mikor azt tanácsolta h ne használjak semmilyen krémet, izzadásgátlót...)

Lorcsi: nem látlak megint msn-en, de akkor ha más nem történik én szerdától ott leszek a kórházban. Ha bármi van téged és Pocokot értesítem/telek! Amit pedig beszéltünk, apró részletek a szüléskor - hol zuhanyzunk, mit viszünk be a szülőszobára stb... ezt is megbeszéltük a szülészcsajjal. Most nincs tele az osztály és várják a bébibummot, mert elszoktak a dolgoktól :), állítólag ritkán van most szülés. Hát remélem, hogy nem a bagós romákkal kerülök össze, már láttam őket párszor- a 3ról nem tudnak lemenni gyalog, de azért cigizni leeszi őket a fene! Áh!
Ja azt a rohadt műttős ruhát még mindig nem tudtuk megvenni! nem jött meg a szállítmány. olyan méreg voltam!

Hajrá csajok!!! Hullámozzunk!!! (hasban :) )

Andi 75: én most úgy érzem, hogy hétfőig még szépen kettecskén leszünk az urammal - addig itthon is van és vasárnap este lezárul valami. hétfőn, kedden elintézek itthon mindent - mosás, vasalás, takarítás, ágynemű és utána már egész kis családként térünk haza. míg távol leszek a mosást vasalást rábízom anyósra - mire jó az ikeás tatyó :), takarítani meg az uram is tud majd maga után. Szóval Andi, szerintem ha te is így érzed, akkor szúrj ki egy célnapot magatoknak, amikortól már várod a kibújást. Szerintem ez nem baj ha így érzel. A lelked még biztos érzi, hogy szükségetek van az együttlétre. És főleg ne filózz sokat, mert az átmehet depibe - én is ettől félek, ezért le akarom foglalni magam. Aztán majd megjön az érzés a szülésre - no para! A hihetetlenség pedig szintén érthető - hisz ez számunkra egy csoda, egy feldolgozhatatlan boldogság - legalábbis számomra. Gondolom, hogy az anyaság is hasonló a szerelmérzéshez - sosem mondhatod azt, hogy elég belőle.

Azért ez az előbb befektetést én ilyen szempontból jónak tartom. Én szívesen befekszem, főleg ha tudom, hogy mindent rendben hagytam itthon - nem úgy ahogy tegnap beszéltük Legoval, hogy nem szeretnénk úgy elmenni itthonról, hogy jól összemagzatvizezzük a lakást :) :oops: :lol: meg aztán ne csődüljön ide a fél rokonság, hogy segítsen rendet tenni, míg én nem vagyok itthon.

Szóval hajrá mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hééééjjjj Kriszti!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a magzatvízezés.... :lol: Megemlítettem a páromnak....majd takarítókat hívat (volt a válasz). :lol:

Amúgy tök szupi volt a mai napom.:) Felderített a doki ezzel a 14-el,nekem is eddig a legszimpibb nap.De hisz' megálmodtad,hogy együtt vajúdunk. :wink:

Holnap listát írok a drága férjemnek,hogy mit tegyen Dorkával....180ml tej,50mp mikróba,fél kávéskanál kakaó bel...ésattöbbi. :lol: Ja és fürdés előtt mindenképp menjenek el pisilni,mert az én csajom imád vízbe csurgatni. :lol:

Blo
Nem baj ha nem lesz nagy baba Milán,én mindig jobban csodáltam a kis törékeny picurokat. :wink:

Brigi
Csatlakozz 14hez.:) Mi úgyis mindig olyan együtt haladtunk. :wink:
Hogy hol a 14kiló?A bokámtól a seggemig (bocs),a cickóm,meg a pofim....már nagyon érzem a feszülést,sok a víz.... :roll:
Vendég

Blongyi! Gratulálok a fejlődésetekhez! Ez a gyönyörű az életben, hogy minden kornak meg vannak az apró örömei! Az + teszt, a szép terhesség, a szülés, a magzatmázas kisbabánk, a szép fejlődés, az első vers az oviban...
Vörösbegy! Szu-szá! A jó dolgokra kell koncetrálni! Biztos rossz hallani a taragédiákat, de akkor is...! És bár nehéz, főleg ebben az állapotban, de most nem szabad más fájdalmát magadra venni! Az együtt érzés jó és fontos, de azzal rajta sem segítesz, ha magadban is fájdalmat érzel! Együttérezni szabad, de ne próbáld átélni az ő fájdalmát! Szorítok, hogy ha a testifájdalmad kevéssé is múlik, a szíved hamarosan elöntse az a boldogság, amire vágysz! Persze nem szabad siettetni a természetet, de az se jó, ha kifáradsz a sok fájdalomtól!
Azt hiszem két nap csusziban vagyunk egymással és két nap csuszival is fekszünk be :)
Jah és még valami: ne parázz, mert az elmúlt hónapokban, ahogy megismertelek és ráadásul ahogy te is jellemezted magad, ahogy magadba néztél... én egy minta anyának ismertelek meg! :)

Jah és csajok! nem tom ki hogy van vele, de számomra még nem indult el 2008. én nem érzem az új év szellemét, nekem majd AKKOR kezdődik az új év... új élet! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lego! msn?

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X