Tünde, én a nyakláncot vettem anno, nagyon rövid volt, nem tudott belekapaszkodni, tépni, meg nem is zavarta öt egyáltalán, mi éjjel-nappal hordtuk.
Szerintem a felügyelet nélküli rizikója elég kicsi. De ha tényleg félsz, akkor szerintem éjjelre tedd rá, akkor úgyis alszik.
Mi is átalusszuk az éjszakát, attól függ, hogy jön ki az utolsó hami. Szilveszterkor pl. este hatkor evett fél kilenckor ment aludni ( vendégségben ) és reggel fél hétkor ébredt megint.
Ráadásul még a hely is idegen volt, de nem zavartatta magát.
Marica, egyféle kajával kezdj, általában a tízóraival szoktak indítani, valami pépessel, gyümi esetleg sütötök. Ha van idöd és kedved csinálhatod magad is, ha bio cuccokat veszel. Én is megpróbáltam, de anagyfiam köpte ki azonnal a saját készítésü cuccokat. Az üvegeset meg cuppogta. Ki érti ezt?
Naszóval mindig csak egyfélét adj neki, mikor pár nap után megszokta az ízét, akkor adhatsz mást, aztán késöbb keverni is lehet majd. Elöször adj neki a pépböl pár kiskanállal, naponta emelheted az adagot, aztán jöhet a tej. Egészen addig, míg egy étkezést ki tudsz váltani szilárd kajával.
Mi anno a sütötökkel indítottunk, azt is babarizsbe keverve ( bio rizspehely tápszerrel készítve) Aztán mikor megszokta az új ízeket, akkor már magában is.
Aztán ezt az étkezést fokozatosan tolhatod az ebéd irányába, mikor már többféle ételt is megszokott, akkor kombinálhatod öket.
Célszerü elkezdeni almával, banánnal, körtével, öszibarackkal a gyümölcsök közül, a zöldségekböl a sütötök, a répa a pasztinák és a krumpli jó. Ha ezeket eszi már, akkor fokozatosan kell hozzá adni valamilyen húspépet is, én azt is üvegeset adtam, elöször csak az egyféle zöldségpüréhez tettem egy fél üveg húspürét és egy kiskanál hidegen sajntolt olajat. Aztán ha már többfélét is lehet keverni, akkor vehetsz üvegeset, amiben többféle alkotó és hús is van. Husira minden másnap van szüksége. ( legalábbis az itteni tanok szerint ). Desszertként adhatsz ezután egy kis gyümit is.
Bocsi, tudom nem engem kérdeztél, de azért gondoltam megosztom a tapasztalataimat, hátha segít ez is.
Ja, ha egy étkezést teljesen kiváltottál, akkor jöhet a következö is fokozatosan. Nálunk az a vacsi volt valamilyen gabonapehellyel ( természetesen az ágybabújós tejecske azért megmaradt ), így hamarosan minden gond nélkül aludta át az éjszakát.
Egészen addig folytatod, míg ébredés után és lefekvés elött marad a tej, a többi étkezés pedig szilárd.
Én így csináltam és így fogom most is csinálni.
Na eldugulok mára a jótanácsaimmal.