A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bárány
A szívgondjaid miatt gondoltam a vizesedésre...

UH
Nekem is sok volt... vizsgálathoz meg nem ragaszkodom... :oops:
Nem is szorgalmazza a doktorom...
Vendég

Sziasztok!

Köszi, hogy mindenki ilyen hamar reagált.

Buci és Gigi: Nektek külön köszi, hogy megnyugtattatok. A helyzet az, hogy én eddig háromszor voltam dokinál, ebből egyszer volt rákszűrés és mindegyiken csak UH. De ma hallottam én is, hogy vizsgálat nélkül is kiderül minden esetleges probléma az UH-ból, illetve a laboreredményekből.

Bárány: szerintem is a vizesedés lehet nálad a probléma, igaza lehet Giginek, mert a szívprobléma okoz ilyet. Nekem eddig 3 UH volt, pénteken megyek a 18. heti genetikai UH-ra, az UH szerint akkor leszek 17 hét 5 napos.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mia: Nem tudtam, hogy az ülőmunkával vizesedés is járhat, egyenlőre én eddig csak a visszerektől tartottam, mert sajna igen csak hajlamos vagyok rá, és persze imádom keresztbe tenni a lábamat, de ez már egyre nehezebb. Ülőmunkánál lehet még egyéb meglepetésekre számítani?

Aki dolgozik, optimális esetben meddig szeretnétek? Tapasztalt kismamik, meddig lehet egyáltalán dolgozni? Mert most nagy az elhatározás, de igazából ti tudjátok, hogy milyen nehézségek vannak a vége felé. Most eltekintek attól, hogy ez egyéntől is függ.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok Csajok!! Én 16hetes vagyok ma,csak azért irom mert a vonalzot még nem tudtam felrakni. Holnap megyek tanácsadásra.+vérvételre.AFP-t nézik.Fejlődési rendellenességet.
Én Dec.22.-én dolgoztam utoljára,holnap fel is vetetem megam táppénzre. Egyébként vendéglátásban dolgoztam.
mankabi: Igen vizesedéssel járhat az ülő munka.
Egy ismerősöm 8 honapos koráig dolgozott irodába,olyan vizes lett.Meg a vége felé sok volt már a magzatvize. Ami nem jo.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Próbáltam már ma többször bejelentkezni,de a babanet társalgója nem működött...

Vizsgálat:
Nekem azt mondta a dokim,hogy csak akkor tud értem (tünk) felelősséget vállalni,ha minden hónapban 1x elmegyek hozzá,és megvizsgál.
Nem hiányzik,de mit tehetek? Ezt végül is mind a hárommal átéltem.

Kép
orsitigris

Sziasztok!
Oszman,szerintem aki vizesedik az egy dolog, az lehet az üléstől,de a magzatvize szerintem nem az ülőmunkától lett sok...

Én nem tudom hogy vizes vagyok -e vagy sem de már 10 kilóünál járok :oops: De a lábamon meg a kezemen nem látszik semmi különös
Azt még el kell mondanom hogy többen megkérdezték szilveszterkor,hogy mitől vagyok ilyen vékony kismama,csak a hasam nőtt, :D :D
Kérdeztem tőlük mikor vizsgáltatták utoljára a szemüket...
A hasam viszont tényleg bazi nagy,remélem semmi bajom nincs
Vendég

Orsi:
Én meg kérdeztem a 12 hetes ultrahang után a dokimat,hogy nem akar végre megvizsgálni???És tök értetlenül nézett rám:ugyan mit vizsgáljak ilyen kora terhességnél????
Ennyire külömböznek.
Vendég

És azt elfelejtettem monsdani ha problémamamentes vagyok (remélem végig),akkor 7-8 hetente hív be.
Vendég

Teszek fel később pocak képet. Nekem nagyon nagy a hasam.

Kata&Milán

oszman777

Ime a képek. 15-hetes. Kép Kép

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Osszman,nagyon nagy a hasad,az előző terhességemnél még nekem is volt pirszingem,7 hónapos voltam amikor ki kelett szedni úgy beleszorult..nagyon sajnáltam főleg hogy soha többet nem lehetett,mert a köldököm tök ronda lett aztán mütöttek köldöksérvel...
Látom szolizol is, én azt sem merek,mondjuk alapból barna vagyok,de télen szoktam egyszer kétszer....
Többiek,hogy állok a szolival?
Vendég

nekem a dokim azt mondta, simán lehet szolizni, csak 10 percnél ne többet egyszerre. igazából a meleg miatt kell óvatosnak lenni.

oszman777: jó nagy a pocid, én kb 10 kg túlsúly+4 kg hízás után sem vagyok ilyen pocós. :D

mia_snow

Kép

Nekem ekkora most a pocakom... Tomi építkezik rendesen :lol:
Vendég

Sziasztok!
Csak nézek és csodálkozok....eggyik has nagyobb mint a másik :D
Többiek is rakjatok képet!!!!
Sajnos én szégyenlős vagyok ország világ elött :oops:
Ma ismét mérlegre álltam,és sajnos már valamivel több mint 10 kilót híztam,kezdek félni,hogy ebből baj lesz...
El fogom mondani az orvosnak :oops:
Nem eszek szerintem olyan húúú de sokat...reggeli,ebéd vacsora
Most álljak neki koplalni terhesen??????
Ha valamelyikőtöknek van kedve leírja egí átlegos napi kajálását???
De mennyiségre is pl reggeli 2 kifli 2 deci tej stb
Vendég

reggeli: 1-2 zsömle szalámival, sajttal, paprika v. paradicsom. ha csak 1 zsömlét eszem, akkor megy mellé 1 joghurt vagy 1 banán. reggelire szoktam inni 2 deci gyümölcslét is.

ha 9-10 körül eszem a reggelit, akkor nem éhezek meg ebédre, és csak 2 óra körül eszem egy levest. ha 8-körül van reggeli, akkor ebédre rendes kaját eszem, de akkor sem sokat... az ebéddel az elejétől kezdve hadilábon állok.

vacsi: változó. 7-8 óra körül szoktam enni, tegnap pl egy tányér lencselevest és 1 szelet kenyeret tepertővel és lilahagymával. :D újabban ez az 1 szelet kenyeres dolog megállja a helyét vacsira, pedig korábban szinte sosem vacsoráztam, csak levest vagy egy joghurtot ettem 6-körül.

nasi: 1-1 gyümölcs leginkább, a mirelit (félig felolvadt) piros gyümik és az ananász, narancs, amiket kívánok.

folyadék: napi 1 liter mentes víz, 1 liter tea, meg még ami jön: gyümilé vagy leves formájában.

mia_snow

Mia köszönöm szépen a kielégitő részletes választ,hát sajnos én ennél nagyobb mennyiségeket ettem eddig,mától nem így lesz!!!!
Kicsit szerintem túllőttem a célon,nagyon elengedtem magam :oops:
Vendég

Sziasztok!Hát nagyon durván nagy a hasatok!
Ti hány kg-val kezdtétek a terhességet?
Nekem alig van pocakom! :( :( :(
Remélem minden rendben van a babával!
Most tiszta para vagyok!
Vendég

Sziasztok!
Móni szerintem első terhességnél az is teljesen normális akinek 25-28 hetesen van akkora hasa mint oszmannak!Nekem is így volt annó az őskorban az első terhességemnél...
Vendég

bárány: tudod, nem kell kettő helyett enni. ;)
a baba meg ráér hízni, amikor megszületett. :D

mia_snow

Igen -igen :oops:
Ma új felyezet kezdődik :lol:
Vendég

Én olyan rendes mennyiségeket eszem...
Mai reggelim: 3 tojásból hagymás, kolbászos rántotta... mellé 3 szelet kenyér és 3 deci kakaó
Ebéd: lencsefőzelék, fasírozott lesz...

Tegnap este tv-zés közben megettem 40 deka gumicukros szaloncukrot... :oops:

Moni
Én inkább nem írom le, hogy hány kilóról indultam... :oops:
Kiutálnátok egyből :wink:
Vendég

Biztos,hogy nem utálnánk ki,hiszen ennek a csapatnak a 90%-a vékony volt vagy még az is :wink:
Én vagyok az eggyetlen akire szaladgálnak a kilók de félreértés ne essék most se látszik rajtam,csak tudom hogy ez egészségtelen :!:
Vendég

Hogy lettem névtelen :roll: :?:
Vendég

Bárány!Kicsit megnyugtattál!
Én 49kg rol kezdtem és 6 kg ot hiztam eddig de nem nagyon látszik.
Terhesség elött évekig probáltam ennyit hizni de még a felese sikerült.
Vendég

Sziasztok!

Én 64 kg-val kezdtem a terhesseget most elvileg 68 vagyok!
Nővérem karira kapott egy új mérleget és a kari vacsi után az egész család kipróbálta,HÁÁÁÁÁÁÁÁÁT 69,8kg-ót mutatott!
De szerintem az a vacsi volt!
Azóta nem mertem ráállni a mérlegre!
Bár én nem eszem sokat inkább csak sokszor.
De talán ez is rendeződik lassan,éjjel kinnt voltam pipilni hajnal 3-kor és pont arra gondoltam,hogy már pár napja nem ettem éjjel!
Előtte muszály volt 23-kor majd 04-kor!
Tegnapi menü:

Reggeli: 1 szelet bundáskenyér+2dl tejeskávé
Ebéd: kevés lencsefőzelék
Nem sokkal később sült sonka kb. 1 szelet+sok lilahagyma+1 szelet kenyér
du. 2 szelet sültzszelonna+sok lilahagyma+1 szelet kenyér
Vacsi: 1 vajas sonkás kifli+2dl. tejeskávé

Folyadék: tea,ásványvíz mentes vagy savas mikor mi ízlik jobban,néha lecsúszik egy kis Cola light,Fanta,őszilé!
Ami éppen jól esik!
A tegnapi nap kivételes volt nem eszem ám mindennap sült szalonnát hagymával!
Bár Anyósom azon élt mikor terhes volt! :lol: ( az egyik gyereke lett 4700 gramm,59 cm, a másik 5020,63 cm) És mindehhez 160 magas!
Dobok én is fotót:

Kép

Kép

Ja és persze gyümi!
Nálam is a narancs menő!

Irigylem aki mer menni szoliba!
Én az előzményeim miatt mindentől megóvtam az első három hónapban,még fodrásznál sem voltam!
Szerencsére annyi csík van a hajamban,hogy nem igen látni a lenövést,de januárban már megyek!
Lassan úgy nézek ki mint egy igénytelen bálna! :lol: :lol: :lol:
Dehát most ez van!
Pirinnyóért mindent!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Már nagyon régen írtam! De most ismét vagyok és elszeretném újságólni nektek, hogy szaporítom a fiús anyukák táborát.
Tegnap voltam uh-n és 90%, hogy kisfiú! :lol: Már múlt hét óta érzem a mocorgását is, sőt mostmár nagyon sokat ficánkol.
Hát nem is bánom mert a hányingeren kívűl(ami már kb. 1 hete nics, vagy csak nagyon ritkán)semmi nem emlékeztetett a babára.
Lányok kezdődnek a szép pillanatok! Olyan jó érzés!

Kép

Edina
edied78

a pocakok nagyo szépek! Nekem még nincs ekkora.
Moni0825!
Ne félj nincs semmi a babáddal! Tegnap szemügyre vettem egy kismamát aki 23 hetes volt és szinte semmi nem látszott rajta, így én is megnyugodtam, mert mindíg azt néztem mikor nő már!Szerintem ez alkat függő, sőt lesz ez még így sem azaz leszünk még olyanok mint aki lenyelt egy strandlabdát. :lol:

Kép

Edina
edied78

Edi!Gratula a kisfiuhoz!
Nevet találtatok már? :)
Vendég

Komolyan mondom inkább megse nézem a pocakos képeket!
Mitöl ilyen nagy a pocakotok?
Már várom a jövö hetet szerdán megyünk dokihoz.
A 16 héten voltam akkor azt mondta a doki hogy a korának megfelelöek a méretei.
Vendég

Edi!
CSak olyan rémésztő hogy 15 hetes kismamának 3-szor akkora hasa van mint nekem 19 hetesen.
De azért kössz a nyugtatgatást. :) :)
Vendég

Sziasztok!!
Csak azért raktam fel a pocakos képeket,h.megnézzétek h.ténleg nagy?
Viszonylatokba,nagyon.
61kg-val kezdtem,most 16hetesen 64kg vagyok. :lol: :lol:

Egyébként fius pocak,hegyes.
Már 12-hetes UH-on megmondták.
Csak nevet nehéz találni.

bárány!!! Pirszinget ki fogom venni hamarosan.
Csak nagyon fájt mikor kiszurták,és sajnálom még kivenni.
Nem Szolizok!!!!! BABYLOVE dm-es olajal van bekenve a pocim.
Ténleg!! Lehet nekünk szolizni??? Mondjuk álloba??

Vitassuk már meg!!!!
Orvostol ma rá is kérdezek,megyek tanácsadásra.

gigaboszi!!! Neked is jo nagy a pocid. Fiu v. Lány lesz? :D

ibm!!! Neked is szép nagy pocid van. Tied mi lesz??? :D

moni!!! Nyugi!!! majd behozod a lemaradást. Addig jo mig nincs ekkora pocid! :D Cipő felvétel??? :lol: Szoval hadjul,egyre nehezebb! :(

Mentem,még jövök ma!

Kata&Milán

oszman777

Eddig azt mondtam,hogy nagy a hasam,de visszaszívom!!!!!!
Hozzátok képest semmi :D :D :D :D
Ibm.....na ez nem semmi!!!!!!!
Oszmann szerintem a szolitól semmi bajunk nem lenne,de én nem merek...
bár amilyen sápadt a pofám,és karikás a szemem lehet,hogy dobna rajtam...
Vendég

Kép
Vendég

Hát én sem merek szolizni.
De ha mennék álloba!! Ma rákérdezek.
Tudod mitől félek,h.nehogy foltosak legyünk.
Barna folt keletkezhet az arcunkon.
Vagy aki szeplős és még nem jött ki neki soha intenziven.
Akkor most jol látszana,szolitol.

Kata&Milán

oszman777

gigaboszi!! Klinikára milyen telefon számon kell bejelentkezni 4d uh-ra?
Ki volt irva,csak nem irtam fel.
4000ft -osat néztem ki.
Az jo.
Már láttam olyat.

Kata&Milán

oszman777

CSAJOK!!! Jo kis baba zenét honnan töltsek le a pocaklakonak???
Valaki volt már APASÁGIN?

Kata&Milán

oszman777

bárány!!! Ténleg mi egy napra vagyunk kiirva. Juni 18.

Kata&Milán

oszman777

Gigi!
Szupi a táblázat!
Ha megszültem küldök neked egy ajándékot amiért ilyen aranyos vagy hogy önszántadból itt irogatod az adatokat rolunk és a pocaklakonkról.
Elsem hiszem hogy már itt tartunk ott a kisfiam neve,hát teljesen készen vagyok! :lol: :lol: :oops:
Vendég

Oszman
Telefonszámot nem tudom... :oops:
Babazene... nekem van egy CD-m... a Mozart babáknak... még akkor kaptam, mikor Petit vártam... aztán az én fiam jobban szerette az egyéb zenéket... (NOX, Desperado, Kistehén, Omega, stb.)
Vendég

sziasztok!

látom jó nagy a pörgés, alig győztem visszaolvasni. Én csak nemrég keltem fel, reggelente nem nagyon bírok kimászni az ágyból.
Tegnap este elkezdett fájni a torkom, úgyhogy ma sehová nem megyek, csak itthon pihi, mézes tea. remélem elmúlik és nem fogok belázasodni.

Gigi, Oszmann, Ibm: nem semmi mekkora a hasatok, nekem is nő de talán nem ennyire nagy, bár az ember a sajátját nem úgy látja mint a másét. Majd teszek fel képet ha apa este hazajön és lefotóz.

Szoliba én se mertem menni, pedig olyan jó lenne tök fehér vagyok.

Még egy kérdés ami eddig nem került szóba: látom Nektek tök szép a hasatok, nekem kicsit elkezdett szőrösödni, eddig ilyen nem volt. Van aki hasonló cipőben jár? Engem úúúgy zavar... :oops:

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!
Buék Mindnkinek, még az éven nem jutottam el addig, hogy írjak.
Én ma megyek nemsokára a védőnőhöz. Megvan az afp eredménye:33!!! Ma beszélem meg a dokival, hogy mikor kell menni az uh-ra. Remélem ott már megmondják a nemét is.

Buci:Én nem szőrösödöm, de hallottam róla, hogy előfordulhat. Viszont nagyon bosszantó, hogy a melleimből folyik az előtej. Nagyon rossz érzés. Másnak is folyik? Vagyis inkább csöpög. Nem ömlik, de a pólóm mindig foltos lesz miatta. Rossz érzés.
Meg hát a pattanások. Úgy nézek ki, mint aki most serdül.

Na megyek is készülni, el ne késsek.

sz.andi

hahó!

Hú, tényleg jó nagy hasatok van, én is növök, de azért ekkora talán nincs. Bár most az elmúlt két hétben sokat nőtt. Mozgást még nem nagyon érzek, csak néha valami kis furit, de csak 2-3 naponta, és nem tudom Őt érzem-e.

nekem is szőrösödik a hasam rendesen, de azt olvastam, ez majd elmúlik... Én azt mondom: azért, hogy melegítse a babát ;)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Moni!
Nevekt még nem választottunk!
Már gondolkozunk, de nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz!
Biztonság kedvéért azért lány nevet is nézünk.
Tényleg lányok hogy álltok a nevekkel?
Van már aki tudja mit szeretne?

Kép

Edina
edied78

Sziasztok!

Hú, most aztán felpörgött a topic, alig győztem visszaolvasni! :)

Hát, nekem nincs ekkora pocim, de azért alakulgat, volt már nagyobb is, csak a hányós vírus után egy kicsit diszkrétebb lett! Mondjuk a kislányommal maradt rajtam sajna 10 kg felesleg, de szerencsére amióta terhes vagyok, nem híztam semmit. Pontosabban amit híztam (2 kg), azt leadtam a vírus után.

Próbálok a kajára odafigyelni, mivel az első terhességemmel 25 kg-t híztam, és ennyit most nagyon nem akarok! Mondjuk a végén nagyon vizes voltam, szülés után rögtön 10 kg-val kevesebb lettem. Szóval most örülök, hogy eddig nem híztam, csak hát ugye a 10 kg plusz mégiscsak rajtam van! :( És van egy nagy gyengém. az édesség! Hát, azért az becsúszik olykor-olykor! :oops:

Én még semmilyen mozgást nem érzek, pedig azt mondják, másodszor már előbb lehet érezni! Pedig Violánál is e körül éreztem először! :shock:
A 18 hetes UH-t nagyon várom, de félek, hogy az én dokim nem mondja meg a nemét, mert állítólag nem szereti. Pedig én olyan kíváncsi vagyok! Annál is inkább, mivel lánynevünk most egyáltalán nincs! :shock: :?

Nálam kaja: reggeli: egy csésze tej vagy kakaó, két kifli, vagy két szelet kenyér, margarin, sonkaszalámi
ebéd: leves csak nagyon ritkán, ma pl. csirkepaprikás nokedlivel
vacsora: kb. mint a reggeli

napközben egy-egy csoki :oops: , gyümölcs, gyümjoghurt

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Már jópár hete olvaslak Titeket, és végre rászántam magam, hogy regisztráljak. :D
17. hétben vagyunk, első babával, Szegeden élünk és 28 éves vagyok.
Már 5 napja érzem a Babucit, először meglepődtem, mert még túl korainak gondoltam, de a mindenben picit előbbre járunk, mert már a 12. héten megmutatta, hogy fütyköse van :oops: és a doki rá is írta a papírra. Bár én mióta az eszemet tudom, ha belegondoltam a "baba-dologba", mindig kislány volt előttem, és ez nagyon meglepett, de NAGYON örülünk NEKI!!! :D :D :D
Táblázatba bekerülhetünk? :D
http://babafalva.hu/tickers/n3i.png

almaani
Kép
almaani

Még valami!
Hogy kell a vonalzót az aláíráshoz normálisan beszúrni? Valamiért nem jött össze. :cry:

almaani
Kép
almaani

sz.andi: ilyen előtej nincs, de rendessen érzem a melleimet, pláne éjjel, amikor egyik oldalról a másikra fordulok. eléggé feszül, nem kellemes. na de ha ez kell ahhoz, hogy a 75B-ből nagyobb legyen, ám legyen. :D

ja, a bőröm nekem is katasztrófa. tiszta patti vagyok, mondjuk már azóta, hogy abbahagytam a fogamzásgátlót (ennek már közel 1,5 éve).

almaani: üdv köztünk. :)

mia_snow

Sziasztok!

Hú lányok ma aztán beindultatok!
Kezdem elveszteni a fonalat,de azért megpróbálom összeszedni magam!

Oszmann! Nekem is volt pirszingem az elöző terhességnél,kb. 2 hónaposan vettem ki és sajna soha többet nem raktam vissza, a helye benőtt és még egy szúrást nem vállaltam!
Még nemtudom ki lakik odabenn de már nagyon szeretném megtudni!
Hétfőn megyek afp-re és szerdán a dokihoz!
De majd a 4d-re leszek kíváncsi,mert amikor nővérem szült az utolsó nap is azt mondták lány,aztán volt meglepi mikor felébredt az altatásból és közölték,hogy FIÚ!!!!!!! :lol:
Akkor még nem volt menő a 4d,remélem megtudják majd mondani!
4000ft-os 4d???????? Hol láttál ilyet?

Gigaboszi!
Szép a pocid!
És köszönjük a táblázatot,nagyon rendi vagy,hogy így gondolsz ránk!

Moni! Ne izgulj,majd megnő a pocakod!
Majd megnézzük a végén kié mekkora?
Lehet,hogy a tiéd lesz a legnagyobb!!!! :lol:

Bárány! Te sem maradhatsz ki,várjuk a pocifotót! :lol:

Buci! Tőled is várjuk a fotót,és gyógyulj meg!
Én is épp mézes negrót szopogatok,köhögök mint a kutya!
A szőrősödésről meg nemtudok beszámolni,de engem minden utolér ami utolérhet,úgyhogy majd nemsokára! :lol:

Szandi! Még előtej sincs,a pattanások viszont iszonyúak!

Edied! Mi Roni vagy Nina névvel indultunk!
A Nina még mindig nagyon bejön, a Roninak viszont nincs hivatalos névnapja úgyhogy elég gáz!
De fiúnevet nem is tudok!
A Martin és a Dominik tetszik,de Martin a pótfiam, Dominik meg a barinőm kisfia!
Úgyhogy passz!
Sokan aztmondják fiú lesz,sokan azt,hogy lány!
Már nagyon kíváncsi vagyok!

Üdv. az újaknak és gratula a babóhoz! :lol:

Kép

Kép
ibm

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Kilókról csak annyit, hogy eddig én is híztam már 3 és fél kilót. Állandóan ennék és ez szörnyű, valahogy vissza kellene fognom magam csak a kérdés, hogyan? :oops:

Gigaboszi:
beírnád a táblázatba, hogy kislányunk lesz :D :lol:

Kép

Kép
éca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?