A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Emese! Naggggyon kafa a terasz!!! Jajdejó lesz!!!

Vadvirág! Csudaszépek mind a Babáid! :lol:

Kiskolbi! Ilyen cumirángatás, cicinkiabálás nálunk is van, én azt hittem eddig, hogy pukitól :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vadvirág: nagyon örülök, hogy írtál, a gyerekeid pedig gyönyörüek! Istenem, milyen nagyók már az ikrek is! HOgy repül az idö!
Egyébként én is így vagyok a babázással, bár nekem csak kettö van, hogy nagyon nagyon élvezem! Nem is tudom megérteni azokat az anyukákat, akik már alig várják, hogy lepasszolhassák a gyereket! Na ezt persze nem arra értem, mikor fáradt valaki, mert pihenés és kettesbenlét apával mindenkinek kell, hanem azokra, akik állandóan ezt csinálják, sajnos van egy-két ilyen eset a környezetemben és sajnos látom, hogy a ygereknek sem tesz jó!
De az a lényeg, hogy itt mindenki szuper anyuka!!! :wink:

LMóni: én sem tudtam, hogy ilyeneken mentél keresztül Grétike elött! Akkor gondolom ez a csoda a legszebb ajándék!
Anyukám is nagyon sokat küzdött anno értem, elöttem volt 5 vetélése. :cry:
Köszi, hogy hiányoltál!

Hát, Áron azért nem ilyen aktív, mint Ádika vagy Máté, mi inkább elnézelödünk csendben, a kezecskéit majszogatja állandóan, meg ami épp a keze ügyébe kerül, azt szorongatja, de a kezecskéjén vagy az én kezemen kívül nem vesz be semmit a szájába. Mindenre fintort vág és azonnal kiköpi. :shock: Szerintetek miért? Pedig minden baba imád rágcsálni! Amásik pedig, hogy nem akar semmiért sem nyúlni. Szemével követi a tárgyakat, be is idegesedik rájuk, rúgkapál, de nem hajlandó nyúlni utánnuk, csak ha a kezébe adom öket. Csak ha hason van, akkor nyúl és próbál meg tárgyakat odahúzni magához. :shock: Ki érti ezt?
Tényleg marha lusták vagyunk!

Fogyókúra: hát igen, elkezdtem jan. 1-jén, már van hatása is: idegesség! Apa marhára örül ennek! Na de valamit valamiért! Az utobbi idöben sajnos nagyon sok édességet ettem, az meg jó volt az idegekre, na ez most hiányzik! Weightwatchers-szel szeretnék lefogyni, ez egy csoport, minden héten egy találkával és közös méredzkedéssel, na meg fogyinaplóval naponta és meghatározott pontszámú élelmiszerrel egy nap. Nem tudom, hogy hallottatok-e már róla, itt igen népszerü, kiegyensúlyozott diéta, az orvosok is nagyon ajánlják. Ábel elött ezzel fogytam le úgy 10 kilót 3 hónap alatt. Remélem most is beválik.

Megyek kicserélem Áron pelusát, mert apa sérelmezi a büzt! :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Vadvirág, csodásak vagytok mind!!!

l. móni, nagyon megható a történeted, olyan jó látni, hogy vannak még csodák!

Gremese, azt hiszem, az a terasz minden létező igényünket ki fogja elégíteni. Nagyon klassz az egész ház!

Kiskolbi: de, szerintem is a fogzás okozza ezt a vircsaftot főleg. Ádi most is fél órája szabályosan ordibál, veri a játékait, vörösödik tőle a feje, úgyhogy elhoztam onnan, de a nagyszobában is már kurjongat és hamar bedühödik... Csak aggaszt, hogy ez már a 4. ilyen fogzásos napunk egyhuzamban, jó lenne, ha lenne valami eredménye is vagy véget érne, mert Ádit alig lehet így lekötni.

Akkor a képek:
ALVÁSMÓDOK 1.: ÓRIÁSTERPESZ (szerintem terpeszrugi már nem is kell többé)
Kép

ALVÁSMÓDOK 2.: ÁTÖLELEM A VILÁGOT :-)
Kép

A VEZÉRIGAZGATÓS KÉZTARTÁS (akkor az igazi a látvány, ha mindez a játszószékben ülve látható kenetteljes arckifejezéssel kísérve):
Kép

PÉPPÉ VERJÜK A JÁTÉKOKAT (itt épp Egon egér lábát vagy milyét tépjük le):
Kép

Végül: PINCÉR, RENDELEK! ;-))))))))))
Kép

Kép
Kép
irina

Motiot: Weightwachers? tök jó nem is hallottam róla.Sok sikert!!

Rota: aki már adata, mi volt oltás után, csak hogy felkészüljünk, jaés a második adagot mikor kell adni?
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina! Hát én szétröhögtem magam a képeken!!!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon kiru!!!!!! :lol: :lol:
Épp akartam kérdezni, hogy van-e rajta terpeszrugi. Ezek szerint nincs..... És milyen édi morgós feje van, ahogy gyepálja Egont! Meg a pincéres.... :lol: :lol: :lol: Jaj, nagyon jók! Kérünk még!

Motiot! Kitartást kívánok a fogyihoz! Ha már Ábel után sikerült (akinek utólag is boldog névnapot kívánok), akkor most is fog! Kicsit irigyellek, mert rajtam soha nem látott helyeken vannak feleslegek.
Persze talán nem kéne csokival tömni a búrámat! :shock: :oops:
Na de majd jön a nyár, a kúszás-mászás, mi meg majd rohangálunk, és "ég a zsír"! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk! Mi túl vagyunk mindkét Rotán. Egy fecskendővel adják be nekik, csak nyelni kell. Ez a legyengített vírus telepeket alkot a bélben, mely a 7. napon tetőzik. Hasfájás és hasmenés fordulhat elő, főleg a 7. nap körül. (Mint valami bibliai jóslat! :lol: )
A másodikat egy hónap múlva kell beadatni.
Nálunk annyi volt, hogy a vége felé talán kicsit hasmenése volt Zsófinak, meg kevesebbet hízott azon a héten. Ja, és többet volt nyűgös, mint normál állapotban.
Nem vészes! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág!
De jó,hogy írtál.
Nagyon szépek és aranyosak a gyerekek.

Móni!
Akkor Gréti igazi csoda baba.

Irina!
Ádi kis méregzsáknak látszik és
milyen nagy már ő is.
Kis dundi pofi. :D :D

Emese!
Jó nagy a terasz lehet ám fogócskázni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kaqk! Ez szerintem ritkaság!!! Becsüld is meg a Mamikat!!! :D
Szerintem is lehet banánt, de nem vagyok benne teljesen biztos. :roll:

Emese! Le vagy maradva? Az hogy lehet??? :wink: :lol: :lol:

Nem tudom, mi van Szelivel, már vagy negyedik napja felébred éjjel (3 és 4 óra között), és második napja adok is neki enni, simán beszlopálja, anélkül vissza se alszik… Visszamentünk az egy hónapos korszakunkba! :?
Mi lehet ez???

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Fejlődési ugrás! Zsófinál sem pont 3 hónaposan, hanem 3,5 hónaposan jött.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese jó nagy a teraszotok!!! Maga a ház is óriási :-)
A fejlődési ugráson szerintem mi meg már túl is estünk, szerintem ez miatt keltünk 2x éjszaka. Tegnap már csak 1x 4 kor ébredt 5 percre:-) Ki is vagyok aludva:-)

Motiot sok sikert a fogyókúrához!!!!

Irina Ádika tüneményes!!!!

Vadvirág minden elismerésem a tiéd!!! én néha 1 gyerekkel sem birok el egyedül :-(

Ma apa már dolgozott, látni is, csak most jutok a géphez:-( meg délután vendégeink is voltak.

Heni
KépKép
heni81

Emese azt hiszem annó neked volt meg a nem kötelező oltások listája. Elküldenéd nekem????

Csajok használ valaki mobil internetet???

Heni
KépKép
heni81

Jaj! Nagyon jók a képek Kiskolbi!!! :lol:

Sense! Szeli is ugyanezt csinálja a kádban!!! Imádja! :lol:
Mázli, hogy ott volt a kutyus!!! :D
Én is baromi szarul érzem magam a bőrömben, vasárnap kezdem a 90 napos fogyókúrát, aztán majd meglátjuk, bírom-e így télen (kevés a gyümölcs). Én is olyan 15 kilót szeretnék lefogyni. Úgy már jól érezném magam! :cry:
Ja! A tornát mellőzöm egyelőre, mert fáj még a gátsebem, és az ugrálástól még rosszabb lesz. :evil:
Nemsokára megyek dokihoz, mert gyógyszert is kéne íratnom, majd megnézetem vele, hogy minden oké-e. :roll:

Mesi! Szerintem jó ötlet nálatok a nyári tali! Remélem, el tudunk majd menni. :D

Anitja! Noel annyira zabálnivalóóó!!! :D

Irina! Ádi bokszoló lesz!!! :wink: :lol: :lol:

Móni! De jóóó, hogy így összejött cicus!!! :D

Vadvirág! Hát továbbra is le a kalappal!!! Gyönyörűek a gyerekeitek!!! :lol:

Irina! Kiskolbi! Én még a múltkor rákérdeztem a védőnőtől, hogy „és honnan fogom tudni, hogy a foga fáj?”. Azt a választ kaptam, hogy éjjel felsikít például.

Nekem a barátnőm 30 hetes kismama, úgyhogy állandóan nosztalgiázok!!! Olyan jóóó! Már megvették a kiságyat és egy csomó apróságot. :lol:
És Emese, azért nem voltam ma, mert vele töltöttem a napot Dórikával a pocakjában! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Igen, sejtettem, hogy fejlődési ugrás, csak valahogy váratlanul ért. De nem tudom, miért, hiszen itt többen is beszéltetek már róla… :oops: Valahogy leragadtam ott, hogy a cicik nem bírják tejcivel, arra nem is gondoltam, hogy a cumisüveg se bírja… :shock: :lol: :lol: :lol:

Na, megnézem azt a teraszt! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jesszusom! Ez a terasz tényleg hatalmas!!! :shock: :D

Kép

Kép
regcsiken14

:):) Köszönjük szépen mindenkinek a dícséreteket. :):)

Olyan nagyszerű ez a csapat (már mondtam nyáron is :):) ) isteni jó érzés hogy bármikor jövök is, mindig kivétel nélkül kedvesen és érdeklődve fogadtok újra és újra...

Nem számít ha esetleg hosszú hetekig nem írok, nem jelent problémát ha nem tudom rendesen visszaolvasni a hozzászólásokat és csupán a képeket tudom végignézni rendszeresen, stb.

(Nincsenek sértődések, viszont helyette mindenki szívesen segít a másiknak, bátran lehet viccelődni, mindenkit mindenki érdekel és legyen bármilyen különös egyéniség, mégsem lóg ki a sorból...)

Egy szó mint száz, igazán remek Mamik vagytok mindannyian, örülök hogy ilyen összetartó (több mint 1 év után is) ez a társaság, klassz közétek tartozni - büszke vagyok Rátok. :):)

Hozzátok valóban mindig jó benézni. Csak így tovább, nagyszerű ez a csapat!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Szerintem is szuper egy csapat ez!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Gyermek már alszik:-) tegnap is sikerült neki időben elaludnia :) Annyira kiszámithatatlanok ezek a babák.

Vadvirág és többiek, még az a legjobb a csapatban, hogy 2 nap eltűnés után már valaki mindig jelez, hogy hol van az illető. Rendesen hiányzunk is ám egymásnak!!! És ez jóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Vadvirág! Ez tényleg egy hihetetlenül összetartó csapat! Amolyan három testőr szellemiséggel.
Ha valaki nem jön, azt hiányoljuk, és senki nem haragszik, mert tudjuk, hogy a babák mennyire lekötik az embert. Pláne, ha többen vannak.
Bármikor tudsz jönni, az nagyon szuper, mindig kiváncsiak vagyunk Rád, és a gyerekekre. Mind a hatra! :wink:
Azt hiszem fogalmazhatok a többiek nevében is.
És Te vagy a mi Szupermamink! :D

Regi! A cumisüveg sem bírja tejcivel? :lol:
Ráér még az a torna, gyógyulgasson az a gátseb! Nekem még mindig érzékeny bizonyos lépéseknél, mozdulatoknál a lábam (pont az a rész, ahol kibújt a buksi). :?

Ha a pocakos barátnőddel voltál, akkor így már igazolt a távolléted! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni!

[quote]O írta:ltások:

1. Rotavírus ellen: Rotarix. Gy.orvos felírja, gyogyótárban kiváltani. Mi is beadhatjuk, mert nem szuri, hanem a szájba kell fecskendezni. Csak 24 hetes kor alatt adható be, 2 db kell, egy hónap különbséggel kell beadni.
Kiszáradást okoz a vírus (hányás, hasmenés).
Ára: 18.000 Ft/ db.
Egy csecsemő, akit nem cincálnak túl sokat, otthon van, és anyatejet eszik, védettnek mondható. Viszont ovis korban bármit összeszednek, és egy 5 évest egy kórházi ágyon látni infúzióra kötve....
Viszont most kell beadatni. Ez egy új dolog, egy éve létezik a vakcina.

2. Meningococcus=Vírusos agyvelőgyulladás: Bármikor beadatható, 1 éves kor alatt 2 szuri kell, 1 éves kor felett 1 db.
Ára: 4.000 Ft/db.

3. Pneumococcus (Vérmérgezés, agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, középfülgyulladás)
Adagolás: 2-6 hónaposnak: 3 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
7-11 hónaposnak: 2 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
12-23 hónaposnak: 2 szuri, nincs emlékeztető
2-5 évesnek: 1 szuri, nincs emlékeztető
10 évesnek: 2 oltás, egy emlékeztető

Mivel ez is "közösségi" betegség, mi ovi előtt adatjuk be, így a 2-5 éves kor között 1 db szuri kell.
Ára: 18.000 Ft/db.

És ezekre nincs támogatás!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese: köszi, jaj jöv héten kapja az ucsó szurit + ucsó preventet. A doki egyszerre akarta ezekkel beadni nekiarotarix-et is, de mondtam hogy az már szerintem sok lenne Emmának, nem beszélve arról hogy egy hét múlva elutazunk és nemlenne jó ha távol az otthontól lenne nyűgös...szóval nem érezné jól magát.
Így akkor mindenképpen hazajövetel után kapja meg. Legalább ezt nme szúrják neki. Úgy sajnálom mikor szurit kap.

Irina: szenzációsak a képek. Kész kis ember egyéniséggel!! meg kell zabálni.

Regi: Igen szerintem is fejlődési ugrás, nállunk is 3,5 hónapos kora körül jelentkezetek ezek a tünetek+ ekkor lett kevés a tejem és kellett a tápszer pótlásnak.

Vadvirág: Komolyan le a kalappal, nem semmik vagytok a pároddal. Emma nagyon jó baba, nem sír, nem nyűgös, csak foglalkozni kell vele, de le is fáraszt, hát hogy ti hogy bírjátok energiával??? Bár ha belegondolok mindig csinál emma valamit amitől fülig ér a szám, túlcsordul a szeretet bennem és máris tele vagyok energiával. Ez lehet nállatok is.

Emma: ma a délutáni séta után ez meg az, és jött az alvás. Le is fektettem, de még nem akart aludni nézelődött. Ilyenkor magára kell hagyni és akkor elalszik, ha ott vagyok velem foglalkozik. szóval kis idő múlva "szól" hogy menjek be, hát fülig érő szájjal vigyorog hason fekve a kiságyban. nézegetett,. Visszafordítottam és újból eljátszotta ugyanezt, ekkor már olyan boldog. büszke és elégedett vigyorral fogadott. hát majd megzabáltam.
Végül, fürdés előtt, mikor vetköztettem a pelenkázón is hasra fordult. Annyira megtetszett neki hogy nincs megállás, folyton fordulni akar. Sehol nem lehet mostmár otthagyni, mondjuk nem is hagytam, csak a földön a játszószőnyegen.
Mi lesz ha mászik :-) Már alig várom!!!
Na jó éjt mindenkinek.
BEáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi Emese :D

Heni
KépKép
heni81

Én lefekvés előtt, mikor Zsófi már alszik, kinyitom az ablakot, és szellőztetek egy pár percig.
Na, kinyitom, elszaladtam fogatmosni, az alatt szellőzik egy kicsit a szoba, jön be friss levegő éjszakára.
Én marha, meg nagyban pötyögök nektek, mikor leesik, hogy nyitva van az ablak! :shock:
Gyorsan átrohantam, a szobában fagyhalál, Babuci alszik. Legalább 10-15 percig nyitva volt az ablak. :shock: :oops:
(Egyébként mindig így szellőztetek, hogy Zsófit jól betakarom és kinyitom rá az ablakot.
Legalább edződik! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello nem tüntem el csak apának ma volt a szülinapja.
Főztem megy csak vele és a babóval foglalkoztam.
Na meg anyósék is jöttek délután 5-től itt voltak negyed 9-ig. Már azt hittem soha nem akarnak haza menni.
Aztán meg anyumék jöttek fel felköszönteni a páromat.
Gyors pancsi törpinek és már durmol is egy órája.

Probáltam visszaolvasni titeket. Hát hihetetlen, hogy az ember egy napig nem jön és annyit írtok.
Én nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire örülök, hogy rátok találtam.
Mindent meg lehet beszélni és az is szuper, hogy sok olyan van köztünk akinek nem ez az első babája.

Gremese : köszi, hogy hiányoltál. Jelentem már itt vagyok.

Vadvirág : még mindig felnézek rád, hogy honnan van ennyi energiád. Csodásak a lányok.

Ádám ma elég furi volt. Tegnap megkapta a Prevenar másodikat és a Rotarix elsőt. Igaz nem lehet egy szavam se mert éjszaka aludt csak az altatás ment nehezen.
Nálunk sajna még mindig kézben alszik el este.
Napközbe nincs gond mert ma is úgy aludt el, hogy ment a körforgó a kezénél egy csörgő és úgy aludt. Néha a csörgöt megütötte de arra sem kelt fel. És ebbe az az érdekes, hogy Ádám háton csak akkor alszik ha sétálunk. Legutóbb 2 hetesen aludt háton az ágyába.

Na most lépek is pihizni mert elég fáradt vagyok.

Regi : ti még a két lyukas cumit használjátok kajához ? Én nagyon gondolkozom rajta, hogy kéne váltani. Van, hogy úgy bele alszik és még a felét sem szívta ki.
Mondjuk elég lusta a kis hercegem.

Mindenkinek kellemes éjszakát.
20200310173350

Fej még közületek valaki???
Én ilyenkor este szoktam még, 5 perc az egész és jobban érzem magam, ha van vésztartalék a hűtőben.

Heni
KépKép
heni81

Kép

-Volt/van két ikerpárunk (Vadvirág, Gica)
-Volt egy izgi-boldog kismamánk, bennmaradós kisfiával (Miléna)
-Volt egy nyári babatali, CSAK a szeptemberiek hozták össze :P
-Volt egy-két cukros kismami (pl én is....)
-Volt egy koraszülöttünk, ma csodás hölgy (Era)
-Volt egy pár faros-cseles baba (pl Anitja)
-Végigküzdöttük az évszázad melegrekordját :D :D
-Volt/van egy pár igazi távmamink (Motiot, Niki)
-Vonalzóztunk, UH-képeket nézegettünk, súlyokat számláltunk, örültünk (és sírtunk), izgultunk, vérszívásra jártunk és dokit dicsértünk/szidtunk, várakoztunk és várakoztunk

és íme, megszülettek a szeptemberi babák....
:P (ki-ki hamarabb köszönt be)

Kép
granda

Sziasztok!

Vadvirág:nagyon szépek a lányok.Nagyon husimusik. :) Le a kalappal előtted! Hogy bírod energiával?

Csajok:kész vagyok!Alig van tejem,azért van ez a 2 óránkénti cicizés,de a törpe sem akar többet enni,mint 50ml.Csak ennyi van a cicikben,de miért?Minden evés után fejek,de mégis. :cry: Nem tudom mit tegyek.Oké nőt valamennyit egy hónap alatt,meg azt mondják örüljek,mert fogzáskor meg betegségkor megállhat a súlygyarapodás,na meg szép nagy baba,de akkor sem akarom,hogy ne gyarapodjon,meg éheztetni.Mi a fenét csináljak?Próbáltam este kipótolni,végig ordította az egészet,inkább hagytam.Ennyi elég neki?Ez baromi kevés.Tökre kivagyok miatta. :cry: :cry: Szerintetek?
varga tünde

Sziasztok!

Regi, úgy látszik, a napra egyidős gyerkőceink napra ugyanúgy produkálnak :cry: . Panka tegnap 1/2 2-kor kelt hajnalban :shock: . Ma pedig 4 órakor, utána pedig 6-kor (mondjuk az lehet, hogy büfi miatt volt, mert utána 2 perc szopi után kiterült az ágyamban, mint egy kis béka :wink: :lol: ). Egyébként nálam a hátsimizős visszaaltatás esélytelen, egyrészt mert a hátán alszik :wink: , másrészt úgy felhergeli magát, hogy még nagyobb ordításba kezd. Inkább magam mellé veszem, és 20-30 percig összebújunk, akkor vissza bírom csempészni :roll: .
Tünde szerintem ne aggódj, bár könnyű ezt mondani :? . Csak a hugom példájával tudok jönni, akinek 3 és 4 hónapos kora között egy dekát sem hízott a szintén szoptatott babája, sőt, a védőnők olyan "ügyesen" mérték, hogy még össze is ment centire :shock: :shock: :evil: . Az orvos nyugtatta meg, hogy semmi baj, mert egyébként a súlya korának megfelelő, és egyébként már akkor egy sajtkukac kiscsaj volt. A következő hónapban már hízott és nőtt, bár akkor sem őrült sokat, de ha a súlya megfelel a korának, és úgy látod, elég neki az, amit megeszik, akkor hagyd a pótlást a fenébe! Lehet, hogy a fogzás miatt étvágytalan, de biztos, hogy nem éhezik!!! :o
Heni, én nem is fejtem, csak 1-2x, de asszem' most elkezdek, mert úgy érzem én is ( :oops: ), hogy kezd kevés lenni, és megnyugtatna tényleg a tartalék. Ezért nem merek nagyon tornázni sem, mert ha egy kiadós takarítás után kevesebb a tejem, mi lenne egy órás izzasztó ugra-bugra után (tornára gondoltam, nem másra :oops: :lol: ). Jó lenne ezt a másfél hónapot kihúzni tejcsivel, ha eddíg sikerült. Mondjuk nekünk cumisüvegünk sincs, úgyhogy nem is tudom mi lenne, ha hirtelen nem lenne tejem :oops: .
dettyk

Jó reggelt!

K.Timi! Igen, a kétlyukút használjuk. A minap próbáltam pont a 3-asat, de ömlött a szájába a tápi, aztán folyt ki kétoldalt. :shock: Úgyhogy nem váltunk még.

Szelit tegnap szokás szerint letettük alduni - bár most előbb egy órával - mert álmost volt (fél 8-kor), erre fél 9-kor felébredt, hogy ő éhes. :shock: Benyomott egy adag tápszert, aztán egy óra múlva gondoltam visszaalszik. Hát persze úgy ki voltak pattanva a szemei, hogy esze ágában sem volt aludni… Így fél 12-ig szórakoztatni kellett. :shock: Ehhez képest reggel 6 óra helyett 7-kor ébredt, nem később… :roll: Lehet, hogy már nincs szüksége a késő délutáni alvásra??? (Bár csak fél órát aludt 5 óra körül) Vagy ez is a fejlődési ugrás része és csak időszakos??? :roll: :?:

Dettyk! Általában nálunk elég, ha egy éjjeli felébredésnél csak visszateszem a cumit a szájába, de abban két napban egyértelműen kaja kellett. Fél – egy óra próbálkozás után csak ez volt a megoldás…

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És Szelinek most éste már nem kellett neki a kaja fél 9 után, és úgy aludt el fél 12-kor... :shock: Ezt se értettem... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

húúú! Na, újra:
Szóval Szelinek nem kellett már tegnap este kaja fél 9-től fél 12-ig... :shock:
:oops: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Kell neki az alvás, csak mivel átaludja az éjszakát, nappal egyre kevesebbet alszik. Zsófi fél órákat alszik szopik után, még akkor is, ha lilává ordítottta magát. Nagyon ritka, ha 1 órát alszik alkalmanként.
Nálunk az első alvás (első szopi után) problémamentes, a körforgót nézve bealszik a hátán. A második általában séta közben van, de ha nem megyünk, akkor olyan, mint az első.
A harmadik már kicsit nehezebb, ott putyulgatni kell, vizet adni, mert sír, ez több időt vesz igénybe.
A negyedik a legrosszabb, már annyira fáradt, hogy attól nem tud aludni. Üvölt százezerrel, ölben alszik el, de nagyon óvatosan kell vele bánni, mert kipattan a szeme, és kezdődik minden elölről. Ez van, hogy egy órát is eltart.
Az utolsó - éjszakai alvás - általában - ha nem alszik be a szopi után - bónuszcicizéssel zárul. Ott bealszik, és le tudom tenni.

Tegnap volt olyan, hogy a "defektes" cici felét kiszívta, és bealudt. Jó, ha 50 g körül ehetett.
Én meg letettem aludni nyugodt szívvel, mert - ismervén őt - tudtam, nemsokéra felébred, mert éhes.
Nem is fogtam bele semmibe. Ez így is történt, 15 perc múlva már fent volt. :D

Regi! Amúgy a felnőtteknél is előfordul, hogy nem kívánnak enni, pl. nem esznek vacsira semmit, de van olyan, hogy kétszer vacsiznak. Szeli éppen nem volt annyira kajás. Előfordul. Ő majd jelez, mikor éhes! :wink:

Granda! NAGYON JÓ A NOSZTALGIÁS beírásod!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk két újdonságot "hozott" az újév: Állandóan az oldalára fordul (mi még nem tudunk hasra vagy hátra fordulni), illetve van egy hatalmas változás: alig bukik. A reggeli első szopinál én belebújós partedlit adok rá, amit a másodiknál már nem is lehet használni, mert tökig anyatejes. Most meg..... SEMMI! :shock: Böfi jön (csak levegő), és ennyi. :P
Mi nagyon bukósak vagyunk (voltunk), és ha ez most megváltozott, az szuper! :P
Igaz, január 1-jétől kap almalevet (csak pár kanállal) és innentől van a változás.
Lehet, hogy összefügg? :roll: Nem tudom, minden esetre ez így nagyon jó! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, igen, Granda! Én is akartam dicsérni! Libabőröztem a nosztalgián!!! :lol:

Emese! Csak olyan furi, mert Szelinek olyan egyforma volt minden napja eddig, most meg... :shock:
Mindegy, majd kitapasztalom, hogy mi van. Vagy lehet, hogy csak néhány nap borult így fel.

Nálunk az alvások úgy voltak eddig, hogy minden kaja után másfél - két órával 3/4 óra - 1,5 óra szundi. Illetve a 3. kaja (ebéd) után 3 óra alvás.
Asszem megint elkezdek táblázatot írni a napirendjéről, hogy átlásssam a változást, és tudjak hozzá igazodni.

És amit újabban csinál: Eddig úgy láttam, ha elég neki a kaja, hogy csak nyammog, most meg határozottan kitolja a szájából a cumisüveget és fintorog! :wink: Ennek mondjuk nagyon örülök, mert tuti, hogy nem etetem túl. Bár eddig is odafigyeltem, és elég jól eltaláltam. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Nagyon jó, hogy nem bukik Zsófika!!! :lol:

Megyek pakolni, mert már megint ideragadtam! :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt mindenkinek!

Látom, termeltetek már ma is rendesen! :wink:

Vadvirághoz csatlakozva én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon nagyon jó kis csapat ez, örülök, hogy én is közétek tartozhatom! :wink:

Emese, köszi a névnapi köszöntést Ábel nevében! :wink:

Regi, akkor hajrá fogyókúra neked is! Majd tartjuk egymásban a lelket, jó? 90 naposon én is gondolkoztam, de aztán maradtam a jól beváltnál, remélem most is sikerül vele lefogynom!
Ha jól látom a cél mindkettönknél ugyan az, 15 kiló!

Granda, jó a nosztalgád nagyon! Az ember milyen hamar el is felejti a pocakos nyügöket, mikor a kismanók már velünk vannak! De oolyan jó volt pocakosnak lenni is! :wink:

Nna, fönök úr megunta a nézelödést a kiságyban, mennem kell... :roll:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mammcik!

Silka! Niki! hol vagytok?

Motiot! Nolka is mindenre fintorog, és segítséggel fog, szerintem nem lustaságból, Ők máson "dolgoznak" :lol: ja és nem is forog még :oops:
Nagyon jól hangzik ez a fogyókúra, sokat segít az, ha együtt fogyizol másokkal

Irina! Ádi nagyon édes! Micsoda alvásmódok :lol: . Látom Te is megfordítod Ádit amikor játék van, én is olyankor ellenkező irányba teszem Nolek buksiját.

Ja! Ezeket a beceneveket találtuk ki a kiscsibénknek: Nolka, Nolek, és néha Tuksifej (by Apa) :lol:

Regi! Sajnálom a sebed :( , nekem felvágták a hasam, és már nem is tudok róla, egy szót sem szólhatok :oops:
Akkor Nolkának is lehet, hogy a foga jön, ugyanis tegnapelőtt felsikított álmában :roll: (eddig ilyet soha nem csinált), tegnap este meg katasztrófa volt, nagyon sírt, semmi de semmi nem kellett neki, végül a cicin bealudt sírva.
És tényleg fejlődési ugrás, vissza fog majd állni, mi most például ott tartunk, hogy elég a cici délelőtt, egyszerűen nem tudok beletuszkolni többet (pótlást) két hete meg még 200-kat hamizott :shock: .

Mi is szeretünk Vadvirág :lol: :lol: :lol: !

Kaqk! Gratulálok Emmácska fordulásához, nagyon édes lehetett.
Egyébként szerintem könnyebb ha már több Babád van, szórakoztatják egymást, pl nekem is mindig a Nővérem rázta a csörgőt, van is egy olyan fotó amikor halálosan unja a dolgot, és ez kiül az arcára :lol: .

Emese! Jó kis edzés Zsófikának :lol: . Én Apától karácsonyra ionos légtisztítót kaptam, hát szuper a levegő, sőt azóta vettünk a másik szobába is egyet, persze most akciózzák le a corában :evil: ... nem drága: most 3-4eft körül van azt hiszem.
itt egy link róla:
http://www.bionivo.com/product.php?productid=1138
nekünk ennél kisebb van, de arról nem találtam leírást a neten.
Még mindig defektes az egyik cicid :( ? Ez már nem változik?
Hajrá bukásmentesség 8) !

Granda! Nagyon jóóó :lol: :lol: :lol: !

VargaTündi! Ne aggódj, Nolka is alig eszik! Mostmár tényleg a fogzásnak tudom be én is...Van ott tartalék, nem lesz gond. Én valahol örülök is neki, mert őrültmód nőtt az utóbbi időben, a 74-es rugik már kicsik rá, illetve a szabáson múlik, van amelyik még jó, de bodyban muszáj voltam elővenni a 84-seket. Mi csak 23.-án megyünk dokihoz, fogalmam sincs mennyi a súlya, de a midi pelus szorítja a combját :shock: .

Dettyk! Nincs cumisüvegetek? A lefejt tejet miből adod? Kanállal? Nagyon ügyik vagytok 8)

puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, csak egyszer adtam neki lefejt tejet, pohárból. Nagyon ügyes volt . :lol:
dettyk

Jó reggelt :lol:

Irina Nagyon jók a képek, Kérünk még ilyeneket :lol:

Vadvirág Nagyon szépek a csajszik. Rengeteget nőttek. A tesók meg igazi kis kópék :lol: :lol: Köszönjük a dicséretet. Szerintem is igazad van, ez egy nagyon-nagyon jó csapat. Igazi csapat :lol: :lol:

Regi majdcsak alakultok és visszatértek a régi napirendhez. Nálunk ez kb 1 hét alatt lezajlott.

Kiskolbi Gréta cica se eszik úgy mint régen :? Max 15 perc és akkor az már hosszú szopinak számít :shock: Ami mostanában jellemző az 5-6 perc. Tegnap egész nap csak így evett. Aztán fürdetés előtt meg már nagyon éhes volt, úgyhogy kapott cumisüvegből egy kevés tejcsit, hogy lenyugodjon. Én sem tudom mi ez nála. Remélem azért még visszatér az étvágya :roll:

Heni Én fejek minden éjjel. Nekem is megnyugvást ad, hogy ott a hűtőben a tejcsi. Meg a cicijeim is jobban bírják így , hiszen cica 9-kor eszik utoljára és 7 körül először.
Na látod, alakul Petike alvása is. :lol:

Tündi Próbálj meg ne aggódni, az is csökkentheti még a tejtermelődésedet. Az, hogy nem kér pótlást azt jelenti, hogy Dominak ennyi elég. Lehet a foga miatt eszik kevesebbeket, a cicid meg most ráállt erre. Ha újra nő az étvágy akkor újra nő a tejmennyiség is :wink:

Granda Jó ez a nosztalgiázás.

Fogyózóknak sok sikert, aztán ha sikerül lefogyni kérjük a recepteket hozzá :wink: :lol:

Hát lányok sikerült benyakalnom egy "jó"kis náthát :( hangom semmi már 3. napja (párom szerint most lettem ideális feleség :wink: :lol: ) Ami bánt az az, hogy ma reggel már Grétikének is le kellett szívnom az orrát mert nem kapott rendesen levegőt. Remélem nem fog komolyabban belemászni. Homeosat már kap rá, hisz én azt szedek és így a tejcsin keresztül neki is jut belőle. Így viszont lehet nem kapjam meg jövő hét elején a 4 hónapos oltást :( Majd kiderül, hogy lesz addigra.

Alvás napközben Hát nálunk mostanában ismét sokszor van alvás. Ma is reggel 7-kor fejezte be az evést és azóta alszik.majd dél körül újra alszik és még du is befigyel nála egy 1,5-2 órás alvás :shock: :shock: és ennek ellenére végigaludja az éjszakákat. Mondjuk most éjfélkor felsírt de megint csak annyi kellet, hogy hozzám bújt és már vissza is aludt.Reggel meg 6 után kelt.A fent maradó időben meg be sem áll a szája :lol: :lol: Tegnap este is szopi után mikor letettem, hogy alvás jön még 15 percet hangosan magyarázott és sikongatott aztán egyszer csak elájult :lol: Olyan édes volt, jó volt hallgatni :lol:

Na megyek gyorsan bekapok valamit, aztán remélem mostmár lassan ébredezni fog.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

ALVAS: nekem azt mondta a doki, h most mar ne legyenek 5-10 perces alvasok, min fel ora legyen egy alvas, es torekedjek arra, h delutan 2-3 orat aludjon. azota rajta vagyok es nagyjabol sikerl is. delelott fel ora, delutan 1,5 es 3 ora kozotti es este neha meg egy fel oras alvas van. es t 20.30-tol reggel 8.30-ig (+-10 perc elteresel).

kajcsi: tegnap bator voltam es kiprobaltiuk az uveges hipp alma barackot. ( a mult heten mar evett reszelt bioalmat) es jelentme nagyon imadta, sot, kiprobaltam, h kicsit nem adok neki hat volt is egybol kiabalas, h na mi lesz mar? :D

en ugy gondolom/erzem, h a napi 5 tapi sok, foleg ugy, h meg mindig buki. ugy szeretnem, ha 3 tapi lenne es egy gyumi.
eddig igy volt: 8.30; 11.30; 14.30; 17,30; 20,20 ez mind tapi
igy szeretnem: 8.30 tapi; 12.30 tapi; 15,30 gyumi; 20,20 tapi
SZERITETEK???????? (PERSZE A PERCET NEM KELL 100%NAK VENNI csak Linike szereti a pontossagot)

tali: en mar alig varom, h a gyerekein egyutt jatszanak, mert nagyon fontosnak tartom a szocializaciot, es mig a tobbi gyerek csak oviban fogennyi egykoru gyerekkel talalkozni, a mi gyerekeink mar ovira edzettek lesznek a tarsas erintkezesben! 8)

Kép

Kép
mmarica

Emese hát jó volna ha nálunk is lecsökkenne a bukás mennyisége, mert majdnem minden szopi után fel kell mosni a drágám után, még jó hogy parkettánk van:-)
Nyáladzás van, nagyon durva, állandóan ott figyel a nyakában az előke, aztán meg a radin szárritgatom őket, muszáj vennem olyat ami nem ázik át, mert egyenlőre csak sima pamutok vannak.
Granda :D
Regi
Szelike a főnök, ő tudja mennyi kell neki.
Tündi pozitiv hozzáállás a legfontosabb!!!!!
SOK TEJCID VAN!!!!!!
én arra jöttem rá a minap, hogy elfelejtettem főzni magamnak a teámat, és láss csodát tea nélkül még többet tudtam fejni este mint teával. Én a tejcim mennyiségét általában esti fejés alapján itélem meg, mert én nem mérem a szopikat.
Alvás napközben kiságy reménytelen, babakocsi inkább, de a legjobban bebugyolálva a teraszon tud aludni.
Emese nem próbáltad csak te is simán kitolni az óriási teraszra???és nem sétálni vele??

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Anitja: akkor elő a MAXI pelussal! (egyébként láttam tiepgő maxi pelust is, Viktorka meg már 3 hós kora óta azt hordja! :shock: Hogy tipegős korában mit adok majd rá??? Lehet, hogy hamarabb szobatisztává kell tennem???)

Gremese: nagyon szuper az erkélyetek! Ez a ház direkt így van kialakítva? Mármint, hogy egy nagy volt, és el lett osztva három kisebbre, vagy eleve 3 külön lakásként működött???
Gratula a nem bukáshoz!!! :D :D Rebekával volt ez nekem szörnyű, egészen addig bukott jókorákat, míg el nem kezdett mászni!

Mmarica: Viktorkánál a gyümölcs nem igazán helyettesíti a tápit, rá félórára már éhes is! Viszont a főzeléktől teljesen jóllakik! :shock:
A barackot megeszi?? Nekem egyik sem eszi!!!

Vadvirág: jaj de jó hogy írsz! Az összes poronty tüneményes!!!

Nem tud valaki jófajta fehérítőt???
A Domestos nem jött be, hiába áztatom be rögtön a főzelékes pelust, nem hozza ki, csak ha 90 fokon mosom. De mire összejön egy adagnyi!!!

Kép
Kép
timi26

Kedvcsinálónak! :shock:

Így nézünk ki kaja közben:

Kép

Ez már törlés után van!?:

Kép

Kép
Kép
timi26

Mmarica: még egy jó tipp, hogy ami üveges étel beválik, annak az összetételét le szoktam lesni, hogy én is hasonlót tudja készíteni (olcsóbban több adagot).

Kép
Kép
timi26

Ja és tegnap kihajítottam a fát, és összeraktuk a puzzleszőnyeget! Hát van sikere!!! :lol:

Kép
Kép
timi26

emese: gratula Zsófikának hogy nem bukik olyan sokat!

alvás napközben: Emma is csak 30-45 perceket alszik, kivéve az elsőt amikor 2 órát is szokot!, de hát elvileg így normális ha végig alussza az éjszakát.

Ma takarítók, többrészletben, amikor Emmácska alszik. Így elég lassan megy.

Jó volna ha mi is tudnénk egyszer menni a talira! Hátha!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Én is kihajítottam a fát. hullott a levele, útáltam, mindhol ott voltak a kis tűlevelek. Bár mi 6-ig vízkeresztig meg szoktuk tartani, de ez már nem volt valami szép látvány.
Puzzle szőnyeg, na mostmár én is beszerzek egyett! Hol vettétek?
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

:):) Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a kedves sorokat, igazán drágák vagytok és nagyon jól esett, egészen elérzékenyültem amint olvastam... :):)

Még az jutott eszembe, hogy bár többünkkel történtek már elképesztően rossz dolgok is az életben, mégsem lettünk orrunkat lógató savanyú uborkák akik folyton csak sajnáltatják magukat és közben bántanak másokat - persze főként akik boldogok és sikeresek.

Szóval mi ettől még ugyanolyan vidámak maradtunk, lendületesek és pozitívan állunk továbbra is a dolgokhoz, ami szerintem egyszerűen FANTASZTIKUS!!! :):)

Többen is kérdeztétek honnan van ennyi energiánk a gyerkőcökre.

A válasz nagyon egyszerű, szerintem Ti is pontosan tudjátok... :):)

Egyszerűen ezerszeresen kapjuk vissza mindannyiuktól a tőlünk feléjük áramló törődést, szeretetet, kedvességet, mosolyt, bíztatást, dícséretet, figyelmet, megértést, őszinteséget, bizalmat és egyéb hasonló nagyszerű dolgokat. :):):):):):)

Hát kell ennél több? :):) Nekem ez az ÉLETEM, a többi mind-mind másodrangú kérdés számomra... :):)

Na persze nem vagyok én sem valamiféle csodalény, éjjelente mint egy levelibéka, úgy kiterülök és a legizgalmasabb film alatt is képes vagyok mély álomba merülni kb. 10 perc alatt. :):)

(Sőt, volt már olyan is hogy meseolvasás közben is majdnem elaludtam...)

Heni!
Nekünk van mobilnetünk is...

Vadvirág
Vendég

Granda!
Nekem is nagyon tetszik a 2007-es visszatekintő...

Klassz hogy mindig ennyire kreatív vagy, emlékszem ősszel is milyen szuper fotó kollázst készítettél.

Kíváncsi leszek mi lesz a következő ötleted - már nagyon várom! :):)

Mindig jó kis meglepi...

Vadvirág
Vendég

Motiot! Oké! Hajrá Neked is! :lol: De nem ismerem én sem azt a fogyókúrát, amit Te kezdesz! Leírod, hogy mi a lényege? Azt tudom, hogy heti ellenőrzés, de azon kívül??? :roll:

Anitja! Tetszik a Nolka becenév! :D
Én meg sólámpát kaptam karira, úgy tudom, az is fertőtleníti a levegőt. Jó lesz, amikor meg vagyok fázva, Szelike nem kapja talán majd el. :roll:

Móni! Egy hét?! Akkor megnyugodtam! :D
(Ideális feleség) :lol: Jobbulást! :(

Mmarica! És a dokid hogy érti, hogy szabályozd Linike alvását??? Ébreszd fel, ha tovább alszik? És ha meg hamarabb felébred??? :roll:
Én hagyom Szelinek, aludjon, ahogy akar, és így is úgy alakul neki, hogy ebéd utána alussza a nagyot.
20.30 – 8.30-ig húúú! Gratulálok!!! Jót alszik a kis drága! :D

Szerintem kevés a 3 óra két etetés között (hangsúlyozom, hogy ez a tápszeresekre vonatkozik). Próbáld kitolni 3,5 – 4 órára. De a hozzátáplálást is elkezdheted, ezt csak arra írtam, ha csak tápit eszik. 8)

Timi26! Hamarabb szobatisztává kell tenni: :lol: :lol: :lol:
Jaj! Így befogja a főzelék a textilpelenkát??? :shock:
Törlés után: :lol: :lol: :lol: Mint egy kifestett kis bohócka. :D
Puzzle szőnyegről képet kérünk!!! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Majd visszaolvasok, de ezt le kell írnom! :evil:

Megyek a postára a babakocsival.
Két sor: leveles, csekkes.
Csekkesben kb. 15 ember, levelesben: 3. Beállok ide az egy szem levelemmel.
Mögöttem hölgy kérdezi: Ez csekkes sor?
Én: Igen, nincs kiírva, de itt is lehet csekket feladni. Ok, beáll mögém.
Hosszú csekkes sorból ezt meghallja egy nyugdíjas nő, 80 és a halál között, talpig bundában, belőtt séróval.
Motyog: Ott is lehet csekket feladni, akkor én átállok, mert régóta várok itt. (És furakszik elém).
Mondom neki: Hölgyem, legyen szíves ne elém álljon!
Erre értetlenül: De én már itt állok régóta és csak egy csekkem van.
:shock:
Nagy nehezen pökhendien megkérdezi: Beállhatok maga elé?
Én: (normális hangon) nem, mert bemelegszik a gyerek.
Mégegyszer: De hát csak egy csekkem van.
Én: Nekem meg CSAK egy levelem.
És furakszik elém.
Én: (felháborodva, zeng tőlem az egész posta): MAGÁNAK VAN BŐR A KÉPÉN BEÁLLNI ELÉM, MIKOR EGY KISBABÁVAL ÁLLOK A SORBAN? EZ ELKÉPESZTŐ, HOGY MIT MEG NEM ENGED MAGÁNAK!!!!
Válasz: Maga a pofátlan!
:evil: :shock: :evil: :evil: :evil:
Én: MIT KÉPZEL MAGÁRÓL? KÉT SOR VAN, ÉS MAGA SIMÁN ÁTLÉP ELÉM?
Erre: de itt egy sor van, és én is bemelegszem.
:shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ketten voltak még a nyanya előtt, mindkettő elé be akart furakodni, a postás kisasszony úgy szólt rá, hogy NEM MAGA JÖN! Persze felháborodás az volt, páran halkan mondogatták, hogy menjek, mert én jövök.
(Most lökjem fel a babakocsival? Vagy menjek neki, mert a szóból nem ért? Hát a balesetin kötne ki! :evil: )

Volt még egy kis lecsengés, de a lényeget leírtam!

És miért állok le vitatkozni egy ilyen vén g.c.vel?
Mert a világ sz.rabbik fele az ilyenek miatt sz.r. Én régen tartottam a számat, nyeltem az okos enged, szamár szenved alapon.
De én két dolog miatt állok le az ilyenekkel:
1.: Ha nem mondja meg nekik senki, legalább tőlem tudják meg, hogy sz.r alakok,
2.: Jól kidühöngöm magam!

Elképesztő! Tőlem tudja meg, hogy az én sorom is csekkes, nem a sorom végére áll (még így is előrébb lett volna, mint ott, ahol állt), hanem bepofátlankodik elém annak ellenére, hogy megkérdezi, elém állhat-e és én azt mondom, hogy NEM, és még ÉN VAGYOK A POFÁTLAN SZERINTE! :evil: :evil: :evil:

Na megint jól felhúztam magam!
Hogy milyen emberek vannak! Legközelebb viszem Apát is, mert ezekkel a bundás nyugdíjasokkal mindig meggyűlik a bajom.

(Ugye nyáron szinte majdnem elütöttek a zebrán pocakkal, és mikor megérdeklődtem a kriptaszökevénytől, hogy nem látta-e, hogy nagy pocakkal jövök a zebrán? Erre az volt a válasz: Nem)....

Na megyek szoptatni, majd jövök.
Huhh....

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?