A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lujza!
Nagyon sajnálom! Kép Pedig küldtem a gólyákat feléd. Kép

Alice!
Szerdán megyek dokihoz.
pumukli

LujzaKép
Sajnálom, pedig annyit drukkoltam. Úgy látszik, hogy mi az őskövületek itt ragadunkKépKépKép

OrsiKép,VirágKép
Mail ment.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép

Még én is itt vagyok Kép
malice

PumukliKép

Hozzám is vágnál egy két gólyát Kép

Köszike Kép
malice

AliceKép
SajnosKépKépKép Rúgd tovább a gólyát nekem is. Úgy látom be kell keményíteni vele szemben.

LányokKép
2 héten belül a munkahelyemen 3-an jelentették be, hogy babásak, akikkel 1 emeleten dolgozom. Nagyon szomi vagyokKépKépKép Van aki gondol egyet, és hopp ott a baba. Miért ilyen kegyetlen a sors velünk ? Rólam meg azt hiszik, hogy gyerekutáló vagyok. Pedig ha tudnák...

Cat

Cat
Kép
cateye

Egy gólya irányomba is repülhet!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép
mi tudjuk, és ti is tudjátok, hogy nem ez a helyzet. A többiek véleménye meg le van ....... (bííííííp)-va. A munkahelyemen tegnap született baba Kép Próbálok neki örülni, de összeszorul a szívem, és azon gondolkozom, hogy miért nem a mmiénk születik már meg.
Tudod ez a lazítás, meg nem rá gondolás... 2 hónapja azt sem tudom, hogy hanyadik napon vagyok, hogy mikor volt peteérésem... stb. azt hiszem ennél jobban már csak akkor lehetne a gyerekre nem gondolni, ha nem szeretkeznénk a párommal, és látod mégsem... én ezen vagyok leginkább kiakadva. Ha görcsösen akarom, akkor sem fogan meg, ha egyáltalán nem törődöm vele akkor sem... úgy érzem az án pszichológiai hozzáállásomon semmi sem múlik.
Na jól kinyafogtam magam.... erre a hónapra megvolt a rendelt anyag... Akkor most összekapom magam.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

én is sokat görcsöltem ezen, de mostanában már nemigazán izgatom magam élvezem a nyaratKép
Hátha majd most,mindíg ezeket a szavakat használom a megjövetel előtt 1 nappal,aztán beköszönt a rém Kép
A mostani hőm viszont érdekesen alakul 36,8 a 16-ik napon.
Lehet hogy a lerüvidült ciklusnap miatt van? Akkor meglátom holnap mennyit mutat a hőmérő remélem sokat.
A 14-15 napi hasfájásom nem lehetett peteérés mert már akkor 36,8 volt a hőm.
Hú milyen kis tüzes menyecske vagyok, én úgy tudom általában 36,5 a legfelső határ ha peteérés van.
Na meg az is lehet hogy előbb volt a pé-m ugye???
Alice
malice

CAT,ORSI:csak semmi depi - különben sem gyrekutálók vagyunk, hanem laza, belevaló, önző és karrierista COSMO-girl-ök, akiknek a pasi csupán "arra" kell. Szóval élvezzük az életet - HA-HA! Lehet, még irígykednek is ránk!
Virág
virag

Akkor mi COSMO-girlök elmegyünk inni 28-án... bulizunk egyet Kép Kép Kép
(persze csak paradicsomlével - ugye, Cat? Kép )
Virág Kép ez nem depi, amolyan pillanatnyi elmezavar. Én is tudom, hogy a világ legjobb dolga vasárnap egész délelőtt az ágyban lenni, pihengetni... stb (mindenkinek a fantáziájára bízom). Hétközben dolgozni, és éppen csak harapni valamit napközben....
Sokkal jobb program, mint kialvatlanul tízórait készíteni a gyereknek, míg a másik épp az üvegasztalt próbálja a legújabb játékkalapáccsal apróra zúzni Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Alice Kép
dobd fel a görbéd akkor okosabbak leszünk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

ORSI:ezt már szeretem!Ha nem vinném haza Leonét kocsival le is innám magam (nemcsak paradicsomlével!).
Éljenek a spontán moziba-rohanások és a hajnalig tartó baráti összejövetelek meg a last minute utak!
Virág
virag

VirágKép,OrsiKép
Én sem depizek. Mi trendi csajok vagyunk, shppingolhatunk, beülhetünk a Liszt Ferenc térre valamelyik trendi presszóba, és nem kell kakis pelenkát szagolnunkKépKép
Ráadásul pattanás sincs az arcunkon, mert nincs szexhiányunk. Ez jobb állapot mint a szingli csajokéKép.
Leihatjuk magunkat felőlem 28-án, taxi is van a világon nem? Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép

Sajna nem mértem minden nap a hőmet csak az elmult pár napban abból viszont nemsokminden látszik.
14 nap 36,7 15 nap 36,8 16 nap 36,8 ez volt ma.
A 14 és 15 napon mensis fájdalom enyhén.

Majd holnap is megmérem

Alice
malice

Húhahú!

Elmentem 1 kis időre és mire visszaérek teljes arculatváltáson esett át a topik.

Nekem tetszik. Jól szórakozom.

Csak így tovább!
bettina

Alice Kép
ez tényleg nem sok Kép Kép Kép valószínűleg korábban volt a tüszőrepid, de ez persze nem baj Kép
Az jó, ha méred a jövőben, mert látod, hogy hogy alakul a cillusod. (és azt is, ha megjelenik a harmadik fázis Kép Kép)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bettina Kép
ez a "szerencsére még bulizhatunk topik" Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ki tudja?
Lehet, hogy a nagy bulizás közepette, a végén egy "diszkó baleset" eredményei lesznek a bébik Kép
bettina

Kép Kép Kép Kép
úgy legyen
Kép Kép Kép
eljátszuk a nem vigyázó tiniket KépKépKépKépKépKépKép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hahó,

Az előbb ahogy elkezdtem olvasni, nekem is elszorult a torkom, és már fogalmaztam magamban, hogy "Drága Cat és Orsi, ne szomorkodjatok...", de aztán ahogy továbbolvastam, már fülig ért a szám. Nem kell itt vigasztalás senkinek. Mi csak egy kicsit tovább élvezzük a laza gondtalanságot, mint mások.
Igyunk, benne vagyok. De én nem nagyon bírom, úgyhogy majd ne csodálkozzatok, ha két pohár után piros az arcom, és bárgyún vigyorgok.

Puszi, Alena

Ui.: ha minden igaz, holnap meglesz a hormonvérvétel eredménye
alena

Alena Kép
drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pumukli Kép
Én is gratulálok!!!!
Tinka
tinka

Sziasztok!
Adat hegyek Kép

Most végeztem a dokinál.
Hormonvizsgálat eredménye:
2. ciklusnapon:
FSH 16,1 U/l - alá van húzva, mert magas (Ez mit is jelent?)
LH 7,2 U/l
Prolaktin 21,8 ng/ml (felső érték 21,2 tehát magas)
A többi úgy tűnik a tartományon belül van, ezért ezzel nem untatlak benneteket.

21. cn:
progeszteron 12,42 - ez jó?
prolaktin 27,3 - jóval magasabb a 2. cn-től

Doki a következőket mondta: amíg párom lelete nincs meg (ma este meglesz), addig semmit nem csinál.
Elvileg gyógyszert kapok majd, de csak szeptembertől kezdi el adni és elküldött egy középidős tüsző vizsgáló UH-ra is, mert szerinte a hőm alapján bármi lehet.

Ezek azért már lépések, ugye?
bettina

Bettina Kép
A prolaktin magas (felső határéték 25, Erazmus inkább 20 alatt szereti), a progeszteron alacsony (20 felett kellene lennie). Szeritem a dokid bromocryptint fog adni, de majd az UH is sokat mutat. Ha nem volt tüszőérés, akkor valószínűleg clostyt is kapsz majd.
A prolaktin nem olyan magas. Az enyém is ennyi volt, és 1/2 szem gyógyit szedek rá. Az én progeszteronom, viszont a 20-as határon csücsült, ezért nem kell closty.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor a hormoneredmények:
FSH 2,3 IU/l
LH 4,5 IU/l
Tesztoszteron 16,7 Nmol/l (ref.tart: 8-32)
Prolaktin 12,8 ng/ml (ref.tart: 5-12)

Ezeket néztek nála, és mindenféle dolgokat a vérében, kb 5 oldal a kiértékelés, de azok már nem hormonok, hanem mindenféle alkotóelemek,ásványok.

Valamikor elmegy a drágám egy tenyésztésre, és akkor is néznek nála egy spejtszámot (akkor már 2 hete fogja szedni a macát)

Lányok lenne egy kédésem, vagyis egy logikai sorom... nemt tudom, hogy logikus-e.
Tudjuk, hogy a ficánka termelődéséhez 72 nap kell, tehát a ma beszedett maca hatása csak legkorábban 72 nap múlva érzékelhető. Akkor felesleges havonta ellenőrzésre menni, vagy nem? És az időszakban megműteni is felesleges, mert lehet, hogy javul az eredmény?
Persze azt is tudom, ha nem javul, akkor jön a műtét, aminek hatása ugyancsak legkorábban 72 nap múlva érzékelhető.... és akkor 2*72+X nap... vagyis jó fél év, a gyógyulással....
Félek ettől az időtől Kép Olyan messze van még a vége Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Igen, igazad van, de úgy emlékszem Edelweiss párjának azért javult az eredménye, csak úgy döntött az orvosa, hogy nem érdemes tovább várni. Lényeg, hogy bizz benneKép
VirágKép
Köszi, de nagyon hiányoztok ám NekemKépKép Annyi szomorúságban és örömben volt együtt részünk,hogy képtelen lennék elszakadni innen és nem is tervezemKép Veled mi újság van? Pihiztek még vagy belevágtok a nagy project-be?Kép
LujzaKépCatKép
Nem fogtok itt ragadni, húzlak Titeket át a Friss-be csak bizzatok benneKépKépNem szabad feladniKép
CatKép
Megértem az érzéseidet a kollégákat illetően...Sajna a munkahelyemen évekig nekem is csak az jutott, hogy más pocakjának a növögetése mellett asszisztáltam. De hidd el megéri a küzdelmet, nem szabad elcsüggedniKép Mikor és mi lesz a következő lépés Nálatok?
LujzaKép
Sajnálom... Ti hogyan folytatjátok?
LányokKép
Ez amolyan "babátlan" összejövetel lesz? Vedelés meg minden ami kellKépKépKép Örülök, hogy jobb a kedvetek, csak igy továbbKépKép

Puszi: Doris
doris

Szia Orsi, kösziKép

Valami fura, mert az én papíromon a progeszteron 3,6 és 21,6 közé van belőve, mint normál érték és nekem 12,42 volt. Erre nem is mondott semmit.
Gondolom UH után lesz okosabb ő is.
Prolaktin pedig tényleg magas, de nekem nem 25 a határérték, ami meg van adva, hanem 21,2.
Ki érti ezt?

Ez az FSH micsoda? Mert az magas...
bettina

Bettina Kép
A progeszteron mértékegysége akkor mi? A 20 - ng/ml-re vonatkozik, és a prolaktiné is.

tüsző serkentő (Follikulus Stimuláló hormon, FSH)
sárgatest serkentő (Luteinizáló LH hormon)
majd még utána nézek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

ng/ml mindegyik, de tényleg nem értek hozzá Kép
bettina

Ha ng/ml akkor a progeszteron referenciatartománya nem lehet 3,6-21,6 között. Annak a ciklus 21. napján 20 felett kellene lennie. És a prolaktinnak azok az értékei, amiket írtam, a 27-ed minden határéték szerint magas. (Az enyém is pont ennyi volt)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Pár napot kihagytam, ezért egy kicsit hosszú leszek.

AlenaKép!
Nagyon jó volt a Balcsin!

ZséKép!
Most még a méregtelenítésnél járunk, P-vel már rég nem találkoztunk, mert nagyon ritkán játunk Pesten úgy, hogy időnk legyen elmenni hozzá. Talán majd most elmegyek majd, ha lesz időm az értekezlet és a tali között. De felhívott, hogy szeptember 3. hetét látja esélyesnek. Kép
Hogy van a lányod?

CatKép!
Szerdán megint voltam a hipnotizőrnél. Megpróbálkoztunk a hipnózissal és bár sikerült, de még semmilyen képeket nem láttam. Azt mondta, hogy így is nagyon jó ez az eredmény, jobb mint amire számított, könnyen el tudok lazulni. Pár alkalom kell még, mire begyakoroljuk, hogy pillanatok alatt el tudjam érni ezt az állapotot és ki is tudjak jönni belőle. De ezen a héten ő nem ér rá, a jövő héten meg mi megyönk nyaralni, ezért csak a tali előtti nap megyek hozzá legközelebb. Szerintem ez elég izgalmas.

MagikaKép!
Hát persze, hogy jöhetsz a talira! Bárkit szívesen látunk!
Eddig a névsor:
Alena
Cateye
Orsi
Virág
Egcsi
Magika
Leone
Jelentkezzetek minél többen!

OrsiKép!
Én nem voltam amikor Serocryptint kaptál. Mennyi volt a prolaktin szinted és mennyi gyogyit szedsz rá?

LujzaKép!
Nagyon sajnálomKép, én is nagyon szurkoltam neked!!!

PumukliKép!
Gratula!Kép

VirágKép!
Nehogy miattam ne igyál!!! Én is benne vagyok egy kis iszogatásban, aztán megfelezzük a taxiköltséget vagy sétálunk! Nem vagyok semmi jónak az elrontója! Kép

Leone

KépKép
leone

Leone Kép
de jó, hogy megint vagy.
2 ciklussal ezelőtt csináltunk egy hormontükröt (ciklus 21-23-25. napján). A prolaktin 27,7 (csak a 21. napon néztük) lett, a progeszteron 17,7-25,2 között mozgott. Emiatt javasolta a doktornő, hogy szedjek serocryptint. Felet szedek naponta, immáron 1,5. hónapja. A hőgörbém annyiban megváltozott, hogy most már eléri a 37 fokot, és az alaphőm is feljebb csúszott kb 1 tizeddel.
Ezek szerint akkor sem voltál itt, mikor azt hittem, hogy babás vagyok. A gyógyszer valahogyan úgy kavarta meg az első ciklust, mikor elkezdtem szedni, hogy gyönyörű (könyvbe illő) 3 fázisú görbét produkáltam, de a betaHCg sajna negatív lett.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép!

Egy barát házaspárral többször meg volt beszélve többfajta kirándulás, külföldi út, de valamilyen ürüggyel mindig lemondták. Mindkét gyerekük hosszas próbálkozás után jött össze. Kérdeztük tőlük, hogy lesz-e harmadik. Azt mondták, hogy nem, mert 2-3 év mire összehoznak egy gyereket és mostmár szeretnének ők is magukra gondolni, mert még sehol nem voltak.
Mi ezt sokkal jobban csináljuk. Lazítunk, pihenünk, mindenfélét kipróbálunk, kirándulunk, rengeteg érdekes helyre elmegyünk, pihenünk, akár fél napokat is ágyban maradhatunk, átbulizhatjuk az éjszakát, és ha majd összejön a baba, már mindezeken túl leszünk, ahogy mondani szokták, éltünk. És nem kell majd azt mondanunk, hogy azért nem lesz harmadik, mert egy kicsit mostmár élni szeretnénk, magunkra is gondolni. Mi amúgy is három gyereket szeretnénk, reméljük összejön.
Sok gyerekes házaspár irigykedve néz ránk, amikor elmeséljük, hogy hova megyünk, miket csinálunk, mennyit pihenünk. Különösen ez utóbbit irigylik nagyon. Kép
Mint ahogy mindennek, ennek is megvan a jó oldala. De azért mostmár jöhetne egy csöppség! Kép

Pussz, Leone

KépKép
leone

OrsiKép!

Tényleg nem voltam itt amikor azt hitted babás vagy.
Mikor nézik újra a prolaktinod?
Nekem novemberben 34 volt, 1 Bromo-t kaptam rá, aztán február végén még mindig 28 volt, de április végén már csak 3,5. Aztán abbahagytam a Bromot, mert elfogyott és nem akartam visszamenni a dokihoz. Most fogalmam sincs hogy állok, majd szeptemberben megyek csak vissza.

VirágKép!
Majdnem elfelejtettem, hogy a férjem puszit küld neked, és köszöni, hogy vigyázol a feleségére és hurcolászod a fenekét! (ahogy ő fogalmazott) Kép

Leone

KépKép
leone

Jó reggelt Kép

Orsi Kép
Akkor nem tudom milyen érték, de biztos igazad van.
Mindenesetre most úgy állunk, hogy, szeptemberben megnézzük UH-val a tüszőket középidőben, ha vannak, akkor csak prolaktin csökkentőt kapok, ha nincsenek, akkor Closty-t is.

Annyira örülök, hogy ma már nem úgy van, mint anyáink idejében. Meg tudják mondani (kivéve ahol nem),hogy mi a baj, és tudnak tenni érte.

Más: férjemnek minden lelete jó lett. Úgy örülök Kép
Annyit mondott a doktornő, hogy azért nem árt sok zellert, petrezselymet és mandulát enni. Legalább ő rendben van.

És még 2 dolog.
Első 1 kérdés/kérés: Légyszi írja le nekem valaki, mintha egy teljesen kezdő nőnek írná le, hogy hogy is van az, hogy rendszeres menstruáció és nincs peteérés. Én pici koromtól abban a tévhitben éltem, hogy a kettő összefügg. Köszi.

És az utolsó Kép
Már hónapok óta szedem az Elevit tablettát, mert a doki azt mondta, hogy bajom nem lehet tőle (egyébként is szedtem a Centrumot évek óta) és ha már vitamin és baba projekt, akkor szedjek olyan tablettát. Azon kívül, hogy drága más baj nem lehet.
Ti erről mit tudtok?

Puszi és szép napot mindenkinek Kép
bettina

Sziasztok!

Na, elmentem a dokimhoz! Nagyon aranyos volt, és adott beutalót progiviszgálatra, (két hét múlva kell menni kétszer). Plusz felírta a Gynevacot is. Kép Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, mert végre úgy érzem, történik valami! Kép

Ha ezzel midne oké, utána jön a peteérés vizsgálat, majd a petevezeték átfújás. Na idáig már nem szeretnék eljutni! Kép Reméelem, a hormonnal lesz gond, és azt megoldjákKép

Egcsi, örülök, hogy használt a pozitív energia! ma is tudok küldeni bárkinek! Kép))
shine

Jo reggelt mindenkinek!

Pumukli,
Gratulalok!

Orsi,

köszi a hormonadatokat. A Macaval és a logikai sorral kapcsolatban lehet, hogy igazad van és a férjem eredménye csak ugy magatol lett jobb. Nem tudom. Eddig akar hany orvost kérdeztem a Macarol, semmivel nem lettem okosabb, mert ök nem hittek benne.
De mi a parommal igen KépKép

Puszi
Süncsi
süncsi

Süncsi Kép
mi is megpróbálunk hinni benne.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szép Napot Kívánok MindenkinekKép

Alice
malice

Dobok egy tálicskut.

Kép

KépKép
leone

Lanyok!

Ma mutik meg a kutyam. Delutan 4-kor kiveszik az emlojebol a daganatot. Drukkoljatok, hogy meg kiveheto legyen, mert ha nem el kell altatni. Kép
Teljesen kesz vagyok miatta. Kép
Vasarnap ota bogok mikor eszembe jut. Kép
Vendég

Magika!
Nagyon-nagyon szorítok a kutyusnak.
Mi is nagy kutyások vagyunk és ráadásul szuka a miénk is.
Sajnos már néhány kutyát túléltünk és az mindig egy szörnyű élmény.
De nálatok, most sikerülni fog! Nagyon szurkolok!!!
Battina
bettina

Magika!
Eggyütt érzek veled, és nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen a kutyussal.
Én is nagyon imádom őket, ne szomorkodj minden rendbe jön meglátodKép

Alice
malice

Magika: nagyon drukkolok! +++++++++++++++ És nagyon sajnálom! Kép
shine

Koszonom az egyutterzeseteket.
A kutyaimat megnezhetitek az oldalamon.
A nagyobb mar nem el, osszel lesz ket eve. A kisebb meg most erte el azt, amit a nagyobb ket eve. Kép
Vendég

Leone!

Az cn-em "sajnos"(?)Kép nem pontatlan adat, itt tartok.
Semmi "olyan" tünetem nincs, ezért tesztet sem vettem, mert nem reménykedek. Jövő héten jön vissza a dokim nyaralásból, akkor csinálok majd egy tesztet biztos ami biztos alapon. Addig meg foglalom az első helyet, de zebrásnak szívesen átengedem, vagy remélem becsikozódom! Kép

Pusz mindenkinek
bnemethm
bnemethm

Sziasztok!

Régóta beleolvasgatok ebbe a topikba, és most kérdezni szeretnék.
Mikor érdemes tesztet csinálni? (Ha az esedékes mensi előtt 2 nappal csináltam és negatív lett, akkor az már biztos?)
A peteérést sima UHval nézik?
Ti a nőgyógyászotokhoz jártok vizsgálatokra, vagy valami speciális helyre?

Na egyszuszra ennyiKép

előre is köszi a válaszokat:
Szilvi

Ui: nagyon remélem ez a topik gyorsan elnéptelenedik, és mindenki a friss kismamáknál leszKép Kép Kép
Névtelen

Szilvi Kép

A teszt szerintem sosem biztos, csak ha megjött (de néhány esetben akkor sem). A biztos a betaHCG vérvétel. Tehát az esedékes nap előtti 2 nappal még simán lehet negatív a teszted, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnál babás.
A peteérést sima nőgyógyászati UH-val nézik.
Itt elég sokan olyan nőgyógyászhoz járunk, akik a problémás esetekkel foglalkoznak.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, köszi a gyors választ Kép

Akkor ráérek majd kiborulni ha megjön, és mára abbahagyom a bőgést ...

Szilvi.
Névtelen

???? Miért kellene bőgni és kiborulni? Mióta próbálkoztok?
A kiborulást, és a bőgést tartogasd az igazán rossz napokra Kép Ma nem kell. Süt a nap, és semmi sincs veszve. Küldenék neked mosolygós napocskát, de a munkahelyem vagyok és itt nincs meg a file.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?