Ööööö, akkor amig nem jön Vera, reagálhatok a helyesirásra???
csak mert volt egy röpke gondolatom nekem...
szal erre gondoltam:
tehát, ha azt irom, h Georgedzsal, vagy azt hogy Klinenal, neadjIsten Klineval, akkor az olyan, mintha seggbekúrnám (hupsz, nem én mondtam, csak kicsúszott a számon) a Nagy-Magyar Helyesirást, amig ő lehajol a szappanért? Mert ha igen, akkor mindent megteszek, h soha de soha ne irjam le ezeket helyesen...
Mert nálam a helyesirási szabályok addig barátok, amig azok a MEGÉRTÉST szolgálják. Azon felül pedig erőst szarok rá, bár TUDOM, h ez hiba egy olyan embernek, aki adott esetben forditásból keresi meg a menő ruhára valót.
pl. ért már kritika

miszerint nagyon magyartalanul és helytelenül irok, pl. az a mondat, h " blablabla, aznap egy rózsaszin pólót húztam" nem jó, mert helyesen ugye ez úgy lenne, h "...FELhúztam egy pólót ".
Na, de most komolyan, ez tényleg vmi olyan komoly hiba volt, ami akadályozza a megértést??? az helytelen mondat mindenkit félrevezetett, és arra gondolt, h esetleg a földön húztam az a rózsaszin pólót?
Én amondó vagyok, h a nyelv az olyasféle valami lehet, mint a gyurma, és nem egy vasrúd. Én is alakitom, VÁLTOZTATOK rajta, és Pista bácsi is. Ami x éve még úgy volt, annak miért kell most is úgy lenni? csak azért, mert benne van "a" Könyvben?
nekem tényleg nem barátom a helyesirás, ezért sokszor akkor is fázom a kijavitástól, ha tényleg jogos.
Aztán meg pl. bizonyos forditásnál elvárják, h a headsetet "mikrofonos fejhallgatónak" forditsd, de könyörgöm, mutass egy olyan embert, aki ezt a szart nem hedszetnek hivja...
na, mivel nem vagyok elég tudományos, be is fejezem, meg azért is, mert bántani tényleg nem akarok senkit, de a kérdésem még most is áll: EZ TÉNYLEG OLYAN FONTOS????
nem elég, ha az tudja, aki tudja???
én pl. sosem javitok ki senkit, aki muszályt ir a muszáj helyett, holott tudom, h miként "kell" leirni. Viszont én megértem muszállyal is, igy kit érdekel, ha más nem helyesen irja???
főleg itt...
és Vera, mi volt Karcsi csúcsszuper példája, az a földrajzi név, ami annyira bonyolult volt, h az agyam néhány mp-re komolyan el is zsibbadt, miután hallottam?
Neet, Szrek, Rid, ez nem ellenetek szólt, hanem mellettetek, remélem ezt tudjátok...
és mióta 5.-es az ötödikes? csak mert emlékszem,h az én időmben, ez bűn helytelen volt.