ÉLJEN BÁLINT!!!!
Hogy Macsot idézzem, "élek-virulok", de sajna readonly-üzemmódban vagyok, Dóci még itthon, most épp munkaidőm van, megpróbálom munkára kihasználni

Majd hétfőn - remélhetőleg - kitör az óvoda, és akkor...
Betegeknek bulást és +++++++++++++++++++++
Votiv,
háztartási pechsorozat

nem tudom, milyen a jó porszívó, nekünk electrolux van, de az neked nem játszik... Az én kisugárzásom szerencsére nagyon jól hat a gépekre, általában megjavulnak, mintsem hogy elromlanának. Csak rendszer nincs benne, különben k. sok pénzt keresnék holisztikus-misztikus háztartásigép-szerelőként.
Éjszaka nem semmi

főleg a rádiógomb-csavargatás
Curse,
pedig már azt hittem, lakik valaki pocakban
Helyesírás: Zsan, nagyon egyetértünk (majd megkérdezem K.-t arról az ominózus példáról), nálam is az érthetőségen van a hangsúly. Sajna (ezt sem helyes így leírni

) én elég trehány helyesíró vagyok (szégyellem is magam, de tényleg...), de valahogy abszolút nem tud lázba hozni, hogy mit kell kötőjellel, egybe, vagy külön írni (most az egyértelmű dolgoktól eltekintve). Azzal is gyakran sarokba lehet szorítani, hogy hol kell /ú/ vagy /í/, egyszerűen azért, mert bár ejtés szerinti írásnak van kikiáltva a magyar, az ilyen szavakat gyakran hagyomány szerint írjuk, nem úgy, ahogy ejtjük őket.
De valahol mindig oda lyukadok ki, hogy az írás számomra eszköz, és nem cél, és nem hagyom, hogy a hibák megbénítsanak, mert attól, hogy esetleg helyesebben írok, nem leszek sem jobb, sem műveltebb ember (utóbbival sokan vitatkoznának, de fenntartom

).
No meg mivégre teremté az Úr a helyesírás-ellenőrzőt?
Idegen szavak használata: hát igen, nekem is borsódzik a hátam, ha a "visszatért szűkebb pátriárkájába" kifejezést hallom... bár nem, inkább fetrengek a röhögéstől, de ez már az igen piszkos fantáziámnak köszönhető
Médiák nagyon zavart, de egyszerűen rá kellett jönnöm, hogy attól, hogy én tudom a szó eredetét, és tudom, hogy ez alapból többes szám, még a lakosság 90%-ának halvány fingja nincs róla, ezért bőven elterjedhet így a nyelvben, és néhány évtized múlva már senki nem fog fennakadni rajta... de hogy ezt elfogadjam, hosszú folyamat volt, és még dolgozni kell rajta, hogy ne rezzenjek össze, ha hallom
Szerintem egyébként az idegen eredetű szavak használatának is megvan a maga kontextusa, pl. számomra a fórum nem az, de nem is hinnétek, milyen szavakat használunk itthon
Megyek is vissza dolgozni, mert ha lebukok, akkor olyan verbális abúzusnak leszek kitéve, hogy a fülem kettéáll tőle
v