A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

küldök neked egy piszén pisze kölyökmackót, hogy jobb kedvre derítsen Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, persze tudom itt mindenki babát szeretne, és mindenkinek a saját terhe a legnehezebb. Nem is akarlak benneteket a mi tragédiánkkal traktálni. De nálam mostanában csak rossz napok vannak.
Már álmodni is csak terhességi tesztekről tudok.

legyen szép napodKép
Szilvi
Névtelen

Lányok!
ma reggel 8.02-kor írtam egy szép hosszú levelet, tele kérdésekkel.
Nagyon megköszönném, ha valaki válaszolna rá Kép

Szilvi, tényleg ne görcsölj. Mindannyian hajlamosak vagyunk rá (bocs a kivételnek), de az nem tesz jót a babának.
Szerintem a babák a mosolygós, könnyed anyucikhoz jönnek.
bettina

Bettina Kép
Ne legyél türelmetlen, nem olyan nagy ma reggel a forgalom. Kép

Az első kérdés. Amit én tudok a odlogról. Ha a tüsző nem reped meg, de átalakul sárgatestté, akkor a hőgörbéd is szép, és mensid is lesz, de petesejt mégsem érett. Biztosan van más lehetőség is.
A második kérdés. Már a kérdést sem értem (nem jöttem rá, hogy mi a kérdés).
Szedd nyugodtan az elevitet, ha bírod. Semmi bajod nem lesz tőle, és állítólag jó a fejlődési rendellenességek megelőzésére.

Orsi
KépKépKép
icsilya

MagikaKép

Jaj de szép kutyusod vanKép Biztos meg fog gyógyulniKépnagyon szorítok nekiKép
Nekem boxim vanKép most ő a gyerekKép

Alice
malice

Szia Orsi!

Aranyos vagy, köszi.
Tényleg egy kicsit türelmetlen voltam, bocs, csak az írásom óta már annyi téma volt, ezért önző módon megijedtem és azt hittem tudatlan maradok Kép
bettina

Magika!

Tényleg gyönyörű a dögi.
Nem a szívedet akarom fájdítani, de tényleg csodás.
Mi (mármint férjem és én) is németjuhász mániások vagyunk.
A mi kiscsajunk is németjuhász.
bettina

Koszonom a biztatast!
Kép
Vendég

LEONE:mindjárt elpirulok - mindig így vagyok a "férji" puszikkal. Szóval nem miattad nem fogom leinni magam, de jó kifogás sosem rossz... Tudod, itt csak a szánk jár, ha vedelésről van szó - titkon mindenki ad magának egy esélyt - hátha éppen akkor... és senki sem iszik. Lényeg, hogy így is kétszer annyit beszélünk a talikon, mint mások becsiccsentve!Kép
BNEMETH:nálad ez nooormális? Mármint, hogy ilyen sokáig várat magára? Hogy bÍrod teszt nélkül????
BETTINA:az Elevit a felkészülési szakaszban ajánlott, esetleg kicsit jobb étvágyat csinál a kelleténél - de ez a többi vitaminnál sincs máshogy. A terhesség korai heteiben is kell a folsav miatt szedni! Később már nem minden nap, mert túl nagyra nőhetnek tőle a bébik.
SZILVI:szerintem beszélj nekünk nyugodtan a problémádról - azért vagyunk, hogy meghalgassuk egymást és segítsünk egymásnak. Így sokkal-de-sokkal könnyebb!
Virág
virag

Virág Kép

Köszi. Szedem én, csak kicsit hosszú ideig tart ez a felkészülési szakasz (bár én ne panaszkodjak a magam 5 ciklusával - bocs).

Egyébként azért is kérdeztem rá, mert mostanában reggel, mindig miután beveszem olyan hányingerszerű tör rám.
Első 1-2 hónapban nem így volt, gondoltam, hátha nem használ a szervezetemnek vagy telítődtem, azért is kérdeztem..
bettina

Bettina Kép
én 16. ciklus óta szedem (13, amióta próbálkozunk és a 3 hónap felkészítő időszak). Bár naponta felet/vagy kétnaponta egyet, mert a vas nagyon megfog. Nekem semmilyen tünetet nem okozott, de biztosan ez is egyénenként eltérő.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szilvi Kép
Ha úgy gondolod, és megkönnyebbülsz tőle, akkor beszéld ki magadból, ami fáj. Bátran mondhatom, hogy itt szerintem többen belehülyültünk volna a várakozásba, ha nincs kivel megosztani a fájdalmunkat. Itt nagyon sokan már régebb óta próbálkozunk azzal, hogy kisbabánk lehessen, és azt hiszem át tudjuk érezni mindenki fájdalmát, jobban, mint bárki más, aki nem közvetlenül érintett.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Újra itt és újra kérdésem van, méghozzá elég butuskaa Kép Csak hát összeolvastam mindent mostanában de kezdem elveszteni a fonalat Kép

Szóval: tegyuk fel hogy aug 23-án van pé-m. Akkor mikor is kellene összebújnunk férjurammal? Kép
Köszi a választ és ne haragudjatok, hogy mindig csak kérdezek, kérdezek..

Soraya
soraya

Orsi!

A vas nagyon megfog, ez a székrekedésre vonatkozik?
Mert pár hete én is hasonló gondokkal küzdök és azt hittem a táplálkozásommal van valami gond.
Szóval, lehet, hogy az Elevit?
Erre nem is gondoltam Kép
bettina

Doris
Ha letelik a dokim szabija visszamegyek a Kaáliba. Megcsinálják a hiszteroszkópos diagnosztikus feltérképezést...azután nem tudom. Valamikor lesz a 3. lombik. Most úgy érzem belefáradtam és elég...na persze ez nem így van, ez csak amolyan pillanatnyi elmezavar. A hét végén volt 2X sírógörcsöm, most egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Cat
Drága őskövület barátosném KépFel a fejjel! Előre a cosmo nők Kép kitaposott ösvényénKép. Minden reggel együtt tejeskávézgatok az egyik kolleganőmmel, aki akkor lett babás, amikor az első lombikom volt. Már akkora a pocakja! Na meg szép dagadt a lába...Olyan örömmel pakolgatnám én is a dagadt lábaimat...
Magika
Kutyaimádó vagyok (bár most egy macsekom van, aki árva volt és befogadtuk), nagyon- nagyon szorítok a kutyusnak!! Küldöm a sok ++++ energiát!!!
Lujza
lujza

Bettina Kép
igen. Ezért én korpatablettát szedek (minden étkezés után 2-3 szem), és csak másnaponta az elevitet. Így most jobb a helyzet.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lujza: bár megértem az elkeseredésed, nem tudok mást mondani, mint hogy fel a fejjel! Könnyű mondani, tudom, de veled vagyunk! Kép

Soraya: szerintem vagy augusztus 22-én, vagy 23-án. Kép

Bettina: ige, az Elevit szokott székrekedést okozni!

Lányok, van valakinek Gynevac-kos élménye? Én holnap váltom ki, és megpróbálok valakit keríteni, aki beadja! Ti hány naponta kaptátok? hetente vagy 10 naponta?
shine

Shine Kép
nekem van. Megszűnt a hüvelygyulladásom és a folyásom, normalizálódott a ph érték. A férjemnek azóta nem jött elő a prosztatagyulladása.
Mi úgy kaptuk, hogy egyszer 1 hétre egyszer 10 napra jött a következő szuri. Tehát váltakozva.

Orsi
KépKépKép
icsilya

SoroyaKép

20-tól 24-ig egyfolytában KépKépKépKép

Üdvözlettel
Alice Kép
malice

Soraya Kép
szerintem is 22 v. 23 az ideális időpont.
Tudod, ha a topiknak nem az lenne a címe ami, hanem mondjuk "sikerült bebabásodnom az elős ciklusban", akkor még azzal is lehet játszani, hogy milyen nemű babát szeretnétek Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

SorolyaKép

KépKépAz a tutiKépKép

Kép
Alice

SorayaKép
Akkor 22-én,23-án, sőt 24-én is érdemes együtt lenni, de csak ha valóban mindketten kívánjátok. Erőltetni nem szabad, mert abból úgy sem lesz babó. Ja és a túl sűrű akció sem célravezető, mert nem termelődnek a fiúk oly gyorsan. Mondjuk egy 22-én esti, és 24-i reggeli akciót javasolnék.

BettinaKép
Én már nem szedem az Elevitet, mert már 2 éve szedném potyára. Nekem szorulást okoz, és ráadásul étvágyat is csinál. Szerintem nyárom amikor van sok finom gyümi és zöldség akkor nem érdemes mesterséges vitaminokat szedni. Télen viszont annál inkább.
1.kérdés
Ha fogamzásgátlót szedsz akkor is van mensi. A mensinél a méhnyálkahártya válik le, ami csak olyan kapcsolatban van a peteéréssel, hogy a kiszabaduló pete ha megtermékenyül akkor a nyálkahártyába ágyazódik be. Ha nincs megtermékenyülés akkor a hormonszint leesik, és az elöregedett nyálkahártya leválik.

Amit OrsiKép leírt az pedig a LUF szindróma, amikor érik a tüsző, de nem reped meg, nem szabadul ki a petesejt, de a tüsző átalakul sárgatestté, és termeli a progit. Gyönyörű hőgörbe van, sőt a mensikor a sárgatest is felszívódik, de ha nincs UH akkor észre sem veszed, hogy még sincs minden rendben. Ez egyébként egy ritka baj, de én produkáltam. Könnyű kezelni, meg kell repeszteni a tüszőt középidőben.

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép kösziKép örülök, hogy jobban vagy tőle!Kép

Alice, Soraya: én úgy tudom, hogy kétnaponta jobb, mint naponta, mert akkor van ideje a kisfickóknak újratermelődni! Kép
shine

Cat Kép
nem akartam itt veled példálozni Kép Kép de nekem is a te eseted jutott eszembe.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi Shine, Alice, Orsi, Cat! Kép Kép
Nagyon aranyosak vagytok!! Tök jó, pont hétvége a pé (ha lesz..) és Cat javaslata szerinti 24-e reggel, az vasárnap Kép

Orsi, a neme nem érdekel, csak baba legyen, dobogjon a szíve és meglegyen keze-lába!! ;)

Soraya
soraya

Soraya Kép
tudom Kép ezzel mi is így vagyunk. Tavaly az első ciklusban még számolgattam, hogy mit/mikor kell tenni, hogy lány legyen..... de már én is "csak" babát szeretnék Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

LujzaKép
Végig kell csinálnunk, ha ez jutott nekünk!!! Néha megállunk sírni, de aztán megy tovább a kerék. A hiszteroszkópián a miómádat is kezelik ?

Képzeljétek reggel a Benkő Nóra volt a TV2-n, tudjátok aki ikerterhes. Anyósom elkezdett pfújozni, hogy felvehetne valami csinosabb ruhát is, nem feszülős nyakbaakasztós divatos ruhába kell járni "ilyen" állapotban. Mondtam neki, hogy szokjon hozzá, mert én is ilyenekben fogok járni, mert szerintem ezt nem rejtegetni kell, hanem büszkén mutogatni, mert olyan szép. Szerinte ez baromi ízléstelen. Gondoltam az Ő 100 kilóján biztos az lett volnaKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok nagyon aranyosak vagytok!

Remélem soha senkinek nem kell megélni amit mi átéltünk... meghalt a kisbabánk. Juni 5-re voltam kiírva, teljesen panaszmentes terhesség után juni 6-án bementem, hogy szerintem szülök. De már nem volt szívhang, és én 12órás vajúdással megszültem a 3980gr halott kisbabánkat. Teljesen egészséges volt, köldökzsinor baleset történt ...
Mi voltunk az 1000-ből 1.

Azért kezdtelek olvasgatni benneteket, hátha találok olyasmit ami még biztosabbá teheti a fogantatást.

De már képes vagyok minden reggel tesztet csinálni ... persze semmi értelme.

Szilvi
Névtelen

Sziasztok Lányok! Kép

MagikaKép
Gyönyörűek a kutyáid Kép A szüleimnél is németjuhász van: Biztosan meg fog gyógyulni, nagyon-nagyon szorítok!Kép Nekem boxereim voltak, az egyiket ellopták zárt udvarról, amíg suliban voltam, a másikat megmérgezte az egyik "kedves" szomszéd.Kép

Szilvi
Szörnyen sajnálom ami Veletek történt!

Üdv,
Pumukli
pumukli

Szilvi Kép
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, és csodállak, hogy ilyen hamar sikerült rászánni magatokat az újabb kis pocaklakóra, aki valamelyes pótolhatja azt az űrt, ami a másik baba után maradt.
Szerintem a minden reggeli tesztelésnek nincsen értelme. Amikor kimarad a mensi, várj egy két napot és akkor tesztelj. Ha elég erőt érzel magadban, akkor hőmérőzni is elkezdhetsz, és azzal elég pontosan meghatározható a tüszőrepedés időpontja, valamint látható, ha beköltözött valaki a pocakodba akár tesztelés nélkül is.

Sajnos a fogantatás biztos receptjét senki sem tudja, mert akkor már rég a frissben lennénk.

Könnyen sikerült teherbe esnek korábban? Mert akkor biztosan most is könnyen fog menni. Ne aggódj.

Kívánom, hogy nagyon hamar meglátogasson a gólya.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szilvi

Nagyon sajnálom ami veled történt, hidd el eggyütt érzek veled pedig az én kisbabám nem volt olyan nagy mint a tied de szörnyen éreztem magam legalább egy éven keresztül nem akartam senkivel sem szóba álni, na meg állandóan rajtam gazdagodott meg a kerületi gyógyszertár.
Aztán egyszer azt mondtam magamban hogy ez nemmehet így tovább túl kell tennem magam az egésszen és ha jönni akar a baba akkor jönni is fog.
Igaz elfelejteni soha nem lehet,de az idő begyógyítja a sebeket.
Sajna eddig még nem sikerült de érzem hogy hamarosan fogKép
Sajnos bele kell nyugodnunk az ilyen esetbe nincs mit tenni, mert ha továbra is stresszeled magad annál rosszabb.
Meglátod hamarosan sikerülni fog neked is, gyere közénk és mindannyian átmegyünk a Friss-be OKSEKép

Pusz

Alice
malice

LányokKép

Nem is mondtam a ma reggeli hőm a 17 napon már 37 fok volt.
Szerintetek ez jó??????????????????????????

Alice
malice

PumukliKép
Hogy vagy ma???? Kép
Mit olvasok Boxereid voltak,nekem is az van és sajnos amikor kicsi volt az enyémet is megmérgezték, de hál istennek 2 hetes infúziózás után helyre jöttKép
Most ő a legrosszabb kutya Budapesten(tuti)
Alice
malice

Szilvi!

Kép
Kívánom, hogy hamar talpraálljatok, bár ez biztosan nagyon nehéz! Kép Gyere ide sokszor, a lányok nagyon kedvesek Kép, és meglátod, hamar meglesz az a 2 csíkos teszt!

Soraya
soraya

Szilvi Kép

Olvasva a szörnyűséget, ami veletek történt, sajnos semmit nem tudok mondani, hisz félek, hogy csak közhelynek tűnnének a leírt érzések és gondolatok.

Csodállak, hogy ennyi idő után le tudod írni és új esélyek, remények felé tekintesz.

Én szorítok neked is innét a háttérből, mint ahogy mindenki másnak.

Bután hangozhat, de én biztos vagyok benne, hogy minden tragédia és öröm, nehézség és minden-minden, ami történik velünk, a mi választásunk.
Ezt pont a legtragikusabb helyzetekben nehéz elfogadni és tiltakozunk ellene, de ezektől a dolgoktól fejlődünk.
Nem akarom és nem is lenne etikus összehasonlítani a dolgokat, csakhogy érezd, nemcsak kívülről papolok: nekem 7 éve 2 hónappal az esküvőnk előtt halt meg a vőlegényem.
Most itt vagyok, férjem oldalán és babát szeretnénk.

De optimizmus és vidámság Kép
bettina

Cat,
köszi a részletes választ.
Most már tök kiokosodtam tüszőérésből.
Még egyí kérdés? Mivel repesztik meg? Gyógyszer, injekció vagy ez valami fizikai dolog?
bettina

AliceKép
Én imádtam mindkettőt, egyiket én vettem, a másodikat ajándékba kaptam. Szeretnék újra, ha kertes házba költözünk. Imádják a gyerekeket Kép

Voltam ma délelőtt dokinál. Kissé korainak tartotta a terhességet a műtét után, de azt mondta, hogy nem baj. Elvitt ultrahangra, ott rettenetesen megkínoztak Kép Iszonyúan fájt. Van egy szabályos petezsákom, mérete 8 mm Kép
Van egy ciszta a jobb petefészkemben, de azt mondta a dokibácsi, hogy azzal ne foglalkozzak. Azt javasolta, hogy szedjem tovább az Elevitet, mehetek nyugodtan nyaralni. Majd nyaralás után megyek újra hozzá.

Pumukli
pumukli

Huh Szilvi es Bettina!

Csodallak titeket az optimizmusotok miatt.
Na meg a kitartasotok es erotok miatt.

Sokat kell meg tanulnom toletek.

Tovabbi erot es kitartast kivanok nektek.
Es ebbol az erobol es kitartasbol lesztek a legboldogabbak mindannyiunk kozul.
Vendég

átmérője 8 mm
pumukli

Alice a Te boxid sárga vagy tigris? Lány vagy fiú?
pumukli

SzilviKép
Rettenetesen sajnálom ami Veletek történt. Nem lehet könnyű ezt feldolgozni, de egy másik babuci biztos enyhíti a fájdalmatokat. Hamar teherbe estél korábban ?

AliceKép
Ez szuper ha felment 37-re a hőd. Akkor ovulálsz!!

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

BettinaKép
Profasival repesztenek, ami egy szuri.

Cat

Cat
Kép
cateye

PumukliKép
Tigris és pasi KépKépKép

Azért vigyázz magatokra, mit mondott a doki mennyi időss vagy?

Alice
malice

Sziasztok LányokKép
MagikaKép
Mi újság a kutyusoddal? Nagyon szoritokKép
BnemethKép
Reménykedjünk, nagyon jó lenne, ha bezebrásodnál végreKép
BettinaKép
Én a márciusi lombik elött pontosan másfél évvel kezdtem el szedni az Elevitet, mivel akkor túl voltam egy hormonkezelésen és minden hónapban várható volt, hogy bebabásodom. Sajna nem igy történt, de tény, hogy a vérszegénységem elmúlt arra az időszakra aztán most, hogy már ikerek vannak a pocakomban újra vérszegény vagyok de ez normálisKép Az Elevitet folyamatosan szedem azóta is + kaptam vaspótlástKépEgyébként a reggeli bevételtől nekem is hányingerem volt igy lefekvés elött szedem és ez jobbKépEgyébként valóban székrekedést okoz, úgyhogy érdemes szilvát enned, vagy zabkorpát...stb.Kép
A tüszőt tüszőrepesztő innyekcióval repesztik meg szigorúan meghatározott időben, pontosan kiszámolva az időpontot az UH-os követés alapjánKép
SzilviKép
A teszteléssel érdemes kivárni a menzesz megjövetelének időpontját de többeknek még akkor sem mutatta ki a babát. (ilyen volt például Orsoly isKép) Érdemes 3 nap múlva újra próbálkoznod ha nem jön meg addigKépNagyon sajnálom ami Veletek történt...Kép Igy a távolból is együtt érzek Veled és kivánom, hogy mielöbb egy új kis jövevény költözzön a pocakodbaKép
SorayaKép
Ha mondjuk aug.23.-án van peteérésed akkor aug.21.-én vagy 22.én mindenképp érdemes+24.-én+a biztonság kedvéért még 26.-án is de két napnál gyakrabban azért nem célszerű mert a kis "fickóknak" időre van szükségük mig megerősödnekKép
LujzaKép
A histeroscópia hidd el nagyon sokat fog segiteniKép A Kaáliban beszélgettem annó egy lánnyal aki a Férjével és két 3 hónapos ikerbabáikkal járt ott. Kérdeztem hányadik próbálkozásra sikerült? Azt mondta 4.-re pedig egyiküknél sem volt semmi gond. A 3. sikertelen lombik után csináltak náluk lapart és ott volt az "eredmény" a kezükbenKépKép Drukkolok, hogy ez a műtét sikert hozzon végreKépKép

Puszi: Doris
doris

CatKép

Nem csak ovulálok de tegnap majdnem behánytam KépKépKép nemtetszett a sült hagyma vagy mi szált át a szomszédból szagKép
Bocsi a beszólásértKép
Néha szoktam ilyesmiket csinálni,de szerintem kb.13 napon lehetett a repim Kép

Alice
malice

AliceKép
5 hetes, a mensi alapján...az ultrahangon is azt írték a papírra (4hét+6nap)
pumukli

Pumukli!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Alice Kép Kép

Nagyon-nagyon szorítok!!!! Kép Kép Kép Kép
Odaértek volna a gólyák? Kép

Kép

Mindenkinek küldök gólyákat! Kép

Kép Kép
pumukli

Magika Kép
Köszi Kép Neked is küldök majd jövőre, oksa? Kép
pumukli

Lányok, további kellemes napot kívánok Nektek! Kép