A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Most hogy írtátok, én is bepánikoltam.

Lehet én vezetek???: nekünk még csak egy pár kiszokni, és egy pár ruha kiscipő van. De majd lassan mi is elkezdjük. Talán nem vagyunk még elkésve.

Kép
blani28

Felsoa, én is nagy kerekű kocsit néztem ki. Hétfőn rendelik meg, Taco márkájú. Azt tudom, hogy vizszintesre lehet összecsukni, de még nem tudom, hogy mekkora lesz. Viszont nagyon tetszik és nekünk is az is fontos, hogy ne rázza majd a kicsit ezeken az útakon.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nálunk a dokim évek óta apum teniszpartnere és a szülésért nem fogad el tőlem pénzt. Eddig mindkét alkalommal állítottunk neki össze borokból egy csomagot, mert azt tudom, hogy szereti és annak örült is nagyon. Most is ez lesz.

Szülésznőt most én is szeretnék fogadni (a két másik szülésnél ezt még nem lehetett). Már meg is kérdeztem a dokim, hogy kivel dolgozik szivesen együtt. Jó sok nevet mondott... úgyhogy még kérdezősködök. De azt mondták, hogy 15.000 körül szoktak adni nekik.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Timi,

ígértem, hogy megmutizom a bordűrt. Íme:

Kép

A szoba végül rózsaszín lesz. Parapetig sötét rózsaszín, felette pedig egészen halvány, és ilyen szivacsfigurákat fogunk a falra ragasztani:

Kép Kép

Kép
emi29

Mary!
Köszi a tippet. Majd kipróbálom. Persze nem a szappant. :D :D :D

Gumimaci,
van esetleg képed a kocsiról? Ezt a márkát még nem is hallottam.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Emi,
nagyon aranyos a bordűr. Biztos nagyon szép lesz a szoba. Tegyél ám majd fel képet, ha elkészül! :D
Egyébként hol vettétek?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lejártuk ugyan a lábunkat, de megvettük ma a lámpát is:

Kép

Voltunk Obiban, Praktikerben, Bricostore-ban, Kikában, Jysk-ben is. Elköltöttünk egy kisebb vagyont, de most már tényleg mindent megvettünk ami a szobához kell. Holnap el is kezdjük az alapozást :) Alig várom már, hogy egyben legyen a szoba.

Kép
emi29

Felsoa, itt van 2 színben. Mi zöldet szeretnénk. De van vagy 40 szín.
Kép Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="mamacka"]S írta:mamackazőlő
Nekem ez azért elég fura, hogy szabott ára vanb a szülésznőknek... ezt ki mondta... lehet nem mind így ál hozzá... vagy már tudod kit választassz?

Egy másik kismamának mondta a dokink, hogy SOTE II-n a szülésznők "ennyibe kerülnek"...

Kép Kép
szõlõ

Andi,

a bordűrt a Praktikerben vettük. Csak mondom, hogy az Obiban most 99 Ft-ért árulják őket. Vannak nagyon aranyosak!!
Huh, engem a gyomorégés elkerül szerencsére. Talán a tej amit Mary is javasolt segíthet... Jobbulást.

Kép
emi29

Emi, én is kíváncsi vagyok, milyen lesz a szoba. Nagyon szép a bordűr.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emi,
a lámpa is ari, igazi kiscsajos szobája lesz Lilinek. :D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Emi,
köszi!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gumimaci!

Köszi a képeket! Hol rendeltétek? Bár így első ránézésre tuti nem fér bele az autómba. :(

ANdi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Köszi csajok. Én is remélem, hogy szép lesz :)

Gumimaci,
tök jó ez a babakocsi!!

Kép
emi29

A gyomorégés engem is elkerült. Egyszer jött elő az ünnepek alatt, akkor nagyon kellemetlen volt. Később rájöttem, hogy a szilvalekváros derelye miatt lehetett. 2 napig rosszul voltam. Egyébbként én sok tejet szoktam inni, de az ünnepek alatt szinte semmit sem ittam. Lehet, hogy a tej tényleg jó a gyomorégésre.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci:
Ezek a babakocsik nekem tetszenek.Azt hiszem már láttam valahol. Mennyibe kerül?

Kép
blani28

Felsoa, a januári Kismama magazin első oldalain reklámozzák. Mi a Babavilág boltban rendeltük. Hétfőn derül ki, hogy van-e zöld. Ebben a hónapban 58990 Ft-ért árulják. A méreteit nem tudom, de megnézheted a www.babavilagnet.hu oldalon. Azt hiszem ott le van írva, hogy hol vannak ilyen boltok. A Kismamában benne van. Bemásolom neked, csak írd le, melyik városban tudjátok megnézni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="mamacka"]E írta:mamackami használtan minnél olcsóbban (barátnőm 5000-ért vette) de ha van újonnan 20 körül esetleg még az is érdekelne... minnél kevesebb legyen az a lényeg.

Mamacka,
ott ahol a kiságyat vettük (és Szöszi az utazóágyat) új pelenkázó szekrény 17500 Ft. Így néz ki:
Kép

Én a jövő héten biztos benézek oda, mert egy-két dolgot ott veszek meg. Majd megnézem, hogy van-e olcsóbb.
Egyébként ez a weblapjuk:
http://www.babaholmiolcson.hu/

Kép
emi29

Emi, Blani, köszi. Én is elsőre beleszerettem. 58990 Ft-tól vannak, láttam már 75ezer Ft körülit is. Felszereltségtől függ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.03 13:38-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emi, nagyon jó a pelenkázó, és tényleg nem drága. Mi olyan kiságyat néztünk ki magunknak, amibe ez is benne van. Később pedig nagyobb ágyba fekhet a gyerek és a pelenkázó külön szekrényként használható. Ennek az ágynak az ára 30ezer Ft körül mozog.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci,
mi is olyan kiságyat vettünk, ami egyben van a pelenkázóval. Ezt Mamackának tettem fel.

Kép
emi29

Sziasztok!
Megjöttünk, a Normafánál a harangvölgyben voltunk levegőzni, sétálni a hóban. Még hegyet is másztam...de nagyon jó volt, fényképeztünk is. (Már séta "hiányom" volt, mert csak a mh-re járok, hétvégén meg ált-ban itthon "punnyadunk")

Emi, nagyon jó a bordűr és matrica kollekció!! Na meg persze a lámpa is! Köszi, hogy feltetted. Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz az összhatás!

Hát igen, a tarifákról....Én is hallottam a Sote II. szülésznőknek 25-30 E-t szoktak adni, ha előre "felfogadod". Tudom, hogy sokak szerint ők még fontosabbak mint a doki, de én azthiszem nem választok külön szülésznőt. Persze ha megleszek elégedve vele, akkor majd kap vmennyit, de előre nem állapodok meg vele. Elég a doki.

Nagyon jók a babakocsik, és minden infó, amit írtok. Mi még nem vettük meg, így nagyon résen vagyok.

Timi

Kép
tim27

Timi,
Nem emlékszem, hogy írtad-e, a vonalzódból pedig nem derül ki, hogy kislányotok lesz, vagy kisfiatok. Tudjátok már a nemét?

Kép
emi29

Gumimaci,
Köszi. Örülnék, ha megnéznéd. Én győri vagyok.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Emi,
Nekünk nagyon úgy tűnik, hogy kisfiúnk lesz!! 3 vizsgálat is megerősítette ezt. :P
Sajna még nincs nevünk, még nem találtunk olyat, ami úgy igazán tettszene..
Szóval a Te lányos színvilágodat én próbálom kék-zöld-sárga színbe átfordítani. Nekünk a szobájába zöld a fal és a függöny kék-zöld átmenetes színekben pompázik. Egyelőre ennyi, mi január végén fogunk úgy igazán belekezdeni a vásárlásba.

Kép
tim27

Felsoa, a győri Babavilág bolt neve és címe: Babyland, Szent Imre út 83/B. Telefon: 30-2783656. Esetleg találhatsz ott más márkájú kocsit is, ami jobban megfelel. Elég nagy a választék.

Emi, ti mennyiért vettétek a kiságyat? Mi még csak nézelődtünk, de csak februárban akarjuk megvenni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci,
Köszi az infót, majd megnézem.

ANdi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Timi,
Láttunk fiús bordűrt is nagy választékban, sőt nagyon aranyos lámpákat is. Ha kisfiút várnék én is kék-zöld színekben gondolkodnék.

Gumimaci,
a mi ágyunk ha jól emlékszem 39.000 Ft volt. Azért praktikus, mert van pl. ágynemű tartója is. Így néz ki:
Kép
Az ágyneműtartó nélküli 32.000 Ft.
Egyébként ugyanilyen kiságy a Brendonban 60-70.000 Ft.

Kép
emi29

Felsoa!

Nem tudom, pontosan milyen a gyomorégésed. Én ha nagyon beeszem és csikar a hasam ezt használom: Neurosan - nyomelem tartalmú, adszorbciós, ásványi eredetű gyógyhatású természetes anyag (még ez áll rajta: emésztési zavarok, puffadás, gyomorégés, hasmenés esetén). Rossmannban és Dm-ben biztos lehet kapni. Ez nekem mindig használ és elég gyorsan, úgy 5-10 percen belül.
Vendég

Emi, mi is ilyet szeretnénk. Pont ezt a tipust néztük, ágyneműtartóval, pelenkázóval, csak a pelenkázót a másik felébe szeretnénk. Gondolom, hogy ez megoldható.
Lehet, hogy már írtad, de hol vettétek?

Felsoa, szívesen.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emi, még azt szeretném kérdezni, hogy ebbe a 39000 Ft-ba ugye nem tartozik bele a matrac és a pelenkázó a kisszekrény tetejére?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gyomorégésre: zabkorpa 1 evőkanállal, csak úgy szárazon, a tejről én is hallottam. meg van Salvus nevű gyógyvíz patikában, de boltokban is kapható.
szerintem én is beszerzési antitálentum vagyok. 8) van 12 tetra textil pelusom 7 rugim, 1 kicsi nyálkendő :) :oops: de nemsokára beindulok
toncsi

toncsi80

Gumimaci,

én úgy tudom, hogy az ágyneműtartót nem lehet áttenni a másik oldalra. Mi is rákérdeztünk...
Csak a váz kerül 39000 Ft-ba. Mi a kókuszmatracot 6500 Ft-ért vettük (60*120-as kell bele). A pelenkázó alap pedig kb 3500 Ft... ugyanott.
Egyébként a 18. kerületben a Nagykőrösi út 53-ban vettük.
Bemásolom újra a weblapjuk elérhetőségét: http://www.babaholmiolcson.hu
Érdemes benézni, tényleg jó dolgokat lehet kapni és nagyon aranyosak az eladók is.

Kép
emi29

Toncsi,
én már nem bírom ki vásárlás nélkül... Egyébként is jellemző rám, hogy mindent azonnal akarok és utálom halogatni a dolgokat. Nem véletlenül vettem meg a babakocsit is már a 12. héten :wink:

Kép
emi29

Emi ez a bordűr valami hihetetlenül édes! Nagyon tetszik! :)

Kép Kép
szõlõ

Gyomorégés: pár napja nekem is volt esténként, én tejet ittam rá és teljesen jó lett.

Kép Kép
szõlõ

Emi, köszönöm az infókat. Nem budapestiek vagyunk. De a honlapjukat megnézem mindenképpen. Hallottuk, hogy van aki vállal bababútor készítést. Esetleg akkor odatetehetjük az ágyneműtartót, ahova akarjuk. :?:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő,
Köszi. Olyan Lili babás, nem? :wink: A szivacsdekorok is pont ilyen csajszikat ábrázolnak :)
Párom micimackósat akart, de Lilihez szerintem ez jobban illik.

A gyomorégéssel kapcsolatban még annyit, hogy állítólag, akiknek a terhességük alatt ég a gyomruk, azoknak nagy valószínűséggel hajas babájuk születik. Nem tudom, hogy ebben mi az igazság...
Az én gyerkőm tuti kopasz lesz, ha a család többi tagjából indulok ki :) :) Nem is ég a gyomrom....

Kép
emi29

Gumimaci,
igazán nincs mit. Bizonyára tudtok készíttetni is + javaslom, hogy nézzetek jól körül a környéketeken. Én hálás vagyok Szöszkének, hogy feltette ezt a linket. Ellenkező esetben a Brendonban vettem volna meg az ágyat 20-30 ezerrel többért....

Kép
emi29

Emi, igen, nagyon Lilis, és nekem az tetszik benne különösen, hogy nem kimondottan babás, hanem olyan kiscsajos. Egyszerűen tökéletes választás volt! :D

Nekem meg mindjárt kész Dodókacsa :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote]A írta: gyomorégéssel kapcsolatban még annyit, hogy állítólag, akiknek a terhességük alatt ég a gyomruk, azoknak nagy valószínűséggel hajas babájuk születik.

:D Ezt még nem hallottam. De aranyos. :D Ezek alapján a mi kislányunk is kopaszon fog születni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="szőlő"] írta:szőlőNekem meg mindjárt kész Dodókacsa :lol:

Ugye megmutatod?

Kép
emi29

Persze, a "mindjárt" az egy erős túlzás volt elismerem, egyelőre derékig van meg. Amennyiben van egy kacsának dereka :lol: Már csak az a nyűgöm hogy nem tudom mit fogok utána csinálni belőle ha a minta kész :D

Kép Kép
szõlõ

Huhhhh, mire végigolvastam, pedig csak egy délutánt nem voltam....

Szöszi, ha előbb mondod, integetek :lol:

Nem is tudok mindenre reagálni hirtelen.... egyetértek a lányokkal a tetra fürcsilepedő-ügyben :) ez már volt téma egy-két hete, Szöszi jól emlékezett, ez a legjobb, minden veszett drága és csiricsáré törcsit felülmúl és a babának is ez a legpuhább!
Bébiolló fölös, szinte alig használható normálisan, nekünk van kettő, mert szettben vettem vmi mással együtt, de a fiúk használják most papirvágónak, ez eddig a legjobb funkciója, normál körömvágó olló, lehetőség szerint azért fertőtlenitsük, mielőtt a bébinek vágnánk vele, legalábbis az elején...:)
Cumisüvegből szerintem is elég az 1 db egyenlőre, mert tényleg az olyan dolog, amit apuci is bármikor meg tud venni, ha mégis kellene még egy, viszont én nagyon ajánlom (asszem Mamacka irta) az Avent-et! Nem olcsó, tény és való, de messze viszi szerintem a primet még a Chicco, Nuk és egyéb márkák közül is, a cuclija nagyon hasonlit a cicihez! Barnusnál ezért vettem ilyet, mert nem fogadott el semmit a cicin kivül, de sajnos még a méregdrága Avent sem kellett neki, csak a cici!!! :) Viszont később szerette és énis, mert nagyon jó minőségü a cuclija, nemis tudom, hányszor főztem ki és meg sem látszott rajta... de hozzáteszem, szerintem... :)
A babarucik kimosása... ha bukis, pisis, kakis... akkor igen, de egyébként nem. Mondjuk, ha éppen valami csoda folytán nem lenne semmilyen a nap végére, amit dedünkre ráadtunk mondjuk reggel, akkor azért azt dobom a szennyesbe... :) de nem kell naponta 5x átöltöztetni, ha semmi baja a rucinak :)

Felsoa! Én mint egyik 3. gyerekes... :) nekünk anyuéknak Suzuki van, a régebbi Swift, na gondolhatod, mily tágas egy csodaautó :lol: de én néztem és mivel a fiúknak már csak ülésmagasitó van bent, igy befér majd a hordozó melléjük...

Gumimaci! Nagyon tuti ez a babakocsi, de nekem sosem lesz ilyen :) megnézném magamat ahogy megpróbálom a tömegközlekedési eszközök bármelyikére felpaszirozni! Pedig a babakocsiról hasonló elképzeléseim vannak, de marad a jól bevált Graco, a maga kb. 5kg-jával és normál méreteivel... azt még valahogyan feltuszkolom buszra, villanyosra, metróra...

Na, ennyi jutott eszembe..

Ági
Vendég

Nekem a cumisüveggel, cumival kapcsolatban annyit mondott a védőnő, hogy mindegy melyiket veszem, a lényeg, hogy a márkákat ne keverjem. Tehát, ha az avent mellett döntök, akkor ne vegyek később nuk-ot, vagy chiccot.

Kép
emi29

Na, akkor én is reagálok...remélem, mindenre. :D

Fürdőlepedő: tényleg a tetra a legjobb, és annyira, hogy Tomi még mindig azt használja törülközőnek! (Immár 11 éve...más ennyio idős törcsink nincs is :shock: )

Pumpóka, élnék a lehetőséggel, mindjárt írok privit! Köszönöm! :D

Mamacka, sajna, nem érzem biztonságosnak az egymás mögötti babakocsikat, valahogy rossz érzés, hogy tolom a gyerekeket az útra, holott még semmit sem látok (bár ilyen érzésem a sima kocsinál is volt, de a dupla azért durvább. És azzal meg más helyeken nem férek el...szóval, 22-es, de köszi) :D

Felsoa, nekem is rengetegszer ég a gyomrom, én Pennie-t használok, de én sem annyit, amennyire szükség lenne. Tippnek nekem is a tejet mondták (utálom, soha nem iszok), a Salvus vizet-ki kéne próbálni, itt is írta már vki.

Emi, nagyon gizda csajos szobátok lesz!

Autó, 3 gyerekkel: nekünk új Suzukink van, a két pici hordozóban a két szélén, Tomi ülésmagasítóval középen. (Legalább lefoglalja a babókat.) Csomagtartóba meg a babakocsin kívül semmi sem fog beférni, így azért tervezzük egy nagyobb autó megvételét...(Álom-álom :D )

Asszem, ennyi :D

Kép
babyteve2

Cumisüvegből nekünk is Avent...

Kép
babyteve2

Pumpóka, ha buszra kéne szállnom a babakocsival, valószínű én sem ilyet vennék. De sétálni gondolom nagyon jó lesz, ha pedig messzebb kell menni, ott az autó. Igaz, még hordozónk sincs és fogalmam sincs melyik lenne a jó. Ehhez a kocsihoz nem tartozik hordozó. Még külön sem lehet ilyen márkájut venni.

Emi, szétnéztem a honlapon, amit ajánlottál. Sajnos vidéken nincs üzletük. De lehet interneten is rendelni úgy látom. Tényleg vannak jó cuccok, olcsóbban is.

Igaz, hogy az internetes rendeléssel most az ünnepek alatt meggyűlt a bajom. Mivel nem nagyon tudok itthonról kimozdulni (már írtam, hogy pihenést rendelt el a doki), rendeltem a férjemnek a topshoptól. Még december 10.-én. Másnap ők felhívtak telefonon, hogy egyeztessük mégegyszer az adatokat. Akkor rákérdeztem, biztos megérkezik Karácsonyra? (Az interneten azt írták 7 nap a kiszállítás.) Azt mondták, hogy ez természetes. Ennek ellenére csak december 28.-án kerestek a futárok, amikor már rég nem voltunk itthon. És a tegnapelőtt jöttek újra, de már nem vagyok hajlandó átvenni. Egy csomót idegeskedtem, ráadásul másképp kellett megoldanom az egészet, ha nem akartam üres kézzel ott állni Karácsonykor. Olyan dühös voltam... :evil: Annyit tehettem még, hogy írtam egy panaszlevelet, ahol kiadtam a mérgem egy kicsit.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

sziasztok!

emi!
jól emlékstem, hogy te Veneziaból pirosat vettél? ha igen , hol vetted? mert én a netten csak sötétkék Veneziat találok. de lehet, hogy béna vagyok+ :oops:
toncsi

toncsi80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?