A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni Sajnos én igen :cry: és a doki szerint normális :cry: (szerintem meg nem, de hát ez van)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Vadvirág!
Tök jó olvasni újra soraidat :) Ezekből merítek energiát a kis 3 évesemhez :) Csodállak nagyon ám :) Mutogatni kellene Téged :)
S a lányok mennyit változtak :) s tényleg a sok perverz :evil:

Gremese!
Hogy te mindig kifogod a tök idióta embereket :shock: :evil: talán vonzod Őket? Ez a postai vén banya,tuti én is leüvöltöttem volna a fejét :) ennyiből jó itt lakni tegnap pl. a patikában szólt a gyógyszerész ha nem kártyával fizetek menjek azonnal előre :oops: :lol: ez olyan jól esett :)

Fleur!
Szorítok nagyon anyukádnak :) De szerintem az egész topik :) Biztos nem lesz semmi baja :)

Irina!
haptapi(szőnyegpuzzle) hátoldalát ragaszd le vmilyen ragaszószalaggal ha sok darabból áll.Akkor tuti nem fog a szájában landolni egy sem :)
BCG oltás helye nem rosszabodott ugye? Lábujjad gyógyulgat?

Bongyi!
Küldtem mélt remélem megkaptad :) Jobbulást Nektek :)

Sense!
Nagyon tündéri Boti baba :) S a fogyókúrához sok sikert :) Biztos sikerülni fog :) Azért tegyél fel képet (ne pucérosat-a lá Míra) néha ide is hagy gyönyörködjön mindenki :)

Tejleadó reflex: szúrkálnak a cickóim,míg szoptatok a másik cicimből ömlik,egy szoptatás egy textilpelus :) Én igen éjjel nappal szopis melltartó de betétet nem rakok bele,általában bekapcsolni is elfelejtem :oops:

Anitja!
Míránál ezeket a tüneteket nem produkáltam :) majd a másodiknál Te is fogod érezni :)

Granda!
Fgépeteken nem lehet beállítani késleltetett expoziciót,10 mp általában elég szokott lenni :)
Olyan jó volt olvasni az idézetet, s az összefoglalót is :) Robi a metrón utazó embereket halfejűeknek(bocsi tisztelet a kívételnek) hívja :) mindenki bámul maga elé olyan üres tekintettel,mintha nem is éreznének :(

LMóni!
Csodababa Grétike :) Annyira fura az emberi szervezet :) Mikor már azt gondolja az ember és már papírja is van róla h. nem lehet babája akkor jön össze :) Van ilyen ismerősőm akinek ez első spontán, második lombik a 3. baba szintén spontán jött össze :)

Hozzátáplálás:
reményeim szerint 6 hós koránál hamarabb nem szeretnék semmit sem adni Neki :) Ha olyan lesz mint Míra akkor 9 hósan fog normál kaját enni :) Mimónak hiába kotyvasztottam,vettem az üveges kajákat nem ette :) Első kajája a tortellini volt :shock: utána nem is kísérleteztem,azt ette amit mi :)

Kismama újság januári számaiban a naptár hátulján általában szokott lenni hozzátáplálási útmutató :)

KApcsolat:
mi idén 11 éve lesz h. együtt vagyunk :) Már a 3. hónapban megkérdezte h. leszek-e a felesége :shock: :lol: kicsit furán néztem Rá 19 évesen :) Aztán 4 év együttélés(6 éve jártunk már ) után Ő akarta az esküvőt és babát is :) Míra gyorsan összejött :) Szept esküvő,nov. vége pocakbaba :) De mivel cioklusaim összevissza a doki utsó mensitől számítva juli végére számolta ki Mírát :) Aztán végül belátta h. nem meg uh-ok is mindig kisebbnek mutatták és aug 25.lett a nagy nap.Akkor már túl is hordtam mikor megszületett keze lába hámlott már.

Bálintra nem is számítottam horoszkópom szerint egy lányom lesz :shock: 2006-ban jan,július vetélés okt. vissza dolgozni,nov. kimaradt mensi(pedig már meglepően jól beállt) pozítív teszt nov. végén én gondoltam mikulásra Robi 2 csíkos tesztet kap :) 5-én elkezdtem vérezni :( Mivel nem görcsöltem nem mentem dokihoz h. ismét kitisztítson. Aztán dec 20-án foggant szerintem Bálint :) nem is gondoltam h. állapotos vagyok,ha nem mentem volna rákszűrésre nem is csináltam volna tesztet :) Ez jan 18-án volt.Még mosolyogtam is magamban(mentem szegény haldokló nagyimat meglátogatni :( ) h. az Uzsokiban a szülészet és a neurológia egymással szemben van :) Aztán majd 8 hónap múlva ott voltunk Mi is :) Ha nem megyek dokihoz akkor nem tudom mikor derült volna ki h. babát várok,semmi tünetem nem volt :) Utána volt néha hányingerem,meg aluszékony voltam :)

Aztán most meg itt alszik a másik szobában :)
Megkapta a 3 hós oltást 1 hét késéssel :) A súlya kereken 7 kiló hossza meg 66 centi :) :) Míra csak 1 centivel és 40 dekával volt kevesebb :)

S régi kismamában olvastam h. vannak gyerekek akik 3 hós korukra duplázzák meg súlyukat :) Ez nem probléma,majd lassul a hízásuk s a kevesebbet hízó gyerekek is kb. ugyanolyan súlyúak lesznek 1 éves korukra mint azoka babák akik eleinte gyorsan híztak.
A fogmosásról is olvastam okosakat, majd bescannel-em. meg azt is h. mikor szopiznak a babák akkor a mellbimbó annyira megnyúlik h. szinte a torkukban van és csak nyelniük kell a tejcit :) :shock:

írtam egy kisregényt el is küldöm mielőtt elszállna :) Aztán irány a legkisebb fürdetése :)

Szép estét mindenkinek :)

KépKép
viranka

még mindig :oops:
Bálint az hallgatja amit Mírával olvasunk :) Mostanság Csukás István Sün Balázsa a menő meg Tóbiás és Kelemen a két kakas és Bartos Erika Anna Peti Irány az óvoda c. könyve átköltve Míra és Bálintra :)

Heni!
Igen ez normális lehet ilyenkor állítólag megváltozik az anyatej íze is. Én speciel a cerazettől pecsételgetek néha :evil:

S azért vagyok zombi mostanában mert Bálint ugyan végigalussza az éjszakákat,de Míra egyre rosszabb :( Éjszaka álmában sír,mindig köztünk ébred,próbálok türelmes lenni Vele,de néha szakad a cérna :( Vadvirág erre valami jó ötleted nincs véletlenül?

KépKép
viranka

Heni! Én nem menstruáltam már egy éve... :lol:

Vadvirág! Bármilyen témával gyere nyugodtan. Ez nem egy megsértődős, félreértős csapat, ráadásul az emotikonok is sokat segítenek, hiszen nem látjuk a másik arcát és halljuk a hanglejtését ilyenkor.

Kiskolbival például mi nagyon jól tudjuk szívni egymás vérét! :twisted: (Mellesleg bírnunk kell a kiképzést, ha már itt lóg a levegőben a rokonság lehetősége. :wink: )

Nektarin! Jó volt anyóséknál, most már második alkalommal csináltuk azt, hogy az elején nálunk volt Zsófi, nem rohanta le senki, és így nagyszerű volt.

Azzal kezdtük, hogy reszeltem neki almát. Apa ölében ült, én meg adtam neki a pépet. Olyan cuki volt. Alig jött ki valami a szájából, szépen "beszopizta". Utána úgy fordult a kanál felé, mint mikor a cicit keresi, olyan szájtátis fejrázósan.
Nem akartam leterhelni, mert tegnap kapott először pépet, kb. 3 kiskanállal, ma kb. 5-6-ot (kiskanál hegyén volt csak).
Szép apránként haladunk. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Újra itt...
Viranka! Tökjó, hogy írtál, már olyan rég hallottunk Rólatok! :D (vagy csak én maradtam le már megint...?! :oops: ) Kíváncsi vagyok a cikkekre, amikről írtál (nyár óta nem is vettem Kismamát... el is felejtettem a nagy babavárás-babázás közben...pedig tényleg jó.), ide teszed fel, vagy gmail-re?
És nem semmi, miken mentél keresztül, mielőtt Bálint kopogtatott. Minden tiszteletem, hogy nem keseredtetek el, és újra meg újra megpróbáltátok. :wink:
Menstruáció? Az meg mi? :shock:
Emese: szia vámpírtestvééér!!!!! :twisted: Almával nagyon szuperek vagytok! :wink: Mi holnap megpróbálunk egy icipici kanálka baracklevet csak az íze miatt, nagyon kíváncsi leszek! Pocakosan rengeteg gyümit ettem, remélem Máté is komázza majd őket (kár, hogy epret, málnát, stb. csak 1 éves kor után lehet, azokat ettem legtöbbet. Meg persze görögdinnyét tonnaszám. És sárgadinnyét is sokat kívántam, pedig nem is szeretem.)

Ééééés tádáááám!!!! Ma vacsira MÁTÉ 12 PERCET SZOPIZOTT!!!! Jóllakásig!!!! :D :D :D Olyan boldog vagyok!!! :lol: Nem értem én ezt a Kisfickót, de minden kis szopinak örülök! (Az is lehet, hogy most lenne mensesem, nem tudom, de kb. 1 hete nem kell Neki a tejci. Lehet, hogy mostantól megint jó lesz? Vagy állandósul, hogy napközben nem kell, csak este, éjjel és reggel? :roll: Majd kiderül.)

Lépek vacsizni, kiesik a gyomrom. És kell alapanyag a tejcihez is. :wink: Pusszancs!

Detti
KépKép
kiskolbi

Jaj csajok, hát nekem is éppen egy évig nem jött meg. Pedig biztam még pár hónapban...no de ez van, lehet jövő hónapban meg se jön, aztán rohanok terhességi tesztet venni.

Amúgy én megfigyeltem, hogy Péterkém amióta kap + kaját ( gyümit) sokkal kiegyensúlyozotabb, nem hisztis, nevetgél, játszik egyedül, stb. Szerintem az ő étvágyának nem volt elegendő a tejci, nagyon nagy étkű gyerek, egy almát simán megeszik. Próbáltam őszibarackot is, de azt kiköpködte:-( Ha igy halad jó kis dundi kisgyerek lesz:-) de majd lemozogja.

Heni
KépKép
heni81

Emese: végre eljutottam a gmail-re. Jókora házatok van, ejha! :shock: Jó nagy néznivaló háztüzet lehetne csinálni! :twisted: :lol: És jól letöltöttem a hozzátáplálásos anyagot. Végre egy velősen összeszedett világos íromány! :D Millió köszönet! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Gratulálok a hosszú szopihoz! Ügyesek vagytok, alakul ez szépen!

A házat még nagypapámék építették, és tényleg volt háztűznéző!!!!
Ugyanis mikor a falak álltak, de még minden csak beton volt, anyukámék (ő még kislány volt), tüzet raktak az egyik "szobában". A szomszédok meg ki akarták hívni a tűzoltókat. :lol:

A hozzátáplálásos anyagot meg az én védőnénim írta. Örülök, hogy segíthettem ezzel, hog felraktam. :D

Küldtem a gmail-re Zsófiról egy nem publikus fotót! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág: én sem vettem észre, hogy valaki itt sértődékeny volna, tehát nyugodtan, ha bármi megosztanivalód van írd!!! :D :D

Gremese: juhéjjj! csak így tovább fincsi alma!!! Ha így haladtok egyszercsak te is azt veszed majd észre, hogy ordít amikor pár kanál után abba akarod hagyni! :wink:

Kiskolbi: üvegesben lehet kapni alma-málna desszertet. Viktorka imádja! :D

Én már 4.x mensizek pont most. De mióta Viktorka megszületett sokkal erősebb, mint előtte volt. Az első 2 nap katasztrófa, 2 óránként elázok!!! :shock:

Még ma csak kihívtuk az ügyeletet Rebekához! Ugyanis a hűtőfürdő, meg temérdek rubophen után 39,5 fok volt a láza. Mondtam a férjemnek hívja most ő őket, mert én még betalálok szólni nekik!
Kapott szurit, most már jobban van, remélem nem megy már fel neki éjszaka!
Mást nem kapott, mert nem tudta biztosan a doki, hogy vírus vagy baktérium, de megnyugtatott, hogy ha vírus akkor a kicsinek is jelentős esélye van elkapni!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Próbáltam kicsit visszaolvasni,de távol vagyok a tökéletestől...

Zétim jobban van,bár még mindig van bőven mit leszívni az orrából és köhög is. Szerencsére a hideg párásító nagyon sokat segít.

Tejcsi: mindig azt érzem,hogy alig van...Aztán rászív és mindkét mellem csurig megtelik. :shock: Tényleg kialakul a kereslet-kínálat amit írnak a könyvek.Én is utálom már a melltartót. :evil: Sokáig nem bírom a szoptatósat, inkább sima pamutot hordok.Viszont olyan jó,hogy már nem kell fejni.Mindig annyi tej van ami elég. Csak azt kap Zéti,nem kell pótolni.Szerencsére,mert nem is fogadja el a tápszert egy ideje.Próbálkoztam teával és vízzel,de mindkettőtől iszonyatos öklendezésbe kezdett. :shock: Bármit megérez tejen kívül,ez a reakció.Remélem kinövi... :roll:

Menstruáció:amióta megjött szedem a fogigátlót én is.Sajna minden hónapban megérzem amikor meg kellene jönnie...Szünet ugye nincs közte a tej miatt.Nekem nem akarta elfogadni amikor megvolt.

Szopi:nálunk is rekordidőt fut manó mindig.Kb. 5-10 perc alatt jól is lakik.Olyan jó,hogy már nem olyan macerás!

küldöm nehogy elszálljon... :roll:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Anikó80-ról én sem tudok semmit mostanában.Majd megcsörgetem már,rég beszéltünk.

Közben elment a netem és elfelejtettem amit írni akartam még... :evil: Jó,hogy az előzőt lementettem időben.Így legalább azt el tudtam küldeni utólag.

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Timi: drukkolok, hogy Rebekának jó éjszakája legyen, és hogy Viktorka ne kapja el! ++++++++++ Ha visszaemléxem, mi volt, mikor Máténak csak egy szimpla náthája volt, hogy én mennyire aggódtam! Ezek után képzelem, Ti most a Pároddal hogy aggódtok. Fura a szülői érzés... de biztos minden rendben lesz. :wink:
Nagyon remélem, hogy nem mindenkire igaz, hogy szülés után erősebb a vérzése. :shock: Nekem amúgy is néha olyan szúrt malacra emlékesztető volt (kivéve, mikor gyogyit szedtem).
Emese: megyek, megnézem a Kiscsajt! ... Máténak nem mutatom meg, még kicsi hozzá. :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Wow! Michelin-bébi!!!! :lol: :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: Rebeka után nem változott a menszeszem. Csak most!

Kép
Kép
timi26

menszeszem= menzeszem vagy mittomén hogy írják... :oops:

Kép
Kép
timi26

Fúúúúj, éjszakai melltartó! :(

Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat a betegeskedéssel kapcsolatban, ránkfér, sajnos!

Tejbelövellés. Van ám nekem egy barátnőm, akinek októberen volt egy éves a fia, és neki sem volt ilyen reflex, az előre megvásárolt betéteket kidobta, és mégis a mai napig szoptat! Vagyis, azért mert nincs ilyen valakinek, még szoptathat sokáig, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nincs, vagy kevés a teje!

Viranka, köszi, megkaptam, csak még nem volt időm elmélyedni benne! És képzeld az egyik sláger nálunk is egy Bartos Erika, ennek a címe: Irány az iskola, itt már megszületik a harmadik testvér, és természetesen mi is a saját családunkra költjük át!

Én sem szeretnék hat hónapos kor előtt hozzátáplálni, aztán majd meglátjuk, hogy lesz.

Timi26 :(
Algopyrin injekciót kapott szegénykém?

Én is kívánok minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást!

KépKépKép
bongyi

Jóéjt Mindenkinek, kevés betegeskedét, hosszú alvásokat, szép álmokat Babácskáknak és Szülőknek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Nagyon negativ leszek most, kicsit magam alatt is vagyok, apával is jól összeszólalkoztunk :-(

Csajok én nem tudom mit csinálok/unk rosszul, de az esti elalvás/ altatás valami katasztrófa :-(
Ma is pl. már 8 kor elaludt szopi közben, na az alvás kb. fél óra lehetett, visszaaltatni sem szopival sem kézen nem sikerült :-( Jó legyen fel, úgy is felvagyunk mi is, gondoltam 10 kor megszoptatom és elalszik, hát nem jött be :-( annyira kipihentnek látszik ilyenkor ...
22.30 kor valami hihetetlen orditásba kezdett ( de ezt már a fáradság csinálja szerintem, mert csukott szemmel ordit ám!!! ) Hirtelen törhet rá a fáradság, vagy nem tudom. Aztán a nagy orditásban beájult, de még hallom mindig szipog :-(
Tegnap is ugyan ez volt. Keresztanyámék voltak itt ( irigy ), azt hittem hogy szemtőt kapott tőle a gyerek ( tudjátok ha nagyon megnézik a gyereket elvihetik az álmát, hiszek ilyen hülye babonákban :-( ) Na lényeg a lényegből, csináltam szenes vizet, majd megtörölgettem vele az arcát, hogy levegyem a rontást, de szerintem nem is volt, mert ma meg senki nem látta, mégsem alszik :-(
Remélem gyorsan megváltozik ez a rend. A kis drágámat pedig napközben pikk pakk elaltatom, nem értem mi a fene lehet vele este.

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi! Mutasd csak meg Máténak a képet nyugodtan! Hagy szokja!!!! Na ez az a kiscsaj, akin lehet mit fogni! :wink:

Pelus: Mi már kb egy hónapja a maxi Liberót használjuk. :lol:

Heni! Péterke mennyit alszik napközben?

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Köszi! :wink: Egyébként olyan jó ez az "almázás". Nekem a szopi mellett tök új dolog, látom, hogy szépen eszi, látom, hogy fejlődik - mert már lehet neki ilyet adni.

(Na jó, ez a "szépen eszi" azt jelenti, hogy az első kanálnál néha olyan, mintha citromba harapott volna, majd szépen nyammogja befele úgy, mintha szopizna. Egyelőre még nem reklamál, hogy kér még, de szerintem (remélem) ez is hamarosan eljön). :D

Majd az lesz a jó, mikor majd pempőzök neki a konyhában minden féle püréket, és még többet fogok mosni, mint most. :lol:
De Te ezt nagyon jól tudod! :wink:

Rebekának meg jobbulást továbbra is, az ügyeletnek meg nagy feketepont! :evil:

Miléna! Örülök, hogy Zéti jobban van! Már a vége felé jártok a betegségnek! Ez szupi!

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja! Én ma reggel nagy elánnal nyitom meg a topikot, és értetlenül olvasom, hogy ki az a harvivera, aki az 5. gyermekét várja itt nálunk.... Hát a 2008-as szeptemberieket nyitottam meg. :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
:) :)

Heni!
Szopi után ha leteszed próbálj gyorsan cumit adni a szájába,lehet h. aza baj ha felkel nincs semmi a szájába. S egyszer Regi is írta+ én MÍránál (mikor még aludt ebéd után)tapasztaltam h. kb. 45 percenként volt egy olyan fázis az alvásban mikor könnyen felkel.

Timi!
Rebeka hogy van? remélem nem volt gond éjszaka :) Viktorka mekkora kispasi :) A ruhaméreteket meg imádom :shock: tegnap Bálintra rá akartam adni egy 74-es pulcsit.Szerintem kisebb volt mint egy 62-es és nem ment rá.Mírának van olyan pamperses pulcsija ami 86-os és még mindig jó rá :shock:

Kolbi!
Nem írtam mostanság mert itthon van Míra+Robi is :) Apjuk folyamatosan seftel a teszveszen szinte mindig gép előtt ül. De hétfőtől már dolgozik :) Kismamát talán 2x ha vettem életemben :) Matracos cégnél dolgoztam ilyen újságokba hirdettünk,mindig megkaptuk ajándékba az ilyen jellegű újságokat :) Délelőtt scannelem,aztán feldobom gmail-re :)
Anyukád hogy van? :)

Hozzátáplálásról még annyi jutott eszembe h. ugye sót nem kell nekik belerakni elméletileg az ételbe.Most a mai eszemmel és szerintem úgy is fogom Bálintnál csinálni h. lestyánt fogok beletenni a nem édeskés kajákba.Hasonló mint a vegeta,de egészségesebb :)

Meg még az jutott eszembe tegnap h. nem is írtam gyerekeim olyan édesen kommunikálnak egymással :) fekszenek egymás mellet az ágyon Míra meséli a Török és a teheneket ,Bálint meg közben áuzik,geőzik,ózik folyamatosan :) Annyira cukik :)

S basszus nem tudtam tegnap este elaludni mert megittam kb. 1 deci kólát :evil: 1/2 1-kor még fent voltam :evil:

KépKép
viranka

Viranka! Tök jó, hogy ezt írtad (Török és a tehenek). Így látom, nem lesz gond, hiszen a nagytesó majd jól elszórakoztatja a kicsit.

Zsófinak be nem áll a szája. Anyu és a hugom is mondják, hogy eléggé cserfes lesz. (Én sem vagyok e tekintetben egy matyóhímzés, de Apa még engem is túldumál!).

A lestyán jó gondolat, mégiscsak egy zöldfűszer. Lehet, én is kiprószálom, ha oda jutunk majd.

Heni! Lehet, hogy talán az utolsó két szopi között ébren kéne tartani játékkal, egyébbel, mint KTimiéknél. És akkor jó fáradt lesz, talán nem kel fel az utolsó szopi után. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! Ezzel (Zsófi cserfes) azt akartam írni, hogy szerintem simán eldumálgat majd a kistesóval, szóval tartja, játszik vele. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Éljen a Rotarix! :evil: Már most alig tud elaludni és még csak a közepén járunk az egy hétnek, míg kialakulnak a telepek. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Heni : nálunk is volt ilyen szitu amikor hagytuk aludni az utolsó két kaja között. Mi most este 6-kor eszünk aztán játék duma kb fél 9-kor fürcsi és 9-kor kaja. Ha nagyon fáradt akkor van már, hogy a kaja végére elalszik és büfi nélkül fekszik le ha kevésbbé fáradt akkor legkésőbb fél 10-kor már alszik.
Mostanság van úgy, hogy 6-kor eszik játszunk és magától elalszik de max 20 percet aztán felkell. És az etetésnél ugyan olyan fáradt mint aki nem is aludt volna.

Emese : nálunk is volt Rotarix szerdán. Tegnap fel is ment a hője Ádinak. Normális ez ? Ja és kicsit hígabb a széklete. A közérzete nem rossz csak néha nyügi.
Este adtam is neki kúpot és képzeld annyira izzadt, hogy csurom víz volt a kicsi haja. Persze már aludt az ágyába nyakig betakarva. Megtöröltem neki a kobakját és apával megbeszéltük ha éjszaka is így izzad akkor átöltöztetem. Hála istennek nem kellet mert hajnalba már minden okés volt. Igaz én most zombi vagyok mert óránként keltem megnézni minden rendben van-e.
Néztem a gmail-en Zsófit hát nagyon cuki.

Lányok én pont az ilyen paraszt perverzek miatt nem tettem eddig fel pucér fotót. Az én fiamra egyikse élvezkedjen.
Egyébként is én nem is értem ezeket az embereket és ez a világ egyik leggusztustalanabb dolga meg az állatkínzás.
Na eldugulok.

Most megyek is kicsit pihizek.
20200310173350

Jó reggelt!

Emese Próbáld meg nézni a másik oldalról. Már a közepén jártok a hétnek! Pár nap és ezen is túl lesz a kis drága Zsófika. Nagggyon jó az a fotó :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni Veletek alszik Petike vagy külön szobában? Sötétben vagy ég neki valami kis lámpa? Azt mondod nappal símán elalszik, akkor milyenek a körülmények? Lehet, hogy túl meleg van neki a szobában. De az is lehet, hogy érzi a belőled áradó feszültséget az éjszakai alvásokkal kapcsolatban és ezért problémás számára. Vagy Emesének van igaza és nem elég fáradt. Elhiszem, hogy ki vagy bukva. Nálunk amikor meguntam, hogy Grétike 11 után aludt el a napirendváltás vált be! Sokkal hamarabb fürdik és így már 9-kor le tudjuk tenni aludni. Neki is jobb meg nekem is. SEMMIT SEM CSINÁLSZ ROSSZUL CSAK MÉG NEM JÖTTÉL RÁ A MEGFELELŐ MÓDSZERRE!!! Van akinek csak 1 nap kell rá van akinek hónapok. Hidd el, hogy minden rendbe fog jönni.

Viranka Ez a lestyán jó ötlet, ha már mi is elkezdjük a hozzátáplálást akkor biztos kipróbálom :lol: Tényleg édesek lehetnek a gyerekek :lol: :lol: Most egy kicsit irígy vagyok, de nálunk is lesz majd kistesó :lol: :lol: :lol:

Magunkról Cicusom egész jól viseli a nátháját. Tegnap adtam neki a köhögésére fluimucilt és sokat segített neki. Az éjszaka csak egyszer sírt fel akkor is csak egy simi meg a cumi kellett neki és már vissza is aludt. Reggel fél 7-kor kelt igaz akkor már nyűgösen egy gyors orrszívózás után evett és aztán az istennek nem akart visszaaludni :shock: :shock: :shock: Én meg lenni zombi mert az éjjel nem aludtam szinte semmi a torkom miatt. Fuldoklásszerű köhögési rohamaim voltak. Az elsőnél apa megijedt és ki akarta hívni az ügyeletet amit én nem engedtem. A többit meg már megszokta. Reggel átjön apa, hogy majd Ő elszórakoztatja cicust én próbáljak meg aludni :roll: A szórakoztatás eredménye az lett, hogy apa horkolt, a gyerek hangosan magyrázott én meg természetesen nem aludtam semmit :lol: :lol: Majd ma este. Remélem :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, köszi a tanácsokat!
A késő esti elalvásnak az lett az eredménye, hogy reggel 6ig aludt, majd még cici után aludt 8ig. Igy legalább kipihentem az esti fáradalmaim :-) Egész nap olyan jól elvagyunk, csak este ne kellene altatni...
Napközben tegnap aludt délelőtt 1.5 órát ( kocsiban+ meg mig vásároltunk) aztán 3-5 ig majd 7 kor fürdött és nyolckor bealudt a cicin ( egy fél óra lehetett) Ég neki a kislámpa is, szóval ne hiszem hogy félne, éjszaka pedig a redőny félig fel van húzva, elég jól bevilágit az utcáról a lámpa. Annó is igy aludt, és semmi gond nem volt. Ma megpróbálom, hogy még többen legyen ébren az utolsó szopi előtt. Vagy később fürdetünk, majd látom hogy alakul a nap.
Már előre félek mi lesz itt ha apa nem lesz este:-( vagy lehet jobb lesz, mert rafkós a gyerek is, ha csak ketten vagyunk jobban elvan, mint ha apa is itthon lenne.

Heni
KépKép
heni81

Még azt elfelejtettem, hogy cumival alszik, velünk egy szobában.

Heni
KépKép
heni81

Viranka!
Sziiiiiiiiiiiiiiiiiia, de jó látni téged is, örülök neked nagyon, Te is hiányoztál ám. :):)

Nálunk is isteni édesen kommunikálnak egymással a gyerkőcök. A bébik annyira aranyosan (és persze nagyon komolyan, kifejezően) kanyargatják a hanglejtéseket, igazán megmosolyogtató hallani a párbeszédjeiket. :):)

A legjobban azt imádom, amikor szívből jövően kacagnak, elképesztően jópofán csinálják! :):)

Azt is jó megfigyelni, amikor egyszerre, egy azon időben, pont szinkornban és tökéletesen ugyanúgy csinálnak valamit - pl. alvás, ébredés, nyújtózkodás, étkezés, ásítás, nevetés, stb.

(Mivel egyszerre esznek és ugyanannyit, ugyanazt, így ugyanakkor kakilnak is. Hihi!)

Sőt, rengetegszer van olyan, hogy a kiságyuk oldalára felaggatott különféle (ugyanolyan sorrendben elhelyezkedő) kreatív játékok közül pontosan ugyanazt választják ki és azzal foglalatoskodnak.

Ezek közül mindegyikből kettő-kettő teljesen egyforma van és kb. 5-féle egyelőre...

Érdekesek ezek a dolgok nagyon-nagyon, mindig álmélkodom óriásiakat, igazán elégedett vagyok és hatalmas ajándéknak, csodának tekintem hogy részese lehetek mindennek. :):)

Észrevetted, hogy Jázmin és Míra szinte pontosan egyidősek... :):)

Vadvirág

Kép
Vendég

Helló, Csajok, remélem, lesz időm leírni, amit akartam, tudjátok, Ádi félórákat alszik, aztán mire végigolvastalak Titeket, csaknem eltelt az egész... :D

Vadvirág: nagyon jó ötlet a fotóalbum!

Sense, Kiskolbi: nálunk is sokszor van nyügi, jellemzően 4-5-től, és most már állandóan. Még nem jöttem rá az okára, mert ha alszik 4-től 8-ig (fürcsiig) Ádi, ha nem, akármennyit, ez megy. Régebben (első két hónap) olyan jól elvoltunk kettesben a nagyszobában, játszottunk, tévéztem, most már szabályosan 10 percenként nézzük az órát, hogy mikor lehet végre fürdetni és a nagy nyüginek végét szakasztani. Fogzás? Oké, de miért tart hetek óta? A fülét nyomkodni szoktam, hátha az fáj, de nem reagál rá. Más meg nem lehet, igaz, a BCG-dolog még nem futott le.

Melltartó: nonstop, nem akarnám, de nekem ez válik be a sebes mellbimbó miatt is, mert a melltartó és a betét a helyén tartja.

Menzesz: még nincs hál' Istennek. Én is hallottam, hogy megváltozhat a mikéntje, nekem elég durva (sokáig tart, sok, hasfájós) szokott lenni, úgyhogy javulást remélek a téren. Szopi alatti mensi: azt olvastam, hogy csak ott tuti, hogy nincs peteérés, ahol az anyuka minimum 3 óránként szoptat éjjel-nappal (azt hisze, az lll-oldalakon írtak erről). Na, ez elég kevés anyára igaz a babája 2-3 hónapos kora után... hiszen ott az éjszaka...

Viranka: édes vagy, hogy kérdezed. BCG: maradt a csomó, nem nőtt szerintem, de össze sem ment, csütörtökön többet fogok tudni. Lábam: vacakol, járok vissza kontrollra a dokihoz, még mindig fáj, gennyedzik és ronda. Most másfajta kenőcs megy rá meg párakötés, amitől vízihulla jelleget ölt. Rémes, de csak meggyógyul. Piszok kellemetlen nyavalya.
Remek ötlet a puzzliszőnyeg összeragasztása, köszi!
Hihetetlen, hogy milyen kitartóak voltatok a férjeddel, no és az ilyen hosszan tartó szerelem is ritka, mint a fehér holló (alig hallottam ilyen fiatalon összekerült párról, akik még mindig és boldogan együtt vannak). Csak gratulálni tudok!!!

Timi26: sok erőt kívánok Neked, remélem, Rebekka most már meggyógyul és Viktorka nem kapja el!!!!

Heni: nálunk is vannak ilyen felébredések, ritkultak ugyan, de tegnap is voltak. Ezért alszik a férjem a gyerekkel, ugyanis ilyenkor csak ő tudja visszaaltatni, vagy marad a cici, amit én fizikailag nem bírtam pár napnál tovább (csináltuk, de sebes mellet nem áztathatok folyton). És meggyőződtünk róla, ilyenkor BIZTOSAN nem éhes Ádi, mert ha nem ébred fel, van, hogy 8 órát is átalszik. Nálunk attól is független a dolog, hogy aludt-e előtte és mennyit és mennyivel, mert Ádi tegnap negatív rekordot állított fel: 8,5 óra éjjeli alvás után egész nap 2x30 percet aludt!!! Majd ezek után ébredt még fel az esti 9 órás elaltatás után többször. Szóval okosak mi sem vagyunk, elfogadtuk a helyzetet, bár érteni nem értjük.

l. móni: gyors gyógyulást kívánok a kicsi lánynak és Neked is!!!

Lányok, Ádi napok óta énekelget, de valami olyan hangon, hogy méééééééég... azt szoktuk mondani, hogy filmzenézik, mely filmek a következők: A Rozsdás Kertkapu, A A Rozsdás Kertkapu Visszavág, A Rozsdás Kertkapu III. stb. Szabályosan nyekereg, de órákig. Másnak is van ilyen élménye?

Kép
Kép
irina

helyén tartott mellbimbó = persze nem esne le amúgy sem... :D a helyén tartást úgy értem, hogy a seb lekenése után kicsit vissza kell hajtanom, különben a betét vagy a melltartó vagy a ruha beleragadna a sebbe és még jobban felszakadna. Volt rá példa.

Kép
Kép
irina

Irina! Nálunk is ez van :!: :!: :!:
Nyekereg, mint a rozsdás kertkapu! Én is pont ezt a hasonlatot használom. De úgy cifrázza, és olyan hangosan.... :lol: Én csak nevetek rajta!
Nagyon komoly! És élvezi, hogy ilyen hangokat ki tud adni! Nagyon cuki!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág! Jaj, de jó lehet az ikrekkel. Elhiszem, hogy minden percben tudnak valami újat mutatni, esetleg azt is egyszerre. Tényleg csodálatos ajándék.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág le a kalappal előtted!!!! De azért irigyellek is nagyon, mert én úgy képezelem el, hogy ti egy olyan család vagytok mint a Hetedik menyország cimű filmben. Én is szeretnék egy jó nagy családod, de hát ahhoz szép anyagiak kellenek ám!!!És ugye ebben a hülye országban nehéz megélni.

Nálunk a legújabb a kacagás, jaj de édes, tegnap este csinálta először amikor az oldalát puszilgattam, valószinű csiklandozta. Meg kell zabálni.....na Emese ezért sem tudok haragudni ha kaszinózik este. Ő a főnök, mi meg a cselédek.

Jaj Irina de sajnállak a cici miatt, nekem csak annó a kezdetekkor volt berepedezve, de k..@ rossz volt. Nem próbáltál mellbimbóvédővel szoptatni, csak mig rendbejön???

Heni
KépKép
heni81

Granda! Flamenco? Az nagyon különleges tánc!!! :lol: Én hastáncra jártam, de nem hiszem, hogy visszamegyek. Egyrészt szétesett a csapat, másrészt inkább fogyni szeretnék, ezért inkább torna lesz belőle. 8)
Mizu a cukorral??? :roll:

Vadvirág! Jó ötlet a közös fotóalbum! :D

Kiskolbi! Újra dumál Máté? Akkor talán Szeli is megint elkezdi. Bár most inkább a fogással van elfoglalva. :D Mindig teszek valamilyen játékot a mellkasára (ami csörög-zörög), és azt fogdossa, tépkedi, tolja a kis szájába. Olyan édi!!! :lol:
Gratula a hosszabb szopihoz! :D
Nyugi! Nekem pl. ugyanolyan a mensim, mint várandósság előtt. (Nem görcsölök és alig vérzek. :oops: )

Nektarin! Még ne irigykedj a torna miatt, tudod, fájó gátseb:evil:

Senki másnak nem fáj egyébként, csak nekem??????? Bár már alapesetben nem érzem, de a 18-as… :evil:

Viranka! Milyen megható a történeted!!! :P
Akkor mi a 3 hós korra duplázókhoz közelítünk! :wink: Jövő héten szerintem beszaladok mérésre, mert már nagyon kíváncsi vagyok, mekkora Szeli súlya. :roll:

Timi26! Hogy van Rebeka? :roll:

Szelike újra átalussza az éjszakát. Szerencsére csak két napunk volt felkelős és még kettő kajálós… :roll: Most megint visszaesett az adagja a nagykönyv szerintire. :D

Baromi jó (gondolom) ez a fogszabályzós cumi, és Szelike nagyon ügyesen visszatolja már a szájába, ha kicsúszik :D... ár, hogy elfordul ilyenkor… :evil: Azt meg ugyebár nem olyan jó cuppogtatni. :wink:

...később folytatom az olvasást...
(Itt volt a Nagytesó.)

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Képzeljétek, mit kaptam ajándékba a Kisfiamtól a 4 hónapos szülinapjára!!!! Egy aprócska, piciny kacagást!!!!! :D :cry: :D Épp az "Egyszer egy kiscicára" tornáztunk, és akkor!!!! Most repkedek 20 centivel a föld felett! :lol: És Apa is hallotta! Jó, hogy pont 7vége van, és nem dolgozik épp!!!! :lol:

Regina: szerencsére nekem nagyon hamar szépen begyógyult a gátsebem, de a 18-as nálunk is sarkalatos pont. :( Még most is rémes, bár az utóbbi pár alkalommal mintha lassacskán kezdene felderengeni valami a "régi szép időkből". :oops: Már jó lenne, ha minden a régi lenne.
A dumcsizással pedig nekem úgy tűnik, úgy van, hogy ha már simán megy a fogás, nem kell rá annyira koncentrálni már, akkor lehet keverni a beszéddel, azaz már lehet egyszerre két dolgot is csinálni. :D

Irina: tudom, hideg van fűtés mellett is, de napközben levegőztesd a cicidet, ne bugyoláld be, akkor gyorsabban begyógyul. Nekem nagyon bejött.

Rozsdás kertkapu: ismerős. :D Inkább olyan nálunk, mintha a rozsdás kertkapu odacsípte volna egy kismacska farkát. :lol: (Érdekes, hogy ilyen magas hangon énekel, mert mikor beszél, akkor egész férfias kis hangja van. :roll: )

Heni: kitartás, Péterke hamarosan biztos kinövi az esti nyűglődést! Nem próbáltátok még úgy altatni, hogy nem ég a kislámpa? (Mert gondolom, éjjel nem ég egész végig). Hátha akkor rájönne, hogy "Hú, most sötét van, most kell nagyot aludnom." Nálunk ez így működik a kezdetektől fogva. Ha fürcsi előtt alszik, akkor ég a kislámpa és nem is alszik sokat, csak amennyit nagyon akar, este pedig csak a kinti, utcai világítás van. Az minimális. És sokszor már az esti szopi után, mikor a hátát simizem az ölemben, már lekapcsolom a kislámpát (mi fürdés után vacsizunk.)

Vadvirág: dupla örömök!!!! :D :D Egymással szokatk a saját kis nyelvükön beszélni? Gondolom később még érdekesebb lesz.

És most hadd osszak meg Veletek egy elég kellemetlen sztorit. :( Az egyik ismerősünk 35 éves, van 3 gyereke, a 2 kicsi (vagy legalábbis az egyikük) lombikkal fogant. Most derült ki, hogy az ismerősünknek méhnyakrákot megelőző állapota van. Most műtötték dec végén, és ha még 2 vizsgálata rossz eredményt hoz, akkor el kell távolítani azokat a bizonyos benti dolgait. :( A durva az, hogy már 2 fiatal, szintén lombikos barátnője meghalt méhnyakrákban (az egyikük 1.5 éves ikreket hagyott hátra :cry: ), és érthető módon Ő is nagyon be van tojva. Szerintetek lehet összefüggés a lombik miatt kapott kezelések és a betegség közt? Állítólag tudományos adatok nem bizonyítják egyelőre, de azért elég furcsa és borzasztó. :shock: :cry:

Nyerkit, Niki! Hol vagytok?! :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Mammikák!!
Nekem még mindig nem jött meg :oops:
Volt már valaki rákszűrésen? Én jövőhéten szeretnék menni, de most, hogy írta Viranka Bálint történetét :roll: szóval egy tesztet lehet nekem is kellene csinálnom előtte, mi van ha... :roll: :lol:

Honnan adtok őszibarackot? Üveges? és abba tényleg csak barack van? én olyat láttam amibe van kukoricakeményítő, az minek? :shock: hát nem mertem megvenni...

Timi! jobbulást Rebekának, és drukk, hogy ne kapja el a Pici!!!

Bongyi! köszi a bíztató szavakat (barátnődről, akinek szintén nem volt tejbelövőrefl...) egyébként nekem is a szekrényben figyelnek a melltartó betéteim...

Heni! Micsoda praktikákat tudsz :shock: szenes víz? igazi tradíciókat őrzöl :lol:

Irina! pár napja Nolek is nyekereg, olyan édes rekedtes hangon, és jó hosszan, mintha egy blues koncertre hangolna :lol:

Regi! Szelike milyen ügyes :shock: betolja a cumit? Nolek cumizni sem tud :lol:

puszika

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gremese :lol: :lol: :lol: És akkor Nálatok is biztos van a Szegény Kiscica Beszorult A Rozsdás Kertkapuba is... ;-)

Heni, Kiskolbi: köszönöm (a tippet és az együttérzést is)! A bimbivédőt a kórházban próbáltam anno, elég lesújtó volt vele a tapasztalatom. Most próbálni sem merem, mert az biztos, hogy a szilikon jobban húzná a sebet, mint Ádi szája (szerencsére felül van a seb, és nem az állánál). Igazából a ráharapás fáj nagyon, utána már kicsit felpuhul, és ha Ádi nem rángatja a cicit (nem hagyom neki), már sínen vagyunk.

Kiskolbi, nagyon ismerős, amiről írtál (lombikosok, méhnyakrák), valahol már olvastam róla... csak tudnám, hol (ha megtaláltam, belinkelem v. leírom). Nagyon sajnálom az ismerősödet, rettenetes lehet neki...

Kép
Kép
irina

Anitja, akkor lassan koncertezhetnek is a babáink Zsófikával. Menő felállás: egy csaj, két kiskrapek! :lol:

Kép
Kép
irina

Emese! Aztaaa de édes Zsófi, még a kis háta is hurkás :lol:

Kiskolbi! Sajnálom az ismerősödet :( , reméljük nem lesznek rosszak az eredményei.

Irina! szopipóz-váltást próbáltad?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja Hipp Ősziaback nektár ( 60% gyümi a többi viz) jó sűrű, először kanalaztam Péterke szájába, mert az Avent 1 cumin nem megy át, nekem meg nem volt nagyobb lukú itthon, mert a teának az a jó.

Sok ilyen hülye praktikát tudok ( rám ragadt )

Heni
KépKép
heni81

Anitja, köszi, gondolkodtam a pózon, a hónaljtartást próbáltam ki, de még jobban fájt úgy a seb, még a "sima" pózban amortizálódik a legkevésbé. Igazából az volt a baj, hogy Ádi megrángatta, én meg hagytam, nem vettem ki időben a szájából. Ugyanis sokszor evés közben jön rá a hasmars, de olyankor a legtöbbször nem ereszti el a cicit, hanem elkezdi húzogatni a mellbimbót, én meg nem gondoltam, hogy idáig fajul a dolog. Szerintem be fog gyógyulni, csak nagyon-nagyon lassan. Még éjjel tud regenerálódni a leginkább.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, úgy látszik az meg a szuri (Algopyrin) hatottak, ma már sokkal jobban van Rebeka! Igaz éjszaka meg reggel még hányt, de láza már nincs (legalábbis ezidáig), és az étvágya is kezd visszajönni! :D :D :D

Irina: Viktorka is állandóan nyekereg! Egyre hangosabban és láthatóan tetszik neki amit csinál! :shock:

Vadvirág: de édesek lehetnek!!! mindent egyszerre csinálnak? Gondolom nem bírtok betelni velük!!!
Az éjszakát végigalusszák?

Kép
Kép
timi26

Én ezzel a képgalériával le vagyok maradva. Nem is tudtam, hogy nekünk van ilyen! Hol???
Hogy lehet megnyitni???

Kép
Kép
timi26

Kiskolbi! Gratulálok a 4. hónaphoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irina! Nemhogy a macska, egy egész állatkert szorult be a rozsdás kertkapu alá és felváltva virnyákol az összes jószág! :shock: :lol:

Köszönjük a Zsófi dicsiket, a hurkáinkat növesztgetjük szépen továbbra is.

A rozsdás-trióban meg benne vagyunk! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Másnál is ilyen frankó az idő mint itt? :evil:
Timi26gondolom nálatok is.
örülök,hogy jobban van Rebeka.

Reggel el kellett mennem boldba hát igen csak érdekesen csináltam
olyan jég van a járdákon hogy csuda.
Most valahogy örülök,hogy van valamennyi hó mert tudtam nagyjából ott menni.
Nagyon csúúúúúszik. :evil:

Lányom birkozik a macijával lányom nyert :lol: :lol:

Kolbi!
Gratu a hófordulóhoz.

Emese!
Édes hurka lujza Zsófka! :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi26: természetesen Viktorka a rockbanda 4. tagja! ;-)
Örülök, hogy Reba jobban van!!!

Gremese: Zsófika nem is pusztán HurkaLujza már, hanem már HurkaKirálynő! Egyébként roppant jól áll neki!

Kép
Kép
irina

Csajok, erre már korábban is rá akartam kérdezni: a 6 hónapos korban elkezdett hozzátáplálás pontosan mit jelent: a 6. hónapot vagy a 7. hónapot (azaz a betöltött 6. hónap utánit)?

Kép
Kép
irina

És egy kép: Ádi spontán elaludt tegnap a járókában (ma már esze ágában sem volt, max. egy hónapban egyszer láthatunk ilyesmit ;-)), Egon pedig őrzi álmát:
Kép

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?