A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Emi!
Mi is vettünk a Tescoban egy csomag Tetra pelust, de már bánom, hogy csak egy csomaggal. 12 van benne. Lehet kellet volna még egy csomag. :(

Kép
adri0422

Adri, elhiszem, hogy te nem aggódsz, hiszen majdnem mindene megvan már a babádnak. :)

Én is azt szeretném, hogy már márciusban minden meglegyen. Nem lehet pontosan tudni, hogy mikor érkezik a pici.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci,
Én úgy hallottam, hogy a Römer és a Concord a legbiztonságosabbak...
Nehéz döntés, az biztos.

Adri,
Tök jól álltok ti is :)

Kép
emi29

[quote="adri0422"]E írta:adri0422mi!
Mi is vettünk a Tescoban egy csomag Tetra pelust, de már bánom, hogy csak egy csomaggal. 12 van benne. Lehet kellet volna még egy csomag. :(

Remélem lesz még...
Fürdőlepedőt keresek még, meg olyan plédet, ami nem műszálas, de nem találok sehol :( :(

Kép
emi29

Emi, de ti nem olyat vettetek végül, mert azok kisebbek, ugye?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"]E írta:gumimaci_1mi, de ti nem olyat vettetek végül, mert azok kisebbek, ugye?

legalábbis amiket mi néztünk azok nekem úgy tűntek, mintha kisebbek lennének. Tény, hogy nem volt olyan nagy választék sem. (Bár ennek valahol örültem, mert így is nagyon nehéz volt dönteni.)
Bemásolom a weblapjukat neked.
http://www.babyoutlet.hu/ProductBrowser.aspx?groupid=3&mainid=8

Kép
emi29

Sziasztok lányok!

Látom mindenki jól van, rendben nőnek a babák! Nagyon szép holmikat vásároltok!!!
Szeretnék a tetra pelusokhoz hozzászólni, remélem nem veszitek okoskodásnak! Én annó egy pelust négyfelé vágattam és beszegettem egy ismerős varrónővel, ezért pl. aki 10 db-ot vesz annak rögtön 40 lesz belőle...és amiért praktikus: egy kisbabának nem kell pl. a büfiztetéshez egy hatalmas nagy pelus, hanem elég a negyedrésze is! Mosáskor, vasaláskor is jobb a kicsi...
Tetra fürdőlepedőről pedig annyit, hogy a csodaszép fürdőlepedőket már rég kidobtam, a tetra még mindig megvan...szuper! (pedig 14 éves)

Remélem nem vettétek rossznéven h. írtam erről a témáról, jó vásárlást, készülődést mindenkinek!!!

(Emi az a bordűr egy csoda, meg a hozzávalók is nagyon tetszenek!!) :D
Vendég

Emi, szétnéztem a weblapon, amit írtál. Tuti, hogy most nem tudnák dönteni. Jó, hogy ez még annyira nem sürgős.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emi
Tetra fürdőlepedőt is a tescoban lehet kapni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Hú mennyi szuper cuccot tettetek fel, Emi bordűrjén nekem is megakadt a szemem, igazán csajos :wink: :D

A vásárlással mi nem nagyon állunk sehogy, de ugye nekünk még aztán bőven van időnk, ráadásul Dominóról nagyon sok rucink megmarad. Persze pont csúszásban vagyunk az évszakokkal, mert Domka március közepén született, akkor még hideg volt, a legtöbb pici 56-os ruha téli, meleg. A májusban születő KisBatyunak valószínűleg kicsit meleg lesz :lol: Úgyhogy azért lesz mit beszerezni.
Meghát festeni akarjuk a gyerekszobát, kell új pelenkázófeltét, hordozó (mi maxi cosit veszünk, ez is az egyik leghjobb a törésteszteken, és rácsatolható a babakocsinkra) , és még egy csomó apróság... de azért a nagyja megvan.

Adri, anno mikor mi vettük a légzésfigyelőt még nem járt hozzá kakakuka, aztán amikor az autósülést vettük Domkának, mi is vettünk egyet. Otthon derült ki hogy ingyen, mert elfelkejtették beültni. :oops: :lol: De ugye nem autóztunk vissza ezért 70 km-t. Előtte sima kukánk volt, sé hát ég és föld. Nem az első hónapokban mert az anyatejes kaki ugye nem büdi, de mikor 1 éves kora körül elkezdett jókat enni...na akkor volt ám bűz a szobában. Persze az is megoldás, ha egyből kivisszük, de így lényegesen kényelmesebb.
Csak jól meg kell nézni, hogy hol veszi az ember az utántöltőt bele, mert láttam már 1000 ft-os érkülönbséget is. :shock:

Megyünk fürdetni, szép estét!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mosás
Én csak a legelején mostam külön, utánna nem, csak a kényesebb ruhákhoz tettem a babarucit, nem a büdös zoknikhoz :) .
Viszont az ő ruháit nem szívesen mostam fehérítővel meg agresszív mosószerekkel, mert irritálhatja a bőrét. Apa is érzékeny rá. A babamosószerek helyett tökéletesen megteszi a mosószóda öblítésnek meg az ecet. Olcsó és nem irritálja a bőrét. Az öblítőknek bár finom illatuk van eléggé allergizálnak.
Én is szerintem olyan 60 C körül mosok (nem túl jó a hő szabályzó) nekünk is sok H&M-es rucink van, azoknak nem árt.
Vasalni csak első alkalommal vasaltam, rituálé szerűen az utolsó hetekben... most is így lesz.

Zsibima beszegős módszerét már én is hallottam, van is pár kicsi darab, igaz én jobban szerettem a nagyobb méretet, de biztos mindenkinek más fog bejönni, esetleg érdemes kipróbálni. A kicsibe szegett tetra otthoni popsitisztításra is jó... tulajdonképpen a víz meg a szappan jobb a popsinak mint a csuda popsitörlők, igaz az sokkal kényelmesebb.
A Tetra fürdőlepedőt mi is nagyon szeretjük nyáron azt használjuk mi szülők is, a nagyobb változatot.

Emi
Van egy nagyon jó pléd... aminek sehogy sem jut eszembe a neve... nagyobb pokróc változatát a Kikában lehet kapni horror áron, ezt a kicsi bébinek valót a Brendonban láttam... várj keresek képet...

ezeken egy kicsit látszik... szerintem ez pamut nem tudom mire mész ezzel de talán ráismerni... még keresek a neten fotót..

Nekünk van egy kék (ezta Brendonban vettem kuponosan anno), és egy narancsos színű (ezt használtan vettem)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka, de jó látni Áront :) Milyen csöppség volt, egyem a szívét :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Nnna megvan

David Fussenegger

Ilyenek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép[img]
[/img]http://image.rakuten.co.jp/analostyle/cabinet/dd9/31020502.jpg[img]
[/img]http://www.comfykid.com/David%20Fussenegger/BlueHood.jpg[img]
[/img]http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/yhst-37822157297199_1943_59083980[img]

http://www.piccolini.cjb.hu/index.html
http://www.davidfussenegger.com/[/img]

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen nekem is olyan jó újra nézni, nemsokára megint egy ilyen csöpp lesz a kezünkben...

Ezeket annyira szeretem
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

95-100%-ban pamut

Kép
Kép
Kép
mamacka

Elvileg itt lehet kapni
http://carolino-bebiteka.hu/term.htm

Brendonban
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ory=takaro
Nekünk ez van
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ára: 3 190 Ft

Anyagösszetétel: 95% pamut és 5% viszkóz

Díszítés: anyagában mintás

Méret (cm): 70*90

Tisztítás: mosógépben mosható

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, nagyon édes picibaba volt a kisfiad!
Én is szorgalmasan jegyzetelek. Most már azt is tudom, milyen plédet keressek. Köszi.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok,
gyorsan írok nektek pár dolgot, mert aztán holnap nekilódultok, és megint nem tudlak benneteket követni... :lol: de ez jó! Csudaszép dolgokat vesztek, jó látni.

Mamackával egyetértek mosás-ügyben. Én nagyon kevés mosóport használok, és ecettel öblítek, ettől nem lesz ecetszagú egy ruha sem, viszont biztosan nem allergizál. 60 fokon mosom a babaruhákat is, és az elején vasalom, még nem lett bajuk. Azt hiszem, attól sem lesz baja a babának, ha a tesói ruháival együtt mosom az övét (na jó, nem a nyári játszóteres saras rövidnadrágokkal, persze).

Emi,
szép lesz Lili szobája, és ez biztosan tetszeni fog neki ovis korában is. Mi is olyat igyekeztünk választani, ami sokáig jó, a pufók macik édesek, de olyan hamar kinövik őket. A miénk apró virágos, és csak 3 cm széles, elég diszkrét, de kedves.

Felsoa,
a 3 autósülés bepasszírozása még előttünk álló feladat :roll: Nem tudom, fog-e sikerülni. Gondolom, ott könnyebb a helyzet, ahol a 3-ból egy gyerek már csak magasítón ül-de az én legnagyobbam csak 4 éves lesz júniusban, és jobbnak találom, ha saját öves autósülése van minél tovább. Első nekifutásban megpróbáljuk majd hátrakötni mind a három ülést, a kicsinek menetiránynak háttal, talán menni fog. Wartburgunk van, az nem kicsi, de így is tartok tőle. Közben meg álmodozunk egy nagyobb autóról, olyan Kangoo típusút szeretnénk, vagy egy hétüléses Daciát.... de mindig felébredünk. Sajnos.

Pumpóka,
levendulaoljaból pár cseppet tegyél a testápolódba (én írtam amúgy, hogy jó). De én a kezemre öntöttem belőle, úgy kentem be a pocakomat, biztosan több volt pár cseppnél, de nem lett bajom tőle.

Szösszenet,
szerintem rágókát még ne vegyél a babának...Biztosan kapsz majd ajándékba, ha nem, akkor ráérsz akkor is, ha jönnek a fogai. Az még odébb van. Enyémek egyáltalán nem rágókáztak a rágókával, de pl. a játék elefánt ormányát szívesen rágták, mert azt pont oda lehetett irányítani, ahol fájt. Feltalálják magukat ám a kölkök...(szerencsére amúgy sem voltak túl fogfájósak).
Cumisüveg nálunk is Avent, jó, de a variábilis cumi nevű réssszel nem vagyok megelégedve, mert hamar kihasad. Ami lyukasztott, azok sokáig bírják.
Van egy pár gondolatom az "apa is etesse cumisüvegből, mert az jót tesz az apa-gyerek kapcsolatnak" mondathoz, amit valamelyik újságban olvastál. Előrebocsátom: csak a SAJÁT véleményem, nem kell vele egyetérteni. Én úgy gondolom, hogy az apa-gyerek kapcsolat nem attól lesz jó, hogy apa is ad cumisüvegből enni a gyereknek. Neki lehet ezer más feladata, fürdetés, séta, büfi, stb. meg persze a játék főleg, de etetni nem muszáj neki. Ha tudsz szoptatni, és nem vagy rákényszerítve, akkor nem muszáj a babának cumiból enni. A babák általában csak az elején esznek gyakran, két-három óránként, utána sok baba kiszámítható, és két szopizás között 3 óra szünetet is tarthat (remélem, látjátok a sok feltételes módot, nyilván minden baba másképp működik). Ha muszáj elmenned dolgozni, akkor persze más a helyzet. De én a cumisüveget sem adtam ki a kezemből. A babának a kötődés nagyon fontos! Megtanulja, hogy anyától kap enni, és ez akkor is tartható, ha kényszerhelyzet miatt (mint az enyém volt) cumisüvegből eszik. Ha csak lehetett, én etettem a lányomat, ha volt segítségem, soha nem a cumit adtam neki oda, hogy gyereket etetssen, pedig ha kívülállók látják, boldogan ajánlkoznak, hogy majd ők. De nem. Persze amikor a nagyobbat sérvvel műtötték, és egy napig ott voltam vele a kórházban, az megint más. Sok ember hajlamos azt hinni, hogy a cumisüveggel nagyobb szabadságot kap az anya, ez így is van. A szoptatás kötöttség, ez tény. De a babának ez jó. Hamar felnőnek ám... Látjátok, a várandósság is milyen gyorsan telik...Ugyanilyen gyorsan nőnek a gyerekek is.
Na. Eddig tartott az én véleményem. Ettől még mindenki másképp csinálja, ahogy neki jó :wink:
Amúgy a fagyasztott anyatejet sok baba nem fogadja el, és a cumitól cumizavarosak lehetnek, vannak babák, akiknél összezavarja a szoptatást. Ez a játszócumira is igaz, ezért mondja sok szopis tanácsadó, hogy lehetőség szerint a játszócumit is kerüljük el.

Ja, hajkefe! Én vettem, de minek? Szinte kopasz lett mind a két lány pár hetes korára, és elég lassan erősödött-erősödik a hajuk most is. A kicsit még simán fésülöm a babáknak való hajkefével. Ritka az a gyerek, aki hatalmas hajjal születik és meg is marad neki. Ha így van, akkor még mindig lehet neki venni hajkefét. Persze nehéz ellenállni, olyan édeseket lehet kapni.

Magi,
a névválasztásodhoz csak egy mondat: Én azt hiszem, Zoltán nevű bátyóhoz Emese nevű hugit jobban el tudok képzelni.

Befejeztem :wink: , sziasztok! Vigyázzatok magatokra, borzasztó,a hogy csúszik minden...Én meg holnap reggel terhelésessel kezdek, brrrr, cukros lötyis változat.

Üdv,
Nuska+
nuska1

LÁNYOK!

EZ EGY NAGYON JÓ VÉTEL!!!!

Aki hordozót akar venni, nézze meg :)

Zsu

http://www.vatera.hu/bebe_comfort_babah ... 29064.html

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Oh, mire végigértem .. alig emlékszem valamire :D :D

Mezsó
- A 180 nap biztosított viszonynak nem kell közvetlenül a szülés előtt lennie, a lényeg, hogy az elmúlt 2 évben legyen.
Én is júniusban végeztem ;) akkor csináltam az első diplomámat, a másik még folyamatban, de a hallgatói jogviszonyom már nem áll fenn.

A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt, és
· a biztosítás fennállása alatt, vagy
· a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül, vagy
· a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl táppénz illetőleg baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül) szül.

Rendkívül fontos az a kedvező szabály, miszerint a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
· a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának idejét,
· a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét.

Nuska - Még nem tudom, hogy mikor fogom kezdeni a tanítást a baba születése után .. és hogyan .. minden folyamatában dől el.
Ha nincs rá égető szükség, nem lesz cumisüvegezés ... ha igen, akkor kizárólag Apuci segít :) ;) Majd alakul :)

Kép
szösszenet

Nuska - Én holnap sima vérvételre megyek, és kedden iszom a cukros lötyit :D De már annyira hozzászoktattam magam a gondolathoz, hogy nem érdekel .. sima ügy lesz :D

Kép
szösszenet

Gumimaci
Köszönjük mi is nagyon oda vagyunk érte! :)
Nem túl olcsó ez a pléd de én nagyon szerettem, igaz újonnan is fele áron jutottam hozzá a használtat meg 500 ft-ért vettem.
Olyan az anyaga mint a mi régi plédjeinknek, de olyat én már sehol nem láttam... ha valaki igen ne tartsa magában! ; amúgy én minden babának szeretném eltenni a gyerekkori plédjét emlékbe.

Mi is kopaszak vagyunk :) még egyáltalán nem vágtam a haját, örülök is neki, hogy nem kell hajvágással, mosással szárítással abajgatni. A nagymamák viszont állandóan fésülgetik azzal a puha szőrős kefével. :) és Áron is szereti magát fésülni.

Én gyerekem se nagyon rágókázott, én anno vettem neki hűthetőt, de talán egyszer vagy kétszer használta csak. Miért pont azt rágná... :) Játéknak is minden más jobban megfelel mint az amit ezen a címen árusítanak méreg drágán... :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

citromot vigyetek a lötyihez... úgy szerintem nem is lehet olyan rossz!

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]E írta:mamackami
Tetra fürdőlepedőt is a tescoban lehet kapni.

tetra fürdőlepedőt vettem tegnap a Tescoban, de szeretnék egy frottírt is.
Na ezek a plédek tényleg tök jók. Köszi a honlapokat, átböngészem őket. A 95% pamut már jól hangzik. Én még az outletben is olyat láttam, ami abszolút műszálas volt. Lehet, hogy nem néztem jól körül.

Az a meztelen kép Áronról, valami hihetetlenül édes!!! Ilyen pózokat vesznek fel a pocakunkban is :) :)

Kép
emi29

Zsuzsó,

ez a hordozó tényleg hihetetlenül olcsó. Ilyet is láttam tegnap az outletben 25.000 Ft körül.... (kb 40 ezerről leértékelve)

Kép
emi29

Sziasztok!

A vaterás hordozót mi is láttuk, elgondolkodtató.....

A babasírás olyan, hogy mikor Andris 2,5 hónapos volt, elkezdett hiosztis lenni, de ez látszik egy babán...meg máshogy sír, ha fáj valamije......párszor hagytuk és 15 perc múlva abbahagyta, aztán már többször nem csinálta. Nálunk bevált, hogyha hisztigyanús a gyerek, akkor meg kell mutatni, hogy ez nem jó. Mostanában is kifejlesztett egy rettenets hangszínt és alkalmazza, ha valami nem az ő szája íze szerint történik...ilyenkor berakom a járókába (első fokozat), aztán megmondom neki, hogy hagyja abba, különben bezárom az ajtatját...ekkor felméri, hogy nem is olyan rossz ez a járóka, ahhoz képest, mintha még az ajtó is be lenne csukva. De ha mégis folytatja, bezárom...úgy viszont rögtön befejezi....ez bevált, mert elkezd játszani, és mikor már tök elfelejti a múltat:) akkor kinyitom az ajtót és olyankor nagyon örül nekem!!:)

Nyáron megyünk Horvátországba barátokkal, amikor a pici 3,5 hónapos lesz. Gondolkodtam, hogy mekkora is lesz így, teszek fel róla képet (mármint Andrisról)... Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Jó reggelt!

klarka, nagyon édes a kisfiad :D

mamacka, ezek a takarók tényleg jól néznek ki!

A vérvételre menőknek drukk mára a jó eredményekhez!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én a mai sima vérvételen túl vagyok .. nagyon kedvesek voltak, így túléltem rosszullét és ájulás nélkül :)
Holnap kell újra mennem és vinni az itthon elkészített cukros lötyit. 2-3 dl vízben kell feloldanom, és 1 egész citromot belefacsarhatok .. szerintem annyira szörnyűséges nem lehet .. így már majdnem limonádé :lol: :lol:

Klarka-
Nagyon cuki ez a fotó Andrisról :)
Bátrak vagytok, hogy nyárra külföldöt terveztek .. mi is a napokban beszélgettünk ilyesmiről .. de Magyarországot leghamarabb 2009 nyarán merjük elhagyni a Picivel :) Idén valami szép magyar helyet keresünk .. rengeteg van :)

Mamacka
- Ezeket a plédeket majd én is megnézem.. . bár ezt még pont nem néztem a boltokban :)
Törölközőt, ágyneműt ..stb már keresgéltem, valahogy plédben még nem gondolkoztam, pedig abból is kell vagy 2 db .. :)

Kép
szösszenet

Sziasztok! Jelentem jól vagyunk! Szombat reggel voltunk 4d uh-n a Genesisben! Nagyon nagy élmény megint! Api is nagyon együttműködő volt :D
A szokásos "pozitív" értékelésen túl (egy élő magzat, átl menny magzatvíz, jó magzatmozgás) egy érdekes megállapítás került a lapra: bal oldalkamra tágasság 0,72 cm. A szonográfus azt mondta, hogy a protokoll szerint 0,7 cm felett ezt le kell írnia, hogy az orvos odafigyeljen rá, de 1 cm felett foglalkoznak vele komolyabban. A normális érték 6mm körül van. Azt is mondta hogy a kóros érték vízfejűségre vagy nyitott csigolyára utalhat...szerencsére Api feje gyönyörűen szabályos és a gerince is rendben van. Az AFP is 1,25 Mom volt de azért egy picit mégis beletette a bogarat a fülembe :) nyugtassatok Ti is meg!

Köszönöm!
Betti Kép Kép Kép Kép [/img]

Kép
be_be

Be_be, én az Istenhegyin voltam genetikai UH. Ott is mérik az oldalkamra tágasságot, nekem, 7,4 mm lett, ami tökéletes. A neten is utánaolvastam, azt írják, hogy ilyenkor ugye olyan 5 centi körül van a koponya átmérője, annak a fele 2,5 és akkor beszélünk tágasságról, ha 1,2-1,3 a tágasság. És nem csak 0,7 fölött szokás odaírni, hanem a jobb helyeken akármi is az érték, feljegyzik. Hiszen azért mérik :)
Szóval ne aggódj, tuti hogy minden rendben van.

Én jobban hiszek egy profi genetikus orvosnak, mint egy szonográfusnak. És nekem azt mondta hogy minden tökéletes, úgyhogy nem aggódom :lol:

Édesek a képek!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Be-Be - Nagyon cukik a képek :)
Betti lesz a Kicsi neve? Bettina vagy Bernadett? ;)
Csöppke már megnyugtatott, neki vannak tapasztalatai ezekben a genetikai mérésekben, úgyhogy én csak nagyokat bólogatok - ne aggódj :) ;)

Kép
szösszenet

:) Betti én vagyok! Ő Apor! Csak belecsúszott az aláírásom a képbe!

Csöppke! Köszönöm! Most már 100%osan megnyugodtam! Én is meg szeretném kérdezni a dokimat, de titeket gyorsabb volt...őt 10-11 előtt képtelenség elérni a kórházban a követekző "randink" meg csak 17.e körül lesz :)

Kép
be_be

Bebe, örülük hogy megnyugodtál ;)

Na megyek legózni :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Oh, bocsánat :lol: :lol:
A Be-Be gyanus is volt .. de gondoltam nem feszegetem a szülő-gyermek ugyanazon névvel kérdést :D
Az Apor nagyon kedves név :) Fütyköst nem láttam a képeken .. így a gyönyörű baba-arc alapján simán Bettinek néztem :D

Kép
szösszenet

Rég volt tábla .. valószínűleg nagyon hiányos :D
Jöhetnek az infok priviben, amit nem tudok ;)

Kép

Kép
szösszenet

be-be szerintem nem úgy tűnik h vízfejű.Szerintem csak ilyen "mindenre gondolni kell" lehetett a szonográfus ,ami jó me lélekben számíthatsz mindenre de szerintem hülyeség.Két orvos se mond egyforma véleményt ugyanarról a leletről.Ne aggódj!
Ma akartam menni átíratni a személyit meg minden papírt de nem akaródzik kimenni.Persze lehet h du felmegyek Pestre suliba meg bankba mert az már muszály de addig még készülök rá lelkileg. :D Viszont aki teheti tényleg maradjon otthon. :)
Vendég

Ez egy picit ritkított verzió .. ki van belőle szedve jó pár olyan nick, akik a kezdetekkor eltűntek, és nulla adatom róluk :) Így talán átláthatóbb .. bár még így is van olyan, akit nem emlékszem, mikor olvastam már :D

Kép

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a baba-fotók!
Be-be ne izgulj, teljesen egészséges az a gyermek!! És nagyon jók a képek!
Mamacka, nagyon jók tényleg a plédek, én is pályázok rá..
Nuska1 nagyon hasznosakat írtál, köszönjük. A szoptatás kapcsán ugyanezt mondta a védőnőnk.

Szösszenet, írtam privit a táblához,remélem nem gond.
Vigyázzatok a csúszós úton!

Timi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tim27 2008.11.21 12:35-kor.

Kép
tim27

Szöszke,

Már neked is a következő hónapra ugrott a vonalzód:)
Gratula a 7. hónaphoz.
Bejelentkeztél már 4D-re?

Bebe,

nagyon aranyos a babád. Milyen jól kivehető az arcocskája :)

Kép
emi29

Emi - Tényleg :D Észre sem vettem :oops: :oops:
Betöltöttük a 6. hónapot - juhéééj :D
Még nem jelentkeztünk be 4D-re, mert nem tudjuk anyagilag hogyan leszünk .. a héten kiderül, hogy belefér-e ebbe a hónapba :)
Mivel 19-én lesz a szülinapunk, esélyes, hogy azzal ajándékozzuk meg magunkat :D
Meg most, hogy látom a képeket ... úgy vágyom rá én is :D

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Hát nekem sem volt semmi a mai munkába jövetel! A kocsiút mégcsak hagyján, mert a kocsit a férjem letakarította reggel az utak meg már csak vizesek, de a parkolótól megtenni azt a 30 métert a székházig, hát az beletelt vagy negyed órába! A járda leginkább egy korcsolypályára hasonlított, sehol egy kapaszkodó, ráadásul lefele lejt, hát mit mondjak, nem volt kellemes... :-)

De megérte bejönni, mert itt várt egy babahordozó! :-) A főnököm hozta, hogy tesójának már nem kell és használjuk egészséggel! Tök rendes! Este lefotózom és fel is rakom ide...

Egyébként érdekes hétvégém volt, nem véletlenül nem írtam! Gyakorlatilag csak alaudtam; de szó szerint; 9 körül felkeltem reggel mindkét nap, de 11-kor már aludtam újra, aludtam ebédig, aztán ebéd utántól estig; aztán olvastam kicsit és aludtam reggelig!
Kb. annyit aludtam, mint egy újszülött.... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Hú, most látom, hogy már átléptük a 100 napot! De jó! :-) Már 99 nap! :-)

Emi, Szössz, nektek gratula a 7. hónaphoz

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok,

Hát én már kb. 2. hete szenvedek a gyomorégéssel, de eddig a tejen és egy ásványpor keveréken kívül mást nem használtam. A baj az, hogy nekem nappal is ég az evéstől függetlenül. Borzasztó érzés a nyelőcsővemben, ahogyan mar a sav. Nem tudjátok milyen mást patikai készítményt lehet használni???

KépKép
kisfruzsi

Annyian ajánlgatják gyomorégésre a Rennie-t .. párom is küzd elvétve ilyen problémával, és neki segít ...
Nekem égni nem szokott a gyomrom, de ha nagyon bekajálok, akkor hajlamos vagyok "majd meghalni" .. fáj mindenhol :D szorít .. nyom .. és akkor én is be szoktam venni 1-et .. arra is használ.
Nagyon kellemetlen lehet ez a gyomorégés dolog - remélem találsz megoldást! ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Mire visszaolvasok, már más a téma... :)

Nem baj, szal, rágóka... volt, hütős, nem kellett neki.... szerintem is nagyon ráér.
Én plédet is teszveszen meg vaterán néztem, vannak újak is és jó áron nagyon, de még nem merek, legalábbis holnapig.... ha a 4D-n is punci lesz, akkor választok egy csuda-lányosat!!! :)
Hordozónk nekünk vmi nevenincs volt a két fiúval, kaptuk, de simán be lehetett kötni autóba és nagyon birta a strapát.... most a Graco lesz, a hordozójukat nem ismerem, de bizom benne, hogy elnézve az újak árát a boltokban nem egy rossz minőség... ha "csak" annyira jó, mint a babakocsijuk, akkor semmi gond!! :)
9 kg-tól volt Römer autósülésünk, Atist is Barnust is kiszolgálta és még mindig tuti állapotban van, most barátnőméknél :roll: de eddig még nem használták, állitólag képtelenség bekötni az autóba, legalábbis nekik, télleg nemtom mi a jóeget müvelnek vele, mert még a totál béna anyám és apám is, aki abszolút nem ért az ilyesmihez, be tudta kötni két próbálkozás után. Egyedül a szivacshuzatja kopott már kicsit, de HA visszakapjuk majd tőlük, akkor anyósommal varratok rá huzatot és ismét mintha új lenne.... :) Szóval a Römert énis csak ajánlani tudom. Nagyon kényelmes is a gyerkőcnek, a miénket 3 fokozatban dönteni is lehet hátra... :wink:
Most két CAM ülésmagasitót használunk a fiúknak, remélem, hogy be tudom kötni majd a hordozót melléjük.

Tényleg!!!!!! Szerintetek hova kössem majd a picúrt? Középre vagy valamelyik szélre??????

Bebe, nagyon édi a bébid!!! :) Kiváncsi vagyok, a miénk milyen lesz! :)

Nuska! Köszi a levendulaolaj-tippet, én 250ml testápolóba raktam asszem 6 cseppet... az kevés szerinted? Mert nagyon még az illatán sem lehet érezni... csak azt éreztem, hogy kicsit olajosabb lett, nehezebben szivta fel a bőröm....

Jjja, és az anyatej-fagyasztás.... aztat tudom, hogy hütőben elvileg 24 órát lehet tárolni a lefejt tejet, de arra viszont nem emlékszem, hogy fagyasztóban mennyit... 1 hónap vagy 2 vagy 3?????? Jajj, mint egy kiselefánt, olyan vagyok mostanában, semmi nem jut eszembe, ami kéne...
Vendég

Sziasztok kismamák!
Mindig olvaslak ám titeket, sok a hasznos info! Ennek pedig nagyon örülök. Tescoba úgy látszik érdemes kimenni! El is fogok menni hamarosan. (tetrepelenka... stb ügyben)
Mi eddig pár rucit vettünk csak, de most már mi is beindulunk szép lassan. Takarókat én is láttam a Brendonban nagyon jó minőségűeket, na és a választék....! De a nagy falat a babakocsi lesz... de már alaposan körbenéztem neten, apával meg megnézzük élőben is a választékot. Kiságyat én is olyant szeretnék amilyent azt hiszem Emi vett. (kiságy+pelenkázó egyben, utána ifjúsági ággyá alakítható, plusz ágyneműtartós)
Azért Pesten nagyobb lehet a választék mindenféle téren. Nálunk van 3-4 bababolt. (Brendon, Anix, Baby Shop, plusz ilyen kisebbek, na meg a tescó, interspar). Gondolom azért vidéken az árak is ezáltal picit húzósabbak. Legalábbis néha olyan árakat írtok, mit mennyiért vettetek, hogy nálunk én annyiért nemigen láttam. De azért nem vészes nálunk sem a helyzet, hiszen megyeszékhelyen lakom.

Én ma megyek doki bácsihoz, de csak manuális vizsgálat lesz most. Jövő héten sima vérvétel, 27. héten cukros lötty...
Február elején tervezzük a 4D-t!!!

Szöszi! te is mész nemsokára nem? (4D-re)
Ollem?? Ti mentek végül 4D-re Győrbe? Remélem.... :)
mamacka! gyönyörű Áron! Nekem is az utolsó a legkedvesebb! Mint az anyaméhben. Simán elmehetne Áron reklámokba, újságokba szerepelni. Igazi kis formás baba.

Kép
gabo001

Köszi Szösszenet. Az igazság az, hogy vannak különböző gyomorsavlekötő tabletták, de majd a patikában megkérdezem, hogy melyiket szedheti a kismami is.

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]K írta:kisfruzsiöszi Szösszenet. Az igazság az, hogy vannak különböző gyomorsavlekötő tabletták, de majd a patikában megkérdezem, hogy melyiket szedheti a kismami is.

A Rennie-t 100% szedheti kismama :) ;)

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?