A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="gabo001"]S írta:gabo001zöszi! te is mész nemsokára nem? (4D-re)

Nagyon szeretnénk menni januárban - remélem az anyagiak engedik :roll: :roll: :) A héten kiderül, és ha optimálisan alakulnak a dolgok, akkor bejelentkezünk jövő hétre!!

Kép
szösszenet

Szösszenet,

megkaptad a privim?

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi,
én is a Renniet szedem, az használ ideig-óráig. De háromnál többet nem akarok egy nap bevenni. Mondjuk fogalmam sincs mennyit lehet, mert az okos fejemmel kidobtam a papírját. De nekem a dokim és a védőnőm is mondta, hogy ezt szedhetem.

Szösszenet,
mi ma este megyünk 4D-re, ha megerősítik, hogy kisfiú, akkor mehet a táblába. Nevünk sajna még nincs. Bár ez már egyre jobban idegesít.
Remélem Nektek is összejön a 4D!

Pumpóka,
én először előre fogom bekötni a picit. Nálunk a két nagynak is még rendes ülése van. (Maxi-Cosi és Römer) Azok közé meg szerintem képtelenség bekötni a hordozót. Ülésmagasító elvileg csak 22 kg-tól lehet, Dani pont annyi, Liza meg még csak 17 kg. Mi nagyon sokat megyünk autóval és én jobban biztonságban tudom őket a rendes ülésben.
Ha középre kötöd, a két nagy jobban tudja szórakoztatni, viszont nehezebb betenni és kivenni. Hát .. nem egyszerű!

Mamacka,
Áron nagyon édi!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szöszi! Én drukkolok, hogy összejöjjön!! Biztos tök jó lenne, ilyenkor ajánlják nagyon. (szép arcok, fotók ilyenkor készíthetők állítólag) 26-30. hét körül! :D
Mi is úgy a 27-28. héten mennénk!
Hát igen az anyagiak... :roll: Annyi mindenre kellene! Mi is kaptunk melóhelyen jutit, el is raktam Zsófinknak, de persze már hozzá kellett nyúlni! (vitamin, telefonkártya, meleg kismama harisnya...stb) Nem luxus dolgok! :twisted:

Ollem?? Mizújs van? Minden oké? Mentek 4D-re? Ház hogyan áll?

Kép
gabo001

Andi, a Rennie-ből napi max. 16 tabit lehet elszopogatni...azt nem írja, hány óránként, de egy adag, az 1, vagy2 db. Egyébként nekem sem segít....Tegnap viszont olvastam vmelyik intellektuel babalapban, hogy az ALMA is jó gyomorégésre. (ÉN eddig pont kerültem, alapállapotban nekem mindig savat csinált....ezen már nem múlik...ja, és derék-hát-ízületi fájdalmakra is jó....Majd beszámolok....)
Amijn viszont még kibuktam (arról volt szó már a múlt haviban is), hogy a szülés 95%-ban lélektani dolog, 5 %-ban biológiai. (Persze, hogy pasi írta....a jó anyját, szüljön már egy gyereket is, lélekből....Ha imádkozom egy virágnak, hogy nőjön, Isten nem fogja nevelni, ahhoz meg is kell locsolnom...Kőkemény fizikai meló is van egy szülésben, könyörgöm! :twisted: )

Kép
babyteve2

Andi, Gaboo - Köszi :) Aranyosak vagytok! Én is remélem, hogy összejön :D annyira kíváncsi vagyok a kis arcocskájára :)

Babyteve
.. férfiak .. mit vársz? :D
Rengeteget számít a lélektani háttér .. valószínű ezt akarta hangsúlyozni .. csak nem gyengén eltúlozta :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Pumpóka
3 hónapig lehet lefagyasztva tárolni, mínusz 20 C alatt akár fél évig is. Én így tudom. Nekem még mindig nem volt szívem kidobni... persze már senki nem fogja megenni, de olyan szívszorító kidobni a kukába :?

A graco ülés nagyon jó, kényelmes és a napfényteteje zseniális mert teljesen át lehet fordítani nem csak a legmagasabb pontig (ezt csak ennél láttam) így oda fordítod ahova akarod akár tejesen szembe vele... nagyon jól ki lehet használni. Huzat ellen is védheted vele... mi egyik ablakot nyáron lehúztuk a kocsiban a napfénytetőt teljesen az arca elé lehúztam így teljesen védve volt a huzattól... légkondiztunk... vizes pelenkát lógattam az arca elé ezen átment a levegő és teljesen jól lehűtötte. ...bár ez lehet így nem világos.

Barátnőmnek még rendes gyerekülésben vannak a kölkecek és befér hátra három, de nem minden ülésből, amit megörököltünk tőlük Áronnak az pl nem fér be... de a bébi hordozók talán kissebbek addig nem volt gond (ha jól tudom a nagyoknak Römer van).

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen, csak van, akit ezzel nagggggyon megtéveszt. :( Mint pl. azok a vélemények, hogy aki rosszul van terhesség alatt, az vagy nem készült fel a terhességre, vagy nem is akar gyermeket. :shock: Mert ugye, ez is lélektan....Bár, ha azt vesszük, pont arról volt szó tegnap, mennyire hasznosak ezek a lapok. De csak akkor, ha ki tudoja az ember szűrni a fontos dolgokat..mert, ha nem, akkor megy feleslegesen a para. (Bár nem tudom, ki ellenőrzi őket, hiszen az x. oldalon arról van szó, hogy ne használj orrszívó porszívót, 2-3 oldallal később, más szerző tollából, de igenis, használj. És ez egy újságon belül...)

Kép
babyteve2

Sziasztok lanyok!

Egy kredes.
Akinek kislanya lesz kiloveti a fulet?
Mikor?
En ugy gondoltam, meg a szuloszoban.
Remelem megcsinaljak.
Hetvegen meg is vettuk a fulbevalot.

Magi
Vendég

Én is találtam ellentéteket egy azon újságon belül ... pl. a szaunázással kapcsolatban.
Ki kell szűrni alaposan ezeket a fals dolgokat ..
Én mondjuk elvétve veszek ilyen lapokat .. majd ha kint lesz a baba és gyakorlatban látni fogom a történéseket, akkor hasznosabb lesz .. de szerintem akkor is előbb írom fel ide a kérdést, kérdezem meg anyum vagy barátnőm .. mint egy újságban keressem...
Ugyanúgy alkati kérdés lehet a szülés is, mint a rosszullétes időszak intenzitása ..
De a pozitív gondolatok nagyon fontosak - ez biztos :)
Engem nem vezet félre ..
Amúgy a császározás is egy ilyen "elhallgatós" téma .. mert psuztán addig van szó róla, hogy fájdalommentes, biztonságos .. de az, hogy alkati kérdés, ki mikor tud felkelni az ágyból .. hogyan gyógyul a seb, korlátoz a mozgásban, a baba körüli teendőkben .. a tej sem biztos, hoyg megindul .. stb .. ritkán olvasni .. pedig fontos lenne ..

Kép
szösszenet

Egy jó tanács a Tesco-s rucikkal kapcsolatban. Mindig nézzétek meg a rucikat a varrások mentén. Én sajna vettem egy pár olyat tegnap, ami nem volt rendesen megvarrva. Alaposabban meg kellett volna néznem őket, de már annak is örültem, hogy találtam abban a méretben, amiben kerestem. Nem nagy probléma, meg tudom én is varrni, de azért mégis bosszantó...

Kép
emi29

Nálunk nem lesz, majd, ha Ő is akarja. :D

Kép
babyteve2

Én sem lövetem ki a fülét .. ez legyen a saját döntése .. elavult szokásnak tartom :)

Kép
szösszenet

Tominál is csak addig vettem a lapokat, amíg meg nem született...utána se időm, se pénzem nem volt rá :D
Volt egy cikk a kozmetikai tetoválásokról is vmikor...aztán, közben leírták, hogy kismamiknak nem javasolják...akkor meg? :D

Kép
babyteve2

Magi,

én is kilövetem a fülét még a kórházban. Ahol én szülök ott tuti megcsinálják nővérem kislánya is már fülbevalóval ment haza. (Ráadásul beletették a fülecskéjébe azt a fülbevalót, amit tesómék vettek).

Kép
emi29

Szerdán reggel megyek a cukorterhelésre :shock:

Kép
babyteve2

Hát én még nem tudom mi legyen a fülbevaló témával. Nekem 4 éves koromban lett csak fülbevalóm.

KépKép
kisfruzsi

[quote="babyteve2"]S írta:babyteve2zerdán reggel megyek a cukorterhelésre :shock:

Én meg holnap .. de már nem parázom :D
Viszont egy ismerősöm (aki kb ugyanolyan kaliberű csajszi volt babásan, mint én .. 55-60kg) mesélte, hogy ő az első babánál a lötty megivása után ült 2 órát a váróban .. olvasott .. stb .. és 0,2%-kal a határérték felett volt az eredménye :shock: :shock: és örök diétára (na jó nem .. csak pár hétre) kárhoztatták .. miközben hetente kellett vérvételre járkálnia .. ami mindig tökéletes volt ..
Szóval ő azt ajánlotta, hogy sétálni - mozogni .. mert ülve feldolgozni egy vödör cukrot .. nem egyszerű.
A második babánál már résen volt, és nem is lett szar eredménye ;)
Holnap jön velem Anyum, hogyha a nagy sétálásban összeseni készülnék, akkor megakadályozza :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Babyteve,

én csütörtökön megyek a beutalóért+védőnénihez. A terhelésesre külön adnak időpontot, vagy ha éhgyomorra megyek csüt. reggel, akkor be is tudok kerülni a laborba még aznap? A többinél (sima vérkép) így volt eddig.

KépKép
kisfruzsi

Szössz, anno már írtam erről, hogy nekem azt mondták, hogy szigorú pihenés a 2 óra alatt, mert akkor jön ki az igazi eredmény. A diéta nem szadizmusból van, hanem a koraszülés, ill. az estleg nagy súlyú baba megelőzése érdekében. Itt a többiek azt mondták, köze sincs a mozgásnak a cukor lebontásához...akkor most légy okos! :D Én majd azt csinálom, amit a dokim mond. (Remélem, nem kell ülnöm, mert már nem bírok 10 percet sem egy helyben eltölteni, nemhogy 2 órát... :( ) A másik, hogy 1 óra után is mérnek, tehát messzire nem érdemes mennem... :(

Fruzsi, fogalmam sincs, nekem a vért is mindig a dokim veszi le, uhut is Ő csinálja, de gondolom, azért szólj oda, kérdezd meg, ne ülj feleslegesen a sok influenzás között.

Kép
babyteve2

Áááááááááááááá - most kaptam egy hírt :D
Ismerősömnek megszületett a gyerkőce :) :)
Ésssss ... végig kislányt mondtak nekik, és kisfiú lett :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Babyteve
- Persze, nem kardio edzést tervezek arra a 2 órára, de azért fogok sétálni .. más is írta itt, hogy elment vásárolni, vagy játszóterezni a másik gyerekkel .. szóval nem voltak nyugalmi állapotban :)

Kép
szösszenet

Hát én is ettől tartok! Nekem a kollegám járt így!
Most, hogy már beleéltük magunkat a lányba (eddig a fiúba), érdekes lenne, ha meglepődnénk a szülőszobán!
Meg hát ha nem is veszünk csupa rózsaszínt, akkor is!

KépKép
kisfruzsi

Wow....ez már a 3. ilyen hír...ez a legszebb....a rózsaszín rucikkal mit fog csinálni? Mert a kéket még rá lehet adni kiscsajszira...Voltak 4D-n? (És hol? :oops: ) Egyébként gratula nekik!
(Akkor tényleg elkezdjük keresni az alternatív neveket, hiszen bármi előfordulhat, hiába mondta eddig 2 doki, 3x, hogy fiú-lány lesz :D )

Kép
babyteve2

[quote="kisfruzsi"]H írta:kisfruzsiát én is ettől tartok!

Én folyamatos kétségekkel küzdök :lol: :lol:
Ráadásul itt javában gyűlnek a rózsaszín cuccok ..

Kép
szösszenet

A baj az, hogy a lányság nekünk csak a sima 2D-n látszott, bár ott egyértelműen a vizsgáló szerint.

KépKép
kisfruzsi

Nem tudom voltak-e 4D-n .. család ismerősei .. főleg Apumé :)
Engem Apum hívott fel röhögve, hogy még simán van esélye fiú unokára, ugyanis ez történt :lol: :lol:
Ő jól szórakozott, én kicsit beszartam :oops: :shock: :shock: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="kisfruzsi"]A írta:kisfruzsi baj az, hogy a lányság nekünk csak a sima 2D-n látszott, bár ott egyértelműen a vizsgáló szerint.

Nekünk is!
De a dokink szerint az a biztosabb info ;) mert a 4D csalóka is lehet ..
Nekem fogalmam sincs. .. mi nem láttunk ott semmit :D
Én ebben bízom ...

Kép
szösszenet

Csak a dokiig mentem és már megint teli egy oldal... de nem baj, ezt szeretem, ha pörög a topic... :D :D

Kösziiii Mamacka a Graco ülés-infókat! :wink: Értettem a vizes-pelus dolgot! :)

Babyteve... ezért irtam énis, egyre több marhaság jön elő... és legfőképpen azokból az emberekből, akik vagy soha nem szültek még, vagy pasik, vagy most készülnek először szülni (tisztelet a kivételnek!!!!!!! szerencsére ez a topic normális ilyen szempontból is!) szóval én ezeken tudok kibukni nagyon.... lélektani... ahogy Szösz is irta, ezt is csak egy pasi mondhatja.... meg a rosszullét, hogy akkor nem vagyok felkészülve??? :twisted:
komolyan, büntetni kéne az ilyen irományokat... én az első kettőnél nem voltam ennyire felkészülve, mint most, sőt, most meg fogtok köpködni, de az első kettőt nem vártam igy, mint ezt a babát (jó, a körülményeimet ismerni kell, hogy vki megértse, miért) és mégis vele voltam rosszul vagy a 14.hétig..... :evil:
Irogatnak marhaságokat és akkor csodálkoznak rajta, hogy egyre több a depressziós kismama és újdonsült első gyerekes anyuka.... mert vajon miért?? ... azért mert ezeket olvassák, hogy ez igy van, ez normális és máris saját magukat nem tartják normálisnak, ami eddig bevált, eldobják és ha nekik nem sikerül, amit miss és mr. nagyokosok leirtak, akkor máris jön az önmaguk hibáztatása mindenért, ebből fakadóan pedig sokszor a terhességi és gyermekágyi depresszió!

No, dugó Ágnes!!!!!!!!! :lol:

Jobb téma: doki bácsim ismét imádnivaló volt.... csinált uh-t, megmérte mindenét, 6,2cm a fejátmérőnk, 4,5cm a lábunk... tökéletesen megfelel a 25. betöltött hétnek.. :) szivhang rendben, méhszáj teljesen zárt, köldökzsinór-áramlás tökéletes.... :)
Utálja a hideg uh-zselét, akkorákat ugrott, doki csak mosolygott rajta... jjjjaaa, éééés még egy orvos teljesen függetlenül a másiktól (azt mondtam, hogy nem látták az előző uh-n a nemét) közölte, hogy ő kislánynevet javasol!!!! :D :D :D És olyan aranyos volt, kérdezte, mi lesz a neve, mondtam, Zsófia, erre tök felderült az arca és közölte, hogy az ő lánya is Zsófi, ennél szebb nevet nem is választhattunk volna! :)
Kaptam beutalót vérkép-vizelet (2.trim.), cukorterhelés.... majd vmikor a 28.hétig bezárólag.... :wink:

Megyek, adok enni a bébinek, mert már nagyon éhes!! :)
Vendég

Hű...
vissza kell olvasnom 4 oldalt...

Felsoa!

Írtam privit

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Áááááááááááááá - most kaptam egy hírt :D
Ismerősömnek megszületett a gyerkőce :) :)
Ésssss ... végig kislányt mondtak nekik, és kisfiú lett :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Szöszi, ne riogass!!!! :lol: :lol:

Kép
emi29

Szösszenet: táblába:

április 1. a hivatalos időpont
Nem tudjuk még, hogy fiú-e vagy lány, de vannak nevek: Fruzsina/Mihály

Andris most alszik, úgyhogy elintézek néhány dolgot.
Képzeljétek, belekezdtem egy keresztszemes hímzésbe: egy hosszú csíkot hímzek tele, amit aztán a fehét ikeás fejvédőre fogok ráöltögetni. Nagyon élvezem!!!

Ja, meg azután, hogy itthon sütjük a kenyeret már vagy 2 éve, meg a yoghurtot is magunk készítjük Severinnel, most ráálltam a sajtgyártásra, ami egyáltalán nem ördöngősség, és kg-ja kb. 1.000.-ra jön ki, úgyhogy nem csak nyami, hanem meg is éri!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Nálam a depresszió ott kezdődött, hogy még csak fél éve voltunk együtt, amikor a gyerekvállalás mellett döntöttünk.Persze mindenki azt hitte,hogy becsúszott gyerek, és így kérdezgették, hogy megtartjuk-e.És nagyon várjuk a kicsit.Csak néha elbizonytalanítanak mások.

Kép
ágnes27

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! Már egy ideje olvasom ezt a topikot és nagyon tetszik. Szinte minden olyan gyakorlati kérdést felvetettetek, ami engem is foglalkoztat. Sok segítséget kaptam Tőletek már eddig is.

Rólunk:
Egy kislány és egy kisfiú lakik a pocakomban. Viszonylag korán kiderült, és a legutóbbi 4D-n már mi is egyértelműen láttuk a nemüket. Mirtill és Tamás lesz a nevük. (Babyteve!Nekünk is lesz egy Miránk és egy Tomink, akárcsak nálatok, csak kicsit más összeállításban :lol: ) Ők az első babáink, ezért kérdéseim nekem is lesznek bőven.

Látom vásárlási láz van. Nálam is ez a helyzet. A családban mindenhol tavasszal születnek babák, ezért nem nagyon kapunk kölcsön semmit, ráadásul rögtön kettőre kell bevásárolni nulláról indulva. Egyenlőre babakocsi, autósülés, légzésfigyelő, némi ruha van, babaszobával viszont még sehogy nem állunk. Szeretnék február közepéig mindent elintézni, mert ikreknél nem lehet tudni meddig lehet mászkálnom. Remélem nem kell a végére befeküdni a kórházba.

Mindig nagyon sokat írtok, de néhány dolog, ami még eszembe jut az utolsó oldalak alapján:

Szőlő! Ha a macis szetted azt jelenti amire gondolok, akkor most nagyon szép plédet is kapni hozzá a Tescoban. 100% pamut, 1500,- Ft. Vettem is rögtön kettőt, mert én is azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz tiszta pamut plédeket találni.

Szösszenet! Szoptatós párnából standard és prémium mérettel találkoztam. A prémiumot kifejezetten ikreseknek ajánlják, sokkal nagyobb. Én ezt vettem, nagyon praktikus alváshoz és pihenéshez, lábfelrakáshoz is. Nagyon tudom ajánlani a www.szopiparna.hu oldalt. Tőlük rendeltem, nagyon kedvesek és szerintem itt a legolcsóbb. Különböző mintájú anyagok közül választhatsz és töltetben is több variáció van. Viszont nagyon messze vannak, érdemes meggondolni a postázást a személyes átvétel helyett.
Cukros vizsgálat. Volt hozzá szerencsém kétszer is, mivel először valamit elnéztek a laborban. Remekül kielemezték a véremet, csak cukrot nem néztek ezért ismételni kellett. Mindegyiknél otthon kellett meginnom a cukros lötyit és nem volt tőle semmi bajom, pedig nekem még mindig gyakran visszaküldik a reggelit a lurkók, ha nem tetszik nekik. Az elsőnél viszont a vérvétel után annyira rosszul lettem, hogy a kocsiig is alig bírt eltámogatni a férjem. Másodiknál már készültem szendviccsel és innivalóval, vérvétel után rögtön leültem és megettem, nem is volt semmi gond. Érdemes ennivalót vinni, és nem rögtön hazaindulni, hanem várni min. 20 percet.

Sokan írtátok a tetra törölközőt. Én már egy ideje vadászom rá, de eddig sehol nem kaptam. Akinek mostanában sikerült hozzájutni megírná, hogy pontosan hol vette?

Anyukák! A digitális hőmérők kb. 1 percesek. Kibír ennyit egy baba hőmérőzés címszóval? Több helyen láttam fülhőmérőt, ami pár másodperc alatt mér. Ilyesmivel van valakinek tapasztalata?

Babyteve! Ez a babakocsi kérdés ikreseknek rémálom. Mi már túl vagyunk rajta, de én is nagyon sokat hezitáltam. A tapasztalataim: ami viszonylag könnyű (3. emleten lakunk lift nélküli házban), az csak fél éves kortól használható, mert nem lehet vízszintesig dönteni, ami viszont újszülött kortól jó az többnyira 20 kg körüli monstrum, amit persze a mi sedan típusú autónkba nem is lehet belepréselni. Tehát a mi adottságainkkal ezt csak két kocsival tudtuk megúszni. Az első félévre vettem egy lengyel csodát (Symbaba), amihez adtak mózeskosarat és lábzsákot is. Ezt a súlya miatt nem tudom felvinni a lakásba, a ház alatti garázsban tároljuk, onnak indulunk sétálni és persze ha kocsival megyünk valahova nem tudjuk magunkkal vinni. Fél éves koruk után pedig jöhet a szuperkönnyű peg perego aria twin. És ez mindkettő egymás melletti kocsi, én elsősorban olyat akartam. Nem tudom neked milyen adottságokhoz kell igazodni, de mindenesetre nagyon nehéz, egyáltalán nincs olyan választék, mint egyes kocsiknál. Remélem mi ezzel a kettővel letudtuk a következő néhány évre a babakocsi vásárlást és legközelebb már csak az ikrek kistestvérének kell szimpla kocsit keresnem.

Magika! Engem is foglalkoztat a fülbevaló téma. A múlt héten megvettem és szeretném ha a kórházban a fülébe kerülne. A családunk babáit elnézve nem számítok nagy hajzuhatagra a bébiknél, ezért is szeretném, ha rögtön látszana, ki a kislány kettőjük közül :lol: .

És végül néhány babakép (Genesis 4d, ezt is nektek köszönhetem, hogy ilyen szupi helyen csinálták):

Tamás
Kép

Mirtill (kis bújós, mindig takarta az arcocskáját, így ez a legjobb kép)
Kép

Mira lábacskái, amint Tomi fejét rugdalja
Kép

Kép

Kép
szofi74

A visszaolvasás még nem sikerült...

Emlékeztek múlt héten írtam, hogy megszületett barátnőmnek a kisfia és hogy mikor menjek látogatni.
Ma akartam felhívni ez ügyben erre az előbb jön az sms....
"Mikor jöttök???"
Előbb kellett volna felhívnom.... :( Úgy látszik, ő az a fajta , aki örül a látogatóknak!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát van ilyen is!

KépKép
kisfruzsi

Szia Szofi! Gratula a babókhoz, gyönyörűek! (A nevük is! :D ) (Nálunk is egymás fejét rugdossák...ill. Mira :D Csak Gergő háttal van) Hol fogsz szülni? Ki a dokid?

Babakocsi: nekem is a Symbaba tetszik, ő a kiválasztott, csak régi bérházban lakunk, így iitt duplaszárnyas minden ajtó (még a kapu is), így kb fél óra, ha ki akarok jutni a házból. Lift van, de oda nem fér be (az is duplaszárnyú, de úgy sem...mi is 3. emelet). Aria Twinről asszem pont tegnap írtam, hogy 2008-tól 60-40-es változatban lehet csak kapni, ill. le kell vadászni, hol van még a régi raktáron.

Lázmérő: nekem a digitális nem jött be, sosem mutatott valós értéket, a higanyosnak jobban hiszek (bár olvastam vmit, hogy 2008-tól nem forgalmazható? Erről tud vki vmit?)

Cukros: tutira viszek szendvicset :D

Kép
babyteve2

Szia Szofi!
Gratula a két bébihez, nagyon jók a képek, remélem, hasonlóan jó lesz holnap a miénk is, arcot akarok látni énis!!!! :)

Digitális lázmérő- személyes vélemény (ezt most már mindig előrebocsátom) :wink: mi eddig már 4-et megettünk, mert azt hittem, rossz a lázmérő, mivel mindig kevesebbet mutat, mint a hagyományos higanyos... :roll: pedig nem is a legolcsóbbat vettük... ami a higanyoson 38,7 az a digitálison 38,1 és nem mindegy... szóval, nekünk nem jött be, de anya is panaszkodik rá meg az egész osztály náluk a HeimPálban, hogy sz...r úgy ahogy van, mert nem mutatja a pontos hőjét a gyereknek.
Igy most már játszanak vele a fiúk, mérik a plüsik és a játékbaba hőjét, amikor éppen orvosok :lol:
A fülhőmérőről nem tudok nyilatkozni, csak azt tudom, hogy szemeztem vele, de anya lebeszélt róla, hogy amilyen drága, ő nem venné meg... végül én sem, mert tényleg azt látom, hogy a higanyossal (2 perces) évek óta mérek és mindig pontos hőt ad! És ugyanúgy az újszülöttnek is azzal mértem popsiban...

Fülkilövés.... :) ezen még nem is gondolkodtam.... megkérdem holnap Zolitól, ő hogyan gondolja, de én személy szerint nem lövetném ki neki olyan korán... talán kb. fél évesen, a keresztelőre mondjuk... nálunk a családban minden gyerkőcnek azzal egybekötve lövették, mert akkor kapott a keresztszülőktől fülbevalót ajándéknak... :) de meglátjuk, Zoli hogy nyilatkozik erről...
Vendég

Sziasztok,
cukros lötyi megvolt, holnap eredmény. A két vérvétel közben hazajöttem a lányokhoz, mert a férjemnek dolgzni kellett menni, így a másodikra vittem magammal őket is. Ha a mozgás segít feldolgozni a cukrot, a második értékem az első alatt lesz :D Én is vittem a második utánra szendvicset. Az aasszisztens azt mondta, nem örül neki, hogy hazajövök, mert mi van, ha rosszul leszek? Mondtam, nem leszek, véradó vagyok amúgy is, és már két ilyen terhelésesben is volt részem. Csak marta a gyomromat a lé, pedig igazi citromlevet vittem hozzá, hogy elviselhetőbb legyen.

Pumpóka, Mamacka,
minden szakirodalom mást ír a fagyasztott anyatej tárolásáról. Én úgy tudom, hogy nem túl gyakran nyitogatott mélyhűtőben akár 6 hónapig is eláll (enyémek, főleg a második rengeteg fagyasztottat ivott, semmi baja nem lett egytől sem.) Ha valaki majd odajut, és a felgyülemlett anyatejet éppen ki akarja dobni, mert nem issza a baba, írjon nyugodtan privit, érte megyek :wink: Nekünk ez kincs.
Érdemes a www.anyatejmisszio.hu oldalt is megnézni, ott talán írnak a fagyasztásról.

Pumpóka,
szerintem 5-6 csepp levendula annyi testápolóba kell, amennyit aktuálisan magadra kensz. 250 ml-be szerintem kevés a 6 csepp.
Itt bővebben talász róla:
http://noiportal.hu/main/npnews-2094.html

Mi egyik lánynak sem lövettük ki a fülét, majd, ha ők kérik. Sokszor nézik fiúnak a kicsit, a naggyal is előfordult már, de nem zavar. Akkor is nézték fiúnak, amikor talpig rózsaszínben volt, mert a fülbevalót keresték. Ilyenkor msoolyogva mondom, hogy kislány, őt pedig még úgysem zavarja. A nagyobbik már emlegeti, hogy szeretne fülbevalót (van neki, a nagyszüleitől kapta), de azért még kicsit váruk vele.

Üdv,
Nuska+ (26+3)
nuska1

Én szeretnék Lilinek fülbevalót, ha lehet már a kórházban. :D
Anno a hugomnak és nekem is volt, és már a kórházban megkaptuk.
Aztán ahogy Szöszi írta, lehet fiú lesz :shock: :(

Kép
adri0422

Köszi Nuska :lol: akkor ezt jól elszúrtam, no nembaj, teszek bele még :) inkább kevesebbet, mint többet mint kéne :)

Fagyasztás... azért kérdeztem, mert nem emlékeztem jól, csak rémlett vmi... :) kiselefánt szindróma :lol:
Nekem Barnus itta, főleg már a vége felé kellett hasznositani, amikor kevesebb tejem volt már, de azt tudom, hogy a kajáit is úgy főztem, hogy anyatejjel higitottam, amit lefagyasztottam, azzal...
Nem is irtam, anya hétvégén mondta, hogy elfelejtette eddig mondani, hogy ahányszor olvasztotta le a mélyhütőt otthon náluk, mindig visszatette a két zacsi tejemet ami még Barnusról maradt (mikor ott fejtem náluk éppen) :) rakosgatta évekig mindig vissza mert nem volt szive kidobni, aztán most karácsony előtt kidobta (5 éve ott volt) :lol: Azt már azért nem itatnám meg egy gyerekkel sem :) de olyan aranyos volt, hogy pakolgatta és nem akart megválni tőle.... :) Valóban egy kincs... ezt ő is tudja, azért nem volt szive... :)
Vendég

Lanyok!

Ezt a hirt talaltam Kis*-rol a masik topicban:

"sajnos nem a legjobb híreim vannak Kis-Csillagról! Sajnos a magzatviz még mindig kevés és a babának vesetágulata lett. Azért jól van a baba, de ugye nem tesz jót neki, hogy kevés a magzatvíz. a dokik még tanácskoznak... Pécsett van valami olyan lehetőség, (amit most nem tudom, hogy jól írok e le) hogy valamilyen módon feltöltik a burkot (bocsánat, ha rosszul értelmeztem, de ebben a témában nem vagyok egyáltalán benne, tehát lehet, hogy butaságot írtam) De Kis-csillag szerint nem olyan jók a tapasztalatok!"

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Magi
Vendég

Szofi,

üdv köztünk és gratula az ikrekhez!
A macis szetthez egyébként hálózsákot is lehet most kapni én is vettem tegnap. Viszont plédet nem láttam..., de azt már tuti, a Brendonban fogok venni.

Kép
emi29

Jajj NEEEEEE! Nem is tudok most mit írni. Annyira sajnálom szegényt :(

Kép
emi29

Szöszi! Hú, hát ez gáz... na ezért nem merek én sem nagyon berózsaszínezni! Max. 1-2 rucit veszek ami tiszta lányos. Nagyon sok unisex van, én is vettem már pár darabot.

Hát én nem lövetném ki Zsófink fülecskéit, amikor kibújt... olyan picike még... nem is bírnám végignézni, hogy ezt én csináltatom vele. Majd valamikor később.

cukros lötty: citromlét, meg szendvicset én is terveztem vinni. viszont abban lehet, hogy Szöszinek igaza van, hogy a mozgás esetleg rásegít a jobb lebomlásra. Hiszen a mozgás, izommunka, energiát, cukrot mozgósít. (tudom, valaki írta, hogy ez hülyeség, de én szerintem meg lehet benne valami...) Ha nem tiltják, én is elmegyek sétálni közben. Úgyis ott van egy jó kis bababolt az SZTK közelében. :D

Szia Szofi! Gyere gyakran, tényleg jó kis csapat! :wink: Gratula a két gyönyörű babádhoz!!

Kép
gabo001

Kiscsillag!!
Szurkolok ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:
tényleg már régen volt itt....

Kép
gabo001

Babyteve,
Köszi a Rennie infót!

Szofi,
Üdv köztünk. Gratulálok a babákhoz! :D

Kiscsillag,
Nagyon szorítunk értetek! Reméljük segít az a sok pozitív energia, amit küldünk Nektek!

Fülbevaló,
Nálunk Liza 4 hónapos volt, mikor kilövettem a fülét. Sírt egy fél percet aztán meg már mosolygott újra. Semmi gond nem volt. Én így utólag örülök neki. Ahogy ismerem legkésőbb most, hogy oviba jár kellett volna neki fülbevaló. Mert hát a többieknek ugye van és akkor ő sem maradhat ki. :D
Szerintem ennyi idősen sokkal macerásabb lenne. Én 7 éves voltam, mikor kilyukasztották a fülem. Szó szerint, akkor még tűvel csinálták és nekem nagyon rossz élmény maradt.

Hőmérő
Nekem először digitális volt, most meg fülhőmérőnk van, amit nagyon szeretek. Egy másodperc alatt mutatja az eredményt, 0,5 le kell vonni belőle. Persze meg kell tanulni használni, nem mindegy, hogy a babának hogy dugod a fülébe. Nekem a doktornőm mutatta meg.
Főleg akkor jó, amikor éjszaka veszed észre, hogy lázas a gyerek és alszik, nem kell felébreszteni a lázmérés végett.
Mondjuk soha nem hasonlítgattam a higanyossal. De nekem azokat mindig sikerült eltörnöm, ezért nem is próblkoztam vele.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

KISCSILLAGNAK NAGYON DRUKKOLUNK!! IMÁDKOZUNK ÉRTE!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok,

Nagyon sajnálom kis csillagot, remélem az orvosok jó megoldást tanácskoznak...

Szöszi,
Ez a "nem-változás" elég szívás. Most gondolom úgy először, hogy lehet igaza van a páromnak, hogy ne akarjuk megtudni a terhesség alatt a nemét. (eddig elég nagy harcok folytak ezen a téren.) -amúgy mi fiúnak látjuk...-
Legközelebb 30-án megyek Uh-ra, majd utána megint elemezgetjük a felvételeket....

Gratula az ikres szofinak és köszöntelek itt :lol: :lol: :lol:

Szombaton elkezdtünk mi is bevásárolni. Megrendeltük a bútort ill. megvettük a babakocsit. Meg aventes cuccokat, bár ki tudja mire lesz szükségünk belőle, de fő az optimizmus :lol: :lol: :lol: Még 1-2 apróság is befigyelt, próbálunk unisex-es cuccokat, vagy inkább kicsit fiús, de lányra is adható dolgokat vásárolni. Ja, és sikerült vennem kis kesztyűt, aminek nagyon megörültem, mivel eddig semelyik baba-boltban nem találtam...De még elég hosszú lista :( :( :( bár megyünk majd a tesómékhoz, aki egy csomó mindent elrakott nekem, majd annak átválogatása után szerintem folytatjuk a "beszerzést".

Lányok,
én pár napja olyan érzékeny lettem...ez már a 3. trimeszter közeledtét jelenti? egy csomó mindent megkönnyezek. ill. ha nem is egy csomót, de olyan dolgokat, amik eddig nem annyira hatottak meg...

Üdv.:1Bambi

Kép
1bambi

SZiasztok lányok!

:( Kis-csillagnak szorítok nagyon nagyon! :(

Én ezzel a fiú-lány kérdéssel pont így vagyok, vagyis erre számítok. Tuti hogy a következő UH-n majd azt mondják hogy lány, és mire mindenki feldolgozza az élményt én szülök egy kisfiút :lol:

Most jöttem meg a védőnőtől, nekem a +6 kilóra azt mondta hogy teljesen jó. Semmiféle kiakadás és diéta-fenyítés nem volt. Megnyugtat hogy normális védőnőm van :) Néztünk szívhangot is, nagyon édes volt. A védőnő szerint is teljesen jó a szívhang.

A fájásra azt mondta hogy sajnos ez ilyen, a szeméremcsont fájhat attól hogy tágul minden. Azt mondja az is előfordulhat hogy elmozdul :shock: :o Mondtam hogy ezt a témát inkább ne feszegessük tovább váááá :lol:

Kép Kép
szõlõ

Én még egyik ruciról sem vettem le a cimkét, pont azért mert ha esteleg kiderülne, hogy mégsem az ami, akkor talán kicserélhetem őket. Az egyik boltban ahol az ágyneműt vetten mondták is, hogy ha mégsem lány lesz, akkor nyugodtan vigyem vissza a cuccokat...

Fülbelövéssel kapcsolatban még annyit, hogy nálunk a keresztszülők a fülbevalót már megvették. Szerintem jobb ha, kórházi keretek között lyukasztják ki a fülét. Tudom, hogy ilyenkor még nagyon picik, de abban is biztos vagyok, hogy amint tud majd beszélni és látja, hogy más kislányoknak van fülbevalójuk ő is akarni fog.... Akkor inkább essünk túl rajta minél előbb...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?