Szóval, most 6 hónapot mondanak a kizárólagosan anyatejes táplálásra. De ki tudja mi lesz 20 év múlva? Lehet, hogy azt mondják, hogy több káros anyag (a mai világban???) kerül át a szoptatás során, mint amennyi hasznos, de az is lehet, hogy majd 3 évet mondanak, mint feltétlenül kötelezőt. (Valószínűleg, azért nem véletlenűl hívják az emlősöket emlősöknek...) Annyira teljesítményorientált világban élünk. Legalább ezen a téren ne legyen egy mérce, aminek muszáj[\u] megfelelni...
Az LLL-esektől pedig ilyesmi elvárást érzek. Ha meg nem teszek neki eleget, akkor aztán vessek magamra, ők szóltak!
Pedig sajnos, mások is írták, hogy a kizárólagos anyatejes táplálás mellet még bőven lehet valaki beteg...
És ha már el kell kezdenem a hozzátáplálást, akkor már inkább gyümölcsöt, mint tápszert adok neki. Idáig is itt küzdöttem a doktor nénivel, hogy kenje a hajára a kimutatásait, és inkább azt nézze, hogy jön-megy a gyerek, jó kondiban van és egészséges.
Allergia.
10-20 évvel ezelőtt messze nem volt annyi allergiás mint most. Ez a környezetszennyezésnek tudható be. Annyit romlott a levegő, víz és minden más állapota, és annyi méreganyagot sikerült már magunkba/magunk köré gyűjtenünk, hogy a legártalmatlanabb dolgokra is allergiás reakcióval válaszol a szervezetünk.
Én 14 éves koromba lettem szénanáthás. Annyira megviselt amikor kitört rajtam, hogy az első nap végére már levegőt is alig bírtam venni, annyira fájt a rekeszizmom. 20 évvel ezelőtt még (a mostanihoz képest) annyira gyerekcipőben járt az allergiológia (vagy a doki néni nem állt a helyzet magaslatán), hogy azt mondták kerüljem a füvet, fákat, továbbá a virágokat... Így, általánosságban.
2. .......... és akkor ezennel át is kötök a homeopátiára. Ismereteim szerint ez is különböző természetes eredetű hatóanyagokra épül, de azért ezek a szerek sem 100%-ban természetesek! Ha másért nem, hát azért, mert ezeket valamilyen fogyasztható formába (golyócska) kell hozni, illetve a hosszabb ideig tartó fogyaszthatóságát is biztosatani kell (lejárati idő). Lehet, hogy 98%-ban természetes, de azért ott az a huncut 2% mesterséges anyag is. (Persze, inkább így, mint fordítva...
Ajánlom figyelmetekbe:
http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_bettajid
MINDENFÉLE gyógyszerről kaphattok felvilágosítást, nem csak a homeosokról!
De, hogy megmaradjak renitensnek (
(Ja...! Maria Trebennek több könyve is megjelent. Gyakorlatilag ugyanaz van mindegyikben, csak külöböző dolgokra kihegyezve. Van például férfibajokra való, de van KIFEJEZETTEN gyerekekre vonatkozó is.)

erről már nem is beszélve 
így kezdődött...előrevetítette, merrefelé törekszik
aztán ide jutottunk
..és a beígért, rémesen öreg-anya