A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vadvirág!
nem látom a képeket :( hiába kattintok a linkre,csak a picassa oldala jön be :(
S tényleg csupán alig 1 hó van csajaink közt :)
Történetetek borzasztó,de csodállom amiért így talpra tudtatok állni :)

Gremese!
Szép nagy teraszotok van :) Ha nyáron megyünk viszem Mírát is(ha nem gond)mert óviba május 31-ig járhat :) Majd pesztrálja a kicsiket :) Gondolom kicsit megkönnyebbültél a neg. teszt után :) Én majd febr. megyek dokihoz rákszűrésre addig nem veszek :) Tényleg Anitja Újpesti sztk-ba mész a dokihoz ?

Irina!
Szerintem nyugodtan mond meg ismerőseidnek h. miért nem tudtok menni,s szerintem ebből nem lesz sértődés :) Majd utólag buliztok egy kicsit együtt :) Megsértődni biztos nem fognak :)
S a múltkor mikor írtad h. nevezték régen a terhességet, eszembe jutott h. nagymamám mennyire ki nem állhatta ezt a szót :) mindig mondta h. áldott állapotban van (nem tudom h. jól írtam,de fura így leírva),várandós egy nő nem terhes :)

Nyekrit!
De jó h. előkerültél :) Marci nagyon csini kispasi :) S a neve :shock: :lol: Előre is boldog névnapot neki :) Mamaponcsód elkészült?

Nektarin!
Nagyon édes Robika :) Már 3* mellgyuszi :shock: nem semmi ,nagyon ügyi vagy h. nem adtad fel a szoptatást :)

Heni!
Tök jó h. így alszik Péter :) Mírám ennyi idősen még 3 óránként kelt éjszaka,Bálint meg egy áldás :) Azért előfordul h. ő is felkel 4-5 között szopizik és alszik tovább :)

Fleur!
S milyen a "2 gyerekes" lét :) Múltkor iwiwen az ismerőseid közt találtam egy ált iskolás osztálytársamat :) szerintem ő már nem emlékszik Rám 4-ig együtt koptattuk az iskolapadot :)

Kaqk!
Jobbulálst a hátadnak :) ugye ma már még jobban vagy ? :wink:

Miléna!
jobbulást Zétinek :)

Silka!
Gyönyörű a jánykád :) s ne aggódj a hízása miatt :) nem kell minden kisbabának húsgómbócnak lennie mint mondjuk Bálintnak (7 kg 66 cm ) :)

Ma sikerült elküldenem g-mailre a cikkeket :) :oops: kicsi fiammal elvittük Mírát óviba hazaérvén megszoptattam,aztán 11-ig aludt :shock: olyan jó volt :)

gyorsan kicsinyítek pár képet,míg legkisebb alszik,Míra meg Szaffit néz :)
pusz

KépKép
viranka

kicsit sok bocsi muszáj megmutatnom :)
ezek még karácsonyiak :)
Kép
Kép
itt pont 3 hónapos :)
Kép
így alszik mostanában :)
Kép
ez a mérges nézés :)
Kép
Kép
s Apuka azt mondta több képet nem csinál Míráról megvannak az év képei :lol:
Kép Kép
Kép

KépKép
viranka

Viranka tényleg nem kell több kép Míráról.És hát Bálint igazi férfi.Már nyúlkálna az üveg után :D

Nem, mostanságra igérték a poncsómat. Majd megmutizom ha megjön.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Viranka nagyon szépek a gyermekeid..:)

Elővettem a szülők iskolája nevű könyvemet,abból is az első ételek című kötetet.

Írok belőle pár dolgot,ha nem bánjátok. :)

A tápszeres babák már hathetes koruktól kaphatnak lehűtőtt forralt vizet;az anyatejes csecsemőknek nincs szükségük semmilyen italra a tej mellett.

Ha szoptatunk,elég három-négy hónaposan elkezdeni az üvegből való etetést.

Ne ízesítsük vagy édesítsük a vizet.

Ne adjunk olyan palackozott vizet,amelynek nátriumtartalma magasabb,mint 10mg/100ml.

Ahogy nő a baba,egyre kevésbé lesz számára kielégítő a kizárólag tejből álló étrend. A legtöbb kisbaba nagyjából négy hónapos kora körül kezdi igényelni a kiegészítő tápanyagot,bár lehetnek olyanok is,akik kevésbé sietik el a dolgot.
Öt-hat hónapos korára kisbabánk megduplázza,tizenkét hónapos korára akár meg is triplázhatja születési súlyát.Bár az első hónapok során az anyatej,illetve a tápszer kielégiti a tápanyagigényét,a gyors növekedés és fejlődés mellett hamarosan szüksége lesz a tej mellett egyéb tápanyagokra is.
Honnan tudjuk,hogy eljött az ideje?
A lent felsorolt jeleket mutatja,vagy vágyakozva nézi,amit eszünk,kezd nyugtalannak és nyűgősnek tűnni.
Mire kisbabánk eléri a négy hónapos kort:
-éhesnek tűnik és etetést igényel,pedig eddig megelégedett már napi négy-öt szoptatással mindkét mellből,vagy 250ml tápszerből álló étkezéssel 3-4 órás szünetekkel.
-miután mindkét mellből megszoptatuk,vagy 250ml tápszert elfogyasztott,még mindíg éhesnek tűnik.
-egyre korábban ébred fel,vagy éjszaka is felébred,pedig korábban már átaludta az éjszakát.
-egyre többet rágja a kezét,és mindenfélét betömköd a szájába.

Sok szakember egyöntetűen állítja:négy hónapos kora előtt ne adjunk a babának szilárd ételt.A túl korai elválasztás illetve túl gyorsan növelt adagok különböző gondokhoz vezethet.Az emésztőrendszerét tönkreteheti,mert a kisbaba bélfalának fejlődése,valamit az emésztéshez szükséges enzimek kialakulása egészen a negyedik hónapig eltart.Eddig az idegig a vesék nem képesel megbirkozni a szilárd táplálékból fennmaradó salakanyaggal.
Fulladás,fokozott allergia veszély,köhögés,elhízás.

Van még amit tudnák írni..Ha gondoljátok ollozok még be pár dolgot. Csak most felébred a hercegem sietek hozzá..:)
varga tünde

[b]Sziasztok Lányok!

VAGYUNK ÁM mi is csak rossz a net otthon. Az anyuékhoz kellett már bejönnünk, mert elszakadtam a külvilágtól net nélkül.

Sajnos egy picit náthás Beatrice, de egyébként nincs vele gond. Holnap megyünk a védőbe, ha addig megjavitják a net kapcsolatot akkor megirom a paramétereinket.

Egyébként BUÉK mindenkinek, bocsi ezzel kellett volna kezdenem!

[/b]
Vendég

Sziasztok!

Nagyon lemaradtam az olvasással… :cry:
Tegnap késődélután Szelike nem aludt két evés között, de közben meg láttam rajta, hogy álmos, és nyűgösködött. Este nagynehezen letettem (fél 9-kor), és elmentem fürdeni. Aztán felsírt, Apa meg a második felsírásnál már nem a cumit adta a szájába, hanem kivette… :shock: Volt vagy fél 11, mire visszaaludt.

Délelőtt meg kivizsgáláson voltam. Nem lett jó a vérképem, így megnézik a pajzsmirigyemet (18-ra kaptam időpontot). Ma viszont voltam koponya röntgenen, az agyalapi mirigy rendben van! Tehát valszeg csak a szülés miatt nem normális az érték.

Dettyk! Nagyon jó az avatarod! :D
Gátseb és társai: Hát igen, nekem is van vagy 10 centis a sebem jobb oldalt. A másik oldalon belül repedtem, 18-asnál azt is érzem. :( Az aranyérrel is küszködtem vagy 2,5 hónapig. Az mára szerencsére helyrejött!!! :lol:

Kaqk! Mi az, ami jelzi a peteérést pontosan? Itthon nem lehet kapni? :roll:

Emlékeztek, mikor meséltem, hogy az egyik csaj a kórházban azt mondta szülés előtt, hogy ha beteg lesz a babája, ő haza sem viszi. Hát oxigénhiányosan született a pici, felvitték Pestre, de pár nap múlva elhagyta ezt a világot… Szerintem abszolút nem mindegy, hogy mit gondolunk!!!
:?

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

KTimi: Jonagold, vagy Golden almák finom édesek. Alaposan mosd meg és vastagabban szedd le a héját.
Az üveges kajából meg vegyél ki amennyit megeszik és pár másodpercre dob be a mikroba. Amelyikbe belelunyált azt már ne tedd el másnapra, mert hamarabb elromlik!

Silka: nekünk is van AVENT 3 állású cumi, és tényleg jó!
Liza baba pedig csodaszép, és egyáltalán nem sovány!!!

Vadvirág: mostanában nem láttam kisebb méretűt, de egy időben tele voltak velük a bev.központok. Lehet, hogy most is találnál ott.
Kisebbet én is készülök venni, ha nagyobb lesz a kicsi Rebekával jókat tudnak vele játszani majd!

Gremese: Ha-ha-ha!!! :D :D :D (mármint a képre)

Fleur: naggyon jó az együttes neve!!! :D

Dettyk: kössz! Nagy léptekkel haladunk a tí kiló felé, ugyanis a főzelék meg a desszert önmagában nem elég neki, mindig pótolni kell 100-150 ml tápival! :shock:

Irina: Erdély tényleg nagyon messze van. Tesómék is csak 2 évesen merték először kivinni a kislányt! (Sógornőm odavalósi). Ha nem értik meg akkor nem is igazi barátok, de legkésőbb rájönnek ha nekik is lesz sajátjuk!

Viranka: nagyon szépek a srácok, és a párod még mindig nagyon ügyes!

Mondtam már, hogy tegnap voltunk dokinál? Kiderült, hogy Rebekának semmi baja, oka nincs a láznak, teljesen jól van, holnap mehet is oviba!
Viktorkának meg sikerült 1 hónap után antibiot íratni!!! Nem tudom meddig akarta még szenvedtetni de erőszakos voltam! Mi az hogy 1 hónapja köhög, meg hörög és nem ír rá semmit!!! Mit kísérletezik az én gyerekemen!!!

Kép
Kép
timi26

Nyerkit :lol: :lol: :lol: :lol:

Irina Szerintem megértik a barátaitok. Erdély eléggé messze van és ráadásul az utak arra iszonyatosan rosszak. Készíts nekik szerintem valami szép ajándékot és azt küld el magatok helyett :wink: :lol: .

Viranka Nagyon szépek a gyerekek.

Tündi Ez jó. Köszi, hogy beírtad és szerintem nyugodtan írhatsz még ezzel kapcsolatos dolgokat.

Nektarin Nagyon helyes kispasid van :wink: :lol:

Heni Hétvégén megcsináltam a töltött kenyeret. Isteni volt. Hamar elfogyott :lol:

Emese Elkérhetem annak a csokis maffinnak a receptjét amit a talira hoztál? A tied más ízű volt mint amit én szoktam csinálni és szeretném megsütni apának. A levelet meg meghozta a postás. Nagyon-nagyon köszönöm. Ha egyszercsak nálunk lesz házavató topiktali akkor majd kipróbálhatod a sütisvillát :lol: :lol:

Ha minden igaz akkor szombaton megyünk bébiúszásra :lol: :lol: :lol: Már nagyon várom, remélem tetszeni fog Cicusnak :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka csodaszépek a gyerkőceid :-) de észrevettem, hogy a kisfiad arcocskája csupa pötty :( a fiamnak is ilyen volt, majd irt fel neki a dokibácsi krémet, és már egy sincs neki. Ti használtok valamilyen krémet???

Mi eddig tartjuk magunkat a szépen kialakitott napirendünkhöz :lol:
csak ugye el ne kiabáljam!!!!

Heni
KépKép
heni81

Huu ez durva Timi. Sajnos a túlságossan elhúzom,ne keljen antibiot adatni dolgot,én sem szeretem. Mivan ha pont ettől lesz szövődménye a dolognak???? ÉS ezért kell durváb gyógyszer???
Az jó ha nincs baja Rebekának..:)
varga tünde

regi: még nem lehet, de talán nemsoká lesz. most fordítják a leírásűt.

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni!

Bálint a doki szerint ekcémás :( Írt is fel szteroidos krémet(a mániája a szteroid alapú krémek szerintem) amit nem váltottam ki,mert a gyógyszertáros szerint meg vszínű allergiás vmire amit én eszek.Most Alsol-lal kenem ahol megkarmolta magát(mert a körmét olyan rövidre nem tudom levágni h. ne karmolja meg magát :arrow: most reszelgetem neki :) ), a többi részét az arcának meg egy ismerősőmtől kapott(bőrgyógyász mellett asszisztens) krémmel kenem.Mintha kicsit már javulna...Ha ez sem jön össze akkor Sudocremet kipróbálom. Aztán ha ez sem segít akkor elviszem bőrgyógyászhoz :(

Regi!
Gát:(mindig elfelejtettem) nekem bizonyos pózokban fájt mielőtt meg nem született Bálint :) Most teljesen jó minden :)

Szoptatás tehesség alatt:
nekem volt egyolyan topiktársam aki miután első babáját megszülte,szoptatás alatt teherbe esett végig szopizott a fia,megszületett második baba együtt szoptatta Őket(tamdem szopi).Ismét teherbe esett szintén ua. történt mint előbb leírtam.A 3 babával együtt szopizott még egy darabig a középső gyermeke is.Ilyen is van :)

KépKép
viranka

Csajok,
Emma a legkisebb súlyu 5110g-al? :-( Az 5000-5500g-os babák mennyit esznek? napi 5Xkb hány ml?

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka biztos ekcéma???? az máshol is volna. Nem csak a tejtől, meg a nyáltól??? Hétfőn megkérdezem a krém nevét amit mi használunk, gyogyótári kevert 1000 ft felett volt, de nekem rendbehozta a gyerek arcát:-)

Heni
KépKép
heni81

Viranka: csuda édesek a gyerkőcök. Míra milyen fotogén, nagyon csajos!!! :-) A kis Bálint is zabálnivaló!

KépKép
kaqk
Debrecen

Bombasztikusak a babaképek, Lányok!!!

És igen, Viranka, ezek a Míra-fotók már most mehetnek bármelyik profifotós-lapba!

Én csak abból gondolom, hogy az egyébként ritka értelmes és tüneményes baráti pár esetleg megsértődhet (nem fogják kimutatni, nem olyanok), mert szilveszterkor is pici csodálkozást éreztem a hangjukban, amikor rákérdeztek, hogy megyünk-e szilveszterezni, én pedig elég meglepetten válaszoltam, hogy "öö....nem". Egy percig sem török senki felett pálcát, Ádi előtt, ahogy többen is írtátok, én sem tudtam elképzelni, milyen is a kisgyerekes lét, romantikus elképzeléseim voltak némi gyereksírásról, aztán ennyi.

Kép
Kép
irina

Irina: mindig az őszinteség a legjobb, ha nem értik meg, hűát akkor nem is jó barátok, de biztos megértik, ha nekik is így mondod el, ahogy leírtad.

KépKép
kaqk
Debrecen

ERA, gyere, és írj minél többet!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Nektarin: olyan helyes kispasi a fiacskád!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, többiek, igazatok van, és ők tényleg igazi barátok, csak azért tartok a dologtól, mert mégis az esküvőjük, több mint 10 év után, és a mi esküvőnkön ők ott voltak, és nagyon sokat köszönhettünk nekik... rossz lesz a hírt közölni, de ez van...

Kép
Kép
irina

Tündi: tök jó amit kiollóztál, pont ezen agyaltam, hogy minden doki azt mondja hogy 6 hónaposan kell kezdeni a hozzá táplálást, de lehet olyna babó, akinek hamarabb kell. Bár Emma elég csöpp súly, a többiekhez képest, szerintem neki még elég a tejcsi+tápi.

Tényleg csajok 5-5,5kg-os babáitok mennyit esznek egyszerre( 5Xegy nap) Már ha van akinek még ilyen súlyu a babája. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina: Hát igen, a körülmények, de hát meg fogják érteni, Ádi a legfontosabb!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Ne haragudjatok, h megint eltűntem, de az ünnepek, az új év, apa eltörte a kezét, a gyerekek betegek voltak és Ti rengeteget írtatok...
Olvasni olvasgattam, de írni nem tudtam, nem volt kedvem stb.. szval bocsi. :)

Emese:
drukkoltam a tesónak, de majd akkor drukkolok, ha Te is úgy érzed. :)

Anita:
Nektek viszont hajráá. :)

Ilyenkor olyan rossz, h nem lesz több babám. :(

Irina:
biztos, h megfogják érteni, sztem emiatt ne aggódj. :)
De addig még rengeteg időtök van és lehet, h Ádi is megjavul és eltudtok menni. :wink: Mi 11 hósan Teneriffén voltunk Marcival. :)

Era:
nemsoká 6 hós lesz Beatrice, de jó. :)

Vadvirág:
nagyon szépek vagytok. Dominika tiszta Te.

A képek nagyon szépek, minden baba, mama csodaszép. :)

Mi jól vagyunk, gyerekek meggyógyultak. Karácsony jól telt.
Lilla 6700 g, 63 cm é továbbra is álombaba. :)
Tegnap kapta meg a 3 hós oltást és a rota másik felét.

Ha nem baj, akkor rakok fel képeket. :)

Karácsony:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
életem első pulykája:
Kép

Kép

Kép

ma délelöttiek:
Kép

Kép

így fordulok:
Kép
Kép
Kép

vigyori:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

asszem kicsit sok lettem, bocsi. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Kaqk, hát ez biztos: Ádi életünk értelme.:-)

Kép
Kép
irina

Hajni, dehogy sok, micsoda szuper képek! És hogy forog ez a gyönyörű kisasszony!!! A csinos kismamikról nem is szólva (Te is szemmel láthatóan sürögtél-forogtál eleget a konyhában és a vendégek között)!

Kép
Kép
irina

Hajni, nagyon szépek a gyerekek és hogy hasonlitanak egymásra! Marci igazi szivtipró!!! Te meg igen jól nézel ki???? Biztosan szültél???

Heni
KépKép
heni81

folyt: :oops: közben elmentünk sétálni, ettünk, játszottunk, most megint alukál :lol:
Heni! Az is olyan mintha végigaludná, Noel is 5 körül kel, szopizunk (szerencsére akkor elég a tejci) és általában visszaalszunk7-8-ig. Nekem ez így tökéletes :lol:
Ja! "Töltött kenyeret" én is megcsináltam múlthéten íme a bizonyíték :lol: :
Kép
olyan jó lett, hogy kb. fél óra alatt elfogyott az egész :shock:
köszi a receptet :lol:

Irina! Próbáljatok egy kicsit lazítani, én is ha görcsösen el akarom altatni tuti érzi, és nem megy, de ha azt mondom: "nekem mindegy, akkor maradjon fent amíg akar", fél óra múlva dörzsizi a szemét, beteszem a kiságyba és alszik. Hidd el érzi rajtatok a feszkót. Nem szabad már előre izgulni, hogy mi lesz. Én azt mondom az esküvőre is, hogy a helyedben közölném a barátaimmal, hogy "majd meglátjuk", hol van az még..., "addig még sok víz lefolyik a Dunán"...
Apukám a hónap végén lesz 60 éves, nagy buli lesz étteremben, de benne van a pakliban, hogy nem tudunk elmenni, bármi közbejöhet. Egy Babával iylen változékony az élet, mint az időjárás :lol:

Nektarin! Jaj de édes kis Robesz :lol:
Többféle sírás van, a legújabb a sikongatós álmában :shock:
Sajnálom a mellgyuszidat :( Csak drukkolni tudok, hogy elmúljon, annyi mindent kipróbáltál már :roll:

Nyerkit! :lol: :lol: :lol: hahaha TV 8) Úgy látom ez minden Babánál menő
Ja Emese! Már én is TV-zés közben vágom a körmét :lol:

VargaTündi! Noel is nyammog ha lát enni, olyan édes :lol:
Köszi a beollózást :lol: nagyon jó

Viranka! Nem, ide Óbudára megyek majd, csak jutnék el odáig...
Nagyon drágák a Prüntyikéid :lol:
Noelnak is pöttyös néha a pofija, nekem azt mondta a doki ne igyak tejet, se tejterméket ne egyek, és tényleg jobb, ez szerintem sem ekcéma.
3 Babát szoptatni :?: :shock: juhéjjj :lol:

Regi! Szorítunk, hogy minden rendben legyen a pajzsmirigyeddel++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

Kaqk! szerintem olyan 150-160ml naponta 5x

puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hajni!
Nagyon édesek a gyerkőcök :lol: Lillusnak is kezd olyan gyönyörű pillája lenni mint Marcinak, gyönyörű szemei vannak a Kiskrapeknak :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hajni: nagyon jók a képek, Lilla nagyon ügyi, Marcell, csoda szép kispasi

KépKép
kaqk
Debrecen

Nagyon szépek a babák és a mamák, kiemelés nékül!

Hajni! Nem semmi bombázó vagy! Hunnan gyött ki az a gyerök? :shock:

Irina! Szerintem igaza van Anitjának. Beszélj az ismerőseiddel, de azért hagyj egy kiskaput, hogy talán mentek. Ez Áditól függ. Lehet, hogy addigra már vígan tudjátok hurcikolni akár hosszabb útra is! :wink:

Ma Apa volt vásárolni. Írtam neki listát, hazajött 2 zacskó cuccal. 12e Ft..... Azt mondta, majdnem nekiállt kötöszködni a pénztárossal, hogy miért számolja ide az előző vásárló számláját is.
Én elkezdtem fejből számolni a cuccokat, 11e valahányszáz volt a vége.
És ezek után felvilágosítottam, hogy ennyibe kerül. Kész. Ilyen drága minden.
Szegény, most szembesült és jól kiakadt....

Zsófi baba meg ma is nyügi volt (most éppen nem). Sokat pukizik, rotyizik a Rotarix miatt.
Ma is jól megkacagtattam, olyan jót játszottunk. Nagyon imádom!!!! :oops:

Ami az altatást illeti, ha ő borzasztóan kivan, ordít, lila, alig kap levegőt, akkor én karban altatom, felváltva a vizes cumisüveggel és a cumival. Mikor a cumi megmarad a szájában (nagyon ritkán használok cumit, csak a nehéz altatásoknál, amúgy kiköpi), akkor én ülve ringatózom vele, ő üvölt, de én nyugodt, szeretetteljes mosollyal nézek rá. Egyszercsak észreveszi, hogy Anya mosolyog rá, lassan megnyugszik és ő is visszamosolyog.

Ha meg türelmetlen vagyok valami miatt, akkor lepasszolom Apának, mert akkor esélyem nincs elaltatni.

Éreznek mindent a szuper-szenzoraikkal. :wink:

Anitja! A Te kenyered is szuperül néz ki!

Én már annyi mindennel készülök fejben a nyári talira!!!!! Olyan jó! És persze Viranka hozd majd Mirát, Timi26 Rebekát.....

Kaqk! Örülök, hogy jobban van a hátad! Nekem 18 éves koromban volt valami becsípődés-megerőltetés-féle, amivel fizikoterápiára is kellett járnom.
Ez a mai napig megmaradt bizonyos mozdulatoknál.
Ezért is magasított a mosogatónk. :D

Era! Gyógyuljatok!!!!!!!!! ++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

Igen Fleur, ő a gyermekorvosunk :twisted: . No comment…

Vadvirág, Timi26 köszi az infót!

Túl az etetésen. 2-es lyukúból alig jön, 10 perc alatt kiszívott vagy 15-öt, ekkor lecseréltem a variábilisra, az I-es fokozattal próbáltam, de ömlött ki a szájából a tejci. Nem bírt szegénykém ilyen gyorsan nyelni. Úgyhogy most egy tűvel megnagyobbítottam (legalábbis megpróbáltam) egy 2-es cumi lyukait. Kíváncsi leszek. Amúgy egy nagy tortúra a kaja pár napja. Én betolom, ő meg nyelvvel kitolja vagy kézzel ellöki. Én vissza, ő meg újra kezdi. Ki tudja mennyit enne, ha nem kíntatnám. (Így eszünk meg napi 650-et!)

Anitja! Nem is tudtam, h az anyatej is rostosabb lesz. Azt igen, h változik az összetétele, de a rostosságára nem is gondoltam. Azért bámulatos dolog ez az anyatej! Hogy tudja a szervezet, h növekszik a baba és más tejcit termel. Pont olyat, ami éppen megfelelő a babának. Mert ugye más és más tápszert gyártani nem nagy kunszt

Lmóni, Anitja, hűha! Már rá is gyúrtok a kistesóra? Nagy-nagy drukk Nektek, h mielőbb összejöjjön. Képzeljétek, lakik a közelben egy csaj, aki 2x volt terhes, míg én 1x. Tök furi így belegondolni.

Viranka! Szenzációsak a fotók! Nagyon profi a férjed!

silka
silka

Anitja!
mind3 gyermeke azért nem szopizott egyszerre :) fokozatosan leszoktak :)

Hajni!
Dehogy baj h. feltetted a képeket :) Marcidért odavagyok :)

Emese!
Öcsém mikor csinálta a konyhámat,majdnem leüvöltötte a fejemet h. nem vagyok normális minek nekem 1 méter magas konyhabútor,bárpultot akarok vagy mi :) Aztán elmeséltem h. nekem az tök jó nem kell hajogatnom nagyon(persze rájött Ő is mert majd 2 méter magas és érti miért nem szeretem a standard magasságú dolgokat :) )

szép estét :)

KépKép
viranka

Kaqk!

Neked akartam még válaszolni. Én ilyen kis mániákus számolós, jegyzetelős, statisztika-készítős ember vagyok, úgyhogy van egy táblázatom a heti súlyról, átlagos kajamennyiségről (és még az alvásról is). Bemásolok Neked pár sort: (napi 5 étkezés van)
súly, napi átlag kaja
5070 684
5210 739
5380 764
5480 738

Most viszont egy hete visszaestünk napi 650-re...

silka
silka

Milénamoni, remélem Zéti már jobban van!

Nyerkit, a szivacsos puzzle-t én szőnyegre teszem, mert ott van hely, de szerintem elég jól szigetel, ha rajta fekszik a manó, én picit melegebben öltöztetem, mert (legalábbis nálunk) a talaj közelében hűvösebb a levegő. Ja, de máshol is így kell lenni, ha Fnincs padlófűtés, mert a meleg levegő felfele száll.
Marci édes!

Heni, most olvasom a tegnapi napotokat! Drukkolok, hogy a ma este és éjszaka is jól sikerüljön!

Jajj Dettyk, nagyon jó ez az avatar!

Irina, szerintem, ha a három pontban megfogalmazott "altatási segédeszközök" nem lesznek, majd a csöppséged kialakít magának valamit, hidd el. Az én középső fiam most úgy szeret pl. elaludni, hogy a ruhám ujjába a csuklómnál feltolja a kis kezét és az alkaromat simogatja, ez valahogy megnyugtatja. A másik fiamnak emlékszem, a vádliját kellett simogatnom, úgy tudott elaludni. Odatette a kezemet és ezt kérte.

Silka, de rég voltál, éppen nemrég jutottatok eszembe, mivel egyidősek vagyunk, mármint a cseppek!
Szép a kis Lizi!

Fleur, de jó, hogy mondod, a din don diridongót! ezt is felveszem a repertoárba!

VAdvirág! Annyira el vagyok képedva a pozitív hozzáállásodon, nemcsak a múltban történtekhez, hanem általában! Én sokszor nagyon nehezen tudom megoldani a napi dolgokat a három gyerkőccel is, és néha bizony neki is keseredek rendesen, hogy most mi van, nem is vagyok alkalmas erre az egészre? Persze aztán minden megy tovább, megoldom a problémákat, mert muszály, nincs időm sokáig elengedni magamat.... Ma pont ilyen pesszimista hangulatú napom van és tök jó visszaolvasni a hozzászólásaidat!

Remélem Nectarin rendbejön ez a mellgyuszi dolog végre! Nagyon aranyos Robesz!

Egyelőre elküldöm, amit írtam, nehogy elszálljon, aztán olvasok és írok tovább, most ki kell szednem a fiaimat a kádból!

KépKépKép
bongyi

K.Timi! Még akartam írni a kajaadaggal kapcsolatban, hogy néha meghagy a 180-ból 10-20 milliket, de nem minden esetben. Szóval az átlag olyan 160-170 ml víz + tápi.
A hozzátápit még nem tudom, de szerintem 4. hónap után kezdjük. De majd kikérdezem a dokit meg az új védőnénit. Ha ők merőben mást mondanak, akkor rájuk hagyatkozom.

Emese! Szegény Zsófi baba!!! Ez az oltás rendesen kikészíti. :cry:

Irina! Sense! Milyen az a légzésfigyelő??? Akkor szerintem nekünk nem olyan van. Nem láttam rajta hőfok mutatót.

Miléna! Jaj, szegény Zétike! Hányásig köhög… Jobbulást neki!

Vadvirág! Lehet, hogy pont az volt a baj, hogy túl sokan ott voltak… Senki nem mert felelősséget vállalni egyénileg, hogy mást javasol.
Szupik a fotók!!!
:lol:

Silka! Már hiányoltunk! Emlékirat? Wow!!! :D
Szőlő??? Ez hülye (már bocs, de erre nem tudok mást írni…)!
Mi még az 1-es tápszert használjuk, kétlyukú cumival. De jó kérdés… (Én is szeretném tudni a választ, szükség lesz rá!!!)
Édi Lizi bébi!!! Naggggyon szééép! :lol:

Csajok! A világtörténelemben most először kijelentem, hogy nem tudom behozni a lemaradásomat az olvasással... :cry: Ez van... Rengeteget írtatok, én meg délelőtt nem is voltam itthon.
Vettem magamnak egy úszódresszt, Szelinek rucit, meg ugye a kivizsgálás...

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka, nagyon jók a képek, mint mindig!

De jó, hogy eszembe juttattad Móni a töltött kenyeret, olyan régen el akartam kérni a receptjét! Elküldenéd Heni?

Irina, szerintem, legrosszabb esetben nem most értik meg a barátok, hanem később, mondjuk ha nekik is lesz babájuk, de most nektek Ádi a legfontosabb, illetve az ő nyugalma, a te helyedben én sem mennék!

Hajni, de jó képek, és hogy irigykedek a forgás miatt! Na jó, nem akarom sietettni, nem vagyunk lekésve semmiről, de akkor is...

Nekem a középsőmnek volt pöttyös az arca, elhagytam a tejet (elég nehezen ment) és rendbejött, aztán amikor már jóval később elkezdett tejet inni, semmi nem jött vissza ebből a kezdetleges tejallergiából!

Képzeljétek, négy hónaposak vagyunk és mi még a háromhónapos szurin se vagyunk túl. Az karácsony előtt volt esedékes, de már nem kaptam időpontot, azóta meg betegek vagyunk......

Tegnap még este vissza akartam jönni, mert nagyon kiakadtam az OTP-re, és ki akartam siránkozni magam, de már megnyugodtam. Utálom alapból is őket, tegnap még szemét módon is bántak velem, mint ügyféllel, de nem számít, úgyis azért mentem, hogy megszüntessem a számlámat náluk!

Még valami! Zsófika és Szeli nagyon jók a gmailen! majd ha eljutok odáig én is teszek fel az én hurkalujzámról!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Kész vagyok....Nyűglődünk ezerrel éjjel és nappal. A köptetőtől még cifrább a köhögés. :shock: A gyulladáscsökkentő szirup pedig édes és alig bírom beletuszkolni.
Én is kezdem a torokfájós témát úgy tűnik.Ráadásul a jobb mellem kezd begyulladni. :(

Azt hiszem eltűnök pár napra amíg gyatyába rázzuk magunkat nagyjából.

Vigyázzatok magatokra és a gyerekekre, a betegeknek pedig jobbulást!

Puszi,majd jelentkezem!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Bongyi! Boldog hófordulót Zitának!!!!

Miléna! Kitartás!!!!! Sokat gondolunk Rátok! Azért ha tudsz, olvasgass minket, hátha attól jobb lesz a közérzeted....
Szegény kicsi Zéti! Neki is mennek a gyógyenerdzsik ezerrel!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

LMóni! Örülök, hogy megkaptad a levelet! El is várom, hogy a házavatón a sütiskanállal add majd a tortát! :wink:

A csokis muffin receptje (ez Nigella receptje, imádom a csajt, meg azokat, amiket főz. Régebben mindent jegyzeteltem a TV-ből, amit csinált).

25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
17,5 dkg kristálycukor
2 ek natúr kakaó
15 dkg csokipasztilla (na ez nekem nincs benne, mert ilyennel még nem találkoztam, de lehet helyettesíteni összetört csokival, vagy dióval, vagy bármivel)
2,5 dl tej
1 dl étolaj
1 tk vaníliakivonat
1 tojás.

Nagyon egyszerű (mint általában a muffinok). Szárazakat összekeverni, nedveseket összekeverni, majd a kettőt egybekeverni.
Sütés: 20-25 perc.
Nyammmi!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi Emese!

És ezt a receptet én is lenyúlom!
:D

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Szívesen, bárkinek!!! Nagyon egyszerű és nagyon fincsi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Szuperek a fotók!!! :):)

Hajni!
Sziiiiiiiiiiiiiiia! :):)
Isteni klasszak a fotók, nagyon szépek vagytok és csuda jópofák a játékok a kiságyban. :):)

Bongyi!
Hát igen, néha mindenkinek vannak rosszabb napjai - még nekem is, ez sajnos elkerülhetetlen. :):)

Az lenne a jó ha az ilyen napok végére azért mégis csak jutna egy szívből jövő kacagás.

Én azt kívánom mindenkinek (magamnak is persze) hogy minden áldott napra jusson ilyen nevetés - amikor már a könnyeink is potyognak és egyszerűen képtelenek vagyunk abbahagyni a kacagást. :):)

Szívből örülök ha a hozzászólásaim picit jobb kedvre tudnak deríteni. :):)

Regina!
Igen, erre én is gondoltam...

Úgyhogy a következő évben a szülés előtti napokban már kezdtem ezen izgulni, nehogy megint valaki az utolsó pillanatban elrontson valamit.

Ééééééééééééééés mintha Márk Marcell tudta volna, megvárta amig Apa hazaugrik ellenőrizni hogy mindenki rendben van-e otthon, valamint amig éppen kimegy a szobából az orvosom és a szülésznő pár pillanatra - majd megszületett abban az 5 percben CSAK NEKEM! :):)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Egyedül szülted meg Márk Marcellt? Egyedül voltál mikor kibújt???

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Jelentem, sikerült visszaolvasnom 8) , de majd csak holnap jövök újabb kisregénnyel, mert vár az ágyikó. Csak azért írok, hogy:
- Vadvirág! Ez aztán az igazi ÉLMÉNY!!!! :shock: :D Írj még erről, kérlek! Olyan csodálatos lehetett!!!! :roll: :oops: :D
- Szóval telefonnal sikerült lefilmeznem a hintázós dolgot! 8) :D (egy kis gyerekkínzás...) De segítsetek, plíz! Bluetooth-thal szeretném feltenni a laptopra, és nem tudtok valami olyan progit, amit letölthetnék és tudná fogadni a sz.gép? Amint mondtok egy ilyet,már nyomom is gmailre a videót! :wink:

Na jóccakát!

Detti
KépKép
kiskolbi

Bongyi,
ahogy olvastam a soraidat, elképzeltem a két fiú altatását. Olyan aranyosak lehettek a karsimivel meg a kézrárakással :-) Egyébként még mi sem forgunk. Volt 4 hasról hátra bukfenc az elmúlt héten, de egyik sem volt tudatos. Tudatosan csak a kepesztésig jut, emeli a pópóját meg a hasát, és mérgesen nyüszög, mert nem sikerül neki.

Mai altatás most zárult le másfél óra után :twisted: 9-kor kaja közben beszunyált, végig pöckölgetnem kellett, hogy egyen, benyammogta a kaját és fél 10-kor kipattantak a szemei. 1 óráig én próbálkoztam (közben végig nyügi), ölben sem sikerült elaltatnom, aztán átpasszoltam Apának. Neki fél óra alatt sikerült. Remélhetőleg holnap jobb lesz.

Jóccakát!

silka
silka

Sziasztok!

Bongyi! Tényleg aranyosak lehettek a fiúk. Érdekes, hogy mikre vágynak az ilyen kislurkók. Én pl. arra még emlékszem, hogy sokáig úgy tudtam elaludni, ha Anyukám bedugta a kezét a rácsos ágyba, és én a tenyerébe hajtottam az arcomat és úgy aludtam el.
Így utólag belegondolva szegénynek eléggé fárasztó lehetet.... :oops:
De hát az Anyák már csak ilyenek.... Mindent megtesznek a csemetéikért. :wink:

Kiskolbi! Segítenék, de nem értek hozzá. Apa meg alszik.

Amúgy ha a Párod influenciás, javaslom, ne menjen dolgozni!
Sajnos ma már olyan mutálódott vírusok vannak, hogy akár a fiatal szerevezetben is csúnya szövődményeket okozhat!
Ezt ki kell feküdni! Sok folyadékkal, C-vitaminnal!

Kép
Kép
Kép
gremese

Milyen jó, hogy kb. 1 hónapja már megvan a pihiszékünk, és most jöttem rá, hogy az egyik lógó állatka zenél, ha meghúzom..... (Súlyos vagyok! :oops: ) És erre most véletlenül jöttem rá.... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur, lehet hogy már olvastad: felhívtam a dokit, azt mondta, ha nem puffad, nem görcsöl, és nem erőlküdik, akkor ő sem tud vele mit csinálni, és ez gyakori ilyen korú babáknál. Első körben a lázmérőzést javasolta, azon már túl voltunk, eredménytelenül, másodikban pedig egy fél glicerines végbélkúpot. Eddig nem jutottunk el, mert addigra a kisasszony telepakolta a pelust, de a biztonság kedvéért betáraztam belőle a hűtőbe, a következő kakihoz :wink: . Úgy látszik, most ilyenjük van :roll: .
dettyk

Majd később visszaolvasok, apa programot csinált :oops: :evil: .
dettyk

Nagyon szépek vagytok H@jni..:) Te is jó formában vagy irigylésre méltó.. :)

Emese:én is lenyultam.. :lol:

Oké majd még írok a könyvből,vannak tippek kajákhoz,mit ,hogyan.
Eddig miért nem jutott eszembe :oops: .
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?