A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kamilla,

de jó babakocsit találtál!!! Nekem nagyon bejön :) :)

Kép
emi29

Hát köszi mindenkinek. Nekem is nagyon tetszik. Hirtelen olyan türelmetlen lettem, hogy máris szülni akarok!

Egyébként ez olyan, hogy bárhogy lehet fordítani az üléseket.

Körkérdés!
Nektek a pelenkázó a szobában lesz vagy a fürdőben? Elméletileg mindkét helyen szükség van rá, mert fürdés után kényelmesebb ott, de napközben meg a szobában jó, ha van. Most vegyek kettőt?

Kép

Kép
kamilla306

szofi: hol vettél végülis tetra takarókat?
lei

Nekem csak a szobában lesz pelenkázó....szerintem :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekünk a szobában csak

KépKép
kisfruzsi

És fürdetni is a szobában fogtok, vagy hogy lesz ez?

Kép

Kép
kamilla306

Lei!
Fogarasi úti Tesco-ban találtam. Tegnap még volt fehér alapon maci mintás (90X140) és egyszínűből világoskék és rózsaszín (90X100).

Kamilla!
Nálam csak a szobában lesz, de a sógornőmnél pl. mindkét helyen van. Ott nagy fürdőszoba és elöltöltős mosógép van, a fürdőben egy pelenkázószivaccsal oldotta meg, ami a mosógépen van.

Babyteve!
Most egy kicsit beparáztam. Nekem ez a gyulladástéma a vesszőparipám. Volt benne részem bőven és én is nem egy dokit hagytam el emiatt.

Kép

Kép
szofi74

Én először a szobában szeretném. Az elején úgyis a párommal ketten fogunk szerencsétlenkedni a két gyerekkel, ők sem tartják még magukat, a köldökcsonkra is oda kell figyelni, jobb, ha rendesen körbe tudjuk állni a kádat. Nálunk ez a szobában megoldható. Ha már mindannyian belejöttünk, akkor fürdő.

Kép

Kép
szofi74

Kamilla,

Hát a fürdetést még nem tudom, mert nekünk anincs a fürdőben mosógép (a konyhában van) és így maximum állványosat tudok használni. De azt szerintem mindenképpen a fürdőben fogom, és a pelenkázó is hordozható, mármint van egy pelenkázó feltétem nekem is, én azt teszem a komódra az lesz a pelenkázó.

KépKép
kisfruzsi

Nálunk is csak a szobában lesz a pelenkázó :)
A fürdő kb. 5 méterre van a babaszobától ;) tehát türcsiben fél pillanat alatt át lehet vinni a Picit a pelenkázóra :)
A fürdőnkbe be sem férne :)

Kép
szösszenet

Nálunk úgy lesz mint szöszkénél, tekintve, hogy a pelenkázó szekrény egyben van az ággyal.
Az még kérdéses, hogy hol fogom fürdetni. Nálunk is minimális a távolság a gyerekszoba és a fürdő között. Kádállvány tuti lesz, mert a fürdőnkben nincs semmi, amire rátehetném a kádat. Majd kialakul, hogy hogyan lesz kényelmes...

Kép
emi29

Nálunk elég messze van a fürdő meg a gyerek szoba. A fürdőben van hely a pelenkázónak, meg a szobában is, de azért csak nem fogok kettőt venni! Asszem az lesz, hogy a komód tetejére teszek egy pelenkázó feltétet és a rendes állványos meg a fürdőben lesz.

Kép

Kép
kamilla306

Elvileg én is kapok állványos kiskádat .. vagy a szobában fürdetem, vagy a fürdőben a mosógépre teszem fel a kis kádat ..
Valószínű az elején mindketten ott fogunk gyönyörködni a piciben, így a szoba picit esélyesebb .. mert a fürdőbe nem nagyon férünk be 3an :D :lol:

Kép
szösszenet

A fürdőben mi a mosógép tetején fogunk öltöztetni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

De Áronnál az elején a szobába cipeltük a kádat akkor még nem kellett bele sok víz.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Haliho :!: Nagyon irtok :wink: en ezt mar nem gyozom olvasni, igy csak feluletesen vegigroppenek az iromanyokon, ha erre jarok.

Pumpoka, hat ez csodas, 2 kisfiu utan egy nunas :!:

Nicci, nagyon orulok, hogy a veseddel nem lett nagyobb baj :!:

Drukkoljunk Kiscsillagnak, remelem, megallt a magzatvizcsorgasa es szepen kihordja a babat :!:

Mint ahogy neked is szoritok Tibu a mai amniocentezishez :!:

En kaptam terhes melltartot mastol. Tegnap elokotortam a szekrenybol (mondvan, el kene kezdeni osszeszedni, atbongeszni, mim van es mi kell). Annak idejen borzalmasan nagynak tunt. Mar nem :wink: Hu, es apanak nagyon tetszett, foleg lenyitva.... :wink:

Na, meg olvastam, tema volt az aranyer. Szoval akkor nem vagyok egyedul. Azt hittem, a sors csak engem sulyt eme dologgal. Mondjuk meg nem veszes, de allitolag kesobb az lehet... :wink:

Ja, es kertetek, mutassam be, mennyit nott a hasam a sok beiglitol. Na jo, egy honap eltelt a ket kep kozott, az is igaz... :lol: Csoppketol loptam az otletet, csikosban minden jobban latszik. Ime:

22+1 (9 kg plusz) es Karacsony utan 26+2(12 kg plusz :lol: )

Kép Kép
katavirag

Kamilla!

Szép a kocsitok. Még nem láttam így szembe fordítva a két ülést.

Nálunk is nagyon közel van a babaszoba a fürdőszobához. De fürdetni a szobában fogunk egy jó darabig. A fürdőnk nagyon kicsi. Így pelenkázóra csak a szobában lesz szükség.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Katavirág,

Gratuláloka szép pocihoz!
Azt mondjátok meg nekem, hogy hova ment az a +10-12 kg??? De ezt Emitől vagy Szösszenettől is kérdezhetném :lol:

KépKép
kisfruzsi

Katavirág!

Szép a pocakod! És nem csak a csíkok miatt látszik nagyobbnak. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kataviág,

szerintem, ha koplaltál volna is +12-nél tartanál.
Én már alig eszem valamit karikor is hihetetlenül visszafogtam magam, talán 1 szelet bejglit ettem és csak sikerült felszednem nekem is 3 kilót. :)
Egyébként meg nem mondanám rólad, hogy +12 kg van rajtad!!

Egyre inkább úgy érzem, hogy ez a hízás dolog alkati kérdés is..... Én nap közben csak gyümit eszem (és nem banánt, hanem almát, narit, mandarint, kiwit) délután vacsizok valami könnyűt, sós és zsíros kajákat egyáltalán nem eszem, mégis gömbölyödök, mint egy kismalac...

Kép
emi29

[quote="kisfruzsi"]K írta:kisfruzsiatavirág,

Azt mondjátok meg nekem, hogy hova ment az a +10-12 kg??? De ezt Emitől vagy Szösszenettől is kérdezhetném :lol:

Fruzsi,

Nekem még a hátam is kapott belőle :) Sokkal nagyobbnak látom, mint terhesség előtt... Viszont olyan jó nézni fürcsi előtt a nagy kerek pocakomat, hogy az mindenért kárpótol.

Kép
emi29

Valószínűleg igaz, hogy aki vékonyan vagy túl vékonyan kezdte a terhességet az többet szed fel, mert a szervezet tartalékolni akar a szoptatásra is.

KépKép
kisfruzsi

Kata te is nagyon csini vagy!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Érdeklődve figyelem a cukorterheléses vérvételeket, nemsokára rám is kerül a sor. Zorroné, sajnálom, hogy ilyen rosszul érezted magad emiatt! Szösszenet, a te élményeid biztatóbbak, még reménykedem, hogy azért nem lesz olyan borzasztó. Nekem is cukros lötyisre kell majd mennem.

Katavirág, nagyon csinos pocakod van a sok kiló ellenére. Szerintem még mindig vékonynak látszol.

Én is elkíváncsiskodtam a C&A-ba és H&m-be. A H&M nekem még így a leárazásokkal is egy kicsit drága, bár tényleg szép dolgaik vannak. Én azért szeretném ezeket a pár hónapig jó ruhákat olcsóbban beszerezni. A C&A -ban viszont tényleg volt, amit nagyon olcsón lehetett kapni.

Tényleg, Triton babakocsiról hallott már valaki? Lengyel gyártmány. Ma egy üzletben nagyon megtetszett, a súlya is, a hozzá való felszerelés is. Bár árban babakocsiból is jobb lenne olcsóbb. Lehet, hogy Pumpóka akciói láttán fölbátorodok és szétnézek használt kocsik terén.
Vendég

Vannak olyan túlsúlyosak akik akár fogynak is.

Nekem is van miből beépíteni a gyereknek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Megyünk megnézni a tetrát a tescoban...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi! Ne aggódj, nekem is szélesedett a hátam...! :roll:

Lányok! Sapkából hányas kell újszülöttnek? Mert az is kell azért nyáron is!

Kép
gabo001

Virág
Lehet nem a legolcsóbb de olcsóbb mint pl Brendon vagy egyéb bababoltok és ha azt veszed, hogy ezek két év után is ugyanígy néznek ki szerintem nem drága... én úgy vagyok, hogy bizonyos esetekben nem érdemes a minőségen spórolni, mert a végén sokszorosába kerül... (erre azt szoktuk a férjemmel mondani, hogy a szar a legdrágább) ...mi pedig nagyon nem vagyunk jómódúnak mondhatóak...
Most, hogy válogattam az Áronról megmaradt ruhákat a H&M-es rucik olyanok köztük mintha újjak lennének a tescos meg mint a felmosórongy... persze otthonra az is elmegy, de lehet van olyan amit már nem is fogok tudni a gyerekre adni.

Ezért érdemes szerintem kocsiból is inkább használtat de jót venni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nekem van már 2 pamut vékony sapim, ami újszülöttre van, méret természetesen nincs benne.
Az jó lesz az utcára is nem, meg aludni is?

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]K írta:kisfruzsiatavirág,

:lol: :lol:
Nálam nincsen továbbra sem mérleg, így nem tudom mennyinél tartok .. de mivel félidősen tartottam 5kg-nál, így simán el tdom képzelni mostanra a 8-10-et :)
Mondjuk én tényleg nagyon kevésről indultam a magasságomhoz képest, és az első 3-4 kg azért kellett, hogy ne legyek kórosan sovány :lol: :lol:
De egyetértek .. ez az egész alkati kérdés :) ;)
Szerintem nem kell komolyan venni .. mindenki érezze jól magát a bőrében, de legfőképpen a Pici odabent :)
Mondjuk Emivel ellentétben én egész nap eszem .. megállás nélkül .. hízlaló dolgokat is - rengeteget :oops: :oops: De nem bírok, és nem is akarok nem enni :D

Katavirág -
Szerintem is nagyon szép csini vagy!!!

Virág -
Szorítok, hogy te az én élményeimmel gazdagodj, mert én tényleg simán vettem a cukros lötyis akadályt! :)
Ha belefacsarhatsz 1 citromot, akkor azzal ne spórolj ... amennyit csak bírsz, facsarj ki belőle - nem mindegy, hidd el - szerintem nekem sokat számított, hogy szinte a rostokat is belevágtam késsel :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szerintetek a sima digitális mérlegeken lehet mérni a kisbabát, vagy érdemes venni/kölcsönözni babamérleget :?: :?: Mert eléggé drágállom őket, viszont itthon nincs mérlegünk .. egy digitálisra, amit mi is tudunk használni, lehet beruháznánk :wink: :)

Kép
szösszenet

Katavirág - És nagyon tetszik ez a csíkos felső - nekem is kel ilyen :lol: :lol: 8)

Kép
szösszenet

Szöszi! lehet kölcsönözni digitális babamérleget! Szerintem sima mérlegen nem lehet babát mérni. (bár ugye én nem vagyok tapasztalt anyuka, csak szerintem, hiszen a babát fektetni kell)
Sőt, légzésfigyelőt is lehet kölcsönözni! Mi szerintem mindkettőt kölcsönözni fogjuk, mert állítólag ezek úgyis csak az első 3-6 hónapban kellenek. (anyukák véleménye)

Én a babakocsival vagyok úgy, hogy új és jó minőségű, sok funkcióval. Mivel tesót is tervezünk, és nekem nincs autóm külön, így gyalog megyünk picimmel mindenhova. (szerencsére belvárosban lakunk)

Kép
gabo001

Mire elolvastam, már sok mindenre nem emlékszem....

Visszatértem Big Szössz Brother :lol:
A II. kerben Rózsadombon nincs ismid?? :lol:

Babakocsi.... én is néztem a minőségét is, nem csak a jó árát, de szerintem szerencsém is volt marhára, hogy kifogtam a minőséget és jóárat egyben :wink: de megnézni érdemes "!!szerintem!!" :) mert lehet újból is sz..rt kapni drágán, lásd PC! :twisted:

A fürdetésről lehet egy gondolatom?... Igazából az mindegy, hol fürdetitek a babát, mert kinek milyen lehetőségei vannak. Minden lakás más és az elrendezés is, a hely is.. stb. stb..... Viszont ha mondhatok vmit, és HA hallgattok rám :oops: akkor egy helyen fürdetitek és öltöztetitek fel utána a babát. Mert a hőmérséklet-ingadozás nem igazán jó neki. Viszont ha pl. szobában fürcsi-öltözés, marad a hőmérséklet ugyanaz... személyes vélemény (és másé is) de remélem egyetértenek az anyucik, hogy ha a fürdőszobában meleget csinálunk a fürdéshez és utána kivisszük a bébit a szobába, ahol esetleg kevesebb a hőfok, megfázhat...
Egyébként mi is a szobában fürdettünk, mert a fürdőszobába nem fért be sem a kiskád, sem a pelenkázó.... igy maradt a kád állvánnyal és a kiságynál a pelusozó...
Vendég

Háááát, Gabo, főleg, ha terveztek még babát, nem nagyon éri meg kölcsönözni...legalábbis, amilyen árakat én eddig láttam...a mérleg még oké, hogy félévesen már nem nagyon méregeted, de a légzésfigyelő az nem árt, ha tovább is használod, ha kissúlyú a picur. (És még a fél éves árából meg is veszed...)

Kép
babyteve2

SZiasztok Lányok!

Pörögtetek ma rendesen. :D

Mérleg
Nekem nem volt, nem is kölcsönöztem. A doktornénink sem ajánlotta, azt mondta csak idegesíteném magam vele.Rendesen tudtam szoptatni és látszott a gyerekeken, hogy fejlődnek. Heti egyszer jött a védőnő, ő megérte őket.(csak az első 6 hétben)
Hugicám kölcsönzött, az elejétől fogva méricskélte és állandóan tiszta ideg volt, hogy most mért ennyit evett, előtte mért annyit. Most keveset hízott, most túl sokat..... A baba pedig rendesen fejlődött.
Persze egész más, ha nem megy a szoptatás, de remélem senkinek nem lesz gondja vele.

:D

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Igen, én is elég horror kölcsönzési árakat láttam sajnos :(
Légzésfigyelőt mindenképpen veszek ..
A mérleg még kérdőjel .. jó lenne kölcsön kapni valakitől :lol:

Pumpóka
- Igazad van a hőmérséklet-változásban .. eleinte szerintem akkor mi is a szobában fürcsizünk .. de az az idő sosem tud eljönni, amikor a fürdőben öltöztetem .. mert nem lehet elférni :D Gondolom jártál már 1,5*1,5-ös panelos fürdőszobában .. nah, nekünk olyan van :lol: Úgyhogy előbb-utóbb muszáj lesz fürdés után bevinnem öltöztetni ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Meg van acukorterhelésem eredménye. 4,8. Ez teljesen jó Hála! :lol:

Viszont a vizeletemben találtak némi baktériumot, remélem nem komoly. :shock: :( Holnap megyek úgyis nőgyógyhoz Uh-ra :D :D , majd jelzem neki.

Kép
adri0422

Adri - Jajj de jó :)
Nekem ma kellett volna mennem az eredményért, de a derekam egész nap annyira fáj, hogy nem tudtam elindulni :(
Ha holnap is így leszek, akkor páromnak kell elmennie érte :(
Szegénykém .. már ma is volt bankban, postán .. és még vásárolt is .. tudom, hogy egyedül gyűlöl ilyesmit intézni .. remélem jobban leszek!

Kép
szösszenet

Utóbb már nem gond Szöszi, csak az elején inkább ajánlatos egy hőmérsékleten csinálni a kettőt....
Anyáéknak is panel van, jó a fürdő :wink: szééép tááágas :lol:
Öcsém már csak nyitott ajtónál tud törölközni :P

ATYAÉG!!! A FIAIM ÁT AKARNAK ALAKULNI TRANSFORMERS-EKÉ!!!!
:shock: NA, EZT MAGYARÁZZAM MEG, MIÉRT NEM LEHET BARNIT ÁTALAKITANI.... KELLEMETLEN.... :shock:
Amikor Barnus kicsi volt, Atis egyszer, látom, hogy vetkőzteti lefelé a gyereket (kb. fél éves lehetett Barnika) mondom, mit csinálsz fiam a picivel? Aszongya nekem, anya, lemerült az elem benne, ki kell cserélni (aludt a törpe), vedd ki a hordozóból hogy kinyissam a hátát.... :D én kész voltam tőle.... most meg át akarja alakitani, persze Barnus nem akar Transformers lenni... nem csodálom....
Megyek, elmagyarázom neki miért nem, legalábbis megpróbálom... :)
Vendég

Pumpóka!

:D :D :D :D :D :D :D :D Haláik a fiaid!

Kép
adri0422

Szöszi
Mi egyáltalán nem használtunk mérleget, szerintem felesleges ha egészséges, időreszületett a baba, csak felesleges munkát-aggódást okozol magadnak.

Képzeljétek voltunk Tescoban, vettem két tetrát sajnos a nagy méretből nem volt.

ÉÉÉSSS Lehet kapni Y záródásu rugit!!!
Három van egybecsomagolva teszek fel képet... ebből kettő Y a harmadik bebújós, de lehet külön is kapni csak úgy drágább... Képzeljétek 12000 Ftot fizettünk a kajával együtt mindenrt... egy kicsit sokaltam, ezért otthon átnéztem és kiderült, hogy a nőci nem húzta le a baba holmikat... csak levette a csipogót róla. Háromból egyet húzott csak le... így ötezerrel kevesebbet fizettünk nem többet. Remélem ebből neki nem lesz gondja... de már nem visszük vissza reklamálni... :)
A sok kis vacak 250 Ft-os tétel tette ki a végső összeget... döbbenet mennyire nem ér semmit a pénzünk...

Az Andor holmik:

Ezeket ingyen kaptuk :oops:
Kép
Kép

A három utolsó, zöld, csíkos és a kék van összecsomagolva, ebből egyedül a kék bebújós.
Kép

Egyedül ezért fizettünk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ez igaz nem Y de azért még könnyű ráadni mert legalább az egyik lábán leér végig a patentozás.

Kép

És a végén két kép a kedvenceimről! :)
Kép Kép

Áronom két napja hihetetlen nyűgös... nemtudom mi lehet vele, éjjel leesett mellőlem az ágyról is... egyész éjjel hánykolódik,. dobálja magát sír... hajnali háromkor apja levitte kakaózni hátha éhes... sokat nem javított a helyzeten.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka nagyon aranyos a lemerülős sztori :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Légzésfigyelőben most láttam akciókat...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Megjöttünk 4D-ről. Élmény volt, de csalódott is vagyok, mert a kis drágánk elég extra pozícióban volt egész végig...ha sikerül feltennem képet, meglátjátok...a vizsgálat 10 perc volt.
Adataink:
BPD: 5,65 cm
AC: 18,68 cm
FL: 4,29 cm
Bizony azt sem mutatta meg 100%-ban, hogy mit rejt a lába köze...a nő azt mondta, hogy 70%-ban kislány....
A lényeg , hogy minden rendben van!!!
A kis édes még a fejét is vakarta... :lol:
Ja a korunk teljesen megfelel a vonalzón láthatónak. súlya 597 g.
Akkor próbálok képeket feltenni...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Képek túl nagyok....
Valaki le tudja kicsinyíteni???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary - Várjuk a képeket :)
Biztos cuki, és a lényeg tényleg, hogy minden rendben!!
A 4D-s vizsgálat volt 10 perc :?: :shock: :shock:
Remélem ezért nem húztak le rólatok sokat .. mennyiért vesztegették ezt az sztk-s vizsgálat-hosszúságot :?:

Kép
szösszenet

Nekem küldheted .. lekicsinyítem szívesen .. pont ráérek ;)
andi@black-out.hu .. vagy amin már leveleztünk .. mindegy :)

Kép
szösszenet

Szösszenet!
Elküldjem az összes képet? Tudod mit? Átküldöm mindet arra a címre ami már megvan nekem, mert úgyis a családnak el kell küldenem mindet így egy úttal neked is átmegy, ok?
Amúgy a vizsgálat 9000,- dvd 2500,- cd képekkel 1000,-
És a 70% kislány szerinted???
Ja és előre is köszönöm a kép kicsinyítést.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Küldd az összeset, amit szeretnél kicsinyíteni ;) :)
Én kicsit sokallom ezt a rövid kis időt ennyi pénzért .. de örülök, hogy végre ekkora élményben lehetett részed!
70%?? :D :D Hát .. nem tudom .. nem láttam .. de ha nekem mondták volna ezt, és ezt az infot semmisnek venném .. mert még bármi lehet :)

Kép
szösszenet

Várom a képeket! :)

Mi fizettünk 9ezret és 1 órát voltunk ott, a dvd is 1 órás + egy kép... :shock: ez kicsit sok... szerintem. De a lényeg, hogy láttátok! :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?