A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Na megjöttem sziasztok!Nagyjából visszaolvastam nem semmi a termés :D
Mamacka nekünk is ugyanilyen Tesco-s csíkos,macis rugink van :D És én is voltam a H&M-be vettem egy törölközőt majd később felteszem.Tudom h tetra meg minden de ez nagyon megtetszett és 100% pamut.
Kis csillagnak szorítok még mindig akkor se tudom elfogadni h baja legyen.
Nem is tudom most h mihez akartam még hozzászólni na majd utánanézek. :roll:
Ja és még vmi,elég rosszul alszom mostanában gyakran kelek hátfájásra de az utóbbi nagyon dúrva volt.Az egész hátam a vesémig be akart szakadni és körbe a gyomrom magasságában egyvonalban annyira fájt minden h na.De csak azt éreztem h a belsőm fáj nem tudom mi lehetett de 1 órát kínlódtam.Anyós szerint kicsi az ágyunk.Igaz egy személyes kicst szélesebb mint némelyik 1 személyes de eddig elfértünk.Viszont már nagyon nyaggattak h vegyünk nagyobbat és most hétfő este telefonáltak a férjemnek h nem kell mennie kedden dolgozni,így kedden útnak indultunk ágyat nézni.Sikerült találni egyet úgy láttam az uramnak tetszik így belementem pedig dupla ára volt mint amit rászántam.Viszont én válazstottam a matracot me azt mondta az neki nem számít én vagyok terhes meg hátfájós :D Úgyhogy pénteken hozzák az új 180x200-as ágyat :D már nagyon várom.Remélem azután tényleg nem lesz gond az alvással és a matracra van 10év garancia :) .Ha minden jól megy az adóvisszatérítésből veszünk egy szekrénysort is me még az sincs de ezt még meggondolom mert ekkora ágy meg szekrénysor meg bababútor meg stb nem fog elférni a szobában.Tehát ezt még át kell gondolni.
Ó igen most jut eszembe Mamacka gratula a bilihez :D
Vendég

Mamacka,

szerintem se aggódj, hogy nem húzták le az összes ruhát. Ebből a kasszásnak tuti nem lesz semmi baja, a tesco költségvetésébe pedig simán belefér... Y záródású rugit egyébként én is vettem :)

A bilihez pedig gratula :) :) :)

Mary,

A 10 perces vizsgálatot én is kevésnek tartom, viszont a lényeg, hogy végre mindketten láttátok a babátokat és, hogy minden rendben van. Nagyon aranyos ám a 70%-os Bogi :) :)

Én a Baross u-ban voltam 4D UH-n ott a genetikai UH, amiről szakvéleményt is adnak most 13000 Ft. A vizsgálat 20 perces. Tudom, hogy a Genesis-ben hosszabb egy vizsgálat, de korábban írta valaki, hogy 40 perc alatt simán felmelegedhet a magzatvíz + azért lássuk be, hogy a babák ezeket a hosszú vizsgálatokat nem biztos, hogy annyira szeretik. A legtöbben eltakarják az arcocskájukat is. Nekem bőven elég volt az a 20 perces DVD, amit kaptunk. 20 perc alatt mindent kényelmesen ki lehet elemezni a babán....

Mérleggel kapcsolatban egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy akkor van rá szükség, ha a baba rosszul eszik. Ezért én most még nem is veszek, csak akkor, ha már megszületett Lili és úgy érezzük, hogy szükség lesz rá...

Kép
emi29

Ercsi,

Gratula neked is!!!

Kép
emi29

Ollem, gratulálok az uh-hoz, biztos nagy élmény volt annak ellenére is, hogy kevés idő volt. Nekem is tetszik a Boglárka név. Nálunk ha végülis lány lesz, Gertrúd lesz a neve. Ezt a lánynevet még fogantatás előtt kitaláltuk. Legközelebb rákérdezek az orvosnál, vajon még mindig lánynak látszik-e.

Ercsi, neked is gratulálok! Ez vicces, hogy pont a talpméretét tudjátok :D
Vendég

Bizony kevés idő volt az uh...pontosan nem volt 10 perc... 9 perc valamennyi a dvd, és a cd-n pedig 16 kép van.
De nagyon örülök , hogy végre láthattuk a 70% Boginkat... :lol:

Szösszenet!

Apa ragaszkodik hozzá, hogy menjünk még egyszer....de szerintem csak azért, mert látja, hogy kicsit csalódott vagyok....

Virág!

Nekünk is már fogantatás előtt megvolt a név: Boglárka, Dávid. És még egy lány név jött szóba, ha esetleg kettő lányunk lenne: Gréta.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű betöltöttük a 24. hetet!

Szőlő!
Gratulálok!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ercsi!
A homályos képeket azzal magyarázta a nő, hogy vastag a hasfalam... :roll: Biztos van benne igazság....nem lehet mindenki vékony... :oops:

A kis talpacska nagyon édes... :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary!

Vastag hasfal?? Érdekes. Nekünk azt mondták, ha messzebb helyezkedik el a hasfaltól, akkor látni szebben mindenét mert ha túl közel van a uh-fejhez, akkor a gép "lecsontozza" :lol: szal a bőrét nem mutatja, hanem csak a csontjait, akkor olyan kis "horror-bébi" lesz a felvételen. Volt nekünk is, hogy szembeforditotta az arcát, pont bele az uh-fejbe és hirtelen csak a koponyáját láttuk, vagyis csak a csontjait.... mókásan nézett ki :)
Nekünk ezt mondták... de látni is a felvételen, hogy ami testrésze messzebb helyezkedett el, sokkal tisztábban kivehető.... :)

Hogy felmelegszik a magzatviz, erről még nem hallottam, csak azt, hogy sokszor nem igazán jó uh-t csináltatni, mondjuk, hetente...

Én azért örültem, hogy nem hagyták abba fél óra után, mert akkor az arcából az égvilágon semmit nem láttunk volna. És mivel többször nem megyünk (sajna másra kell költeni) igy szerettem volna legalább egy pillanatra látni a pofiját....

Ágykérdés nálunk is fennáll... 120x200-as ágyon alszunk már egy éve és eddig simán elfértünk. Most viszont egyre többet forgolódok, tolom Zolit odébb, szegény már a falon fekszik néha felkenődve.. 8) nekünk is venni kell másikat belátható időn belül szerintem. Bár beszéltük azt is, hogy egy matracot veszünk egyenlőre, mert azt mindenképpen akartunk, ha Zoli lánya itt van, legyen hova fektetni éjszakára, és ha már nagyon nem férünk majd el, akkor Zoli lemegy a matracra. De én jobbszeretnék egy nagyobb kinyitható kanapét nézni, egy 140-160x200-ast, az is elég lenne ehhez képest.

Mamacka.. én sem erőltettem bilire egyiket sem. Atis magától ment, 2 éves kora után már bilizett, mire betöltötte a 3-at, teljesen pelusmentes övezet volt a gyerek. :) Barnussal voltak gondjaim, ő sokáig csak pisilt a bilibe, és jóval később, kb. 3és fél éves korára lett teljesen szobatiszta. Változó... de olyan jó, amikor már maguktól rámennek és nem kell pelusozni! :)
Vendég

Megnéztem a DVD-t még egyszer , aztán megláttam, hogy az elején pont a lába közét mutatja....kapálózik a lábával és mutogatja a lába közét....és én mint hozzá nem értő nem látok ott semmit....
Kár hogy ide nem tudom feltenni a DVD anyagát, ami mint megnéztem újra 9 perc 6 másodperc.... :? Ez tényleg kevés...
De láttuk!!!
Szóval szerintem sincs kuki a lába között....
De tényleg. Na majd kiderül... :lol:
Lehet, ha máshova megyünk, ott türelmesebbek lettek volna...és nem 10 perc alatt döntik el, hogy nem fog ő már ma megfordulni...
pedig tényleg szerettem volna látni az arcát...
még a papíromra is ráírták, hogy "obesitas miatt korlátozott látási viszonyok" Azaz kövérség=obesitas... :cry: :roll: :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Most értem haza a terheléses vérvételről. Kibírtam, és nem is szaladtak a rókák! :oops: :D Legalábbis eddig...
Szerencsém volt, hogy egy nagyon kedves nő vette le először a vért. És citromlével nem is volt annyira rossz az íze annak a löttynek. Igaz, kb. 10 percig kortyolgattam, mert ha egyszerre több kortyot ittam, akkor úgy éreztem jön vissza az egész.

Egy dolog miatt aggódom :? : a múlthéten azt mondta a dokim, hogy mivel még nem töltöttem be a 24 hetet, csak vizeletet vigyek és a vért leveszik majd ezen a héten. Tehát senki sem mondta egy szóval sem, hogy ma vigyek vizeletet. És én nem vittem. A véradóban pedig kérték volna. :roll: Végül 2 óra után vizeletet is adtam, gondoltam, legalább a terhelés után legyen, a másik eredményem csak néhány napos. Remélem nem lesz ebből baj, mert akkor nagyon mérges leszek, ha e miatt meg kell majd ismételni az egészet. :evil: :evil: :evil:

Mindjárt visszaolvasok, csak eszem pár falatot, mert már nagyon korog a gyomrom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!

ügyes vagy!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Most jöttem a háziorvostól, aki megírta a beutalót a cukorterhelésre. Enyhén szólva mást mondott, mint a nőgyógyász: lesz éhgyomri, 60 perces és 120 perces vérvétel. A nőgyógyászom eredetileg csak 120 perceset kért. Lehet, hogy még megkérdezem tőle, muszáj-e ezt a procedúrát kibírnom, vagy valahogy meg tudja oldani az ő verzióját.

Gumimaci! Nekem a nőgyógyi azt mondta, nehogy a cukorivás után adjak vizeletet ( tehát feltétlenül előtte adjak), mert akkor abban valószínűleg lesz cukor. Nekem éhgyomri vizeletet kell adni. Ha neked így is jó lesz a leletetd, akkor szerintem tutira jó az anyagcseréd :D
Vendég

Ollem gratula a kiscsajhoz.Tényleg kevés az a 9 perc főleg ennyi pénzért na de ha mentek még akkor ne hagyd magad.Ha nem is 1órát (annyit én se bírnék nemhogy a baba :D )de legalább 20percet vegyenek fel.
Ma reggel telefonáltak h nem délután 4-5 között hanem reggel 7-8körül hoznák az ágyat :D kicsit korai de már várom.
Mérleget még én sem veszek.A sógórnőm minden etetés előtt és után mérte a gyereket és állandóan aggódott h nem úgy hízik ahogy kellene.Nem tudom ki írja ezt elő de a gyerek úgy hízik ahogy neki jó nem?Na mindegy egyre fogyott a teje szerintema stressztől h nem fejlődik jól a pici a végén már végigsírta az etetést h ő milyen rossz anya mert nem tud etetni.2hónapig tudott szoptatni,de én úgy gondolom most h nem mérem meg állandóan a kicsit.De persze ha itt lesz majd eldől kell-e a mérleg.
Vendég

Gitka!

Köszönjük a gratulát!
És tényleg remélem , hogy kiscsaj!!! Már úgy beleéltem magam... :D Tényleg nem láttunk kukit a lába között... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Nálunk is 12 ezer a 15 perces 4d Uh. (ebben asszem a képek benn vannak), dvd-t vinni kell. Szóval szerintem vidéken ez is drágább mint Pesten. (mint ahogy szinte minden) Őszintén szólva az 50-60 perces uh-ot én is sokallom. Nekem is sok lenne, de szerintem a babának is, hogy állandóan nyomogatják, piszkálják, lökködik odébb. Meg néha azért a hasfalra is jó erősen rányomják azt a viszgálófejet, és úgy huzkodják. Erről a magzatvíz felmelegedésről én is hallottam. Állítólag max. 40 perces uh-ot ajánlanak.

Hát ezek alapján mi is meggondoljuk a babamérleg kérdést, nem akarok folyton a súlya miatt aggódni. Úgyis látszik fejlődik-e, meg a védőnőhöz, gyerekorvoshoz úgyis gyakran kell vinni az elején. Na, majd megkérdezem a védőnőtől...

Kép
gabo001

Mary! Én is gratulálok! Nagyon aranyos a babád! Kis bújós... :D

Kép
gabo001

Gitka, érdekes, amit a gyerek méréséről írsz. Mérleget valószínűleg én sem veszek, talán majd kölcsönözni fogunk.

A kórházban múlt héten babaváró előadáson pont a szoptatásról volt szó, és ott a gyermekorvosnő elmondta, hogy teljesen feleslegesnek tartja a minden étkezés utáni mérést - állítólag étkezésenként változhat, hogy a baba mennyit szopik, és ez teljesen normális. Bőven elég naponta egyszer, illetve ha a heti súlygyarapodás megfelelő, azt is elég ellenőrízni. Azt mondta, a napi kakis-pisis pelusok száma is megfelelően jelzi, hogy jól működik-e a baba anyagcseréje, evett-e eleget. Én ettől megnyugodtam, hogy nem kell majd túlparázni a dolgot.
Vendég

Sziasztok!

Valakinek van valami ötlete, hogy náthára, köhögésre és torokfájásra mit lehetne szedni ilyenkor?

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

[quote="mamacka"]
írta:
mamackaBevallom a tesco miatt kicsit szégyenlem magam... de nem tehetek róla... most vigyem vissza???... azért elég messze lakunk az üzlettől nem volt kedvünk visszaautózni

Jó reggelt:)

mamacka, ne legyen lelkiismeretfurdalásod a tesco miatt...szerinted ők hány embert húznak le naponta? :? :roll: Mi már legalább 5-ször reklamáltunk, mert fizetés után vettük észre hogy véletlenül (?) többet húztak le...azóta nmindig megnézzük a blokkot.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ollem!

Köszi,de sajnos azóta egyre rosszabbul érzem magam. Szédülök, gyengének érzem magam, reszket a kezem, alíg tudok írni. Ráadásul a reggelim majdnem visszajött :oops: , amikor a magnéziumot lenyeltem.

Virág!

Nekem a dokim egyáltalán nem említette most a vizeletet és a múlthéten kihangsúlyozta, hogy akkor vizeletet kell vinnem, most meg vért adok. Végül azért adtam a végén vizeletet, mert terhelés nélküli vizeleteredményem van néhány napos. De nem tudom, és nagyon aggódom is, hogy valamit elszúrt valaki. :evil:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ercsi, gratula az UH-hoz, nagyon édes a kis talpacska :)

ollem, Neked gratula a 24. héthez! :wink:

zorróné, köhögésre homeopátiás szirupot, pl Stodal. Vagy Coryzalia nevű bogyó, az megfázásra van. Ezeket nyugodtan lehet szedni.

Jobbulást!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gumimaci!

Akkor pihizz egy picit!!! Biztosan jobb lesz.
A cukros lötyit nem a kismamiknak találták ki, ahogy látom...nem a mi gyomrunknak való.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csöppke!
Köszi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csöppke, köszi, akkor ezeket hazafele menet beszerzem...

Kép

Kép

zorroné

Ollem, pont most kerestem erről egy pár cikket - cukor -, és állítólag ez nem terhesen egyáltalán nem kellemetlen vizsgálat. Te még nem vagy túl rajta?
Vendég

Mi is ágyvásárlás előtt állunk, mert nemrég költöztünk és egy darab bútorunk nem volt. Január végén érkezik a másik szobánkba az ágy. Mi eleve jó nagy ágyakat választottunk, mert egyszerűen nem férünk el a kicsiken. Az alvással nem is emiatt vannak problémáim, hanem, hogy ugye többször járok ki, illetve mostanában gyakran ébredek arra, hogy elzsibbadt a jobb lábam.

Mérleg: Ha a keretünk megengedi, mi szeretnénk majd venni egy mérleget. Láttam olyan babamérleget, hogy később átalakítható felnőtt mérleggé. Nem szeretném minden etetéskor méregetni majd a babát, csak esetleg egy héten egyszer, hogy mégis lássam, mennyit hízott.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ollem, Gumimaci: Én még mindig a tegnapi cukros lötty hatása alatt vagyok! Ma pl. cukor nélkül ittam meg a teámat, pedig korábban ezt elképzelni sem tudtam volna! Jó ideig nem akarok látni olyan italt, amibe cukor van!

Ma megyek amúgy az eredményért, kíváncsi leszek!

Kép

Kép

zorroné

Most pihenek egy kicsit, hátha jobb lesz. Később még benézek. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"] írta:gumimaci_1Láttam olyan babamérleget, hogy később átalakítható felnőtt mérleggé.

Az hogy néz ki? :)
Mert jónak hangzik .. mert nem kell a gardróbba dobni, ha már nem méregetném a babát .. és nekem is lenne mérlegem végre :D :D

Zorroné - Nekem is el kellene mennem a leletért .. de ma is derékfájósan keltem - örülök, hogy élek :( Remélem később kicsit jobb lesz .. :roll:

Kép
szösszenet

Szösszenet, jobbulást! Elvileg úgy volt, hogy ma én sem tudok a leletért menni, mert dolgozom, de a főnököm hazaengedett, mivel látta rajtam, hogy tiszta nátha vagyok és azt mondta inkább pihenjek és ha úgy van, holnap se jöjjek! Tök jó fej!
Úgyhogy mindjárt indulok haza! Beszerzem a Csöppke által írt gyógyszereket és befekszem az ágyba kúrálni magam! :-) De igazából nincs különösebb bajpm, csak az orrom folyik megállás nélkül meg köhögök!

Kép

Kép

zorroné

Ezt a törölközőt vettem a H&M-ben: Kép Kép
Vendég

Most én is taknyos vagyok kb. 2 napja nem is hiszem el.Eddig semmi bajom nem volt most meg bedugul a fülem,pedig Erdélybe hidegebb volt de ott se fáztam meg.Már a bútorboltra tippelek mert 6közül egyben se volt fűtés ráadásul ki kellett próbálnom a matracokat biztos ott fáztam meg :x
Vendég

Virág!

hát látod gondoltam, hogy nem nekünk találták ki a lötyit... :?
Még nem vagyok túl rajta...nem tudom, hogy az én gyomrom hogy fogja bírni....bár én elég cukrosan ittam régen a kávét is...majdnem fele cukor...a tejes kávéba ami 2,5 dl 3 evőkanál cukrot teszek...
akkor ki fogom bírni??? vagy az több???
És mennyire oldódik fel???
Szerintem hétfőn kapok rá beutalót...és jövő héten meg kell ejtenem, vagy a következő héten...

Zorróné, Szösszenet!

Ilyen gyorsan megvan a lelet is???

Ágyat mi is veszünk újat a mostani igaz új állapotban van, de már nekem nagyon kemény. Babásodás előtt szerettem a kemény ágyat, de most már csak puhán kényelmes, ha az éjszakai alvásaimat nevezhetem kényelmesnek... :? Reggelre izomlázam van, a lábamban...és a pocakomban furát figyeltem meg. Ha lefekszem és felkelek , kikelek az ágyból, akkor pocakomban is izomlázat érzek. aztán elmúlik pár perc alatt...de olyan mint amikor egybe van az egész....nagyon rossz... :( :?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zorroné, Gitka - Jobbulást Nektek!!!
(Mondjuk én a homeopátiás bogyókban nem hiszek .. sokkal inkább a kamillás gőzölésben, a teákban, a gargalizálásban és a nyugalomban .. a másik meg, amin kiakadtam egy ilyen bogyó vásárlásakor, hogy nincs ráírva az összetevője .. hogy milyen növényekből van .. és hát sok méhösszehúzó hatású gyógynövény van, ami tiltólistás nekünk...)

Mary
- Ha eleve cukrosan iszol cuccokat, lehet nem fog megviselni a dolog. Én utólag gondolkoztam ezen .. Van, hogy reggelire tejet iszom csokis gabonapehellyel ... éhgyomorra :D Az kb. olyan cukros, mint ez a lötty :lol: :lol: és mindig bírtam :)
Fontos, hogy optimistán állj a kérdéshez, hogy ez nem nagy ügy .. simán lehúzom, és kibírok 2 órát ;)
Én pl. Zorronével ellentétben 2 húzásra lenyomtam a 3dl tömény cukros löttyöt :D és nem akart nagyon visszajönni .. ;)
szóval nem vagyunk egyformák - tessék arra fókuszálni, hogy "nekem ez menni fog" ;) :D

A lelet másnapra megvan itt, ahova mi járunk .. gondolom nálatok sem több idő ;)

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Köszi a bíztatást!!! Igyekszem majd így hozzáállni a cukros lötyihez... :wink: "nekem ez menni fog"

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet, köszönjük a lelki biztatást. Valószínűleg számíthat a hozzáállás is. Igyekszem így fölfogni a dolgot.

Ollem, kíváncsi lettem megmértem 3 csapott evőkanál kristálycukrot (van itthon digitális konyhai mérlegünk): az 3,8 - 4 dkg körül van. Tehát a cukros löttyben majdnem ennek kétszerese :cry:
Vendég

Mérlegkérdés.... én a védőnőtől fogok kölcsönözni. Barnusnál fizettünk a digitális bébimérlegre 3 havi bérlésre 2ezer ft-ot. Sokkal több most sem lehet. Én szerettem, mert ha úgy éreztem, nem evett eleget, akkor meg tudtam mérni és legalább számithattam rá, hogy a következő etetés kb. mikorra lesz esedékes. Atisnál muszály volt sajnos mérni, mert 3300grammal született és 2890 grammal hoztam ki a kórházból (köszönhetően a szoptatási elveknek a Schöpf-Méreiben, meg a csecsemősök hozzátáplálásának, mert nem birták a gyereksirást) igy kénytelen voltam mérni, hogy mennyit eszik, mert össze kellett szednie magát. Barnusnál kiváncsiságból kölcsönöztem inkább, mert tudtam, hogy rengeteg tejem van, csak az én kicsi fiam állandóan cuppogott volna a cicin és tudni akartam, hogy ha sir utána akkor hagyjam-e, mert eleget evett, vagy adjak még mert éhes-sirás.... nála nem lehetett megkülönböztetni, mert ugyanúgy üvöltött mindkettőért. Rettenet cicimániás volt! :)
Én nem paráztattam magam akkor sem, ha kevesebbet evett... majd a következőnél többet eszik.... úgyhogy most is fogok bérelni... de ki hogy gondolja vagy érzi, kell-e neki, ez is egyéni dolog.... :)
Vendég

szösszenett, ilyen az a mérleg:

Kép

A felső része amin a baba fekszik, lecsavarozható, ha már kinövi a gyerkőc, és akkor lehet állva mérni.
Én csak olyan ismereka, mi 20 kilóig mér, tehát nem felnőtteket...
De nyilván az is ilyen elven működhet.

De én azért kétlem hogy pl egy 0-120 kg intervallumú mérleg ugyanolyan pontos tud lenni, mint egy 0-20-as... Főleg hogy ugye az első hetekben hónapokban minden gramm számít :lol:

Bár én nem vagok mérlegpárti, heti kétheti rendszerességgel a védőnőnél is meg lehet mérni. De Dominónál nálunk is volt az első hetekben. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Valamiért nem tette be a képet :roll:

http://www.aproda.hu/thumb_apro_att.php ... 123411.jpg
Ha idekatt, talán bejön.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Valamiért nem tette be a képet :roll:

http://www.aproda.hu/thumb_apro_att.php ... 123411.jpg
Ha idekatt, talán bejön.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mérlegnél tényleg jogos fölvetés a pontosság: a mi digitális fürdőszobai mérlegünk használati utasításában benne is volt, hogy 10-20 dkg eltérés lehetséges. egy babánál ez nagy mennyiség.
Vendég

Sziasztok,

Ma reggel voltam a védőnéninél és az orvosnál. Minden ok, + 6 kg-nál tartok, ami a védőnő szerint teljesen ok!
Kaptam beutalót a vérvételre is, de csak holnap megyek reggel, mert a labor csak fél 10-ig van, és nem fértem volna be. Viszont a jó hír: reggel éhgyomorra vérvétel utána 2 dl tej és egy zsömi és 60 perc után leveszik a másik vért is! se cukros lötyi se 2 óra ücsörgés!!!

KépKép
kisfruzsi

Köszi Csöppke - :) Ilyeneket már láttam .. de ez még átalakítva is gyerek-mérleg - ahogy te is írod ....
Olyan akkor nem nagyon létezhet, ami felnőtteket is tud mérni ...vagy a pontosság rovására megy :roll:

De Pumpóka ajánlata jó .. a védőnőt meg fogom kérdezni, itt van-e lehetőség tőle bérelni mérleget .. az a pár ezer forint tényleg nem sok :)

Kép
szösszenet

Gumimaci a csipogósok nem mi voltunk, azt valaki más írta... mi csak otthon néztük át a listát... amúgy az akciós gyümölcsöt teljes áron ütötte be... de azzal csak kb 40Ft-ot vesztettünk... :)

Gitka
A H&M-ben én még nem láttam törölközőt... nagyon aranyos... ilyenekre is szükség van, nekünk is van kettő azokat én varrtam. Még most is használjuk mert a fejére tudom húzni olyan melegítésképpen.

Mi is csak a védőnéninél mérünk, az bőven elég.

Szöszi
A homeopátiás cuccokban én sem hiszek. ...lehet azért nem írják rá mi van benne mert mérhetetlen mennyiségre higítják... tulajdonképpen nincs benne semmi.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary, gratula a 70% kiscsajhoz :lol: + 24.héthez neked, és Szőlőnek is! :)
Gumimaci, neked is gratu. Remélem majd én is ilyen lelkes leszek a terhelésesnél. "nekem ez menni fog"... :lol: :roll: Mondjuk a 21-e még messze van...
Zorróné, neked pedig jobbulást.
Ha vkit kihagytam vmi miatt, akkor bocsi... :oops: :roll:

Képzeljétek tegnap párom nagy felfedezést tett! Néha még engem is gyötör egy kis köhögés, és tegnap este ki volt takarva a pocim, párom keze pedig rajta pihent... Elkezdtem köhögni, ő meg csak azt érezte, hogy vmi hozzáér a tenyeréhez... :shock: :D a köldököm kezd kifordulni és ha köhögök, vagy nagyon nevetek, akkor elég viccesen néz ki, hogy vmi ugrál kifele a köldököm helyén... :roll: :lol: Viszont csak a felső része, amit nem nagyon értek, de nem is lényeges annyira. Egy biztos, manócska elég szépen növögett odabent, ha már a köldököm ilyet produkál. :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

[quote="mamacka"]S írta:mamackazöszi
A homeopátiás cuccokban én sem hiszek. ...lehet azért nem írják rá mi van benne mert mérhetetlen mennyiségre higítják... tulajdonképpen nincs benne semmi.

Nekem a derékfájásomra a védőnő ajánlotta anno ..
Én meg meséltem az ortopéd orvosomnak, aki egyszerűen megmosolyogta a dolgot ..
Mondta, próbáljam ki, de szerinte "halottnak a csók" .. ezek a szerek pszichés alapon működnek. Egy egyszerű fejfájást el tud mulasztani az ember bogyó nélkül is, ha akarja .. ha elhiszi .. és ez képezi az alapját a homeós bogyók "működésének" :lol: :lol:
Aztán mégis vannak, akik erre esküsznek .. :) ha valakinek használ, bogyózzon .. én is ezt tenném, ha bármit is éreztem volna tőle :D

Kép
szösszenet

Csajok ... hátha tud vki segíteni.
Személyi Jövedelemadóval kapcsolatban keresek info-t a neten .. de nem találom a pontos %-okat .. ilyesmiket ..
Tud vki egy jó oldalt?
Az érdekelne, hogyha eladom egy ingatlanom, akkor milyen járulékokat kell fizetnem utána, ha nem forgatom be másik ingatlanba, illetve ha beforgatom .. (remélem világos)
Köszi, ha tud valaki segíteni ;)

Kép
szösszenet

A cukorizén még én sem vagyok túl... a 28. hétig kell menni, pontos időpontot nem mondtak nekem... hála az égnek... :)

Szöszi! Én azért is béreltem, mert hosszú távon nem volt rá szükség, és újonnan gondolom jóval 10 fölött van egy ilyen mérleg és pontosan csak az mér ami 20kg-ig van... arra meg ennyit kiadni... nekünk legalábbis nem akaródzott és most se nagyon :) igy viszont arra az időre volt, amikor kellett, utána meg mérték lent a dokinál-védőnőnél... igy nekünk bejött... azért ha legközelebb megyek, megkérdem a védőnőt, hogy most mennyibe kerül... hogy felkészüljek rá :D
Vendég

Szöszi:

1.700.000-es jövedelmhatárig 18 %, az affölé eső rész 36%-osan adózik.

Holnap vizsgázom és még csomót kell tanulni, de most elaludt Andris, úgyhogy van egy kis időm.

Homeo: Én sem hiszek benne és számomra akkor derült ki végleg, hogy csak hit kérdése, amikor a szülésznőm adott egy tégellyel, hogy szülés előtt szedjem és mondtam neki, hogy én nem szeretném, mire ő: miért, nem hiszek benne? Na, ez mindent megmagyarázott.:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

A homeos bogyókról csak annyit tudok h van ilyen és olyan természetgyógyász féle abban meg nem hiszek.
Mamacka montad h jársz az Árkádba hát néha én is tegnap is voltunk.Ott van szemben a 6 részes rugival amit te is vettél (az nekem is tetszett) a polcon.Alatta nagyrészt lábatlan rugik,pizsamák vannak.Azért vettem meg mert 100%pamut és jó minőségűnek tűnik.
Ollem,Szőlő grat. a 2. héthez.
Megyek benyomok més egy teát aztán irány az orvos.Remélem ezen a héten tud jönni. :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?