A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Iwiw
Bárány ismerősei között ott vagyok :wink:

Ágyban elhelyezkedni :evil:
Apa azt mondta, hogy lassan elköltözik mellőlem...
Vendég

Nah, én meg azt hittem hogy vén vagyok már, hogy nem megy annyira az ágyból felkelés :lol:

Nekem is fáj a pocim, ha tüsszentek, vagy ha erölködöm egy picit :oops: Kezdtem aggódni, hogy ez így nem biztos, hogy normális... De akkor az, most megnyugodtam...

Mia, Móni: Gratula!!! A méretek miatt ne tessék aggódni, majd behozzák a végén a lemaradást :lol:

IBM: Megy a drukk, remélem jó híreket kaptál és nem kellett nagyon sokat várnod...

Kép

Kép
bettica

Bettica!
Kösszi :) :)
Vendég

Lányok!
Méretek miatt ne aggódjatok... ezek átlagnagyságok, amihez viszonyítanak... Lehet mérési eltérés is, és persze lehet méretbeli különbség is...
Gondoljatok arra, hogy az időre született babák átlagsúlya 2500-4500g között változhat!!!!!!!!
Méreteknél azt kell nézni inkább, hogy egyenletesen növekszik-e a baba....
Vendég

És teljesen mindegy, hogy mennyivel születik a gyerek... a lényeg, hogy egészséges legyen...

Petim 35. hétre született...2700g és 48 cm volt...
Kép

Lassan 18 hónapos lesz... 96-102-es rucikat veszek neki...

Kép
Vendég

Mogyorót is 1 héttel nagyobbnak nézték, de ez tényleg semmit nem jelent.
Gigi! De szép ez a gyerek! Milyen jó lesz, ha már mi is a kezünkben foghatjuk a pirinyónkat!
Na de most már tényleg mennem kell.

sz.andi

Én csak örültem hogy nagyobbnak látta,mint amilyen idösek vagyunk.
Ugyhogy én nem aggódom ezen. :) :) :)
Vendég

Nálam legutóbb ilyen értékek voltak UH-n... (18+2-nél)
BPD:4,96
OFD: 6,22
THQ:4,19
FL: 3,03
Vendég

Gigi - Peti nagyon aranyos!!!!!!!!!!!!!!

Nekem még mindig hihetetlen, hogy ilyen szép pici babánk lesz nekünk is nemsokára, akiért teljes mértékben mi tartozunk majd felelőséggel, mi vigyázunk rá, mi mutatjuk meg neki a világot, mi tanítgatjuk...szóval ez az egész olyan felfoghatatlan. Amikor pedig mocorogni kezd a Drága csak ámulok és olyan földöntúli boldogságot érzek, amit eddig még soha, hogy igen, ez tényleg valóság és egy élet növekszik odabent, aki rúg a pici lábacskáival és mocorog és hamarosan a kezünkben tarthatjuk. Azt hiszem törnek elő bennem az anyai ösztönök és ez hihetetlen jó érzés!!!!! :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszönjük :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Édesanya kicsit szerelmes ám a kisfiába :oops: :oops: :oops: :wink:
Vendég

Én úgy tudom ,hogy az öröklött méretbeli külömbségek a 28-32.héttől kezdenek jelentkezni...valahol itt a neten olvastam,épp a minap...

Abban eggyet értek,hogy nem baj ha ki súllyal születik csak egészséges legyen...inkább időre én azon drukkolok...

Peti szép volt és szép lett :D
Vendég

Kép
Vendég

Szerintem abszolult nem nagy,tegnap elötti kép :D
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt kiugrok a gatyámból!!!!!!!!!!!! :lol:
Megjöttünk a genetikai uh-ról!
Minden rendben és ha minden igaz KISFIUNK lesz,van!!!!!! :lol:
Bejelentkeztem 4d-re is és képzeljétek holnap 12-re van időpont!!!
Küldök nektek fotót!!!!!!!
Amúgy 1 1/2 óra alatt végeztünk és nagyon rendik voltak!!!!!!!
Olyan boldog vagyok!!!!!!!!!! Vagyunk!!!!!!!!!!!! :lol:
Remélem mindenkinél minden okés most nincs időm visszaolvasni,de majd később megpróbálok még jönni!

Kép

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Kép

Kép
ibm

:shock: nagyon csini vagy! nekem kb 4 éve látszott így legutóbb a csípőcsontom :D

mia_snow

ibm: gratu! nna... mégegy kék cumi. :D
ki csinálta az uh-t?

mia_snow

Ibm.gratulálok és örülök hogy minden renben,nagyon szép a képen :wink: Megint egy kék cumi :shock: :shock:

Mia:pedig akkora vagyok már mint egy sertés....szerintem az valami fénytörés nem csípőcsont :D
Vendég

Ibm
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bárány
Szép, kismamis poci :lol:

UH-méretek
20. héttől már jelentős különbségek lehetnek...
Vendég

Bárány - szép pocakfotó!!!!!!!!! Nem tudom mi a bajod a súlyoddal, tényleg nem értem!!!!!!!!!

Ibm - nagyön örülök a jó hírnek! Gratulálok a kisfiatokhoz, a kép is nagyon jól sikerült!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hú, IBM hát hatalmas gratula annak a nagylegénynek!!! Apa gondolom most nagyon boldog. Valahogy a pasik általában kisfiút szeretnének.
A 4D tuti nagy élmény lesz holnap :) Én is úgy mennék már, de állítólag az igazán jó mozik 26. hét körül készülnek... Szóval mi megvárjuk, már csak 2 hónap...

Bárány: Ez aztán szép pocak :shock: Nagyon csini kismami vagy! ;)

Van valakinek egyébként megérzése a pici nemével kapcsolatban? Annyira furcsa, de én úgy érzem, hogy kicsilánykát ad nekünk a sors, Apa persze "lázong", hogy ő fiút csinált :lol:

Kép

Kép
bettica

Bárány!
Ez neked kicsi! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szép pocak légy rá büszke!
Syerintem ebbe a topikba vannak a legszebb kismamik!
Ibm!Gratula a fiacskádhoz!
Mi lesz igy a fiainkkal?Ha nem születnek lányok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bettica!
Én is azt éreztem hogy lány,de apuka megmondta ö fiut csinált! :lol:
Hát nagyon ráérzett mert fiu lesz. :lol:
Vendég

én próbálom elhessegetni a megérzése(i)met, mert attól félek, hogy beleélem magam, aztán nem az lesz, amire gondoltam. és az nemjó. úgyhogy inkább nem élem bele magam semmibe, majd csak akkor, ha a doki is azt mondja hogy "lyukas" vagy "csöves".... öcsém szavaival élve. :D

mia_snow

ja, amúgy nálunk apuka lány-párti volt mindig, aztán amikor mondtam neki hogy van 2 csíkunk, akkor közölte (!), hogy fiú lesz. aztán most amikor a doki azt mondta, hogy nagyobb esélyünk van lányra, majd' kiugrott a bőréből... ki tud rajta kiigazodni? :D

mia_snow

ibm: gratula! Nagyon jó érzés lehet.

bárány:nagyon szép pocid van!

Miért lesz majdnem mindenkinek fia? Én kislányt szeretnék,az apja meg fiút.Úgyhogy mindkettőnek örülnék,de már úgy érzem ezek után,fiú lesz.

Most mostam hajat és erről jut eszembe: valaki festi a haját?
Nekem a doki nem tanácsolta,sőt... 3 hónapig bírtam,hogy hennás bemosót használtam,de nagyon gyenge volt.A héten be lett festve hajfestékkel.

Kép
melike

melike: nekem a dokim kihangsúlyozta, hogy hajat festetni lehet, szolizni lehet, vörösbort inni lehet, de mindent csak mértékkel. szóval én eszerint cselekszem. :)

mia_snow

Én is gondolkodom egy hajfestésem, mivel a négyhónapos lenövésem már elég durva, főleg hogy szőke voltam és az eredetim szőkés-barna. De én csak az eredeti hajszínemre akarnám átfesteni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

IBM-nek!

Nagy-nagy gratula! Veled örülünk!!!
Hogy is állunk most?? :roll: 11 fiú-2 v 3 lány????? :roll: :roll: :roll:

Bárány!
Te még nem tudod a nemét??? Nagyon hallgatsz!!! :roll: :roll: :?:

Melike!
Én festetem a hajam.Nem bírnám elviselni a több centis lenövést!!
Erre valahogy mindig nagyon érzékeny voltam! :? A kisfamnál is festettem a hajam,és egészséges!

Mi apával az első pillanattól fogva éreztük,hogy kislány lesz.Az első pillanattól! Igaz,eleve a "lánygyártásnak" álltunk neki.
Én pontosan tudom,hogy mikor van (volt) peteérésem,és most egy kicsit tudatosítottuk a dolgot,hát igen ,nagyon lányt akartunk!
(1 lány és 2 fiú mellé?) És lám úgy tűnik,bejött! Nekem már 2x lányt mondtak!

Kép
orsitigris

Sziasztok!
Mi a hajfestés témát a kezdetekkor kiveséztük...
Én már a 12. hét után festettem melrtoztattam...
Azért mert terhesek vagyunk szerintem nem járhatunk 5-10 centis lenövéssel..az eredeti majdnem fekete hajszinemet meg utálom
Vendég

Orsi én 12 hetesen voltam ultrahangon az volt az I. jan 23.-án lesz a II.Már nagyon várom...
Talán akkor megtudom én is,de nem szokták megmondani :(
A lányommal és a fiammal is a 38 hetes ultrahangon mondták meg...nem tudom ,hogy az utóbbi években változtattak e ezen a szokásukon :(
Vendég

De drukkolok,hogy lány legyen,és a férjem is
Akkor:Niké lesz :D
Vendég

bárány: a Nikét mi is kinéztük. ;)

mia_snow

Jól van lányok,megnyugodtam hajfestés ügyben.Én is pontosan így gondolom: attól,mert kisbabát várunk még ugyanolyan ápoltnak kell lennünk!

Kép
melike

Hello lányok!
Megjöttem én is a genetikai UH-ról, minden teljesen rendben van. Mehet nekem is a kékm cumi! KISFIÚ lesz a drágánk. Nagy az öröm, el is mentünk gyorsan venni kis hálózsákocskát neki, majd lefotózom és felteszem.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Lányok nektek mi a véleményetek a babahordozóról? Ezzel vagy a mózeskosárral (nem a textil mózesre gondolok) biztonságosabb utaztatni a babát az autóban? Én úgy tudom a mózest is lehet rögzíteni az autóban és a hordózót 8 hónaposig javasolják utána ki kell cserélni gyerekülésre. Jól vagyok informálva? Ti használtok hordozót?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ibm: gratula a kisfiúhoz, úgy látszik a fiúk nagyon elhúztak... :D

Bárány: nagyon szép a pocakod, gyönyörűen látszik...

Kép

Kép

buci79

Buci: nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Várjuk a fotót!!!!!!!

Akkor hogy is állunk azokkal a nevekkel?

Manka

Kép

Kép
mankabi

elfelejtettem írni, hogy András lesz :)

Kép

Kép

buci79

Buci gratula!!! :D
Nem akarom elhinni ,neked is fiú???
Gigi tök jó lenne most a táblázat,telis tele kékekkel :D

Mia:tök jó azt hittem csak nekem tetszik :D
Vendég

Tényleg jo lenne látni a táblázatot! :D :D :D :D
Vendég

mmm András szép név... ha írtok nekem e-mailt, kikeresem a jelentésüket, csak ilyen szerzői jogok meg mindenfélék miatt nemtom mennyire lenne etikus itt közzétenni...

livi.meszaros@gmail.com... vagy msn-en livia.merszaros@hotmail.com :D

mia_snow

köszi a gratulációkat. Kíváncsian várom még akiknek nem tudjuk.
Nagyon ficánkolt a kis drága az UH-n , alig lehetett elkapni úgy mozgott. Készült kép, de mivel mozgott nem lett jó, így fel sem teszem, nem túl kivehető.
Nekem legközelebb majd a 23-24. hétem kell menni, jó sokára.

Kép

Kép

buci79

Jövök, jövök... csak kellett egyet aludni... :oops:

Buci
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mózes/hordozó
Autóban előírás a biztonsági gyerekülés... amiben rögzíteni lehet a babát...
Olyan mózest még nem láttam, amiben 5 pontos biztonsági öv lett volna...
Vendég

Mia
Szerintem, feltehető ide is... főleg, ha leírod, hogy mi alapán dolgozol....
Vendég

Olyan jó nektek,akik már túl vannak az UH.on és még a nemét is tudjátok!!!
Én még két hétig izgulhatok. Ráadásul itt nálunk ritkán tudják még ilyenkor megmondani a nemét.

Kép
melike

Kép
Vendég

Gigi - ha egy újszülöttnek vízszintesen kell feküdnie, akkor például hogyan viszed el mondjuk 1 hónapos korában a nagyszülőhöz autóval egy 2-2,5 órás utazással? Hordozóban?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
És az a gyerek a pocakodban vízszintesen fekszik?
A sokak által javasolt hordozó kendőben egyenes háttal fekszik?
Igen, hordozóban viszem...
Sőt... az alig 8 hetes Petimmel én vonatoztam Debrecen-Budapest között... mennem kellett suliba és akkor még nem volt autónk...
Vendég

szerintem egy egyhónapossal ne utazz 2-2,5 órát... max a 6. hét után. nem ezért hívják az első 6 hetet gyermekÁGYnak?

bár lehet hogy én vagyok butus...

mia_snow

Sziasztok!
Ibm, Buci! Gratulálok a kisfiúhoz!!! Kicsit irigyellek ám titeket. Nekünk nem mondták meg, csak annyit mondtak a 4D-n, hogy most inkább lányt mondana.
Én meg beleéltem magam a fiúba, teljesen úgy éreztem, nem is gondoltam, hogy esetleg kislány lesz, ráadásul apuka is fiút akart, ő is megmondta, hogy csak fiút csinálhatott! De már kezedek megbarátkozni a gondolattal, hogy kislány. Csak egyelőre nem tudom mit fogok kezdeni egy kislánnyal. Olyan bűntudatom van e miatt. Most akkor én szemét vagyok szerintetek? Ezt eddig nem mertem leírni, de most kijött valahogy. Félre ne értsetek, nagyon várom már, hogy a kezemben legyen és kimondhatattlanul örülök neki!!!!
Na mindegy! Legfeljebb majd a rózsaszín cumik számát növelem! :D
Mégegyszer nagy-nagy gratula a fiúkhoz és főleg annak, hogy minden rendben!!

sz.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?