Kedves Bodza!
http://www.babaszoba.hu/services/kb?id=31 Itt biztos tudnak tájékoztatást adni a kerületi védőnő szolgálatnál. Nyugi!!! Nem késtél le semmiről. Amikor meglesz a kiskönyved a védőnénitől (hozzá be kell jelentkezni, mert ált. heti 2 órát rendel), azzal mehetsz a körzeti dokihoz. Ő majd elvégzi a szükséges vizsgálatokat (EKG beutal, labor: /amire emlékszem az első trimeszteri vizsgálatok közül:
Wassermann, azaz VDRL, vércsoport + ellenanyag, teljes vérkép, teljes vizelet, vércukor és folyton kérdezgette a védőnéni a rubeola, toxoplasmát is, én meg folyton elsunnyogtam

, de kérdezz rá nála és a védőnőnél is, pontosan mi is kell/), majd vérnyomást mér és a leleteid birtokában ír egy véleményt a kiskönyvbe.
A fogorvoshoz is a kiskönyvvel kell menni. A szűrésekért nem kell vizitdíjat fizetni. A laboron nyugodtan szólj, nem kell kivárni azt a kismillió embert, előre vesznek.
A védőnéni megméri a vérnyomásod, a súlyod, kikérdez a Te és a férjed betegségeiről, gyógyszerérzékenységről, allergiáról szüleitek betegségeiről etc., és ad olvasnivalót. Későbbi hetekben külső hasi tapintással ellenőrzi, hogy mekkora a méhed, majd a 14. hét után megpróbálkozik egy gyenge készülékkel szívhangot hallani. Nálunk nem sikerült neki.

Érdemes minden fontosabb leletedet összekészíteni (pl. nekem van egy kis mikroadenómám, annak a leletét is mindig viszem), és azokat amelyeket most szerzel be, mindig magaddal kell, hogy hordjad.
Akkor hétfőn Szépem, szerdán Tatus az aktuális szorítanivaló! Gondolok Rátok!
Kedves Anyukák!
Nagyon édesek a felrakott képek. Olyan szép karakteresek ezek a gyerekek, tényleg csak melegíti az ember szívét egy egy ilyen kép. Mivel én Beber képeit láttam legnagyobb számban, meg kell hogy állapítsam, hogy vagy állandóan Pistikét fényképezi, vagy nagyon tehetséges.
Rájöttem, hogy csinálja a grimaszos képeket. Áll a kamerával a kezében, így csinál, mint a képen, és mire Pistike próbálja utánozni, kattan is a gép

grimasz