A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi - jól érzem, hogy megsértődtél a kérdésen? Mert egyáltalán nem ez volt a cél!!!!!!!! Próbálom összerakni a sok olvasott és hallott információt a babakocsival kapcsolatban és ez egy kezdő kismamának hidd el nem olyan magától érthetődő dolog, ezért is teszem fel ezeket a kérdéseket olyan embereknek, akik már ezen átestek és a tapasztalataikkal segíthetnek másoknak. Szerintem mindenkinek az a célja, hogy megfelelő biztonsági körülményeket teremtsen, azt hiszem ebben egyetértünk, nem igaz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok Ksimamik!

Csak most sikerült rövid időre gép elé kerülnöm. De már vagy 1 órája olvaslak vissza titeket :D :D

IBM, Buci: szívből gartulálok a fiúkhoz!!!! És persze a jó eredményekhez is!!

Én ma voltam a vérvételen, hát ez a cukros izé nem egy nagy élmény. Utána meg 1 órát a hányingeremmel küzködtem. Jan 21-re kaptam időpontot a gen. UH-ra és akkor lesz meg az eredmény is. Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.

Örülök, hogy írtatok a hasfájásról, én is fel akartam már hozni a témát. Nekem is fájdogál, ha a hasizmom használom. Vagy tüsszentek, orrot fújok. De most megnyugodtam.

Ha minden igaz csak kedden leszek megint, mindenkinek jó pihit kívánok!!!!
mumin

Mia - az egy hónap csak egy példa volt, mert természetesen ennek nem számoltam utána, csak azon gondolkoztam, hogyha egy hordozó ált. 8 hónapos korig jó és úgyis lecseréled, akkor fel lehet-e váltani esetleg olyan mózessel, ami autóba is rögzíthető, így akkor elég olyan babakocsit venni ami mózes+ülőrész, vagy inkább jobb a négy funkciós? Szóval mostanában ezen dilemmázom. Egyébként nem célom a gyermeket korán és messze utaztatni, de sajna a nagyszülők nagyon messze vannak és nem fognak tudni túl gyakran jönni, szóval előbb-utóbb úgyis meglátogatnánk majd őket, a dédikről pedig nem is beszélve!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi!
Szerintem teljesen jogos kérdés, ez eddig eszembe sem jutott.Szerintem nyugodtan kérdezz, ha valamit nem tudsz, mert ugye a válaszokkal másnak is segítesz. Ez tök jó.

sz.andi

mózesben szerintem nem fér el 6 hónapos kora után...
szóval szerintem jobban jársz, a hordozó/üléssel. azok eleve úgy vannak kiképezve, hogy ha nagy gáz történik, akkor is úgy repül ki a kocsiból, hogy ahogy be van kötve a gyerkőc, semmi baja nem eshet, mert a hordozó forog, és a babó egész teste belesimul. egy mózesben nem tudnád így berögzíteni - szerintem.

na de ennyit mára a rossz dolgokról. :)

mia_snow

Manka
Nem sértődtem meg... a kérdések azért voltak, hogy gondolkodj Te is józan paraszti ésszel :wink:
Mózes... talán 1-2 hónapig fér bele a gyerek...
Vendég

Vendég

Gigi - megnéztem a linkeket és nagyon jók. Úgy látom akkor viszont érdemesebb olyan kocsit venni, amiben nincs hordozó és azt külön megvenni, de olyat, ami tényleg biztonságos és az egyedi igényeknek megfelelő. Sok helyen írják a kilókat, mint a használhatóság mértékét/határidejét, gondolom ez is gyerekfüggő, de azt aztán végképp nem tudom, hogy egy 13 vagy egy 15 kg-os gyermek mennyi idősnek is felel meg valójában.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi a linket, hasznos volt!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Az én másfél évesem 13 kiló körüli.... :wink:
Vendég

Huhhh!!!!!!! Jól el vagyok látva linkekkel, nagyon köszi!!!!!!!! Mostmár tényleg elmélyedhetek a témában.

Sajnos most mennem kell, mert 7 órától színházba megyünk és készülődnöm kell, egyenlőre még fogalmam sincs mi tudok felvenni, ami elegáns is.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én is elolvasom amiket belinkelétetek úgy is uncsizom

Én az enyémeknek babahordozót használtam ,a korházból meg pólyában jöttek haza,na az már elég ciki de akkoriban sokan úgy csinálták :oops:
Vendég

Bárány
Nem ciki... csak azóta kötelező a biztonsági gyerekülés használata....
Vendég

Mi sztem kézben hozzuk haza a picit majd, mert a kórház itt van velünk szembe.Kb. 200m a bejáratig. :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Andi az jó, akkor a szülésnél is egyszerű lesz,átsétálsz... :D
Vendég

Sziasztok!

Buci és Ibm - gratulálok a kisfiúhoz, úgy tűnik, tényleg elhúznak a fütyisek :D

Sz.andi - szerintem ne legyen bűntudatod az érzéseid miatt. Én meg voltam győződve, hogy ez a baba csak kislány lehet, szinte kizárólag lánynevekben gondolkodtam, ehhez képest leesett az állam, mikor egyértelműen látszott, hogy kisfiú. Picit én is rosszul éreztem magam, hogy volt bennem egy enyhe csalódottság, de ez elmúlt.

Hordozó - mi azt használtuk Bencénél és Katánál is, de mindkettő elég hamar "megutálta", állandóan hidat csináltak, ha belekerültek, úgyhogy kb.5 hónaposan megkapták a következő kategóriás autósülést.

Gigi - köszi a táblázatot, ha jól rémlik, kimaradt, hogy Zsombor vagy Tamás lesz a neve :lol:

Kép

Kép

Kép
hanna76

Sziasztok!

Bocs hogy belekontárkodok a beszélgetésbe. Szoktalak olvasni titeket. Én júni 24-re várom a második babánkat, de a vonalzón úgyis látjátok.

Mi Rolit az autóban hordozóban vittük kb. hat hónapos koráig. Ami az ülésekre van írva kg, az addig tuti nem jó. Az én fiam súly szerint még most is beleférne a hordozóba. De már 7 hónaposan kicsi volt.

Most autósülésben ül.

A mózes szerintem nem jó ötlet, a biztonság miatt sem, meg egy 8 hónapos baba nem fog a hátán feküdni 2 óra hosszát úgy, hogy csak a plafont látja.

Ja egyébként a mi kórházunkban csak autósülésben, max. mózesben adják ki a babákat. Kézben nem lehet kihozni. Régebben csak pólyában adták ki.

Kép
szly27

Sziasztok!

Jó sokat írtatok megint!
Mindenkinek köszi a gratulát!

Buci! Nektek is nagy nagy gratula!

Gigi! Köszönjük a táblit,nekünk jelenleg Áron a menő név!

Mia! A Zsolnay Dr. csinálta,rendes volt!

Amúgy Apa azt mondta ha választani kéne kislány,de mindeggy csak már nagyon kíváncsi volt!
Úgyhogy most nagyon büszke a kisfiára! :lol:
Azt mondta lehet,hogy holnap a 4d-n azt mondják lány!!!! :lol:
Hát meglátjuk,biztos nagy élmény lesz!

Kép

Kép
ibm

Hello Sly
Én ismerlek,mert olvasom a nyári topikot :wink:
Még Rolandnak a karácsonyi képeit is láttam... :D

Egyszer asszem írtam oda is ,csak valahogy mégis ide szoktam
Vendég

jaja, szerencsére elég az utolsó 5 percben elindulni. :lol: Na jó, csak vicc volt, de tényleg szerencse, hogy itt van szemben. Az uh is a tanácsadó meg kb. 5 perc séta. Háziorvos kb. 7 perc séta. Jó helyre költözünk. :lol:

Hanna! Szerintem is majd másra sem fogok tudni gondolni, csak a kislányomra, de jelen pillanatban szemétnek érzem magam e miatt.Bár még nem tuti a kislány, csak rávágta a sonográfus. Mindegy, nem akarom most már egyikbe sem beleélni magam,mert ha mégis fiú, akkor a kislányt fogom sajnálni.

sz.andi

Mankabi!
Mi mind a három gyermekünket mózeskosárban vittük haza a kórházból a hátsó ülésen.
Azt hiszem a Peg Peregonak van olyan mózeskosara (babakocsi is van hozzá),amit a hátsó ülésen nyugodtan beköthetsz,és nyugodtan szállíthatod vízszintesben a babát.
Mi nem nagyvárosban lakunk,nincsenek nagy távolságok,a nagyszülők is itt vannak a szomszédban,és ha meglátogattuk őket,akkor azt általában gyalog tettük,babakocsival.Ha kocsit használtunk,akkor pedig hordozóban (autósülésben-ahogy tetszik)vittük a gyerkőcöt az első ülésen.De ha nekem pl. több órát kellene utaznom mondjuk a nagyszülőkhöz egy újszülöttel,bizonyára meggondolnám,hogy mózesban vigyem,hátul,vízszintben.
És nyilvánvaló,hogy nem ugyanolyanok az igényeink ebben sem,mivel mások a körülményeink,nem mindenkinek lakik a szomszédban a nagyszülője,egyéb rokona,tehát semmiképp sem lehet ugyanazt tanácsolni (akár ráerőltetni) másokra,mint amit mi használunk,használtunk.
Tehát szerintem nagyon jól teszed,hogy fel mered tenni a kérdéseidet,tedd továbbra is ezt,hiszen mivel az első gyermekedet várod nagyon fontos,hogy megfelelően tájékozódj!
Az első gyermekemnél bennem nem volt más,csak kétely és kérdés.

Csak bátran!

A Tescoban találtam gyönyörű bébiruhákat legalább 50 % -al leértékelve!Rugik,bodyk,nacik,kabátkák nagyon jó áron.
Én is vettem rugit,aminek Y alakú a patentolása elöl,így sokkal könyebb lesz a babót benne öltöztetni.A talpán van egy virág alakú csúszásgátló,és persze rózsaszín!

Kép
orsitigris

Kimaradt:

Bogi!
Jelöltelek iwiwen.Ne lepődj meg!

Kép
orsitigris

Sziasztok!

Hát csak győzők itt visszaolvasni, úgy beindult a topic!

Gratulálok az újabb kisfiúkhoz! :)

Én sajna nem tudtam meg tegnap az afp eredményt, majd talán hétfőn, ha megyek UH-ra, megmondják! :? Itt nem kapkodnak el semmit! :?

Ha esetleg jelölni akar valaki: Sugárné Leipold Éva vagyok.

mennem kell, közeleg az esti mese, üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Gigi a különleges tudakozó. :)

ibm: és hová fogtok menni a 4d-re? a 4D genesisről hallottam nagyon jókat, az a budagyöngyénél van asszem.

mia_snow

Mia!

Már régen kinéztem én is azt a helyet és azóta amit csak elolvasok minden róluk szól!
Csupa jót hallottam!
Oda megyünk,majd beszámolok!
Már úgy izgulok! :lol:

Kép

Kép
ibm

Na a fókuszt nézem,alaphangulatot megadta.. :(
Vendég

Mi történt ott???????????????
No para!!!
Tudod,csak ++++++++++++++++++++!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

János kózházban szülők! Olvassátok el mi vár ránk! :lol:
Persze más is megnézheti,de ez konkrétan a Jánosra vonatkozik.

1199888205.9846.doc

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt lányok!

Én is láttam tegnap a TV-ben azt a kislányt.És sajnos a párom is... Hihetetlen és FELHÁBORÍTÓ!Minek az a sok vérvétel és vizsgálat,ha nem veszik észre,hogy baj van?!Ki tudok akadni az ilyenektől,de próbálom felejteni.

Kép
melike

szerencse, hogy nem láttam a fórumot.
a linket viszont nem tudom megnyitni... bemásoláskor sem hoz fel semmit. :(

mia_snow

Melike:nekem azóta azon jár az agyam..
Vendég

bárány:ne!Nem mondom,hogy megemésztettem,de semmi értelme ezen rágódni!

Kép
melike

nem a fórumot nem láttam hanem a fókuszt. jááájh... :?

mia_snow

Sziasztok!
Én is láttam a fókuszban a kislányt.
Nagyon rossz kedvem lett töle,de nem mérgezheti meg a gondolataimat.
Az viszont durva lehet hogy az anyuka katéterezi a kislányt.
Nagyon sajnáltam öket.
Még a könnyeim is kijöttek.
Vendég

sziasztok!Hu elég volt visszaolvasni titeket!
Gratulálok a kisfiúkhoz!
Én hogyan tudok felkerülni a táblára?
BÁrány egyáltalán nem nagy a pocid, nekem nagyobb.nem írjátok meg a körméreteket?ha hazamegyek én is megírom.
Azt tudom, hogy a mellkörfogatom (a mellbimbó magasságában)90 ről 99 lett.na ettől vagyok meglepődve, de a férjem nagyon csípi.
Nekem is azt mondta a doki, h.ihatok vörösbort napi egy csésze, mértékkel, s mikor sokat vérzik az orrom, gyakorlom is.mert ugye vérnövelő.azt mondják.
Tudom, hogy már vesézgettük, nekem azt mondták ma, h. 4 hetet (szülési szabiból)ki kell vennem terhesség előtt.szerintetek?
és mégegy kérdés.mi jár nekünk 91 napos magzat után?úgy tudom,be kell küldeni a tárkiszba egy orvosi igazolást a terhességről, de talán elintézik nekem a hivatalban. ti tudtok róla?
eyi

Remélem így már megnyitja!
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9846.doc

1 óra múlva indulunk a 4d-re!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Húúú,de jó ,hogy nem láttam azt a műsort!!
Egyébként,ha mégis ilyen műsor van a tv-ben,ami beteg gyerekekről szól,akkor a férjem kikapcsoltatja velem.
Vagy egyszerűen csak elveszi a távirányítót! :D :wink:

Kép
orsitigris

Orsitigris!
Ezt nagyon jol teszi a férjed!
Enyém is ezt szokta ha épp itt van melettem,tegnap épp nem volt. :roll:
Vendég

Ibm!
Várunk nagyon képpel együtt reméljük azt látod majd amit szeretnél!
Szoritunk hogy vigyorral gyere ki az arcodon. :lol: :lol:
Vendég

nálunk ez úgy működik, hogy ha a férjem otthon van, akkor alapból nála van a távirányító - esélyem nincs megkaparintani. ha nincs otthon, akkor meg nem nézek tévét, mert nem szeretem, inkább zenét hallgatok és olvasok. :)

este szoktam tévézni, de nem küzdök a távirányítóért, úgyis 10 perc alatt elalszom, addig meg mindegy mi megy :D

mia_snow

Elolvastam,hogy a János kórházban mi hogy működik.Nagyon érdekes volt.Szerintem hasonló ez mindenhol,érdemes elolvasni.Azt hiszi az ember,hogy már mindent tud,de nem...

Kép
melike

melike: van pár könyvem otthon a várandósságról, a szülésről és a csecsemőkről, de ennyire részletes és tárgyilagos olvasmányt még sehol nem olvastam. le van írva hogy létezik a gátmetszés, de hogy pontosan az eseményeknél mi mit követ, mikor, miért és mekkorát vágnak, fogalmam sem volt. erről a részről pedig semmilyen anyuka nem mesél, gondolom akkor ezek a részletek azok amikre már senki nem figyel :D

mia_snow

sziasztok!
Azért én is elolvastam,a császáros részt ,de nem ott fogok szülni..
Nálunk császárnál is bent lehet az apuka,de én nem engedném
:oops: (rendes szüléshez sem).
Vendég

bárány: mi is megbeszéltük hogy nem lesz apás szülés. én túl rizikósnak tartom a házaséletünk jövőjét illetően... nem jó az, ha úgy lát a férjem. elég lesz neki utána hogy hetekig egy felmosórongy fekszik az ágyában. :D

mia_snow

Érdekes,mert kíváncsiak vagyunk rá,meg végül is nem árt tudni,de néha ilyesztő lehet egy-egy dolog,nem?

Lehet,hogy eltünök egy kis időre,mert most telefonált a kisebbik húgom,hogy jönnek a nagyobbik húgom kislányával (3 éves,IMÁDOM)!
Utána pedig elugrom a kozmetikába,szépülni egy kicsit...

Kép
melike

Jaj,csajok ne már!!!
Most jutott el a párocskám odáig (nem erőszakoskodtam),hogy bejönne a szülésre.De az egyik barátnőm le akarja beszélni.Erre ti is...

Kép
melike

hogy kell feltenni a vonalzót, tudna valaki segíteni?
eyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?