A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Én úgy gondolom,hogy nem kell mindent látnia,elég ha a fejemnél áll.
A másik:felnőtt férfi,aki szeret és (nagyjából) tudja mi fog zajlani ott.Ha lenne is utána "olyan" érzése,annak el kell múlnia. Szerintem.

Kép
melike

Az én férjem ragaszkodik hozzá hogy bent legyen,nem is tudnám lebeszélni róla.
Szerintem ez a minimum amit ki kell birni egy házasságnak.Söt ettöl még szebb lehet szerintem van egy pár barátunk akinél már van baba és látjuk rajtuk hogy szorosabb a kapcsolt köztük miota megszületett a baba.
Természetesen bent volt mindegyiknél apuka is.
Meghát lássa csak a kedves apuka milyen erös is a szeretett feleség.
De mindenkinek szive joga eldönteni hogy apás szülés lesz vagy nem.
Nálunk mindenképp. :lol:
Vendég

eyi

a mi kapcsolatunk már attól szorosabb volt, hogy a párom bejött az uh-ra. :) ott lesz velem amikor vajúdok, de egyikőnk sem akarja, hogy a szülésnél ott legyen. mindketten félünk egy kicsit attól, ami utána alakul(hat)na köztünk, és nem akarjuk megkockáztatni. sajnos a mi ismerőseink közt van jó és rossz példa is az apás szülésre, ezért úgy döntöttünk, hogy jobb a békesség... ott lesz a közelben, de nem fogja látni a szülést.

amúgy szerintem ez férfitól is függ. nekem van olyan ismerősöm, hogy úgy volt hgoy fejnél fog állni, végül ő fogta a baba fejét amikor kijött. felnéz a feleségére, imádja, tiszteli, viszont azóta nem élnek semmilyen nemi életet... azon a részen nincsenek még túl. ennek már fél éve, és a lány kezd kétségbe esni. nem akarok senkit sem lebeszélni, ez csak az én véleményem. erős, kemény férfi a férjem, biztos lenne jó oldala is annak, ha bejönne, de inkább nem kockáztatok. olyan dolgok történnek a szülőszobán, amire mi magunk sem tudunk felkészülni a 9 hónap alatt... akkor a párunk hogyan tudna?

mia_snow

Sziasztok!
Én sem akarok senkit lebeszélni..mindenki maga dönti el..
A mi házasságunk simán kibírná,az én férjem nem tudna kiábrándulni akár milyen állapotban látna...De egy császármetszésnél meg végképp nincs értelme bent lenni,úgy sem voltam magamnál eggyiknél sem :oops:

Ultrahangra viszont nem engednek be senkit!!
Vendég

Mia:eggyet értek rágják csak a körmüket a folyosón :D :D
Vendég

Nálunk bent volt a férjem vajúdásnál és szülésnél is. Megbeszéltük, hogy csak a fejemnél lehet és csak rám koncentráljon az hogy odalent mi történik az a doki dolga. Így is volt, amikor megszületett Milán ment a szülésznővel és végig a babával volt míg engem összevartak és a szülésznő le nem ápolt. Mindkettőnknek szép élményei maradtak a szülésről! Szerintem hozzáállás kérdése és persze megbeszélésé, hogy ki mit tud elviselni egy szülés alkalmával. Nekem nagyon jó volt, hogy mellettem volt a férjem belé tudtam kapaszkodni fájások alatt és ez nagyon sok erőt adott, nélküle biztos nehezebben ment volna.

Kép

Kép
éca

bárány: hogyhogy az uh-ra nem engednek be senkit?? ilyet még nem is hallottam....

mia_snow

Ki van írva :hozzátartozó nem jöhet be!!!
Egy anyuka azért megkérdezte úgy lebaszták mint a pengősmalacot...
Azt mondják föl kell vetetni :shock: meg képet kell kérni :shock:

Többiek nálatok,hogy működik??
Vendég

éca: ezért mondom, hogy tagadhatatlanul vannak jó dolgok, amik egyértelműen mellette szólnak. nekem is sok szempontból jobb lenne ha ott lenne, csak félek a negatív dolgoktól. :)

mia_snow

bárány: nálunk azt mondta a zuram hgoy amig hüvelyi uh van, nem is akar bejönni... de legutobb már csak hasi volt, és meg sem kérdeztük. jött, és kész. de hogy láttam a váróban, rendszeresen ment az apuka is az uh-ra, sőt volt hogy az elsőszülött gyerkőc is. :)

mia_snow

várandóssági támogatásról senki sem hallott?
BÁrány:uh.n simán bennt lehet az apa, vagy bárki, bár lehet, h. van olyan orvos, aki ezt nem engedi?
szerintem az apának örök élmény marad, ha bennt van a szülésnél,elég ha csak a fejemnél van, az is megnyugtat.
eyi

Sziasztok!

Nálunk is apás szülés volt. Apa utána kicsit ki volt borulva, már nem a látványtól, hanem hogy látta hogy szenvedek és nem tudtak segíteni. Miután megszületett a baba, elvágta a köldökzsinórt, készültek képek hármónkról. Ment a babával, míg felöltöztették. Utána egy darabig azt mondta, hogy a következőnél nem jön be. Most ott tartunk, hogy persze hogy bejön, nem hagyná ki.

Az UH-ra nálunk bárki bejöhet. Mi is szoktuk vinni Rolit is, pedig csak másfél éves. Volt hogy tesóm is jött, mert ő meg védőnő lesz és érdekelte. Apa persze mindig ott van, ha nem dolgozik.

Kép
szly27

nálam a hüvelyin is bennt volt a férjem.meg mindig kaptam képet is, eddig három van képkeretben, s jövő héten lesz a negyedik.
eyi

Nálunk is bejöhet férj családtag mindenki,hüvelyi uh-nál csak a férjem.
Ki is akadna férj ha kint kéne maradnia! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hello!

Az én férjem régen mindig azt mondta, ő aztán be nem jön, de mióta az ultrahangon látta a baát, már kezd a bejövetel felé hajlani. De szigorúan csak a fejemnél állhat!!!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nálunk a férjem mindhárom szülésen bent volt.A harmadiknál (császár lett) ott pedig egy üvegajtón keresztül figyelhette,kamerázta az eseményeket.Ő bírta,de én amikor visszanéztem a felvételt,pedig közel nem látszott minden,majdnem rosszul lettem.Azt mondtam,többször nem akarom megnézni.Azóta sem vettük elő.Az is rajta van,hogy a picinek leszívják a nyákot az orrából és üvöltött.Na ,attól teljesen ki voltam bukva.Ezek a szülés kevésbé szép élményei.De sajna ez vele jár... :roll:
De az együttszülés maga szép élmény marad,és bármikor újra bejönne.A kapcsolatunkon csak javított,azt hiszem.
De valszeg ez is császár lesz,nem tudom,ez milyen lesz.

Kép
orsitigris

hol van ibm?
már meg kellett volna jönnie a 4d-ről...

mia_snow

Sziasztok!

IBM: Van már vmi hír?

Hajfestés: Én nem csináltam belőle nagy ügyet. Muszáj festeni, mert a lenőtt haj elég csúnyácska tud lenni. Mivel a festék nagyon kis része szívódik fel nem aggódtam miatt, inkább arra figyeltem nagyon, hogy ne lélegezzem be a gőzét...

A párom minden UHn bent volt és nem bánta meg. Csak az első (kettő) volt hüvelyi, de amikor először meglátta a kispöttyöt a monitoron, mint kezdeményt, amit a doki mutatott neki... Hát, szóval felejthetetlen volt számára és szerintem most már egyetlen egyet sem hagyna ki. Egyet sem. Az, hogy nem engedik be? Már bocsánat, de ugyanolyan joga van bent lenni, mint bármilyen más vizsgálaton.
A szülésnél lehet, hogy nem lesz bent az apajelölt, bár én szeretném, ha ott lenne velem és tartaná bennem a lelket ;) Nehogy már csak a dolog kellemes részét lássa :D Most csak járatom a szám, de ha nem akar akkor persze nem jön be, viszont szerintem ha ott leszünk nem fog nekem nemet mondani :) Az alsófertájon történő dolgok úgy is a dokira tartoznak.

Voltunk UH-n. Minden rendben van... Késtünk egy picit, meg a bejelentkezésnél is feltartottak minket, ezért kapkodott a doki :( Kukisnak tippelt, ami szerintem tényleg tipp volt, mert ha látja, hogy fiú csak megmutatja, nem? Az egész nem tartott 10 percig sem :( Mindegy majd megyünk 4D UH-ra márciusban, addig meg had örüljön apa :lol:
A méreteink:
BPD (fejátmérő): 4,3cm
HC (fejkörfogat): 14,9cm
AC (haskörfogat): 14,1cm
FL (combcsont-hossz): 2,4cm

Kép

Kép
bettica

SZIASZTOK!!!!!!!!

Megjöttünk,minden nagyon szuper volt!
Bátran ajánlom mindenkinek a helyet!
13000 ft. volt összesen,kaptunk egy dvd-t,egy cd-t 60 db fotóval,1 nyomtatott fotót amit választottunk és egy hűtőmágnest!
Nagyon kedvesek voltak!
Az elején nem akarta megmutatni magát,főleg az arcát,de aztán csak sikerült!
Nagyon vicces dolgokat csinált!
Kis mókás pasi!
Mert mostmár biztos,hogy KISPASI!!!!!!!!!
Láttuk a kukiját!!!! :lol:
Küldök nektek fotót,remélem jól látszik,később még jövök!

Kép

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Az apás szüléssel kapcsolatban a férjem úgy döntött, hogy mindenképpen bent akar lenni, semmiért sem hagyná ki, persze sokan megpróbálták már a szándékától eltántorítani, de ő jönni akar, én pedig ennek nagyon örülök. Én is azt szeretném, hogy a fejemnél álljon és velem foglalkozzon, nekem segítsen, adjon erőt. Azzal kapcsolatban, hogy ennek bármilyen negatív hatása lenne az érzéseire irántam, nem félünk. Nagyon szeretjük egymást, mindent megbeszélünk, egymás legjobb barátai is vagyunk, évek óta együtt vagyunk, jóban és rosszban is láttuk már egymást...stb, szóval meglepetés nem érhet (láttunk szülést is). Ő pedig azt mondja, hogy csak tisztelni tud és mégjobban szeretni azért, hogy világrahozom a közös gyermekünket és ez csak erősíteni fogja, már most is egyre erősíti a kettőnk kapcsolatát. Egyetlen dolog amitől tart, hogy nem fog nekem tudni segíteni a nagy fájdalmakban és már előre sajnál.

Ezt egyébként tényleg mindenki beszélje meg és maga döntse el. Mi így gondoljuk és így is fogjuk csinálni, ez az első perctől kezdve nem volt kérdés. Azt viszont nem szeretném hogy kamerázás vagy fényképezés legyen, csak ha már megszületett a baba.

Az UH-val kapcsolatban: mi magándokihoz járunk, ott ált. mindig ott ülnek az apukák is. A párom mindig bejött (eddig még csak hüvelyi volt) és ezután sem hagyná ki. Mindkettőnknek nagy élmény.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ibm!Nagyon szuper a kép!
Jol látszik rajta a kispasi!
Örülök veletek!!!!!!!! :) :) :)
Vendég

Ibm,nagyon jó a kép kérjük a többi 59-et :D
Na jó!! vicc volt...

Szülés:milyen jól elbeszélgetünk róla,apás ,nem apás,császár,sima...közben még egy fényévnyire van :(
Vendég

Bárány!Nincs az olyan messze! :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 20:34-kor.
pironya

Üdv,Pironya,pár oldallal ezelött pont ezt a súly támát boncolgattuk..

Magamról elmondhatom,hogy fölugrott egy 10-es,de a többiek,ligh-osabban nyomják :D :D :D :D
Úgyhogy sajnos én vezetek :oops: :oops: :oops:
Vendég

Köszi lányok a nagy gratulát!
A 4d genesisben voltam.(4d genesis.hu)

Nagyon-nagyon szomorú vagyok!!!!!!!!!!!
Mindjárt sírógörcsöt kapok!
Összetörtem Áron baba cd-jét,amin a 60 fotó volt!!!!!!!!
Apa azt mondta valahogy megpróbálja dvd-ről lementeni,de nemtudom sikerül-e!
Most akartam megmutatni a családnak,de már "csak" a a dvd-t tudom!
Úgy sajnálom!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Gratula Ibm!

Hol voltál UH-n?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

A 4d genesisben voltunk!
Nézd meg a honlapját,nagyon kis barátságos hely!
És egész jók szerintem az áraik!

Kép

Kép
ibm

Nem sokkal veztesz Bárány!!!
Én 9 kg ot hiztam,de én marhára örülök neki soha nem sikerült ennyit hiznom.
Vendég

Móni:a védőnőd tudja már,mert én még nem voltam,kiskönyvért,akár azt is mondhatnám neki,hogy egy dekát sem híztam,de be fogom vallani az igazat...a dokimnak biztos.

És ha tudja nagyon szörnyűlködött???
Vendég

Ibm,hogy törted össze,ráultél???
Vendég

Köszi!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Velem a sogornőm jön szülni,Apa majd a folyosón rágja a körmét!

Azt mondta nem bírná nézni,hogy szenvedek és nem tud mit csinálni!
Amúgy meg el is ájulna!
Valakinek viszont szorítanom kell a kezét!
A sogórnőm egy halálosan nyugodt ember,mindenkit megtud nyugtatni és ráadásul mindjárt végez az orvosin!
Mondtam neki ha valami olyat lát amit nem kéne rakjon rendet!!!!!!! :lol:
Persze ez csak vicc,de azért nem árt,hogy tudja miről is van szó!

Kép

Kép
ibm

Kiakartam venni a tokból és az a k...a gomb középen nem engedte,nem nyomtam le csak meghúztam a cd-t és puff!!!!!!
Kettétört! :twisted:
Nővérem azóta is azt fújja,hogy "istenem de jó,hogy nem adtad kölcsön!!!!!!!!!!!!!!!!" :cry:

Kép

Kép
ibm

Ibm:az jó egy + egy orvossal, még nagyobb biztonságban fogod magad érezni...

Cd:ahogy mondani szokták,:ezzel menjen el a rossz
Vendég

Kérdés mindenkinet,:Csak és kimondottan egyik oldalon érzek mozgást,rugást,mindíg csak ugyan abban a foltban...
Nektek,hogy van ez?
Vendég

Nekem is így van bárány!
Ált. bal oldalon,talán egyszer éreztem jobb oldalt is!
De ha láttátok volna mit művelt ma odabenn!
Hihetetlen miket csinálnak!

Kép

Kép
ibm

Bárány!Én már 4 szer voltam a védönönél.egyszer meg ö nálam!
Igazából azt mondta hogy rámfért hogy hizzak.49 kg voltam a 171 cm-hez.Az ba....tt volna be ha lecsesz érte. :lol: :lol: :lol:

Én is a baloldalamon érzem többször Mirkó mozgását,a jobb oldalon nem is emlékszem hogy éreztem volna.
Vendég

Ibm:és abból nem éreztél semmit?Amikor ultrahang közben ugrált?
Amúgy nekem csak jobb oldal.

Moni:én minden terhességemet vékonyan kezdtem és a túl gyors hízásért mégis leba...ott a védőnő aki meg 150-ről kezdte és csak 155 lett azt meg megdicsérte..
Vendég

Hát az a helyzet hogy engem a legkevésbé sem érdekelne ha beszolna,azaz biztos idegesitene de nem sok köze van ahoz hogy mennyit hizok azon kivül hogy beirja a kiskönyvembe. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Mi úgy döntöttünk, ha én szeretném, akkor bejön velem a szülőszobára. Bár nem szívesen, mert nem akarja látni ahogy szenvedek és nem tud segíteni, de ha nekem az segítség, hogy ott van, akkor bejön. Levezetett már egy pár szülést(mentőápoló), de azt mondta a saját gyereke az mégis csak más.
Ez a hízás-nem hízás dolog... sztem csak jót akarnak, ha beleszólnak, de az igaz, hogy nem úgy kéne szólniuk, hogy szinte leb---ás van belőle. Szerencsére engem még nem szólt meg, bár nincs még miért, csak sztem most olyan 3 kilónál járok, de ki tudja mi lesz később.

Mamik!! Senkinek nem folyik a tejcsi?? Csak nekem?? A melltartóbetét jó dolog, csak éppen itthon nem hordok melltartót és így nem tudom mibe betenni. Nem érzem jól magam, ha itthon rajtam ven. Ha megyek valahova, akkor rögtön felveszem, de itthon nem szeretem. De úgy látszik hozzá kell szoknom, mert már nagyon unom...
megyek pihizni, mert a derekam is negyon fáj ma. Nem tudom mi baja van ...

sz.andi

sziasztok!

Ibm: nagyon jó a kép, olyan kis huncutul néz a fiacskád, nagyon cuki :D :D

szülés: nekem bejön apa a szüléskor, mindketten így szeretnénk. Nekem nagyon megnyugtató lesz, hogy ott van és nem félünk attól hogy utána elromlik valami. Másrészt nem kell neki odabújni a lényeghez, majd a fejemnél lesz és beszélget ,meg fogja a kezemet.

Nekem ma egész nap úgy fáj a hasam, vettem már be 2 szem Magne B6-ot, Bandika biztosan nő, olyan nyomás érzésem van, mintha a hólyagomat nyomná...

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Mozgás: Nekem már ugye majdnem köldök magasságában van a méhem felső része,de csak lent érzem a mozgását! De annyira lent,hogy éppen a szeméremcsont fölött,ott,ahol a császáros hegem van.Emiatt aggódom egy picit,hogy miért mindig csak lent?
Néha meg úgy érzem,mintha a hüvelyemen akarná kidugni a lábacskáját.Olyankor biztosan lefelé rúg...Ez bizony egy kicsit kellemetlen.... :roll: :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Orsi: én is teljesen lennt érzem a mozgást ahogy Te és fáj is, sokszor kemény ott lennt.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Nekem is rúgdos, de én lent még nem nagyon éreztem. A köldök és a szeméremcsont között fél úton érzem, meg abban a vonalban, csak egy kicsit balra. Van amikor a köldök alatt nem sokkal, van, hogy a szemérem csont felett nem sokkal...Érdekes, mert nem is tudom néha hova tegyem a kezem, mert nem mindig ugyanott rúg. De nagyon jó érzés, mikor a tenyeredben érzed a boxot. :lol:

sz.andi

Sziasztok!
Akkor ebben nagyon külömbözünk, én meg csak köldök magasságban érzem a mozgást,lent soha...Engem ez aggaszt(többek közt),
A maximum talán az volt hogy a köldököm alatt 1 cm-el.De inkább egx vonalban vagy fölötte..
Az szerintetek baj??
Vendég

Ja és biztos,hogy jól érzem mert tegnap este szemmel látható volt,és ami még furcsa hogy nem kaparászás vagy ilyesmi,hanem akkorákat rúg hogy a szemem kijön
Vendég

Jó reggelt!
Nekem is látszott már szemmel is. Sztem nem gond, mozog. Mielőtt elementem uh-ra is pont ott rúgdosott, ahol most és az uh-on nem volt semmi baj szerencsére. Szóval sztem ne aggódj!

sz.andi

sziasztok csajok!visszajelöltem mindenkit iwiwen.mindenki tuti.
Szóval tényleg nem tud senki semmit a várandóssági támogatásról????
Képzeljétek én tegnap éreztem határozottan a kis Csucsukánkat, egész nap rugdosott, mocorgott, s végre apa is hazajött a messzi Németországból, s ő is nagyon örült.BÁr még nem érzi, csak hallgatózik. Most már nem azt az általános zajt hallja, hanem azt is, ha megmozdul, azt mondja suhogás, csobogás, de nagyon kell hallgatózni. A szívhangot majd csak a 30. héten lehet hason keresztül hallani.Ti apuciitok is hallgatóznak?
Azt olvastam, hogy sokat jelent az apa gyermek kapcsolatban, ha ő is a hasadon tartja a tenyerét.
eyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?