A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Nyugi Bodzi, az én védőnénim soha nem nézett semmit, mindent rábízott az orvosra. VAgy azt hitte úgyis mindent tudunk mert mi is azok vagyunk?Szívhangot hallgatott csak az meg jópofa volt.

bea
öreganyu

SZiasztok!

Na most jöttünk meg a Polgármesteri hivatalból! Még van hajadonként két szabad hetem! :-) Jan 26.-án du 1/4 3-kor bekötik a fejemet! :-)

Bodzi egyébként minden védőnő más és más az enyém csak súlyt mér, vérnyomást mér, meg megvizsgálja a vizeletet, hogy van e benne baci, fehérje, stb... A hasamat nem méregeti, csak szívhangot hallgat. :-) De az nagyon jó ám.

Ja és én jóval a 12 hét után mentem el. A lényeg, én úgy tudom, hogy a 4 védőnői pecséted meglegyen majd. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Darin: A legutóbbi hozzászólásodhoz:

Én mintegy 4 éve járom a magam káláváriáját. Közben nagyon sok információt szereztem a kezdetei tapasztalatlanságomhoz képest.
Nagyon sok meddősség problémájával küzdő párral találkoztam és ismertem meg az Ő problémájukat.

Egy biztossá vált számomra. Két egyforma eset nincs. Két egyformán müködő női és férfi szervezet sincs. Tehát az egységes protokoll a gondolata a kivizsgálásoknál tényleg jó lenne, ha úgy müködne mindenki biólogiája, ahogy az az orvosi tankönyvekben le van írva.

Sajnos a állami kórházakban, ahol meddőségi kezeléseket alkalmaznak az orvosok felkészültsége szakmai és emberi oldalról nézve, valamint műszeres háttér sem egységes és kielégítő szinten mükődő.
Nagyon sok esetben nem vezetik fel az anamnézist, az alkalmazott kezelést, gyógyszerezést a betegek esetében. Nekem például minden egyes alkalommal Ádámtól- Évától el kellett mondanom, hogy miért vagyok itt és milyen kezeléseket alkalmazott nálam akkori orvosom. Egyszerűen nem emlékezett rá. (pedig közel két éven keresztül havonta többször találkoztunk)

Sokak esetében az összes kivizsgálás ellenére nem derül fény a meddőség okára. Az esetleges lelki okok felderítése, vagy sokak esetében az inzulinrezisztencia, és egyéb anyagcsere problémák megállapítása a mai napig nem jellemző. Pedig ma már tudom, hogy mindkettő elengedhetetlen feltétel egy sikeres terhességhez.
A laparoszkópiás műtét, (ami párperces) szerinted - megoldást jelenhet meddőségi kezelésben. Igen lehet, hogy sok esetben igen. De mégiscsak egy hasi műtét, ami ugyebár kockázattal jár, mert altatásban végzik. Ha szükség van rá mert pl. nem átjárhatóak a petefészkek, netán méhenkívűli terhessége van valakinek akkor természetesen igen. Dehogy egy ilyen eljárással kezdeni egy kivizsgálást azzal mélyen nem értek egyet.

A másik: Aki elindul egy ilyen programban, belekezd egy hosszadalmas folyamatban és gyógyszeres kezelést kap (hormon) az sem jelenti, azt, hogy inszemináció vagy lombik esestében honapról hónapra ugyanaz zajlik le az emberben, és ugyanúgy reagál a gyógyszerekre. Ugyanazt a hormon eredményeket produkálja. Ezt minden orvos tudja. Igy minden egyes alkalom külön gyógyszeres kezelést igényel nagyon szigorú UH
monitorolás és orvosi ellenőrzés mellett. (Na elmondanám ez nem mindenhol van ám így!)

Aki pechjére olyan helyre fordul, ahol nem kapja meg a maximálisat, sőt... - és ezt nem ismeri fel még időben - miért kellene kárhoztatni, hogy más intézetnél már csak kemény pénzért kapja meg azt, ami máshol is elvárható lenne.

Összegezve: A mai magyarországi eü-rendszer még nem nőtt fel ehhez a feladathoz. Az egységes kivizsgálás protokoll, akkor lenne megoldás ha minden egészségügyi intézmény alapos felkészültséggel és kellő körültekintéssel – nem futószalagszerűen, rutinból – foglalkozna a párokkal.Egyenlő esélyek lennének biztosítva bárhová fordulunk. Ez nagyon nincs így.
Továbbá nem ismeri fel, hogy a gyerekek születése minden társadalom alappillére, hiszen erre épül a jövőnk.
A minimalizált lehetőségek sokakat visszavetnének a gyerekvállalástól és még jobban romlana a sikerráta az ilyen beavatkozások tekintetében.

A Dévai Intézetben mindegyikünk sorsa egy nyitott könyv orvosunk előtt – az egyedi problémák, egyedi módon vannak vizsgálva, kezelve, maximális emberi odafigyelés mellett.
Példaértékűnek kellene, hogy legyen minden hasonló tevékenységet folytató intézmény számára.
andi67

Ágica!
És lánybúcsuztató is lesz?:D
Gratulálok a fejbekötéshez.

Albi: a HOUS-os képen szétröhögtem magam. De jó fej vagy.
andi67

minema, hát nem kérdezel egyszerűt.. :(
azért mondom, amit én gondolok, hátha segít bármit is..
egy szakszerűen felügyelt stimuláció (megfelelő adagok, állandó UH felügyelet, rengeteg hús és folyadék) nem szükségszerűen okoz hyperstimut.. ha kifejezetten hajlamos vagy rá, az persze más..meg ha az első kettőnél is fellépett ez. nagyon nehéz helyzet ez, hiszen látszik, hogy nagyon szeretnél segíteni, amiért minden tiszteletem a tiéd, de elsősorban Rólad van itt szó.. ha nincs olyan lehetőség, hogy fele-fele és ha nálad hyperstimu van akkor addig fagyasztják a tieidet amíg rendbejössz (vagy ez a megoldás neked nem tetszik) akkor egyszerűen eljött az idő, hogy elmondd, hogy szíved legmélyebb szeretetével sem tudsz többet segíteni. Megtetted amire úgy érezted lehetőséged volt és belefért az életedbe.. azon túl, hogy maximum rettenetesen elkeseredik a barátnőd, hogy nem tőled kapja a petesejtet - aki ilyen jó ember vagy- egy rossz szava sem lehet.. ez nem cserbenhagyás..te nem tartozol felelősséggel..nem a TE feladatod ezt megoldani.. így is többet tettél és kockáztattál mint ami elvárható.
mindazonáltal - és itt most csak a mi intézetünkről tudok beszélni - azt gondolom hogy egy stimu vállalható kockázattal jár.. ilyen felügyelettel mint Dévai dr. Persze nem egyszerű ha nem magadért csinálod ezt végig.. :? a hosszútávú hatásokról meg ugye úgysem tudunk biztosat.. mindenesetre, ha egy picit is úgy érzed, hogy elég és nem megy több, NE CSINÁLD mert soha az életben nem fogsz magadnak megbocsájtani, hogy nem figyeltél a belső hangra..
szorítok Neked, hogy ezt ügyesen meg tudd oldani!
puszi
yamita

Moncso!
Én örülök hogy leírtad a véleményedet, részben egyet értek veled, részben nem.Természetesen amikor most ebben a pár napban elkezdtuk a véleményeket gyujteni, BMC-sektol is érdeklodtem és azt kell hogy mondjam hogy az utóbbi 3 évben nem nagyon változott a helyzet ott. Vélemények errol az intézetrol is vannak. Kivételes eset szerintem ebben a helyzetben hogy nekem személy szerint is van tapasztalatom a BMcvel, amit senki kedvéért nem fogom "eltitkolni" .
Ha nyilvános szereplésre megyunk, mint alapítvány, (gondolok itt tv-re rádiora) soha nem szoktunk a személyes véleménnyel előhuzakodni. Szerintem ha valakivel ugy vilselkedtek ahogy velem , illetve néhány ismerősömmel egy intézetben, nem lehet pártatlannak maradni. Már csak azért sem, mert ha valaki megkérdezné tőlem hogy mi a véleményem XY orvosrol és velem ugy bánt ahogy bánt, nem fogom azt mondani senkinek hogy "ok, rendben, menj hozzá nyugodtan"
a lombik nem egy olyan dolog amivel játszani szabad!!! űAz orvos nem egy fogorvos, aki betom egy lyukat, aztán odébbálsz...
A lombik ha hiszitek ha nem az egészségre is kockázatos, a stimuláció a homromnok, ezer millio cikket leht olvasni a homronkezelés káros hatásairol! Igenis hiszem azt hogy olyan orvoshoz kell menni akiben maximálisan megbízol és a nőiességed e fontos részét a kezébe adod!! ez valoszinu mindenkinek más doki, de ha valaki szemét volt , igenis meg kell oszatni mással.
Szerencsére van már internet, itt akár személytelenul is meg lehet, de ne hagyjuk már hogy mással is ugy bánjanak, ahogy pl velem. Én nem fogom hagyni.
De le kell szogeznem azt is hogy eddigi tapsztalatom szerint mindenki azt az intézetet dicséri ahol a gyereke "készült".Így nagyon sokan támogatják a BMC-t,(persze itt is van olyan orvos akivel általában elégedettek) ami nem is baj, így kerek a világ! Mi lenne ha mindenki a kaáliba járna...kétszer ennyit kellene várni. De ha megkérdezik a véleményemet...vagy azt hogy mi tortént velem ott, igenis elmondom, tanuljon belole a másik sorstárs.
amikor Én ezt az egész lombik dolgot kezdtem, tapasztalatlan voltam és ugy bíztam az orovsban mint az istenben. Nem is jártam utána a dolgoknak, hogy mit csinálnak velem, hittem neki.Egy csomo vizsgálatot nem csináltak meg nálunk, képezld pl hsg sem volt, így mondta a doki hogy lombik!!Azt sem viszgálták hogy átjárhato vagyok e...persze aztán stimu, tulstimu...homron és hormon.Nem vették észre a méhen kívuli terhességemet, MTX injekciot kaptam , ikres vetélés után kikapart és kovetkezo honapra adott idopontot hogy menjunk megint lombikra.
Na ekkor kezdtem kapizsgálni hogy valami itt nem stimmel mert mint beteg is tudom hogy ha valaki elvetél, kikaparják akkor is fél év mire ujra probálkozhat a babával...
Hogy miért mondom hogy elvesztegettem 2 évet...műtét stb?
Intézetváltás, egy szimpla hsg és terhes lettem.
De mondok még példát, van olyan eset hopgy mutéttel helyre lehetne állítani egy elzárodott petevezetéket vagy egy hydrosalpinx-ot és spontán is terhes lenne az ember.Igen, vannak dokik akik mindent m,egteszenek hogy ne kelljen lombikozni, de ameddig egy intézet 3-4 száz ezer forintot zsebel be egy egy eelvégzett lombik után, addig ne mondja nekem senki hogy minden orvos erre torekszik.
Tisztelet a kivételnek!
De tényleg, mert akinél terhes lettem spontán,. áldom a nevét egy ééleter

de mondhatnék még rosszabbat is, ott volt pl Vereczkey a nyiroben aki "varázs" táptalajokat ajánlgatott a meddo pároknak (50 000 Ftért) hogy akkor biztos sikerul a lombik. Most bunteto eljárás folyik ellene. Milyen orovs az ilyen?? Hogy maradjunk pártatlanok pl egy ilyen esetben? Sztem ezeket az infokat igenis meg kell soztani egymással.

a stresszel (egyébként errol nagyon sok cikk fennt van a honlapunkon) kapcsoltban azért irtam hogy ez egy mokuskerék mert ha az embernek nem sikerul az elso, a másodiknál már stresszesebb…ne is beszéljunk akkor a harmadikrol.Sajnos a lelki tisztulással nem foglalkoznak. Ez az eloadás sorozat ahova most a véleményeket gyujtottem, pont errol szol, hogy a stresszt egy kicsit feloldjuk. Pszichologusok tartják, meddoséggel kuzdo pároknak, mert sokszor a stressz az egyeduli gát amiért nem sikerul.Nem veltenul van hogy sokan terhesek leszenk miután pl orokbefogadnak egy babát.
Pont ezért találtuk ki ezt a „terápiát”.Ott egyébként elmondta a pszichologus csaj hogy egy haláleset feldolgozása kb fél év…és egy sikertelen lombik valahol egy halálesettel egyenértékü. Viszont ha kovetkezo honapban megint mész lombikra (ha nem sikerul elsore) felhalomzodik a feldolgozatlan negatív élmény….ez csak fokozodik…fokozodik.
Remélem egyszer sikerul elérnunk hogy az intézményekben pszihologus is segítsen feldoglzni az esetleges sikertelen lombikot!

Na most jo hosszura sikerultem.
De mi ebbol a tanulság? Igenis nézelodni kell, olvasgatni, tapasztalatokat szerezni, beszélni olyan emberekkel akik hasonlo problémával kuzdenek mint mi/te/ti…és donteni. De mindig nyitott fullel, szemmel kell járni.ezt már tapasztaltam.

Elnézést ha hosszu lettem volna, ja igen, nekem a melo 6kor kezdodik, ezért voltam ilyen korai
darin

andikám, mélyen egyetértek veled.. és nem tudtam volna szebben és tisztábban megfogalmazni ezt..
yamita

Andi 67!
Nekem laporoszkopiám is volt( bár ebben az esetben nem a laparra gontoltam) és ha anno megkérdezett volna valaki hogy mit választok,e gy lapart vagy egy lombikot, szászor a lombikot választottam volna.
Persze az egységes protokoll nagyon tág fogalom, számtalan dolgot magába foglal, mint pl az inzulinrezisztenciát, pcos-t , ami soksor egy vérvétel, egy UH viszont kezelése nélkul eredményeten a lombik...ennek ellenére nagyon sok pcos not stimulálnek, ami csak ront a helyzetén...számtalan példát lehetne mondani amit igenis meg kellene nézni mielott valaki lombikba kezd.

De én csak a saját példámat szerettem volna vázolni.Egy hsg tényleg 10 perc...és nem mutét...nekem 3 sikerteln lombikom volt ugy hogy "azt mondták" nem vagyok átjárhato...erre egy hsg után terhes lettem? hogy is van ez?
kozel 700 000 Ftot dobtunk ki kezelésre, gyogyszerre, utazásra

Hát szeretnénk elérni hogy másnak ne legyen ilyen szintu tanulópénze!!
darin

kicsit félreértehto voltam, szoval inkább egy lapar mutét mint egyetlen lombik...
darin

SZIJASZTOK!

Hát nem semmi volt végigolvasni titeket Drágáim! Mi minden történt 2 nap alatt...

Ági, akkor azt a két hetet gyorsan használd ki! :D :D :D A házikó nagyon jó!!! Nálunk nincs 4 szoba, úgy gondoltuk míg kicsik a babák addig maradhatnak egy helyen. Majd meglátjuk hogy működik. Mostanában próbálom olvasgatni az ikres fórumot is, mert sok tapasztalatot írnak az anyukák. Persze minden eset más, de olvastam már olyat, hogy a manókákat külön szobába kellett tenni, mert felsírták egymást... Hát remélem nálunk nem lesz ilyen :lol:

Tatu, 17. hetet betöltöttem :D fura.... nemek terén még nincs semmi, mert az év elején nem volt normális UH, 21én megyünk Apánkhoz kukucsra. Nála vagyok egyenlőre, de még nem tudom ez változik-e a végére. Hogy vannak a tüszőkéid???

Szépem Lola cikk szerintem megható, tanulságos és vicces is. Tök jó stílusban ír a csajszi. Mi van veled? mai eredmények? A kéményseprők remélem hozzák majd a pozitív hatásokat.

Plümő, hogy állsz a padliszánnal? :D megcsináltad? Kivi vagyok ízlett-e most!

Angyal, én pont ilyen pocsékol voltam a 13. hétig mint te! Kitartás!!! Lesz ez még jobb is!!!

Zelecske édes, nem láttam fotókát Egérről! De nagyon szeretnék! Küldesz lécci? Puszizlak!

Póci, ahogy Bebernek szoktuk mondani, a fotó KÖTELEZŐ!!! Mert tényleg olyan jó kedvünk lesz a hatalmas szemek látványától! :D :D :D Gratula gyönyörű fiacskádhoz!

Fiatalanyu én kérdeztem apánktól hova menjek, de nem jutott eszembe a cég neved, így nem tudtam neki mondani mire gondolok. Nekem sajna messze vagy, így az itteni fogtündéremhez megyek pecsétért.

Yami, Bababa nagyon cuki! Vigyázz magadra amúgy, ne hajtsd túl magad! puszi!

S.Mónika neked is gratula pocaklakódhoz! szép kis történeted van. kivéve, hogy 17 dokit megettél :shock:

Kiscsikó, jó hogy többet "látunk" itt manapság! Örülök, hogy jól vagytok! Védőnénihez én is csak 12. hét körül mentem. NÁlunk ő írja a beutalókat, amiért én hálás vagyok, hogy nem kell máshova elkoslatni érte. Ezenkívül lelkesen méricskél és nagyon jó fej, ami nekem meglepő volt.

Na menek, majd jövök! Addig sok pusz annak is akit nem említettem név szerint, pedig imádom! :lol:
Navia
navia

...és persze nincs egyformán mukodo noi szervezet, de pl az inzulinrezisztencia amit emlitetteél, kezd néppetegséggé válni és pl a BMCben nem is nézik.Pedig gátolja a teherbeesést.
szoval vannak olyan dolgok ami viszont minden nonél ugyanugy mukodik...szerencsére.
darin

darin, a véleménynyilvánításoddal ugyancsak egyetértek.. én is azt gondolom, hogy mindenki mondhatja a véleményét, a tapasztalatait, ha valakinek ez nem tetszik, senkit sem érdekel, egyetérteni ugyanis NEM MUSZÁJ.. tehát semmi baj sincs azzal, ha akár Apánkra mondtad volna, hogy ez és az nem tetszik, hiszen nem vagyunk egyformák, ahogy írtad szar is lenne :D szóval azért mert neked nem lenne jó nekem attól még lehet.. ezzel nincs baj..
a műtétekkel kapcsolatban..
nekem hyrosalpinx-om volt.. nem sikerült helyreállítani.. méhenkívüli.. lapar.. hónapok teltek el...
a megoldás a lombik maradt.. és örülök, hogy nem évek mentek el a próbálkozással és bénázással..
szóval ezt annyira nehéz mondani, hogy mit lehetne helyreállítani meg mit nem.. ahogy andika is írta nincs két egyforma.. és így is elég nagy baj a futószalag szindróma..
de értem, hogy mit szeretnél.. csak az utópia , nem? :D
yamita

darin, az alapkivizsgálás széleskörűbbé tétele egyébként nem lenne hülyeség valóban...
yamita

yamita...és sikerult azota a lombik? ne haragudj de most annyira belemerultem a véleménygyujtésbe hogy elsilottam felette...

Viszont tuok olyat akinek szintén volt hydrosalpinxa, magmutotték és spontán terhes lett, nem kellett lombikoznia. Én azt gondolom hogy legalább az esélyt is meg kellene adni mindenkinek, hogy legyen dontési lehetosége hogy mit szeretne...

sajnos arrol nem is beszéltunk hogy vidéken sajnos, egyes helyeken még azt sem tudják az emberek(sok helyen,amugy én is vidéki vagyok) hogy egy év sikertelen probálkozás után keressenek fel egy meddoségi szakembert.abba bel sem mentem hogy hány nogyogyi van aki éveken keresztul kisérletezik az emberrel...hogy még ezt és ezt porbáljuk ki, így elmennek az évek.szoval az info az egy nagyon értékes dolog.
sajnos a mi (lombikosok) esetében akinél nincs net, az egy kicsit hátrányba kerul..
na mennem kell dógozni, mindenkinek szép napot...remélem nem bántottam meg senkit!
azért a honlapunk címét még felirom, ha valakit érdekel a munkák, itt olvashat rolunk:
www.lombikbaba.civil.co.hu
darin

Darin
Mint ahogy egyik vizsgálatra sincs garancia , hogy 100% biztos erdményt hoz, nem gondolom, hogy egy sima HSG miatt állt be a változás és lett egy gyönyörő gyermeked. (Az igaz, hogy a HSG-t nekem is kérnem kellett és nem a BMC-ben, vagy a Dévai klinikán.)
Ha megkérdezel pszichológust, kineziológist, speciális terapeutát stb. megmondják, hogy a petevezeték elzáródást pszichés állapotok is okozhatják, és ahogy bármilyen kellemetlenségtől összeszorul a gyomrod, hát ezzel az aprócska kis csövecskével is előfordulhat. Ha utána gondolsz mekkora lelki felszabadultságot okozott amikor megtudtad, hogy szervi problémá nem áll utjában a gyermekűldásnak. Hát ez egy pozitív élmény ami segíthet a várandóság esélyeit növelni és ez nálad szerencsére így volt.

Nos, ha a személyes példáknál járunk az én esetemben Dévai doktor úr nem ajánlotta, hogy műtéti úton nyissuk meg a petevezetékeket és indoka nagyon is hihetőnek hangzott az eredmény pedig kétségeket hagyott volna maga mögött.
moncso70

Á lánybúcsúztató nem lesz! MÁr nem is lány vagyok, hanem kismama! :-)
Kriszta a házat mi is úgy tervezzük, hogy feladjuk hirdetni a lakit, amit lehet, ohgy fél év is lesz, mire megveszik, és aztán kezdünk keresgetni.

Na de most megyek pihizni, majd még jövök. Puszikaaaaaaaaa

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok Lányok!

Nem győzök visszaolvasni! :D

Kedves Minema!

Egyetértek az előttem szólókkal. Asszem Te mindent megtettél a barátaidért, ami emberileg lehetséges volt. Sőt, többet is! A saját egészségedet kockáztattad egy idegenért!!!! Én személy szerint a 6. lombikom előtt állok, de a SAJÁT GYEREK érdekében kockáztatok. Minden tiszteletem a Tiéd, mert bizony nem egy fáklyás felvonulás végigcsinálni egy lombikot. Ha ezt a barátaid nem értik meg, akkor tényleg "nem nőttek fel" még. Neked pedig ne legyen lelkifurdalásod emiatt. :D
katóc

Moncso, persze hogy okozhatják, tudom ...mostmár...akkor nem tudtam még amikor ezt az egészet kezdtuk.
Azzal is egyetértek hogy vannak olyan esetek amikor nem segít sem a utét, sem semmi..csak a lombik marad. De ha vannak olyan esetek ahol segít, akkor ott miért nem segítenek inkább??(mint pl nálam)

egyébként sajnos a meddoség 10%a lelki eredetu, nekem az a véleményem hogy nekik lehet a legnehezebb, amikor nincs meg a baj hogy miért nem sikerul.
Amikor kiderult hogy átjárhato vagyok egyébként nagyon meglepődtem és bevallom nem nagyon örültem neki, elbizonytalanodtam.A szépen kis felépített elképzeléseim hogy mi van, miért nem sikerult, ezt és ezt kell csinálni...egy számomra jol láthato uton haladtunk előre...szoval ez az elképzelés pillanatok alatt összeomltt és nem tudtam hogy mi van! Akkor mi miért is lombikoztunk? Arrol nem is beszélve hogy nem bíztam ezek után sem abba hogy én terhes leszek spontán mert kb 5 éve nem szedtem tablettát, semmilyen modon nem védekeztunk és nem voltam terhes (észrevehetoen legalább is).
aleidenrol már nem is beszélek ami a nok 10 %át érinti, sokan ez miatt a genetikai betegség miatt nem tudják megtartani a terhességet( nekem van egy ilyen bajom is:)) és nagyon ritka amikor az orvos megnézeti hogy hiányzik e valakinek véralvadási faktora. Igazábol csak 3 vetélés után szokták nézni.Konyorgom, ki az aki 3 vetáélést meg akar várni? Nekem egy kaparásom volt..ha nem lett volna gyerekem sztem soha enm hevertem volna ki.
szoval bonyolult ez a meddoségi ipar, az tény.
darin

Andikám, tökéletesen fogalmaztál. Egyetértek 1000 %-ig.
katóc

Minema:
Húú ez nehéz kérdés:

A barátságok nagyon fontosak az ember életében.
Azt hiszem, Te mindent és még azon is túl megtettél már eddig is a barátnődért.
Amikor a saját életed és egészséged a tét, mindenképp tarsd szem előtt a céljaid fontosságát is döntésed meghozatalánál . Elsősorban a magad életét éled, neked is egy van belőle.
Egy barátság nem alapulhat olyan elvárásokon, aminek esetleg a egészséged megóvása, vagy egy ujabb saját baba vállalása foroghat kockán.
Amúgy nagyon becsülendő amit tettél eddig is, klassz csajszi vagy.

Ágikám!
Azt mégsem irhattam, hogy "kismami bucsúztató" lánybucsúztató helyett.
:D

Hanyatkám: Jót barinőztél?? Hát nemis nagyon bírtam tegnap este magammal , elég korán elalukáltam.

Bodzikám, ha jó védőnénit fogsz ki, az még sokat segíthet, majd, ha meg lesz már a babulon is. Általában jófejek szoktak lenni.
andi67

Katócom köszike!
andi67

Katóc
Valamikor hívnálak ha nem baj.
Puszi
moncso70

Szaisztok csajszikáim!

Ú,ti aztán pörögtök,nemgyőzlek visszaolvasni,igaz nincs is nagyon időm,de nemsokára véget ér a napom és majd délután otthonról jelentkezem.

Andim!Igen,ott aludt a barinőm,jó kis melegszendvics partyt csaptunk,filemztünk.Gondoltam gyorsan beköszönök és szóllok,hogy ne várjatok:)
Olyan arik vagytok!!!
Majd délután jövök.
Ölelés!!!
hanyatka

Jobban vagy már???
hanyatka

Moncsoka, bármikor hívhatsz, bár most éppen el kell mennem délután :oops: , de egyébként vagyok. A hétvégén is nyugodtan.
Puszillak! :D
katóc

Hanyikám!
Irigykedem itt a jó kis partyzásért meg barinőzésért.

Én a hőmérővel és pizsimmel partyztam, meg az ággyal. :D :D
Azért késő este bekerült az ágyba a tündérmackóm :oops: akkor már jobb lett.

Amúgy jobban, de szédelgek, mint az őszi légy.
andi67

Szegénykém!Gyógyulgassál!!!
Holnapi Árkádos tali???Vagy holnap inkább beszéljünk telefonon,jó?
Gyógypuszis tündéreket indítottam útnak neked és Bodzimnak!!!!:)
hanyatka

Szép, jó, eseményteli pihis hétvégét mindenkinek.
moncso70

Nahát Csajocskák, mennyit csacsogtatok drágák!
Hanyim! Tudok egy istenifini megelszenyát, megírom, ha érdekel... :lol:
Andibaba! Gyógyujjjjá má' meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
Én meggyógyultam, köszi mindenkinek a segítő energiákat hozzá!!!!!!!
Katóc! Privi :lol::lol:
Anyus! Köszi!!:D
Ágica! 2 hét... :oops: Izgi! :D
Moncso! Ez egy jó kis eszmecsere volt itt közösen, amit folytattatok!:-)
Köszi a privit!!!!:D:D Detto!!!!!!!!!!!!!:-)
Yamiyami! Vizsga??? ;-) Magadévá tetted??? :oops: Tuti!:D
Kriszta és a gyerekek! Cupppppppppppp

Kép
bodza2005

Kedves Minema!

Szerintem eleve sokat kért Tőled a barátnőd. Más kérdés, ha pl. Te lombikozol saját gyermeked miatt, és ha sok petesejted van adsz egyet kettőt neki, de így...
Amíg a Te saját gyerek projektjeidet nem csinálod meg, addig senkinek ne áldozz többé ennyit magadból. (Egyébként azt hiszem van olyan intézet ahol az inszem is TB támogatott.) Szerintem ez legyen az első. A saját babák.
Jól kifogtad ezt a Te barátnődet. Nekem sosem jutott volna eszembe ilyesmit kérni senkitől sem. Valóban vannak más utak. Így is jóval többet segítettél, mint amennyit pl. én segítettem volna. Közben eszembejutott, hogy az Indexen olvastam, hogy cseh nőcik pénzért árulják a petesejtjeiket, a meddő páciens választhat közülük, akár egy sperma bankban. Ott érdemed lenne olvasgatni. A dokik 50 %-os sikerességi rátával dolgoznak, és azt hiszem annyiba kerül, mint egy önköltséges lombik. Szerintem a barátaid gyűjtsenek egy kis pénzt, és járják ezt az utat. Ha megtalálom a hszt akkor beírom ide.

Kedves Bodza!

:D A védőnéni nagyon kedvesen tapizik. Csak, hogy el tudd képzelni, a két tenyere élével egy kört formáz és óvatosan ráteszi a pocidra. majd szűkíti a kört és egyre beljebb és beljebb teszi, hogy megtalálja, hol a méh. Vass doki egy ujjával körbesimizi a pocit és mutatja, most ekkora a méh.
De egy fontosat még kihagytam a felsorolásból. a 12+1 és 13+6 napok között lehet elvégeztetni a kombinált szűrést (Down és egyéb kromoszóma rendellenességek), pl. az Istenhegyin (egy UH és egy vérvétel, eredmény 2 órán belül). Én még megcsináltattam a szekvenciáls tesztet is és a genetikai UH-t is itt. Nagyon tudom ajánlani.
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/down-kor-szures-bovebben.html

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Hanyija Bodzinak! Melegszenya akart lenni... :lol:

Kép
bodza2005

Plümikém! Jól vagy? Rég jelentkeztél Cuki!:D

Szedergyerek! Várunk!!!:D

Fincsi! Beus! Zsembi! Beber! Tatu! Manó! SzépM! ZelM! Albika! Jó reggelt Csajszikáim Nektek is! :lol:

Kép
bodza2005

Bodzikám édesem jó reggel 13.12-kor?? :lol: :lol: :lol: :lol:
De édes vagy!!! Most ébredtél nem rég??? :D
andi67

Szia Albika! De tündér vagy, hogy ennyit törődsz velem! Köszönöm szépen! Olyan jó érzés, hogy így anyáskodtok felettem, Kismamik és Anyucik + hamarosan leendő Kismamik! Jó benne lubickolni!!!! Drágák vagytok Mindannyian!!!!!!!!
Fincsike, Ágica és Beus azt írta egyszer, hogy én vagyok a Zanyátok! Ez olyan nagyon jólesett! Most viszont iszonyatosan jó azt érezni, Ti vagytok azok, nekem!!!!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
bodza2005

Mán gyógyulok ám nem köhögözöm annyit, de még hőemelkedett vagyok :lol: :lol: :lol:
andi67

Andim! :lol::lol.:lol::lol:
Hát, az az igazság, hogy napokig alig aludtam a köhögéstől és ma először nem fulladoztam tőle, bevallom, 11óráig aludtam... :oops: :oops:

Kép
bodza2005

Imádlak! A humorodat külön! :D

Kép
bodza2005

EZt most olvastam az indexen Hope nevű felhasználótól. A hangsúly az ingyenességen van.!!!
"A lelki erdetű, női MEDDŐSÉG gyógyításának ingyenes lehetősége.

Tulajdonképpen a gyógyítás szó nem helyénvaló, mert csak a megfelelő lelki kapcsolókat kell bekapcsolni, egy működőképes testben. Szomorú látni a meddő asszonyokat, amikor - legalábbis elméletben - nagyon egyszerű a megoldás és a tanácsadás.

Jelentkezni lehet név nélkül is a hopeforever@citromail.hu címen.

Pontos adatait nem fogjuk kérni, de megkönnyíti munkánkat, ha közöl néhány leíró jellegű adatot arról, hogy hol élt gyermekkorában, most melyik városban él, és mióta, milyen jellegű a munkája, hányan élnek Önnel, hol él az anyukája.

A többit majd a válaszban. "

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Az imádat kölcsönös :D

Kedves megegészségesedésedre a csucsukálást!!! De tényleg Istenigazából!
andi67

albi, ezt hol olvsatad?

hm..kicsit meg vagyok lepve...mindjárt megnézem az indexet..

sajnos Én nagyon szkeptikus vagyok az ingyen terápiákkal és a hasonlo dolgokkal.
Sajnos nagyon sokan megprobálják lehuzni a meddo noket mert tudják hogy mindenre képesek azért hogy gyerekuk legyen.Ezért Én kicsit félek az ilyesmitol.
darin

Júúúúúj! Annyira felbátorítottatok, hogy most azonnal felhívtam a védőnénit, aki nem is néni, tündéri, 27 éves, kedves lány! Csütörtökön megyek Hozzá! Nem is gondoltam, hogy ez jó is lehet, mert én utálok új helyre menni, csak Déviszt és Iron dokit tudom elképzelni, hogy matasson bárhol :lol: . Úgy örülök, hogy nem egy hárpiát fogtam ki!

Andim! :oops:

Kép
bodza2005

albi, ezt hol olvsatad?

hm..kicsit meg vagyok lepve...mindjárt megnézem az indexet..

sajnos Én nagyon szkeptikus vagyok az ingyen terápiákkal és a hasonlo dolgokkal.
Sajnos nagyon sokan megprobálják lehuzni a meddo noket mert tudják hogy mindenre képesek azért hogy gyerekuk legyen.Ezért Én kicsit félek az ilyesmitol.

albi nem találom, el tudod kuldeni a linket?
darin

Kép
albi2000

Nem, bocs, 76506. hsz

Kép
albi2000

Darin! Megnéztem a weboldalatokat! Sok hasznos dolgot láttam, érdemes böngészgetni!:-)

Kép
bodza2005

koszi, írtam is neki...hátha tud valami ujat mondani :wink:
darin

Andi-bébi gyógyulj gyorsan!!!! cupp!
Bodzika mi jól vagyunk, most menünk pihikélni, mert délután jönnek a barinők, akikre rá kell pihenni :D :D :D
örülök, hogy végre alukáltál!!! pusz
Hanyi, elszédülök annyit rohangálsz :lol: :lol: :lol:
HOl van Tatu és Szépem? jól látom, hogy ma még nem írtak? vagy szétolvastam a fejem?
Albi, neked is olyan rohamosan fogynak a napjaid, hogy na! :-) tök jó! lassan Peti bébink is lesz!
Katóc, izgatottam várom miattad a jövő hetet! ugye már akkor mész? vagy van még egy hét? szorítok!

Pusz
Navia
navia

Kedves Navia!

Mikor raksz fel vonalzót?

Kép
albi2000

Kép
albi2000

Szépem, Tatu!
Halljuk azokat a jó híreket végre :wink:

Kép
albi2000

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?