A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Leugrom a gyogyótárba,minnyá gyüvök!
hanyatka

Sziasztok!

BArinők leléptek, teljesen el voltak ájulva pocaktól. Megjegyzem szerintem holnap férjuram is lesz ha hazajön, mert most meglódult picit :lol:
Angyalkánk, hát ez fantörpikus! TE is duplázol!!!! :D :D :D :D Király! a két pici szív dobogása tényleg csudijó volt! Én is élveztem, meg élvezem is. Csak most már figyelni kell nagyon, mert már nagyok a drágák :)
Tatuka, jól belehúztál szivem! csak így tovább! növesztgesd őket és vigyázz rájuk!
Szépemet ugye nem fogták a Nyírőbe állandó véradónak :D :D :D
Ági, saját esküvőn tipegő manók! :D újra férjhez megyek az uramhoz. ilyet én is akarok! :lol:
Albi, én észre sem vettem az elírást! :) ha Bodzi nem szól fel sem tűnik, de szerintem poén :-) ne is törődj vele!
Kagyló, jó hogy nem mentél el végleg!

A húslimonádén kikészültem... :) :) :)

VOnalzóm van, majd felvarázsolom valamikor közkívánatra! :)

Képzeljétek ma este kimozdulok! :D kihasználom, hogy Uracskám nincsen és elmenek barinővel Ír Kocsmázni :D és fogok inni picike söröcske!!!! igen, igen, igen! Picikét szabad, csak sokat és rendszeresen nem, ugye? Még jó, hogy apánk nem olvas babanetet.

Menek is, sok pusz!!!
Navia
navia

Na látjátok én is elgépelek! :oops: nem Albi, Andi!!!! :D :D :D :D erről ennyit....

Katócom, valóban, akkor mész mingyáááááááááá!
Szia Hanyi, te jössz én menek :cry: puszi
Navia
navia

Jaj, Krisztaám! :lol::lol: Ez kész!!:D
Mit szóltam én Albikának? Rövid az eszem.. :oops:

Szurika! :lol:

Hanyim! Iegn, csináljunk megint olyan sokanskypeosat!!!!!:D
Anyus! Te is gyere!!!!!

SzépM!
Eltűntél útközben Bébikém? Jelentkezz, mert mink itten szétaggódjuk a fejünket! :oops:

Kép
bodza2005

Ez nem diftongus akart lenni Krisz! Bocsi! :lol:

Kép
bodza2005

Anyus! Küldtem, amikt kértél! :oops:
Remélem, teccccccik... :D

Kép
bodza2005

itten vagyok :lol: :lol: :lol:
hanyatka

Krisz!Csak óvatosan a sörröcskével:)
Csak az irigység beszél belőlem:)..szeretem a sört :)
hanyatka

Andi67,
mióta jársz Dévaihoz, hány lombikod volt már?
Elmult az IR-ed?
a lombikbabás fórumon van egy IR-es topic, ott a csajok, ha sikerül a terhesség 12. hetéig szedik a meforált, csökkenti a vetélés kockázatát a PCOSok-nál.
emke29

Kedves Angyal!

Nagyon örülök két kis dobogó életednek!

Kedves Kagyló!

Örülök, hogy visszajöttél. Nagyon jó tényleg az oldal.

Kedves Szurikáta!

Nő ez a kicsi Peti. Már túlnött a méh a köldökömön, és néha már ott dörömböl Peti babánk a szívem alatt. Hétfőn megyek UH-ra, majd beszámolok. Te csodaszép kis unokáid hogy vannak?

Kedves Tatu!

Nem tudom, mi lesz a Bromóval szoptarás alatt, majd megírom :wink:

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

na itt vagyok csajok, nem túl jó hírekkel.
bocsi mindenkitől, de tegnap meg ma nem volt időm gép elé ülni, így még vissza sem olvastam, úgyhogy nem tudok reagálni.

szóval nagy lelkesedéssel mentem ma is kukkra, tudván, hogy minden rendben, de aztán jött a nagy pofáraesés. a szerdán még szépséges tüszőcskék ugyanazon a szinten maradtak, egy-kettő nőtt tovább. ezek szerint most túl kevés lett az adag, de ha meg több, akkor az a baj...nem értem én ezt. Apánk se... szóval most az maradt, hogy hétfőn kiderül, egyáltalán érdemes-e tovább menni, vagy fújjuk le, mert nálunk nem nyerő az az optimizmus, hogy kettő is elég, mert nekünk a fiúcskák miatt bizony sokkal több kell... úgyhogy adagokat felemelte, de emellett megy a jó drága cetritide minden napra, nehogy megrepedjenek. szóval ha minden oké lesz mégis, akkor szerda lesz belőle.
szépem

Szépem! :(úgy sajnálom.
De tudod,nem szabad feladni,hétfőre tutti összekapják magukat a nagyobb adagoktól!!!!
hanyatka

Küldöm a tüszőnövesztő,megtartó energiákat++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
hanyatka

hanyatka

SzépM!
Éreztem, hogy baj van, de minden rendben lesz, cseppet se aggódj!!!!!
Futhatnál 3x15 percet, mert Apánk és Ágika is mndta, hogy az csodákat tud tenni ilyen esetekben! Óvatosan persze!
Pont jó lesz hétfőre minden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Kedves tüszők! Növekedjetek+++++++++++++++++++

Kagyló!
Nagyon jó az az oldal, amit ajánlottál!

Csajok!
Gulyáslevest főzök, finit, közben olyan éhes lettem a melegszendvicsre... :oops:

Kép
bodza2005

Anyus!
Megzabálom Domikádat! Olyan cuki hangja van és ahogy köszön nekem mindig, imádom!!!:D Dórika édes lehet, ahogy segít teregetni!!!!!:D
Annyira bírnék egy ilyen felállást!!!:D
Jó volt beszélgetni!!! Tsók!!!:-)

Kép
bodza2005

Kedves Albi!
Akkor már szép kis pocakod ban :lol: :lol: :lol:
Csak rugdosson,ez a dolga. A kis drága!!!!
Köszi a kérdésedet,minden unoka jól van,elevenek,kis rosszaságok,de nagyon édesek.Néha betegeskednek de ebbe az időben ez nem is csoda. A Renáta bölcsibe jár,nagyon szereti és már teljesen szobatiszta lassan 5 hónapja.Nagyon ügyes a kis csaj.
Puszi és pocaksimi!!!!!

Szépem!
Remélem nem kell lefújni,és mehetsz tovább.Bízzunk benne. Kép
szurikáta56

Szurika!De jó neked,már unokácskák is boldogítanak! :)

Bodzi!Mit csi????Fini lett a padlizsánkrém???A paradicsom milye formában ment bele????
hanyatka

Albika! Milyen nagy már Petibaba!!!!!:D

Hanyi! Szuperjók az oldalak!!!!:D

Kép
bodza2005

Andink!alukálsz???
hanyatka

Hanyim!
Fini lett, jó sok! :lol:
Megpároltam, lehúztam a héját és azt is beleturmixoltam.
Most gulyalé! :-)

Kép
bodza2005

Emke:

Én idén júniusban kerestem fel a Dévai Intézetet. Azóta járok oda.
Október-Novemberben inszemeim voltak. A második majdnem sikerült.

Most lesz az első lombikom januárban, mert túl vagyunk 6. inszemen is.

Az előző intézetben kaptam Merkformint az inzulinreszisztenciára.

Mindenről beszámoltam az első konzultáción Dévai doktornak.
Én úgy vettem észre, hogy nem támogatja túságosan az ilyen jellegű gyógyszerezést. Amikor felkerestem a Dévai intézetet nálam már beállt a normál szintre a cukor.

Az IR elméletileg nem múlik el teljesen soha, ha már egyszer kialakult.
A gyógyszer helyreállítja a normál cukorvezérlést, de életünk végéig diétázni és tornázni kell, hogy nem romoljanak az értékek.Csak ezzel tudod/juk szinten tartani a cukorszintet.
Időnként tanácsos terheléses cukorvizsgálatra elmenni.
De a reggeli éhgyomros cukorszint 5.6-6.0 között van, az már rossz tendenciát mutat egy reproduktiv korban lévő nőnél.

Remélem tudtam segíteni kicsit.

Én nem merném szedni terhesség alatt, rá van írva, hogy terhesség alatt tilos. Utána olvastam, nincsenek klinikai tapasztalatok arra nézve, hogy milyen hatást gyakorolhat a terhesség alatti szedése a babókra. Kicsit kockázatosnak tartom, és Dévai szerint is az!!
andi67

Nem alukálok Hanyikám, csak megimádtam egy kicsit a tündemackómat mikor hazaért.

De szerintem korán megyek tentikélni, mert olyan fáradtka vagyok, és egész nap itt nyüzsögtem és firkáltam a hozzászólásokat.

Szépem ne keseredj el nagyon. Igaza van a Mi Anya-Bodzinknak 3x15 perc futrinka segít. Hétfőre meglásd rendben lesz minden. Összekapják a tréfi-tüszők magukat. Most csak incselkednek veled. Meglásd hétfőn rendben lesz minden. Nagyon szorítok, hogy ne kelljen visszafordulnod. ++++++
andi67

Hanyatka!
Tényleg jó dolog unokázni :lol: :lol:

Emke!

A merkformint nem lehet terhesség alatt szedni.
Ha nem tul magasak az értékeid akkor nagyon pontos ch diétával egyensúlyban tudod tartani.
Az én barátnőm mind a két gyermekét terhességi diabetesszel hordta ki és megúszta diétával. (az élet fintora hogy diabetológiai szakasszisztens ) és a gyermekek teljesen egészségesek és szépen fejlődtek a pociban is.De semmi lazaság,minden utasítást be kell tartani!!!!
Üdv. Szurikáta Kép
szurikáta56

köszi csajok a biztatást, majd valamit kitalálok, nagyon remélem, hogy nem kell megállni, mert az elég szemét dolog lenne...
majd visszaolvasok, h mit csacsogtatok ennyit, de valszeg már csak holnap, mert hulla fáradt vagyok.

puszi mindenkinek, azért még benézek, csak tévézgetek kissé. egy kis hanyatfekve bicikli se lehet rossz, ugye? :) kipróbálom.
szépem

Szurikám helyesen röfögtem ezek szerint Emkének.
Na ezért nem ehetek zsömlét mert kiszalad belőlem a cukor :lol: :lol: :lol: :lol:
andi67

sziasztok lányok!

bocsánat, hogy nem jeleltem ilyen sokáig. azért olvastalak ám benneteket, és követtem a nagy eseményket! :)

Csekának nagy gratula Danibabához :!:

Mi kihagytuk a decembert, most ráfutunk a harmadik inszeminációra. Hétfőn reggel már ott fogok toporogni az ajtó előtt.

Bodza! Olyan jó látni azt a kis borsót... :D

Olyan sokféléről írtatok, hogy most nem is tudok mindenre reagálni, de az örökbefogadásos téma nagyon megérintett. Én már nagyon régóta (sokkal régebb óta, minthogy terhességre és szülésre gondoltam volna) elhatároztam, hogy mindenképp örökbe fogok fogadni legalább egy gyereket. És ez a szilárd elhatározásom azóta sem változott.

Akkor még nem tudtam, hogy a sajátot ilyen nehezen fogom összehozni.

De abban biztos voltam már akkor is, hogy ha a saját gyereke(i)mnek csak annyit mutatok meg a világból, hogy be lehet fogadni egy "nemkívánt" gyereket, hogy lehet szeretetben egy családként élni, esélyt adva ezzel egy szerencsétlen sorsra ítélt emberkének a teljes életre, hogy alapvetően nincs különbség ember és ember között, csak mindannyian mások vagyunk, és nincsenek előre determinált rossz tulajdonságok, csak előítéletek, akkor átadtam nekik mindazt, ami számomra fontos vezérlő elv az életben: az emberszeretetet, a nyitottságot, a toleranciát.

Szóval én biztosan örökbefogadok majd egy kisembert. Remélem, hogy lesz mellette egy saját is. Ha nem, akkor úgy lesz jó.
Vendég

ANGYAL :D :D :D :D :D :D :D juuuuuuuuj, de jóóóóóóóóó :oops:
nagy ölelés!

szépem... jaj.. de ne add fel.. igen, két három nap alatt igenis csodák történhetnek még.. hajrá-hajrá szorítok, hogy nőjenek!!!!!

katócom, szaladgálós napom volt nagyon.. ezért tűntem el.. :)

emke üdv köztünk :)
yamita

hanyatka

Andikám!
Most már értem :lol:
szurikáta56

jaj, most látom, hogy hiányoltatok! köszönöm szépen.

ti nem hiányoztatok, mert én olvastalak benneteket :D :D

szeder, hanyat, plümő! inszemes társaim! ti is indultok most januárban ugye?
Vendég

Angyal! Nagyon drukkoltam ám neked is decemberben! Nagyon örülök, hogy sikerült, és hogy ketten is vannak, az fantasztikus! :D

Szépem: nekem is a múltkor 2 nap alatt tökre megugrottak a petéim! úgyhogy, kitartás, jó lesz az!
Vendég

szaladok nyuszikák, a férjuram rosszallását fejezte ki, hogy itt rohadok.. :(
pusziiii
yamita

hanyatka

Senki!Jó hogy jöttél:)
Én is indulok most ha megjön a menszim,ugyanis 2 napja késik!!!!
hanyatka

hanyatka

Hanyat! Késik??? Az még lehet jó hír is, nem?
Vendég

Senki uccu neki hétfőtől.
Lesz neked saját ne izgulj! Menni fognak a drukkok és a sok pozítiv gondolat.
Örökbefogadással kapcsolatban egy platformon vagyunk. Ugyanígy gondoljuk a párommal. Csak mi külföldről szeretnénk exotikus babát! Persze elsősorban saját mellé.

Szurikátám akkor mostmár mindent tudsz rólam. :lol: :lol:

Yamikám menj ölelgesd a te szépszeműdet én is lassan elköszönök, mert alig láttuk egymást egész héten a tündérmackómmal.
andi67

Kép

Jó éjt lánykák, traccsizatok még én elvonultam és elköszöntem!
andi67

Én is elköszönök,jó éjt mindenkinek! Kép
szurikáta56

Drágáim!!!!

Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációkat D :D :D !!!!!
Azóta is "pörgünk" ezerrel,mi lesz ezután????
Pici a lakásunk,itt nem férünk el,hisz nagycsaládosok leszünk :lol: :lol:
Most nézelődhetünk,mit csináljunk.....épitkezés vagy házvétel?????

Millió puszi és virtuális ölelés!!!!!!!!!
Most már Ti jöttök,HAJRÁ ......:D !!!!!!!!!!!
angyal73

Sziasztok!
Februárapu pancsol, gondoltam, addig felugrom ide egy kicsit.
Igen, ahogy Ági is írta, télleg elég zizzent vagyok mostanában, ha leülök, el is alszom, amikor nem alszom, szédelgek. (Vettek vért szerdán, jövő hétre kiderül, van-e valami gond, szerintem egyszerű vérszegénység, megrágcsálom a kapukulcsot, oszt kész...) Ráadásul az íróasztalon állt a karácsonyfa, így vasárnapig teljesen lehetetlen volt a gép elé ülni.
Na, mindegy, ennyi igazolatlan hiányzás talán belefér :)
Danibabát olvastam (szerdán, talán), de arra már nem volt energiám, hogy írjak is. Most írom:

CSEKA, GRATULÁLUNK, NAGYON ÖRÜLÜNK NEKTEK!

Egyébként velünk minden rendben, a fiúcska még mindig fiúcska, elég egyértelműen látszott az UH-on. Az jó, hogy szépen befordult már a megfelelő irányba, bár a Doktorbácsi szerint eléggé lent van, amit úgy értelmeztem, hogy nem nagy baj, de azért vigyázzak magamra, tegyem fel a lábam, amikor lehet, stb.
Egyébként most szerdán voltunk a dokinknál-aki-nem-Dévai, és olyan fura volt, mert pont egy évvel ezelőtt, tavaly január 9-én voltunk először Dévainál. Reméltem, de nem hittem, hogy egy évvel később itt fogunk tartani.
Láttam a táblázatot is, mindenkinek nagyon drukkolok, aki éppen benne van, vagy mostanában kezd!
Jó éjt!
f.
február

sziasztok
Angyal
Hatalmas Gratulációm!!!Ikres kismami. :lol:
Bodza
Köszönöm, aranyos vagy! Igazad volt, csak egy kicsit magam alatt vagyok ha éppen a nehéz napjaimat élem. Aludtam rá egyet, és be kellett látnom, hogy nem úgy reagáltam ahogyan kellett volna. Kezdjünk új lappal... :wink:
Szépem
Még össze szedhetik magukat a többiek is. Tudod, hogy apánk néha ránk szokott ijeszteni, aztán mégis oké lesz a vége. Szóval szóritok!!!!!
Február
Hiányoztál, örülök, hogy jól vagytok. Akkor mostmár tuti kisfiad lesz. Milyen nevet adtok majd?
Albi
Sokat jelentet a privid, egész nap itt ültem a gép előtt és olvasgattam mit írtok, .. :oops:
Emke29
Megkérdezhetem, hogy kihez jártál.? Kaáliból jöttem át én is, nekem 3 inszeminációm, és 3 lombikom volt ott. ( mint neked is)
Katóc
19 órára értem haza Apánktól, jó híreim nincsenek.Ebben a hónapban nem fogok kezdeni. Gyulladásom van, kaptam rá gyógyszereket. Még mindig szednem kell a foggátlót. Február elején kell vissza mennem újra. Aztán ha jó lesz a kenet, akkor kezdhetek, ha nem talán elhúzodik akár márciusig is.Nem vagyok boldog, sőt haza felé egy süteményt is megettem, mert annyira padlóra kerültem. Nem voltak sokan, kettő kismami és egy szimpatikus szöke csajszi. Vérvételre holnap nem kell mennem, majd akkor ha a köv hónapban vége van a gyógyszer szedésnek.

Nem hallott valaki Madaranról (Anna)???

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Mátrai borzas
A húst besózzuk, borsozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, sót, borsot, köményt, belereszeljük a hagymát, fokhagymát, és almareszelőn a krumplit. Sűrű masszának kell lenni. Ha nem elég sűrű még tehetünk bele lisztet.
A húst lisztbe forgatjuk, és a masszába mártva nem túl forró olajban kisütjük. A megsült húsokat lecsepegtetjük az olajtól, tálra rendezzük, tetejére tejfölt kenünk, és egy kevés olajban felszeletelt fokhagymát pirítunk, egy keveset teszünk a tejföl tetejére. Petrezselyemmel díszítjük. Köretnek bár mi illik hozzá.

Bakonyi szelet:

4-6 kisebb szelet pulyka vagy sertés szelet hús
50 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
fűszerek, liszt

A szelet húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd kis vizet öntünk alá és majdnem puhára pároljuk. Egy lábasban a füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk (aki nem szereti benne a pörcöt, kiszedheti, én benn hagyom). Egy kp. fej hagymát a zsíron megdinsztelünk, lehúzva a tűzről 2 teáskanál paprikát adunk hozzá, felöntjük kb. fél dl vízzel, beletesszük a laskára vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, kis fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, míg jól levet enged. 1 pohár tejfelben elkeverünk 1 evőkanál lisztet, a gomba levéből is teszünk hozzá, belekeverjük. Belerakjuk a húsokat és fedő alatt még 10-15 percet összefőzzük.
Nokedlivel a legfinomabb.

Búbos hús

5 szelet sertéskaraj
Kb. fél cs. sültcsirke fűszer

Töltelékhez:
2 db setés májkrém
3 db zsemle belseje (áztatva, kinyomva)
2 egész tojás
1 kis fej hagyma
3 ek. olaj
petrezselyem zöld
2 csipet majoranna
1 csapott mokkáskanál bors

15-20 dkg trappista sajt

A húsokat befűszerezzük sült csirke fűszerrel, utána jól kiklopfoljuk, és hirtelen a kb. 3 ek olajban kisütjük. Kivesszük, és félre tesszük.

Elkészítjük a tölteléket: A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk és az olajban amibe húsokat kisütöttük megfonnyasszuk. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálban, villával összekeverjük a máj konzervvel (csomómentesen) .Hozzáadjuk a vöröshagymát, petrezselyem zöldet, majorannát, bors, és a sót., és végül a tojást. (Az állaga ne legyen nagyon puha)

A húsokra szépen ráhalmozzuk a tölteléket, és kizsírozott tepsibe, vagy jénaiba rakjuk. Pici vizet kell alá önteni. A sajtot félidőben kell rátenni, és akkor finom ropogós lesz (én sajnos kicsit későn tettem rá) .
Először letakarva, és az utolsó 15 percben fóliát levéve sütjük.
Sütés: légkeveréssel 1 óra. Az első 10 percben 190 fok végül 165-170fokon.

Talán így könnyebb lesz a hús evés. Ha gondoljátok majd keresek még jó recepteket. Ezeket én kipróbáltam és nagyon finomak lettek. Ezért elég sűrűn el is készítem. :wink:

kagyló

Kép

kagyló

Kedves Kagyló!

Nagyon fincsi dolgok receptjeit írtad le. Sajnálom, hogy nem kezdhetsz most. De hamar elszáll ez a pár nap meglásd!

Kedves Szépem!

Nekem az a tapasztalatom (6. lombikból), hogy nem árt, ha kicsit hosszabban érnek azok a petikék. Ne izgulj!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Kagyló, a debreceni Kaáliba jártunk Dr. Bodnár Bélához, 3 lombikunk volt ott,de csak egyszer volt ET mert két alkalommal nem termékenyültek meg a sejtek, ezért jöttünk el.

Andi, én is úgy gondoltam, hogy diétával, ill. rendszeres mozgással okés lesz a dolog, meg nálam nem is egyértelmü az IR, a doktornő szerint határeset vagyok, de felirta a meforált. Még nem kezdtem el szedni.
Amúgy van egy hires endokrinológus Dr Petrányi, közétett egy pár cikket evvel kapcs., szerinte nem káros. Én is tudom,hogy mit ir a tájékoztatóban a gyogyszerről és nekem is vannak fenntartásaim, viszont már volt egy vetélésem, meg egy pár sikertelen lombikom és mostmár nagyon szeretnék a biztosra menni, úgyhogy minden ilyen jellegü rizikót ki akarok küszöbölni.
Jó éjt mindenkinek!
emke29

DRÁGA PLÜMEK!!!

UTÓLAGOSAN IS NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÉS MIELŐBBI BABÁSODÁST KÍVÁNOK!!!!

CUPPP
hanyatka

Kagyló!
Örvendek,hogy mégis visszajöttél,annak viszont nem,hogy még mindig nem kezdhetsz:( Sajnálom:(
Próbáld valamivel elfogalni magad,hogy kicsit kikapcsolj és gyere sűrűn közénk.Drukkolok,hogy a február sikeresen induljon!!!

Köszönjük a recepteket, a borzacskát én is szoktam sütni,nagyon szeretjük.

Szép álmokat!!!
hanyatka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?