A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs :) téged agyonverni egy úticélért, mikor azurad éjt nappallá dolgoz karácsonykor is? na ezt nevezem én lehetetlennek. ha a madiv-szigetekre vagy dél-afrikába mennétek 1 hónapra, akkor se tudok senkit, aki jobban megérdemelné nálatok

Burda nálunk is van, úgy 20 évnyi mennyiség :lol:

Ancsi:) tök mindegy, hogy géz vagy távfűtés, mindkettő átalány és kifizethetetlen. ha lehet, panelba nem mennék, ha nem lehet, akkor igen :lol: azért őrmező már messze van, onnan én nem tudok eljutni csillaghegyre vagy óbudára - ha ott leszek óvónéni. a jó és egyszerű közlekedés fő szempont. költözni nem szeretnék gyakran.

Rylie :) kicsit zajos, az igaz :lol:
indianyo

Csajok:
tudja valaki a Bártfais UH telefonszámát?Csak du. lehet időpontra menni?

petergabi

Indi,
egyetértek a ne vegyünk külföldi árut, ha van magyarban is, de csak mértékkel. 2 napja pl a diósdi Intersparban próbáltunk Eszterrel almát válogatni, és a magyar fagyott, csúnya volt, és 30 ft-tal drágábban volt pöpec osztrák, vessetek meg, de a sógorét vettem.

Ancsi, :D
te meg ne hallgass senkire, csak rám: ha te 30 éve eszed azt a kaját, amit, akkor csak azért, h Lencse "egészségeset" egyen, ne térj meg, mert belebolondulsz. Egyetek csak ami jólesik, bár szerintem mindent mértékkel (lisztet IS, tejet IS, húst IS, zsírt IS, margarint IS, és ha nagyon muszáj és jólesik ilyen madárkajákat meg fűrészpor-táblákat is, de azt méginkább mértékkel. :lol: )
Mondjuk én könnyen beszélek, mert Eszter annyi zöldséget és gyümit eszik meg, mint 4 másik gyerek összesen, és édességet csak mértékkel, de én akkor se ennék túlreformul, ha példát kéne mutatnom: magam megerőszakolása és hamis példamutatás végett kisiklana az egész nálunk. :roll:
Vizsgához gratula!!!

Indi,
lakáshoz +++, és 50ért sztem biztos kapsz egy picurt, és esetleg egy ügynök is segíthet, mert akkor csak őt abajgatod, aki adja a címeket, és nem az lesz, h felhívsz 85 tel.számot, amiből 84et leteszel, mert ügynök. ++
neet
neet

Indi: költözés tök jó, ebben az árfekvésben tényleg fogsz találni, nagoyn sok a kiadó lakás.... És tényleg irodával lehet, hogy jobban jársz, mert neki elmondod mit kérsz és prezentálja a címeket, hiszen neki az a jó, hogy keressen neked és a kiadó pedig fizetni a százalékot. :-)

Curse: jaj... ti szegények, nem irigyellek a kórház miatt.... Én ha csak rá gondolok a helyre már kifordul a gyomrom és fosizok. Ha székrekedésem lesz valaha, tuti megyek egy kört arra. Sajnos nekünk még van egy műtét ott hátra, előre rémálmaim vannak.

Rájli: gátmasszással tényleg fel tudod a gátat készíteni. Van a weledának jó készítménye, de kutyulhatsz te is, pl. az orbáncfűolaj, muskotályoszsálya párosítás nagyon jó. Ez utóbbit csak a nagyon vége felé használd. :-)

Magunkról gyorsan: sajnos Fanni lába még mindig nem az igazi, még mindig nem járhat, sőt mászni sem hajlandó. Szóval olyan 9-10 hónapo szinten elnyusszog... :-) De nagyon hősies, mert fel sem akar állni, egy igazi tündér. 15-én kontroll, sajnos a múltkori röntgen azt mutatta, hogy nagyon leépültek a csontsejtek. :-( Reméljük most hogy kicsit mozgatja jobb lesz. Sajnos a munka mellett nincs időm topicolni, pedig szívesen olvasnálak titeket.

Kép
Kép
johanna1975

lányok,
ha van egy kis energiátok Ránk is gondolni: Attinak két napja magas láza van a 2hós oltástól...:-(És nem bágyadt, hanem nyűgös...:-(
Kösziiii
szelloke

"Indi írta:
Ancsi:) tök mindegy, hogy géz vagy távfűtés, mindkettő átalány és kifizethetetlen."

dehogyis átalány. a gáz mérésére a gázóra szolgál, ezért szokták kihangsúlyozni, hogy egyedi gázfűtéses egy lakás, hogy mindenki a fogyasztása alapján fizet. (sőt már mérhető távfűtés is van, de az is drágább, mint a gáz) az más tészta, hogy egyes családok úgy döntenek inkább gázátalányt fizetnek és tavasszal számolnak el a szolgáltatóval. (óraállás szerint, tehát nem igazi átalány) én nem hagyom, hogy használják nyáron a pénzemet, s a tényleges fogyasztás alapján fizetek.

azt nem tudtam, hogy hol lesz az új melóhelyed, de akkor Óbudán fix, hogy találsz jó lakást, mert kb. hasonló árakban vannak ott is, s van egy jó pár idősebb ház, ami nem panel, hanem mondjuk beton-tégla és egyedi gázfűtéses (parapet van kívül az ablak alatt). itt majd te szabályozod, hogy mennyit fogyasztasz, nyáron pl. szinte alig, ergo ennyit is fizetsz. ott a Bogdáni út környékén (régi pasim lakott arra) láttam egy csomó régebbi lakást, kis szimpik, 3-4 emeletesek lehettek a házak, mindenhol parapet volt a konvektornak.

bocs, hogy ide nyomom be, de nekem elsőre igen szimpi, s a rezsiből sincs vita:

Típus: tégla építésű lakás
Bérleti díj: 40 e Ft/hó
Alapterület: 38 m²
Szobák száma: 1
Emelet: földszint
Fűtés: gáz (konvektor)
Komfort: komfortos
Bútorozott: igen
Csillaghegyen, jó közlekedésnél kiadó egy bútorozott garzon egy 2 lakásos családi házban. Kertre néző, elsősorban pároknak, fixen 20 ezer forint rezsivel ( korlátlan fogyasztás). Minimum egy évre, érdeklődni a 20-374-6431 számon lehet.

s egy érdekes adalék a gáz témához, mindenki okulására. újonnan épített, tehát korszerű technológiával készült lakást tényleg olcsóbb kifűteni, mint a régit. minden hónapban diktálom a fogyaszást, tehát még csak az se lehet, hogy majd egyszer jön egy bazi nagy számla. nem! saját gázkazánunk van, saját mérőnk, és eddig 7000 Ft-nál sose volt magasabb a gázszámla, pedig 22-23 fokra fűtök napközben, éjjel meg 21,5-re. lehet, hogy a jövő havi majd lesz vagy 10eft, de még az is pite ahhoz képest, hogy ez szolgáltatja a melegvizet is számunkra, ami eddig (régi lakásban) villanybojlerrel volt vagy havi 4-5eFt.
ancsipancsi

Neet :) és milyne jól tetted! Honfivér nem dobog bennem sem, ha rothadó szottyadt áruról van szó...Én arról beszélek, hogy télviz idején ne együnk egyiptomi paradicsomot meg ausztrál uborkát, együk ezeket akkor, amikor nálunk teremnek, mindenkinek jobb lenne. télen téli és nyári elálló dolgokat együnk.
indianyo

Ancsi :) nekünk gázfűtésünk van. átalányt fizetünk és év végén rendezzük a különbözetet. szerintem nem vagyunk egyedi eset.... és sose kapunk vissza :wink:
indianyo

Indi,
bennem dobog valami ilyesmi, de annyira afelé haladunk, h kiköltözzön belőlem.. :cry: meg mióta észrevettem, h kb a létminimumot keresem, egy pici plusszal, igazából leszarom a dobogást. És ha egyre többen így gondoljuk, egyre szomorúbb lesz a tényállás...

Szellőke,
Attidnak +++ és persze neked is! :D 1-2 nap, és semmi baja sem lesz már, ha tényleg csak az oltás a ludas! Így legyen.

Fanni lábának továbbra is ++++++++++++.
neet
neet

Szellőke, az oltás homeopátiás kivezetőszerét nem próbáljátok ki Attinak? még nincs késő (de később sincs, ezt évekkel később is meg lehet tenni), és most biztos sokat segítene, hogy a kellemetlenségeket megszüntesse.

Többieknek is szól, hátha vkit még érint, hogy a 2 hós (és a többi DPT-Hib) oltás kivezetőszere most váltott nevet, Infanrix IPV+Hib lett a neve, a hatóanyag nem változott! szóval ezért nem kell újat venni, de már így kell kérni, ha vki épp venni készül.

Ancsi, nem tudom, hogyan csináljátok, de tuti jól. Mi mondjuk nem esünk semmilyen kedvezménybe, de minden hónapban 25e körül vana gázszámlánk, egy hasonló méretű, fűtésű, hőfokú, új lakásra...

Macs, kivi vagyok, hová mentek, csak hogy együtt örülhessek veletek, mert szerintem is nagyon megérdemlitek :)
Füles és Igi sokszor eszembe jutnak, és nagyon sok +++ a bölcsihez!!!!

a MOM parki tali mikor volt/lesz?

Johi! Fannikának soksok++++! a mélre válaszolok ígérem és remélem,a jövő héten tudunk is menni látogatni Titeket! :)
most kezdem assan összeszedni magamat, lenyomtam 3 extrazúzós napot, 3-4 óra alvással, de elkészültem a munkám 80%-ával :roll:

Rylie, ha szeretted a Match Pointot, akkor tetszeni fog a Cassandra, Egyébként nem biztos, mert ez megint nagyon filozofikus, sok utalással a Bűn és bűnhődésre :P Az Iszka nagyon sírós, én már az előzetest végig bőgtem, utálom, ha gyerekeket bántanak, vagy rossz sorsuk van a felnőttek miatt :? pocakkal ez pláne nem nyerő mozi :(
válassz vmi vidámat, pl. az Anyád lehetnék (romantikus, de szellemes), Macskafogó 2. vagy a Drágaságom :)

Gabi, jól emléxel, a Bártfai UH csak délutánonként bejelentkezős! T: (+36-1) 464-8777

votiv 8)
votiv

Indi, épp a napokban beszéltünk erről a dédivel, hogy pár évvel ezelőtt, de még tavaly sem volt így, hogy egész évben lehet kapni hónapos retket meg újhagymát :shock:
Persze ez elsősorban kényelmes, hiszen bármikor ehetünk azt, amit megkívánunk, de ezek a szegény növények vagy üvegházasak, vagy génkezeltek, vagy a jó ég tudja, mi és honnan jönnek, de se az ízűk, se a színük nem olyan, mint kellene... nekem az is durva, hogy egész télen van szőlő, meg dinnye :o néha elcsábulok, pl. veszek zsenge karalábét a levesbe, de a dinnyére télen nem vágyom, a narancssárga paradicsomra meg még kevésbé :?
Sajnos nálunk se nagy gyümölcsevő Istók, ill. nagyon rapszodikus. Pár hete viszont új sláger nála a HAGYMA! mégiscsak igaz magyar legény a fiam, úgy eszi, mint az almát! :lol:

most hozza a Mácsilit (a tesómtól kapott egy posztert, azóta Talmácsi neki az összes motoros), hogy pusziljam meg a bukósakát :x :lol:

votiv 8)
votiv

Bár én nem szoktam mozit ajánlani-nem ajánlani, de a MACSKAFOGÓ 2-t AKKOR SE NÉZZÉTEK MEG, HA NEM MEGY MÁS A MOZIBAN :!: Egy év teljes mozimegvonás után azt gondoltam, bármi szart bevesz a gyomrom, sőt, még tetszeni is fog, de ez annyira katasztrófa, hogy még egy 100 forintos dvd-n se kellene. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

bocs a kirohanásért, de mi nagy Macskafogó rajongók vagyunk, és nekünk ez nagyon nagy csalódás volt :cry: :cry: :cry: :cry: (pláne, hogy a jegyárak mellé még plusz 4500 forintot kiadtunk bébiszitterre is)

Votiv!
Momos tali ma volt :cry: Azt hittem tudsz róla, most annyira bánt, hogy nem dobtam egy sms-t :cry:

Rylie!
Igen, amit apa csinál :lol: Elvileg csinálhatod magadnak is, csak úgy nehezen kivitelezhető. Nekünk bevált 8)

gáz: tekintve, hogy Ancsiék szomszédai vagyunk, hasonló számlákról számolhatok be.

Szellőke!
Attidnak++++++++++++++++++++++++++++++

Curse!
Mi van veletek???????? Adél ugye jól van, nincs semmi baj?
zuzmo1

Zuzi, sebaj, majd legközelebb! :D

ma úgysem tudtam volna menni, reggel lett volna a leadásom, ehhez képest még du 1-kor is itt görcsöltem rajta :( -10e Ft a fizumból :( de lehet, hogy csak "viccelt" a főnök? :roll: :(

Nukada, én úgy látom, hogy tök jól haladtok mindennel! :) Áltlában én is akkor csüggedek el, amikor már jól kezdenek alakulni a dolgok, csak már nagyon kitettem a lelkem, és még nem látom a fényt az alagút végén. De remélem, Te hamarosan meglátod :D

Voltunk tegnap a fejlesztőben, csak úgy játszani. Van bent most egy pedál nélküli bicaj, amit Isti kipróbált, és irtóra bejött neki, és nagyon-nagyon jót tenne neki az egyensúlyozás meg a sok kitámasztás, úgyhogy most ilyet keresek neki.

Nagyon büszke voltam a kisfiamra, mert épp egy 8-10 éves, súlyosan sérült (mozgás- és szellemi) kisfiút tornáztattak, és Istikém olyan kedvesen játszott vele, forgatta az ikeás tojásfotelben, és a világ legtermészetesebb módján barátkozott vele, a kisfiú is olyan boldog volt, már amennyire ki tudta mutatni szegényke :)
Egy felnőtt ilyenkor már sajnálkozik, vagy megijed, vagy szörnyűlködik, de egy gyerek annyira nem lát különbséget... :)

Kornél mesélte, hogy valaki névtelenül feljelentette őket a budaörsi önkormányzatnál, és kijöttek vizsgálódni :? az engedélyeikkel mindent rendben találtak, nem volt gond. De akkor is, ez mélységesen fölháborító! :evil: kinek jut eszébe/áll érdekében ilyen??? :evil:

votiv 8)
votiv

Votiv :) fejlesztő :( az itteni meg- és kidumálás hatása is lehetett akár :? de jó, hogy midnen rendben, végülis pozitivan csattant el a dolog ezek szerint, msot már nicns, aki piszkálja őket. feljelentés pedig népi sport, tudod

Istók és a bukósaka :) én nap-mint-nap boldogsággal figyelem a tökéletesen elfogadó gyerekemet, ahogy egy aranyos kis koszos cigánygyerekhez ugyanolyan mosolygósan szól, mint egy jóillatú szőke loknis babához(megtörtént) és a kerekesszékes bácsit megtolta az utcán, a botos nehezen járónak is odakiáltott, hgoy szia pápi bot bot - na itt van az én óriási felelősségem, hgoy ez meg is maradjon (nekem is van saram ezügyben bőven, pedig én az erősen mérsékelten előitéletes kategória vagyok)

Na erről egy gyerekkórházas történet: Heim Pál, szabolcsi cigánycsalád, kislány másfél éves forma, kistermetű, gyakran lázas, nem nő, nem hizik. Mit tesz a kórház? felveszik a gyereket, mondván biztos éheztetik vagy nem törődnek vele, anyát pedig azzal az ürüggyel, hogy nincs szabad anyás szoba és az osztályon nem maradhat - hazaküldik. Egy rendkivül kedves, gyereküket a végtelenségig gyengéden - és okosan! - szerető nagyon egyszerű család. Na én jól kiokositottam, hogy ne hagyja magét, legközelebb ha megy, ne engedje magát elzavarni, mert joga van hozzá, hgoy a gyerekével legyen. Így is tett - nem tetszett a személyzetnek, de végül az itthoni gyerekorvos telefonjának hatására megengedték neki, hgoy maradjon. A verdikt: krónikus vashiány, aminek oka nem a táplálkozásban van, keresik. Na ezt a hosszút csak azrét irtam le, mert ilyenek vagyunk mi felnőttek, mindannyian. sajnos.
indianyo

Vot,
én még jobban sajnálom,h elfelejtettem szólni... :roll: :oops:

Istinek meg nem lenne jó egy sima bicaj, amiről leszeded a pedálokat? később meg vissza lehet rakni. Ismerősék igy csinálták, nekem tetszett.

Sztem gyereke válogatja, hogy lát e különbséget egészséges és nem egészséges ember között. Azért a gyerekek is megtudnak lepődni, ez akár tűnhet úgy is, mintha megijednének.
Viszont, soha nem felejtem el, hogy B IMÁDTA Levi uncsitesóját, amikor kicsi volt, akinek vannak problémái, és én mindig arra gondoltam ,hogy ezek az emberek tudják az IGAZSÁGOT, és amig kicsi a gyerek, ezt ők is értik, és ezért az a mérhetetlen harmónia közöttük. HA olyan a gyerek, aki nem ijed meg. Szóval, LÉGY NAGYON BÜSZKE a fiadra!!!!!!!!!
Sztem B már simán megijedne egy nagyon beteg gyerektől, csak azért, mert nem találkozik beteg gyerekekkel túl gyakran.
Kornélék NÉVTELEN feljelentése meg: hányás. Még akkor is, ha nem a szivem csücske ez a Kornél bácsi.

Rid, Zuzi, Macs, Juc,
JÓ volt. Köszönöm!

Gabi,
kerestelek sms-ben. Mikor jöttök Bártfaiba? Vagy adjam oda MG-nak??? :lol:
zsancikant

Votiv,
németo.-ban létezik, Laufrad a neve, Soosoo okosított ki :) De ők is azt csinálták, amit Zsanci mondott: normál bicikliről pedál le, gyerek megtanul rajta egyensúlyozni, aztán pedál vissza, és mehet két keréken :lol:

Macs, köszi a cédéket, Zuzi, neked pedig a megőrzést :D :D

Most csak ennyi kutyafuttában, szépjóestét mindenkinek :lol:

v
kisün

Indi, sajnos ha sokat piszkálják őket, akkor a biai önkormi esetleg a kistérségi vezető Budaörsnek fejet hajtva bármikor, bármilyen indokkal visszavonhatja az engedélyüket. Ez van... :?

votiv 8)
votiv

Votiv,
feljelentés, főleg névtelen: gyáva ember az ilyen :evil: De annyit azért engedj meg hozzátennem, hogy Kornél itteni megnyilvánulásai azért nálam is rendesen kihúzták a gyufát, nem szakmailag, mert ahhoz semennyire sem értek, de emberileg finoman szólva nem volt a toppon...
kisün

magyarán szólva azért úgy tűnt, elég konfrontatív típus :roll: :wink:
kisün

betegnek jobbulást, mint mindig, és soksok ++++++++++++++++++
kisün

Ó és Votiv,
motorosIsti: ruhafalván láttam harley davidson-os kapucnis felsőt, csak nem emléxem, mekkora volt, megkeresem, hátha megvan még :D
kisün

a mézeskalácsos talin :wink: anno Nuknál megbeszéltük, hogy tényleg nem volt szerencsés beírnia. Én nem is akartam ebbe bevonni, de aztán Nuktól kérte el az internetcímet, nem mintha Nuk bármiről is tehetne azzal, hogy megadta. Nagyon szerencsétlen helyzetben szólalt meg, kimondottan ellenséges és feszült hangulatban, rossz időben és rossz hangnemben, ami semmit sem tükrözött abból, ahogy dolgozik, sem szakmailag, sem emberileg.
de azért ez még "kevés" egy feljelentéshez, ebben biztosan egyetértünk!
azt is mondta, a végzettsége iránt különösen érdeklődtek...

azt már csak én teszem hozzá, hogy ugyan már miért nem azokat vizsgálják, akik abból élnek, hogy elhitetik a szülőkkel, hogy talpmasszázzsal visszanövesztik a sérült gyerekük agyát!????
vagy a feketén 5-6 ezerért házhoz járó, kitudjamilyen "Dévényeseket"? :?

votiv 8)
votiv

Laufrad: haverjainknak úton-útfélen van olyan, nagoyn jót tesz a gyereknek, mert nem tudja olyan természetellenesen tartani a lábfeét, mint a műanyag száguldozó motoron és nagoyn jól kell rajta egyensúlyozni. És szuperjó szuperszép kemény fából van, mindjárt teszek fel képet meg adok linket is. Dének is lesz majd :)

Nekem se szivem csücske Kornél, sőt. de attól még a fejlesztőt megtámadni brbrbr. no de ebben úgyis mindenki egyetért gondolom - aki vállalja a nevét :wink:

holnap nem vágyik valaki egy kis kávézásra velünk? szabadnaposak vagyunk, 3 napi munka után maga a földi paradicsom, Dominó már minden telefonba belekiabál, hgoy Szia bácsi, Barátok, Lajos :lol:
indianyo

az idézőjel pont azért van, mert nem a Dévény Annáékra gondolok...

Kisün, tnx! itt minálunk motor über állesz :wink:

konfrontatív, ez igaz. (és kicsit sértődős meg kicsit hirtelen) de nem a gyerekekkel, és nem is a szülőkkel!! a munkában végtelenül türelmes, önzetlen és nagyon jókedélyű :)
ugyan vannak kommunikációs problémák, de erről is simán lehet vele beszélgetni, és belátja azt is, ha hibázik. én egy nagyon jó embernek ismertem meg, akinek óriási hálával tartozom azóta is.
A kommunikációján meg dolgozik :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv:
Ez azóta is bánt, tudniillik Kornél majdhogy kicsalta :wink: :wink: tőlem a címet, azt mondta, te elfelejtetted megadni neki :lol: :lol: :lol: Lehetett volna annyi eszem :roll: :roll: :roll:
Motorozós Isti rulez 8) 8) 8)
És a kis barátnőnk hogy van? Növeszti már a 7. fogát?
Jövő héten már fussunk össze valahogy, bár mindketten olyan nagyon alfoglaltak vagyunk... :wink: :wink: :wink:

Indi, Neet:
Én teljesen magyar árú párti vagyok, de a paradicsom, hiába magyar, az ilyenkor egyszerűen halízü...
Viszont azt csúnya dolognak tartom, hogy német vöröshagymát kell árulni a corába... ( a karácsonyi osztrák pulykámról nem is beszélek, aki még mindig a mélyhűtőben csicsikál...)
Amúgy pont szombaton akadtam ki a Corában, mert volt "sima" sütőtök x forintért (csúnya sápadt, enm nézett ki valami finomnak) és volt bio sütőtök, nylonba csomagolva a biorészlegen x*10 ftért és UGYAN ÚGY nézett ki, sztem tutira ugyan az volt...

Voltunk ma fejlesztőben, jó volt, Zoli is kibírta, bocsi, de bővebben a blogban már leírtam, akit érdekel, úgyis elolvassa... :wink: :wink:

nukada

[quote="indianyo"]L írta:indianyoaufrad: haverjainknak úton-útfélen van olyan, nagoyn jót tesz a gyereknek, mert nem tudja olyan természetellenesen tartani a lábfeét, mint a műanyag száguldozó motoron

lassan kezdem azt hinni, hogy én csak olyan dolgokat veszek a gyerekemnek (és ő is csak aazokat szereti), amik megnyomorítják, egészségtelenné teszik, a haza ellen valók, és az ízlését is rombolják :shock: :shock: :shock: :shock:
zuzmo1

Indi, who the f . is Lajos? :lol:

holnap lapzárok, sajna nekünk nem jó :(

Laufradot szoktam látni vaterán, de most csak horror-áruak vannak.

votiv 8)
votiv

Indi:
Linket, linket, linket!!!!
remélem nem a németet teszed be, mert azt én nem értem...

Zuzi:
Pont ezért bírják a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Hát Vot,
titeket ugyanúgy leszánalmasozott, mint minket. "szánalmas ez az egész topikolás"...ha jól emlékszem. Tudom, nem ránk értette személy szerint, hanem az egész tejiparra, de akkor is... :roll:
de a névtelen feljelentés az nagyon szánalmas. és ez tényleg az.
ezek az úgynevezett NÉVTELEN NULLÁK.
és nekik rossz...
zsancikant

Macs: na áruld el!!! lécci, lécci,lécci, lécciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
akkor kicsit olyan lenne, mintha mi is utaznánk veled! VAgy nem kő ennyi potyautas ? ;)

Ríd: Lurdyba bizti nincs már a Drágaságom, mert ez egy régi film. A Szinbádban van csak már :? De nézd meg a www.pestiest.hu - n én is ott nyálaztam végig a mozikat.

Lindi: vulkántúra! Apám, de cooool!! Vigyetek magatokkal na na lécci, lécci, lécciiiiii! Bebújok a hátizsákba, egy terhes nő nem lehet feltűnő!! :lol: Mi az Etnán voltunk és annyira szupeeeeeeeeeeeeer volt, azóta is visszavágyom Szicilíára..hm....

Szellőke: Attinak ++++++++++++++

Indi: akkor mi vagyunk a kivételek, mert mi is általányba fizetjük az egyedi gázunkat és decemberben is és januárban is 0-ás számlánk volt! Az egész azon múlik, hogy helyes m3 legyen leadva! (se túl alacsony, se túl sok)

Votiv: köszi a film tippet! Sejtettem, hogy te majd megmondod a tuttit ;) Az Iszkánál sejtettem én, hogy nem nekem való...(most)..asszem marad a Drágaszágom :lol:

Zuz: Macsekfogóról én is ezt hallottam, ezért nem merném megnézni moziba drága pénzen. Megvárjuk még kijön dvd-n. Sajnálom, hogy szívtatok vele :(

R
rylie

Nuk :) képekhő nem kő nyelvtudás :lol:
indianyo

Votiv,
akkor legalább a hőszigetelést nem izélték el itt, ha már a hangok olyan csúnyán terjednek. (viszi a monolit vasbeton födém) tényleg jó hőszigetelő ez a 38-as ytong, meg az új nyílászárók, amiket amúgy folyton nyitogatok, mert még nedves a lakás, ki kell szellőztetni, meg frankó a kazán. viszont -jut eszembe -nálatok nem egyedi kazán van, hanem házközponti fűtés, nem? (mármint közös nagy kazán) mert akkor más a szitu, az drágább, járulékos költségek, "veszteségek", mahinációk. nálunk minden lakásnak saját kazánja van, hála a jó égnek.
nálatok milyen a hangszigetelés? én hallom, ha a szomszédban felettem kihúzzák az ágyat, vagy örjöng a gyerek, vagy hallgatják a zenét (állat módon), fapapucsban ugrálnak, kiabálnak, miegymás. a penészproblémád már megoldódott?

Zuzi,
örülök, hogy nem nálunk van a "hiba" :D, és nálatok is ilyenek a szlák. már akartam is kérdezni, hogy a földszinten milyen, mert ugye alattatok a garázs van. (node felettünk és alattunk meg napközben nem fűtenek, mert elhúznak melózni szerintem; psze azért sokat ér, hogy 3 oldalról érintkezünk más lakásokkal [hangzavarban száx].)
ancsipancsi

há, mos komolyan,
tényleg,
MI A BAJ a sima bicajjal, pedál nélkül???? az, h nem 30ezer, hanem csak 10?

Zuzi,
:mrgreen: szegény Bazsót meg sajnálom erőst, uganakkor az jut mindig eszembe,h egyébként meg, TE MENNYIRE SZERENCSÉS VAGY! :wink:
zsancikant

Indi:
Köszi, remélem nyáron már (ha nem is ilyet, mert ez úgy látom, inkább nagyobbacskáknak való) mi is száguldozunk valami járművön.

Ja és Réka nagy valószínűséggel rózsaszirom-dobáló lesz az unokahugom esküvőjén, mert kitolták augusztusra, remélem addigra fog már járni...

nálam sokkal okosabbak azt mondtaák, hogy 14 hónapos korára már nem lesz semmi baja... úgy legyen, ámen

nukada

Indi: tök jó ez a bicó!! De spec én már arra gondoltam, hogy nyárra lehet, hogy Kamilla kap egy rendes bicót. Vagy ez még korai egy alig múlt két évesnek?? :roll: A szomszéd kissrác bicóján szívesen elücsörgött már most nyáron,csak a lába nem ért még le neki...

ZSan: ki szerint szánalmas ez a topikolás?????????? :twisted:
Bár tulképpen leszarom...
nekem az a szánalmas, aki pl beírogat fikázásokat Nuk blogjába

R
rylie

Szelloke,
remélem kicsi fiad gyorsan jobban lesz, én is a kivezetőt akartam kérdezni, de nem is tudtam,h megváltozott a neve...
gyógyuljon gyorsan!!! egy két hónapos legényke még olyan picike... :roll:

Rylie,
Kornél mondta ezt odaát, a másik topikon.
és ez a legokosabb. Leszarni.
zsancikant

Zsanci, Rylie :) nekem nincs bajom a bicajjal, gondolom, életkorfüggő, hog melyik gyereket mikortól érdekli. Ez a futóbicaj egy spéci darab. telejesen másként működik, mint egy sima kerékpár, más a funkciója is. lehet mindkettő is egy gyereknek :) dének is van kis háromkerekű bicaja, de csak a kereke érdeklik, tologatni szreti, rá nem akar ülni. majd rájön az izére :)

Zuzi :) mit kéne válaszolnom erre?

Votiv :) Lajos a főnök, annyit hallja a gyerek emlegetni, nem csoda :lol:
indianyo

Zsan: milyen jó, hogy nekem nincs időm más topikokat szemmel követni ;)
Szerintem ez meg egy tök jó hely! Én kifejezetten szeretek itt veletek dumcsizni,és ezt most nem a terheshormonok mondatják velem :mrgreen:

Ja és Indi: és az is WOW, hogy ovónéni leszel Csillaghegyen!! W oviban gondolom, ugye? és akkor igazán egyenesbe jöttök majd, igaz?

R
rylie

Zsanci, én nem erre emlékszem, még hasonlóra se, de ha gondolod, keresd vissza.

normál biciklivel és fabicikli vagy runbike közt nincs ám ekkora árkülönbség, mindből van 10e - a csillagos égig. hogy fém v fa, az már csak szimpátia kérdése így.
a pedálleszerelést kipróbálnám, de Isti bringája még ehhez is túl nagy. apja vette, engem meg sem kérdezett, "meglepi" volt :roll:
2-3 év múlva talán tudja is majd használni, ha addig nem eszi meg a rozsda :?
úgyhogy kellene vennem neki addig is egy rendes bringát, és gondoltam, akkor már talán ilyet...
neki speciel jól is jön a fejlesztés, egyébként nemgen jutna eszembe "fejlesztőjátékokat" venni, már csak azért sem, mert általában emiatt horror az áruk.

Kismotort én a cipőgyalulás miatt rühellem :evil: már van spéci motoroscipőnk, egy vacak, amit szabad koptatni, de még így is előfordul, hogy pl. a nagyszülőknél nem azt adják rá, vagy "nem gondolták volna, hogy épp most motorozni akar a gyerek" :twisted:
már rég kellett volna vegyek egy cipőorrvédőt, igaz? :) de attól tartok, azt is túl későn adnák rá...

votiv 8)
votiv

Indi: Kamilla a 3kerekűt is úgy használja mint a cipőkoptatómotort :?

Nekem se kell sok az 1000-hez ;)

De ma megkíméllek benneteket és nem írok be még 22szer 8)

R
rylie

[quote="zuzmo1"]l írta:zuzmo1assan kezdem azt hinni, hogy én csak olyan dolgokat veszek a gyerekemnek (és ő is csak aazokat szereti), amik megnyomorítják, egészségtelenné teszik, a haza ellen valók, és az ízlését is rombolják :shock: :shock: :shock: :shock:

mielőtt ideges lennél, hát keress rá a Laufradra, s röhögd halálra magad! biztos nagyon frankó némelyik, node szerinted használható bármire is egy két kerekű bicaj, amin nincsen pedál??? (max. esésre, kelésre, szenvedésre) én már szenvedtem úgy bringán, hogy leesett a lánc, de meguntam s inkább hazatoltam.
(http://www.abc-holzspielzeug.de/holzfah ... d_4713.jpg)
ancsipancsi

jaaa, bocs, azt én nem olvastam! ezexerint jobb is :P

Ancsi, nekünk is egyedi kazánunk van! a hő- és a hangszigetelés okés, sosem hallom a szomszédokat, de ők se minket, szerencséjükre, mert istók ma 9-kor még a fűnyíróval rohangált a nappaliban :? :oops:
penészedés továbbra is probléma, mindkét tetőablakunk keretén virágzik :evil: nem tudom, hogy ez a jó kis magyar Velux minőség-e a ludas, vagy az állítólagos hőhidak, vagy mi a frász :? de még garanciális, úgyhogy próbálkozzanak csak helyrehozni...

votiv 8)
votiv

ójaj, most látom, hogy ez "futóbicaj". valamiféle új őrület?
valaki próbálta már?
ancsipancsi

Vot,

ime:
A téma sajnos hidegen hagy, de szerintem az a beteg ami itt folyik.
Ezt az egész topic-olást tök szánalmasnak tartom.
Ráadásul néhányan itt nagyon visszaéltek mások naív jóindulatával, csak hogy bizonyos szerepekben tetszeleghessetek!

forrás: babanet/gyermekek-betegségek, gondok/korai(mozgás)fejlesztés
kilencedik hsz, drvma-tól.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv!
tök fasza, hogy valahol ez jó, valahol az, de sehol se tökéletes semmi. :)) Zuziéknál mikor voltál, szerintem már be volt szereltetve a szellőző rendszer. sőt, a tetőablakokba alapból szoktak szerelni, s mikor X% pára van, kinyílik, nem? ilyened van? lehet, hogy segítene a dolgon. na meg ne add fel!!!
és tök jó, hogy nincs hangzavar :(. és az is tök jó, hogy egyedi a kazán. már csak arra kellene rájönnöm, hogy mitől más a számla.
ancsipancsi

Ancsi, alapvetően szellőzős a tetőablak. de ez semmit sem jelentett...
számlatipp: más szolgáltató. mi a Tigáznak fizetünk.
talán emiatt?

Istinek nagyon bejött a futóbicaj, mert a pedált nem tudja használni, így meg csak tepert a lábával :lol: és egész ügyesen egyensúlyozott, egyszer sem esett el vele (és nála ez nagy szó, az elvileg biztonságos pótkerekessel halomra dől)

Zsanci, hát erre a véleményre én tojok, még ha a nagy Kornél mondja is :lol: és vszínű senki mást sem hat meg itt :lol: egyébként, ha hallanád, a pasim miket mond néha a topikolásra! :P kb. ugyanennyire érdekel 8)

votiv 8)
votiv

hopp, észre sem vettem, hogy túlléptem az 5e hsz :oops: :D a nickem alá már ki lehetne írni, hogy ősrégi felhasználó, vagy hogy topikfüggő :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
nem csoda, hogy ennek a gyereknek már nem kell fejlesztés, ha egy ilyen bicajjal tud teperni. én perpill nem tudom elképzelni (próbáltam magamban eljátszani :) ), hogy használnám, szerintem az első méter után eldőlnék. volt az a tolós bringátok (3 kerekű izé), aminek folyton kiestek a kerekei. vissza tudtad végül vinni? vagy rátok maradt?
nekünk is tojt egyet a nyúl, de anyósoméknál maradt :), mert itt olyan hegyes-völgyes az út, hogy nem kafa a bicajozás. na meg azt alig lehet tolni, kormányozni, L. meg még nem ért hozzá.
szolgáltató tényleg más. de ilyen nagy árkülönbség talán nincs. majd egyszer egyeztetünk m3-ben :).
a penísszel meg az a baj, hogy lehet, hogy tojnak rá, mondván nincs szellőztetve. (legalábbis általában ez a védekezésük a kivitelezőknek)
nálatok sátortető van? faterom (építtttőipari jó munkás ember), mikor itt volt Karácsonykor, azt vette észre, ahogy nézelődött az új házak között, hogy valószínűleg nincs rendesen szigetelve az ötből vagy 3-4, mert a tetőcsúcsban nagyon hamar elolvadt a hó, azaz ott szökött kifelé az energia. ugyanis annak nem kéne. azaz, ott a tetőcsúcsban akár hőhíd is lehet. nálatok, majd figyeld meg, ha esik a hó, hogy nem olvad-e le túl hamar a ház tetejének egy részén. + üss le, ha már unod a témát :)
ancsipancsi

Vot,
igazad van.

Enyim alatt meg már réééég kint kéne lennie.
de igy jár, aki floodol. vagy mi... :mrgreen:

Indi,
az óccsó bicaj, nem is rossz.
de ekkora bicaj már simán van, amiről leszereled a pedált, ugyanúgy kell egyensúlyozni vele, oszt ha már megy, pedál visszarak, gyerek bicajoz.
Enyimnek is ilyen kicsi fajta volt az első bicaja, és azon tanult meg kétkerekűzni, 4 évesen... :lol:
és igen, már olvas, ir és görkorizni is tud... 8) :wink:
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?