A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Zsófi, azért ide is be szoktam nézni, tudom, ritkábban. :oops:
Tudod, olyan jó, h. ott egykorúak a babák és abszolute hasonló problémák, örömök, stb.... érted ugye?! :oops:
Fatima ugyanígy van ezzel szerintem.
Mellesleg azt a topicot én indítottam, mint ősanya, höhh :D , a kezdetektől ott vagyok....
na nem magyarázkodom.

Kép
niki30

Szilvi, tényleg nem semmi pocakod volt:) Aztaaaa.

Kép
niki30

jóvanna tudom.

csak olyan kár, h ide meg sokszor napszám nem néz be senki. de hát mesterségesen úgysem lehet semmit katalizálni :)
kerekpocak

Szóval melyik az a topic, ahova elvándorol mindenki?!?!

Szilvi:
Na, kb nekem is ekkora hasam volt, és hát nem véletlen mégis csak egy 4,5 kg-s fiúcska lakott benne!!!
Ami pedig a nyálazást illeti, Balázs is kb 1 hónapos kora óta nyáladzik, azt mondta a védőnő, hogy ez kb 2-3 hónappal előbb kezdődik, mint az első fog kinövése, tehát annak az előjele, de még várni kell!
Nagy születési súlyú babák esetében akár előbb is kijöhet 1-2 fog! Ugyan ritka, de ő már találkozott 1 olyan kisfiúval, akinek 5 hetesen kint volt az első kis fogacskája...

Kép
bogen

Csajok, lehet, hogy csak véletlen, de tegnap este 9-től, ma reggel fél6ig megébredés nélkül végigaludta az éjszakát az én fiam! Cserébe azonnal enni akart és zokogva ébred!!! 200 gr-ot szopizott!!!!!!! :shock:

Kép
bogen

Én nem vándorló vagyok, ott indult a babanetes pályafutásom :lol:

De jövök ide is, megígérem. No. :lol: :lol:

Csók

Kép
niki30

Sziasztok,
bocsi, hogy már megint nem voltam pár napig, csak vizsgáztam, de jó lett, így ma pihenek itt Veletek egy kicsit.
Kajálás (babák):
Botondom 3-4 hónaposan 8szor evett naponta. Akkor kezdtük rendes kajával etetni, az jevított a dolgon. (Mikor nagyim látta, azt kérdezte, hogy "Úristen, ilyen kis gombóc?") Nem emlékszem ,hány kiló volt. Megette a bolti kajákat, de nálunk az "anya főztje" jött be a legjobban. Almával kezdtem, de mivel rámköpte az egészet, és úgy veszekedett, hogy ha beszélni tudott volna, biztos nagyon csúnyákat mondott volna - úgy döntöttem, hogy szegény kicsi gyerek, nyilván még túl kicsi a rendes ételhez. De teltek a hetek, és mit sem javult a dolog, csak már rájött, mi újság, és akkor kezdte az üvöltést, ha asztalhoz ültünk. Más változás semmi. Akkor az én zseniális anyukám főzött egy kis krumplipürét, amiből úgy bezabált, hogy csak na! Szóval ha az egyik nem jön be, majd bejön a másik kaja. Van olyan, hogy nem szereti.
Ha főzelékeket csináltok, tegyetek bele egy kávéskanál margarint, vagy vajat. Nekem ezt a védőnőm mondta, és tök igaza van, mert egy csomó zsírban oldódó vitamin van benne (akár az adalékok táblázatban meg is nézhetitek a dobozán). Ez azért is jó, mert ha az anyuka nem eszik rendesen, vagy kiegyensúlyozottan (amiről esetleg nem is tud, nyilván nem direkt!) akkor sincs gond.
Nálunk működött még a tojássárgája. (Vegyész vagyok, ne tessenek parázni!) A fehérjét nem kell odaani, mert az lényleg allergén, de a sárgája az igazi energiabomba! Rengeteg vitamin, meg nyomelem, és egy csomó vas van benne. A legegyszerűbben úgy tudjátok elválasztani, hogy keménytojást főztök belőle, és úgy tutira szétválik. Kezdetben (3-4 hónapos babáknak) napi 1/4 tojássárgáját lehet adni. (főleg rossz evő babákank érdemes adni - hízni nem fog tőle, de tutira nem lesz hiánya semmiben)
Hüvelyesektől én eleinte nagyon féltem, aztán valaki tanácsolta nekem, hogy hámozzam meg a zöldborsót. Naná, mejd nekiállok! Gondoltam, ez olyasmi lehet, mint a zabhegyezés... Aztán kiderült, hogy a mirelit borsó, ha egy kis forró vizet lát maga körül (pl. mikró!) majd kibújik örömében a bőréből, és ha egy picit megnyomjátok, a borsó egyben marad, a héja meg egyben lejön. Anélkül pedig esélye sincs a hascsikarásnak. Botond nagyon szerette, és egy kis változatosságot is visz a krumpli-alma (esetleg banán) étrendbe.
Mi igyekeztünk tartózkodni a bolti cuccoktól, még akkor is, ha rá volt írva, hogy adalékmentes. Sógornőmtől kaptam mindig saját termelésű borsót, meg krumplit, tököt, ilyesmit. Ja, és a kész főzelékeket jégkockatartóban fagyasztottam le. Egy másikban pedig csirkemellet, amit sima sós víben (nem csapvíz!!! - erre majd még térjünk vissza...) megfőztem, botmixerrel összezúztam, és nagyjából evőkanálnyi adagokban fagyasztottam. Házi csirke volt. Így mindig volt kész kaja, nem kellett a konzarv, és ezek a kis kockák elég gyorsan kiengednek mikróban. A C-vitamin már úgyis lebomlik addigra, szóval mindegy, hogy melegvízben áztatgatjuk, ahogy a védőnők szeretik, vagy bevágjuk a mikróba... amúgy pedig gyorsabb, és még sterilizálódik is. Ja, és ha tudtok szerezni jó helyről (háztól) nyuszit, akkor az a legelső húsféle, amit adhattok. Vagy a csirke.
Sőt, adalékoktól való félelmemben odáig merészkedtem, hogy csirkét tartunk... persze csak nyáron. Vicces dolog, itt a kertvárosos rész kellős közepén a kacsalábon forgó vadiúj házak között... egy-két szomszédnak felakadt eleinte a szeme! Aztán kitaláltam, hogy (mivel nálunk nem szabad sem verekedni, sem lövöldözni játékból, és a fiamnak, aki ilyet sose látott, egyszercsak mégi elvonási tünetei kezdtek lenni - hihetetlen, hogy az az egy Y mi mindent kódol...) szóval kitaláltam, hogy a csirkére lehet lőni vízipisztollyal. Na gyerekek! Azt a gyönyörűséget!!! A fél utca hozzánk járt csirkét vadászni... Egyébként Botond nagyon jóban volt velük, etette, itatta őket, délutánonként meg jól meglocsoltuk a feneküket vízipisztollyal. Jó kis nyár volt... És jó kis izmos combú csirkéket ettünk. Sajnos, mostanra elfogyott a készlet, pedig tele volt a mélyhűtő.
Jaj, bocs... abbahagyom, mert a végén másnak nem marad hely...
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

csirkés kép nyárról... Kép
1zizi

Sziasztok!

ANdi nekem mindegyik időpont ok, de talán a betegség szezon miatt jobb a későbbi. És én is a delutáni időpontot javaslom, nagyobb babák (babák???) ebéd után alszanak csak így ez elég fontos, ezért a 4-7 intervallum Ok lehet. Múltkor is így volt és mindenki akkor jött amikor tudott ezen belül és akkor ment amikor kellett. Olyan most se lesz sztem hogy mindenki elejétől végéig ott van. Ja és természetesen számíthatsz rám, még ha ritkán jövök is. :wink:

Zsófi Samu már kilábalt a betegségekből?? Lakás nagyon tuti lett, büszkék lehettek rá!! És ne izgasd magad a Samukeltés miatt, van hogy kisnek a ritmusból és ilyenkor bizony közbe kell lépni a nemzetközi nyugalom érdekében :wink:

Nem tudom ki kérdezte:
Kaja: én 99%-ban főztem Julinak, üvegest csak akkor evett ha valahová mentünk. Én valahogy így érzem a legjobbnak de mondjuk kajatémában elég háklis vagyok. 8) :?

Fatima: Juli kb ugyanígy evett ilyen idősen. Szóval tök jó amit kitaláltál!!!

Viki nem hiszem hogy bálnamami vagy, max így érzed. És nem modelltalálkozó lesz, hanem baba mama tali. (Esetleg apukák). :lol: Úgyhogy tessék félretenni az ilyen gondolatokat :twisted:

Rólunk: Juli szája már szinte teljesen begyógyult, a foga magától visszament a helyére (mndjuk pár napig csak pépeset evett) és teljesen jól van. Nagy volt az ijedtség persze.

Nem is írtam, hogy karácsonykor (25-én ) egyszer csak szólt hogy kakilni kell (már szól egy ideje) és ezután SZÓLT HOGY KÉRI A BILIT, MAJD BELEKAKILT. :shock: Másnap reggel uez, azóta semmi, hehe.

De van remény!! Utána azon nevettünk itthon, hogy hogy tudunk örülni egy darab kakinak :roll: :oops:

Állandóan énekel, rengeteg szót mond, mondatokat még nem nagyon. És még mindig nagyon cuki.

Képeket nem azért nem küldök mert bunkó vagyok hanem mert nem szoktunk túl sokat csinálni :oops: De majd összeszedem magam.

Jó hosszú lettem.

puszi mindenkinek

Klári
Kép
ganti

Na lebuktam!!!! :lol: :lol: :lol:

Hát igen, ahogy Niki írta azért oylan jó az a topik, mert ott nagyjából mindneki babája egykorú, így hát bőven van miről beszélni! Én sokat olvastam ott Nikit és hát kedvem támadt csatlakozni.
Persze ide is jövök, de ide egészen más miért. Itt kezdtem és ti izgultátok velem végig a terhességemet. Ti tudtátok meg majdnem legelőször, hogy fiam lesz és hogy Tareknek fogják hívni. Szinte "on-line" szültem és ti drukkoltatok értünk. Ezért is rossz egy kicsit, hogy nem igazán jön senki a régiek közül (tisztelet a kivételnek :arrow: Zsófi :)).
A babatalinak nagyon örülök és bízom benne, hogy jó sokan ott leszünk, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok élőben! :)

fatima

Zizi! Köszi a sok hasznos infot. :)

Tarek ma sem ette meg a bolti főzeléket. Zöldborsót adtam neki és hát a válasz: pfffffúúúúúúúúúúúúúújjjjjj! :) :) :)
Asszem vissza a házi koszthoz. Csak az a baj, hogy nem ehet mindig sütőtököt almával vagy répát almával vagy céklát almával. Ugye??? :roll: :roll: :roll:

Szilvianya! Na azért én még nem érzem magam bálnának! :) Csak a hasam lett "hájas". Amúgy más bajom nincsen nagyon. Szerintem másnak akartad írni! :wink: :wink: :wink:

De amúgy megmondom őszíntén nem tejlesen értek veled egyet. Az én férjem mindig eléggé kritikus velem. A várandóságom alatt is figyelmeztetett, ha túl sokat nassoltam stb. Szerintem ez nagyon fontos, mert sok nő hajlamos arra, hogy eleinte a várandóságra, később a szoptatásra fogjon mindent. Persze nem kell fogyózni meg ilyenek, de nem is szabad magunkat elhagyni. Ugyanolyan kívánatosnak kell maradnunk mint az első randin. :) Talán akkor nem jöhet szóba egy fiatalabb, kipihentebb és csinosabb nőci.

Ettől függetlenül nagyon szép, amit írtál és becsülendő, hogy a párod téged lát a világon a legszebbnek. Így van ez mindannyiónkkal. Legalábbis remélem! :)

fatima

Zizi! A csapvízre még visszatérnél?! Azt csak ígérted, aztán nem írtad le - engem érdekel!!!

S az is bátorít, hogy ilyen hamar elkezdted a hozzátáplálást, mert én is úgy terveztem, hogy 4 hónaposan elkezdek ezt-azt adni majd Balázsnak, hogy kiváltsam normál kajával a napi 1 tápszert, persze a védőnő erről hallani sem akart! Szerinte fél éves koráig jobb a tápszer, mint ha idő előtt elkezdeném hozzátáplálni...ha már nem vagyok képes annyit szoptatni, mint amekkora igénye van...persze mindezt indoklás nélkül!!!

És a tojássárgáját tényleg ilyen korán lehet már adni?! Ezt végképp nem is gondoltam...

Botond nagyon kis pajkos, aranyos!!!! :wink:

Kép
bogen

Az utazóágyak kb milyen picire csukhatók össze?! Ha valakinek van tapasztalata...

Kép
bogen

Bogen!

Az utazóágyak egy normál méretű csomagtartóba szépen beférnek.
Centit nem tudok neked mondani.

Kép
niki30

Zizi: Köszi a tippeket!!! Ennyire gáz adalékanyagokat teszenek a bébikajákba is?? Mert én fele-fele adok ebédre Beninek saját főzésű és üveges hamit. :roll: :shock: Amúgy tényleg nagyon mások a picik is már, nálunk pont a krumpli volt az első kaja és nem jött be, aztán az almával próbálkoztam és azt falta a drágám. Azóta is ha valami nem ízlik teszek bele egy kis almát és már eszi is.
Botond nagyon helyes kisfiú!!

Klári: Jajj de jó hogy Juli fogának nem lett baja és hogy ilyen hamar meggyógyult! Az viszont kár, hogy kép nincs. :cry:

Bogi: Az utazóágyak sporttáska méretűre csukhatók össze.
Nézd csak meg :wink:
Kép

Kép
viky30

És ha már megint pangás van akkor teszek fel képeket.

Beni már ilyen szépen álldogál
Kép

Gyorspancsi a lavórban
Kép

Fogmasszírozás
Kép

Kép
viky30

Sziasztok, gondoltam, benézek énis, miujs? :)

Bogi! 4 hónapos kortól nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást Bazsinak! Legfőképpen igy, hogy tápiztok! Nekem a védőnő volt, aki Atisnál mondogatta, hogy kezdjem el, burgonya, alma... mert jobb, mint a tápszer. A tápszer nem olyan egészséges, mint a normál kaja! Bármennyire is hirdetik, hogy ez meg az van benne, mégiscsak egy mesterséges vmi.... igy énis 4 hóstól már hozzátápláltam.... Barnust valóban 6 hótól kezdtem, mert ő totál anyatejes baba volt, nehezen is akarta elfogadni a kaját, de ha jól emlékszem, 7 hós korára sikerült bevezetnem a burgonyát meg az almát... :lol: tiltakozott rendesen és nyúlt a cici után a tálkát meg bökdöste a kezemben!!! :)

A tojássárgáját támogatom énis :wink: a fehérje allergizál, ez igy van!!! Én is adtam nekik sárgáját!! Na, hogy azt mikortól, nem tudom... :roll:

Teszek egy 4D képet, ő TUTI PUNCIS ZSÓFI BABA (880 grammal):

Kép
Vendég

Sziasztok!

Régen jártam erre.

Voltunk csípőszűrésen, Luca még terpeszbugyis remélem már csak 1 hónapig. Akkor lesz kontroll.
VISZONT: Nincsen ciszta!!!!! Felszívódott teljesen!!! Nagyon boldog vagyok.

viki: Benike még mindig gyönyörű!!!!!!!

zizi: el is mentem amiket írtál, jó lesz belőle okosodni. Luca anyatejes baba 100%-ig, de én elkezdem 4 hónapos korában a próbálgatást. Nem akarom kiváltani egyik szopit sem, csak szeretném, ha kóstolgatna.

Kép Kép Kép

Edis

Kép
ediske

Nem ezt a képet szerettem volna feltenni. :lol: :oops: Az uccsó kettő stimmel, de a széket miért tette föl. Pffff...

Edis

Kép
ediske

én azt vallom, h anyatejes baba min. 5. hónapig csak anyatej,. de inkább 6.
kerekpocak

Zsófi: mindenki mást vall. :)

Edis

Kép
ediske

Sziasztok!

Viki, Beni még mindig nagyon szép, tényleg! Jajj, nekem mindig a barátok közt Botondja jut eszembe, és ő egy helyes gyerök:)
Szépen áll már Beni, nagyon kis ügyes. Mióta?

Luca is nagyon szép kislány, formás nagyon. Olyan kis nyugodt és kiegyensúlyozottnak tűnik.

Zsófi, tényleg mindenki mást vall ezzel a "meddig anyatej és mikortól jöhet más" témában.
Én személy szerint ugyanígy 4 hósan kezdtem el adni Emmának alma levét, majd almát, sütőtököt, barackot és szép fokozatosan mindent.
Ettől függetlenül a mai napig cicizik. Az utóbbi időben nem is akármennyit.

Kép
niki30

Hát én is biztos elkezdem 4 hónaposan hozzátáplálni, a tápszert mindenképp szeretném kiváltani - ha már így alakult, hogy nincs elég tejem!
Úgyis biopiacra járok...tuti egészségesebb a bioalma, krumpli mint akármilyen jó tápcsi... :wink:

Tök jó, úgy tűnik itt a fórumon az adok-veszek részben veszek végül egy alig használt utazóágyat!!! Tök boldog vagyok... :P Meg egy kenguru-t is, amiről Pumpóka (Ági) mondott le a javamra, nagy örömömre....

Na, jóccakát mindenkinek...

Kép
bogen

Zizi: köszi az infókat, a főzikbe a vajat (nem margarint) nekem is mondta a védőnő.
A csapvízre én is kiváncsi lennék!!!
Kaptunk karira egy víztisztítót, kérdeztem dokit, védőnőt, hogy mi a véleményük róla, de azt sem tudták miről beszélek. :roll:

Viki: annyira kis cuki Beni, igazi kis pasi, imádom!

Ediske: Luca milyen nagylány már, annyira édes ahogy nézi a játékait!

Nelly

Kép
breeki

Viki! Beni baba gyönyörű mint mindig! Nagyon ügyesen áll! Mikor állt fel először?

Ediske! Luca is nagyon-nagyon szép kislány! Olyan cuki ahogy koncentrál! Azért jó a szék is :wink: :lol:

Ma nálunk megvolt az első szívinfarktus. :cry: Petra legurult az ágyról és hasra esett. Le az ügyeletre, ahonnan rögtön beutaltak Békéscsabára a sűrgősségi osztályra. Bementünk, de szerencsére semmi baj, de azért 24 óráig meg kell figyelni, h nem jön-e elő valamilyen tünete. Ha igen, akkor rögtön vissza. Tök jó, röpke 50 km. De szerencsére eddig semmi. kop, kop, kop. Képzelhetitek hogy betojtam, m én persze nem voltam itthon, hanem édesdeden vásárolgattam és arra értem haza, h ordít a gyerek.

Teri

KépKépKép
pruci

hozzátápiról utoljára (bár távolálljon tőlem h bárkit meggyőzzek):

a korai hozzátápi nem 4-5-6- hónaposan jön ki, ha allergizál stb. hanem 14-15-16 évesen. (van rá precedens ismerősi körben)

azzal, ha 2 hónapal később kezd el kóstolgatni az égvilágon SEMMI hátránya nem lesz. az ellenkezőjére ugyanez nem feltétlenül igaz.

az, h anyáink, nagyanyáink hogy csionálták nem támpont mert az elmúl 20 évben a tudomány és a technológia rengeteget fejlődött ami mindkét irányban befolyásol (több behatóbb kutatás, több allergizáló tényező)

ellene van egy pár dolog, ami szól(hat) mellette azon kívűl, h "én szeretném" kb semmi.

egész életében ezeket fogja enni. akkor meg nem ér rá még egy kicsit?

csak a 100% anyatejes babákról írtam. és témához többet nem szólok hozzá. a (z anyatejes) "régiek" tudom, h egyetértenének, ha itt lennének. így viszont le leszek hurrogva. szal befogtam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

sziasztok lányok

itt egy elveszett bárány.

sajnos felőrölnek a hétköznapok {munkásnő}, és ritkán tudok benézni, v. követni az eseményeket.
a munkát egyébként nagyon élvezem {nem panaszképp írtam a fentit}, Laura meg a bölcsit imádja, visongva örül, ha már meglátja a kaput, meg eljönni is alig akar - asszem szerencsések vagyunk, h. így alakult.
rengeteget beszél, érhető szava kb. 100 van - ami szinte naponta bővül. a maradékot az babanyelven kommentálja, és a mi mondatainkból mindig kiragad 1-1 szót és próbálja utánozni. rajzol, épít, ugrál, pörög, táncol, etet-itat - most a legújabb szerelem a karácsonyra kapott kiskonyhája.

hát kb. ez van velünk.

bálnásodás: rajtam kb.10 körül lehet, úgy, h. sosem voltam 45 kiló -de pontosan nem tudom, mert nincsazazisten, h. én mérlegre álljak, de saccperkb. szal most újévi fogadalomként elkezdtünk edzeni apájával, ő tömeget akar növelni, én meg csökkenteni :lol: szal most irtó fittnek érzem magam tetőtöl-talpig izomlázzal. :lol: 8)
én egész életemben sportoltam, és olyan szarul éreztem magam a bőrömben, h. 1 éve nem mozgok, mert hozzá volt szokva a szervezetem. mikor L. megszületett, első félévben lejártunk u.így terembe, aztán nem, szal már ideje volt. én koplalni-diétázni nem tudok, nekem mozognom kell. na az most megvan, remélem mozdulnak majd a kilók is.

hozzátápi: én is az öreg anyatejes brigádba tartozom, máshogy én sem tudnám megfogalmazni.
nekem ami a legmeredekebb volt ezen az oldalon, az a 3-4 hónapos kortól a tojássárgája. :shock::shock: {amikor még az alma is korai - szerintem}

a másik: a tápszer és gyümölcs "egészségességét" nem lehet összemérni. a szinte 0 kalóriás alma nem helyettesíti a tápszert ! sem tápértékben, sem összetételben. a tápszerrel kapcs. szerintem régi rossz beidegződések vannak mint a mi gyerekkorunkból való oriza és stb. miatt. a maiak már más korban készültek, korszerüüek - és az immunanyagokon kívül az anyatejet másolják, szükségesek a babának !

Klári, de jó, h. Julinak nem esett baja ! hála !

Zsófi, nagyon szép lett a lakásotok. amúgy nagyon átérzem, mert mi is tavaly karácsony tájékán költöztünk, és szintén apája csinált nálunk is minden munkálatot.
a konyhánk csempéje és padlólapja, amúgy 1:1- ben ilyen, csak a fal még téglaszínüü hozzá.

Teri, minden baba leesik az ágyról ! ezen sajna át kell esni !akié nem, az hazudik !
de a lényeg, h. az ügyeleten megnyugtattak titeket.

Marcsi

KépKép
alon

Fatima, próbálj új zöldségeket a régi jól ismert ízekkel keverni. tehát pl. párszem borsót először összeturmixolsz krumpli-almával, v. vmi ilyesmi. hátha így jobban elfogadja, mint "töményen" az új zöldséget.
amúgy Laura a boltiakból nagyon keveset fogadott el {pl.spenótot csak a hazait, meg a borsót és tökfőzeléket is}, bár én próbáltam magam főzni, és csak akkor kapott üvegest, ha nem volt időm :oops: kotyvasztani, v. mentünk vhová v. olyat, amit én nem tudtam v. volt kedvem megcsinálni {pl.gesztenye}.

Andi, jó ötlet a tali. iviven pont az írtam, amit Zsófi és Klári ! :lol: {hogy legyen 4-től, mint a múltkori az alvás miatt}.

Anita, ez rettenetes, ami az autótokkal történt.
:evil: :evil:
én nem is tudom mit csinálnék, mert elég függő vagyok.

az összes baba gyönyörüü !

tényleg mi van a régi motorosokkal? biztos alapítottak egy új topikot, csak nekem nem szóltak.. :D
Nóri, Edusék, Anzsi, Panni, Sniki ??

Reniről tud vki vmit? már ő is szerintem meghaladta a félidőt.

Timi, jól vagytok pocaklakóval? írj már egy pár sort !

Marcsi

KépKép
alon

és egy pár fotó:

Kép a bölcsibe jöttek fotósok, ők csinálták

Kép fadíszítés

Kép autótakarítás

Kép

Marcsi

KépKép
alon

jaj nagyon cuki!!!!!

de ügyes nagylány már laura! hihetetlen, mennyi mindent tud már és milyen kész nő! a bölcsis képen látszik. de jó, h jöttél marcsi. gondoltam már kiírom, h lassan én és samu vagyunk az egyetlen érdemben is hozzászóló régi motorosok, pl ANZSI MERRE VAGY?????? TIMI? PANNI? SNIKI? EDU+PASIK? NÓRI? RENI? ZSÓKA? lassan bezár a bazár?

marcsi laura hogy alszik? még mindig 8-7ig és napközben 3-4 órát?

régiek (aki olvassa) mennyi az összalvás igénye egy samukorú babának?? csak mert most 7kor keltem du 12-2 ig alszik és ha rápillantotok a hsz postázási idejére látjátok h (12 óta nyomjuk...) már éjjel 3 van és samu fent... nemtom mit csináljak. 7kor fogok kelni tehát ha 3kor elaludnék maradna kemény 4 órám.. ráadásul holnap minden maradék cuccot (8 doboznyi könyv kb ennyi ruha ill. az egyéb kategóriába tartozó dolgok) át kellene hozni a lakásból mert lehet h ki tudjuk adni, amíg öcsém hazajön angliából (május), ami nem rossz, mert legalább nem 2 lakást kell fentartani, csak egyet.

ha sok az az alvásmennyiség, amit samu alszik (13 óra) akkor csökkenthetem, csak kicsit ijesztő elképzelni, h ezentúl 12-13:30 ig tart a du alvás és onnantól este 8ig animálom samut. ráadásul amióta napi 2x megyünk 2 órára sétálni én is úgy elfáradok, h csak na. (pláne ha éjjel nem alszom).

a legjobban a sötétben virrasztást utálom. fekszem és agyalok. hogy csináljam majd ezt-azt, mire hogyan kell majd költeni stb. egyre jobban bepörög az agyam és iszonyú erőfeszítéssel állítom le. szuggerálom magamat, h el tudjak aludni és pont amikor sikerülne (közben azt hszem samu végre elaludt) akkor felsír megint. és én már tudom, h még min. 1.5 óra mire végre csend lesz. és akkor talán sikerül elaludnom. vagy a másik, amikor olvasok, h teljen az idő közben majd' elalszom, de nem lehet, mert nincs csönd. (beszéd, nyüszi, sírás)

szóval nem értem h miért van ez. bekenem pedig a fogát dentinoxszal, (jön a 4 szemfog- ha kijönnek már csak a 4 hátsó rágó marad) de nem úgy sír, mint akinek fáj a foga. jahaj lányok legalább fogynék, ha már ennyit strapálom magamat.

na hosszú lettem, sebaj, legalább van vmi esemény vasárnap is (az az uborkaszezon itt a topikon)
kerekpocak

Először is, én, szeretnék bocsánatot kérni Nikitől és Fatimától!!! Nem nektek kéne lányok magyarázkodni, hogy máshova is írkáltok, hanem inkább nekem, hogy beleolvasok. Szégyellem is magam emiatt. :oops: :oops:
De mentségemre legyen mondva, hogy nagyon rossz, hogy ez a topic kihalóban van, és hiányzik nekem is a mindennapi olvasgatás, és az infók a babákról, mamákról. :cry:
Szóval bocsika!!!!

No én meg ezen agyalok mostanában éjjelente. :lol:

Merthogy mi is nagyon keveset alszunk. Éjjel 10 óra az már sok, néha kevesebb. 5-6 körül kel Maja. És éjjel is még sokat fenn van. Igaz, ő nem másfél órákat, de azért sűrűn felkel. Jó esetben hamar visszaalszik, de van, hogy hallom, ha nem megyek ár, akkor reggelig folytatja.
És nappal meg másfél, két óra. Már áttértünk a napi egy alvásra, mert ha többet akarom altatni, akkor az 20 percesekre sikerül.
De azért ez szerintem eléggé kevés, még nekem is. Már ott tartunk, hogy nekem több az alvás igényem. (hihi)

Szóval Zsófi, ha ez vígasztal... :lol: És Samu majdnem kétszer annyi idős, mint Maja. :wink:

Marcsi, de jó, hogy jöttél. És mégjobb, hogy tettél fel képeket Lauráról! Egy tündér ez a kislány! A bölcsis képen annyira komoly!!! Vágtátok a haját??? :?: De jó sok van ám neki, és sűrű!!!
Jó lehet dolgozni, de azért én leveszem a kalapom azok előtt, akik gyereket nevelnek, és még dolgoznak is! Az egyk magában is nehéz!!!

Viki: Beni annyira helyes kispasi!!! És az utolsó képen tényleg olyan kis picikének látszik!!! A másik kettőn meg a szokásos kis pimasz vigyori. Meg kell zabálni!!! Gratula az álláshoz! Mondom én, hogy ügyi, na!!!! :lol:

Luca is milyen kis cukkancs!!! Hogy koncentrál a kis játékaira! Mintha mondani akarna nekik valamit.

No, én is beleírtam a nagy vasárnapi pangásba. :lol: Bár mikor nincsen itten pangás???!!!

Ja, és ha már ilyen irogatós kedvembe vagyok:
Voltunk Zenebölcsiben pénteken, és Maja teljesen bepörgött a gyerekektől. Mindegyikkel játszott, és megsimogatta. (no ezt csak a maga módján :lol: ). És volt ott egy kisfiú, akibe egyszerűen teljesen beleszeretett az első látásra.
Hihetetlen volt. Bejött a kisfiú, Maja meg odament hozzá, és onnantól fogva rajta csüngött. Simogatta, húzta, és bármerre ment - már ha mert ettől az ostromtól - követte. Aztán mikor rájött, hogy nem talál viszonzásra, akkor más pasik után futott.
Bocsi Zsigu!!!! Csak véletlen volt az egész, csöppnyi megingás!!!! No hát, biztosan már annyira hinyzol Majának!!!!! 8) 8) :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok Csajok,
...nem is tudom, hol kezdjem. Az egyik (legfőbb) benyomásom az utóbbi pár nap bejegyzéseiről az, hogy ezek szerint a gyereketetés nagyon hasonlít a vallási és a politikai kérdésekhez... Nem is értem, miért van az, hogy mostanában ezeket a témákat nem lehet indulatok nélkül megvitatni... Kedves, és aranyos kerekpocak Zsófi vajon miért tart attól, hogy lehurrogják a topic mostani résztvevői - persze így megértem, hogy visszasírod a régi "anyatejes" csapatot... ((Bár ez a fajta megkülönböztetés nem biztos, hogy túl szerencsés, mert számomra azt sugallja, hogy 1) én nem tartozom bele abba (ebbe?) a csapatba, amelyik a szoptatásra esküszik 2) a "másik" oldalról talán még azt is feltételezi, hogy kifejezetten ellene lennénk... ))
Én azt javasolnám, hogy ennyire na sarkítsuk a dolgokat (mint itt én az előbb, direkt túlozva). Természetes, hogy más a véleményünk dolgokról, mert máshoz vagyunk szokva, más a neveltetésünk, vagy máshol tanultunk. Alapvetően ha a fentebb emlegetett vallási vagy politikai kérdésekre gondolunk, ugyanez a helyzet: a környezetünk eléggé meghatározza, és befolyásolja a nézeteinket. Így lehetséges az, hogy amikor összeülünk egy ilyen felületen dumálni a világ minden tájáról, akkor nagyon eltérő vélemények vannak.
Részemről egyiket sem tartom elvetendőnek. Az egyetlen, amit kissé nehezebben viselek, ha valamit úgy akarnak rámkényszeríteni, hogy nem tudom, miért, csak azt, hogy muszáj megtennem, mert az az "egyetlen módja az üdvözülésnek". Mivel itt erről szó sincs, nem is értem... miről is dumálok itt már megint lyukat a hasatokba...
1zizi

ööö izé...

csak azért írtam zizi, mert ez a topik már 2 éve megy (részvételemmel) ismerem a viszonyokat. szal tudom, h a régi motorosok messzemenőkig egyetértenek velem, az új babósok meg nem, ami a fent írtakból kiderült (ill. korábbi hozzászólások).

ennyi. semmi megkülönböztetés stb nem volt benne.

andi: nekem is nagyon szar h halódik a topik. rossz az, h eltűnt mindenki se búcsú se semmi és itt maradtam magamnak (tisztelet a kivételnek) mert asszem még mindig én vezetem a gyakorisági listát.

alapítsunk új topikot? csatlakozzunk mi is máshova? egyáltalán ki lesz ott a talin? + lassan az én dolgaimhoz senki nem tud majd hozzászólni, mert nem lesz korban samuhoz kicsit is illő baba. kb mindenki feleannyi idős.

de ahogy azt korábban is írtam: semmit nem lehet mesterségesen katalizálni, ugye. és becsábítani régieket. nyilván vmi elmúlt és ez rossz érzés nekem is, de fel kell dolgozni. nem is értem miért érzem magamat emiatt ilyen furán??
kerekpocak

[quote="1zizi"]
írta:
1zizihogy ezek szerint a gyereketetés nagyon hasonlít a vallási és a politikai kérdésekhez... ..

Zizi, ez sajna szerintem is így van, és még ehhez az altatást is hozzásorolom ! :wink: :D

Zsófi, Laura u.úgy alszik, mint amikor a múltkor is kérdezted, 10-12 órát {10-11 hétköznap, bölcsisjáratnál, 12 hétvége}, és du. 2,5-3 órát itthon, és szerintem 1,5-2 körül a bölcsiben, mert ott egymást felzargatják és nem tud többet.
asszem szerencsések vagyunk. éjszaka továbbra sem kel, illetve néha, ha átázik a pelusa+pizsamája, de már csak fele annyi sinlaccal alszik el, mint korábban..
nem is tudom mit csinálnék, ha Laura nem aludna ennyit :?: , mint amit írtok Andival, húha, kőkemény lehet.

Andi, pasizós Maja tündéri lehetett !
de jó, h. így bevált a zenebölcsizés ! mi is jártunk anno, és olyan jó volt kicsit kimozdulni ilyen formán.

amúgy nálunk is tombol a hisztikorszak. hasraveti magát Laura, ha nem az van amit ő akar, és ordít.. én meg csak mosolygok, mert közben sandít rám, h. na most én mit reagálok. aztán, ha otthagyom, akkor pár perc után ráun, h. nincs publikum.
azt, h. "nem", azt annyira cukin mondja, h. megzabálom. "nnnnnnnnnemmmmmm " - kb. így.
jaj, lesz ez még így se, amikor már nem mosolygok magamban !

Marcsi

KépKép
alon

[quote="alon"]
írta:
alonha átázik a pelusa+pizsamája, de már csak fele annyi sinlaccal alszik el, mint korábban..

ezt úgy értem, h. hiába alszik fele annyi {300ml} sinlaccal el, mint korábban, néha mégis átázik reggelre-hajnalra a pizsije.
na így már érthető. talán.

Marcsi

KépKép
alon

marcsi és konrkétan? tehát 8kor fekszik és 6-7 körül kel du pedig 12- fél három, három?

bocsánat, próbálok támpontokat keresni :oops: :oops: :oops:
kerekpocak

Andi, soha nem vágtuk még le Laura haját ! sajna még mindig ilyen rövid - lassan nő sajnos ! pedig már nagyon szeretnék kis copfot csinálni neki. a horrordr-nőnk is mondta, h. milyen süürüü a haja.

csatot meg legnagyobb bánatomra nem enged a hajába tenni, pedig azt már lehetne, mert olyan hosszú már van. ha esetleg belerakom is, akkor a fentebb idézett "nnnnnnemmmmmm" és kiszedi. :cry: :cry:
pedig mondom, h. milyen szép vele, meg milyen jól áll neki, de tojik rá. :cry: :evil:

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, igen, nyolcig bezárólag elalszik, magától hétvégén nyolc körül kel, hétközben meg ha szöszmötölésemre stb-re nem riad fel, akkor én 7-kor keltem.

bölcsiben déltől alszanak 3-ig { a hivatalos napirend szerint, de szerintem mire mindenkit leraknak, van fél 1 is, és valszeg már f3-kor mindenki fent kukorékol.}

mivel itthon kb. 1 órával később kelünk hétvégén, mint bölcsisnapokon, ezért f1-1 körül rakom őt le {ma is egyébként} dél helyett, és 4 után szokott kelni.
este meg nyolckor megint alvás.

Marcsi

KépKép
alon

Én szeretném, ha MINDENKI ott lenne a talin!!! Függetlenül attól, hogy régi vagy új, hogy gyakran jön, vagy ritkán. És még akkor is, ha már hónapok óta nem járt itt. A tali szerintem nem erről szól, hogy ki mikor és hogyan. :lol: :lol:

Nekem mondjuk nincsen kedvem más topichoz csatlakozni, vagy átmenni. Nekem ti/ők/te vagytok a babanet, a topic. És persze az élet rendje, hogy jönnek mennek az emberek. És az is természetes, hogy nem addig írunk ide, amíg 18 nem lesznek a gyerekek. :cry: :cry: Bár jó lenne!!!

Azért ne add fel!!! Gyere, írj!!! (én is így teszek) No és ha Samunak nem is lesz kortársa, Jónásnak még igen!!!! :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Na én is itt vagyok! Csak hogy ne parázzon senki!!!! :lol: :wink: :lol:
Ha ilyen intenzitással írna mindenki, mint az elmúlt pár napban, akkor én is jönnék mindig. :) Komolyan....

Marcsi!!!!! De jóóóóóóó, hogy jöttél!!! :) Úgy hiányzol ám te is basszus!!! Loló drágaságom olyan mint egy kis tündérke! El sem tudom kéápzelni, hogy ezzel az angyali ámde huncut arccal hisztizzen, meg hogy azt mondja, hogy "nnnneeeeeemmmmm"! :) Azt üzenem neki, hogy ő csat nélkül is szép, de azzal azért még csajosabb lenne! :wink:

Zsófi! Ne legyél már elkeserdeve plíííz! Te olyan oszlopos tagja vagy a topiknak, mint egy háznak az aljzata. (micsoda hasonlat!?! :)) Elhiszem, hogy hiányoznak a régiek (nekem is) és hogy lassan te vagy Samuval a "legidősebb", de azért csak légy pozitív! :) OK????? :)

Andi! Nehogy máááá elnézést kérj!!!! Megbolondultál??? Ugyan miért? Én is és gondolom már is szokott más topikba beleolvasni. Nem árulkodtál, csak megjegyezted. Én meg jól megírtam, hogy miért írok oda is. :) ENNYI!!! Lépjünk túl ezen! OK?

Babatali! A talit én is nagyon váááárom! Csak attól félek, hogy nem bírom majd magamat tűrtőztetni és lerohanom majd az összes babát. Azért valahol ez olyan rossz, hogy én úgy érzem ismerem őket és jól megdögönyözném őket, ők meg azt sem tudják kivagyok! :( Na de majd visszafogom magamat! :oops: :oops: :oops:

Kajatéma! Zizi, Zsófi, Marcsi....
Nem érdemes ezen semmilyen szintem "vitázni" (jó értelemben). Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja! Nem? Senkinek nem kell senkit meggyőznie. Minden anyukához jár elvileg védőnő és orvos is látja a babákat :arrow: majd ők megmondják az anyukáknak, hogy mit-hogyan.
Amúgy halkan jegyzem meg, hogy én meg olyan gyerkőcöt ismerek, aki szopizott jó sokáig, viszonlyag későn kezdtek el mást enni és mégis allargiás egy csomó mindenre. Ez szerintem hajlam is azért!
Na szóval szerintem ne túrázzunk ezen, hogy ki- mit- hogyan. Így lesz a legjobb. És hozzáteszem én az arany középút vagyok ebben a témában. :) :wink: :)

Elküldöm...

fatima

andi: nem úgy értettem ám, h aki nem ír, az ne is jöjjön; hanem, h vajon eljönnek e azok, akik nem írnak már, mert, h vajon érdekli e őket?

fatima: sztem senki nem "akart" senkit meggyőzni, csak, h több vélemény legyen ebben a témában azért leírtam én is. még írtam is, h senkit nem akarok meggyőzni. (sztem a stílus se volt gáz. tárgyilagos meg ilyesmi.)

kaptam amúgy egy fülest (vajon elárulhatom kitől??), h lehet, h samu allergiás valamire és akkor virraszt, amikor azt kapja. (??!!!!)

ami esetleg lehet, h "makes sense". tekintve, h samu tegnap kapott mandarint és tonhalat is. valamint megy a hasa és piros a popsija (amit én a fogra fogtam :) :)- de az allergia tünete is simám!!! lehet)

szal amikor emészti a vacsit-uzsit akkor kezd el virrasztani... hmm. nagyon rdekel a titkos tanácsadóm további gondolata erről!!!

marcsi: lehet, h lolónak később lehet majd csattot adni, de most így vagesz, nem? :) :) basszus az nagyon durva, h 4-től nyolcig úgy elfárad, h alszik reggel 8ig! irigy -irigy.

ma 5-re megyünk 4Dre!!!!!!!!!! IZGI!!!!!!!!!!!!!! (apu lesz a samusitter...:))

majd felteszem a képet, jó??!!
kerekpocak

azért pl ZSÓKA ANZSI VELETEK MI VAN??!!!
kerekpocak

Ja! És nehogy nekem alapítsatok új topikot!!!! :) Minek???? Jó ez a régi, csak a régieknek kellene egy kicsit előkerülniük. Bár igazad van Zsófi :arrow: erővel nem lehet elérni semmit! :(

Teri! Juujjjjj szegénykéim! Örülök, hogy minden OK Petrával. Sajnos megesik az ilyen.... Hál'Istennek nálunk még nem fordult elő és remélem nem is fog.
Amúgy ti most lent vagytok Mezőtúron? Csak néha vagytok ott vagy rendszeresen?

Ediske! Luca baba nagyon szép és formás kiscsaj! :)

Pumpóka! Hát én meg nem mondanám, hogy Zsófi valóban kislány a 4D-s képen. De ha te mondod.... :) Mindenesetre édi! :)

Viki! Beni Tarek után a legszebb kispasi, akit valaha láttam. :) Olyan formás és édes! Igazi csibész!!!! És hát neki is nagyon szép szemei vannak! Cuppantom soxor!

fatima

ja én se szeretnék topikot váltani. ezt szeretem. :( :oops: :oops:
kerekpocak

nagy virrasztási bánatomban meg sem dicsértem

lucát: aki székkel és anélkül is nagyon nagyon értelmes, szépséges arcocskájú kislány!!! (nekünk is hasonló székünk volt és imádtuk, de jónást nem tudom bele merjem e majd rakni, nehogy samu meg-fellökje és kiessen?? :? :? )

benit: aki mint MINDIG: GYÖNYÖRŰ CÍMLAPRA VALÓ KISFIÚ!!!!!!! fáj a kis fogacskája, egyem a szívét!!

és BOTIT!! aki nagyon nagyon pajkos csirkevadász!!!!!!!!!olyan édes a kalapja!!!!!!!!!!

teri: mi a helyzet petrával??!! minden ok azóta is?? drukk hegyek!!!!!
kerekpocak

Zsófi! Mondtam én, hogy gáz volt a stílus???? :shock: Csak azt mondtam, hogy nem érdemes állandóan erről "eszmecserélni". Amióta én itt vagyok a topikon ez a téma 6000X feljött már és úgyis mindneki úgy csinálta/csinálja ahogy akarja. Hagyd rá mindenkire szerintem! Bár abban meg igazad van, hogy a fórumoknak ez a lényege. De ha egyszer mindig ez a vége??? :roll:

Allergia???? Ki mondta ezt??? Áruld el nekünk is! És ez komoly vagy valami hülyeséééég???

fatima

Tehát a fentiek fényében, ha valakit érdekel az én véleményem, íme:
Anyatej:
a tudomány mai állása szerint az anyatejben található immunanyagok nem állíthatók elő mesterségesen. De ettől még nem kell rögtön beleugrani a Dunába, ha valaminek kevés van, vagy nincs. Ha kevés, akkor szerintem az a legfontosabb, hogy senkinek ne higgyétek el, hogy tehettek róla (mert ettől csak ideges lesz az ember, és még kevesebb teje lesz). Ez genetikai dolog. Egy kedves orvos ismerős véleménye szerint, ha már napi 1 étkezést meg lehet oldani anyatejjel, azzal a baba megszerzi a szükséges védettséget. Érdemes összehasonlítani a mama és a baba tömegét, és megnyugszunk. Ha pedig egyáltanlán nincs, vagy nem kaphat a baba anyatejet (pl. galaktóz-érzékenység...), az sem a mama hibája. Ilyenkor egy picit jobban kell vigyázni a picire, mert van azért neki saját immunrendszere is, csak még "nem tapasztalt" annyi mindent, mint a mamájáé. Emiatt picit könnyebben támadható a vírusok meg bacik számára. Célszerűen a "beteges" időszakokban, pl. enyhe ősz, enyhe tél kicsit korlátozni kell a látogatók számát, és ha lehet, a jogait is: mindenképp kézmosás, és ne puszilgassák, vagy legalább a kezét ne, amit a szájába vesz. Nekem megnyugtatóbb a túlzott óvatosság, még ha az ismerősök egy része esetleg meg is sértődik. (Így jártak...)
Normális élelmiszer:
Nem tudom, mikor lehet elkezdeni. Botonddal úgy történt, hogy feküdt a babakocsiban, én pedig álltam mellette, és simogattam a fejét, közben egy banánt ettem. Nem tudom konkrétan, milyen gesztussal, de látszott rajta, hogy megkívánta. Természetesen megkínáltam. Az ujjam hegyéről lenyalta, és nagyokat cuppogott. Ez valamikor decemberben lehetett - azaz nem volt 3 hónapos... Hát bocs. Többet persze nem mertem adni neki, de legközelebb megkérdeztem a doktornőt, hogy el lehet-e esetleg kezdeni, és meséltem neki a sztorit. Onnan vagyok benne biztos, hogy ez decmber volt, mert még nevetett is, hogy Szilveszterkor nagy bulit csap majd Botond almából. Nos, a buliból -mint már írtam- nem lett semmi, mivel a fiatalember utálja az almát, azóta se vette a szájába. Sőt. Annyira nem, hogy mostmár semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg. Eleinte nagyon bejöttek a narancssárga dolgok, pl. a sütőtök, és a sárgabarack. Meg persze a banán. Aztán egyik napról a másikra csak banán, aztán hirtelen az se. De olyan hirtelen, hogy egyik nap evett másfelet, aztán soha többet egy karikát se. Namost lehetne éheztetni egy pár napig, miközben inni is csak vizet kap, és biztosan megenné a gyümölcsöt (vagy bármit). Ezzel viszont szerintem olyan folt esne a kapcsolatunkon, amit nem kívánok magunknak. Így marad a 100%os gyümölcslé. Nem verem át. A fasírozottat zsömle helyett kelkáposztával csinálom és ez nem titok, látja, mikor beleteszem. Nagyon szereti. Ha magában kínálom, pl főzelékként, hajlandó megnyalni, ha megkérem, de nem eszi meg. Lehet, hogy csak faxni. Nem tudom. Mindenesetre ez van. Hozzá kell tenni, hogy ha gyógyszert kell bevenni, akkor sem kell bűvészkednem. Arról is megmondjuk neki, hogy nagyon vacak, és nagyon keserű, de szeretnénk, ha meggyógyulna. Sose ellenkezett, maximálisan bízik bennünk. Így, ha valakinek köpköd otthon a gyerkőc, annak leginkább azt javasolnám, hogy másféle étellel próbálkozzon. Vagy ahogy írtátok, "felhigítva" az ízt egy már ismerősebb ízzel. Persze, ez magánvélemény.
Bio zöldség:
A mai értelemben használt bioélelmiszer szó hitkérdés. Bocsánat, akinek a lelkébe gázolok. Megintcsak magánvélemény, de a "bioélelmiszer" fikció. Véleményem szerint földi körülmények között nem lehet előállítani. Igen, lehet, hogy nem locsolják vgyszerekkel. De pl. mi számít ebben az értelemben vegyszernek? A konyhasó? Vagy ha az nem, akkor a réz-szulfát miért? Vagy ha tényleg nem is nyúlunk hozzá a növényhez, akkor is marad a kérdés, hogy mi van a talajban? És az esővízben? És a levegőben? Ha én biogazdaságot csinálnék, akkor szükség volna egy minden oldalról (azaz 6!!! mert alulról is!) zárt üvegházra, egy artézi kútra a locsoláshoz, és nagyon komoly automatikára, ami vezérli a locsolást (hogy ne kelljen bemenni), és akár a levegőt is cseréli - leginkább vegyi úton. Na püff. Jó, a tisztító egység akkor legyen kívül, úgy OK. Ekkor már csak egy problémám marad: honnan szerzek vegyszermentes földet(ami nem látott még piszkos esővizet, meg levegőt) ? Hacsak nem tisztítom azt is vegyi úton, hihihi...
Bio hús:
Elvileg olyan állat kellene legyen, ami nem ehet mást, csak vegyszermentes növényt. És vizet se, csak valahonnan a FÖld gyomrából származót. Ez sem annyira kivihető.
Hamisítás:
Mivel van egy elég jelentős fogyasztói réteg, aki bármit megad azért, hogy ne etessék mindenfélével, amiről azt se tudja, mi: sokan akarnak ezen meggazdagodni. Így nagyon magas áron sokszor ugyanazt az élelmiszert lehet megvásárolni. Hátrányt jelenthet még, hogy nem akkora a kereslete pl. a bio tojásnak 100Ft-ért, mint a normálisnak 20ért, így kapásból állott, romlott kaját vehetünk, ha nem figyelünk nagyon.
"Bio" cuccok előnyei:
Leginkább az a biztos, ha tudjuk, milyen körülmények között élt, amit meg akarunk enni - akár állat, akár növény. Ha a kertben nő a karfiol, még akkor sem lehet kivédeni az esőt, meg a talajba máshonnan belemosódó vegyszert. De hátha kevesebb... A vegyszerek közül én egyébként nem is a növényvédő szerektől félek a legjobban, hanem a növesztő hormonoktól. Látta már valaki a Bábolnás csirketápok reklámját? Tojásból vágnivaló csirke 5 hét alatt? Nonsense. A szerencse, hogy ezek a vegyületek kiürülnek a szervezetből egy idő után, úgy, hogy még nyomokban sem mutathatók ki - gondoljunk csak a doppingoló sportolókra! Mindenki szed ugyanis un. "vitaminkészítményeket", a kérdés csak az, hogy el tudják-e találni azt a pillanatot, amikor a teljesítményük még jobb a többiekénél, a szer pedig már nem mutatható ki. Én ezért azt találtam ki, hogy igyekszem ellenőrizni, mi kerül bele a csirkébe, amit utána meg akarok enni. Húsként már nem tudok vele mit csinálni, de ha vágnivaló csirkét veszek élve, és nem vágom le, hanem tartom még 2-3 hétig, akkor ezek az anyagok már nagyrészt kikerülhetők. (Akit érdekel: az átlagos felezési idő 5-10 nap körül van.) Nem tökéletes megoldás, de egy kicsivel mégis jobb, mint a közel- és távolkeletről importált, nagyáruházakban beszerezhető hús. Ne is említsük az un. "tanyasi tojást", aminek a sárgája olyan narancssárga, mint a felmosóvödrünk, és még az sem biztos, hogy nem ugyanattól a vegyülettől...
Mindenesetre reményeimet szeretném kifejezni, hogy a "bio" élelmiszer legalább kevesebb káros anyagot tartalmaz. Ellenőrizni sajnos nem áll módunkban. Így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyit tud áldozni arra, hogy legalább nyugodtan aludjon.
Csapvíz:
A problémám a víztisztítás technológiájával van, ami nagyrészt üllepítést jelent. Jajj... na, ma sem vacsorázom... inkább ne gondoljatok bele. Azért a végén még nekiuszítanak pár baktériumtörzset, hogy szerves anyag hátha nem marad benne, meg egy kis klórt valamilyen formában. Mi meg jól megisszuk... Ugyanakkor egyre több allergiás ember van, meg sok nő, aki nem tud teherbe esni, vagy még a legelején rögtön el is vetél. Meg egy csomó impotens pasi. Bocs, ez tény, és egyre többen vannak... Hát erről nekem a teljesen magánvéleményem, amit semmilyen kutatási eredménnyel nem tudok alátámasztani a következő: az ok a fogamzásgátlókban keresendő, amit a társadalomnak jelentős hányada szed, és pisil ki. Én ugyan csak 6 évig tanultam kémiát, de ezalatt az idő alatt azt a benyomást szereztem, hogy oldott anyagok üllepítéssel nem szedhetők ki az oldószerből (vízből). És mint már említettem: mi meg jól megisszuk...
Vízszűrők:
nagyon sokféle rendszerű van, legtöbbjét úgy kell elképzelni, mint pl. egy rendes teaszűrőt, csak kicsit kisebbek a "lyukak". Hogy mit szűr ki, vagy mit nem ,nem tudom, de nem vagyok nagyon optimista. Számomra nagyobb kérdés hogy mennyit ártanak a víznek azzal, hogy a "csap" részén, ahol kijön a víz, mennyire marad ott egy vízcsepp, esetleg egy kis kosszal együtt, ami már kiváló táptalaj valami bacinak... amit aztán megintcsak jól megiszunk, pedig nem akartam magam ismételni. A bölcsiben volt üveges víz, meg PI-víz. Én megtiltottam, hogy adjanak belőle a gyerekemnek, fenti meggondolások alapján. A PI-vizet ugyanis hozták valahonnan, kannából üvegekbe, üvegből kancsóba öntötték, meg tudomisén, mit pancsoltak még vele össze-vissza... nem volt bizalmam a dologhoz.
Bolti babatápok:
valaki azt kérdezte, hogy annyi mindent tesznek-e beléjük. Nem. Nem tehetik meg. A nagy márkáknál tutira az van benne, amit az apróbetűben leírnak. Muszáj ugyanis ráírja, és annyit, és azt, ami tényleg. Gond itt csak 2 lehet: mi van benne eredetileg is a kajában, amiből csinálják (lásd feljebb) vagy ha mégse írják rá. Utóbbi eset márkás termékeknél nem állhat fenn, mert nem kockáztatnak, inkább csak nagyon olcsó noname cuccoknál, vagy külföldről (román, szlovák, lengyel, ukrán, stb...) származó szintén noname cuccoknál fordulhat elő. (Bár hallottam már Nestlés bébikaja botrányról, viszont renoméjukat féltve azt a TVben is bemondták, és be is vonták azt a szállítmányt. Kérdés, hogy előtte suttyomban már mennyit adtak el belőle, míg kiderült... Persze erről nincsenek adatok, és nem biztos, hogy úgy volt, de én nagyon-nagyon rosszindulatú vagyok...)
CSak vélemény!
Fentiekben a legjobb indulat mellett írott véleményem szerepel. Nagyon szívesen vitázom ezekről a dolgokról bárkivel, de nem szeretném, ha a vitát összetévesztenénk a veszekedéssel. Győzzetek meg másról, ha akartok, nyitott vagyok, és gondolkodom... néha kicsit túlzottan sokat is... bocs.
Üdv
zizi

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Hajjajjajj... ki is panaszkodott, hogy itt nincs olvasnivaló...?!
sorry vagyok
1zizi

Sziasztok!

Csak egy szóra jövök.

Andi, miért is kérnél bocsánatot? Ne hülyülj már! :lol:

Ez a ki mikor kezd hozzátáplálni, kóstoltatni téma tényleg már futott pár kört. Persze ez örök téma lesz, nem csajok?!
Na mindegy, Fatimának igaza van, csinálja mindenki úgy, ahogy jónak látja.
Tudom Zsófi, h. Te örök anyatejpárti vagy, én is amíg lehet szoptatok, de ettől függetlenül nem bántam meg, h. 4 hónaptól etettem mással is Emmát. Csak szépen lassan, óvatosan.

Kép
niki30

na akkor néhány jónáskép:

Kép

kukac:
Kép
tappancs:
Kép
kezek: Kép
anyakedvenckép:
Kép
apakedvenc:
Kép

nagyon klassz uh rendelő volt, nagyon nagyon szimpi nővel.

viszont gyors kérdés.

azt mondta, h a méhlepényem a hátsó falon tapad az alsó széle eléri a méhszájat.

kinek volt hasonló? mit is jelent ez??
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?