Panda, eszméletlen dögös vagy! irigy-irigy.....
Lafi! de durva....ennyi kő....!
Norma! ennyi kérdés.... huhh, majd igyekszem.
Mivel jelenleg szaksegítséggel nem lehet szülni a tavaly szeptemberi botrány óta, ezért borzasztó nehéz választás elé lettem állítva.
Szerencsére, mivel az előző szülésem is nagyon gyors volt, ezért nagyon figyeltem, amikor a bába mutatta, hogy mit kell figyelni a méhlepényen.
A köldökzsinórt természetesen ollóval vágtuk el

(bár most kedvem lenne az otthonszülést vadul és elvtelenül ellenzők kedvéért azt írni, hogy saját fogaimmal rágtam el, aztán gyertyafényes vacsorát rendeztünk a méhlepényből és villogtattam a szőrös lábamat, hej!

)
A kórházat pedig nagy ívben elkerültem.
Védőnő és gyerekorvos látta Pankát, innen tudom a pontos súlyát.
Jogilag, pedig ott van jogom szülni, ahol akarok. Szerencsére az osz.ről szóló korm.rendeletet elhalasztották jan.1-ről júl.1-re, ezért most nem lettem törvénysértő. Jelenleg az osz.-t féllegálisnak mondják Mo-on.
Nyilatkozom, igen, hogy ittésitt egészséges leánygyermeket, stb... és anyakönyvezik, onnantól ugyanaz. Tanú kell, esetleg gyerekorvos látta, leírja, de elvileg még ez sem.
Minden a kádban zajlott, és vér sem sok volt... betegalátétet, vattát, papírvattát használtunk, nem sokkal több dolog keletkezett, mint egy menzeszkor.