A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Így már értem mit takarhat az üres petezsák ..
Ne tessék keseregni ... azt mondják, ilyen nagyon sűrűn előfordul ... úgy, hogy észre sem vesszük. Hamar elszaladtál a dokidhoz ...
Majd jelezd nekünk, ha kiderült, pontosan mi zajlik odabent :) Szorítunk neked a jó hírekhez :)

Kép
szösszenet

Sziasztok !

Én a 2007 szeptemberi topikból jöttem mert hallottam a rossz hírt.

Topikom nevébe Őszinte Részvétünk Kiscsillagnak.

Egy baba elvesztése soha nem könnyü de idővel egy másik baba enyhíti a sebeke. A fájdalom soha nem fog elmúlni csak enyhülni.

Kiscsillag : fel a fejjel.

Üdv 2007 szeptemberi topik.
20200310173350

Azzal a reménnyel jöttem ma,hogy jó híreket hallok Kiscsillagról :(
pedig tegnapi olvasgatás után annyira derülátó voltam.Kiscsillag,nagyon sajnálom. :( :(

Kép
szibi

Szegediek(ha jól emlékszem Emi és Toncsi)lenne 1 kérdésem
Hol érdemes ágyneműt keresni?Csak a Brendon babaházat ismerem.Van valami jó lelőhely ezen kívül ?

Szerdán doki.Már alig várom :D :D

A kocsijavítás tényleg nem aprópénz.Nekem a kertem látta a kárát a nyári kocsilerobbanásnak.Totál káros lett,egy komplett új motrot kellett bele venni,és ráadásul még vontattak 75 km-t.
Tehát együttérzek. :(

Kép
szibi

Szia Szibi,
Ágyneműkérdést passzolom, én Gyálon lakom.

Kép
emi29

KIscsillag,
együttérzek Veletek. Azért imádkozom, hogy megkapjátoka számotokra szükséges erőt, elfogadni az elfogadhatatlant.

Szeretettel,

Nuska+
nuska1

Szösszenet,
a Mini Manó babacentrumban is lehet kapni azt a garnitúrát, amit kinéztetek Alíznak:

http://www.minimano.hu/termekeink/76/84/

Tőletek kicsit messze van, de ha jól látom, neten is rendelhető.

Üdv,
Nuska+ (27+3)
nuska1

Hát nagyon szomorú vagyok! Bevallom, pár könnycsepp is előjött... :cry: :cry: Kiscsillag kitartás nektek!!!! Sokat gondolok Rátok!!!!

Nemsokára megyek vérvételre, utána benézek én is egy bababoltba, ahol még nem jártam. Majd még jövök!

Kép
gabo001

Kiscsillag! Együttérzek veletek, nagyon sajnálom, ami történt! :(

(most nem tudok másra reagálni)
Vendég

Nagyon sajnálom ami Kis Csillaggal és Zsomborral történt.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Tegnap nem voltam gép előtt... most reggel, hogy bekapcsoltam... :cry: Kiscsillag! Igazából nem is tudok mit irni, csak azt, hogy próbáljatok meg erősek lenni és átjutni ezen a borzasztó nehéz időszakon, ami most van... nagyon sok kitartást kivánok nektek!!!! Zsomborra pedig odafenn vigyáznak!

Igen, én irtam, hogy nem szabad belelovallni magunkat, mert nem tesz jót, de nem azt, hogy pityeregni sem szabad, vagy sajnálni.... :( hát részemről ez messze nem pityergés volt... :cry: de egyedül ülök a gép előtt, hát nem fojtom vissza...

Magunkról: végre elhoztuk a kiságyat, pár csavar hiányzik, de Zoli vesz és akkor teljesen össze lesz rakva. Már a helyén van.

Most nincs is kedvem nagyon irni... :( később...
Vendég

Ollem,

Kaptam én is listát a komáromi kórházból, hogy mit kell vinni. Amin meglepődtem, hogy a babucinak nem kell vinni ruhát, csak amiben hazaviszed, mert adnak neki az 5 napra, amig ott leszünk. Csak 1 kistakarót kérnek, hogy alátegyék a kis fa fakkokban, amikben fekszenek bébik.

KépKép
kisfruzsi

No, van még két uh képem, Zolinak sikerült kivágni a dvd-ből....

Kép Kép

Én is leszedtem a kórházlistát a János honlapjáról, érdemes volt, mert én elmentem volna babának való dolgok nélkül... kiderült, itt kérnek popsikrémet, törlőkendőt, pelenkát.. :roll: még jó hogy megnéztem... :) meg a szülőszobára a kisérőknek papucsot is 8) ezt se vittünk volna, ha nem olvasom el... :)

Már énis annyi mindent irtam össze, hogy kivágnak a kórházból majd a sok pakkal.. :lol:

Ja, fogytam 2 kilót.... :shock: nem tudom, mitől... pedig eszek... bár nem izgatom magam, mert 1-2 kiló simán vándorol az emberről fel-le... :wink:
Vendég

Sziasztok

Nem tudtam jönni egész hétvégén dolgoztunk a lakáson, csak most olvastam a hírt... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kis csillag nagyon sajnálom, azt kívánom, hogy minnél előbb vígaszra lelhessetek, most nagyon erősnek kell lennetek a pároddal. Imátkozunk értetek és Zsombibabáért a férjemmel . Isten áldja és óvja családotokat... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
puszi Mamac

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szibi
Az Ikeában nagyon aranyos ágyneműk vannak, de újszülöttnek én nem használtam, csak kistakaróval takartam. Párnát úgysem szabad nekik... szerintem az ágynemű ráér. Most akarok varrni Áronomnak.

Szöszi
Én is az Angelcaret ajánlom, nekünk valami vacak volt és állandóan beriasztot... egy idő után minden éjjel... :(
Ezt a pelenkás akciósat érdemes megvenni, én használtan vettem, de úgyis 17000 volt, remélem ezzel nem lesznek gondok...

Varrogattam is a hétvégén... megvarrtam a babakocsinak a napfénytetejét, meg a karfára játékot... majd fotózok.

A lakás meg végre alakul.... bár lehet nekem nem kellene szívnom gőzöket-gázokat amika mázolással távoznak... végre nem sötétkéket az ajtókeretek....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Valaki belinkelt plédekről képet... ez ahogy nézem kicsit drágább mint amit én feltettem... vagy nagyobb is? Azt nem figyeltem, de amúgy nekem nagyon szimpatikus...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

Azt szeretném kérdezni, hogy ha hálózsákban altatom a picit, akkor elég rá egy pamut kistakaró, vagy valami vastagabb (polár) kellene?

KépKép
kisfruzsi

Kiscsillag! Nagyon sajnálom és én is sok erőt kívánok nektek erre a nehéz időszakra.

Mamacka! Válaszoltam, remélem átment.

Kép

Kép
szofi74

Kiscsillag!

Nagyon mélyen érint ami történt, de nem szabad megállnunk, elkeserednünk, az élet megy tovább, teljes szívemből együttérzek veled!

"A felhő nem tudja miért épp erre száll s miért épp ily sebesen.
Érzi a késztetést: most erre van az út.
De az ég tudja az okot és a célt minden felhő mögött, s tudni fogod te is, ha elég magasra szállsz, hogy túlláss a láthatáron.,,

Szösszenet!
Az elefáni babadiszkont címe: 1182 Bp, Petőfi u 14/a.

Kép
geni

Csajok .. megállt bennem az ütő ....
Kicsit szédelegtem, és a bejárati ajtó felől éreztem füst-szagot .. kb. ezzel egyidőben már ide a kapu elé érkeztek a tűzoltók (9.-en lakunk) :shock: :shock: Bennem hirtelen minden végigfutott .. menekülni kell .. mit vigyek .... jajj .. majdnem sírtam :( :(
Aztán kiderült, hogy a 6.-on volt tűz, de sikerült hamar eloltani ...
De belegondoltam, hogy ilyesmi bármikor történhet :(
Nagyon megijedtem :( :( Most szellőztetek .. :( :(

Kép
szösszenet

hú, szöszi, gondolom, hogy megijedtél!!! Próbálj lenyugodni!!

Nálunk is volt ilyen, pont a mi emeletünkön, csak három kapualjjal arrébb. Élőben néztük végig az oltást, ahogy a tűzoltók a létráról oltották a tüzet. Szerencsétlenek nem voltak otthon, és valahonnan beszállt az erkélyükre egy cigicsikk, ami kigyulladsztotta az erkélyt, aztán az egész lakást. Hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, hogy kidob egy csikket az ablakon.....
lei

Köszi Lei .. már picit jobb ..
Csak még mindig szédülök .. és nem tudom mitől .. picit aggódom :(

Kép
szösszenet

Már tegnap olvastam a szomorú hírt, de nem tudtam írni. Most sincsenek rá szavak. Csak könnycseppek. :cry:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Pelenkaügyben!

Én most vettem a tescóban 12 darabos Tetra pelenkát 1899.-ért így 1 db 158.-ra jön ki (Babay Bruin) szerintetek minegyik tetrapelusnak egyforma a minősége?
Mert ez nagyon olcsó volt így!

És az ujságban láttam hogy a johnson popsitörlő utántörlő most ha 4 db-ot veszel csak 1887.-ft (darabja472.-ft).
Vagy ezt még nagyon korai megvenni?
Biztos iszonyat mennyiséget el fogunk belőle használni!
Főlleg nyáron amikor meleg van én saját magamat is sokszor avval hűsítem!

Kép
geni

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Csajok .. megállt bennem az ütő ....
Kicsit szédelegtem, és a bejárati ajtó felől éreztem füst-szagot .. kb. ezzel egyidőben már ide a kapu elé érkeztek a tűzoltók (9.-en lakunk) :shock: :shock: Bennem hirtelen minden végigfutott .. menekülni kell .. mit vigyek .... jajj .. majdnem sírtam :( :(
Aztán kiderült, hogy a 6.-on volt tűz, de sikerült hamar eloltani ...
De belegondoltam, hogy ilyesmi bármikor történhet :(
Nagyon megijedtem :( :( Most szellőztetek .. :( :( [/color]

Jaj, rémes lehetett. Bennem is megállt volna az ütő. :shock:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Hú, Szösszenet ez tényleg borzasztó lehetett! Mi kötöttünk lakásbiztosítást kb. 1 hónapja, de fogalmama sincs, hogy mit kezdenénk ha megsemmisülne a lakásunk, mindenünk odaveszne.....

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Szösszenet, nem csoda, hogy megijedtél. Nekem szerencsére nem volt ilyen "közeli élményem" a tüzzel, de néha eszembejut, hogy ha menekülni kéne, mit vinnék magammal. Ez borzasztó lehet.
A szédülés nem azért van, mert alacsony a vérnyomásod? Én is szoktam szédülni, és utoljára a terhesgondozóban 90/60-at mértek.

Úgy vennék már én is babaruhákat, pelenkákat, meg mindent. De sajnos a kereteink végesek. Mivel megvettük ebben a hónapban a babakocsit, és szekrényt csináltunk az ebédlőbe, illetve megrendeltük a babaszobába a saját ágyunkat (nemrég költöztünk ide, és semmink sem volt), a többivel legalább februárig várnunk kell.

Szerdán megyek dokihoz, akkor kiderül nyílt-e még a méhszáj. Szerintetek visszazáródhat, vagy csak arra lehet vigyázni, hogy tovább ne nyíljon? :?:
Szerdán látjuk majd a babánkat ultrahangon is. Már nagyon várom! :D És nemsokára 4D-n is megnézzük. Ha minden igaz februárban. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="kisfruzsi"]H írta:kisfruzsiú, Szösszenet ez tényleg borzasztó lehetett! Mi kötöttünk lakásbiztosítást kb. 1 hónapja, de fogalmama sincs, hogy mit kezdenénk ha megsemmisülne a lakásunk, mindenünk odaveszne.....

Mi is elég komoly lakásbiztosítást kötöttünk amikor ezt vettük fél éve... de akkor is borzasztó veszteség lenne ... :shock: :shock:
Mondjuk tételesen a nagyobb értékek is be vannak biztosítva, mint Szabi cuccai .. stb ..
De amit az ember megszokott, megszeretett .. azt lehetetlen pótolni ..
Mindegy, belegondolni is szörnyű ..

Kép
szösszenet

Gumimaci - De .. borzasztóan alacsony a vérnyomásom .. lehet attól szédelgek .. de a nagy ijedelem sem vitte fel .. gyanus .. :roll: :roll:
Nekem is 90-100/60 szokott lenni .. :)

Kép
szösszenet

Gumimaci,

Mennyira van nyitva a méhszáj?

KépKép
kisfruzsi

Szerintem dőlj le Szöszi kicsit... az mindenképp javit a szédelgéseden és tedd teljesen vizszintbe a fejed a testeddel... akkor jobban kell legyél pár perc múlva...
Nekem sem mindig viszi fel az ijedtség a marha alacsony vérnyomimat! :roll:

Geni! Popsitörlőt szerintem ugyanúgy nem korai venni, ahogy mást sem... :) akkor érdemes megfogni, ha akciós! A Johnson pedig jó minőségü! Szerintem megéri! A tetrából a cseh a legjobb, de rá van irva, ha az... :wink:
Vendég

szöszi: lehet, hogy a füsttől is szédelegsz kicsit, ami feljött a házba a lépcsőházból. Tényleg feküdj le kicsit pihenni.
lei

Szösszenet!

Nekem azt mondta a doki, hogy reggelente igyak meg 1 kávét. De nekem nem kell a kávé, terhesség előtt sem nagyon kellett. Én arra vigyázok, hogy ne menjek ki a lakásból egyedül. És fürödni is csak akkor szoktam, ha a párom itthon van.

Kisfruzsi!

Nem akarok hülyeséget írni, vagy 1 cm-t vagy 1 ujjnyit mondott a multkor a doki. Az biztos, hogy 1-es volt benne, de én olyan ideges lettem, hogy el is felejtettem. :oops:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="gumimaci_1"]f írta:gumimaci_1ürödni is csak akkor szoktam, ha a párom itthon van

ez ismerős .. :? :?

Pihentem picit .. de van 1-2 határidős munkám a gépen :evil: :? :?
2-kor meg itt a tanítványom .. úgyhogy ennyit a pihenésről .. ez egy ilyen nap - holnap jobb lesz ;) :)

Kép
szösszenet

Nem is azért kérdeztem, mintha nagyon értenék hozzá :) , csak kíváncsi voltam. És mit mondott, hogy mit csinálj, feküdj, pihenj? És okozhat problémát? Gondolom, ha tovább nem nyílik, akkor talán nem. de nem tudom.

KépKép
kisfruzsi

Kiscsillag!

Együttérzek veled :cry:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi!

Arra kell vigyáznom, hogy ne nyíljon tovább. Tehát semmilyen házimunkát nem végezhetek, egész nap vizszintesen kéne pihennem. Amit elég nehéz. A párom nem is engedi, hogy csináljak valamit. Mondjuk, ha bármihez is hozzáfogok (és ez a terhességem legelejétől így van), úgy el tudok fáradni, hogy órákat alszom utánna. Pedig egyébbként nem alszom jól. De akkor sem tudok egész nap feküdni. Néha számítógép elé ülök.
Úgy tudom, hogy mivel a külső méhszáj van nyitva, ez a kevésbbé rossz. Most arra vagyok kíváncsi, hogy változott e valamit. Szerdán kiderül.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gumumaci! Bezáródni nem szokott, csak megállni (általában azért nem nyílik tovább, ha vigyázol tényleg: pihi, ne emelgess, no szex)
Ne izgulj, biztos minden rendben! Majd írd meg! :D

Szöszi! Ma én is kicsit szédelegtem vérvétel után! Eddig soha nem szoktam, de most egy tök béna nő vette le a vért! Először nem is tudta, (bal kézből), utána a jobbot szadizta! Fájt is, meg jó ronda lett az a terület! Hát szóval nem mindegy ki veszi le, mennyire tapasztalt, ügyes! :evil:

Jan. 31-én megyek cukros löttyre! :roll: Vihetünk magunkkal citromos teát (cuki nélkül persze) Na, ha akkor nem ájulok el.... :roll:

Geni! Én is láttam ma egy bababoltban cseh tetra pelenkát (baby bruin). Meg a tetra fürdőlepedő is ugyanez a márka. (valaki írta, hogy a cseh a legjobb és tényleg itt is csak az volt szinte) De nem volt drága itt sem! Kb. annyi amennyit te írtál!

Kép
gabo001

Kiscsillag: nagyon szomorú vagyok, én nem is tudom, hogy tudnám ezt feldolgozni. Imádkozom értetek!!!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szösszenet: vigyázzatok a lakásra! Én csak egyszer voltam úgy vendégségben egy ismerősömnél Gazdagréten, hogy kigyulladt közben a ház, de nagyon durva volt. Durva, hogy 10 emeletnyi lakás el kezd alulról égni....

Képzeljétek, vettem egy nagyon jó használtruhaboltban 2 rugit, amik teljesen újak, plüssök és csak 450.- volt darabja!!

Kép
klarka

Ja, és azt nem is írtam, hogy ma megint sikerült hánynom a Gravidától. Múltkor már írtam a béresnek egy levelet, hogy sok más kismamával együtt van ez az "apró" kis problémám, de eddig nem válaszoltak. Asszem abbahagyom és keresek másikat.

Kép
klarka

Gabo!

Igen, szinte szó szerint ezeket nem szabad csinálnom. :( :oops: . És jól sejtettem, hogy nem záródik vissza. :( Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy tudtam-e vigyázni magamra. Majd megírom.

A vérvétellel kapcsolatban: tényleg nem mindegy, hogy ki veszi le. A terheléses vérvételnél két különböző nőci szúrta meg a két karomat. Az egyik karomon már utánna alíg látszott, a másik most is tiszta kék-zöld foltos. És fáj is, ha hozzáérek.

Kitartás 31.-én. Ha ihatsz utánna teát, akkor nem lesz baj. Nekem azt mondták, annyi vizet ihatok, amennyit csak akarok utánna, még ásványvizet is. És a 2 óra várakozás alatt volt a legrosszabb. Féltem nem marad benn. De olyankor ittam egy kis vizet és jobb lett.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

KISCSILLAG:Legőszinébb részvétem! :cry: :cry: :cry:

Egy másik fórumon is egy lány akivel egy napra voltunk kiírva megszült az Ő babája 835g és 35cm volt,sajnos Ő sem maradt életben! :cry: :cry:

SZIBI:Én is szegedi vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ágyneműk szépek vannak a MADÁCH utcai FAKTUM bababoltba oda érdemes benézzni!Ez a belvárosban van!

Van még a brendonon kívül a MICIMACKÓ babaáruház is ,ez a RÓKUSI krt.-n van!Bár szerintem a faktumba szebbek vannak! :wink:

Ma van az utolsó vizsgám,már nagyon unom! :cry:

Hétvégén bekellet mennem este az ügyeletre mert nagyon fájt a hasam,nagy valószínűség szerint a vesémről sugárzott át a fájdalom az egész hasamra! :cry:

Csináltak ctg-t,uh-t vizsgálatott, szerencsére a baba jól van és 1150 GRAM!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

A babaszoba kilett festve ,majd teszek rólla képet de csak akkor ha már be is lesz rendezve,elmentek a munkások is végre! :wink:
Szóval kezdenek jól alakulni a dolgok! :wink:

Mindenkinek :Üdv :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nicci

Klarka!

Én Elevitet szedek és semmi bajom sincs tőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.03 21:12-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nuska - Köszi ezt a szuper linket :) Nincs olyan messze .. kocsival Bp-en belül mindent megközelítünk .. a Pici szobájáért főleg :lol: :lol:
De látom a kiegészítőket is lehet netről rendelni .. nagyon jó! :)

Kép
szösszenet

Nicci!

Sajnálom a másik babát is! Olyan félelmetes. Az elején féltem kicsit, mert mindenhol azt olvastam, hogy az első 12 hét nagyon bizonytalan. Mikor megnyugodnák kicsit, akkor történnek ilyen dolgok Kis-csillaggal is és most ez a másik baba... :(

De próbáljunk meg minél kevesebbet stresszelni, mert az nem tesz jót a babáinknak. Nicci, örülök, hogy jól van a bébid és hogy már túllépte az 1 kg-ot! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lányok!

Az uh képről köszönöm a véleményeteket. Nem is élem bele magam. Ha kislány ha kisfiú akkor is a lényeg, hogy egészséges legyen!!! Szeretem így is úgy is!!!

Kisfruzsi!

Az a kórházi listát feltennéd nekem, vagy átküldöd privibe?Elfelejtettem elkérni barátnőmtől.

Szösszenet!

Remélem jobban vagy már, elhiszem, hogy nagyon megijedtél.... :(

voltam ma dokinál. minden rendben, zárt a méhszájam még mindig 3000-es. 4 kilót híztam egy hónap alatt...pedig alig eszek vmit...ez van. És vizes vagyok. akkor biztosan azért. de nem mondtak rá semmit...eddig kereken 10 kilót híztam... :oops:
vérnyomásom meg...153/86....azután mérték, hogy közölték, hogy sokat híztam...én meg jól felhúztam magam... :evil: szigorúbban kell vennem az evést...mondtam, hogy kevesebbet eszek, mint terhesség előtt...
írt fel a doki Maltofert, elmentem kiváltani...otthagytam 3 ezer forintot...mindegy úgysem tudom befizetni a csekkeket.... :cry:
Méh fundusa már a köldök felett van...ilyen korban ez normális???
Csak szívhangot néztek. teljesen jó!
És két hét múlva kell mennem cukorterhelésre. 1 zsemle+2dl tej és egy óra múlva újból vérvétel. úgyhogy ez a jobb fajta... :D Valami jó is legyen már,nem?
És kézhez kaptam az AFP eredményemet....amit nem értek sajna.
Adatok:
Terhes AFP 16. heti (persze a 18. héten vették le a vért, mert a doki elszámolta a heteket...) 23,50 ng/ml (28-57 ez a normál...azt hiszem.)
AFP átlag 38,10 ng/ml
MoM index 0,8 (normál0,7-1,3)
Valaki segítsen....!!!
Azt mondták, hogy elfogadható...ennyit mondtak.
Meg ha nem a 18. héten csinálták volna a vizsgálatot, akkor meg kellett volna ismételni.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem este felteszem a listát, mert most nincs nálam a melóban.

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!!!
Ok. köszi. Nem olyan sűrgős...estig várhat!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

A leletek értelmezése nem az erősségemm... :oops:

"Méh fundusa már a köldök felett van...ilyen korban ez normális??"-szerintem igen. Nekem egy hónapja ért a köldökömig. Gondolom azóta még feljebb van a vége.

A kilók miatt ne aggódj. Én is sokkal kevesebbet eszem, mint előtte, mégis felszaladt 1 hónap alatt 3 kg. De bezzeg az én vérnyomásomat ez a hír nem tudta kicsit felvinni. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?