A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Virág,

köszi a tippet. Sajnos az Árkád tőlünk elég messze van, de ha rá tudom venni a párom, hogy jöjjön el velem, akkor lehet, hogy oda is benézek.

Most hívott a doki. A vércukrom rendben, viszont a hemoglobin alacsony (103) és ha jól tudom 120 a határ. Azt mondta, hogy addig nincs ok az aggodalomra amíg nem megy 100 alá. Nem mondta, hogy szedjek vasat...
Egyébként lehet, hogy az előző mérésnél azért volt jó a hemoglobin értékem, mert akkor még Elevitet szedtem az Elevit pedig állítólag dupla annyi vasat tartalmaz mint a Gravida...

Kép
emi29

Emi!

Gyönyörűséges a baba szoba!!! Nagyon édes....Lili baba biztosan boldog kisbaba már most...hát még amikor majd meglátja a szobáját!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én kaptam vasat...pedig csak az elején nézték...na mindegy.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én 109-re kaptam vasat, még az elején. Bár mondta, hogy ez nem olyan vészes, csak még túl korán van ahhoz, hogy már ilyen alacsony legyen, mi lesz később... (10. hét volt akkor)
Vendég

Sziasztok!

Én egy 26 hetes mamó vagyok, és ha nem bánnátok, akkor szeretnék csatlakozni a topikotokhoz.

Kicsit visszaolvastam, és pont ezt a rossz hírt kellett látnom Kiscsillag babájáról.
Ezúton kívánok neki én is, így ismeretlenül is, rengeteg kitartást és erőt.

Rólam röviden, hogy a XX. kerületben lakunk párommal, és mostantól vagyok itthon táppénzen, szóval végre bele tudom vetni magamat a babavárás örömeibe.

Brigi
kisscica80

Kiscica
üdv köztünk. Megkérdezhetem, hogy hol fogsz szülni? Első baba lesz? Tudjátok már a nemét?

Kép
emi29

Szia brigi,

Üdv köztünk! És persze Mangó ugyanez vonatkozik rád is.

KépKép
kisfruzsi

Szia Brigi! Üdv itt, irsz magadról vmit?? :)

Emi! Majd teszek képet, de nem akarok addig, mig nincs teljesen összerakva az ágy, mert hiányzik még az egyik támlája és a szivacsot is holnap vagy holnapután tudom megvenni bele... majd ha teljesen kész lesz... ráteszem a saját kézzel varrt ágynemügarnitúrámat is, hogy jobb hatást keltsen, de igy sem lesz olyan szép, mint amiket föltettetek.... legalábbis mig a malackás csodám itt nem lesz (még egy hónap)....

Pfff, már most utálom a mai napot, vinnem kell Atist a nevelési tanácsadóba iskolaérettségi vizsgálatra, és nincs ám időpont, hanem 11-től lehet menni és amikor sorra kerülünk majd... :evil: marha jó... ráadásul vagy 20 perc séta innen, mert buszra nem érdemes szállni, ugyanis akkor meg megkerülném a fél rózsadombot, és dupla annyi idő lenne odaérni... nagyon remélem, hogy azt fogják mondani, hogy nem kell fejlesztésre járnia (az óvónő kitalálta, ezért kell most külön elvinnem) mert akkor mehetek nagy pocakkal hetente-kéthetente és várhatjuk a sorunkat.... :evil:
Vendég

Szia Kiscica80, Mangó!

Kép
blani28

Sziasztok!

Emi, a szoba gyönyörű, remélem használni is fogjátok! A mi kislányunk ugyanis sokszor csak mellettünk hajlandó aludni. Bár nem tudom, hogy erről magunkat, vagy őt kell inkább leszoktatni...

Holnap megyünk dokihoz, remélem most már biztos lesz, hogy öcsikét várunk! Ti hol fogtok szülni? Én a Kútvölgyiben, a kislányom a Szent Imrében született
mango.

Emi!

Nagyon-nagyon tetszik a hálózsák, amit vettél!! :)

Igen, én is inkább semleges szinű ruhákat szeretnék(sárga,vajszínű, drapp)Mert igaz, hogy mondták, hogy fiú lesz, de csak egy doki, és egyszer mondta még. Lehet mire kibújik, lány lesz belőle! :lol:

Szösszenet:
Nálunk is a szobák (3db) plusz még a konyha is sárga és ennek árnyalatai. Nekem tetszik a lakásotok.

Kép
blani28

Valaki még korábban kérdezett a hányingerről/ hányásról. Én az első babánál a 16., a másodiknál (most) 18. hétig hánytam napi rendszerességgel :)
mango.

Sziasztok!
Bocsánat hogy idepofátlankodok!
21 hetes kismama vagyok a 2008 Juniusi topikba irogatok,de olvasgatlak titeket is gondoltam mostmár irok.Esetleg csatlakozhatnék hozzátok?
Május 27 re vagyok kiirva. :roll: :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok!
Brigi üdv.
Szössz,Emi nyugodtan tehettek még fel ilyen unalmas :lol: képet szeretek így unatkozni :D Egyik szebb mint a másik.Az a bajom h én nem vagyok valami kreatív de mikor ilyeneket látok el vagyok ájulva h így is lehet.Nagyon örülhet Lili és Alíz is h ilyen helyre kerülnek :lol: :lol: Néha sajnálom h nem lesz külön babaszobánk.
Én most a mi szobánkkal leszek gondban mert szeretnék szekrénysort de akkor a számítógép és a tv kikerül:Pedig nem bírom ki h ne ágyból nézzem a tv-t :oops: :oops: Az a legnagyobb gond h rosszul van megcsinálva a szoba.Az egyik oldalon kétszárnyú ajtó a másikon 3részes ablak.De a mellettünk lévő szoba még rosszabb ott 2-2ajtó,ablak van minden oldalon valami.Nehéz így szekrénysort venni. :cry:
Vendég

Szia Mangó!

Üdv itt :)!

Én is a Kútvölgyiben fogok szülni! Végre valaki! Kihez jársz? Mikorra vagy kiírva? Te odatarozol helyileg? Én a Jánosba tartozom, de a Kútvölgyibe járok az első perctől Vida Gáborhoz. Tudsz valamit a tarifákról?

Betti

Kép
be_be

Mango,
A nővéremék is azért szívnak mostanában, mert egyik gyerekük sem hajlandó a szobájában aludni. Emiatt döntöttünk úgy, hogy Lili egyből külön szobába kerül. Aztán majd meglátjuk...

Én a délpestiben szülök. Semmilyen tapasztalatom nincs a kórházról, csak oda tartozik a dokim.

Blani,
na igen. Én minden UH előtt szólok a dokinak, hogy keressen kukit, de eddig soha nem talált. A tegnapi UH volt az 5. ahol azt mondták, hogy lány.

Kép
emi29

Szia Moni!

Gitka,

Ha jól értem akkor a babuci veletek fog aludni egy szobában. Ha igen, akkor viszont szerintem mindenképpen le kell szoknod a tv-re elalvásról. De ezt lehet, hogy csak én gondolom... :lol:

KépKép
kisfruzsi

Móni,

persze, hogy csatlakozhatsz :) :) . Ha minden igaz találsz majd ismerőst is Csöppke személyében. Ő is nagyon május végi, úgyhogy a júniusi topic-ba is szokott írni.
Egyébként gratula a babóhoz.

Gitka,

ha megszületik a baba, akkor ő lesz a TV. Egész nap őt fogod nézni, más műsor nem is fog érdekelni csak az, amit ő csinál :)
Hidd el, el leszel TV nélkül :wink:

Kép
emi29

Moni! üdv itt.

Emi!
5x??? Akkor ő már lány lesz, az bizti! :lol:

Kép
blani28

Emi,

hát én is abban reménykedem, hogy Öcsike érkezésével végre rendet tudok teremteni, mert azért az már tényleg túlzás lenne, ha ő is velünk aludna :) Mi igazából úgy gondoltuk, hogy az első pár hétben én alszok a picivel az egyik szobában, a férjem meg a kislánnyal a másikban, hogy legalább ők tudjanak pihenni. De ezt csak a Csenge miatti tapasztalatok miatt találtuk ki, mert vele az első hetekben csak 1-2 óra alvás volt éjszakánként :( Ezért is tettük magunk mellé, mert egy idő után nem bírtuk alvás nélkül. A rossz szokás meg maradt, de a két gyereket minél előbb külön szobába szeretném tenni.

Bebe,

én Dr. Tóth Ferenchez járok, április 24.-én fogok szülni naptár szerint, ápr. 28-án UH szerint :) Én holnap szeretném megkérdezni, hogy van-e valami tarifája a dokinak, mert valakitől azt hallottam, hogy 100-130 ezer között fogad el (hahahaha), viszont itt az egyik topikban azt olvastam, hogy valaki 30ezret adott neki császárért és annak is örült. Hát én biztos nem fogok senkinek 100ezret fizetni, amúgy se szeretem, ha meghatározzák a fizetendő összeget. Te tudsz valamit? Ja és még azt is hallottam, hogy a szülésznőnek 40ezret adott. Hát lehet, hogy én sajnálom a pénzt, de szerintem az baromi sok. Szerintem vidéken az orvosok se kapnak annyit
mango.

Hát lehet igazatok van :lol: Végül is sógórnőméknek is van egy kis tv a szobában de ahhoz nekünk nagy a szoba meg már nem is olyan jó a szemem h lássam a kicsi tv-t :oops:
Mostanában mondta a barátnőm h csak ez a korszak lassú de ha meglesz olyan gyorsan telik az idő h még.Hát remélem igaza lesz mert már nagyon várom h itt legyen a picúr meg hááát.... :oops: unatkozom is :oops: Igaz h jön az érettségi meg minden de most nem igazán tudok a sulira figyelni.
Lehet azért is érzem most fontosnak a tv-t.De hülye vagyok,nem is láttam még kipihent kismamát.Jó lesz ha aludni lesz időm ha meg ez sikerül nem is fog kelleni a tv. :lol: :lol: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ teljesen kész vagyok :oops:
Vendég

Egyébként nem oda tartozom helyileg, a terhesség elején választottuk orvos alapján a kórházat :) A kislányomnál nagyon a Szent Imrébe akartunk menni, de nekem csalódás volt az orvos miatt.
mango.

Mango,

Én most főleg attól tartok hogy a korháznak is kell fizetni...és az egy olyan 100e körüli tétel lesz. Hogy az orvosnak mennyit fogok adni az attól függ, hogy hogy alakul a szülés. Amikor cukorterhelésen voltam pár napja beszéltem egy anyukával, aki pont az én orvosomnál szült tavaly. Ő a dokinak 100-at a szülésznőnek 40-et adott. Neki rengeteget segített a szülésznő. Neki 17 órás vajúdása volt, és nagyon sokat számított az a plusz (gátmasszás, borogatás, kedves szavak) amiket a szülésznőtől kapott. Ha nálunk is ennyit fog jelenteni a jelenléte szerintem én is igyekszem ezt meghálálni...azért 100+40 szerintem sok...főleg ha még a Kútvölgyinek is kell fizetni...

Tóth Ferencet Budaörsről ismerem, ő volt a nőgyogyim amikor még Anyuékkal laktam. Amikor pozitív lett a teszt hozzá akartam járni, de két hetet várni kellett volna az időpontra...hááát....a Kútvölgyi mindig is nagyon szimpi hely volt. Nagyon sok jót olvastam a Vidáról és nagyon megörültem amikor elvállalt. Nagyon jó orvos és nagyon jó ember. :)

Tudsz esetleg valamit arról, hogy mit kell vinni magaddal és mit ad a kórház? Annyit sikerült kiderítenem, hogy hálóinget adnak. De mi van pl a babaruhával?

Betti

Kép
be_be

Sziasztok

Köszönöm a kedves köszöntéseket :)

Emi:
A Szent Imrében fogunk majd szülni, Kocsis Évánál. Első babó lesz, kisfiú és a Barnabás lesz a hivatalos neve, de mi csak Maszatnak :D hívjuk már a kezdetektől.

Magamról: hát nem tudom, h mire vagytok kiváncsiak..
Egy nagy logisztikai multicégnél dolgozom, de mostmár végre itthon lebzselek. Párommal egy éve költöztünk a XX. kerbe.
Van egy nővérem, akinek van egy két éves kislánya, így vele már tudtam jó sokat babázni. Csak hát a sors fintora, h az ő ruháit nem nagyon tudjuk megörökölni, mert látom, h most nagyon ez a téma.

Én még nem vettem semmi babóruhát, mert szerencsémre egyik barátnőmnek két kicsi fia is van, így ő sok mindent fog tudni adni nekünk. Persze, azért lesz majd új szerkója is. A babaholmiolcsón már én is nézegettem, nagyon jó árak vannak fennt, meg a babakocsit mi már meg is vettük ott még tavaly év végén.

Hát most röviden ennyi.
Ha vmire kiváncsiak vagytok, kérdezzetek, mert így elsőnek elég nehéz írni.

Van köztetek erzsébeti???

pusz: Brigi
kisscica80

Betti,

Miért kellene fizetni a kórháznak?

KépKép
kisfruzsi

Hát nem tudom, most jól kikerekedett a szemem. A 100+100+40 az nagyon sok. Én úgy tudom, hogy a kórháznak nem kell fizetni. De mire odajutunk, lehet hogy kell. Holnap megyek a dokihoz és megkérdezek mindent.
mango.

Hát nem tudom, most jól kikerekedett a szemem. A 100+100+40 az nagyon sok. Én úgy tudom, hogy a kórháznak nem kell fizetni. De mire odajutunk, lehet hogy kell. Holnap megyek a dokihoz és megkérdezek mindent.
mango.

mango.

na ez most 3x ment,. bocsi
mango.

Emi!
A babaszobában a polcon láttam egy plüsskutyust a képen. Olyan van a sógornőméknek is. Egy idő után iszonyat idegesítő lesz a sok ének, meg gyerekduma, ami belőle jön :) Mi már néha megőrülünk, mikor állandóan nyomogatja a gyerek. Meg amikor véletlenül éjszaka bekapcsol és azt mondja: A barátod vagyok!, na hát az félelmetes. :lol:
lei

Köszi a fogadtatást lányok!
Én is mindenkinek gratulálok a babócához. :) :) :)
Vendég

Én azt hallottam hogy ha nem a területileg illetékes helyen szülsz akkor kell fizetni. De ezt senki nem erősítette meg még. Az nagyon jó lesz, ha rákérdezel! Én is a köv. vizitre terveztem hogy rákérdezek. Nagyon remélem hogy tényleg nem kell fizetni...
Picit zavaros mostanság az egészségügy sorsa...

Kép
be_be

100.000 a dokinak, 40 a szülésznőnek + x a kórháznak??? Csajok szerintem ez rohadt sok!!!!!
Az én dokimnál 60 a szülés (Remélem 2007 óta nem emelkedtek az árak) a szülésznőnek 30-at adok + egy tizest dobok szét a csecsemősök között. (És még gondolkodom azon, hogy szülés után kérjek-e egyágyas szobát, amiért valamennyit fizetni kell.)

Brigi,

ha a ruháit nem is tudod használni egyből, de gondolom egy csomó mindent megtartottak neked a tesódék. :wink:

Kép
emi29

Én úgy tudom, hogy ez csak tervezet volt, és nem fogadták el. Tehát most úgy áll a dolog, hogy nem kell fizetni.

KépKép
kisfruzsi

AZ én dokimat egy ismerősöm ajánlotta, aki már két babót is szült nála. Ő mondta azt, h ne kérdezzem meg a dokit, h mennyi az ő tarifája. Végül is a magánrendelésén otthagyunk kb. 8.000-10.000 Ft-ot, szóval a szülisig is szépen fizeti már őket az ember.
Meg az összeg függ attól is, h milyen a szülés. Inkább a szülésznőnek adok pénzt, mert ő is választott lesz, és ő az-az ember, aki végigsegíti az embert az elejétől.
kisscica80

[quote="be_be"] írta:be_ben azt hallottam hogy ha nem a területileg illetékes helyen szülsz akkor kell fizetni. De ezt senki nem erősítette meg még. Az nagyon jó lesz, ha rákérdezel! Én is a köv. vizitre terveztem hogy rákérdezek. Nagyon remélem hogy tényleg nem kell fizetni...
Picit zavaros mostanság az egészségügy sorsa...

Én úgy tudom, hogy a szülésre ez nem vonatkozik.

Kép
emi29

Ezt találtam a területileg iiletékes kórházakról és a szabad választásról, de ez tavalyi infó:

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=49344&id=226
lei

Én most megkérdeztem egy orvost, ő azt mondja, nem kell fizetni, de a holnapi válasz lesz a biztos.
Szülésznőt választottál már? Mi kb. 8 hetesen voltunk megnézni a kórházat és akkor azt mondta a szülésznő, aki körbevezetett minket, hogy majd hívjuk, amikor már nagyobb a pocak. Kissné Margónak hívják, szimpatikus volt.
mango.

Sziasztok
Itt nagyon szép játékokat és egyéb kiegészítőket lehet kapni:
http://www.dione.hu/index.php?osCsid=a4 ... a7f27cda24
Elég drága, de ötleteket lehet szerezni...

Lei
Az ilyen hangoskodó játékoktól én is megőrülök... Áronnak nincs is ilyen... most vettünk egy Ikeás falhúzós altatós madarat Andornak és slussz ill. Áron anno kapott egy telefont ami hihetetlen zörejre képes és sehogy sem akar tönkremenni de azt anyuméknál tároljuk... :)

Üdv az újaknak! :)

Betti
Ez szerintem rengeteg pénz... mi ennyit ha akarnánk se tudnánk adni, kb pont a fele az amire talán futja. doki 50 + ajándék szülésznő (ha egyáltalán választok) 20.

Brigi
A Szent Imre szerintem egy elég jó kórház... én is az Imere meg az István között vacilűltam anno, de nekem fontos volt, hogy apa bejöhessen látogatni így maradt az István, és ott találtunk egy remek dokit! :)

Emi
A kenguru goldban gyönyörű sárga zöld rucik vannak... most van is valamilyen leértékelés.

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="lei"]E írta:leimi!
A babaszobában a polcon láttam egy plüsskutyust a képen. Olyan van a sógornőméknek is. Egy idő után iszonyat idegesítő lesz a sok ének, meg gyerekduma, ami belőle jön :) Mi már néha megőrülünk, mikor állandóan nyomogatja a gyerek. Meg amikor véletlenül éjszaka bekapcsol és azt mondja: A barátod vagyok!, na hát az félelmetes. :lol:

Tudom, már leteszteltem :) Ráadásul nem a plüss kutyus az egyetlen beszélő játékunk már :) Mellette a póni is érdekeseket mond :) :) Páromat ismerve nálunk ezek a játékok hamar le fognak merülni :( :( aztán sose lesznek az elemek pótolva....

Kép
emi29

Nekem a fa játékok jönnek be nagyon. Építőkockák, kirakók...

Kép
emi29

De jó, azt hittem, hogy csak én sokallom ezeket az összegeket. Ráadásul a mostani orvosom nem tűnik olyan pénzsóvárnak, mint az előző, akihez csak magánrendelésre lehetett járni.
mango.

Mangó,

Még nem szólt a doki hogy válasszak, de én Zahár Erikát szeretném majd. Szerinem szinte mindegy kit választunk, mert az összes szülésznőről nagyon jó visszajelzéseket lehet olvasni :)

Köszönöm az infokat a tarifákról! Most egy kicsit megnyugodtam :) Áprilisig már csak nem fog változni semmi :shock:

Kép
be_be

a logikai fa játékok nagyon jók. Karácsonyra vettünk párom 2 éves unokahúgának ilyent és egy órán kerezstül lekötötte magát a játékkal. Az anyjáék vettek neki mindenféle hülyeséget, azokat meg le se kakilta a gyerek :)
lei

Bebe, te mikorra vagy kiírva?
mango.

Mamacka
Sajnos én ezzel akkor szembesültem, h nem jöhetnek be a szobába, amikor már tuti volt a dokink.
Ez kicsit zavar engem is, de értem a jó oldalát is.

Emi
Tényleg nagyon sok mindent kapok nővérkémtől. Hétvégén is a kezembe nyomot egy nagy zacskónyi tetra-pelust.
A ruha csak azért gázos, mert uokahugi kb. 6 hónapos korától rózsaszinbe jár :lol:. Én ennek annyira nem vagyok híve, de aztán lehet, h a mi Maszatunk meg csak kékben fog.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Most a játszószőnyegek érdekelne, ugyanis annak álltam neki megvarrni... ezek annyira szépek:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én is értem... sőt első gyereknél kicsit tartottam is tőle, hogy miként fogok a rengeteg látogatóra reagálni, de így utólag nekem nagyon jó volt, hogy nekem kellett a gyereket kicipelnia folyosóra és, hogy a férjem reggeltől estig bent lehetett...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sos
Hogy tudom betenni a vonalzómat?

Elvileg kész, de most meg úgy tűnik, h vmit elkunitoltam.. :oops:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Nálunk a játékok díszek, sokkal jobban leköti a gyereket, ha ajtókat nyitogathat :) Szereti a könyveket nézegetni/ lapozgatni, az építőkockákat is szereti, de a plüssök nem érdeklik.
mango.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?