A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Ancsaboszi, Steffi, Vali, Monacs, és a Többiek!

köszönöm!

már rég akartam jönni, megköszönni, hogy olyan sok privit kaptam Tőletek, gratulálni Marcinkhoz. Nagyon kedvesek vagytok!

A SOTE1en fogok szülni, mert a dokim oda ment át a kútvölgyiből ősztől. Várnai Gabiért vérzik a szívem a legjobban, miatta is volt olyan nagyon szép élmény a Kútvölgyiben szülni!

Tünde,

neked nagy nagy drukk, sima szülést és sok tejcsit kívánok!

Memme, gratulálok, gyönyörű kislányaid vannak! És a történeted is nagyon szép!

minden jót Nektek,
jube

Kép

Kép
jube

Ancsa!
Cebiont azt minden nap kap, reméljük most elég lesz.... Alvás: hát volt egy idő amikor már egyész jó lett, de ez nem most van sajna, na mindegy egyszer csak megoldódik... valamilyen nagylányos ajándék, pl baba-ápolási cucc, vasaló, konyha ilyesmi?

Monácska!
Nagyon szép a pocakod!

Linocs!
Azért kell egy kis pihi is! Vigyázz magatokra!

Danca, és Mica gyógypuszik!

Veronikusz!
Pihenjetek ti is!

Emano!
Nekünk a védőnő azt mondta (a kismama táblázatban is ez van) hogy 9 hónaptól natúr joghurt, túró, sajt gyümölcs és főzelék kiegészítéesként.

Lányok azt szeretttem volna kérdezni a hasonló korúak anyukájától, meg persze a tapasztal nagyoktól is hogy miet és mennyiszer esznek a babák? előre is köszi!
Ja és kb mikortól lehet ugyanazt adni nekik? 1 éves kor?

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

hú bocsi a helyesírásért csak Emma itt bulizik az ölemben....

Orsi

borsa

Szia Mango
Üdv a csapatban.
Van itt sok Tóthos Anyuka szerintem jönni fognak és segítenek neked!
Szülésznők mind aranyosak, de esetleg kérdezd meg a Dokidat is, hogy Ő kit ajánl.

Tünde

Gyógyulást a Nagybátyádnak!!
GYönyörű szülést!!!! nagyon sok erőt és puszit neked!
És sok tejcsit a gyönyörű nevű kislányodnak!!!

Hanna
Hogy vagytok????
Meggyógyultatok? Alvás? Fogak?

Gyuzsó
Beszéltél Anyóssal? Hogy vagytok??

Borsika
Szerintem is menj el a szülőszobalátogatásra! Azért az tök jó! Nem a nagy napon látod először!!! És szerintem megnyugtató!!!

Vali
Megértem hogy hívtad a dokinőt!
Pénteken lesz eredmény ugye?
Szorítunk!!!

Emano
Mi még nem ettünk egyiket sem, de hát mi ugye allergiások voltunk az én általam fogyasztott tejre is.

Cukipofa

Mit kap Orsi a születésnapjára??

Veronikusz
Sikerült aludni??

Jube

SZIA!!! SOK PUSZI NEKTEK! Ki a dokid? De az nagyon jó, hogy Ő maradt!! Nagyon vigyázz magatokra!!

Borsa,
Hát Babát kapott karácsonyra, a többihez még pici, és rengeteg játokot kapott, de imád fürdeni, és fürdő játékja meg csak egy van ami csak ilyen figurák, így most kinéztem neki egyet, így azt szerintem megkapja, és majd kap biciklit és majd az lesz az ajándék!
Aranyos vagy köszi! :wink:

Lara 5* eszik egy nap, próbáltam beiktatni még egy gyümölcsöt 6. nak de nem kellett.
Reggel eszik tápiót, délben húsit és főzeléket ,vagy bolognait, vagy amit már ehet. 8) Aztán 3-4-kor gyümi, vagy gyümi + valami, gyümölcsrizs, mi most fogjuk kipróbálni a tejes pépet, eddig HA-sat kapott, és 6-7-között eszik megint valami husisat, mert úgye Ő sajtot még nem kaphat és a sima zöldség már nem elég neki, és 9-kor meg tápiót iszik megint.
Hogy mikortól hát igen, ha mindent eszik és nincs allergiája akkor szerintem 1 éves ko után már ehet ugyanazt, de még nem mindent talán! De hát majd meglátod!
Ő miket eszik már?

ancsaboszi

Sziasztok!

Memme! olyan jó volt olvasni téged!!! szem nem marad szárazon, de tudod ez a fórum már csak ilyen :lol: :wink:
nagyon gratulálok Eszterkéhez!!!!!!! Nővérkéje mit szólt hozzá amikor hazamentetek???

b]Ancsa![/b] majd írok..[

GAbbóka
! jó végre rólatok is hallani.. :D

Most megyek, mert ma jönnek vendégek, meg holnap is ..
de azért leszek.... Barátaink 2 gyerekkel, ma is-holnap is. ugyhogy Enci sem fog unatkozni, pláne hogy mostanában nem mentünk a
Mazsolába se, féltem hogy megint összeszed vmit.
mert sajnos vannak anyukák akik a beteg gyereket is hozzák a
játszóba :evil:
Vendég

Gabi
igen, igen megértelek, én is azért nem megyek most!

várom a levelet!

jó vendégeskedést!

puszi

ancsaboszi

ITT VAGYUNK!!! :D :D :D

Még egyáltalán nem olvastam vissza, csak visszanézegettem, és azt látom, hogy itt vagy Memme Eszterrel újra köztünk... Ezúton is óriási gratula, a történet csodálatos, alig várom a másodikat. :wink:

Jube, üdv újra itt, én nagyon nagyon örülök neked. Hatalmas gratula Marcihoz, de jó ezeket a dolgokat látni/olvasni. Egyre többet gondolok én is másodikra. :oops:

A költözés borzalmas volt, minden közbejött, ami jöhetett. De így, 3 hét távlatából kicsit jobb a helyzet, még nevetni is tudok rajta. :D Utolsó dobozunkat még tavaly kipakoltuk. A gázosabb része a bútorok újbóli felépítése volt. Benedek iszonyat nyűgös és nyúzott volt, én nem kevésbé. De úgy néz ki, hogy jobban alszunk, így, különszobában. :roll: Velünk még az az újság, hogy 6án megtette kisember első tétova lépéseit, majd egy héttel később már körbejárta a szobát... :lol:
vbea

Memme!
A történetedet szigorúan magánhasználatra elmentettem.............. Muszáj, mert én már most rettegek, és nem tudok csak az előző szülésemre támaszkodni, pedig nem arra kellene, ezt tudom.
Így szeretném valahogy, mint Te! A saját ritmusomban! Meg fogom tanulni tán kívülről is...... :)

Szépséges történet! Köszönöjük, hogy megosztottad velünk!
Vendég

ENI!!!

Szia, szia!!!!
de jó hogy itt!
Gratulálunk!!! Nagyon ügyes a pici fiad??
vagy már nem is olyan pici?
mekkora?

de jó, tök jó hogy így többet alszik, és végre Ti is.
és hogy tetszik az új hely?
nagyon ügyesek vagytok, hogy már tavaly kipakoltatok!!!

puszika

És kérünk képeket!!!

ancsaboszi

Eni!
Szia! De jó hogy itt vagy újra :D Ez a nap a nagy visszatérések napja :D Ill. Memmével indult tegnap!

Ancsa!
Nálunk van szpoi reggel kb 10kor fruttapura délben főzelék husival 4 körül gyümi rizzsel este szopi. Ez az alap persze ezen kívűl van még több szopi is ha kell neki... éjszaka eddig 1 volt most újra min 2... :roll:

Orsi

borsa

Borsa
Értem, ez tök jól hangzik!!!
:-)
és akkor kb hányszor eszik?

ancsaboszi

hivatalonsan 5 ször nem hivatalosan bélpoklos.... :D

Orsi

borsa

Eni!
de jóóóóóó,hogy itt vagy?
milyen a lakás?Képek?

Csatlakozok a kajás témához
Mi így eszünk:
reggel tápszer,10 körül gyümi,délbe főzelék húsikával,fél5 felé tejpép vagy sinlac,este 9 felé cici+tápszer,éccaka tápszer 1 v. 2X.
sztetek jó így??
bár az ebéd és tejpép közé szeretnék még gyümit beiktatni.....és akkor fél 5-ös kaja csúszna 5- 1/2l 6 felé

Gyuzsó,
Mica hogy van??

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa, Emano, átnéztem a kajálásotokat, szerintem az egyéves Bene is így eszik, úgyhogy tökéletes az étrend. Én ha úgy érzem, kínálgatom olykor kölesgolyóval/babakeksszel, főleg, ha "nevelési célzattal" le kell szerelni. Előfordul... :oops:

Pár kép...

Kép December 21-én este

Kép Benőkének végre saját szobája

Kép Jár a baba...

Amúgy amolyan "végre" érzésem van, nagyságrendekkel különbözünk az egyszobás léttől, mintha fényévre lenne. A legcsodásabbak az apával eltöltött esti egy-két órák teázgatással, tévével. Ez a korábbiakhoz képest hatalmas luxus. :wink:
vbea

Szia Eni! Nagyon ügyesek vagytok, hogy már kidobozoltatok! Benő is szuper, most már aztán neked annyi! :-)

Hami: hajnalban cici, reggel 8 körül szintén cici, délben, mielőtt megyünk Ákiért a suliba, megint cici, majd hazajövetelkor főzelék (most már nem mixelem, inkább töröm neki, h darabosabb legyen), délután cici és gyümi, vagy csak gyümi, este 7-8 között fürcsi után tápszeres tejpép, majd azonnal fekvés, de az már cicivel. A sok cici közül a hajnali elmarad, ha jól alszik Ádám.

Ancsa, igen, pénteken hívom a kórházat, nagyon remélem, hogy most már konkrétumok is lesznek. :-(

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Dani kaja: Reggel fél9kor szopi, Egy körűl főzelék, 4-5 óra között szopi este tejpép, lefekvéshez cici.(szopi előfordulhat többször is).

Orsi kaja: onnantól evett azt amit mi amikor már ment neki a rágás. Olyan 11 hónapos korában evett már a krumplis tésztából meg a paprikás krumpliból is...na meg persze a csirkepörkölt :D
Rántott husit 15 hónaposan tudta csak megrágni :)
És 11 hónapos korától már vacsira is falatkákat kapott...mondjuk vajas kenyeret...

Vbea!
De jó, hogy vagy megint....hihetetlen a kissrác, hogy így rohangál :D biztos motiválta az új lakás felfedezése :D

Kép

Kép
cukipofa

Eni!
de jó hogy jöttél. :D Hihetetlen a kis krapekod! :D :D :D fiúk később indulnak el - azt mondják :D Szerintem is a kihívás tette, hogy hamar elindult. Fel kell fedeznie az új birodalmát. :D
További jó rendeszkedést és érezzétek nagyon jól magatokat!!! (u.i.: ismerős a csíkos párnás szék :wink: nekünk most hozott ilyet a Jézuska :D )

Ancsa!
nem,nem aludtam :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Nem tudom, meddig hagynak írni, elkezdem...

Szia Mango, én nem Tóth dokinál szültem, de csupa jókat hallani róla és viziteken itt-ott találkoztunk - jó fej. :)

Jube, te meg itt suttyomban... Gratulálok én is. Annyira vidám, hogy olyan a Kútvölgyi, mint egy vetésforgó... :)

Manóka, a te vonalzóidon is csak elrévedezem... :)

Lilluska,a lányod ennél "Dorottyásabb" nem is lehetne. Nagyon csinos!

Gyuzsó, Barbi, jobbulásokat!

Heni, Eni, Györgyi, Gabbóka, sziasztok! :)
Gratulálok Beninek! Azt bírom, hogy minden képen olyan kis nyugalom ül az arcán. De ez már kiskorától fogva így van.
Jázmin nem változott. De mindig eszembe juttok, nálunka Duna megy a leggyakrabban és így sűrűn látunk, Györgyi.
Heni lassan csak elkészül nektek is az a ház. Gabbókával együtt ti is dobhatnátok egyszer-egyszer egy képet.

Kriszta, a végefelé a tisztába rakás már gyötrelem volt Melindával, pont a rúgások miatt. Hiába nem direkt csinálta a kis drága, idegesített. Nem tom. Ügyesnek kell lenni. De megéri... :)

Tünde, a terminustúllépés még nem túlhordás. Jönni fog, amikor kell neki.

Monácska, ti voltatok azok ott a félhomályban a folyosón? Ha ezt tudom, üdvözöltelek volna. Szülés: ilyen emlék-hátránnyal tényleg nehéz lehet, de hidd el, ki fog alakulni a saját ritmusod, és nem tudom ugyan, kit választottál kísérőknek, de szerintem hagyni fogják, hogy legyen, ahogy neked jó. Csak te is hagyd magadon átmenni a dolgokat majd. NE FÉLJ.

Borsika, tényleg fontos, hogy az ember ne féljen. Akkor pl. nincs szükség fájdalomcsillapításra. Bár szerintem egyébként se. Persze az első szülésnél megfordult a fejemben egy percre, hogy talán mégis, de már ott, akkor tudtam, hogy nem, ennek ez a sora. Érezni kell, hogy mi történik. És ha nem feszül meg az ember, akkor könnyebben átmennek a hullámok.
Gátvédelem ügyben írok egy privit.

Ja igen, Rita, gondolom pesti a család, akiknek kéne a tej. Én akár fejhetnék is, csak innen Kecskemétről elég körülményes
volna eljuttatni.

Akivel nem beszéltem: puszi azoknak is!
Nagyon sok kedvességet adtatok, cyber csapat. Leírom - Melindának is leírtam a születéstörténetét egy naplóba - beleírom, hogy mennyien drukkoltak nekünk.

Ja, és persze én sem tudom elképzelni hogy ne jönne egyszercsak még egy gyerekünk...

No, ezt a luxust, hogy ennyiket írjak nemigen fogom tudni megengedni magamnak. De hát ilyen itt a 2gyerekes anyukák sorsa. Majd amikor tudok, jövök.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Kép [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Mango:
Én Tóth dokinál szültem és csak dicsérni tudom, körültekintő és határozott. Néha furcsa a modora mert amikor azt hinné az ember hogy hideg akkor jön egy tuti humor és újra binytalan leszel hogy milyen is ő :D Szóval én a 2.at is nála szeretném szülni és persze Zahár Erikával!

Memme
Tök jó hogy még képet is csatoltál, telhetetlen vagyok ha kérek egy közös képet Eszterről és Melindáről? :D

Köszi a kajcsis infókat :D

Orsi

borsa

Eni, Gabbó, Györgyi,
végre újra itt!!

Jázmin nagyon csajszli, nagy szemek... és a haja is sokat nőtt! Édesanyja cserfes lenne..? :lol:
Boldog hófordulót Neki!!

Benő meg annyira nagyfiús! a nyugodt estéket kiérdemeltétek, élvezzétek békében!

Jube,
gratulálunk a 2. babócához!!

Mango,
tóth doki-zachár erika kombináció, picit kijövünk a kórságból és írok!!

Rita,
így betegen nem adnánk, de remélem sikerül tejcsit szerezni...

Miklós egész nap meleg, bágyadt, kapott panadolt, iszik, eszik.. majdcsak javulunk.. köszönjük a gyógypuszikat!!

KépKép
Kép
gyuzso

Vali
Akkor nagyon szorítunk!!!

Memme,
Elkényeztetsz minket! Jó hogy jöttél!!! Gyere ha tudsz!

Györgyi
Boldog hófordulót Jázminnak!

és
Masni Máténak is boldog hófordulót!
Ha olvasnád!

VEronikusz
Remélem azért éjszaka sikerül majd.
Férjed és a Tesód elutaztak???

Gyuzsó

Itt is sok, sok gyógypuszi!!!

Szép estét!

ancsaboszi

Sziasztok!

Rita! Ezt találtam a wiw üzenőfalán, hátha segít!

"Kérlek Titeket, Bp.-en belül adjátok tovább!
2007. 11. 01-én született kisfiam szépen fejlődik, s napi 150 ml "fölös" anyatejem van, amit fagyasztok nov. óta, de lassan tele lesz a fagyasztónk. Kiönteni sajnálom, de a tejadós vizsgálatokra nem tudok elcsászkálni, mert van még egy 20 hónapos lulócám is, s két gyerek mellett szinte lehetetlen kimozdulni (ilyen időben főleg).
Szóval, ha valakinek kell sok-sok fincsi fagyasztott anyatej, szívesen odaadom: 06-30-4081028 Tóthné Erdős Melinda, Bp. 15. ker.
Aki tudja, adja át, várom a jelentkezést! Puszi!"

Memme! Gyönyörű a történeted, meg persze Eszter is! Majd tényleg mesélj arról is, hogy te hogy bírod a kétgyerekességet, meg hogy Melinda mit szól Eszterhez!

Tünde! Most már rajtad a fórum szeme! Sokaktól hallottam, hogy nagyon megnyugodtak szülés előtt! Lehet, hogy te is már ezért vagy nyugodt? :wink:

Gyuzsó! Jobbulást Micának! Remélem gyorsan túl lesz rajta!

Borsa, te meg ne aggódj, a szerelmesek nem szokták elkapni egymástól a bajokat! :lol:

Emano! Kitartást, már mindjárt itt a hétvége!!!

Ancsa! Mi is bajban voltunk, hogy mit kapjon Léna, de aztán mégis sok ajándék összegyült. Az egyik favorit a mágneses rajztábla, tudod, amit aztán le lehet törölni. Biztos mindenkinek volt ilyen gyerekkorában. :lol:

Eni! Üdv újra itt! Baromi ügyes Beni, és ti is nagyon megérdemeltétek a kettesben töltött estéket. És persze betartjuk, hogy utánatok megyünk sétálni!!! :lol:

Györgyi! Neked is szia! Gyere gyakrabban, még akkor is, ha nem tudsz mindenkire reagálni! Legalább 1-1 kép erejéig! Mekkora haja lett Jázminnak!!! És milyen volt az 1 éves szülinap?

Jube! Én a wiwen lestem ki, hogy megint pocakos vagy, úgyhogy most gratulálok is! Jó, hogy legalább a dokid ugyanaz lesz! Ja, és mi közelebb költöztünk a Millenárishoz! :wink:

Gabbó! Tőled is kérünk majd képet!

Mangó! Én is Tóth dokis vagyok, na meg Zachár Erika!!! Kérdezz bátran!!!

Linocs! Írtam, vagy csak akartam írni, hogy mi nagyon közel lakunk egymáshoz? Mi a Csanádyban! :lol:

Verekedéshez még egy pici, mert arról lemaradtam pont: van egy barátja Lénának, 3 hónappal idősebb nála. A szüleit ismerem, tuti nem verekednek otthon, nem is verik soha a kisfiút. Ismerem mindkét nagymamát is viszonylag jól, ők is teljesen normálisak. A kisfiú mégis üt. Nem jár bölcsibe, üti a többi gyereket, üti a szüleit, a nagyszüleit. Már több ilyen esetnek voltam szemtanúja. Ilyenkor a mamája, nagymamája lefogja a kezét, félreviszi, kiveszi a játékok közül, elmagyarázza, hogy nem szabad, Lénától bocsánatot kell kérnie, meg puszit adnia, és akkor tényleg egy ideig nem csinálja. De aztán megint. Nem nagyot üt, de akkor is. És én sem tudom, mit csinálnék a mama helyében. Szerintem mindent megtesz, én sem tudnám jobban kezelni. Szerintetek???

Kaja: Léna már teljesen azt eszi, amit mi, de még nem iszik tejet, nem kapott felvágottat meg csokit, édességet. Hétvégén néha kap sütit. Múltkor jól megbeszéltük, hogy a kivi magja nem jó 1 év alatt, de mikor kaphatják meg az egész kivit? Léna már kaphatja?

Bocs, hogy hosszú voltam, meg attól is, akit kihagytam!!!

Szép estét!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Annyi mindent kellene írni, hogy biztos valami ki fog maradni.

Na: Ma voltunk tarkóredős UH-n. minden rendben volt, Baba ott integetett. És aztán elmentün ka Schöpf-Méreibe tanácsadásra. Hát ne tudjátok meg. Akik már voltak: Ugyanilyen hosszadalmas volt? Odaértünk 12-re (már előtte 5 perccel), és csak 5-en voltak előttünk. Ehhez képest fél 3-koor kerültem be a tanácsadás részre. (aki nem volt: először adatfelvétel van, aztán tanácsadás, aztán UH, és itt adják az időpontot a beavatkozásra). Aztán átsétafikálltunk az UH-ra, ahol kiderült, hogy a doki az ügyeletes az osztályon is, és nagyjából nem igen lehet tudni, hogy mikor kezdődik az UH. Így aztán csütörtökön folyt. köv., merthogy a bölcsiben ez nem annyira érdekelné a gondozónőket szerintem. Ezért kunyeráltam magamnak egy másik UH időpontot. SZóval ez borzasztó volt. Pedig én már voltam itt 4 éve, és akkor szerintem sokkal gyorsabban ment., pedig sokkal többen voltak. 4-re cakli-pakli kész voltam mindennel.

Kép
Kép
kriszta36

Na de most a lényeg:

Györgyi! Jázmin igazi csajos abban a kendőben.

Jube! Csak így titokban egy Marci! Nagy gratula. Panni hogy van?

Eni! Bene nagyon ügyi! És milyen jó lehet az új lakás!

Veronikusz! A repülőss kép nagyon jó!

Sajnos evéshez nem tudok hozzászólni, Pankán mindent kipróbáltam, nem nagyon ment semmi. :cry:

Kép
Kép
kriszta36

Betegecskéknek sok gyógypuszi!

Vali! MIkor lesz eredmény?

Kép
Kép
kriszta36

Memme!
Most olvastam amásik topicban, mint mondott Vidadoki, milyen lesz a szülésed. Olyan. Én most bőgök. :)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok,
ma voltam AFP-n, és mellette gyorsan kértem egy UH-ot is, mivel soha ilyen kíváncsi nem voltam a nemére, mint most. :)
továbbra is örökmozgó, és eléggé szemérmes, de nagyon úgy tűnik, hogy újabb lány érkezik. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Végre kilábaltunk a megfázásból, remélem most egy daraig elkerülnek a bacik!
Szinte alig volt időm olvasni, Áron sztrájkol és nem hajlandó napközben aludni. Alig hagy időt valamire, viszont a vállaim igazán szépen izmosodnak az állandó hordozástól.. :D

Ancsa, Borsa
Köszönjük!

Mangó
Nálam is Tóth doki a favorit, szerintem a legjobb kezekben vagy!
Borsa szinte mindent leírt! Nagyon körültekintő és emberi doki.
Az első után bármikor mégegyszer választanám! :D A finish-ben a szülésznő fontos hiszen Ő van Veled többségében...

Linocs
Egy csomó mindent megvettem én is, ami felesleges tehát tényleg érdemes várni bizonyos dolgokkal. A mellszívó viszont nálunk életmentő, mert este már alig van tejcsi és csakazért sem akarok tápszert adni. Az elektromosra esküszöm! :D
Tényleg nagyon sok jó dolgot lehet használtan venni csak böngészni kell.
Ha érdekel egypár oldal küldöm csak szólj! :D

Eni
Milyen nagy Beni! :D
Szerintem a gyerekeknek is kell egy bizonyos kor után, hogy legyen egy picit privát szférájuk...Biztosan nagyon élvezi az új lakás!
Egyébként teljesen készen vagytok?

Gyuzso
Gyógypuszi mennek!

Barbi
Nem kérhetnék 1-2 "Fotózási alapok" privát órát páromnak? :wink:
Most láttam csak a karácsonyi képeket... :D :D :D

Áron képek
Kép

Kép

Kép ha a Mama aludhatna...

Kép
hanna09

Kriszta

Nekem is kellett mennem a Schöpf-Méreybe...
2 órát vártam, kismillióan voltunk és a végén kiderült, jó helyen vagyunk, de nem jó napon!!! :twisted:

Kép
hanna09

Manóka! Mikor voltál UH-n?

Kép
Kép
kriszta36

Gabbó, Eni, Györgyi :lol: :lol: :lol: HELLÓ ! Nem mintha én oly' sokat lennék mostanában, de úgy örültem nektek! És a fotóknak is!
Györgyi, azért első szülinapos képeket kérünk ám! És majd Sáriról és Benedekről is! Gabbó, emlékszem az sms-ed kezdetére "ez az az sms amit vársz......)
Jube, én is emlékszem Rád a távolból.... grat. a kisöcsihez! Ki a dokid?
Zsófi: Beni már vagy 3 hónapja eszik kivit mindenestől. Igazság az, én nem tudtam, hogy vigyázni kéne vele. Ciki vagy nem, második gyerek, de ez van. :oops: És már mindent eszik - tejet még ugyan nem kapott, de azt nagyon mi sem isszuk - még csokit is :oops: tiszta anyja, imádná. A nagy kedvenc a zizi. Még a miki csomagba kapta Szandi és a bárszekrényben csücsül - a lányom, a fiammal ellentétben nem édesszájú - és odamegy a szekrényhez és elkezd zizegni. Majd megzabálom.
Nőnek ezeka pocik úgy látom..... Kezdtek megint annyit nosztalgiázni a szülésről, hogy én is elcsábulok...... De mi lesz, ha a harmadik után is megmarad ez az érzés, hogy "mégmég!"

Eni, Györgyi:
a minap leveleztem Ágival, s abban maradtunk ha átköltöztünk meglátogat. Nincs kedvetek kijönni majd március környékén? Jó kis meglepi lenne......

Mindenki másnap nagy puszi - én is le vagyok maradva és még leszek is egy ideig azt hiszem......
De az egyik szemem Tündén :wink:

Heni

Kép

Kép
cancan

Pár kép Daniról és a répáról...

Kép

Kép

Kép

Fürdés...

Kép

Kép

Kép
cukipofa

És Orsiról a csopában...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cukipofa

Ancsa!
Vettünk Orsinak egy ékszeres ládikát amiben tarthatja a hercegnős csattjaot meg ékszereit...olyan barbis dobozka.
Kap még olyan fa puzzlet amivel a képen is játszik, azokat most nagyon szereti.
Egy interaktív társasjátékot.
Ezeket tőlünk...
Tesóméktól egy olyan halacskás társast amiben forognak a halak és ki kell őket fogni.
Nagynénémtől kopogós cipőt kért...mert most ő a hercegnő...
A dédijétől piros pörgős szoknyát...
És még van egy halom rokonunk :? szóval ajándék hegyek lesznek megint.
Ja meg persze szombat délután lesz fergeteg party sok-sok gyerekkel... :D
A játékok mondjuk nálunk jó helyen vannak, mert sok a gyerek a családban így öröklik tőlünk a kicsik... :D
Larának lesz bulija??????? :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Jube! Nocsak, de jó!

Ma voltam ctg-n minden rendben, egyelőre nyoma sincs semminek. Vasárnap kell bemennem a kórhzába, a dokim akkor ügyel, ctg, flow, konzultációk, utána minden nap.
Memme, tudom, a terminustúllépés nem túlhordás, de nekem Bene császárral született, így még az is tök jó, hogy várhatunk, még a terminus után is pár napot, ha minden rendben, de 4-5 napnál többet semmiképp nem engednek a hegszétválás miatt. Szóval ez van. Vasárnap nagyim ideköltözik, hogy ne legyen gond kire hagyni Benét, ha minden nap megyek vizsgálatra.

Eni, itt is üdv! :wink:

mtunde

Eni! de jó végre itt.... :D :D :D nem semmi dobozhegyek voltak nálatok!!!De végre új év, új lakás.... :D most hol is laktok?

Kriszta! és a Schöpfibe ki küldött? a dokid? és ha magánba mentél volna a HAjdú Krisztához? vagy az amnio-miatt kell a Schöpf-be menni? csak ott csinálják ezt? és oda nincs időpont? hogy ennyit ne kelljen várni... de gondolják kismama úgyis ráér...

KAti! tök jók a képek, milyen ügyes Orsi! :D

Hanna! megérkezett már a csomagod a Chinook-tól?
Mi van Áronbaba fején? polip?aranyos :D :D

Brigik??
Vendég

Sziasztok!
Csak gyorsan végig olvasstam a dolgokat,mert nagyon fáradt vagyok. :oops:
Bocsi mindenkitől.

Mangó üdv a csapatban. Nekem Teleki volt a dokim,de csak csatlakozni tudok az elöttem szólokhoz, csupa jót hallottam a Tóth dokiról. :)

Viktorom most aludt el,eddig randalirozott a nagypapival.
Most Anyukámnál vagyunk Kecskeméten és nem tudom hogy mikor tudok jönni,de igyekszem.
Jó éjt mindenkinek
V

valentina

Monácska! szép a pocakod :D :D

Memme! újra elolvastam a történetet , és olyan ügyes voltál..mármint a gátvédelemmel..én tuti nyomtam volna,csak már kint legyen... nálam Enci is olyan gyorsan jött ki,- mondjuk a kis kerekfejével letarolt mindent :D . azért stoppoltak 45 percig :D
de majd a következőnélmegpróbálok én is gátvédelemre gondolni...
Szóval gratulálok nagyon ügyesek voltatok!!!
Vendég

Mangó! én is Tóth dokis... nyugodtan kérdezz...
hány hetes vagy? (bocs lehet h írtad,csak nem figyeltem :oops: )
Vendég

Sziasztok!

Nálunk most minden szipi-szupi,leszámítva, hogy Flórka negyedóránként elkezd nyöszörögni-hosszú lesz az éjszaka(Hanna, nem lehet megint telihold :shock: ). Nagyjankó mama sürög-forog, vasalnivaló 0, kamrában dermed a kocsonya...tovább is van, mondjam még?

Gyuzsó,
jobbulást Micunak gyorsan,gyorsan. Akkor gofriparty inkább jövő hét?

Tünde,
szívesen megosztom Veled-Veletek, hogy hogy teltek az első napok-hetek,mikor hazahoztuk Flórkát de csak ha már Nálatok is elteltek az első napok-hetek, akkor azt is megírom, hogy miért. Aztán kivesézzük, hogy Bene-Jankó korcsoport egyformán éli e meg a dolgokat, vagy ez is inkább személyfüggő.

Memmének a tapasztalatára azért volnék kiváncsi, mert Melinda majd egy évvel fiatalabb annál, mint amikor Kisjankó kapott tesvért.Én most úgy gondolnám, jobb, ha minél kisebb a korkülönbség(féltékenység szempontjából), de az is biztos, hogy annál strapásabb az anyukának(Ilyesmikre gondolok, hogy Jankó azért már önállóan eszik, jobban eljátszik magában, be lehet ültetni egy mese elé, nem kell nappal pelenkázni, stb.). És féltékenység alatt egyáltalán nem azt értem, hogy pl. bántja a kistestvért, vagy irigy, egyszerűen érzed, látod, hogy a lelke kissé romokban. Veronikusz, Manóka,Kati és még akinél több gyerköc van, Nálatok hogy volt?

Kaja:
Flórka 5-6-7 óra körül(szóval mikor ébred), táp, 9-10 óra körül gyümölcs, 12 körül főzelék, 4 óra körül megint főzelék, 7 óra körül tejpép.

Andi,
tejtermék(túró, sajt) bevezetése Őrbottyánban is 9 hónapos kortól...(már úgy értem, itt a gyermekorvos és a védő néni ezt javasolja).

Ancsa,
etetőszék. Őszintén? Mivel Jankónak már volt, nem terveznék beruházni egy újra... De ha még sokszor átolvasom, amit írtatok, lehet, hogy elcsábulok... :)

Még egy dolog, ahogy olvastam, Memme azt írta, hogy újra érezte Eszterrel az égető érzést... Csak én vagyok úgy, hogy az első szülésnél ilyet nem éreztem, sőt talán megkockáztatom, hogy igazán tolófájást se, csak nyomtam ösztönből(meg az orvos ki belőlem Jankót)? Flórka születése óta pontosan tudom, mi az amiről Memme írt, de Jankónál ilyen bíza nem volt...

Még majd visszaolvasok, de Flórka nyekereg, lépek. Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
paklincs

Zsófi
Hát igen, megértem.
Jó hogy jöttél. :wink:
Igen, tudom hogy milyen az a tábla, hát nincsenek vele kapcsolatban jó emlékeink, így még szerintem ezt hanyagoljuk. Azért köszönöm!
Édes ez a vonalzós kép!!!

Kriszta
Örülök, hogy minden rendben volt. Mi is voltunk még 2005-ben a Schöpf-Méreiben és akkor ott eleve azt mondták, hogy vastag könyvet vigyek, hát borzasztó volt. Ott ültek a hideg folyosón a terhes kismamák, és sokaknak nem jutott hely, mi is álltunk egy ideig. :cry:

Manóka,
Az tök jó! És mit szól a család a Hugicához?? Akkor lehet gondolkodni neveken!

Hanna
Jók a képek, és nem is az a lényeg, hanem hogy kik vannak rajta, és hát csodás emberek!!

Cukipofa

Hú, mennyit változott Dani, már nem is baba, már tiszta kisfiú!! Annyira szép!!! Nagyon kis huncut ezeken a képeken!

És Orsiról is milyen jók a képek, még mindig rock sztárnak készül???
Tök jókat fog kapni. És jó hogy lesz helye a játékoknak! Tényleg Ti terveztek még Tesókát?
Igen, igen lesznek bulik.

Emese
Mondjad!!!! :wink:
Engem is érdekelnek a tapasztalatok kíváncsi lennék, én is sokat szoktam ezen gondolkodni,ogy lenen jó. KisJankó féltékeny? Osztd meg velünk!
Ha elcsábultál, mond mit vettél
Nem felejtettelek el, volt egy kérdés, majd írok ám rá!

Veronikusz,
Fiúk később indulnak el? :oops: Ezt ki mondta? Én pont fordítva tudom, a fiúk indulnak el előbb és a lányok beszélnek előbb. Nekem általában a környezetemben is ez a tapasztalat!

Jó éjt Mindenkinek!

ancsaboszi

Hahooo,

Gabi én is itt. :D :D :D

Tényleg többen úgy gondolták, hogy sokat vagyok egyedül és ezen a héten minden nap jön valamelyik barátnőm.
Tegnap elintéztem végre a GYED-et is. Képzeljétek 5 perc alatt végeztem. Bár Kristóf rajtam lógott a kenguruban és megint vigyorgott mindenkire. :wink:
:P
Memme csak egy kicsit jön át a szavaidon az elégedett boldogság! :D :D :D Annyira jó!!! :D :D :D Gyönyörű szülésed volt. Puszi

Tünde minden reggel „jövök”, hogy megnézzem vagy-e még! Rendes csajszi vagy, hogy nem hagysz minket kétségek között! :P :P :P

Cukipofa naggggyon édesek a srácok! Dani annyira szép a sárgarépás képen! Orsi meg igazi kis huncut vagány csajszi.

Eni jó kis változás történt most veletek. Milyen a lakás? otthon vagytok már (benne)? Gondolom nem unatkoztál mostanában…

Kristófnak kibújt az első fogacskája. Olyan fura, hogy kocog a kanál! :P

Etetés téma:
Ancsa hogy csinálod a gyümirizst?
Én még nem adtam Kristófnak rizs. Meg kell főzni és „összeturmixálni” mint a krumplis cuccot?
Mikortól lehet a kezébe adni rágcsálni valót? És mit? Még nem mertem semmit odaadni neki… Lehetne már?
Mennyi főzeléket szoktatok ebédre adni? És gyümit?
Ma újra bevetettem a céklát. De ma csirkehusival+almával (Ancsa köszi az ötletet!) és még a barátnőm is felfalta Levi maradékát. Kristófnak is nagyon bejött. Bár Ő egyenlőre mindent szeret, kivéve a sütőtököt…

Borsa említetted a múltkor a Spar-t. Mi is oda (is) járunk beszerezni, ha nem jutok ki a piacra. Tegnap megnéztem a húsokat (még sose vettem ott) és a csirkemell kukoricán nevelt, antibiotikum mentes, hatósági állatorvos által bevizsgált… Legalább is ez van ráírva. Ez így olyan megnyugtatónak tűnik. És tényleg friss.

Kristóf is 5-6x eszik. Reggeli 9 körül szopi, tízórai szopi, 1 körül főzelék, 4-5 körül gyümölcs vagy gyümis kása, 6 körül szopi ha kéri, így vagy elég vacsira a tejci vagy nem . Ha vagy nem, akkor szopi+tápi. Neki nem nagyon van óra a pocijában, akkor eszik, mikor hazaérünk, felébred… Érdekes, ha megyünk a tízórait simán képes elfelejteni…

Kép
vkbrigi

Kriszta, én nemrég voltam a Shöpf-méreiben chorionboholy biopszián, úgyhogy még egészen friss az élmény, én is ki voltam akadva, mert első alkalommal vagy 4 órát vártam ott, mire mindennel végeztem, ráadásul akkor azt mondták, a 11.héten, h még kicsi a baba, jöjjek vissza egy hónap múlva...amikor visszamentem, akkor meg nem siettem, gondoltam, úgyis sokan lesznek, hát nem voltak sokan, annyira, h az orvos már el is ment, es mehettem vissza újabb alkalommal...az öröm az ürömben, h így csütörtökön mentem vissza, és a csütörtöki doki sokkal szimpatikusabb volt, ő csinálta végül a mintavételt is, és az összes csaj dicsérte, aki ott volt, míg a másikról voltak rossz hírek is..
ez az orvos, akinel én voltam, dr Ferenczi Miklós...
múlt csütörtökön volt maga a mintavétel, ki lehet bírni, egy hét múlvára hívott vissza az eredményért, meg csinál akkor egy kontroll uh-ot is, h lássa, minden rendben van-e...
egyébként a kórház nem túl jó sztem, ahhoz képest pláne nem, h magánkórház lett, kb fele annyi szék volt, mint ahány kismama, ott álltunk pizsiben a folyosón amíg vártunk, én személy szerint majd elájultam, mert a fűtés ment ezerrel, volt vagy 30 fok, mindenkiről dőlt a víz..viszont az emberek nagyon kedvesek voltak, a dokik is, a nővérek is, a genetikusok is, na meg kaptunk ebédet, az is meglepően finom volt...:) minden alkalommal, mikor vissza kellett mennem, mondták, h előtte telefonáljak oda, mert költözni fognak, a Honvéd kórházban lesz az új helyük, talán az már jobb lesz...
a legnagyobb baj a szervezetlenség volt, mentségükre szóljon állítólag az országban, de a városban biztosan összesen 2 helyen végzik ezt a vizsgálatot, amire viszont minden 35 év feletti kismamát automatikusan elküld a nőgyógyásza, meg persze még másokat is, akiknél szükségesnek látják, úgyhogy rengetegen mennek oda...
ha csütörtökön mész újra, lehet, h összefutunk! :)

banana

Sziasztok!

Paklincs, ok, akkor 2 hónap múlva konzultálunk :)

Apjuk mostanában hajnalban indul, hogy hamar hazajöjjön (hamar = 7-8 fele), de ezzel együtt Bene is felkel :(

mtunde

Emese,
gyerünk, monnyad!! :lol: :lol: :lol:
inkább jövő hét, most nem fertőznénk...
itt van még vasalnivaló, ha unatkoznál! :wink: csak viccelek!! esténként a másnapi inget kivasalom, ennyi a kötelező!

Tünde,
Villő Boróka szép név,reméljük a kisasszonynak is tetszeni fog!!

Banana, Kriszta
sajnálom a tortúrátokat... hihetetlen állapotok vannak... :oops:

Brigi,
legális magyar helyről származó hús MIND antibiotikummentes, állatorvos által felügyelt, kukoricán nevelkedett (hát ha azt eszik ugye az állatok...), nyugodtan megveheted!!! csak a hipermarketekben kell megnézni rendesen a származási helyet!!

Miklós továbbra is lázas, este 39- fél kúp, hajnal 2 39.2, fél kúp, reggelre ismét hőemelkedés-panadol, most rendes a hője érzetre... sírós, láthatóan nincs jól... orvoshoz még nem viszem, nincs más tünet (bár a hasa érzékenynek tűnik, nincs hányás/hasmenés), csak többel jönnénk vissza az orvostól.. kiütés nincs..

Ancsa,
nem beszéltem még Anyóssal... nem hívott, én meg nem fogom keresni... hullámzó a dühöm...reggel már majdnem sírtam látva az elesett gyermekem állapotát, de erőt vettem magamon

köszönjük a drukkokat, sokat segít nekünk!!!
remélem a nem alvókhoz elértek a manóink!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Jó reggelt!!
most csak gyorsan
Gyuzsó,
szegény Micu
MICU gyógypuszikák!!!!!
gyógyulgassatok

Brigi,
gyümis kását hogy csinálod?

szép napot!!
Még jövök majd

emano/Andi
KépKép
emano

Nekem nem az a bajom, ha várni kell, ha látom, hogy halad a dolog. De most a genetikus doktornőt elhívták egy félórára, meg berendeltek valakiket 1-re, akiket soron kívül behívtak, én ezen akadtam ki. Banana! Mikor mész? Én négy óra körül.

Kép
Kép
kriszta36

Szerintem, ha 12-2-ig van rendelés. azalatt kutyakötelességük ott lenni. Egy genetikusnál nem tudom mi lehet olyan sürgős?

Kép
Kép
kriszta36

Még mindig mérges vagyok na.

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?