A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

...én tegnap azt hallottam, hogy a Shöpfi már be is csődölt... :(

csak a magánkórházaknak kell fizetni amúgy nem!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

üdvözlöm az új csatlakozókat!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szia kiscica! Szép a poci!
Hogy telnek az első táppénzes napok? Örülsz neki, hogy nem kell dolgozni? Egyébként én is tp.-en vagyok. Azt hittem majd halálra unom magam, de meglepő módon úgy elmegy a nap! Lustálkodás reggel, bevásárlás, főzés, ügyintézés, doki, ne meg már azért vásárolgatok, nézegetek babás cuccokat! :D Szóval azért mindig akad valami, végső esetben egy jó kis könyv.

Kép
gabo001

gabo
Nem 4 d voltam sima rendelésen csak a doki egy kép erejéig átkapcsolta agépet!

Csilla
Igen ezt hallottam, de ez önmagában nem elég indok a császárra ugyanis amagzatvizet fel lehet tölteni és így időtr lehet nyerni. Pont ezért kérdeztem...

Szép a poci

Pumpóka ügyes vagy!

Kiscic
Csini vagy! :)

mennem kell este próbálok képet feltenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Na, most már én is kíváncsi vagyok, kinek kell fizetni, meg mennyit. Majd legközelebb rákérdezek a dokimnál. Nálunk elég speckó a helyzet, mert a megyei kórház (ott szülök) tisztelt FÉRFI főigazgatója megtiltotta, hogy lehessen fogadott orvosnál szülni. Csak aki ügyeletben van. Állítólag ezt ki lehet játszani valahogy.... vannak most is olyanok, akik az orvosuknál szülnek. Persze mi is meg akarjuk fogadni. Azért mégiscsak másképp állnak hozzá az emberhez...! Pl. Nem váratják órákat.... mert ezt hallottam.

Kép
gabo001

Gabo

Hát harmadik napja vagyok itthon, ráadásul páromat este be kellett vinni a balesetibe, mert foci közben combizom szakadása lett.
Így most kb. 2 hétig itthon lesz, én meg ápolhtaom...
De kb. nekem is így fog szerintem telni a napom, mint Neked.

Jó volna néha tornázni is egy kicsit, de múlthét óta keményedik a pocakom alja, és nem nagyon merem erőltetni magam.

Mamacka
köszi a pocidícsérete.

Voltam ma védőnéninél, és megkérdeztem tőle, h neki mi a véleménye a kórház ill. dokifizetésről. Mert én ugye nem akarom/merem megkérdezni a sajátomat, h mennyiért vállal..
Szerinte sem kell kórháznak adni, viszont a dokira azt mondta, h jobb letisztázni.
Én most ezen agonizálok még..

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Kiscica,
Én is a Baross u-ban voltam 4D-n még a 16. héten és most is oda megyek, bár a 4D genesisben szerintem jobb minőségű felvételeket csinálnak. A munkahelyemhez viszont a Baross u. közelebb van.

Csajok,
most tudtam meg, hogy abban a kórházban ahol én szülök nincs epidurális fájdalomcsillapítás :( Bizony kivert a víz, amikor ezt megtudtam. Van valaki közületek, aki EDA és mindenféle érzéstelenítés nélkül szült??

Kép
emi29

Gabo,

hát ez nem hangzik jól. Pedig nem mindegy, hogy egy vadidegennél szülsz, vagy egy olyan orvosnál, akiben megbízol.
mango.

Lányok!

Én álmomban vajudtam....felébredtem....bizony jól meg voltam izzadva... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi,

én érzéstelenítő nélkül szültem+ nyomták rendesen az oxitocint, mert rövidek voltak a fájások...
A szülés rövid, de velős volt :)
mango.

Én passzolok.
Meleg vizes kád.., labda meg ilyesmi, amit én elképzelek

Nekem eszembe sem jutott az érzéstelenítés.

Szokás kérni???
Most kicsit tudatlannak érzem magam :oops:

Kép

kisscica80

Sziasztok!

Kiscica - Én is Szent Imrés vagyok, de nem járok a tornájukra. Máshova járok kismama jógára, nekem az tökéletesen elég :)
A tanfolyamról több előadás érdekel majd, de még nem voltam .. jövő héten viszont szeretnék eljutni ..
Szép nagy a pocakod :)

Gaboo - Mindenképp kérdezz rá a dokidnál .. nem kell zavarban lenni, hiszen ezeket tényleg jobb letisztázni. Ha nem beszéljük meg a dokival, akkor akarva, akaratlanul is rányomja a bélyegét a hangulatunkra, idegeskedünk, stresszelünk a kérdésen ..
Mi már régóta letisztáztuk az anyagi részét a dokival, és teljesen nyugodt vagyok :D
OLyat meg még nem is hallottam, hogy egy igazgató megtiltaná, hogy a saját doki jöjjön be :shock: :shock: Remélem sikerül áthidalni ezt a buta szabályt .. ;)

Mamacka - Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton :)
8000 Forint?? :shock: Komoly .. Nekem nagy könnyedség, hogy az nem kerül semmibe .. a szülés meg fix áras, amióta tudjuk, gyűjtjük :)

Csöppke - Hihetetlen, hogy milyen vékony vagy, és már mekkora nagy hozzá a pocakod 22 hetesen :D :lol: :lol: Hova tud még nőni? :D Nagyon csini ;)

Kép
szösszenet

Emi
Más 4d-t nem ismerek, csak a régi mamók elmeséléseit, h mennyire "szídták" pl. a brendont, meg a babamozi néven elhíresült ultrahangokat.

Amúgy mi is megyünk majd kb, 2-3 hét múlva. Tényleg kéne kérni időpontot is..
:shock:

Kép

kisscica80

Szösszent,

ne haragudj a kérdésért, de nked miért lesz császár?
mango.

A mi topicunk eddig 4D Genesis-párti egyértelműen :D
Onnan csak elégedett kismamik jöttek ;)
Mi is oda megyünk pénteken :)

Emi - Ebben a kérdésben én sem vagyok képben .. dokit kell faggatni ... :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Mango - Mert a gerincem porckorongsérves, és veszélyes rá a természetes szülés ...

Kép
szösszenet

Csöppke
Visszanéztem, tényleg nagyon nagy a pocid. :shock:
Hogy bírod?

Szössz
Jóga az engem is érdekel, és elvileg karácsora kaptam páromtól dvd-t, csak még nem érkezett meg. :(
Tanfolyamot még nem olvastam el rendesen, csak ajánlotta az egyik szülésznéni. Lehet felhívom, és kicsit kifaggatom, mert ő mondta, h keddenként ott szokott rajta lenni.
Ha nem bánnád, lehet, h majd egyszer-kétszer csatlakoznék hozzád.., ha nem gond? :roll:

Kép

kisscica80

Jujj, nagyon sajnálom, az elég fájdalmas lehet, főleg most, hogy nő a poci
mango.

4D Genesis, na azt nem ismerem, de majd mindjárt megkukkantom őket..
Kicsit én azért ragaszkodom jobban a Barosshoz, mert mint "régi" dolgozó, kedvezményesebben tudok menni...
Szóval innentől kezdve nem nagyon nézegettem a többi rendelőt.

Kép

kisscica80

Emi, Atist mindenféle fájdalomcsillapitás nélkül szültem, Barnusnál kértem EDA-t.... :wink: Sokan tartanak gyengének emiatt, de a második szülésnél az elsőből megmaradt emlékek vittek rá az EDA-ra!
Minden szülés más, nekem speciel nagyon rossz élmény maradt Atis születése és nem akartam még egy olyat.....
Vendég

Kiscica - Már többen ebszéltük, hogy egyik előadás előtt kellene találkozni, és együtt bemenni .. mert volt aki már járt ott .. nem egyszerű megtalálni a termet :)
Majd ha közeledik a kedd, egyeztetünk mindenképp ;)

Mango
- Köszi. Lekopogom, most egész jól van .. nem fáj annyira, de voltak már elég szörnyűséges napjaim/hetem a babavárás alatt .. senkinek nem kívánom :(
De már közeleg a vége, és ahhoz képest, hogy már 28 hetes a babuci, a jósoltnál jobban vagyok :) A dokim azt mondta, a 6. hónaptól horror lesz .. úgy fog fájni .. ahhoz képest ez még elviselhető :)
Biztos sokat segít a jóga ;) :)

Kép
szösszenet

Mi az-az EDA??

Sajnos most mennem kell, jönnek anyósék fel, és ki kellene pórszívózni...

Majd visszanézek később.

Kép

kisscica80

Jajj .. most olvasom, nagyon durva a vonalzóm kiírása :lol: :lol:

"Now I've got more brain cells than Paris & Nicky Hilton put together"
(Mostanra több agysejtem van, mint Paris és Nicky Hiltonnak együtt :D :lol:)

Kép
szösszenet

Szössz, szorítok, hogy így is maradjon és ne fájjon jobban! Nekem régen többször is becsípődött a derekam, sírni tudtam volna, de gondolom az csak gyengéd símogatás a te fájdalmaidhoz képest!
mango.

Sziasztok!

Ha csak 1-2 napig nem tudok benézni, több oldalt kell visszaolvasnom... :D De igyekezni fogok.

Biztos nagyon érzékeny vagyok most a frontokra. Mert az elmúlt napokban szinte egész nap feküdtem és aludtam is, pedig azt nem nagyon szoktam napközben.

Ma megyünk dokihoz, és látni fogjuk a kislányt (ha nem nőtt kukija :D :D ) uh-on. Ezt is nagyon várjuk! De még izgatottabb vagyok amiatt, hogy február 15.-én megyünk 4D-s uh-ra! Már alíg várom!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kiscica!

Epidurális (gerincközeli) érzéstelenités/fájdalomcsillapitás.... és nem összekeverendő a spinális érzéstelenitéssel (ezt is gerincbe szúrják, csak más térbe)... :wink: ezt csak azért irom, mert sok kismama azért nem kéri, mert innen-onnan azt hallotta, hogy baromira fáj a feje tőle, no, az nem az EDA, az a spinális, ami után ki kell feküdni azt a bizonyos időt (ezt császárnál szokták adni), fejet sem szabad megemelni, mert akkor jön az őrületes migrénes fejfájás....
Elkalandoztam... csak ezt le akartam irni....

Személy szerint nekem jó tapasztalatom van róla, sokat segitett... egy hátránya volt, a kitolás hosszabbra sikeredett, mint az elsőnél, viszont nem volt akkora gátmetszésem, mert tudtam a gátvédelemre és a szülésznőre figyelni.... és nekem nem fájt, mikor beadták, csak egy apró szúrást éreztem...
:wink:
Vendég

Aranyos vagy Mango - Köszi :)
Valami olyasmi érzés, mint amikor becsípődik .. csak nem múlik el .. és napokig elviselni elég borzasztó :( Meg sugárzik mindenhova a fájdalom .. lábba, hátba ... van, hogy a vállam is feszül, úgy tartja magát a hátizmom .. :(
Na de ez nem a nyugdíjas panaszrészleg :lol: :lol: fő a pozitív hozzáállás :D Nem lesz semmi gond, fájdalom ebben a "pár hétben" :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Kis-csillag! Látom benéztél hozzánk. Most is nagyon szomorú vagyok a történtek miatt. :( Kivánok sok erőt neked és párodnak is!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Uhh, Szösz, én csak egyszer csináltam végig anya mellett, mig kiért a mentő, hogy nem tudott lábra állni és szó szerint sirt a fájdalomtól és könyörgött, hogy valaki csináljon valamit, mert megőrül... neki 3 sérve van a gerincén... :shock: neki is a lábába sugárzott ki a fájdalom...

Nekem "csak" a repedt csigolyám szokott fájni, de elég az is... :roll:
Vendég

Hát igen, má csak pár hetünk van hátra! Kicsit izgulok is, hogy hogy fogom bírni két gyerekkel, de mi akartuk, hogy kicsi legyen a korkülönbség.
mango.

:D :D :D Sziasztok

Most jöttem dokitól.Minden oké.
884g,+-?
Az uh szerint 26 hetes és 4 napos vagyok,és még mindig kukis,tehát mostmár belevetem magam a vásárlásba :D :D :D

Mamacka,leesett az állam.Te nagyon szép dolgokat csinálsz :!: Elmegyek hozzád gyereknek,hogy nekem is ilyen szobám legyen.

Most próbálok kicsit visszaolvasni...

Kép
szibi

Emi, Tomit minden nélkül szültem, 21 éves voltam, egyedül szültem, eszükbe sem jutott megkérdezni, adjanak-e vmit...(nekem meg fogalmam sem volt róla, hogy lehet kérni...) Szóval, nem mondom, hogy nem fájt, de végig lehet így is csinálni...(Azért 11 év meg aztán tényleg elhomályosítja a dolgokat, szóval, annyira nem mérvadó). Hamar megvoltam, fél 2-kor folyt el a magzatvizem, akkor beparáztam, elfelejtettem mindent, amit olvastam, visszafeküdtem, aztán fél órával később hajat mostam, zuhiztam, molyolgattam még egy darabig, 5-kor taxit hívtam, kb fél 6-ra értem be a kórházba, és reggel 8-kor már megvolt Tomi. :D

Kép
babyteve2

Ági,

azt én is hallottam, hogy az az igazi anyuka, aki fájdalomcsillapítás nélkül szüli meg a gyermekét. Hát nem tudom... Szerintem ez marhára nem ezen múlik.
EDA-val is fájdalmas a szülés nem? Miért kellene még jobban kínlódnom? Na mindegy. Van még majdnem 3 hónapom, hogy lélekben felkészüljek az érzéstelenítés nélküli szülésre....

Gumimaci,

örülök, hogy már jobban vagy.

Kiscica,

én maradéktalanul meg vagyok elégedve a Baross u-i 4D-s UH-val. Nagyon készségesek voltak hozzánk, aranyos volt a szonográfus is. Ugyanilyen jókat hallottam a 4D Genesisről is.

Kép
emi29

Babyteve,
hát remélem, hogy Lili is ilyen "gyorsan" kibújik majd :wink:

Kép
emi29

Üdv. az újaknak!

Nagyon jók a pocis képek! Szépen kerekedik mindenkinek a hasa. :D

Csodás babaszobákról mutattatok képeket! Remélem nemsokára mi is el tudjuk kezdeni a rendezgetést. Mi is egy szobában leszünk a picivel, meg persze ott lesz a tv is. Ezért akarunk baldachin-t is tenni. Egyébbként ebbe az ágyneműbe szerettem bele. Eddig csak a brendonban láttam, majdnem 20ezer Ft. Ez nekünk sok. Bár a baldachint nem akarjuk ott megvenni. Mert a babaszobába szivárvány színű függönyünk lesz, és az anyagból bőven kijön a baldachinra is. Szerintetek hogy néz majd ki, hogy ugyanolyan függöny lesz a kiságyon, mint az ablakon? Nagyon béna lesz? Kép Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mamacka!

Nagyon szép dolgokat tudsz varrni. Irigylem azokat akik szépen varrnak. Én sajnos nem tudok, de még a tűtől is égnek áll a hajam. Ez az egyetlen házimunka, amit ha csak tehetek, elkerülöm. Szerencsére nálunk a férjem nagyon szépen varr. Ő szokta a függönyöket is varrni. A nagyobbik szobába már megvan, és a babaszobába is ő fogja varrni a függönyt, sötételőt, baldechint, ... meg amit kell.

Abban megértelek, hogy kell valami, amit te saját kezüleg készítesz a picinek, így tudsz ráhangolódni. Én, amióta tudok a létezéséről, kötögetni szoktam neki. Kisnadrágot, kardigánt, kiscipőt, sapkákat... Ahhoz képest, hogy azelőtt ezt sem nagyon csináltam, szerintem jók lettek. De ezeket a rucikat csak jövő télen tudom majd ráadni, mert hát nyáron meleg lenne. Ezért is eleve nagyobbakat készítettem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szöszi! Mango Hát tényleg elég durva volt ez a döntés, hogy elvileg nem lehet sajátnál szülni, de hát férfi a főigazgató... állítólag a túlóra, ügyeleti pénzeken ment a vita, (mert ugye ha saját betege miatt bemegy az a doki privát dolga) aztán akkor sokallt be a diri... pontosan én sem tudom, de kb így volt. Lényeg, hogy állítólag ki lehet játszani. Mindenképp sajátnál szülök! Kerül amibe kerül...

Na, én is bejelentkeztem 4d-re február 9-re! (jaj de messze van még...)

Kép
gabo001

Látom téma az EDA.Hát,nem tudom.Én alapvetően nagyon besz...ri vagyok minden orvosi és kórházi dologtól,a fájdalmat is rosszul tűröm,de majd lesz valahogy.Nekem eddig még eszembe sem jutott semmi fájdalomcsillapítási mód.Megpróbálok majd erős lenni,és valahogy kibírni.
Elvégre anyum is szült 2 gyereket,és semmi baja,a nagyim pedigg anyumat és a nagybácsimat is otthon szülte.Nem lehetek én a nyámnyila :!: :oops: na ez volt a teória,hogy ott mi lesz,az majd kiderül.

Kép
szibi

Szibi!

Örülök, hogy minden oké a kis kukissal! :D Jó vásárlást!

Érzéstelenítés: na ez az a kérdés, amiről gőzöm sincs. Azt sem tudom, hogy kéne-e, kibírom-e nélküle? Mi lenne a jobb? Erről majd kikérem a doki véleményét is.

És a tarifát is meg kell majd kérdeznem, legyen idő felkészülni rá. Csak engem olyan kínosan érint ez a téma. Más az, amikor ki van függesztve, hogy mi mennyibe kerül és más az, amikor tudod, hogy ez zsebpénz. Szerintem ez a dokiknak sem kellemes téma. Úgy döntöttem, hogy majd megkérdezem, és ha nem mond semmit, akkor nem erőltetem, majd eldöntjük szülés után.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gumimaci! én is ilyent néztem ki, csak másik színben!

Kép

Kép
gabo001

Gabo!

Ez is nagyon szép! Nálunk a babaszobában a sárga, zöld színek fognak dominálni, ezért jobb a zöld ágynemű. De amit te néztél ki, az is csodás! És te is csak a brendonban láttad ezt?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hát már én is előre tartok ettől a beszélgetéstől a dokimmal, mivel számomra ez olyan kényes téma!(mármint az anyagiak) De mondtam a férjemnek, hogy akkor majd ő is eljön velem. Azért mégiscsak más, ha ő is ott van velem, ő ebben a dologban jobb.

Kép
gabo001

sziasztok,

Ollem,

Végre eszembejutott a kórházi lista!!!

A szüléshez a következő dolgokat hozza magával:

- eldobható pelenka (mini Libero) 3-6 kg 30 db.
- textil pelenka etetéshez kb. 2 db.
- popsitörlő 1 doboz
- bimbóvédő
- mellszívó (ha van saját), ha nincs van az osztályon is
- cumisüveg 1-2 db.
- pléd 1 db. (ágyba való 80 cm széles)
- nőgyógyászati betét Tena Lady Super 30 db.

Apának:
- papucs

A szülés és vajúdás alatt inni nem lehet. Bevizezett kendővel az ajkakat nedvesíteni szabad. Szőlőcukor és zene vihető a szüléshez és zokni a fázós lábra.

A maradék dolgokat haza lehet vinni.

Ami mindenkinek igaz: Annyit mondtak még:

Ha elfolyt a magzatvíz 2 órán belül menjünk be a kórházba.Ha tiszta: színtelen sárgás, vagy rózsaszín normális.
Ha a magzatvíz véres vagy zöld, mentőthívni és azzal fekve bemenni azonnal!!!!!

És végül még egy jótanács, ne tanga legyen rajtunk+ mindenképpen betét is legyen bent, mert ha elment a magzatvíz a kórokozók könnyen bejuthanak a hüvelybe.

KépKép
kisfruzsi

Gabo!

A magánrendelésre az én párom mindig elkísér. És a pénzt mindig ő adja oda, pedig az hivatalos tarifa. De nekem az is olyan rossz érzés, mert nem tudok a pénzre koncentrálni, amikor előtte a picurt láttam a képernyőn.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kisfruzsi!

köszönöm a listát! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jaj most látom már csak 100 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!

Gratulálok a 100 naphoz! Én is azt lesem már!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gumimaci! szerintem ezek csak a brendonban vannak! Én is ott néztem ki! Aztán ha véletlen kukija nőne Zsófi babának, akkor valami hasonlót, de naturt választunk. (nálunk világos kék a szobája egyenlőre. teljesen szép a festés, és most nem akarunk festeni, jövő tavasszal úgyis kell. majd csajosítom neki)
Nektek a zöld akkor tökéletes lesz! Szerintem azért annyira nem vészes az ára. Máshol is ekörül vannak. Csak nem ilyen szépek. Sőt, az anyaga is némelyiknek.... Szerintem a Brendonban jó minőségű cuccok vannak, igaz megkérik az árát. De azt vettem észre, hogy sok minden meg nem is olyan sokkal több mint máshol. (vidék persze!!)

Kép
gabo001

Én csak most vettem új bugyikat, mert eddig jók voltak az eddigiek is, de már kényelmetlenek. Az újak már nem tangák....sose gondoltam volna hogy normál bugyit veszek :lol:

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!

Gratulálok a 100 naphoz!!!! Úgy rohan az idő.... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: