A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Agica! Persze, szépen fel fog szívódni! :wink:

Védőnő: Csodálom, hogy egyesekhez csak úgy beállít. Ez nagy illetlenség. Az enyémmel mindig egyeztetek, ha csúszna valami, akkor telefonon beszélünk. Ő nem tör váratlanul az emberre - szerencsére.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Bocsi Csajok, de csak átfutottam a másfél oldalt, mert ma ismét a pocakos barátnőmmel voltam. Szelike meg most ébredt. De majd igyekszem bepótolni a lemaradást.

Bongyi! Naná, hogy be akarom tenni a fogyis vonalzót!!! :wink: Köszönöm, ha segítesz!!! :lol:
Jó az új vonalzód!!! :D

Lindus gyönyörű! :D

Móni! Fehérje napon lehet gombát meg szóját is enni. Nem tudom, hogy mi lehet még fehérje… :roll: Ja! Bármilyen tejtermék: sajt, tejföl, tej… stb.

Tünde! Igen, csak az első merülést végzi az oktató, mert leellenőrzi, hogy valóban működik-e a búvárreflex. 8)

Éva! Köszi a választ, akkor átadom a barátnőmnek! Örülök, hogy ilyen hamar rendbejött Neked a visszér! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Egytől egyig minden baba gyönyörű.

Emese : Zsófi zabálni való. És nem nagy a feneke csak a pelus húzza vissza :lol:

Timi : Boldog névnapot ViktorDaninak !

Nálunk minden a legnagyobb rendben van. Drágám épp Baby Mozart zenére alszik. Ma új stratégia van.
Ha fent van akkor a páromnak van egy nagy masszázs matraca azon fekszik és nézi a játékait meg dumál ha meg alvós ideje van akkor bent alszik a szobájába.
Most épp alszik.

Mi már elkezdtük a hozzátáplálást. Múlt héten az almával kezdtük és most hétfőtől pedig már banánt eszünk.
Ez jobban ízlik neki vagy lehet már ő is kezd hozzászokni és megtanulja, hogy hogyan kell szépen enni mert most nagyon szépen evett ma épphogy egy kicsi ment ki az előkére.
Jövőhéten meg jön az alma banánnal.
Timi : akartam már kérdezni tőled, hogy mennyi idő után kezdted el a gyümi után adni a főzeléket ? Mert most azon gondolkozom, hogy akár már a jövő héten ehetne azt is.

Üdv az újaknak és én is csak azt tudom mondani a többi sutyiba olvasó maminak, hogy tessék írni mindenkit szeretettel fogad ez a kis csapat.

Regi : nem tudom, hogy kérdeztem-e már de ti mikor kezditek a hozzátáplálást ? És a másik kérdésem az lenne, hogy az úszásra elég ez a vízálló pelus vagy kellet még valamit a gyerekre adni ?

És végül egy két kép.

Kép papi és az ő szeme fénye
Kép így figyelem anyát ha nem velem foglalkozik
Kép így pörgök én álmomba
20200310173350

Igen 4 hetesen hozzánk is váratlanul jött a védőnő.Kérdezte nem -e zavar. Mondtam hogy de igen most etetek és egyébként is. Erre mondta hogy csak beugrik. Maradt fél órát. Szerintem látta hogy miket gondolok és azért nem jön azóta se...

Emese: hát mi is így vagyunk ezzel. :D Újszülöttként kelsz mert muszály.Aztán egyre jobb a helyzet. És akkor egyszercsak kopp és ott vagy ahol az elején.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Emese!
Zabálnivaló Zsófka a videón.

Viranka!
Hát ott is vannak ám hurkicák.

Timi!Dettyk!
Bár mikor jöhettek.

Ma minket is meglátogatott védőnő persze teljesen váratlan :evil:
de bezsebeltünk jó sok dícséretett :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

K.Timi!
Aranyos apa és fia együtt.
Látom a ti Áditok is szőke csinike.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka

Azok a hurkák.....:)

Kép

Kép
agica1126

Viranka! Bálint hurkái! Csúcs gyömöszölnivaló finomság!!!!! :lol:

Vissza akartam vágni egy Zsófi hurkapopóval, de inkább nem tettem fel. Oan nagy hujkáink vannak..... :oops:

KTimi! Nagyon arik a fiúk! Ádinak meg nem semmi tekintete van! Én nem mernék nem vele foglalkozni! :wink: :lol:
És tök jó, ahogy ravaszul kikerülte a rácsvédőt! :lol:
Éééééédi!!!!!!!!!!

Védőnénink mondta, hogy tök jól csinálom a kóstoltatást. 5,5 hónaposan már eljuthatunk a főzelékekig, hogy 6 hónaposan már azokat is egye, ugyanis az anyatej 6 hónapos korig maximálisan kielégíti a baba igényeit, utána már nem, ezért muszáj akkor már mást is ennie.

Kép
Kép
Kép
gremese

Védőnénitől kérdeztem, miért nehéz az utolsó előtti (az éjszakai alvás előtti) altatás.
Azt mondta, őket is nagyban befolyásolja ez a trutyi időjárás, korán sötétedik, ők is ugyan olyan "nyomottak", mint mi, ráadásul az lenne a jó, ha délután is levegőznénk, akkor sokkal könnyebb lenne. Fáradtak is ilyenkor.... És ez teljesen normális. Majd ahogy a baba idáig is alakította a napirendjét, ezután is fogja.

Nem szabad és nem is kell "beleszólni" az altatásba, mert eljön magától az az idő, amikor pl. délelőtt kimarad egy alvás, mert jókat játszik, és a kimaradt idő hozzáadódik a du-i alváshoz. Így majd ki fog alakulni egy du-i hosszabb alvás.

Egyelőre most erre van szüksége, hogy - a mi esetünkben - 4x30 percet aludjon.

Én nem is akarom befolyásolni, olyan jól alakítja magának a napirendet.

Kép
Kép
Kép
gremese

Elmeséltem neki azt is, hogy Zsófi máshol nem érzi jól magát, csak itthon.
Azt mondta (védőnéni), vannak olyan babák, akiket mindenhová lehet vinni, tök jól elvannak, alszanak vagy nézelődnek.
Zsófi viszont (és az ilyen típusú babák) annyira okosak (és ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy a nem ilyen típusú babák buták), hogy felismeri, nem otthon van, felismeri, hogy idegenek veszik körül és nemtetszésének hangot is ad.
Az ekkora babák inkább otthon érzik jól magukat, nem kell őket még vinni sehova. Ha nem muszáj.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mennem kell, felébredt Anya Szerelme! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Sense: Hogyan fürdetsz? Te vagy a párod fürdet, nem változtattál valamilyen pozíciót, fogást fürdetés közben? Ha apa fürdet, kicsi Albert is másabb, kevésbé érzi magát biztonságban. Ennyi ötletem

Fleur: köszi, édes vagy! No, meg nagyon ügyes, a beszédfejlődéshez elengedhetetlen a mese. Ráadásul én még nem adtam fel; csak lehet még olvasóvá nevelni a gyerekeket. (Sajnos a másét nekem jobban sikerül)

Bongyi: Máskor is, nagyon szívesen, csak kiabálj, ha segítsek.
Valaki akart még avatarhoz kicsinyíteni:, szívesen megcsinálom: kmaggie@chello.hu

Meryke: Örülök!

Dotildi: Szia! Tüneményesek vagytok.

Anitja: Hogy ment a jóga? Én próbáltam pilates-ezni, borzasztó volt, nem tudtam megcsinálni egy felülést sem. Azért mozogtam egy kicsit, izomlázam is lett. Ja, igen nem tudom így van-e, valahol olvastam, hogy nem szabad nagy izomlázat csinálni, mert akkor tejsav termelődik, ami az anyatejre is kihat. Jobb félni, szerintem, én csak nagyon óvatosan kezdek mindent.

Silka, feltöltődtél azért?

Emese drága vagy adj annak a gyereknek, vagy ténleg bújj el, micsoda dolog az, hogy éhezteted? Nem játszótér inkább?

Vadvirág, köszi szépen, kedves vagy. Megnéztem a tündérkéket. Háát, nekem jó sok fiam van!

Heni, köszönöm Neked is a kedves fogadtatást! Ha lányom lett volna én is szerettem volna, ha Grétának hívják. Az egy kicsit az én nevemből is van. Topmodell lesz a kiscajból?

Dotildi, Nyerkit: nálam is bejátszott a terh.diab. A kicsit is szurkálták a születése után, de minden OK volt. Én igyekszem vigyázni most is, bár nemigen megy, ugyanis jó eséllyel kialakulhat 2-es típ. Diab. Legalábbis az orvosom szerint. Én meg már elég közel vagyok a negyvenhez, így főleg kellene vigyáznom.

Ha már itt tartok, a fogyihoz. Én már többször és többfélét is kipróbáltam. Annak idején Gergő után Timihez hasonlóan, du-n már nem ettem, csak ittam vizet v. üres teát. Később az Update-tel fogytam kb. 10 kilót, de az miután abbahagytam vissza is jött. Nem mind, de legalább a fele. Én ismét ahhoz térek vissza, hogy du. 4-5 után nem eszek, csak iszok. Szépen lassan beiktatom a tornát is.

Granda, hát ez a kislány!. Igazi hableány! Gyönyörű! Mindhárom fiunk lánynak készült, csak nőtt valami a lábuk közé.

Lmóni, ennyi tej? Hova fér?

Ja, a fakíroknak üzenem, hőőősök!

Marica, Timi: szép méretek, megmondom én mekkorák lesznek a gyerekek. A mi elsőszülöttünk 4450 g-mal született, most lassan 14 évesen kb 186 cm, 46-os lábbal. Hát ekkora lesz.

Egyébként mi is voltunk védőnéninél: 7790 g és 69 cm.

felébredt. itt tartom a kezemben, nem bírom, így most ennyi.

pusszancs
dmaggie

Sziasztok!

Maggie

Sebaj, Anyukáméknak meg 3 lánya lett! Gondolhatod, mennyit cukkolták Apukámat, ráadásul a legkisebb húgom nem hasonlít a szülőkre :lol: (Na jó, állítólag a dédire)

Horcsog
Köszi, h írtad a CSAP új összegét, most már biztosan tudom, h milliomos leszek :P De azért vettünk lottót és ünnepélyesen kijelentem, hogy mindenki tisztes összeget kap, ha egyedül visszük el a főnyereményt! A számokat Linda jelölte be egy titkos szisztémával :wink:

Nyerkit

A cukrot ellenőrizték, ugyanúgy lötyiivás volt. 5,0 éhgyomorra és 5,8 két óra után, úgyhogy tökéletes!!! :D Juhéj! Ha belegondolok, h várandósság alatt 11,8 volt :shock:
Kitartást az altatáshoz! És Motiot, nked is bizti eljön az áhított pihiidő!

Botildi
Jó volt olvasni a történeted és a császár nem lehet kudarc (szerintem)

Mmarica

Ez igen! Gyönyörűszép az egyik legnagyobb (vagy most nemtom: legnagyobb?) babánk.

Sense és Regi
Ti vagytok egyelőre a hősök, de 1-2 hét múlva én is szeretnélek követni Benneteket, mert ugye a várandósság alatt fogytam, a szopi alatt 3 kg-t felszedtem :D

Timi 26

aztaaa! Nem semmi kajákat esztek már! Azt hiszem, hamarosan jön a pacal :lol:

Amona
Borostyánlánc-mamák véleménye:
http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id ... umid=81532
Én is vettem. ha nem hat, akkor is nagyon édi
:D

Silka
Te ilyen profi honlapkészítő vagy?

Kolbi
Na azért nem kell úgy szégyellősködni, hogy nem forog, láttam ám a videón, miket csinál!Díjbirkózó! Lehet, hogy hülye kérdés, de az ágy közepéről is felkúszik a rácsokhoz? Esetleg (ha a dizájn nem olyan lényeges a rácsvédő mögé, a rács elé tegyél még szivacsot) de csak tippelgetek....

Fleur
Olyan vagy, mint egy jótündérke vagy kedves ápolónő, mindig mindenkihez can egy kedves szavad :)

Kép
granda

Sense!
Járóka: én ezért vettem állítható magasságút!!! :wink: Nálunk is hűvösebb van a padlón. :?

Kiskolbi! Szeli is imádja odanyomni a fejét a rácsvédőhöz. Mostanában mániája, hogy keresztbe fekszik… :shock: Mi lesz, ha hosszabbra nő… ??? :roll: De szerencsére nem üti be a buksiját. :)

Vannak ám babaméretek! :D Érdekes, hogy a pocakban nagy babák a nagyobbak most is, igaz? :lol:

Timi26! A pucér képet látva, én is úgy gondolom, hogy ViktorDani egyáltalán nem kövér!!! Biztos erősek a csontja! Az meg nem baj, főleg egy pasinál!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! Én a 4. hónapot mindenképpen megvárom a hozzátáplálással, és utána is csak kóstoltatni szeretném, de majd még konzultálok a dokival, csak tápszeríratásnál mindig befurakodok a hátsó ajtón, és mindig elfelejtem… :oops:

Úszáshoz: vízálló pelus + kell egy póló, mert az elején van bemelegítő torna. Ti is mentek? Én előtte beszéltem a csajjal, és elmondta a felkészülést, és hogy mit kell vinni (bár a pólót elfelejtette mondani… :x ).

Édes Ádám!!! :D

Védőnő: A körzetek átvariálása óta az újjal még nem találkoztam… De ismerem, mert nyáron 2x helyettesítette az enyémet. Állítólag nagyon el vannak havazva. :roll:

Szeli ma éjjel 3-kor felébredt, aztán sorozatot lőtt pukiból. :shock: Na, onnantól kezdve félóránként kellett a cumit a szájába tennem. Aztán fél 6-kor nem bírtam tovább, inkább megetettem (egyébként fél 7-kor szokott ébredni), utána visszaaludtunk 9-ig. :wink:

Emese! Teljesen egyetértek! Olyan ügyesen alakítják a babák a saját napirendjüket! Csak figyelni kell őket, hogy mikor mire van szükségük! :D

Akkor a mi babánk buta??? :roll: :evil: :shock: :( Már bocs, de szerintem ez hülyeség. Szeli eleve a nyüzsgést szereti. Mint már írtam is, utálja, ha egyedül hagyom a szobában. Szerintem csak ez a titka (nála legalábbis), hogy ő máshol is elvan.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok,

Úristen, mikor elkezdtem olvasni még reggel volt, nagyjából most szaladtam végig a két napon, lelkes a csapat:)

Sense, nekünk kétszer is volt ilyen, Robesz imádott fürdeni, szinte elalélt mikor fürcsiztünk, aztán egyszer csak ordított, ez így ment kb. 5-6 napig, majd újból szeretett fürdeni, és múlkor újból nem, most pedig megint. Mi próbáltunk mindent víz hőfoka, másképpen tartottuk, nem csináltunk olyan meleget a szobába, melegebbet csináltunk stb., aztán elkezdtük elterelni a figyelmét mikor betette Apája a kádba és valahogy az bevált, de most szeretünk fürdeni, a védőnő is azt mondta, előfordulhat, hogy a meleg levegőt nehezebben veszi. Én nem találtam rá magyarázatot, csak a fáradságának a szintjét, ha fáratabb, nem annyira szereti, ha nem imádja.

Fleur, szines csíkos szőnyeg vettünk
szuper a babakocsi én is szeretnék majd egy könnyebbet.

Bongyi, annyira jók a képek:)

Dotildi,üdv. nagyon helyesek vagytok

Anitja, úgy mennék majd megint babás jógára, csak az influenza tart vissza. Noel édes drága. Körmöd?
Én is voltam tegnap pedikűrösnél,mert hát nem az igazi, de azért nem fáj, meg nem gyulladt annyira, jól kivágta, most jó, de sajnos énis szenvedek vele.

Irina, tényleg de jó, hogy egy éve, kitaláltad a topikot:), Ádi nagyon helyes a képeken.

Emese , jó a járókat, de én direkt nem raktam oda fejvédőt, hogy kilásson, szereti ha látja, hogy ott vagyunk, peresze tudom, hogy véd. Küldem még egy ötletet.
Védőnő:), jó hogy nektek ilyen ari, nekem is, bár ez a negyedik amióta terhes voltam, volt mindig a három között egy helyettes, őt szeretem a legjobban. De mindegyik előre bejelentkezik, és jó tanácsokat kaptam tőle, az új most jön hétfőn:)

Granda, gyönyörű Linduska, ha lányom lett volna, Linda lett volna:)

Marica, Linike ééééédes Apájával:)
Nekem is fogynom kell, jaj ne is mondjátok nekem kb. 20 kg. De amíg szopizunk a méreganyagok miatt vigyázni kell, a 90 naposat lehet csinálni, csak gyümi nap nélkül, tudom, hogy úgy nem annyira hatásos, de végül is nem muszáj húst körettel enni, egyik nap ezt a másik nap azt. Szóval csak óvatosan, fontos a szopi.
Pedig nekem nagyon kell majd. Én benne vagyok egy közös fogyiban. Én a súllyal mindig küzdök többször fogytam, híztam, de most vagyok a legtöbb. Úgyhogy márciustól hajráááá.

Horcsog
hát jól megemelték azt a családi pótlékot 500 Ft, még egy törlőkendőre sem futya

Nyerkit, Motit kitartás az altatáshoz, nálunk is néha nehezebben megy, néha könnyebben, de általában 10-20 perc alatt mindig sikerül, én az elejétől kezdve hagyom hogy egyedül aludjon el, és eléggé bejött.

Botildi
Jó volt olvasni a történetet, és nem kudarc a császár, nekem is ez volt, szinte kétszer szültem, én is így éltem meg az eljén, hogy kudarc, de nem az. A lényeg, hogy egészséges a baba és mi is.

Regi, pontosan betartasz mindt a 90 naposból, mert szerintem csak úgy megy, ha mindent úgy csinál az ember, az a legnehezebb:)

Timi 26
Ez igen, jók a kaják, mi még csak szopizunk:)

Amona
én is gondolkodtam rajta, de valahogy kimaradt a nyaklánc

Jaj hát nekem szörnyű napjaim voltak, tegnapelőtt egyszercsak kikapcsolt a tv, se kép se hang, tönkrement, Apa mondta ne aggódjak majd veszünk újat.
Tegnap leejtettem a telefonomat, néha van kijelzőm néha nincs, tök jó, Apa azt mondta majd veszünk egy újat, ma egész a volt kollegáimat hívogattam a T-mobile-nél, hogy meg tudják-e szervizelni, mondták szaladjak be a westendbe, mert Érdről az olyan közel van, na mindegy bementünk Robesszal, 45 perc alatt sikerült megállapítani, hogy az egyik panel a rossz a kijelző jó, és olyan alkatrészük nincs, de hát egy szót sem szólhattam, ingyen csinálnak mindent, úgyhgoy jövő hétre berendelik és megcsinálják, ha nem sikerül akkor vehetek egy újat. Apa mindent megold, majd veszünk újat, de mikooooor, és addig se tv se telefon?????
Most még jó, hogy volt egy régebbi tv., és most a kijelzőm is működik nagyjából,cska néha nem.
Mikor főzők minden kiborul, mikor mosok, mindent melléöntök.
Egy jó dolgo történt, a vaterán eladtunk egy nyomatót, most vitték el:)
Hurrrá
Robeszkám nagyon jól van, most alszik a szerivzes story után már két órája:)
Tegnap végre voltam pedikűrösnél, manikűrösnél, és kozmetikusnál, Anyum volt Robival. Jó volt, legalább ennyi.
Bocs, a panasz áradatért, tudom, hogy nem valami fontos dolgok, de engem igazán bosszantanak.

Kép
Kép
nektarin

Jaj kimaradt
És most nézem tele vagyok hibával, hát a gyors gépelés.
Szóval Gyed, igénylőlap, anyakönyvi, és magánnyp tagsági, nekünk a munahelyemre kell bevinni, és ott még ad valamit a munkaügyes és azt is viszi Apa az OEP-hez, állítólag így gyorsabb.
Holnap intézi, mi is kaptunk levelet, hogy lejár.

KTimi, jaj édes Ádám nagyooooon

Kép
Kép
nektarin

Timi26, óóóóó, csak most olvasom az invitálásodat, de már késő :cry: . Siettünk Bencéért a suliba, de mostmár tudom, hol laktok!!!! :lol:
dettyk

Jaj most kelt fel, mostanában, tudjátok mit csinál, a szájával illetve a nyálával, vagy hogy írjam bugyborékol, megzabálom, ésközben vigyozrog rám ezerrel.
No megyek, azt hiszem végre ebédelek:)

Kép
Kép
nektarin

Helló, Lányok!

A BABÁK GYÖNYÖRŰEK, MIND EGY SZÁLIG!

Esélyem sincs behozni a lemaradásomat, pedig csak épp egy háromnegyed napocskányit nem tudtam benézni... fúha, úgyhogy nem is tudok reagálni... csak ami hirtelen eszembe jut:

Sense: igen, hidegebb van a járóka alsó szintjén, teljesen igazad van, ez nálunk (lemértük) -1 fok. De mivel elég meleg van a szobában (pl. 25 fok), nem gond, hidegben tényleg az.

Nyerkit: szerintem Heni81-nek tökéletesen igaza van, nem az éhség űzi a picidet éjjel mellre, hanem hiányzol neki. Nálunk is kizárólag ez működik éjjel, ha teljesen felébredt Ádi. Meg amúgy is a legtöbbször csak a mell kell. Persze ettől még Ádi is betegre tudja enni magát, ha már, ugye, ott van az a mell, hát belakik belőle...

Kitartás az éjszakázóknak! Én amúgy elvagyok Ádi egy ébredésével, soha rosszabbat, csak ez a 6-7-es reggeli kelés, ami után már nem alszik vissza (de utána 1 óra múlva már álmos, és a nappali altatási módszerhez kell folyamodni). Legalább 8-ig aludna el...

Néhány infó a gy. dokitól, hátha valakit érdekel:
- ő influenza elleni oltást a babának csak spec. esetekben javasol (keringési, légzési problémás babák), de amúgy is beadatható, ha jól emléxem, ingyenes
-- a keveset alvó babák esetében nincs min aggódni, ha amúgy nem ideges, nyűgös a baba sokat és jól gyarapszik

Csajok, szerintem össze ne vitázzunk azon, hogy a társaságkedvelő vagy az otthonkedvelő babák a tutibbak-e. Ez olyan, mintha azon tépelődnénk, hogy az intro- vagy extrovertált emberek a jobb fejek-e. Hát mindkettő típusban vannak szédítő jófejek és bunkók is.

:lol:

Kép
Kép
irina

Kieg.: influenza elleni oltás = mármint a mostani járványos influ. elleni, nem a B típusú ellen, arra kapják az IPV HiB-et.

Kép
Kép
irina

Bunkóság = persze bunkó babák nincsenek, az analógiám rájuk nem vonatkozik! Ahhoz fel kell nőni! 8) :lol:

Kép
Kép
irina

Mármint a bunkósághoz kell felnőni, nem az analógiagyártáshoz! ;-)
Na, abbahagyom!

Kép
Kép
irina

Mamik!
Mi sem vagyunk egyformák cseppet sem, miért lennének a gyerekeink azok? Így színes a világ. :):)

Emlékeztek? Tavaly nyáron a pocakméreteket hasonlítgattuk, meg hogy az UH-n kinek mennyire saccolták a babák méreteit, stb.

Akkor is megállapodtunk abban, hogy minden OK - ez is és az is. :):)

Általánosítani meg amúgy sem érdemes, mert mindig minden alól vannak kivételek... :):)

Na és mindenkinek a saját bébije a legédesebb és pontosan olyannak szereti amilyen - nem cserélné el senkiével. :):)

Vadvirág
Vendég

sziasztok!

hát csak ámulok és bámulok milyen szép nagy babák vannak :) a'szem mi vagyunk a topik legkisebb babája :shock: a 62 cm-el és 5210 g-al :oops: de azért szépen fejlődik Timi a doki néni szerint, és most kap este tejpépet, hátha kicsit jobban hízik majd

Viszont az éjjel nem alvó babák táborát erősítjük mi is. Vagyis alszik ő csakhát 2-3 óránként kel, így min.3x kel éjszaka, és én már úgy aludnééééékkkkk legalább 4-5 órát egyhuzamban :?

köszönöm a ++++++++++++-t, apája már jobban van, ma mondta a doki, hogy az ellenanyagot kimutatták a vérében, úgyhogy már sinen van az ügy, és holnap megy reumatológushoz, aki majd jól megmondja mit kell tennie, még elég nehezen ját, de legalább már jár :P

Kép
bfagi

Sziasztok!

Lányok akinek rossz alvó babája van! Olvastátok már az Aludj jól gyermekem című könyvet? A könyv leírja, hogy az alvást is tanulni kell! Nem mindenki születik úgy, hogy egyből tudja miként kell elaludni. Szerintem egy próbát megér :roll: Maximum csak annyi történik, hogy végig tudjátok aludni az éjszakát :wink: :lol:

Társaságkedvelő és otthonkedvelő babák. Szerintem ez is olyan mint a ki, hogy fejlődik. Minden gyermek más. Ki ilyen, ki olyan. Regina nem buta Szelina, sőt :lol: :lol: :lol: de itt nincs egy buta gyermek sem. Csak esetleg rosszul megfogalmazott mondat. A védőnők is mindenkinek csak jót akarnak mondani :roll: szerintem

Védőnő Hozzánk is olyan rendszeresen jár mint Emeséékhez Pont holnap fog jönni. Előtte mindig megbeszéljük, hogy mind a kettőnknek mikor jó :lol: :lol: Igazán jó fej, én meg vagyok vele elégedve.

K.Timi Nagyon édi a kisherceged :lol: :lol:

Nektarin Ismerős helyzet. A tv nálunk már 3 hónapja rossz, mindig a következő hónapban akarunk venni :lol: :lol: :lol: A mosógép is néha igényel egy kis szervizelést (oldalba kell rugni :roll: :oops: már profi vagyok benne :oops: :lol: ) Telefonom meg azért van új mert anyu megunta, hogy nem tud felhívni és azt kaptam karácsonyra :lol: :lol: :lol: Jelenleg házra és autóra gyúrunk. Minden mást csak a legszükségesebb esetben veszünk meg :lol: :lol:

Kiskolbi Nem lehetsz passzív, nekem se engedték :roll: :lol:

AmonaHa jól tudom Heni Petikéjének van borostyán nyaklánca és meg van vele elégedve. Mármint Heni :oops:

Maggie Sajnos jó nagyok a cicik úgyhogy elfér benne. Segíteni meg szívesen segítek, úgy sajnálom a kicsit, hogy alig egy hónaposan már ilyen beteg :cry:

Bfagi Az nagyon jó, azért még küldjük neki továbbra is a sok++++++++++++++++++++++++++++
Timike miatt meg ne aggódj. Gyönyörű csinibabád van :wink: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vadvirág Boldog hófordulót a lányoknak :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Köszönjük az újabb köszöntéseket a magunk közt kreált névnapon!!! :D :D :D

Dmaggie: :shock: :shock: :shock: Ekkora lesz a fiam??? A lányom se semmi méretű, mármint magasságra, lehet, hogy ő is súrolja majd a 190-et??? Hol találok neki férjet???

Gremese: Csúúúúúúúcs ez a csaj!!!!!!!!!!!!!!! ViktorDani még idáig sem jutott el a fordulással. Sebaj, majd holnap megmondják a frankót!!!!!!!

KTimi: cukorfalat édes Ádi baba. Apukája is!!! :D
Gyümi után 1-2 héttel kapott Dani főzeléket, rögtön vegyeset, azóta már sokfélét evett pár napja meg már 2 naponta főzök neki (2 napra). (Így a gyarapodása sem olyan durva)

Dettyk: utólag gondolkodtam, be sem tudtatok volna jönni. Úgy felázott a talaj, hogy gumicsimmában kellene közlekedni. Apa meg este elakadt a teherautóval (itt a telken) nem bírták kihúzni. Hogy hogy megy holnap dolgozni??? :shock:
Nem baj, vasárnapig kitalálunk valamit.
Egyébként ha látod az udvarban a fehér autót (az az enyém!!! :D ), nyugodtan bejöhettek bármikor!!!

Estére belázasodott Dani, valószínű az oltástól! :( :( :(
Remélem holnapra jobb lesz! Kapják be a védőnők, azt mondták, hogy nem lesz semmi baja!!! :( :evil: Oszt moszt 38,5 a láza!

Kép
Kép
timi26

Ajj-ajj szegény Viktorka..

Mi ma egész du.szinte kint voltunk. Nagyon elfáradtam. :)
13kor gyogyotárba mentünk 3körül értünk haza,kaja és uzsgyi tesóért az oviba. fél5kor értünk haza. :) Közben talán 30 percet aludt,szegénykém mindig valami felzavarta,de ahhoz képest fent tudott lenni füriig.Most meg már alszik. Már csak a nagyobbik fiamat kellene valahogy rábírnom az alvásra.

Védőnő
az elején kijárt az első 4 hétben.most meg már én viszem 2 hetente.ha én nem vinném nem is látna minket,de viszont bármikor felhívhatom.
varga tünde

Amona szerintem segit a lánc, ugyanis ma elfelejtettem feltenni a gyereknek, egész nap a szájában volt a keze, meg alig birt aludni is, szerintem fájt a foga, mert mindig felsirt. Persze fürcsinél vettem észre, hogy nincs a gyereken a lánc. :oops:

Heni
KépKép
heni81

Uppsz én kezdtem az oldalt :lol:

Heni
KépKép
heni81

Csajok a földön mindig hidegebb van :-( de gondoljatok bele, 2 hónap és már a babók a földön fognak ülve játszani. Én úgy gondoltam ki, hogy 3 puzzleból rakok neki össze egy játszósarkot a radiátor mellett. Ott talán a legmelegebb. Még apát kell megfűznöm, hogy csináljon boritást a radiátorra, nehogy megsérüljön tőle Péterke.

Heni
KépKép
heni81

Vadvirág!
Gratulálok a hófordulóhoz.

Timi!
Repül a sok gyógypuszi ViktorDaninak!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Tündi, Horcsog: köszi!!! Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem zavarja a láz, fürdés óta alszik, mint ilyenkor mindig.

Vadvirág: boldog 5 hónapot a csajsziknak!!!

Heni: nálunk padlófűtés van, ma úgy felmelegedett a puzzleszőnyeg, hogy csak lestem. Jobb lesz ellenőrizni, mielőtt ráteszem a gyereket, nehogy a végén megégjen szegény!

Az előbb elfelejtettem, van új képünk:

Fleur: ez az új frizum, remélem jobban látszik... :lol:
Kép

Jaj, de sukár csávó vagyok!!!
Kép

Csak lazán...
Kép

Gondolkodom, tehát vagyok!
Kép

Csak egy cseppet fogunk! :shock:
Kép

Mi piszkálja a fejemet?
Kép

Koszmó ellen is védekezünk!
Kép

Bocs, van még egy csomó, de ezek a legjobbak!!!

Megyek, mert apa is kibukóban van! Lehet, hogy elért minket az influenza??? :shock:

Kép
Kép
timi26

Regi! Persze, hogy nem buta Szeli!!!!!!! Gondolom a többi baba is felismeri, hogy hol van, idegen, vagy ismerős veszi körül, csak a mi védőnénink Zsófi esetéről beszélt. Mindegyik baba okos, csak máshogy viselkednek! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nyugi, Regi: ViktorDani is imádja a nyüzsit. Ők ilyenek, Zsófi meg olyan. Ettől még ugyanolyan édi-bédi, tündi bündi minden baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
timi26

[quote]I írta:rina: Csajok, szerintem össze ne vitázzunk azon, hogy a társaságkedvelő vagy az otthonkedvelő babák a tutibbak-e. Ez olyan, mintha azon tépelődnénk, hogy az intro- vagy extrovertált emberek a jobb fejek-e. Hát mindkettő típusban vannak szédítő jófejek és bunkók is.

Ha az én védőnénim véleményére gondolsz, akkor én egyáltalán nem akartam semmilyen vitát kiváltani, egyszerűen csak ezt mondta.... :roll:
Hangsúlyozom, nem Zsófit akartam favorizálni, csak elmondtam, mit mondott nekem.
Mindegyik baba okos, kivétel nélkül, ki így viselkedik, ki úgy. (Megjegyzem, én jobban örülnék, ha gond nélkül tudnánk társaságba menni, de hát nekem egy ilyen baba adatott, ami persze egyáltalán nem probléma!!!) :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi nagyon szépek vagytok!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Az én fiam is szereti az embereket maga körül. Szeret nézelődni :-)

Heni
KépKép
heni81

Van két oldal lemaradásom, így szakaszosan válaszolok, ahogy haladok!

Regi! (Csak úgy bánt a dolog, hogy félreértettél - szerintem).

Én ezt írtam:
[quote]( írta:és ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy a nem ilyen típusú babák buták)

Egy szóval nem írtam azt, hogy bármilyen baba buta lenne! Ilyen még az eszembe sem jut.
Ha azt meséltem volna a védőnéninek, hogy Zsófi milyen jól elvan társaságban, szerintem azt mondta volna, hogy nagyon okos, mert látja hol van, ott van Anya, nincs gond, nyugiban marad.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: szerintem mi nem vitázunk. Szerintem... :roll:

Kép
Kép
timi26

Jaj, a nap képe meg lemaradt:

Chatelek a haverokkal:

Kép

(egyébként ha itt ük velem a gép előtt, addig ordít, amíg nem engedem a billentyűzetet püfölni neki. Onnantól tök elvan :shock: )

Kép
Kép
timi26

Timi26! Bízom benne, hogy nem! Az a baj, hogy én nagyon lelkis vagyok, és most ez bánt, hogy esetleg valakinek a lelkébe másztam. Pedig nem akajtaaaaam!!!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense
Hmmm, ötletem sincs, legyetek nagyon türelmesek vele. Valaki írta már, h valamelyikőtök együtt fürdik vele esetleg azt érdemes megpróbálni.
Nem lesz semmi baja akkor sem, ha 2 naponta fürdik
Akkor ti is régi motorosok vagytok apával :) és pont így van ahogy leírtad. Komoly dolgokon mi sem vitázunk csak olyan hülyeségeken, hogy ki volt a színész az xy filmben pl :)

Vadvirág
5 hónap :) gratula :)

Dotildi
Én még kenem, de azért mert masszírozom és ahhoz kell kenőanyag. Amúgy, ha vízben sokáig áztatod :) (mert pl Lilla vizicsík :) alig lehet kiszedni) akkor a víz kiszárítja a bőrét.
Köszi a történetet, nagyon romantikus ez a petesejtes story :)

Granda
Na végre előkerültél :) te is pont csirkepörivel tudsz kezdeni ?! :lol:
Szuper, hogy jó a tánc..:) irigy irigy :) bár talán a héten már sikerül a kardio edzésem elkezdeni :)
Lindus rengeteget nőtt és nagyon éédes :)
:lol: édes vagy, a szűz jegy szülöttei meg már csak ilyenek :)

Gremese
:) na most én lettem a nagy elrettentő :) te télleg mindenhol ezt írják. Nemsokára úgyis szaladhatunk :lol: ne félj lemegy minden :)

Marica
Melyiket vettétek meg? Már ültetős :) ne röhögj ki, de megemeltem és nekem marha nehéznek tűnt :) végül ezért nem azt választottuk.
Volt ám gerincsérv műtétem is, azt is leírjam?

És ma tényleg nagyon szép tavaszias idő volt :)

Timi
Viktor nagyon ügyi volt és ViktorDaninak boldog névnapot! :)
Puszi Viktorkának...
wow köszi a képet. Nagyon jó lett :)
A képek meg csúcs jók.

Maggie
Mi kimaradtunk, de lehet Sikoly Lilla :) vagy Raplilla vagy Cumilla :) ez utóbbit ma találtam ki :)
Jajj én is nagyon szeretném, ha nem mindig csak a TV nézés lenne. Ezért is elővigyázatosságból :) nincs is TVnk azaz van,de 1000 éves. De persze mi is DVD-t nézünk. Legalább így meg tudom
válogatni mit nézzen. De kérdés később az ovi/isi a többiek mennyire fogják befolyásolni.

Motiot
Remélem ma már tudsz aludni.

Fogacska
Na itt már mindenki fogas baba lesz???? :)

Védőnő
Nekünk szuper védőnőnk van.

KTimi
ez az alvás :)

Gremese
Így is lehet mondani meg úgy is, hogy a babáknak is megvan a saját személyiségük és ugyanúgy ahogy vannak introvertált és extrovertált felnőttek, ez a babócákra is igaz.

Nektarin
wow már csak a fodrászat hiányzott. TV :lol: egy hét TV nélkül és már nem is fog hiányozni :)

Irina
Pont az írtad :) majdnem mint én

Heni
és reménykedsz benne, h ott is marad :lol:

Vettünk egy utazóágyat nemrégen, hogyha megyünk a szüleimhez vagy anyóshoz legyen miben aludnia a gyerkőcsnek. Össze is szereltem....VOLNA....na most vagy én vagyok ilyen hülye vagy a leírás lengyel :lol: de én nem jövök rá hogy fog ez megállni :lol:
Megvárom a szaki mérnök urat hátha ő megment.

NAGY ESEMÉNY: ma a kisasszony a hasáról a hátára fordult :) persze csak 1x sikerült neki, de akkor is :)
Most az a legújjabb, hogy imád hason lenni, mindig reklamál, h fordítsam meg.

És ma azon kacagott, hogy puki hangokat utánoztam a számmal :)
remélem érthető a leírásom :) de majd igyekszem videóval is illusztrálni.
Ja meg a meghammozom a másik nagy kedvence vagy 2 napja :)

KépKép
KépKép
fleur

háháhááááá!!!!! Nagyon jó, ahogy ViktorDani ül a gépnél! Naggyon király a fotó!!!!! :lol: És a korábbi képeken is szépek vagytok!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Inkább elteszem magam holnapra... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: senkinek nem gázoltál a lelkébe!!! Itt senki sem sértődékeny!!!

Na, tettem fel videjót a gmailre ahogy a fiam beszélget. Kb 5 perc mire megnyitja, de kitartás!!!

Mára én is eldugulok!
Jó éjt!!!

Gremese: nehogy emiatt rosszul aludjál!!! :wink:

Kép
Kép
timi26

Kérem szépen az én babám már olvas. Ez az egyik kedvenc elfoglaltsága: Kép

Heni
KépKép
heni81

Timi!
Csinik vagytok.
És a többi kép is szuper, :D jól meg mosolyogtam :lol:
Föleg a 2.-at olyan mit aki jól berugott és most
beájult.

Erről a kihol érzi jól magát mennyi ember van körülötte
én csak annyit írnék.
Mi hetente többször is megyünk anyumékhoz így az arcokat megjegyzi és nem idegenek neki,de ott van anyós őt nagyon ritkán látja
nála majd sír ha felveszi.
Akkor ők már megtudják különböztetni ki szinpatikus ki nem.
Na meg persze nem kell lerohanni a gyereket.
Bár lányom is szereti ha foglalkoznak vele de neki se tetszik minden.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kép
Nagyon szeret az apjával mókázni!

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X