A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Én a két császáromnál nem is tudtam hogy van e bent szülésznő vagy sem,nem is emlékeztem szinte semmire,ígyhát csak adokinak illetve a lányimnál a dokiknak adtam pénzt
Vendég

Gigi: mi ilyen vicces? :)

ibm: a Jánosban nincs rendelési ideje, ezért kell mindig időpontot egyeztetni vele. szerintem kérj időpontot a magánrendelésére a mom-ba (Medimom telefonszáma: 06-1/ 887-43-33, szerda délutánonként rendel ez a doki), és ott meg tudod vele beszélni a továbbiakat.

vizelet: én eddig 2-szer voltam a védőnőnél, de az első alkalommal mondta, hogy minden vizsgálatra vigyek magammal otthonról, a reggeli elsőből, ha lehet.

mia_snow

Sziasztok!

Jaj de sokat írtatok, alig győzőm:)
Csak pár gondolatot kiragadnék.
Szval a szemműtéteseknek nem szabad természetes úton szülni, de azt is csak bizonyos ideig a műtét után.

Nekem is furi, hogy van aki nem választ dokit, azért bármi gubanc van, csak jobb, ha van egy doki, akivel "közelebbi" kapcsolatban vagy.
Én a plusssz pénzről azt hallotam, hogy amennyi a rendelésen a kezelés, ahhoz kell hozzábiggyezsteni egy nullát. Bár ez így eléggé soknak tűnik. De egyik távoli ismim 3 éve adott 150 000 Ft-ot. azért ez elég túlzás.

Almaani, az én pocim a legkisebb, csak hogy menyugtassalak:))) De sajna rajta van túlsúly, de akkor sem áll ki ennyire, mint nektek.

Tényleg a vonalzót, hogy kell felrakni? Mert csináltam már én is :D
mumin

Kezdek megnyugodni,hogy mindenki keményedget...nem csak én
Vendég

Én magamról beszélek: 9. hónapban mensiztem utoljára és 28 éves voltam akkor. Eszerint egy páratlan+páros= fiú, de nekem lányt látott a doki.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Én nagyon szeretném elkerülni a császárt. A dokim annyit mondott, hogy az értékeim jók és nem fekszik haránt vagy farfekvésben egyik baba sem, akkor lehet hüvelyi szülésről szó. De az is majd a szülés előtti napokban fog kiderülni.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Ja, és az én védőnőm is csak súlyt meg vérnyomást mér, se pisi, se szívhang.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Mumin:az én dokimnál egy nullát kell biggyeszteni ,és szorozni kettővel :lol:

Hasméret mindenki tökéletes aki itt megmutatta magát!!!!!!!!!
Vendég

D bogi a te védőnőd lenne az én emberem!!!!Messza vagytok dunakeszitől???? :D :D
Vendég

Nahát csajok,hogy ráér mindenki!Tisztára fel vagytok pörögve!
Csak megcsináltam az ebédet(rántott husi+rizs,pudingocska) és alig bírlak utolérni titeket!

Kép
melike

:lol:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Úgy látom az árak is nagyon változóak.Nálunk is azt mondják,hogy a vizsgálat tízszeresét szokták adni.Végül is a dokim ennyit kér.

Kép
melike

Mumin
Vonalzó... elkészíted... és a NEM HTLM-s kódot kell a profilban, az aláíráshoz bemásolni...
(profil... lap tetején... segédletek lenyitása után)

Mia
Tetszik, hogy ilyen orvosod van....

Szilva
DOTE?

Bárány
Titulus... akkor nekem kellene a legtöbbet fizetnem... a doktorom professzor...
Fonendoszkóp... orvosi műszer boltban... a jobbak olyan 15-20 ezerbe kerülnek... (egy belgyógyásznak meg nem árt ha van...)
Tesztcsík... gyógyszertárban, segédeszköz boltban...
Vendég

bárány: ezt most nem mondod komolyan????
a dokimnál a magánrendelöben 7-8ezer egy vizsgálat.... ha oda járnék, akkor alaphangon lenne 35 a vizsgálatok kb, és MÉG 140-160 a szülés? hubakker...

mia_snow

No hát, ha ennyien írtatok összegeket, akkor leírom én is :oops: Nekem azt mondta a doki, hogy 70-et szokott kapni (én kérdeztem rá, nem ő hozakodott elő az anyagiakkal), a szülésznő akivel dolgozik nem tudom, mennyit szokott, azt nem tudta, de mondta hogy majd megkérdezi. Eddig én egy fillért sem adtam neki, szóval ez az összeg számomra reálisnak tűnik, a szülésznőre pedig számolok olyan 30-40-et, tehát a kettő együtt 100 körülre jön ki.
Egyébként szerintem is a szülésznő a leglényegesebb, mert ő lesz ott velünk végig.

A hasam nekem is szokott húzódni, ha este fekve kinyújtom a lábam :( Viszont a keményedés, görcsölgetés sokkal ritkább, mióta Magnerotot szedek ;)

Mumin: Fent a legördülő menüből kiválasztod a "profil"-t és az oldalközepére tudod beilleszteni a html vagy BBC kódot. Aztán ne felejts el menteni ;)

Kép

Kép
bettica

Keményedés
Természetes dolog...

"Terhességi kontrakciók már koraterhességben észlelhetők, pl. hüvelyi vizsgálat közben észleljük a terhes méh összehúzódását, "megkeményedését". Az összehúzódások a terhesség előrehaladtával erősödnek, ezeket jól lehet regisztrálni, általában a méh egyes területére lokalizálódnak (Alvarez-hullámok).
Gyakoriság naponta kb. 5-20, az összehúzódás tartama 10-30s, a nyomás kevesebb, mint 10-30 Hgmm.
A kontrakciók segítik a méh és a placenta vérkeringését.

Az előkészítő fájásokat Braxton-Hicks-kontrakcióknak nevezzük. Átmenetet képeznek az Alvarez-hullámok és a hatékony, a cervix tágulását eredményező méhtevékenység között. Nem szabályosan követik egymást és különböző ereősségűek, de az egész uterusra kiterjednek. A szülés megindulása előtti 2-4 hétben, már óránként 2-5 kontrakció jelentkezik, ezek tartama akár 30-40 s is lehet. Hatásukra a cervix megrövidül, és a méhszáj tágulni kezd. Órákra, napokra kimaradnak, majd ismét kezdődnek."
(Lampé: Szülésznők könyve)
Vendég

milyen vizeletcsík kapható a patikában?

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Mia! Köszi az infókat!
Akkor 7-8000-re számítsak?
Hol is van helyileg a rendelő?
És vajon mennyi idő múlvára tudnak időpontot adni?
Kedden megyek a dokihoz,meglátom most mit mond!
Szeretném már biztonságban tudni magunkat!

Kép

Kép
ibm

gigaboszi: igen, DOTE

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

ibm: jaja, 7-8 körül van egy vizsgálat, és a mom parkban van a rendelő, és ha ma kérsz időpontot, szerintem jövőhét szerdára kapsz.

mia_snow

Köszi Mia!

Meglátom mit mond a dokim jövő héten,aztán ha nem okés lépek!

Kép

Kép
ibm

boszi: köszönjük az infót :D

Szilvi

szilvaqueen

Nem tudjátok lehet kapni nem többfunkciós babakocsit?

Most azt a tanácsot kaptam, hogy ne vegyünk többfunkciósat, mert amikor már ülöt használom, akkor érdemesebb azt külön venni, mert az súlyra sokkal könnyebb és így az emelgetés sem gáz.

Képet is csatolok a hasamról...pontosabban a plussz kilókról :oops: :oops: Kép

Neveknél én Ágostont szeretnék nagyon, ha fiú. Bár sztem az lesz a számolások alapján is. Ha lány, akkor Cecília :D :D

Kép
mumin

Most meg miért nem engedi a vonalzót????? :evil: :evil: :evil:
hajam égnek áll már

Kép
mumin

Gigi! Köszönjük az infót!
Akkor minden ok.! :lol:

Kép

Kép
ibm

szilvaqueen!

Eddig én is 3*2 MagneB6-ot szedtem, de mondtam a dokimnak a keményedést, aki azt mondta, akkor ezentúl inkább 3*1 magnézium pezsgőtablettát igyak a MagneB6 haelyett + pihenjek többet.

Ugyanakkor megnéztem apapírt, és aszerint a MagneB6-ban több a magnézium, mint a pezsgőtabliban. Nem értem... :oops:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Én még nem éreztem keményedést és a dokim azt mondta kb másfél hónapja,hogy ne szedjem a magneb6-ot,majd,ha keményedés lesz esetleg.
Szóval ilyen gondom nincs,bár tudjátok én nem dolgozom már.

Kép
melike

Én sem dolgozom,mégis keményedik. :cry:
Hát hiába nincs 2 egyforma terhesség.

Kép

Kép
ibm

Hát, én még elvileg dolgozom májusig, mert nemrég jöttem ide, szal így is ciki volt, hogy egyből jön agyerek. Pedig néha kicsit fárasztó, nem is a melő, hanem a reggeli be- és az esti hazamanetel, idegeskedés a kocsiban, felkelés és utána még az otthoni teendők + lakáscsere.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

A haskenényedés mit jelent, Mitől lehet?És az baj?
ibm, te sem dolgozol? Veszélyeztett vagy te is?

Kép
mumin

Igen,én is veszélyeztetett vagyok!
A poz. teszt óta nem dolgozom!
Okt. 15-től!
9 hónapja dolgoztam az új melóhelyemen,paráztam,hogy mit fognak szólni,de nagyon jó fejek voltak!
Tegnap voltam bent a táppénzespapírral és vittem Áron baba fotóját is!
Minid úgy örülnek ha megyek és nagyon szorítanak!
Haskeményedésnél mindig baparázok egy kicsit de ha baj van úgyis érezzük és futunk a dokihoz!
Én szedem a Magne B 6-ot 3X2-be de így is van!
Majd azért mondom kedden a dokinak!
De biztos minden rendben! :lol:

Kép

Kép
ibm

azt megkérdezhetem miért vagy veszélyeztetett?
Én nagyon élvezem az itthonlétet :D :D Semmi munkahelyi stressz, és itthonról tudok dolgozni is.

a táppénzes papírokat én a héten vittem be a Teve u-ba. Amikor megkapom a következő orvosi igazolást, azt már csak be kell küldenem postán?

Kép
mumin

Sziasztok!
Gigi köszi asz infót a keményedéssel kapcsban,te tényleg megnyugtatod "para mamit"

Igen ahova én járok ott egy prof valszeg még többet kér...
De ezt csak a váróban üldögélő kimamáktól tudom,ugyanis a dokim az életben nem mondott nekem semmilyen árat!!De másoknak igen,és én ahoz igazodok...pletyó útján tájékozódok

Gigi ki a belgyógyász :?: A férjed?
Vendég

Én úgy tudom ,hogy minden orvos ad papírt ha egy kismama nem akar dolgozni,ráírja,hogy pihenés javasolt és kész...akkor is maradhat otthon ha nem veszélyeztettet
Jól tudom?
Vendég

bárány: valószínűleg jól tudod,legalábbis nálunk így van. Én sem vagyok veszélyeztetett,csak írt a dokim egy javaslatot a házi orvosnak és ő meg kiírt.

Kép
melike

Én a melóhelyre viszem a papírt és ők továbbítják a tb-nek,de már írtam levelet a tb-nek mert pénzt még nem láttam azóta sem!
Volt 2 éve egy vetélésem azért kell most itthon lennem,meghát amúgy is eü-ben dolgozom,műtétes osztály,vér,seb, baci hegyek!!!!!
Emelgetés!
És mindig ilyenkor történik valami,nem lehet eléggé vigyázni!
A múltkor is magamba szúrtam, a beteg után a tűt,gondolhatod!
És akkor még sorolhatnám!
Jobb itthon!
Kicsit féltem,hogy mit fogok kezdeni magammal,de nagggyon jól elvagyok!
Főleg így,hogy van BABANET!!!!!!!!!!!!
De biztos felvesznek "veszélyek" nélkül is!
És te miért?

Kép

Kép
ibm

mumin: nem tudom megnyitni a képet :?

Szilvi

szilvaqueen

Én egy korbácsgyárban dolgozom.Igaz nem sor mellett,hanem egy sokkal jobb helyen,de fizikai meló.Itt is emelgetés,megütheted magad stb.
Nálunk már 5-6 hetesen otthon szoktak maradni,úgyhogy én még nagyon is sokáig dolgoztam (14. hét).

Itt a körzeti orvosok is rögtön táppénzre veszik az itt dolgozókat.

De nagyon jó itthon lenni!
Érezhető,hogy mennyivel pihentebb vagyok.
Ja, és két műszakba jártam.Reggel fél 5-kor keltem.

Kép
melike

én sem tudom mumin a képet megnyitni

Kép
Kép
eyi

Sziasztok!

Köszi Gigi az infót, így már jobb. :D

Én még nem beszéltem a dokimmal a pénzről, de 100 körül szokott kérni. Mondjuk a vizsgálatokon nem engedte eddig hogy fizessek, mert az anyósommal kb 20 évig együtt dolgoztak. Szóval ebben szerencsés vagyok. :oops:

Nekem felajánlotta a körzeti dokim, hogy kiír táppénzre, márcsak azért is, mert napi 130 km-t autózom. De még bírom. :)

Kép
sziszka82

nekem is votl vetélésem júlisban. Ezért vagyok itthon. De nagyon élvezem
sőt még a munkámat is végezhetem itthonról. Szval tényleg tök jó.

Akkor rosszul tettem fel a képet. Hogy kell, hogy megjelenjen????

Kép
mumin

Megjöttem a genetikairól!!!
Minden a legnagyobb rendben!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P

Adatok:
Magzatvíz mennyisége: normális
placenta tapadása: hátsó fali
szívműködés: szabályos
mozgás: élénk
BPD: 45,5 mm
FRONTO: 56,9 mm
THORAX: 40,0 mm
FEMUR: 30,02 mm
Talp: 31,0 mm (ez a legédibb)!! :lol: :lol:
HUMERUS: 30,5 mm
gerinc: épnek létszó
szív: épnek látszó
hasfal: zártnak látszó
mellkas: zártnak látszó
hasi echo: normál
gyomor: telt
hólyag: telt
Szabályosnak látszó agy és arckoponya
végtag: hosszú csöves csontok
Köldökzsinór: 3 ér vtg: 10,06 mm
Cerebellum: 19 mm

És hát - ahogy eddig mindig - megint mutogatta magát: FIÚ :oops: :lol:

Annyira boldog vagyok, hogy minden oké a kis poronttyal.
Persze nem volt semmi, hogy a vizsgálat előtt ettem csokit, ittam egy csomót, addig éreztem a mocorgását, mire bekerültünk a dokihoz már úgy aludt, hogy fel sem kelt végig a vizsgálat alatt.
Ennyit a csokievésről. :lol:
Széttárt lábakkal aludt és olyan kis bájos pofikája volt. Apa teljesen elérzékenyült, mikor a pofit kinagyította a doki, főleg, mikor megjegyeztem: "Úgy hasonlít rád, szivem" :lol: :lol: :lol:

Úgyhogy minden oké!!!

almaani
Kép
almaani

Almaani, ez szuper!!!! Gratula!!! :lol:

Mumin, az ablak alatt, amiben írod a szöveget, ottvan, hogy "Melléklet feltöltése". Ott a tallózással megkeresed és feltöltöd. Remélem sikerül!

Szerintem ma már nem jövök. :cry: Drukkoljatok a holnapi uh-ra!!! :lol:

Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
sziszka82

Almaani, gratula Neked is a Fiúhoz :D
sziszka, sok szerencsét a holnapi uh-hoz :)

Szerintem ma már én sem jövök!

Szép , haskeményedés mentes estét Nektek!

Melus

Kép
melus79

Almaani szívből gratula!!!!!

Sziszika úgy töltöttem fel a képet:(
Na mindegy. Most mennem kell, majd holnap megint megpróbálom.

Sziasztok!!!

Kép
mumin

Hű Almaani! Mennyi adatot megadtak! :shock: Gratulálok a szép eredményhez!
Annyira jó, hogy ilyen technika áll rendelkezésre már. Hihetetlen jó érzés látni a picúrt és az adatok alapján még elképzelni is könnyebb a méreteit :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Almaani én is gratulálok :D
Tényleg nagyon sok adatot megadnak,szerintem nálunk nem fognak ennyit...és ez a legjobb szülészeti klinikák eggyike :? :?: :!:
Vendég

Még azt is megmondták mennyi ér van a köldökzsinórban,de jóóó
Mondjuk fogalmam sincs mi a jó én azt is elhinném hogy 1 de azt is hogy 21 :D :D
Vendég

Alma
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bárány
Após, sógor, részben férjecske (ő már inkább labor-ügyekkel foglalkozik...)

IBM
Mikor Petit vártam, ilyen okok miatt maradtam én is itthon... igaz, nem műtétes osztály, de vér, baci, vírus, cito... :cry:
Csak közben váltottam... tanultam és mostanában inkább felsőbb szintű dolgokkal foglalkozom...
(lesz egy jó helyem, mire lejár Tomival a GYED)

Szilva
Vagyunk néhányan, akik a DOTE-n szülünk majd... :lol:
Még lehet, hogy együtt is leszünk... :wink:

Melike
Korbácsgyár :roll:
Vendég

Gigi akkor neked nagyon jó 2 orvos a családban,akkor a gyereket sem igen hordod a körzetihez....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?