A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

jujjjj én rájöttem nem egyről beszélünk... :oops:

Kép

Kép
mezsó

Én az Auschan-os újságban láttam,hasonlóan jó áron,szintén kék rucit. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Mezsó, arra a plüss rugira gondoltál játékkal 1499-ért... :wink: igen, az auchan....
szerintem megéri a tecsós... :wink: és szerintem fiúra és lányra is rá lehet adni a kéket... ennyiért meg főleg... szerintem... :oops:
Vendég

Friss májusi tábla,

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tökjó ez a szett, 900-ért sztem mi is veszünk ha nem kapkodják el :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kisfruszi
Ne hari :oops:
De már visszajelöltem :oops:
Most ez olyan ciki :?

Tényleg nagyon tuti ez a szett!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Dehogy ciki! :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

És még a nevedet is elírtam. :roll:
Tényleg igaz, h néha az agyvizem leszivárog magzatvíznek :lol:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Anyum szombat reggel megy, remélem, akkor még lesz belőle... :roll: és persze remélem, hogy megtalálja, olyan kis béndzsa tud lenni néha... :lol: de csaknem nézi el, mert képes megvenni egy ötször annyiba kerülőt is, ha ezt nem találja... :roll: reménykedek nagyon mindenesetre, hogy kapunk... igazából az sem nagyon érdekel, hogy milyen méretben...
Vendég

na jó éjszakát én mentem alukálni

KépKép
kisfruzsi

Én is jelöltem, látom már vissza is jelöltetek :) Elvileg én 16.-án dolgozom, de vagy elcserélem ,vagy munka után megyek, végülis csak 1-ig vagyok :)

A gyerekek után járó támogatások összege 2008-ban:

Családi pótlék:

1 gyerek: 12.200
2 gyerek: 13.300/gyerek
3v több gyerek: 16.000/gyerek
tartósan beteg gyermek : 23.300

Gyes: 28.460 BRUTTO

Anyasági tám: 1 gyerek (gyes x 2,25): 64.035 FT
Ikrek: (gyes x 3) : 85360

Gyed: MAX BRUTTO: 96.600
Remélem vmit segítettem :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hasznosak az adatok Zsuzsófi ;)
Csak akkor Kispiskótának köszönhetően annyi a kiegészítés, hogy míg a TGYÁS és a GYED mellett nem kell a TB-t fizetni .. 2008 januárjától a GYES nem mentesít a TB járulék fizetése alól .. tehát ha nincs munkaviszony, nincs biztosítva az ember, akkor azt magának kell fizetnie a GYES mellett is!
Pumpóka ahogy írta, tavaly ez még nem így volt ..

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Most olvastam el, amit írtatok. A héten minden nap fáradt voltam, de a mai nap... Óránként képes voltam 10-15 percre elaludni. :oops: :) Az aktív kisbabámra ébredtem, ettem pár falatot és vissza az ágyba. Nem tudom mitől fáradtam így el, mert ma igazán nem csináltam semmit.

Lituka! Hamar bejelentkezett a babád! :D :lol: Még nem hallottam ilyet, hogy pár naposan tudatja a baba a mamájával, hogy létezik. Nagyon aranyos! :D

Gitka! Akkor nem vagyok egyedül a fiú-lány bizonytalanságban.

Mamacka! Igen, én írtam, hogy 25. hét után lett fiú a lányomból. :D Most, hogy olvastam, neked is fel kellett dolgoznod, már nem vagyok szomorú. Azt hittem rossz anya vagyok máris, hogy ezen egy kicsit megdöbbentem.
Amúgy szép a pocid és nagyon aranyosak vagytok Áronnal a reggeli képen! :D

Zsuzsa! A te pocid is szép! :D És szerintem is jó vétel volt a babakocsi.

Csöppke! Gratulálok a vizsgákhoz! Sok van még?

Klarka! Jobbulást a családodnak! Te pedig vigyázz magadra!

Mezsó! Örülök, hogy jó lett a cukoreredményed!

Ollem! Sajnálom, hogy ilyen rosszul alakulnak a dolgok anyukáddal. Próbáljatok minél előbb elköltözni, ritkábban találkozni. Most az a fontos, hogy te ne legyél ideges, mert a baba nagyon megérzi a mamája hangulatát. Legalábbis az enyém biztos. Ha ideges vagyok, amíg nem sikerül megnyugodnom, érzem, hogy ő is nyugtalan.

Pumpóka! Köszi az infót az akciós babaruciról. Remélem nem csak Bp-en akciós. Holnap elmegyünk a Tescoba. A kéket simán ráadom kislányra is, de nekem már a kék aktuális is, úgy néz ki! :lol: :lol:
Köszi, hogy megcsináltad az iwiw-oldalt. Majd én is jelölgetni fogok.

Szorgalmasan jegyzetelgettem a papir-ügyekben is. Annyi mindenre kell figyelni, jó, hogy van ez a topik és így könnyebben eligazodunk az ilyen bonyolult és kellemetlen ügyekben is.

Olyan jó lenne találkozni veletek feb. 16.-án! De már írtam, hogy ez sajnos nekem nem fog összejönni. :( Azért ugye lesz a taliról részletes beszámoló és sok-sok kép?! :)

Azt hiszem mindenre reagáltam. Szerintem már mindenki alszik, én is elköszönök mára. Jó éjt mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok Kismamik!

iwiw-en jelölgettem össze-vissza :lol: :oops: :lol:

Megtaláltuk ma a számunkra legmegfelelőbb éttermet: Vörös Postakcsi Étterem (IX. ker, Ráday u. 15.). Tetszett a hely is és az esküvői menü is jól hangzik. Végül 30-an leszünk.

Ma volt nálunk a klinikai előadáson szó a szülés alatti érzéstelenítésről és engem teljesen meggyőzött a doktornő az EDA-val kapcsolatban, hogy érdemes vele élni. Asszem nem zárkózom el egyáltalán tőle :lol:

Visszaolvasok holnap (ill. most látom mennyi már az idő, úgyhogy ma) délelőtt és utána jelentkezem!

Eve

Eve

KépKép
eve@liza

Ja és még annyit, hogy én is szeretnék csatlakozni a topicos talihoz, ma még beleférek a társaságba!

Eve

KépKép
eve@liza

Eve, Gumimaci,
ti aztán jó későn fekszetek le, vagy korán keltek? :roll:

Az a kék rugi szett tényleg nem rossz. 900 Ft-ért meg pláne...
(Ha belegondolok, hogy én még teljes áron vettem :oops: :oops: , viszont az rózsaszín volt...) Azért szóltam apinak, hogy vegyen egyet ebből is...

Mezsó,
az auchan újságban lévő sem rossz szerintem, viszont nekem azt mondta a védőnő, hogy mivel a csecsemőknek gyakorlatilag még nincs nyakuk, ezért jobb ha nem veszek olyan rugit, aminek ilyen nyaka van. (Persze, mire mondta, addigra beszereztem kettőt...)

Klarka,
jobbulást neked és családodnak.

Szöszke,
ma van a nagy nap :) :) Mikor indultok????

Kép
emi29

Lányok,
szinte lehetetlen Benneteket követni, úgy pörögtök... :lol: Örülök, hogy mindenki jól van.

Szösszenet, olyan jót mosolyogtam, hogy írjak e-mail címet, ahova iwiw-es meghívót küldhetsz...én ugyanis március 25-e óta nem iwiwezek, töröltettem magamat. Túl sok időt töltök el így is a gép előtt :roll: ahhoz képest, hogy ennyit engedne meg az itthoni munka és egyéb tennivalók, például a nagyobbikom foltvarrós ágytakarójának a készítése...de azért majd a férjem iwiw-jéről megleslek titeket :wink:

Pumpóka,
szerintem az iwiwes névbe belevehetnéd, hogy Babanetes kismamák...mert ugye április-májusi kismamák rajtunk kívül még vannak elegen országszerte, nem?

Szösszenet,
mi is ma megyünk UH-ra, a nyereményt beváltjuk, kíváncsi vagyok, hogy fogadnak bennünket, ha nem fizetünk...És arra is, mit szól majd a nagyobbik lánykám hozzá. A kicsit még biztosan nem érdekli majd. Jó mozizást nektek!

Szép napot mindenkinek,

üdv,
Nuska+ (28+0)
nuska1

Sziasztok,

tettem fel képet iwiwre, bár nem vagyok túl szép látvány :) A babavárók Nikije vagyok

Blani,

kinél fogsz szülni? Eredetileg szegedi vagyok és Makón is vannak ismerőseim (orvosok is) Valamikor mostanában lehet, hogy megyek is Szegedre, ha van kedved, összefuthatnánk!
mango.

Sziasztok!

Tegnap vizsgáztam, szerencsére sikerült. Ti itt addig jó sokat termeltetek :D

Szösszenet! A babapléd szerintem nagyon-nagyon megéri ennyiért, persze azért az anyagát nézd meg. Én pont a héten szerettem bele egy hasonlóba, az egy hálózsáknak összecipzárazható, kapucnis pléd volt, és drágább, az egyik Baross utcai bababoltban. De nem bírtam otthagyni.

Pumpóka, egy szett ennyi pénzért? Azt hiszem, mi is kinézünk az Auchanba.

Mary, nagyon sajnálom, hogy így állsz anyukáddal. Próbálj meg kiállni magatokért. Azért egy anyának, ha látja hogy a gyereke boldog a leendő, illetve már meglévő új családjával, örülnie kellene. Erre azért csak rájön majd ő is. Egyébként mostanában nekem is vannak konfliktusaim anyummal, pedig nekünk korábban teljesen jó volt a kapcsolatunk. Mióta babát várok, nagyon beleszól mindenbe, pedig előtte ezt nem csinálta.

Köszi mindenkinek az infókat a tgyás-gyed-gyes-ről, még emésztem... Elég gáz.

Mezso, örülök az újabb cukoreredményednek, hogy ez jó lett. Ez biztató, biztosan nem lesz semmi gond.

Iwiwet most nézegetem még... Én Kiss Veronika Éva néven vagyok fenn, ha érdekel valakit. Blani, most néztem, hogy te makói vagy (4 éve még én is ott éltem), szerintem mi látásból ismerjük egymást :wink:

Még olvasom az elmaradásaimat, majd jelentkezem...
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:30-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:34-kor.

Kép
1bambi

Jó reggelt mindenkinek!

Ma jól indult a napom. Reggel hétkor már utalták a táppénzemet. sms-ben kapom az értesítést. 2000 (kettőezer) forinttal kevesebb mint amikor dolgoztam.... :shock: :shock: :shock: :D :D :D
Most nagyon-nagyon-nagyon örülök!!! Hogy hogyan ennyi!!! Hát ne kérdezzétek....passz!!!

Annyit írtatok, hogy nem tudom, hogy sikerül-e elolvasnom...azt sem tudom, hogy hol tartottam.... :shock: :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

sziasztok :D
:shock: :shock: :shock: Lányok,ezt képtelenség visszaolvasni.Csak átfutottam rajta,rengeteg a téma,azt sem tudom honnan kezdjem.

Először is,a találkozóra sajnos nem tudok elmenni,nekem ez kb 3 óra kocsival,3 a határátkelő :cry: :cry:

KI TUD NEKEM SEGÍTENI PRIVIBEN?családi pótlék,gyes témában?
Nekem adókártyám van,taj kártyám érvényes,2 hónapja fizetem magam után az eübiztosítást.Most akkor mire vagyok jogosult???kell hátralékot fizetnem??Nagyon béna vagyok ezekkel a hivatalos dolgokkal :oops: :oops:

IWIW-Miklós Szibilla néven futok,becenévSzibi,ha valaki jelölni akar.
Megpróbálom megkeresni Pumpóka oldalát

Az a komplett 900 forintért tényleg nevetségesen olcsó.Sajnos csak kedden megyek Szegedre,remélem addig nem adják el mind.

Kép
szibi

[quote="1bambi"]E írta:1bambimi,

A férjem üzeni, hogy ha ott dolgozol, ami az iwiw-n fent van, akkor légy szíves intézd el, hogy a Eurosport 2. magyar változatát rakjátok be valamelyik csomagba, mert szeretné (én is) nézni az Angol Ligát!!!Nagy Liverpool-fanok vagyunk :lol: :lol: :lol:
Jelenleg ő interneten nézi a meccseket én sehogy :cry: :cry:
E-maileket már írtunk...Telefonáltunk is...
És nagyon sok embert érdekelne!!!!

(Valószínű nem Te döntöd el, de amikor megláttam a munkahelyed nevét, rögtön az jutott eszembe :lol: :lol: :lol: )

1Bambi (27+0)

NEEEEEEEEEEEEEEE!!! Épp távozom, merthogy babát várok :) :)
Egyébként tudom, hogy nagy az érdeklődés az angol bajnokságra, de sajnos egyelőre folynak a tárgyalások a csatornával... Többet nem mondhatok :(

Kép
emi29

Egyébként ne riadj meg. Gondolj bele! Tök jó, hogy 3 hónap múlva láthatod a babádat!!!
Ja, pár hét múlva lehet, hogy azt fogod mondani, hogy bújjon már ki végre!!! :wink:

Kép
emi29

Sziasztok jó reggelt :)

Virág, gratula a vizsgához! Én még a múlthetinek sem tudom azb eredményét :? , nem kapkodják el a javítást. :evil:

Bambi, 3 hónap...de hamar el fog repülni :) Tök durva, már nemsok van hátra, és megindul a nagy babaeső :D Mondjuk én nagyon szeretném ha lassabban mennének a hetek...imádom pocakos lenni :) Most megálltanak így a 20-25. hét között az idő egy picit :lol:

Szép napot!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Képzeljétek Lányok, az én férjemet nem érdekli a foci :) Tök jó!
mango.

[quote="mango."]K írta:mango.épzeljétek Lányok, az én férjemet nem érdekli a foci :) Tök jó!

Enyémet sem!! :wink: :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:34-kor.

Kép
1bambi

Milyen jó nektek,hogy nem érdekli őket a foci.Az enyém a nagyobb bajnokságokat nézni szokta.Még szerencse,hogy van 2 tv a házban.
Sőt,vasárnaponként baráti körben nagy focimeccseket csinálnak.

MANGO,BLANI és a többiSZEGEDI :!: :!:
Engem is érdekelne egy találkozó Szegeden,az tőlem sincs messze,1 óra alatt odaérek :D

Kép
szibi

Szibi, én most szeretnék menni vasárnaptól csütörtökig, ma kiderül, h . összejön-e és akkor talizhatnánk!!!
mango.

most sehol senki??
amikor gyors a netem?
Na szép :!:

sajnos délután és este állandóan ledob a gép,és csak reggel tudok írogatni

Jelentem,lemértem a pocakom.94cm

gratula a vizsgákhoz

Kép
szibi

Sziasztok!

Mangó

Dr. Kovács Krisztiánnál szülök. Ismered? Fiatal, kb. 35 éves. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon lelkiismeretes, és odafigyel mindenre.

Virág5
Lehet, hogy ismizzük egymást, nem tudom, mert az iwiw-en ha rá keresek a nevedre, nem talál semmit, kicsit érdekes, de lehet majd később talál is valamit. :)

Kép
blani28

Jó reggelt! Jelöltem vissza, még vagyok, nem tudom meddig ma... addig bizti, mig Zoli fel nem kel.... :)

Bambi! Nekem holnap lesz a pont 3 hónap! De nemhogy parázok, nagyon örülök és már az is késő lenne, ha csak egy hét lenne vissza.... én nem szeretném megállitani az időt, én sürgetném.... egyre több bajom van... kihagynám ezt az utolsó három hónapot! Most jön a java, nem tudom, a derekam hogy fogja birni.... :roll:

Zsuzsófi, köszönjük az infókat lóvéügyben!!! :wink:

Szibi! Nekem is 94 cm a pocim körfogata! :)
Vendég

Jujj!
Most hogy mondjátok, nekem meg tegnaphoz 4 hó, és itt a baby. Ez tényleg izgi. Én is megállítanám az időt, azt hiszem. Egy kicsi para van.

Kép
blani28

Kiss Veronika Éva csak egy volt az iwiw-en, remélem, ő az!
Jelezz kérlek, ha mégsem te vagy az! Makói esküvői kép, Gombi cicás, te vagy az? :roll:

A nevet majd átfogalmazom, hogy benne legyen, babanetesek vagyunk... gondolkodom, hogy ne legyen túl hosszú és könnyen rá lehessen keresni... :roll:
Vendég

Blani, mostmár azt hiszem Pumpóka jóvoltából ott vagyok az április-májusi kismamák között, úgyhogy meg tudsz nézni.

Nagyon jó ez az iwiw, így tényleg mindenkienk arca is lesz a név mögött.

A pocakot egyébként pontosan hol méritek? Ahol a legszélesebb? Nekem orvos vagy védőnő ilyesmit még nem nézett.
Egyébként nekem is többet kell pihennem. A méhszáj zárt, de a méhnyak megrövidült. Hát ez van. A neme most nem látott (így nem nyertek megerősítést az eddigiek, sanos). 580gr-nak mérte az uh.

Régebbi téma, a hízás: kiderült, hogy az orvosom pont jónak tartja az eddigi +3 kilómat, mivel ő a végére 8-9 kiló hízást tart normálisnak. Amit eddig írtatok, az alapján ez lehet, hogy kissé szigorúbb nézet :(
Vendég

Sziasztok!

Virág, mázlista vagy, hogy csak 3 kilót híztál.
Én most tartok +8 kg-nál, mi lesz a végére???

Pumpóka, én Sáfrány Gabriella néven vagyok iwiw-en, megjelölsz?

KépKép

KépKép
gabcika

Ja, most nézem, hogy van egy pár... :oops:
A dunabogdányi vagyok :)

KépKép

KépKép
gabcika

Hű majd csak a 208. oldalt kezdem olvasni....
Most mennem kell bankba, postára...meg kell válnom némi összegtől sárga kis csekkecskéken.... :lol:
Du. jövök olvasni, aztán ha utolérlek titeket, akkor reagálok ám.
jegyzeteltem már, hogy mit fogok írni... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Akartam irni, hogy képzeljétek, szültem álmomban... de mindent megéltem, a fájásokat, a tolófájást, ahogy a feje már kinn volt, mindent... és itthon... négykézláb.. :shock: :shock: én, itthon, aki baromira nincs az otthonszülés mellett... kemény... :lol: és láttam a pofiját is, meg az egész bébit... kis husika volt, nem olyan kisbéka... és elég nehéz volt a kitolás... :roll: apája volt, aki megfogta, mikor kijött és rá pár percre jöttek meg a mentők... :D
Remélem, ez a valóságban nem igy lesz... ajjjajjj én ilyen álmok után asszem a 20perces fájásokkal be fogok futni a kórházba!!! :lol:
De olyan szép volt Zsófi, formás baba, igazi lányos... gyönyörü!!! Nagyon kiváncsi leszek, mennyire lesz olyan majd élőben, amikor megszületik,mint most az álmomban... mert tuti, hogy nem fogom elfelejteni ezt a képet, ami most előttem van róla....
Vendég

Gabci ez tényleg jó sok, másrészről ahogy látom, ez eléggé alkatfüggő is, kin mennyire látszik. Emin sem hízásnak látszanak a plusz kilói, hanem babapocaknak :D
Vendég

Hát rajtam nemcsak pocak van, hanem fölös kilók is :(
De Lilivel is 18 kg-t híztam, és a szülés után fél évvel már semmi nem volt rajtam, szóval... bizakodom :D

KépKép

KépKép
gabcika

Csilla, aki Rácalmási vagy.....
Ismerős vagy Kulcson??? Ott laknak unokatesómék, férje Rásó Lajos, autószerelő mühelyük van meg most már foglalkoznak az épitőiparral... házakat épitenek.... nem ismered őket??? Csak azért kérdem, mert a környéken szinte mindenki ismeri, Rácalmáson is nagyon sokan....
Vendég

Pumpóka: én is ma éjjel szültem álmomban!! Tiszta tumultus volt!!:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Jó reggelt mindenkinek!

Emi! Én olyan későn feküdtem tegnap, mert szinte egész nap aludtam. Kíváncsi vagyok ma mi lesz.
A Eurosport 2. nekünk is kéne :D , de nem a foci miatt ( a férjem nincs oda érte), hanem a snooker miatt. Mindketten szeretjük és a tavaly sok mérkőzés volt a 2-esen. :? :D

Virág! Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! :D

Bambi! Ne félj a csak 3 hónaptól. Persze én még lelkesen lesem, hogy mikor lesz már csak 100 nap (nemsoká), aztán ki tudja, hogy beparázok a vége előtt? :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka!

Bejelöltem az iwiw-en az áprilisi-májusi kismamák és babák 2008-at.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.04 12:27-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="pumpóka"][ írta:pumpókacolor=darkred]Csilla, aki Rácalmási vagy.....[/color]
Ismerős vagy Kulcson??? Ott laknak unokatesómék, férje Rásó Lajos, autószerelő mühelyük van meg most már foglalkoznak az épitőiparral... házakat épitenek.... nem ismered őket??? Csak azért kérdem, mert a környéken szinte mindenki ismeri, Rácalmáson is nagyon sokan....

Szia, nem ismerem :)
Mi csak aludni járunk haza, amúgy Dunaújvárosban intézünk mindent :lol: Szóval itt a környéken nemigen vagyok ismerős.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Köszönöm a vizsgagratulációkat! Sajnos még mindig van egy pár, jövő hét végéig ki kell tartanom.
Vendég

Virág!

Igen, most már tudom ki vagy. Az általános iskolából ismerlek.
Kicsi a világ, úgy néz ki.

Hál'Isten az én párom se szereti a focit, igy nem kell mindig azt nézni a TV-ben.

Kép
blani28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?