A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kondics Gabriella sziveskedjék visszajelölni... :wink:

Még egyszer kiirom, aki nem találja az oldalunkat, az keressen rá az ismerőseim között (de nyugodtan jelölhet engem is) Tivadar Ágnes
(Budapest) és a becenevem ua mint itt :wink:

Te Szössz, mi lesz, ha akkor indul meg a szülésed, mikor Szabi éppen a szinpadon nyúzza a húrokat??? :D gitár eldob és futás??? :D
Vendég

Atizka!

Vele nyugodtan beszélni???
Áh...nem lehet, ezért is kerülöm a bármilyen komolyabb beszélgetést is vele...
szegény Bogikám azóta egyfolytában rugdos....nem szereti ha szomorú vagyok.... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja lányok , nekem is jó a február 16.

na olvasok tovább vissza...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:36-kor.

Kép
1bambi

sziasztok

csak olvasgatni szoktam néha a topicot, ha van időm, én is áprilisra várom a kislányunkat.

tegnap egy infóval jól rámhoztátok a frászt, így felhívtam az OEP-et és megkérdeztem, a gyes továbbra is biztosítást is jelent, vagy magunknak kell fizetni.

NEM KELL fizetni! nem változott meg januártól sem, aki gyesen van az továbbra is biztosított marad és jár neki az egészségügyi ellátás!
meglepi-baby

Mary, nemhogy nem szereti, de nem is tesz jót neki.... na, nem irok semmit, mert le leszek cs...szve, hogy riogatok.... de hallgass rám kicsit légyszi és költözzetek el valahogy... nem lesz jó vége... hidd el...
én megjártam ezt, de nagyon... nem kellene, hogy anyád miatt baj legyen.. ezt ugye te sem és a férjed sem akarja??? :!: :!:
Vendég

[quote="pumpóka"]
írta:
pumpókaTe Szössz, mi lesz, ha akkor indul meg a szülésed, mikor Szabi éppen a szinpadon nyúzza a húrokat??? :D gitár eldob és futás??? :D

Arra a "kritikus" időszakra igyekszünk nem szervezni bulikat.
Szerencsés, hogy a Black-Out-okat ő szervezi, az Ezüst-Patakot meg a SISAO-t én .. így tudunk okoskodni :D
Egyedül egy Poklogép Akusztikus koncert kavarhat be .. de onnan nem gáz, ha lelép a színpadról buli közben :D :lol:

Nem szeretnék úgy járni, mint Kowáék pár éve, akik a december 23-ai Gödör Karácsonyi Akusztikus buliról rohantak szülni, mert a feleségének a buli közben elfolyt a magzatvize .. komoly volt. Még jó, hogy jött minden koncertre a kedves, így nem kellett hazarohanni, hanem a Gödörből mentek a kórházba ... és 24-ei, Karácsonyi baba lett Aruna :) ;)

Elvileg a császár időpontját fogjuk tudni előre... csak akkor kell szaladni, ha hamarabb jönne a pici .. de ilyesmire nem is gondolunk :D optimisták vagyunk .. :lol: :lol:

Kép
szösszenet

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:36-kor.

Kép
1bambi

Ollem!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem megértő az anyukád! :( Tényleg megérthetné, hogy nektek most másra kell a pénz. Nem is tudom mit tehetnél. Minél előbb költözzetek el és egy darabig ne beszélgess vele! Nem jó a babádnak, ha te idegeskedsz!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:37-kor.

Kép
1bambi

Pumpóka!

Én is csak a babát féltem, de nagyon!!! soha nem tudnám feldolgozni , ha anyám miatt bármi baja lenne....
Ne ijesztgess.... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösz, ok, hirtelen kiesett, hogy progis császáros leszel.... :roll: a terhességi kiselefánt szindrómám... :lol:
de az komoly lehetett Kowáéknál, megnéztem volna azt a futást... :lol:

Szerintem megyek, mert Zoli bizti hülyét kap, ha egész nap a gép előtt ülök, meg le is kéne gurulnom vásárolni... :roll:

Majd estefelé tuti visszanézek, mert kiváncsi leszek a kis Alizbabára!!!! :wink:
Vendég

[quote="gumimaci_1"]O írta:gumimaci_1llem!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem megértő az anyukád! :( Tényleg megérthetné, hogy nektek most másra kell a pénz. Nem is tudom mit tehetnél. Minél előbb költözzetek el és egy darabig ne beszélgess vele! Nem jó a babádnak, ha te idegeskedsz!

Sajnos nem érti meg...akárhogyan mondom neki...nem érti meg...
azzal jön nekem, hogy egyedül felnevelt, mindent megadott , én meg erre nem vagyok képes, hogy adjak neki pénzt.
azt mondta, hogy nekünk a férjemmel mindenünk megvan, ne szóljunk egy szót sem...de a férjem éjt nappallá téve dolgozik, és én is mindenben segítek neki, amiben tudok....
bátyámék meg, inkább nem mondom milyenek...persze, hogy nincs még saját házuk, semmi...
most érezzem emiatt is rosszul magam, mert lassan tényleg mindenünk meglesz....??? Saját ház, bebútorozva, két autó, rendes munkahely, baba...boldogság a férjemmel!!! CSodálatos a házasságunk!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bambi - Átadom Alíznak az üdvözletet :)
És köszi a szülcsinapi köszöntést neked is ;)
Én torta helyett idén aszalt gyümivel töltött pulyka sültet kértem :D és elvitelre kocsonyát .. :D :lol: Anyukám azzal vár miket hétvégén .. meg még sok finomsággal .. de erre a kettőre igencsak ki vagyok éhezve :D A torta nem hoz lázba ..

Akkor jól értelmezem, hogy a 27. hétben 11-13 kg az átlagos súlygyarapodás? Annyinál talán még nem tartok .. persze hangsúlyozom: MÉG :D :lol:
Aztán lehet, hogy a védőnő megint teljes harci díszben rátessékel a mérlegre, és olyat látok, hogy lefordulok róla :D :lol:

Meglepi-baby
- Ezek jó hírek, nem tudom akkor Kispiskóta honnan informálódott másképp. De azért nem mindegy, hogy a GYES mellett kell-e még fizetni TB-t ... :)

Kép
szösszenet

Mary - Anyukádra nekem már nincsenek nyomdafestéket tűrő szavaim .. Nem azért nem reagálok, mert nem érdekel .. hanem mert én, a saját mentalitásommal már rég rövidre zártam volna ezt a kérdést .. SEMMI nem ér annyit, hogy a baba nyugalmát bolygasd és a magad idegrendszerét tépázd .. áhhh ... no comment.

Kép
szösszenet

Csajok,

nem lehet titeket követni!!! :) :)

Mary,

Áginak igaza van. A folyamatos stressz árt a babának!! Nem tudom elhinni, hogy az anyukád ezt nem veszi észre és, hogy ennyire nincs tekintettel rátok.
El kell költöznötök amilyen gyorsan csak lehet.
Gondolom, nem akarsz korábban megszülni...

Kép
emi29

[quote="pumpóka"]d írta:pumpókae az komoly lehetett Kowáéknál, megnéztem volna azt a futást... :lol:

Bizony komoly volt .. szerintem aki ott volt, soha nem felejti el azt a koncertet :) A felesége meg hősiesen kivárta, hogy vége legyen a bulinak .. mert a dokija mondta, hogy ha fájások még nincsenek .. akkor kár szaladni .. nyugodtan sétáljon ott, pihenjen .. ami jól esik .. így megvárták a buli végét, és utána beszáguldottak :)
De mindenki úgy meg volt hatódva .. olyan szép dolog egy baba születése .. és ebben a témában mindenki úgy elérzékenyül :) :)
A múltkor Szabi küldött a Babánknak egy számot .. akkor is kerültek elő zsebkendők :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Ollem!

Dehogy érezd magad rosszul! Megdolgoztatok és megdolgoztok azért, amitek van! És egy szülőnek az a kötelessége, hogy felnevelje a gyermekét. Nem lehet könnyű neked, de próbálj megnyugodni. Pihenj le egy kicsit, hallgass zenét és próbálj kikapcsolódni!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mezsónak és Szöszkének boldog szülinapot!!!

Kép
emi29

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:37-kor.

Kép
1bambi

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:38-kor.

Kép
1bambi

[quote="1bambi"]O írta:1bambillem,
Anyukád nem dolgozik? Kereshetne ő is egy kis pénzt, nem mindig a másét kellene elszednie...
Bocs...
De én már rég elhúztam volna...
1Bambi

nyugdíjas...58 éves lesz augusztusban.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Virág,
vizsgához és hízáshoz gratula.
Sajnálom, hogy komplikációk léptek fel. Pihenj sokat, akkor biztos nem lesz baj.

Kép
emi29

Bambi,
Nem felejtettem ám el és fogok válaszolni a kérdésedre, de inkább nem a munkahelyemről.
Délután priviben átküldöm az okokat....

Kép
emi29

Anyám előbb bejött a szobámba, mintha semmi nem történt volna.... :shock: :shock: :shock:
Úgy látszik kell neki a kiabálás... :roll: :evil:
De én nem szeretek veszekedni és nem is szeretnék. Nagyon féltem a babát... :cry: :cry: :cry:
kicsit jobban vagyok lányok. köszi a bíztatást meg minden. Pocakom bekeményedett, de remélem, semmi baj nem lesz...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csajok! Én néha benézek a 2008. januárban szülünk topikba! Hát ott már tetőfokára hágott az izgalom! (kinek milyen tünetei vannak/nincsenek, ki ment be szülni éjjel, hoznak fotókat is...stb) Elképzeltem itt is milyen pörgős lesz a fórum áprilistól, ha lehet ezt még fokozni!! :D
Én egyébként nem állítanám meg az időt (valaki írta itt), hanem sürgetném picit, minél előbb láthassam a babát! Bár ha belegondolok mindjárt február, az meg milyen rövid...

Ollem! Igaza van a lányoknak! Nehogy baj legyen, a baba megérzi a stresszt! Azért ugrál olyankor Bogika is! Érzi, hogy fel vagy pörögve (vérnyomás, pulzus, adrenalin... mind megemelkedik) Valaki írta, hogy vegyetek egy hősugárzót, aztán költözzetek be az újba minél előbb...
Mondjuk az azért nekem is durva, hogy most inkább segíteni szokták ilyenkor a szülők a gyerekeket, ha jön a baba. Nem még pénzt kérni tőlük! Miből....? De azt is megértem, ha a szülőnek nincs pénze, de akkor meg maradjon csendben, lelkileg támogassa a gyerekeit.

Kép
gabo001

Sziasztok anyamanok :!:

Mar epp le akartam irni, hogy erezzetek jol magatokat a talalkan, de en kulfoldon elek... erre olvasom a datumot, februar 16. Pont otthon leszek. Ez biztosan nem veletlen.... :roll: :lol:

Mehetek en is :?: Vegul is alapito tag vagyok. Meg ha ritkan is jovok...

Orulok, hogy ilyen kis humor-herold tarsasag kerult itt ossze, ertem ez alatt Babytevet es Pumpokat. Es latod, Bambi, te sem jelentkeztel annyit az elejen, de a jo tarsasg megiscsak ide hozott.

Mamacka, meglattam a total brutal kepet a 6 gyermekes anyarol, a fraszt hoztad ram.... :lol:

Kép
katavirag

Na, kicsit lépek, nem ártana valamit takarítani.... :roll:

Szöszi! Várjuk az édes babafotókat Alízról!! De jó neked!!

Kép
gabo001

Szösszeneték és Mezsó!

BOLDOG SZÜLINAPOT!

És Szösszenet várom a híreket én is Alízról. (csak nem nőtt kukija...)

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Hát lányok titeket olvasni, már 11 óta próbálok 2 napot visszaolvasni nem semmi a termelés.

Pocakméret: hát az enyém 11x korül van én vezetek... :(
Hátrányos helyzetből indultam.
Gyarapodás: eddig kb. 5 kilót híztam, szeríntem ez nem túl sok.
A Danival 11 lett a vége.

Érzéstelenítés:
Daninál én könyörögtem, elöször azért nem adtak mert még nem voltam eléggé kitágulva, utána meg már 3 újnyi felett megint nem adnak.
A végén a császárhoz csak megkaptam, nem is éreztem ugy adta be a doki, ha rendesen kifekszed nincs baj belőle.

Anyós: Nekem álom anyósom van mindenben kisegít, tanácsokat add, de mégsem oktat ki.
Bármiben segít, sokat vigyázz a Danira is. Szóval én sem adnám senkinek.

Férj: Az én párom végig vajúdta velem az egész napot és utána még a kezem is fogta a császár alatt.
Szóval nem lehet okom panaszra.

Tali: Én is szeretnék csatlakozni, Érdről mennék, ha vki útba esne szívesen elvinném.

Jaj mielött elfelejteném:

Boldog Születésnapot Nektek lányok!

Jaj képzeljétek hogy jártam:
elfeküdtem a nyakamat de nem akárhogyan..
fordítani tudom a fejem, de a vállaimhoz nem tudom "billenteni" + a karjaimat is alig tudom emelgetni...
elég SZAR érzés. :?
Kértem a párom reggel masszírozza meg, de alig nyúlt hozzá majdnem elájultam, ugy megszédültem. :x
Most egy kicsit már engedet.
Senkinek se kívánom.

Mi a véleményetek a szoptatós fotelről?
Nagyon nézegetem, de azért érdekelne hátha van vkinek tapasztalata is.

Greco babakocsi nekem az volt a Danival és nagyon meg voltam vele elégedve. Azóta már még 1 babót kiszolgált, remélem még a Jázminnak is marad belőle vmi. :oops:

No egyenlőre ennyi.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Sziasztok!

Lehet még csatlakozni hozzátok?
Azt nem ígérem, hogy bírok követni mindent, mert nagyon sokat írtok,de próbálok képbe kerülni :)

KépKépKép
bambika

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Mary - Anyukádra nekem már nincsenek nyomdafestéket tűrő szavaim .. Nem azért nem reagálok, mert nem érdekel .. hanem mert én, a saját mentalitásommal már rég rövidre zártam volna ezt a kérdést .. SEMMI nem ér annyit, hogy a baba nyugalmát bolygasd és a magad idegrendszerét tépázd .. áhhh ... no comment. [/color]

megértelek, hogy nincsenek szavaid rá...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi!

Persze, hogy nem akarok előbb szülni...

Már a bankot hívtam előbb is, de rend szerint senki nem veszi fel a telefont... :(
Ha megkapjuk a pénz, kevés idő és költözhetünk. Igaz lakhatási engedély nélkül...ezt csak fű alatt mondom 8)

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Xsara, milyen szep nev a Jazmin :!: De ne aggodj, en fiut varok, nem lopom el az otletet... :wink:

Szia Bambika, csatlakozz persze. Itt mindenki tart karokkal fogadott. Mar vagyunk annyian, mint a pelyva.... valaki tudja, egyebkent, mit jelent a pelyva.

Es meg azt mondjak, keves magyar gyerek szuletik... :wink:

En meg most ugy csinalok, mintha en itt allando torzstag lennek, mindenki dolgaval tisztaban lennek, mindenkit ismernek, pedig en is csak max. egy nap 1x nezek be, es en alig gyozok kepben lenni..... de en igy is elvezem... :lol:
katavirag

Ollem! Igaza van a lányoknak! Nehogy baj legyen, a baba megérzi a stresszt! Azért ugrál olyankor Bogika is! Érzi, hogy fel vagy pörögve (vérnyomás, pulzus, adrenalin... mind megemelkedik) Valaki írta, hogy vegyetek egy hősugárzót, aztán költözzetek be az újba minél előbb...
Mondjuk az azért nekem is durva, hogy most inkább segíteni szokták ilyenkor a szülők a gyerekeket, ha jön a baba. Nem még pénzt kérni tőlük! Miből....? De azt is megértem, ha a szülőnek nincs pénze, de akkor meg maradjon csendben, lelkileg támogassa a gyerekeit.[/quote]

Szegény Bogim....nem szabadna őt ennek kitennem... :cry:
komolyan már gondoltam a hősugárzóra... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="bambika"]S írta:bambikaziasztok!

Lehet még csatlakozni hozzátok?
Azt nem ígérem, hogy bírok követni mindent, mert nagyon sokat írtok,de próbálok képbe kerülni :)

Üdv. itt!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Én is próbálok lépést tartani veletek,de nagyon nehézz! :wink:

Azért az meglátszik,hogy aki még csak első babáját várja ,az még jobban ráér! :wink: Ami nem is baj,most használjatok ki minden percet amíg lehet!

Mindenki szépen kerekedik!

A szülinaposoknak sok boldogságot!

KépKép
KépKép
nicci

Bocsi. Elfelejtettem, hogy mikortól lehet átvenni a várandós kismama csomagot....
Írjátok meg légyszike!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Katavirág,
most mért mondod ezt? :) Ha valaki, akkor TE állandó törzstag vagy, még akkor is ha 1 nap csak egyszer nézel be.

Xsara,
szoptatós fotelt én is szeretnék. A Kikában láttam két félét. Mindkettő nagyon kényelmes. Az egyik majdnem 90.000 Ft, a másik most 37.000 akciósan. Nekem az utóbbi is jó. Mivel nálunk a gyerekszoba elég kicsi, így ágyat ne igazán tudok beletenni, de ez a fotel is megteszi. Zsámoly is van hozzá...
Ja az akció hó végéig tart...

Kép
emi29

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:38-kor.

Kép
1bambi

Ollem,
passzolom, én biztos nem váltom ki...

Kép
emi29

Mary - A 6. hónaptól lehet kiváltani, a várandós könyvben van a kupon, és a lista is, hogy mik a beváltó helyek.
Én kiváltom .. mert minden kis apróság számít ..
És kerületenként van vagy 3-4 beváltó hely, így nem kell érte utazgatni ..

Bambika - Üdv. itt :)

Kép
szösszenet

Emi, azert mondom, mert egy nap alatt itt 4-5 oldal a termes. En, ha minden delutan benezek 1x, csak atszaladom a sorokat, es bevallom, az ujak kozul nem ismerek mindenkit.
Most olvastam csak, amit az urad es a hasad kapcsolatarol irtal. Hat mog koll nevelni azt az embort :!: :!: :lol:
Firfiak :!: :roll: :roll:
Nem tudjak ezek, mi fan terem....
katavirag

Szösszenet!

Köszi az infót.
Hatodik hónaptól??? Én már a hatodikban vagyok, ugye??? :oops:
Én is kiváltom. Nálunk is van kiváltóhely a mi kis városkánkban. Tőlünk öt percre. Megnéztem a füzetben.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Most már :D vagyok!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szép délutánt nektek .. mi elmegyünk intézkedni, aztán 4D-re :)
Tessék szorítani nekünk 17h-kor a jó hírekhez :D

Katavirág - Felvettelek a listára (febr.16.) ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a szülinapi köszöntéseket!! :wink: Aranyosak vagytok! :D
Komolyan próbáltalak titeket visszaolvasni,de nem tudom ennyit valahogy nem lehet,ha az ember közben dolgára igyekszik fél lábbal... :oops:

virág: olvastam hogy van egy kis problémád,pihenj sokat,és nem lesz baj!!

Láttam azt is,hogy az iwiw-es jelölgetéssel van mindenki eltelve. :) Engem is jelölhettek ha gondoljátok,mert én szinte senkinek nem tudom a teljes nevét.Szóval ha valaki jelölne Borosné Lódi Tímea néven megtalál.Csak ha jelöltök írjátok meg milyen néven ismerlek titeket,hogy tudjam. :lol: :oops:

Amúgy nem vagyok túl jó kedvemben...ma voltam cukorgondozóba,a cukorral minden rendben amit írtam is,de kiszúrták hogy túl magas a vérnyomim...ott 160/90 volt ma,de itthon is szoktam mérni,és itthon minden rendben vele...Na és jól beijedtem,mert elküldtek teljes vérképvizsgálatra,24órás vizeletgyűjtést kell csináljak,hogy kiderüljön ürül-e fehérje,és vasárnap tesznek fel nekem 24órás vérnyomásmérő készüléket...Kimondva kimondatlanul a toxémia amitől félek én is,és a doki is ezért ennyire elővigyázatos.Ugyanis annyira vizesednek a bokáim,hogy megtartják az ujjaim benyomatát...Szóval nem rózsás a helyzet...drukkoljatok nekem...

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!

Már 35-en vagyunk az oldalunkon (-1 aki nem kismami, hanem a 2008.-ban született babák is bejelöltek minket)

Ha gondoljátok, tehetünk fel a fényképekhez 4D-s vagy 2D-s fotókat a bébikről... aláirhatnám, kinek a babája... de csak ha gondoljátok...
Aki szeretné, dobjon képet... :wink:

Hát lent voltunk, megnéztük, mennyi a szivacs, sajna méretre kell csináltatni, hát a 70x113-as (pontosan ekkora, tegnap rosszat mértem) 4700 ft, + a pelenkázóra az olyan 1600ft körül van... de még mindig olcsóbb, mintha kókuszt akarnék méretre gyártatni... nembaj, muszály megvenni a törpinek...

Üdv az újaknak!!! Mig el nem felejtem!

Komoly vagyok kiselefánt szindrómámmal, irom össze Zolinak, hogy mit kell vásárolnia (most ment a fizuért, cs..szék meg, 15én kellett volna fizetniük) és mikor elkezdtem irni a listát, mondtam is neki, hogy el ne felejtsünk Atisnak ajándékot venni, most volt neki kedden a szülinapja, de holnap tartjuk anyuékkal... már majdnem kiment az ajtón, mikor eszembe jutott, hogy úristen, ird gyorsan hozzá, ajándék... basszus, ha elfelejtem, az kész lett volna, szegény gyerek,... azért sajnálom, hogy ilyen hülye anyja van!!!
Vendég

Üdv, mindenkinek!

Bambi

Erős a gyanúm, hogy bizony én vagyok az idősebb :) 36 :( .Hiába ,későn talált rám a boldogság :wink:

KépKépKép
bambika

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:39-kor.

Kép
1bambi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?