A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hoztam képeket a frissen szerzett rucikról....
A sapi új, a többit bizományiban használtan, de nagyon édesek...

Kép Kép Kép Kép

És Atisom tortavágása és tortája:

Kép Kép

Hát tényleg nagyon megnyugodtam, igy nem kell óriási pocakkal rohanni az anyakönyvvezetőhöz az utolsó pillanatban... huhh... :)

Az orrszivóhoz hozzászólva: én azóta használom, amióta Atis megszületett (2hetesen betaknyosodott szegény) persze a porszivós változatát... hát szóval, rengeteg álmatlan éjszakától szabaditott meg minket, mert nagyon jól kiszivja a nózit és nem kap a gyerek arcüreggyulladást, mert bent marad neki! A sima kis kézi semmit nem hozott ki belőle... és nem fáj nekik, csak fura érzés (én kipróbáltam) :lol: és drasztikusnak néz ki, de nem az! Úgyhogy énis csatlakozom az ajánlók köréhez!!!! :)
Vendég

Pumpóka!

Nem is látszik a rucikon, hogy nem újak. Az a kis szett, nadrág+felső, nagyon cuki! :)

Biztos fincsi volt a torta! A figurák ugye oroszlánok rajta? Én oroszlánmániás vagyok (azt hiszem már írtam)! :) :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszi az orrszívó ajánlásokat, akkor elkezdem apát meggyőzni! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Lituka! Mikor mész cukorterhelésre? Csak mert írtad, hogy másfél hét, és én is jan. 31-é-n megyek fél 8-ra! :roll:

Szerintem válasszuk már külön a terhesgondozást és a szülést. Terh. gondozásnál, ha valaki a magánrendelőt válassza, az egyértelmű, hogy fizet. Mehetne az SZTK-ba is, vagy a kórházba (melyik településen hol van), ahol ingyenes az ellátás, és ott ne is adjon pénzt! Én a dokim magánrendelőjébe járok (megkérdzete hová akarok menni SZTK, vagy magán), az én választásom volt. De volt olyan, hogy hirtelen kellett vizsgálni/beszélni, akkor mondta, menjek az SZTK -ba mert pl. holnap ő lesz ott. (magánrendelés meg csak napok múlva lett volna) SZTK.-ban nem fizettem neki. MIÉRT kellett volna? Meg ott hülyén is néz ki.
A szülés más tészta, hiszen állami intézményben vezetik le a szülést a dokik. (na itt jön be a fizet/nem fizet, mennyit kérdéskör...ami elég bonyolult.) Mi is megfogadjuk a dokimat. Rá fogok kérdezni, hogy mennyi lesz! Hallottam, hogy le se szarják azokat, akiknek nincs dokijuk, mert mondjuk az ügyeletes orvosnak éppen akkor van még 4-5 szülése.... hát köszi! Persze ellátnak, de MIKOR??? Nem mindegy! Szar ez így, de ez van!

Kép
gabo001

Sziasztok!

Húú, már megint alig bírlak követni titeket!

Valaki kérdezte, hogy a Szent Imrés előkészítőre mennek-e a párok is? Két hete kb. 30-an voltunk és kb. minden 4. kismamának volt ott a párja!
Én elvittem az enyémet és élvezte... :-)

Kismama torna időpontja! Kedd fél 5 Szent Imre kórház, F épület- ezt is kérdezte valaki régebben! Ez tök jó időpontban van, mert utána kezdődik egyből az előadás ugyanott...

Fizetés a dokinak, szülésznőnek: hát azt hiszem ennél a témánál én jobb ha befogom a szám, olyan szerencsés helyzetben vagyunk... a szülésznőm a nagynéném, a dokit meg ő ajánlotta, aki emiatt egy fillért sem fogad el... még a magánrendelésén sem! Ma is akartam fizetni, és mondta, hogy többet fel se hozzam a pénz kérdést...
Amúgy szerencsére minden oké, a vérképemre azt mondta, hogy még elmegy a süllyedés és a monocyta érték is, főleg mert influenzás voltam! A méhszáj zárt, a szívhangot nem nagyon tudtuk meghallgatni, mert Beni borzasztóan utálja azt a készüléket, amint a hasamhoz ér, egyből agyonrugdossa és így semmit sem lehet hallani csak puffogást... :-)
Ultrahangra február 4-én megyünk...
Ja, és adott papírt, hogy csökkentett munkaidőt és kímélő életmódot javasol... :-) Ez jó, mert holnap megmutatom a főnökömnek aztán már csak 4-5 órákat fogok dolgozni! :-)

Pumpóka: gratula a váláshoz... Jogászként tudom, hogy mekkora dolog az, hogy a bírónő kimondta ma a válást! Mert amilyen tempóban menni szoktak az ügyek a bíróságokon manapság...

Orrszívó-porszívó: az öcsémnek volt mikor pici volt és nekünk nagyon bejött! Szóval asszem beruházunk egyre most is!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Ja, még azt elfelejtettem írni, hogy ma kölcsönöztem a Mini-Manóból övelterelőt és nagyon, de nagyon szuper! Meg az, hogyha majd visszaviszem, levásárolhatom a teljes összeget!!!

Kép

Kép

zorroné

gabo: énis 31én megyek :) reggel 7kor..aztán asszem 9re kell visszamennemés akkor is levesz vmit..na akkor majd megirhatjuk egymásnak a szörnyü tapasztalatot...

egyébként az én dokim is olyan h ma sztkban voltam nála mert épp odarendelt be és nem kelett fizetnem..holnap is megyek hozzá hematologus után.oda magánba de csak eredménnyel..megnézi azt kész...szoval akkor sem kell neki fizetni..tök logikus..
sztem az a doki érdemel pénzt akin láccik h nem amiatt csinálja a munkáját szoval aki megteheti hálából igenis adjon neki ha vna miböl..a pénzéheseken meg láccik is h azok..na azokhoz nem szabad járni..pl nekem nagyon unszimpi h kivan irva egy magánrendelőben h mennyi a szülés...de persze igy legalább nem kell kinosan megkérdezni..de énis befogom a szám...mindenki véleményét tiszteletben tartom persze..

én tudom h még mivel fogjuk meglepni a dokibácsit...egy előfizetéssel a népszavára :) mindig azt olvassa de nem járatja gondoltam majd mi meglepjük :D
Vendég

Sziasztok!

Választott orvos kérdésben csak annyi a véleményem, hogy ha valaki azt választja, hogy magánrendelésre jár, vállalja azt is hogy fizet (a szülésért is, mivel az orvos ilyenkor elvileg 24 órás készenlétben van, ha hívjuk, jön). Nekem csak az eszméletlen magas tarifákkal van bajom, mert azzal tényleg nagyon elszálltak :cry:

Lituka!
Hol lehet kapni a bió szilvalét? Azt hiszem nekem is jól jönne.
Kérdezted a légzésfigyelőt. Mi kapunk a nővéreméktől, de ha nem ,akkor én is meggondolnám, hogy vennénk-e. Azt modják, hogy igazán akkor hasznos, ha valaki elvégzi a tanfolyamot, ahol megtanítják, hogy mit kell tenni a babával, ha netán baj lenne.

Nekem is esedékes lenne nemsokára a cukorterheléses, kiváltottam már a cukrot. Én attól tarok, hogy kihányom, még mielőtt a 2 óra letelik.

KépKép
KépKép
atizka

lituka! Nekem 3-szor is vesznek le vért! Éhgyomri, 1 órás, 2 órás... tök jó lesz! Megint oda lesz a vénám, ha egy béna nő lesz ott! :evil: Ezek szerint nálatok csak a 2 órás van. Ez tök jó!!

Kép
gabo001

Én is megyek holnap vérvételre, nézik a TSH-mat...még szerencse, hogy havonta kell azt is nézetni...eddig az endokrinológus magánrendelésén vették le, 1300-ért, de a magánrendelés a háziorvosi rendelőjében van...(rafkós :twisted: ). Ráadásul az asszisztens csaj kb fél órán át dumál, és megőrjít...utána meg 7000-ért megbeszélhetem a dokival, hogy kell-e emelni a gyógyszeremen. És ugye, most az influenza-szezonban bizotsan nem fogok ott üldögélni a betegek között, így most a Biovitalba megyek és ott vetetem le, 1700-ért...Remélem, jól szúrnak majd :D
(Endokrinológián jön elő az az eset, hogy sima sztk-s rendelésre fél év-7 hónap a várakozási idő..időpontra mész, mégis ott vagy egész nap..már, ha beér a doki a rendelésre :twisted: Szóval, ezért a magánrendelés...de már simán tudom, mikor mit kell csinálni a gyógyszerrel, emelni, vagy csökkenteni...)
Van még vki pajzsmirigy-alulműködéssel?

Kép
babyteve2

Dr. Steinberger Aszaltszilva ital a neve és minden bioboltban van meg drogériában is elvileg...

légzésfigyelős tippet köszi..még vki vélemény??? tényleg tanácstalan vagyok h kiadjak e ennyi pénzt...

igen amugy 2szer veszik csak le nálunk...én eddig ugy tudtam..kész öröm lesz...:S
nekem alig van már vénám első trimeszterben heti vérkép photrombin süllyedés stb volt ..ez heti egyszer 4 cső..ez volt 8 hétig...mostmár csak havi egyszer 4 cső..de igy is alig találja már szegény nőci.
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:46-kor.

Kép
1bambi

Lituka,

mi baby control légzésfigyelőt vettünk, ami először nem működött, úgyhogy a cég képviselőjévl felvettük a kapcsolatot, akiről kiderült, hogy maga a tulaj és mivel hétvége volt személyesen fogadta a férjem és cserélte ki egy jól működő és újabb modellre. Beszélgetett vele a férjem és mesélt róla, hogy hogy találták ki, hogy fejleszették ki stb. szóval egy kedves, megbízható embertől vettük át a légzésfigyelőt, ami mégiscsak megnyugatatóbb, mint valami arctalan kínai tömegáru, ami ki tudja mennyire megbízható. Maga a légzésfigyelő nekem jó volt, sokkal nyugodtabban aludtam, ha be volt kapcsolva. Néha bejelzet, valószínűleg azért, mert a kicsi túl mélyen aludt és nagyon piciket szuszogott, de baj szerencsére sose volt.
mango.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:46-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok Mamikák!
Engedjétek meg, hogy így virtuálisan átnyújtsam a szórólapomat:
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg
...akit érdekel kismama jóga az V. kerületben...
További jó pocakosodást! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Orvostéma: én egy kicsit másképp látom a dolgokat, tekintve, hogy magam is orvos vagyok, sőt, a párom is az.
Röviden: 1. igazságtalannak tartom, ha az állami rendelőben zajló vizsgálatért pénzt kér a doki, de a magánrendelőjében persze kell, hogy legyen tarifája.
2. szülés "díja". Munkaidőben (reggel 8-tól du. 4-ig) a szülészedet az állam fizeti. Ha ügyeletes, akkor ügyeleti pótlékot kap, ami az alap óradíjának a fele. Ha nem ügyeletes, és nincs munkaidő, (tehát délután ötkor szülsz, amikor épp nincs ügyeletben) akkor egy vasat sem kap az államtól, ha te nem fizetsz neki, akkor ingyen volt benn.

Itt valahol az lenne a megoldás, szerintem, hogyha az orvos a munka - és ügyeleti idején felül, tehát a szabadidejében bemegy a kórházba, hogy levezesse a szülésed, akkor igenis, neked kell fizetned. Akkor már nem az állam által biztosított szolgáltatást veszed igénybe.(Hiszen, ha este 10-kor kihívod a villanyszerelőt, hogy probléma van, ő se ingyen fogja megjavítani a hálózatot, nem?)

Ugyanakkor a munkaidőben, vagy ügyeleti időben levezetett szülésekért nem járna a "hálapénz" szerintem.

Persze ehhez szemléletváltás kellene a nőgyógyászok részéről is, de ne általánosítsatok! Rengeteg szülésen voltam benn, láttam jó és rossz példákat is. Ha egy orvos lelkiismeretes, akkor akkor is ellát téged, ha köszönömöt se mondasz, ha pedig nem az, akkor hívhatják professzornak is és fizethetsz neki százezreket is, akkor se fog téged jól gondozni.

Azok alapján, amit a kórházakban tapasztaltam, szerintem legyen választott orvosotok és szülésznőtök is, mert ez a legbiztonságosabb mindkettőtök számára. Én magam kezdő orvoskollégánál fogok szülni, de ismerem őt évek óta, láttam dolgozni, tudom, hogy megbízhatok benne. Ő nem fog pénzt kérni tőlem, ami nagy megkönnyebbülés, mert a férjem kezdő orvosi fizetéséből élünk ketten, mert terhesen orvosként valahogy nem kapkodtak értem a munkáltatók. Ez van.

Na, most gondolom jól ki leszek közösítve, mert az utált másik oldalhoz tartozom :lol:

Cinyke

levelibeka

Bambi
Szent Imrés szülés előkészítő holnap 18 órától a kórház F épületében (I. emelet)

3. A VÁRANDÓSSÁG, A SZÜLÉS ÉS A GYERMEKÁGY
PSZICHOLÓGIÁJA

Előadó: Dr. Bálint Mihály és Újvári Bori szülésznő

Kép

Kép

zorroné

1 bambi:
Légzésleállás esetén:

Ha ketten vagytok otthon, akkor a férjed hívja a mentőket: cím, bejelentő neve, baba életkora, légzésleállás, telefonszámotok.

Te felveszed a babát, ellenőrzöd, hogy tényleg nem légzik, kinyitod a száját és megnézed,hogy nincs-e tele hányatékkal, kis játék, ilyesmi nem szorult -e bele a torkába, majd leteszed egy síma felületre, egyszerre bekapod az orrát-száját, és annyi levegőt fújsz bele (vigyázva arra, hogy ne menjen el a szája mellett a levegő), amennyi a tearcodba egyszerre belefér (tehát figyelj: nem tüdőből kell fújnod, mert az ő tüdeje még nagyon pici ahhoz, sérülést okozhatsz vele).

A babáknál általában az oxygén hiánya az ami a szívmegállást okozza, a felnőtteknél fordítva. Ezért előszőr lélegeztesd át, fújj bele legalább két hatásosat, utána nézd meg, hogy ver-e a szívecskéje. Ha ver, akkor folytasd a lélegeztetést, amíg ki nem ér a mentő, vagy amíg rózsaszín nem lesz a baba.

Ha van még kérdés, szívesen segítek!

Cinyke

levelibeka

Kép
1bambi

1bambi:
én ezt találtam, ha esetleg bejelezni a légzésfigyelő:
http://www.angelcare.hu
a legfontosabb kérdések között.
Bár még én se vettem légzésfigyelőt, mert még nagyon gondolkozok rajta, hogy ennyi pénzért megvegyem-e, meg az sem utolsó szempont, ha esetleg bejelezne, mit kell tenni. Azon is gondolkodom, hogy esetleg használtan vegyek-e.

Kép
blani28

Béka, kell mindig a másik oldal véleménye is! :D

Légzésfigyelő: nem találom a linkeket, amiket elmentettem a tanfolyamokról...vhol volt egy sima dokumnetum is az újraélsztésről..de asszem a Madarászban és a Heim Pálban kedd, és pénteken van tanfolyás...de ezek kérdőjelesek, anno az oldalon sem találtam semmit. Remélem, van itt vki, aki be tudja linkelni.
Sokan írták, hogy téves riasztás volt...na igen, vagy a babó annyira aludt, hogy nem vett levegőt, de a sípolásra (és mire a szülő beért), magához tért...Nagyon kicsi a halálozási arány, de nem annak, akit ez érint...szóval, ha zsíros kenyér lesz is a menü, mindkét kölök alatt ott lesz..és igen, jó pénzért el is lehet utána adni...(egyet remélhetleg a jövő héten meg is veszünk, a következőt meg majd februárban...és akkor nem lesz még egy 4d-s uhu sem...de inkább ezt választom! :oops: )

Kép
babyteve2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:47-kor.

Kép
1bambi

Igen, Blani, ez volt az egyik! :oops: (Itt eszembe sem jutott utánakeresni... :oops: )
Használtan én csak ismerőstől vennék...

Kép
babyteve2

Azért más az elméletet elolvasni, megint más egy műanyag babán gyakorolni, és megint más a saját babádon élesben....báááár, az adrenalin ilyenkor jó dolgokra is képes...
Akinek van jogsija, van eü vizsgája is...én mégis tutira elájulnék, ha mellettem baleset lenne, és nem mernék hozzányúlni a sérülthöz...pedig elméletben remekül tudom, mit is kéne tennem. :(

Kép
babyteve2

Babyteve!
Sajna ebből a szempontból is egy csapatba tartozunk. Nekem is havonta kell kontrollra járnom, múlt pénteken is voltam. A Kútvölgyibe kell mindig mennem (ott van a háziorvosom is, így kerültem az ottani pajzsmirigy rendelésre) Szerencsére kifogtam egy tüneményes dokinőt. Amióta kismama vagyok soha nem kell kivárni a soromat a rendelésen (ami egyébként egy fél nap lenne), hanem a nővérek beviszik aláiratni a papíromat, majd ők leveszik a vért. 2-3 nap múlva pedig hívom az eredmény miatt és megbeszéljük kell-e korrigálni a gyógyszeradagot. Amikor elfogyott a gyógyszerem, felhívtam és nem engedte, hogy bemenje a kórházba a receptért, nehogy az izotóp labor közelébe kerüljek. Leadta a portán és a férjem elhozta munka után. Nem is értem miért kell neked ezért ennyit fizetni. Én csak a szimpla 300,- Ft-os vizitdíjat fizetem a havi kontrolloknál.

Lányok!
Kinek van még terhességi cukorbetegsége? Valaki írta, hogy szénhidrátdiétán van. Hogy ebből se maradjak ki, ma tudtam meg, hogy nálam is ez a helyzet. Holnap kapok időpontot a belgyógyász főorvoshoz, hogy megbeszéljük a diétát. Mire számíthatok? Valami konkrét "mintaétrend" félét is adnak, vagy csak közlik, hogy X g/nap és oldjam meg magamnak, ahogy tudom? Napsütés ide vagy oda én ma nagyon elkettyentem. Ráadásul még mindig hányok reggelente, éjszaka alig alszom, sehogy sem jó már, és ez még csak a 28. hét.

Kép

Kép
szofi74

Babyteve:
Igen, én is csak ismerőstől,megbízható személytől vennék.
Igen, igazat adok, mert pont azon gondolkodtam, hogy élesben biztos elfelejtenék minden elméletet. Bár az is bizti, hogy inkább probálkozzak valamit is csinálni, mint bőgve várni a mentősöket, mert talán a próbálkozásomnak lesz is eredménye.

Kép
blani28

Lituka!

A légzésfigyelővel kapcsolatban annyit, hogy jó ha van, mert az ember nyugodtabban alszik, bár nekünk is előfordult 1x-2x, hogy beriasztott tévesen (azt sem tudtam hirtelen az éjszaka közepén, hogy fiú vagyok-e vagy lány), aztán volt, hogy be sem kapcsoltam, hogy engem ugyan ne riogasson feleslegesen.
De ennek ellenére újra használni fogom.
Hát aztán, hogy mit csinálnék, ha nem tévesen riasztana....???!!! :shock:

Pumpóka!
Boldog névnapot!!! És örülök, hogy minden simán ment!

Orrszívó porszívó: nagyon hasznos dolgognak tartom! Sokan félnek tőle, anyukám is mindig idegbajt kap, ha meglátja, hogy használjuk, hogy leszippantja a gyerek agyát.... :roll: Ez marhaság!
A kézi orrszívó semmit nem ér, szóval szerintem jó ha van porszívós. A lányom egy ideig sírva menekült előle, szegényt sajnáltam nagyon, de mostmár ő szól, ha kell porszívózni :D

Csöppke!
Megkaptad a pü-t, amit küldtem? Be szeretnék kerülni a májusi táblába! :)

KépKép

KépKép
gabcika

Kisfruzsi van nálunk is havonta vizsgálat.Mi vidéken lalkunk ide havi 1x jön a terhesgondozó orvos aki kézzel megvizsgál meg megkérdezi hogy vagyok,aláírja az ajánlást a házidokinak a táppénzhez.De uh csak Cegléden vagy N.kátán van ahova beutaló kell.Tehát meglesz a 4 pecsét de uh nincs minden hónapban.Ezt én sem értem miért van így de a múltkor közölte a védőnő h márc.15-20 körül lesz legközelebb uh.Most mit csináljak?Szemét dolog de ilyenek.Febr. elején megyek vércukros vizsgálatra aztán ennyi. :cry:
Pumpóka ne haragudj tudom mit írtam meg mi van de én két hónapja mentem férjhez és örülök h megtettem így elég furcsa volt olvasni h annyira örülsz h elváltatok ahogy én annak h férjhez mentem.Ne haragudj tudom a hátterét és minden de furcsa volt olvasni. :wink: Ja és előre gratulálok az új házassághoz remélem ez lesz az igazi!!!!! :D
Vendég

Meg talán ezen a elméleti síkon haladva, talán egy ilyesmi tanfolyam elvégzése is talán "felesleges"(erősen fogalmazva), mert az sem éles.

Kép
blani28

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:47-kor.

Kép
1bambi

Szofi, ez komoly...nem mondom, hogy vicces, mert nem az, de sok az egybeesés! :D 1300 azért, mert a vizitdíjon kívül 1000-ért veszi le a vért...(ezért mondtam, hogy inkább fizetek 400-zal többet, de minőséget kapok...vagyis, majd holnap meglátom, még nem voltam abban a rendelőben. Viszont a gyógyszerem fogyóban van, a nőgyógyász kérdezte a múltkor, hogy írjon-e...akkor lestem, hogy ő is felírhatja? ) Bár azért a vizitdíjat sem értem ebben az esetben, mert igenis, összefügg a terhességgel, hiszen alapesetben félévente van kontroll. (Izotóp labor: annyira félelmetesen hangzik, az elején rendesen meg voltam illetődve :oops: )

Kép
babyteve2

Jogsi: nekem febr. elején jár le...hová kell menni megújítatni? (most kell megcsinálnom, mert szülés után tutira nem lesz időm..és azért nem árt, ha bármikor kocsiba tudok pattanni :oops: )

Kép
babyteve2

1 bambi: hát ja, reméljük senkinek nem lesz szüksége arra, hogy mit kell csinálni, ha nem téves a riasztás. Én is kiborulnék, ha a saját gyerekemet kellene újraélesztenem, pedig nekem ez volt a munkám és nagyon szerettem.
Az nagyon jó, h külföldön kötelező az újraélesztés oktatása, ennek itthon is így kellene lennie, szerintem. Ezt beszéltük az autóvezetés-oktatómmal is, hogy egy laikus, aki egyszer letette az elsősegély-vizsgát, és 10 év múlva megáll egy autóbalesetnél úgyse fogja tudni, hogy mit tegyen - de pl. az USA-ban ahol kötelező ennek a tanítása, sok tanfolyam van, ami mindenki számára elérhető, szóval ott van értelme, ott tudni fogják, hogy mit tegyenek.

babyteve: kösz :lol: amúgy én is így vagyok vele, ha zsíroskenyér is lesz, de kell...

1bambi: nem tudom megállni, hogy erre ne válaszoljak: "Miért nem lehet, hogy aki ott van az ellát úgy,ahogy kellene? " Jogos. Lehet, hogy 10-en szültök egyszerre (ilyen is volt, amikor gyakorlaton voltam), lehet,hogy kezdő és vagy nem tudja, h mit kell tennie, vagy félreértelmezi a helyzetet, vagy fél az idősebb kollégáktól, akik gyakran terrorizálják a kisebbeket, és mondjuk nem mer császárt kérni, holott kellene. Ilyet is láttam. És olyat is láttam, hogy egyszerűen csak egy hülye fa@@kalap akit lapáttal kellene ütni, hogy leszálljon a magaslatról. És az is lehet, hogy fáradt, megy a hasa, meghalt valakije és nem mondhatja, hogy bocs én most hazamegyek. Sajnos az orvosok is emberből vannak, ezért tévednek, pénzéhesek (őszintén csajok, melyikünk utasítana most vissza csak úgy 60 ezer ft-ot?), fáradtak, ingerültek és még egyszerűen csak taplók is lehetnek. Mint minden ember. Nem szentek mennek az orvosira és nem szentek jönnek ki onnan.
Nagyon sorry, hogy elmondtam ezt.

Cinyke

levelibeka

Légzésfigyelő, újraélesztés...

Én ezt a tanfolyamot néztem ki: http://www.leghajo.hu

Fő téma az újraélesztés, de kitérnek egyéb olyan otthoni balesetekre is ami kisgyermekkel előfordulhat. Személyes tapasztalatom nincs velük kapcsolatban, de a weblap alapján korrektnek tűnik. Sok könyv foglalkozik ilyen témával, de úgy érzem nekem egy ilyen "gyakorlati" foglalkozásra is szükségem van.

Cinyke! Ismered esetleg a Léghajó Programot? Érdemes részt venni a tanfolyamukon?

Kép

Kép
szofi74

szofi74: én szénhidrátdiétán vagyok, de nem tudom, milyen a "hivatalos menetrend". Szerintem meghatározzák, hogy hány g CH-ot ehetsz egy nap, adnak neked egy táblázatot az ételekről, ha szerencséd van egy tájékoztató füzetecskét, és vehetsz magadnak szakkönyvet a boltban a cukorbetegek diétájáról. Vegyél egy kis konyhai mérleget, ha nincs. A diétáskönyvekben vannak mintaétrendek, amik átsegítenek az első időszakon. De nem ezen a vonalon dolgoztam,úgyhogy nem tok biztosat mondani.
Szerintem mezsó biztosan jobban fogja ezt tudni!

1 bambi: a műanyag-babán az oktatás? Jó és hatásos, csak sokat kell csinálni! Gondolj bele: előszőr sokkal jobb, ha nem élesben gyakorol az ember. Egyébként a mentősöknek van szülésoktató műanyag babájuk is.. na az még a morbid látvány!
Uhh, nagyon várom már, hogy újra dolgozhassak :oops: hiányzik.

Egyébként: Csongrád megyeiek: a S.O.S. bt. rendez speciális tanfolyamot baba és gyerek sürgősségi esetekből (nemcsak újraélesztésből, hanem hogy mik a teendők láz, lázgörcs, croup, kisebb balesetek esetén). Ha valaki akar menni, utána kérdezek, hogy mikor és hol van. A védőnőmnél láttam kiírva, de már elfelejtettem. Szerintem hasznos lehet.

Cinyke

levelibeka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:48-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:48-kor.

Kép
1bambi

Szofi74: nem ismertem, de most ahogy elolvastam a Léghajó 1 nagyon jónak tűnik, a Léghajó kettő már felesleges, szerintem. Ott egyedül a házipatika összeállítása a lényeges, de mikor az első kurzust leadják, úgyis elmondják, hogy melyik betegségnél mit kell/lehet adni, szóval minek hallgasd meg még egyszer :)

Cinyke

levelibeka

Azért lássuk be azt is, hogy ha valakik, akkor az orvosok egyáltalán nincsenek megbecsülve. Évekig tanulnak, azért, hogy gyógyítsanak, emberek életét mentsék meg és ezért valami hihetetlenül nevetséges fizetést kapnak. Van egy szív sebész szakorvos ismerősőm, aki bruttó 120.000 Ft-ért dolgozik...
Egy multinál egy kezelő 3-szor ennyit kap... pedig nem ment életeket... Úgy gondolom, hogy az, hogy létezik a paraszolvencia nem teljesen a betegek hibája, hanem sokkal inkább a rendszeré...

Babyteve,
Ha jól emlékszem, akkor jogosítványhoz először a háziorvostól kell kérni egészségügyi alkalmassági véleményt és azzal kell bemenni az önkormányzati hivatalba. Azt hiszem a dokinak ezért 5000 Ft-ot kell fizetni.

Kép
emi29

Babyteve! Igen én is mosolyogtam, hogy már megint egy közös pont... Őszintén remélem, hogy ez a terhességi cukorra nem lesz igaz, és legalább te kihagyod. Nekem azt mondták csak akkor nincs vizitdíj, ha terhesgondozásra megyek, ebbe viszont csak a kötelezően előírt vizsgálatok tartoznak bele. Az, hogy nekem a pajzsmirigy alulműködésemmel többet kell foglalkozni a várandósság alatt sajna nem esik ebbe a kategóriába.

Kép

Kép
szofi74

Lányok, ki jön a holnapi Szent Imrés előadásra?
Nem találkozunk a Szent Imre bejáratánál valamikor? (mert írtátok, hogy elég bonyolult betalálni ..)

Látom, még megy az orvos-téma ..
Nekem még meg is van kötve a kezem ebből a szempontból.
Amikor kiderült, hogy császárosnak kell lennem, az is biztossá vált, hogy KELL fogadott doki .. mert csak úgy nem sétálhatsz be, hogy "Hello, itt a leletem .. nem várhatjuk meg a szülés megindulásást, mert megnagyobbodik a sérvem, úgyhogy aki ügyeletben van, császározzon már meg please" :lol: Én örülök, hogy a dokimhoz az SZTK-ba járok, és nem a magánrendelőjébe, így a 9 hónap alatt nem fizetek neki egy vasat sem .. viszont így tudunk félretenni, felkészülni a szülés egyszeri nagyobb összegére. És korrekt, mert számlát ad róla .. sőt, még adott sok hasznos infot, hogy ő miért ajánlja az Egészségpénztárakat, mennyit tudunk belőle ott jóváírni .. stb. Hangsúlyozta, hogy a baba költségei nem a szüléssel végződnek, hanem ott kezdődnek :D és sok kiadást lehet az Egészségpénztár felé elszámolni .. Ha elintézem a jelenlegi dolgokat, akkor utánanézek ennek ;) lehet belépek valahova ..

Bambi - Én írtam, hogy szülés előtt elkezdem a TGYÁS-t, de az én esetem nem hétköznapi .. én csak febr.1-től leszek bejelentve .. és magam fizetem a járulákomat, és azért megyek TGYÁS-ra már márc.1-vel, mert akkor márciusra már nem kell fizetni .. és 48 napon belül kell szüljek - ápr.9-re vagyok kiírva, az előtt lesz picivel a császár, így tuti benne vagyok az időben.
Aki a hagyományos módon, normálisan dolgozik, annak tényleg jobban megéri a táppénz ;) és csak szülés után a TGYÁS.

Kép
szösszenet

1bambi: hát, akkor minden tiszteletem a tiéd, ha nem fogadnád el az orvosok helyében. Én már csak ilyen gyarló vagyok, fogadtam el hálapénzt. Nagyon rossz érzés volt eleinte, de valamiből élni kell.

De nagyon igazad van, hogy nem mentség arra,hogy nem látsz el jól valakit, azért mert a te életed fel van borulva. Azért is mondtam, hogy sok lapátérett van a mi szakmánkban.
Jó vacsit!

Cinyke

levelibeka

Nem, nálam rendben van a cukor! :D (Csodálkoztam is, hiszen eéőtte mindig határérték közeli volt. Bár, a Jánosban 6.1 az éhgyomri, a Péterfyben meg 5.5 a felső határ, és nekem volt 6.6 is. :shock: )
És ha a terhességi cukorral mész többször? (Na mindegy, ezen úgysem igazodom ki :twisted: )

Léghajót találtam én is. :D

Emi, szóval, házirovos...nem hagyhatom ki :( Köszi! :D

Kép
babyteve2

Adri,
A te Lili babádnak is nagyon szép cuccai lesznek :)

Pumpóka,
Édik ezek a babaruhák és tényleg olyanok, mintha újak lennének :)
Nem fura két fiú után rózsaszín rucikat nézegetni???

Kép
emi29

Szofi74!Ne haragudj hogy beleszólok denincs megkülönböztetés hogy miért kell fizetni miért nem.Én asztmás vagyok nekem is kell járni tüdőgondozóba és mikor először mentem terhesen elgondolkoztak meg telefonálgattak kell-e fizetnem de azóta se volt ilyen gondom.Sehol sem fizetek mert nem láttam még kiírva hogy van kivételes helyzet,max.AIDS-eseknek,hajléktalanoknak gyerekeknek.Tehát ne hagyd magad főleg ha sokszor mész,mert az már nagy összeg.A gyermekágyas időszakig mentes vagy ami a baba hat hetes koráig tart.
Vendég

Szösszenet!
Gyorsan reagálok a Tgyás igénylésedre. Sajnos csak március 9-től mehetsz el hivatalosan Tgyásra. A doki ad egy igazolást, miszerint a várható szülés ideje április 9. Törvény szerint pedig csak 4 héttel lehet előtte elmenni. Sok esetben ilyenkor kérik a kismamakönyv másolatát is a dátum miatt. Csak azért írtam le, mert nem akarom, hogy az igénylésedkor derüljön ki, hogy nem fogadják el.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Ok, köszi Zsuzsa :)
Akkor március 9-től megyek .. az a pár nap már nem számít ;) de jó, ha tudom .. ha nem kell ezerszer levelezni velük, hogy elfogadják-e ;) :) Ha priviben elküldenéd nekem, hogy milyen papírok kellenek ehhez, az segítség lenne .. :) persze csak ha nem gond .. és képben vagy vele :) Köszi :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Páran írtátok,hogy kitartást nekem a mai naphoz. :wink: Köszike mindenkinek. :wink: Eddig jól bírom. :wink: Gumimaci azt hiszem te kérdezted hogy fel is kell írjam 15percenként a mért értékeket?Neeem! :D Hála eljegyzeteli a gép magának. :) És nem is csipog össze vissza,ez egy ilyen gép. :) Szép csendesen méreget.Arra majd kíváncsi leszek,hogy tudok-e majd aludni tőle!!! :roll:

Ágnes27: remélem jól emlékszem hogy te írtál szoptatásfelkészítő vagy valami hasonló előadásról...Ez most szerdán lesz?Tehát 23-án?Hol és hány órakkor?Pénzes?Érdekelne nagyon,úgyhogy légyszi írj!!!!!!!!

Szofi: én vagyok terhességi cukorbeteg :) Mire számíts?Hát én azt hittem borzasztóbb lesz a diétát betartanom,de nem is. :) Kibírható abszolút. :wink: Tényleg célszerű beszerezned cukorbetegeknek való diétás könyvet.Nekem is ilyen van,és minden recept végén le van írva,hogy pontosan hány gram szénhidrátot tartalmaz az adott étel.Én kaptam a cukorgondozóba rengeteg tájékoztató füzetet,mintaétrendet is adtak,ha esetleg te nem kapsz,írj nyugodtan begépelgetem neked. :wink: Megértelek hogy most kissé elszomorodtál,én is így voltam mikor kiderült rólam,de hidd el nem kell szomorkodni!!!!Hamar bele lehet szokni a diétába! :) Csak mindent szorgosan,gramra pontosan le kell méregetni... :? ez van.Ja,és hát első alkalommal majd megkérdezik volt-e,van-e családodban cukorbeteg,vagy ha már nem az első gyerekedet várod,akkor előző terhességed során mekkora volt a cukrod,volt-e vele gond.Megkérdezik a súlyodat,és az átlagvérnyomásod,ha nem tudod akkor megmérik,és ezek alapján határozzák meg a fogyasztható szénhidrátmennyiséget.Hát így egyenlőre ennyit írnék,de ha gondolod írj nekem nyugodtan priviben/hogy észre is vegyem biztosan :wink: /,ha kérdésed van,vagy csak beszélgetni szeretnél egy sorstárssal...Szóval a lényeg,kitartást és nem kell elkeseredni,hidd el!!!Ügyesen kell diétázni és nem lesz semmi baj. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Orvos téma: lányaimat idáig SZTK-s orvosnál szültem, aki ugyebár a kórházban is dolgozott. Akkor is adtam neki mindig. Most (még az elején írtam nektek) magándokihoz járok havi 7000-ért, a szülés tarifáját egyenlőre nem tudom, de muszály, hogy ő legyen bent velem, mivel nem vagyok egyszerű eset. Mint már említettem az első szülésem császár volt, de a többi pedig sima hüvelyi. Így most is így indulunk neki a szülésnek. Addig míg nincs probléma, mehet minden simán. De ő tudja a leleteimből, hogy mi is volt velem. A dél-pestiben egyébként az a szokás tavaly óta, hogy a szülésznők vezetik le a szülést (külön tanfolyamot végeztettek el velük), egy orvos pedig felügyel, ha valami probléma volna. De mivel én problémás vagyok, így a dokim mindenképpen bent lesz. Én egyébként szülésznőt nem választok( akit idáig ismerek, az mind nagyon odaadó).
Holnap reggel 7-re megyek a kórházba UH-ra (dokim azt mondta, meg akarja nézni 1 hét alatt mennyit nőtt), utána pedig leveszik a vért a terheléses vércukorhoz.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

csatlakoznék...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:21-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?