A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kisbuksi! Sajnálom hogy kellemetlen élménnyel találkoztál bent, nekem az 1 hónap alatt semmi rossz emlékem nem volt. Örülök hogy hazamehettél!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Sajnos volt már részem altatásban is, hidd el, hogy teljesen más, mint EDA és spinál után.
A spinális során a gerinc olyan részébe adják az érzéstelenítőt, ahol megsérthetik azt a részt, ahol már az agyhártya van, ez okozhat migrénes rohamokat később. A lényeg az, hogy nem szabad mozogni! EDA előtt kapsz érzéstelenítő injekciót, így tulajdonképpen csak azt érzed és ezt még nem gerincbe adják. Szerintem jobb, mint az altatás, mert így hallottam, hogy felsír, egyből mondták, hogy minden rendben van egy percet sem kellett várnom.
Ha altatást kérsz, én úgy tudom akkor az átkerülhet a babába is, valószínűleg Ő is aluszékonyabb lesz az átlagnál és később szoptathatsz Kép. De ezt Kangi már megcáfolta most olvasom Kép!

Nekem azért Szilviénél egy kicsit tovább tartott a császárom: a kezdés után kb. 10 perccel emelték ki Levit de utána még 40 percig raktak össze, nem tudom miért.
De nézzetek át az anesztes vagy császáros topikba, ott a szakértők (Snoopy pl. )minden kérdésre válaszolnak, vagy olvassatok archivokat Kép!

Fruzsi!
Tapsi Hapsi Kép!
Ezért szóltam, hogy ne méregessetek Kép!
Te kérdezted, hogy mi is a különbség az EDA és a spinál között? Íme a magyarázat, amit Snoopytól loptam még régen:
"Spinál: vékony tûvel egy szúrás a gerincvelõi folyadékba, gyógyszer egy adag, zsibbadás olyan mély, mintha nem lenne deréktõl lefelé semmilyen testrész, feküdni kell utána, de inkább már csak 12 órát, nem 24-t, könnyebb megszúrni, elõfordul utána fejfájás, gyorsan hat (pár perc alatt), kevés cucc kell hozzá.

EDA: Csövecske a gerincvelõi folyadékon egy hártyával kívülebb, kb fél óra kell a jó érzéstelenséghez, olyasmiket érezhetsz mûtét közben, mint húzás, nyomás, feszítés. Éles fájdalom nincs. Feküdni nem kell csak amíg vissza nem tér a lábakba az erõ, bennhagyható a csövecske, hogy mûtét utáni fájdalomcsillapítót is adhassanak bele (fájdalomcsillapítás az szükséges, de az injekciós nem annyira jó, mert kábává tehet), több eszcájg kell hozzá, gyakorlat (vastagabb tût használnak és nagyobb lesz a hártyán a luk, ha nem tudnak idõben megállni, akkor gyakoribb a fejfájás, mint a spinálnál a vastag tû miatt) "

Susie!
Én is ajánlom a Tena eldobható bugyiját (pont a nagyi tundrabugyijára hasonlít, csak neccből Kép) a kórházban. Nem egy csábos darab, de a betétet megtartja rendesen. A Tena betétet is ajánlom, az első 1-2 napon mindenképpen hasznos, utána meg majd meglátod, mennyi a vér mennyisége. Kezdetnek elég egy csomag, aztán legfeljebb kispapa beszerez még a gyógyszertárból, ha hajlandó megtenni ezt Kép!

Kisbuksi!
A lényeg, hogy otthon vagytok, minden rendben veled és a babákkal! Fel a fejjel Kép Kép Kép!

Úristen, mennyit írtam Kép! Eldugulok, jó pocakosodást mindenkinek! Remélem nem bánjátok, hogy néha idepofátlankodom...
Jó éjt! Virág
virga

Senkit nem akarok negatív dolgokkal traktálni,de nagyon aranyosak vagytok,hogy így aggódtok,ha nem bánjátok,pár példát kiragadnék kórházi "kalandjaimból". Se megijeszteni nem akarok senkit,sem általánosítani nem áll szándékomban, velem ez így történt. Mire megírom,már el is felejtem!

Szóval kedden a munkahelyemről beugrottam a Schöpf Méreibe,ahol mint Hicu nagyon jól írta "szerelmetes" orvosunk dolgozik általában,csk most szabin van. Valami olyasmiről álmodtam,hogy megnézik a keményedésemet,amiről ugye csak én állapítottam meg ,hogy nem normális. A doki fél mp-es vizsgálattal /a hasamhoz szinte nem ért hozzá/ megállapította,hogy a méhszáj teljesen zárt.Amikor felöltöztem,megkérdezte felkészültem-e egy pár napos bentmaradásra. Nem annyira éreztem indokoltnak,de bármit a babákért. A férjem próbált érdeklődni,hogy mekkora a baj,és miért kell bentmaradni,de a doki már felcsörgött az osztályra,hogy "Anitácska, küldök egy fenyegető vetélésest!" Én lerogytam a székre,de a doki ennél többet nem volt hajlandó elárulni. Kb. másfél óra elteltével sikerült rájönnöm,hogy ez "csak" egy gyűjtőnév,és nem kell,hogy engem a vetélés annyira fenyegessen. Délben megkaptam a gyógyszereimet,és mivel másnap augusztus 20-a volt, gyakorlatilag csütörtök reggelig nem történt érdemi. A keményedésem senkit nem érdekelt,a viziteken az ajtóból beszólt az orvos,hogy minden rendben-e. És én a kis problémámmal még szerencsés vagyok. A mellettem fekvő 4 lombikkisérlet /minden esetben sikerült a beágyazódás,csak mindig elvetélt/ után magzatvíz szivárgással került be,a dokija szintén szabin,úgy várta a vizites orvost ,mint a messiást,de soha nem kapott érdemi infót.Miután rádöbbentem,hogy ez arról szól,hogy fekszem pár napot a biztonság kedvéért, csütörtökön rákérdeztem,nem csinálhatnám-e ezt otthon. Erre leküldtek Uh-ra,hogy legyen valami vizsgálat. Mindezt tette egy olyan doki,aki a vizitkor -nem lévén rólam semmi infója- megkérdezte rámnézve: "Ez itt meg kicsoda?" Jó érzés volt. Na pozitív hozzáállás,legalább az Uh-n látom a babákat. Kispapimat is mozgósítottam, még kazit is szereztünk,végre egy jó élmény a kóházban. Az Uh 3 párcig tartott,a doki ebből 30 mp-t vett fel. Egy kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni,a babák méretével kapcsolatban pedig közölte,hogy ilyenkor már nem lehet mérni,milyen hosszúak. a különféle adatokat kelletlenül diktálta az asszisztensnek,a ki az udvaron zajló felújítás miatt nem hallotta jól,és adatonként 8-10mm-t írt el. A férjem szólt neki,hogy nem is ezek a mért adatok ,de csak legyintett. Majd néhány adat lemaradt,a doki közölte,hogy már egyszer elmondta, úgyhogy ezek lemaradtak. A babák jól vannak,de nagyon rossz élmény volt az Uh,ami eddig mindig legmeghittebb pillanataink közé számított. Tegnap este behoztak a szobába egy 21 hetes kismamát,akinek kicsit megnyílt a méhszája. Semmi gond,reggelig infúzió,szigorú fekvés,utána pedig összevarrják a mészája,rutin beavatkozás. Félóra múlva hozták a műtőből,sajnos elfolyt a magzatvíz,a babát meg kell szülni,de ugye még nincs esélye az életre.A férje ott zokogott. Ekkor eldöntöttem,hogy ennek nem teszem ki magam. Tudom,hogy ezek nagyon ritka esetek,de ugye én most olyan környezetbe kerültem,ahol a többiek 90%-a ilyen eset. A vizitnél szóltam,hogy teljesen jól vagyok, és hazaengedtek. Nem éreztem túl felelősségteljesnek a kórház részéről sem a bentlétemet,sem a távozásomat. Kicsit úgy tűnt,hogy más orvos betegével senki nem akar kezdeni semmit óvatosságból,vagy egyéb okokból,és erre jó megoldás a pár nap bentfekvés. Tettünk is valamit,meg nem is. És akkor nem beszéltem azokról a kismamákról, akik az udvaron éjfélig röhögcsélnek egymás után szívva a cigiket,vagy aki annyira koszos,hogy még a gyerekét sem engedik a közelébe. Volt egy hajléktalan ,aki kidobott szatyrokba gyűjtötte össze a maradékainkat és adta hasonló apjának, aki elmondása szerint gyermeke apja, és akivel néha leszökött a pincébe "turbékolni". Hát ilyesmik történtek. Most megkönnyebbültem. Azóta itthon vagyok,és mint a messiást várom haza a dokinkat. És hétvége is van,meg látom, baba is született, többet nem megyek dolgozni egy pár évig, nő a pocakom,a babáim nagyon elevenek,és végre megint szépnek látok mindent!

Kisbuksi
kisbuksi

Még mindig itt vagyok, de Kisbuksi levelét nem tudom szó nélkül hagyni.
Kisbuksi!
Hihetetlen, hogy ennyire semmibe vegyék az embert egy kórházban az orvosok Kép. Borzasztó, hogy ezeket át kellett élned.
Próbáld meg az egész dolog jó oldalát nézni, hiszen tulajdonképpen kiderült azon a rossz emlékű ultrahangon, hogy a babákkal semmi gond, még ha az orvos ennyire flegma is volt.
Pihenj sokat, főleg fekve és ne gondolj erre a pár szörnyű napra. Felesleges, hogy otthon is ezen stresszelj. Hallgass jó zenéket, nézzetek a kispapával jó filmeket és élvezd a ficánkolást a pocakodban és amint lehet beszélj az orvosoddal.

Üdv, Virág
virga

Szia Kisbuksi!
Én is láttam ott bagózó, meg hajléktalan kismamákat. Mi ezért gyűjtünk már most a fizetős szobáraKép Én is nagyon várom már a pénteki randit SzőnyivelKép Örülök, hogy túl vagy rajta. Tündivel találkoztál? Nem tudott neked segíteni?

hicudzsi

Kisbuksi!
Muszáj még dolgoznod? Nem irathatod ki magad veszélyeztetettnek? Nem szabadna kockáztatnod! Beszélj erről Szőnyivel!

hicudzsi

Sziasztok!

Nem birok nem belekotyogni az erzestelenites temaba.

Nekem EDA-s csaszim volt, es meg mellekhatas is lett utana, ennek ellenere ha legkozelebb csaszival kell szulnom, csak ezt fogok kerni!
Hogy miert?

1. Igaz ugyan, hogy az altatast is igen nagy biztonsaggal csinaljak, de mindig van egy kis szazalek rizikoja. Es ugy tudom, pocisoknal nehezebb kiszamitani az adagolast, mert nagyon valtozo a szervezeted viztartalma a testsulyhoz kepest. Tobbektol hallottam, hogy ebredeskor emiatt igen kellemetlen elmenyeik voltak.

2. En is hallottam, hogy az altatoszer atmehet a bababa. Nyilvan lehet ugyesen csinalni, hogy ez ne igy tortenjen, de ha megis, akkor az elso napokban kababb lehet a baba. Csaszisoknal gyakran amugy is nehezebben indul a tejci, nekem pl. pont akkor lovellt be, amikor az elettani sargasag miatt Vilcsi aluszekony lett. Szerintem jobb volt, hogy elotte viszont intenziven szopizott es stimulalta szegeny szaraz cickoimat.

3. Talan a legfontosabb, hogy igy megis van egy szep elmenyem a szulesrol. Csodalatos volt hallani, ahogy kis reszelos hangjan felsirt, es a kis puha kezecske tapintasa.

4. A mutet utan 2 oraval mar mellettem volt a baba, es a paromnak koszonhetoen ott is maradt! 6 ora utan pedig felkelhettem, sot, szorgalmaztak is, ez pedig csokkenti az utolagos letapadasok, osszenovesek eselyet. Ezek most meg nem tunnek fel, de mondjuk egy idoskori epemutetnel nem koszonjuk meg.

A mellekhatasrol: rossz volt, de semmi horror meg remtortenet. Picit megszaladt a tu, es atbokte a gerincvelot borito hartyat. Ilyenkor egy merhetetlenul kis mennyisegu folyadek elszivarog (de nem "folyik el az agyviz"!), es igy kiegyenlitodik a kulso es belso resz kozotti nyomas. Ennek kovetkezteben 3 napig ules es neha allas kozben tarkomerevseget es fejfajast ereztem. Olyan volt, mintha egy abroncs lenne a nyakamon es lefele nyomnak a fejem. Ha fekudtem, semmit nem ereztem. Ami nagyon fontos: ez egyaltalan nem veszelyes, es semmi maradando kovetkezmenye nem lehet!
Infuzioval ezt is lehetett volna enyhiteni, de nem kertem, mert akkor megint agyhoz lettem volna kotve es fuccs a rooming-innek. Inkabb megittam jo 4 liter asvanyvizet naponta, az is segit valamelyest.
Ez eleg ritkan fordul amugy elo, nekem szerintem azert volt, mert Vilcsi rugott egy hatalmasat, mikozben beadtak az EDA-t, en meg ahogy elol rugtak, hatul szurtak, megrandultam kicsit.

Termeszetesen ugy gondolom, hogy mindenki valassza azt az utat, ahogy o a leginkabb biztonsagban erzi magat. De en meg akkor is EDA-znek, ha elore tudnam, hogy mindig lesz fejfajasom is! Nyilvan benne van a szemelyisegem is, mert utalom elvesziteni a tudatomat es az onkontrollomat.

A TENA betet nekem nagyon kellett, esetleg meg a pelenka lett volna eleg, barmilyen extramaxi night betet nudli! Egy teljes csomag nem biztos, hogy elfogy, nalunk a patikaban lehetett darabra kapni.

A halos bugyi nagyon praktikus, es a kanikulaban kulonosen kellemes viselet volt, tenyleg legyen jo nagy, ugyis rugalmas es tart! Nyilvan nem tul szexi, de hat nem akarok elkeserito lenni, de az ember hasa a megnyult bor, kotoszovet miatt ugyis lotyogos egy darabig, ugyhogy a legcsabosabb csipkecsoda se dob tul sokat rajta... :-/ De ugyis ott a 6 het tilalom, minek ingerelni az alvo oroszlant ;-)))

Csak jokat minden kismaminak! :-)))

Kaska
kaska

Kisbuksi!
Felolvastam a páromnak a történetet amit felvázoltál. Szerinte és szerintem is, ezt nem lehet szó nélkül hagyni! Nyugodtan írhatnál egy panaszlevelet a kórház igazgatójának, de a helyedben egy újságnak küldeném el. Felelőtlenség, embertelenség. Nem engedném a kismamáknak, hogy dohányozzanak akórház közelében sem, nemhogy az udvaron! A hajléktalanokat meg kötelezhetnék a fürdésre ha már egyszer bemegy kipottyantani egy gyereket!

Rettenetes, egy kicsit a hatása alá kerültem...

hicudzsi

Hicudzsi!

Én ritkán szoktam beleszólni a beszélgetésetekbe, de tudod erről az a véleményem, hogy szerintem a kórházaknak kötelessége kijelölni egy helyet, ahol az emberek dohányoznak, mert a dohányosok mindig azzal jönnek, hogy nekik is vannak jogaik. Nem akarok senkivel vitatkozni, de én is kiakadok, ha egy nagypocakos kismama szájából lóg a cigi. Ennél csak az volt szebb, amikor behoztak egy nőt a klinikára, amikor a lányommal voltam terhes. A nő tolókocsiban ült, már nem volt meg a két lába, fenyegető vetélés miatt került be és alig várta, hogy kimehessen cigizni. Szerintem felháborító volt, de ha ezt valaki nem fogja fel ésszel, akkor erőszakkal sem lehet tenni ellene semmit. Gondolom, így vannak ezzel a kórházak is.
Egyébként tényleg felháborító, ami Kisbuksival történt, undorító, amikor így átnéznek az emberen és még hülyének is nézik.

Timi
johitimi

Sziasztok!

Hicu!

Nem akartam,hogy így felzaklassalak, bár gondolhatod,én hogy éreztem magam! átfutott már az agyamon valami panaszlevél,de egyből abba is belegondoltam,nem tudni,hogy még hányszor kerülök oda,pláne a vége felé az ikrek miatt. És sajnos nem kerülhetem ki ezeket az embereket. A dohányzásban pedig sajnos Timinek van igaza. Ha valaki magától nem képes felfogni,mennyit árthat a babának,azt nem lehet holmi szabályokkal kényszeríteni. És igen,akkor egyből jönnek a jogaikkal. Sajnálom,ha most némi előítélet cseng ki a szavaimból, de még az a szerencse,hogy burkoltan ugyan,de működik a sokat vitatott diszkrimináció,és vannak "normális" szobák. Remélem senkit nem háborítok fel ezzel,de senkinek nem kívánom,hogy esetleg akár egyetlen napot is ilyen felelőtlen, alap higiéniát is nélkülöző emberekkel kelljen töltenie. Az vigasztal,hogy ha Szőnyi itt lett volna,biztos nem így történt volna,és remélem sielni már csak a babák születése után megy :-) Amúgy láttam sok apró csodát is,pl. már 800g-os 26. héten született kisbabákat is képesek életben tartani,és akinek ott az orvosa,annak jut figyelem ,és törődés. Mi is fizetős szobát fogunk választani. Már csak hatot alszol,és péntek!

Ja! Már nem megyek dolgozni,csak benézek lezárni a dolgaimat.

Amúgy a kórházban sem támogatják a simizést,a hosszabb ideje bentlévők már rutinosan szóltak rám,akárhányszor "rossz" helyre kalandozott a kezem. Szerintem ez egyébként a sokat keményedőkre igaz,a többiek ne zavartassák magukat,a babák meg úgy szeretik! Én is csak egy kicsit próbálom visszafogni magam!

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Nagyon sajnálom a kórházi rossz élményeket, sajnos én is észrevettem, hogy egyes orvosok tojtak a nem saját "betegeik" fejére. Viszont a választott orvosok mind kedvesek voltak a pácienseikkel. Dohányzó kismamákat én is mindennap láttam, egészen elkeserítő. Mondjuk én akkor sem csípem a dohányzást, ha nem kismama teszi. De Szőnyi rögtön itthon van (voltaképpen már holnap este hazaér), szóval ha van még valami gond, már vele tudsz konzultálni.Kép (Egyébként engem is fenyegető vetéléssel vettek fel a kórházba anno, és nézd meg hol vagyok ma: 37. betöltött hét, éljenKép).

A keményedések miatt meg feküdj sokat (ami tényleg sokat jelent, én napi 20-22 órát feküdtem, mondjuk nekem a méhnyakam is megrövidült, és tényleg nagyon sokat keményedtem, szóval neked ennyit azért nem hiszem, hogy kellKép). És szerdán úgyis meg tudod kérdezni "szerelmetes dokinkat".Kép

Szép hétvégét!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Szia Timi!
Sajnos valóban a bagózást felnőtt emereknek megtiltani nem lehetKép Én nagyon utálom, még azt is, ha az utcán előttem bagózik valaki és rámfújja a füstöt, még az utcán is betiltanámKép Kismamáknál ezt vagy az alkoholizálást, drogozást egyenesen a gondatlan veszélyeztetés kategóriába sorolnám és büntetnémKép

Szia Kisbuksi!
Nagyon érdekelt a dolog, nem baj, hogy leírtad, gondolom ez is segít legalább feldolgozni! Majd azért Szőnyinek meséld el!Kép Úgy örülök, hogy már nem mész dolgozni!!!
A fent említett témáról annyit:
egy ismerősöm két évvel ezelőtt decemberben szült az hiszem a János kórházban, de erre nem esküszöm meg. Mindegy. otthonszülést terveztek, de komplikáció lépett fel, és bevitték őket valahova. A dokik nagyon szemetek voltak velük és talán kicseszésként nagyon durva szobába rakták őket. Az ismerősöm egy éjszaka múlva sírva könyörgött egy nővérnek, hogy tegyék át őt máshova, mert a többi hét! nő hozzátartozói folyamatosan bent voltak akórteremben, zenét hallgattak és olyan büdös volt, hogy szegény a kemény szülése után egész nap a folyosón üldögélt sajgó gátsebbel. De a java csak akkor következett amikor a férje bejött látogatni és leült az ágyához, simogatta, beszélgettek halkan stb. egy vajdához hasonlatos illetőségű "rokon" odavágódott és nem éppen illendő szavakkal kitessékelte a pasit a szobából, mert az ő felesége szoptatni akar és ne perverzkedjen itt azzal, hogy majd jól bámulja.

Köpni-nyelni nem tudtak, saját felelősségükre menekültek haza, a gyerekhez meg három óránként bejártak, mert addigra már átvitték egy gyerekkórházba. (De ha ezt a történetet hangosan mesélem, itt terem az egyik kereskedelmi TV és nekem ugranak, hogy diszkriminatív vagyokKép))

Az tuti, mi szeptemberben lefoglalunk egy kétágyas vagy egyágyas rooming-in szobát a harmadikon a SchöpfbenKépKépKép

Akkor a simizést mi is visszafogjuk, mostanában már töbet keményedik a pocakom (persze ez már a
30. héten természetes)

Puszi!

hicudzsi

Szia Zsizsa!
Akkor te nemsokára randizol a babáddal??? De jóóó!!!
Kár, hogy nem akkor megyek Szőnyihez amikor ti!Kép

Puszi!
Emőke+Édua (29+4)

hicudzsi

Sziasztok!

Manga: az én tapasztalataim alapján szerintem nincs összefüggés a súly és a vérnyomás között. az én vérnyomásom is alacsony 90/60.
A lányom 3350g és 53 cm, a fiam 3600g és 52 cm lett. Én pedig 2850g és 48 cm voltam.

Én a Bajcsiban szültem mindkét gyerekemet, és ott csak akkor kellett megmondani a nevet amikor már kibujt. Ebben a korházban csak a kertben lehet dohányozni, régen volt kijelölt hely, most már megszüntették, és a korház egész területén tilos dohányozni.

Ahol ti fogtok szülni ott nem adnak tena betétet szülés után?
Az újjszülötteknek adnak pelenkát, kenöcsöt megilyesmit? vagy vinni kell, mert ilyet is hallottam már, sőt még ruhát is kellett.

Kisbuksi: nem akarlak elkeseríteni de sajnos én is ugyanezeket a töréneteket hallottam más kismamáktól, ők is fizetős szobában voltak, de attol ami a rendes kortermekben volt attol kiakadt. Meg persze attól hogy amíg a császáros kismama nem tudott felkellni az ágyból és segítségre szorult addig a nővér a tv elött ült és azt nézte. Az ebédet nem osztotta ki, stb, véres lett a lepedő és hiába szolt nem cserélték ki.

Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! Kép
Milyen szép kis napra ébredtünk, csupa édes kis történet! Kép Kép
Kisbuksi, úgy sajnálom, Kép remélem, ha itt lesz a dokid, soha többé nem történhet ilyen!!!

De ez sztem annyira jellemző a kórházakra (és igen nagy tisztelet a kivételnek!!!)! Én 60ban lakom, itt is van egy csodás kórház, "ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel" felirattal az ajtaján Kép Ez a story simán történhetett volna itt is Kép A nőgyógyászat különösen szar, bunkó, pénzéhes, szaktudásmentes, néhol alkoholista dokikkal (talán 1 db. van, aki mindegyik kategóriából elég enyhe Kép ). Talán 2 éve volt, amikor a nagynéném bent feküdt - iszonyú dolgok történtek vele + másokkal is (akarata elleni vizsgálatok, gondatlanság stb.) az osztályon. Szerencsére nem a saját (fent említett 1 db) dokija volt a bűnös, hanem a FŐORVOS úr (aki akkora ember volt, hogy amikor fehér köpenyben megjelentem az osztályon - akkor még sajna a kórházhoz kapcsolódva dolgoztam - rámszóltak, hogy miért nem köszöntem neki ELŐRE! Kép ). Lényeg: nagynéném feljelentette ezt a nagy embert! Volt még egy ismerős, aki utána szintén megtette ezt a lépést. Eredmény: főorvos úr kirúgva Kép Kép Kép (Mint kiderült, az előző munkahelyéről is ilyenek miatt kellett eljönnie - és ide bukott föl főorvosnak).
De, Kisbuksi, én nagyon megértem, hogy nem akarsz semmi ilyesmit tenni - nagy a valószínűsége, hogy a hozzáállás nem változna, csak ti szívnátok meg! Szerintem, ha ott van az orvosod, akkor a legfontosabb dolgok rendben mennek.
No és itt a magyarázat arra, hogy miért mentem én innen a MÁV-ba szülni. Kép Kép Kép Közölte is az egyik nőgyógyász felesége - aki mellékesen szintén orvos, hogy ők úgy tartják, hogy mindenki, aki Pestre megy szülni sznob. Háááát, így jártam Kép Kép Kép

Szerintem meg mostmár gyönyörűszép születésstorykat kellene ilyen rémtörténetek helyett olvasnunk, neeeeem?
Kép Kép Kép

Legyetek jók és valahogy vészeljétek át ezt az őrült hőséget! Én eddig egészen jól elvoltam vele, de asszem besokalltam és hisztizni fogok!!! Kép Kép Kép Legalább a vízilabdát leadná valami tv, de azt se Kép grrrrrr

Pussssz,
sznob Ann :oPPPP
annann

Ann!
Az ismerőseim Heréden laknak, és Hatvanba jártak be a kórházba amikor a feleség várandós lett. Hiába mondtam nekik, jöjjenek fel Pestre, nem mertek. Most már ők is sznobok és feljárnak inkább egy-két érdekes tapasztalás utánKép

Na hallod te is jó sznob vagyKépKépKép

hicudzsi

Kaska!
Köszönöm a megnyugtatást! Nagy szükségem van ráKép Az interneten néha iszonyatos dolgokat írnak a császárról, nem tudom miért. Biztos, hogy lebeszéljék róla a kismamákat! Kép Nem mintha jókedvemből választanámKép

hicudzsi

Tényleg nagyon szomorú,hogy mindenkinek egyből van néhány hasonlóan "nagyszerű" sztorija.

Hicu! Ezen a "vajdás" történeten teljesen kiakadtam, itt is volt néhány 20 fős bandával "mulató" kismama, ezt tényleg nem lehet elviselni. Most nézem, hogy már Te milyen előrehaladott állapotban vagy! Már nemsokára személyesen találkoztok! Most olvastam kicsit vissza, valószínűleg én is császáros leszek,de itt ugye az a lényeg,hogy mindenki biztonságban legyen. Kicsit sajnálni fogom,hogy ha ki kell hagynom a szülés ilyenfajta érzését,de szerintem így is csodálatos. Szerintem az is olyan jó,hogy bent lehet az apuka és egy picit a babával is találkozunk!

Ann!
Te mekkora sznob vagy:-)! Mi a férjemmel eredetileg mindketten vidékiek vagyunk,de mai napig sok hülyeség miatt megkapjuk ezt a "pesti sznob" témát.A vízilabda sehol nem látható?!

Olyan jó itthon,és ráadásul holnap lesz az első házassági évfordulónk!

csodás hétvégét mindenkinek!
kisbuksi

KisBuksi!
Gratulálunk!!!! Boldog évfordulót!Kép Jajj olyan jó volt nekünk is az elsőKép Addig hónapokban számoltunk, most már évekbenKép)

A császár annyiból jó, hogy tudjuk, jó kezekben vagyunkKép Szőnyi egyébként zseniális sebész! Nem tudom írtam-e már, hogy a barátnőmön egy nagyon komplikált nőgyógyászati műtétet csinált, ami után már született egy kislánya!
Mellesleg ő is ikres.) Majd biztos ad nektek egy pár jótanácsot.Kép))
Szép ünneplést!
Puszi!
Te pesti sznobKép)) (Mondjuk én meg vidéken kapom meg ezt, ugyanis a belvárosban születtem, és ott is lakom még most isKép)

hicudzsi

Kisbuksi,
sajna a polot semmi se adja, se rádió, se tv Kép vizipolo.hu-n lesz vmiféle friss info az éjjel, amikor a fiúk a döntőbe jutásért játszanak az amerikaiakkal (akik múlt éjjel kiütötték a görögöket - a szó szoros értelmében).

Gratula az évfordulóhoz! Kép

Úgy örülök, hogy itt ennyi sznob van Kép Kép Kép

Pusssz:
Ann
annann

Hát a bagozást én is láttam, nem egy anyuka/kismama volt aki lejárt bagozni. Szerencsére itt nagyon szigoruan vették, hogy az osztályokon nem lehet dohányzni, csak az udvaron, de én sem tudom öket megérteni.

Akkor ahhoz mit szoltok, hogy amikor ráültem a szobatársam ágyának a szélére, egyböl rámripakodott a növér, hogy tilos, mert igy lehet fertözést elkapni, ezzel szemben a CTG-s csajok minden nap azt mondták, hogy egymás után fekszenek fel az ágyra ugyanarra a lepedöre és ugyanazzal takarják be öket. Ennyit a kórházi higiéniáról!! Persze itt gyakori hogy anyuka saját háloingében kell szüljön, mert kórházi már nem jut. Szülés után meg pláne nem lehet tölük ilyet kérni. Koszoljuk csak a sajátot.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hicudzsi!

Dohányzás, alkoholizálás és egyebek terén teljesen egyetértünk Kép.
Tudjátok, min csodálkoztam iszonyúan? Átmentünk most nyáron a bécsi állatkertbe nyaralás gyanánt és ott azt láttam, hogy szinte minden kisgyerekes nő dohányzik. Terhes, babakocsit toló, mindenki. Mondjuk annyi fogyatékos gyereket se láttam még itthon, mint ott, az is biztos. Nekem nagyon furcsa volt, azt hittem, hogy Magyarországon rossz a helyzet, de most láttam rosszabbat is.

Nekem egyébként az is nagyon tetszett a MÁV-ban, hogy nem jöhetnek be hozzátartozók a szobába, hanem a kismamáknak kell kimenni hozzájuk. Hét évvel ezelőtt szültem a lányomat a Baross utcai klinikán és akkor még iszonyú állapottok voltak. 16-an voltunk egy szobában (iszonyú volt), képzelhetitek, nem volt olyan napszak, amikor ne lett volna ott valakinek egy-két rokona. Nem tudtunk rendesen szoptatni, aludni napközben, szörnyű volt.
johitimi

Szia Timi!
Ez tényleg elborzasztó! Én anno Spanyolországban láttam, hogy ott mindenki dohányzik, nem láttál embert az utcán cigi nélkül, kivéve a kismamákat!

Idáig azok közül az országok közül ahol jártam, ebben a tekintetben Németország tetszett a legjobban (Hannover), mert ott komolyan vették a dohányzás elleni tilalmakat!

Nem akarok panaszkodni, de most odaát voltunk anyukáméknál, és mivel anyukám és a nővérem dohányzik + az öcsém haverja is, 3 óra látogatás után már rosszul voltam a cigifüsttől. Abban a szobában bagóztak, ahol voltam, igaz kiültek az ablakpárkányra, de azért eléggé megdöbbentett. Mikor a lakás minden zugában ezt a szagot éreztem, szóltam, hogy nagyon rosszul vagyok és indulunk haza.
Kép

hicudzsi

Kisbuksi,
boldog évfordulót! Nekünk tegnap volt az első házassági, és 20-án a 10. "együttjárási".Kép Vicces, hogy majdnem egy időben házasodtunk!Kép (Ha nem akartunk volna nagyon kis esküvőt, akkor nekünk is holnap lenne a házassági, de direkt hétköznap házasodtunk.)

Hicu,
ez eléggé nem szép dolog, hogy veled egy szobában cigiztek.Kép Nekem apukám dohányzik rengeteget, de mikor nála voltunk, direkt kiszellőztetett mielőtt odamentünk, meg égetett valami füstoszlató cuccot, és a legtávolabbi szobában cigizett csukott ajtónál és nyitott ablaknál. És az autóban sem cigizik egyáltalán, amikor elvisz a dokihoz, pedig mindig ő fuvaroz, és szerintem alig bírja ki (napi 3 dobozzal szív általában, gondolhatod, hogy 45 perc cigi nélkül elég hosszú neki). Sajnos már lemondtunk arról, hogy leszokik, 14 éves kora óta csinálja.Kép

Még egy rémhír a Schöpfi első emeletéről (nem fizetős szekció): anyuka császármetszéses, ágytálazni kell, mikor másodszor szól a nővérnek, az odateszi mellé az ágytálat, hogy amikor kell, használja (szegény, hogyan tegye egyedül maga alá, és pláne hogyan vegye ki a telit?), és majd amikor ő legközelebb arra jár, kiviszi (és addig ott büdösödik). Szörnyű.Kép

Na jó, tényleg ennyit a rémhírekről, a jó hír az, hogy a harmadikon a nővérek is rendesek, a Szőnyi meg pláne, Tündiről nem is beszélve!Kép

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hicu!
Tényleg kár, hogy nem szerdán jösz te is!Kép Beszéld meg Kisbuksival, hogy mikorra kapott időpontot legközelebbre, és te is akkorra kérj. Én ebből már sajnos kiesem, mivel valószínűleg addigra már babázni fogok.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa, még ilyen emberrel nem találkoztam!!! Engem mindenki hülyének nézett, hogy miért 7köznap (hétfőn) házasodunk. Végre egy sorstárs Kép Kép Kép Mi is 10 évesek voltunk az idén együtt, de már 3 éves házasok leszünk a jövő 7en Kép Kép Kép Nagy idő!!!

Nekem olyan szerencsém van, körülöttem nem dohányoznak. Kivéve, hogy a jólnevelt felettünk lakó mindig az erkélyre jár ki dohányozni és mivel nálunk is nyitva van az erkélyajtó, totál bejön Kép Kép Kép Kép Ez van!

Kisbuksi: nyertünk 6:5 re Kép Kép Kép Holnap döntő!

Pusssz és jójéjt mindenkinek - remélem, már csak én nem alszom - mentségemre szóljon, hogy most lett vége a meccsnek!

Ann
annann

Sziasztok!
Eddig nem nagyon írtam, mert sajnos valami gond van a gördítőmmel, de szorgalmasan olvasgatlak benneteket. Kép
Most egy kérdésem lenne. A rossz AFP eredményem miatt küldtek a Söpfibe méhlepényboholy mintavételre. (Nomeg a korom is határeset. Kép) A 17. héten volt a mintavétel, és 3 hét múlva kellett kontrolra menni. Ez ugye a 20. hetet jelenti. Erre a doki, nekem azt mondja, hogy kizárt, hogy a 20. héten vagyok , max. a 18. héten lehetek. Erre valszin a fejátmérőből következtetett, mert csak azt mérte meg.(46mm) Na, ezt nem értm ,hogyhogy a 17. hétem még nem tudták, hogy 2 héttel kisebb a baba,pedig akkor is mértek fejátmérőt? Ezek szerint az AFP-t is rosszkor vették le és az egész rossz eredmény emiatt lehetett. Igazából nem nagy dolog az a két hét, de most attól félek, hogy nem is azért kisebb, mert fiatalabb,hanem mert le van maradva, ne adj Isten! Ráadásul fölösleges volt ez a számomra elég kellemetlen és nem is veszélytelen procedúra a mintavétellel. Van ilyen téren valakinek tapasztalata?
MIndenkinek minden jót kíván:
Andi
andi68

Ti meddig vagytok ébren?! Ha tudtam volna,hamarabb jelentkezem.

Ann! Hát ezzel 6:5-tel eléggé rezgősnek tűnik az a bizonyos léc... De a vége a lényeg! Hurrá!

Hicu! Nekem a férjem barátai dohányoztak /volna/,amikor elmentünk hozzájuk vendégségbe,de én határozottan rájuk szóltam,hogy ne merészeljék a közelemben. Kicsit furcsa volt,hogy ez az ő lakásukban történik,de ha maguktól nem jut eszükbe...

Zsizsa! Akkor így utólag is gratulálok Nektek! Nekünk a férjeméknél volt a lakodalom, hagyományos magyar falusi szitu. Voltak félelmeim,de nagyon jó volt.

És újabb probléma: Tegnap estére belázasodtam, és elég rémes éjszakám volt. Az orrom tele van,a fejemet valami abronccsal kellene összefogni,minden porcikám fáj. Lázálomban végignyögtem az éjszakát. Nem nagyon akarok bevenni semmit,én kamillás inhalálásra,forró tea,méz,ilyesmikre gondoltam. Van esetleg valami jobb ötletetek? Elég szerencsétlenül sikerülnek az utóbbi napok velem. Ugye egy ilyen megfázás-szerű nem árthat a csöppségeknek?

Na megyek összeesni,mert alig látok ki a fejemből...

Szomcsi Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Hicu! Ez a dohányzás téma nagyon húzós, tudom. Megmondom őszintén, én egyszerűen nem engedem meg senkinek, hogy nálunk a lakásban dohányozzon. Volt is belőle sértődés családi szinten, de mondtam, hogy amíg a 81 éves nagymamám még télen is képes kimenni az udvarra cigizni, addig a fiatalabb rokonok sem fognak belehalni. Akinek meg nem tetszik, az nem jön hozzánk.

Kisbuksi! Én megint csak a homeopátiát tudom javasolni, nálunk mindig beválik. Egyébként meg jobbulást!

Ann! Össze kéne ismertetnem téged a húgommal, ő is mindig a vizilabdát nézi (meg a vizilabdás pasikat Kép ).
johitimi

Sziasztok!

Nem akatam senkit a történetemmel rémisztgetni, csak egy ismerős tapasztalatát írtam le.

Karmen: én ápolónő vagyok, és nekünk is tanították az iskolában hogy nem szabad ráülni a beteg ágyára, de még a tisztán felhúzottra sem.
Nálunk ahol én dolgozom a Nyírő belgyógyászatán ezt be is tartják, és a hozzátartozóknak mi is szólunk.
Sajnos szomorú hogy ezt nem tartják be máshol, pl mint ahogy te is írtad a ctg-nél.

a dohányzásról a véleményem pedig az hogy egyébként sem szeretem de azért az szerintem is felháborító hogy a kismama dohányzik.
Egy ismerősöm dohányzik, de terhesség alatt nem cigizett, de már mondta hogy ha megszül, azonnal rá fog gyujtani, kérdeztem a nővéremet,mert az ő sogórnője, hogy akkor szoptatni hogy fog. Állítólag azt mondta az orvos egy két szál nem okoz gondot. íMilyen orvos az ilyen?

Kisbuksi gyógyulj meg mielöbb, a lázadat szerintem azért csillapítani kellene valamivel, mert az nem jó terhességnél.

Timi: nem tudom láttad e a válaszom, de leírom még egyszer:megkérdeztem a férjem és igen odajárt, és osztálytársak voltak. Üdvözli a férjedet. Ha van kedvetek írjatok az E-mail címünkre. 06703122860@vodafone.hu

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ann,
ez jó!Kép Tényleg mindenki általában szombaton házasodik, mi csütörtökön tettük. És ti is 10 éve vagytok együtt!!! Szép hosszú idő!Kép
Dohányzás szempontjából nálunk az alattunk lakó tisztel meg minket a cigifüsttel. Meg néha a vécében lehet érezni.Kép

Andi,
sajnos nem tudok segíteni, de szerintem ne aggódj amiatt, hogy le van maradva a baba! Valószínűleg csak fiatalabb, meg aztán ilyenkor még kicsit össze-vissza fejlődnek, van, akinek azt mondják, hogy egy héttel fiatalabb, aztán három hét múlva már egy héttel idősebbnek mutatja az UH a számított koránál. Ne aggódj!

Kisbuksi,
ha lázad van, 38 fok vagy afelett, mindenképp vegyél be lázcsillapítót, mert a magas láz árt a babának. Erre jó az Algopyrin. Én kétszer is influenzás voltam a terhesség alatt, egyszer borzasztóan elkaptam, egy hétig szenvedtem, gyógyszert nem szedtem, csak egyszer Algopyrint, amikor lázas voltam, úgy vészeltem át én is teával meg fekvéssel. Kispapi ugyanakkor volt beteg, gyógyszereket is szedett, és bár közben kissé jobban érezte magát, ugyanakkor múlt el neki is, mint nekem. A babára eddig úgy tűnik, hogy nem volt hatása. Az orrfújással óvatosan, használj, enyhén sós vizet öblítésre és szorítsd össze a gátizmaidat közben, mert ha nagyon erősen kell fújni, akkor préselsz lefelé. Vagy próbáld ki a porszívó-orrszívót, amit a babáknál szoktak.Kép Jobbulást!!!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép

Kisbuksi, nem tetszik, hogy így kidőltél! Kép A lázadat tényleg csillapítani kell, mert az a legrosszabb a piciknek az egészből. A többi "csak" neked szar Kép Én voltam megfázava 1x, még az elején, akkor javasolta a gyógyszerész az Echinacea cseppet (gyógynövényes, keskenylevelű kasvirág őstinktúra). Gyakorlatilag azt írja, h fertőzéses megbetegedésekre és h imunrendszer erősítő. Hamar rendbetett, bár én lázas nem voltam. Azóta meg volt úgy, hogy éreztem, hogy fáj a torkom, tüsszögök (2x is), bevettem belőle és nem jött ki a betegség Kép
Jajjjj, emléxem, akkor volt az, hogy iszonyú rosszul voltam éjjel és felhívtuk az ügyeletet, hogy mit lehet ilyenkor tenni, levegőt se kapok. Terápia: vegyen a száján! Kép Kép Kép
Remélem, hamar rendbejössz!!! Küldök egy kis energiát ! Kép

Este 22:45 Magyar-Olasz döntő! Timi, jó 5let Kép

Jók legyetek!
Pussz:
Ann
annann

Ann!

A húgom köszöni az infót, most éppen Forma 1-et néz! Mindig mondtam neki, hogy nem komplett Kép!

Szia: Timi
johitimi

Hmmmm, hol vannak ma innen az emberek???
Timi, egyébként én is azt tettem, mint a hugicád Kép Szimpi csajszi Kép

ÉBRESZTŐ!!!!
annann

Sziasztok!

Köszi az ötleteket,kicsit tartok ettől az Algopyrintől,de muszáj volt bevennem egy felet,így láz nélkül tényleg jobb valamivel.

Ann!

Ezt a cseppet holnap beszerzem,nagyon jól hangzik.
Te hol követed a döntőt a neten?

Az évfordulónk mérsékelten romantikusra sikeredett,így,hogy ágynak dőlve nyögtem jobbra-balra. Kaptam kispapimtól egy masszázs bérletet egy olyan helyre,ahol kismamákat is vállalnak /persze a poci kimarad/. Mihelyst meggyógyultam,jöhet a kényeztetés!

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Ne félj az Algopyrintől, nekem a fogorvos azt mondta, hogy terhesség alatt ezt be lehet szedni. Persze nem kilószámra, de néhány darabtól nem lesz semmi bajotok és tényleg jobb, mintha magas lázad lenne.
johitimi

Kis Buksi!

Nagyon sok gyógyszer van amit terhesség és szopotatás alatt lehet szedni, mert nem ártalmas a babáknak. Vannak még hormon gyógyszerek is ezek között és az Algopyrin is beletartozik. Dokim védőnőm mind ajánlották, mert tényleg lehet. Mint ahogy írták nem levélszámra, de napi 1-1 esetleg kettő, ha makacs a láz nem árthat meg a babáknak.Kép Tényleg!Kép

sasha

Kép
sasha

Ann! Nekünk szerdai napra esett az esküvönk, ránk azt is igen furcsállották.

Andi! Szerintem ne aggodj, minden rendben lesz. Ha korábban csinálták az AFP szürést, akkor lehet "rossz" az eredményed.
Nekem holnap kell menni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kisbuksi!

Én is csak megerősíteni tudom, hogy ne félj az Algopiryntől. Nekem a nőgyógyász és a háziorvos is mondta, hogy egy-egy szem nem árthat a babának, de a láz annál inkább.

Andi! A baba fejmérete egy elég érdekes kérdés. Én most a 37. héten járok, de a lurkónak már 34 hetesen akkora feje volt az UH szerint, mint amekkorával egy átlag gyerek megszületik. Amikor az orvos megmérte és magához tért a meglepetéstől, a következő 5 percet arra szánta, hogy más nézetekből is megpróbálja megmérni, hátha úgy kisebb lesz... Attól eltekintve, hogy azóta rohamosan csökken az önbizalmam a szüléssel szemben Kép), nem aggódom mégsem a kisfiam miatt, mivel annak idején nekem is és apukámnak is nagy fejünk volt. Nem lehet, hogy nálatok is örökletes a dolog? Egyébként UH-val könnyen elmérnek 1-2 mm-t, ami rögtön akár heteket is jelenthet fejlettségi szintben. Úgyhogy ne aggódj, biztos minden rendben van Veled és a babával is.

Egy kérdésem nekem is lenne: Van az arcomon egy anyajegy, ami elég undok módon nőni kezdett. Azt mondják, ez terhesség alatt elég rossz húzás, rögtön menjünk vele orvoshoz stb. Szerintetek le lehet vetetni terhesség alatt egy anyajegyet? Nem árthat a helyi érzéstelenítés a babának?

Böbi
szlopi

Böbi!

Én azt olvastam,hogy terhesség alatt normális,hogy a sötétedő,újonnan megjelenő anyajegyek mellett némelyik növekedni kezd. Persze mindenképp nézesd meg orvossal. Nekem is van egy,bár nem növekszik,de eléggé zavar,de szerintem én megvárom vele a babákat,biztos ami biztos.

Mindenkinek kösz a megnyugtatást az Algopyrinnel kapcsolatban.

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!
Gyógyulj meg!Kép Másik: az első trimeszterben gyakran volt fejgörcsöm és lázam. Szőnyi mondta, hogy nyugodtan bevehetek egy Algopirynt ilyenkor, mert nem árt. Egyébként van egy ingyenesen hívható telefonszám: Teratológiai tanácsadó: 06-80-200339 8véárandósság alatti gyógyszerszedéssel kapcsolatban lehet hívni őket) Hátha megnyugtatKép

Andi!
szerintem ebben a korban még annyira változó a kisbabák mérete. Az én kislányom folyamatosan nagyobb méreteket produkál. Nem értem az orvost. Kérdezd meg tőle, hogy most kkor az AFP-ra jó héten mentél-e el... Más ötletem nincsKép

Puszi mindenkinek!

hicudzsi

OFF
Kisbuksi és Timi hugicája: NYERTÜÜÜÜÜNK!!!! 13:8ra Kép Kép Kép
ON

Happy vagyok, fáj a hátam, álmos vagyok, megyek aludni! Legyetek jók! Pusssz
Ann
annann

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a megnyugtató sorokat! Végül is nem aggódom agyon magam, (annyira) Kép csak bosszankodtam egy kicsit ezen. Jöv. héten megyek a saját dokimhoz, ő mindig megnyugtat szerencsére.
Továbbra is foglak olvasgatni benneteket! A betegeknek mielőbbi gyógyulást, a többieknek könnyű babavárást kívánok!
Andi
andi68

Szia Ann!

Én is erre a hírre ébredtem,ez azért nem semmi eredmény! Illetve csak amit tőlük várhatunk!

Kisbuksi
kisbuksi

Helló!
Először is gratulálok minden kismamának!
Az a helyzet, hogy a ciklusom 20. napján történt a párommal a közösülés, de mivel még nem szeretnénk gyereket, ezért az aktust követő 60. órában bevettem az első, a 72.ben a második esemény utáni tablettát.
Mekkora az esélye annak, hogy mégis terhes lettem?
Köszönöm: Réka
Réka

Sziasztok lányok!
Böbi! Nekem is van egy anyajegy az arcomon, ami mostanában elkezdett viszketni és nôni. Elmentem a bôrgyógyászhoz, de azt mondta hagyjuk békén, mert ilyenkor (terhesség alatt) teljesen normális, hogy megváltozhatnak az anyajegyek vagy kisebb-nagyobb szemölcsök jöhetnek elô és várjuk meg a terhesség végét és utána majd megnézi újra. Úgyhogy szerintem te se aggodj, nem lehet nagy a baj, de azért nézesd meg (szerintem).
Kis Buksi! A történeted felháborít. Már félek elôre, hogy milyen lesz a MÁV-ban majd, de remélem ha már ott lesz velem a babám, akkor kevésbé fogok odafigyelni ezekre a dolgokra (vagy jobban???).
Mi nagyon jól vagyunk csak nehezen bírjuk a meleget. Tegnap elkísértem a páromat egy hajóra, de kb. 10 perc múlva rosszul is lettem, mert a tu˝zô napon majdnem megbolondultam és a drága kicsi fiam is belülrôl feszengett, úgyhogy gyorsan árnyékba menekültem. Akkor megnyugodott ô is és én is.
Nem tudom nálatok is így van-e, de mostanában kevesebbet rugdos a bébi, inkább feszeng. Ez alatt azt értem, amikor kinyomja valamelyik testrészét és utána szép lassan vissza. Már kevés lenne a helye? Még két hét mire megyünk dokihoz, de már nagyon várom, hogy megnézze minden rendben van-e.
Mindenkinek szép napot, állítólag ma már nem lesz olyan nagy kánikula.
Buborék 30+5
Buborek

Buborék!
Bizony már kevesebb a helye.) Én is így vagyok. Mi holnap töltjük be a 30. hetet, és ugyanígy viselkedik a lányomKép Gyakran csak annyit érzek, hogy végighúzza a könyökét vagy a talpát a pocakom belső felén.Kép
Ezen a honlapon megtalálhatsz egy csomó érdekességet ami a fejlődésével kapcsolatos:

http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

Mostanra ezt írja:
30. hét: Mostantól kevesebbet mozog. Talán már lefelé fordult. Hetente kb. 200 g-ot hízik. Elnehezedik a tested. Nehezebben veszed a levegőt, belső szerveid összenyomódnak. A baba súlya nyomhatja a medencét, sokat pihenj felpolcolt lábbal!

31. hét: 39 cm és 1,4 kg. Bőre kezd kisimulni, eltűnik róla a magzatmáz egy része. Mozdulatai néha fájdalmasak lehetnek a mama számára. Ha kifogysz a levegőből, lélegezz mélyeket!

hicudzsi

Sziasztok!

Karbantartás alatt volt eddig a gép, nem lehetett írni.

Kisbuksi! Borzalmas, ami Veled történt a kórházba, azóta se tudok magamhoz térni. Nem is tudom, az ilyen orvosok, nővérek minek mennek annak, ha ennyire nincs empátia érzékük. Mindenkinek lehet rossz napja, de így senki nem viselkedhet.
És még meg is betegedtél után. Reméljük, nem ott kaptad el. Algopyrint tényleg bevehetsz. Nekem is muszáj volt, annyira fájt korábban a fogam. Meglátod, nem lesz semmi baj.
Jobbulást kívánok!

Ann! Talán Neked ígértem a méreteimet.
173 cm, 65 kg vagyok most, és 92 cm a hasam térfogata a 24. héten. Szóval szerintem Neked teljesen normális.
Egyébként hihetetlen, hogy ennyit híztam. Mi lesz még a végéig? 56-57 kg-val kezdtem, ami elég kevés volt a magasságomhoz képest, most meg 65 vagyok. És nem tudom, hova ment, mert a kezem, lábam még mindig vékony, csak a hasam és a mellem nőtt.

Andi! Ne aggódj, nem tudnak ezek az UH-k pontos méretet mondani. Mindig ijesztgetik a kismamákat. Biztos nem lesz semmi baj.

Én lányok már csak ezen a héten vagyok. Nagyon jó, csak hiányozni fogtok. Azért még megpróbálok otthonra netet intézni, de nem tudom, hogy laptopra jó-e, mert nekünk csak az van.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Kisbuksi, én nem erre ébredtem, hanem ezzel aludtam el :oPPPP Kép

Buborék, Hicu
én is pont így vagyok vele, vagyis voltam egészen a múlt hét szerdáig. Nem rugdosott, hanem feszengett, költözködött (néha tényleg fájt, ha megindult, vagy azt hitte, hogy korlátlanul nyújtható vagyok). Aztán 30+0 korában egészen letette a fejét (addig bal-lent volt), és azóta ott van kb.. Azóta kevesebbet feszeng, néha rugdos, matat, motoszkál, de ezek már nem olyan nagy mérvű mozgások. Remélem jól érzi magát és megtalálta a helyét. Már várom, hogy a jövő 7en megnézze a doktornéni Kép

Nelli, intézz netet (mind1, h laptop v nem)!!! Kép

Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Nelli! Nekem ígérted a méreteket! Akkor nem aggódom a 95 cm-es hasam miatt, bár én állva mértem, és lehet, hogy fekve kellett volna. Én 52kilóval kezdtem és már túl vagyok a 61-en. Bízom benne, hogy lemegy majd hamar.

Zsizsa, Ann! Csatlakozom hozzátok én is a 10. évet ünneplem szeptemberben a párommal, házasodni meg csak idén júniusban házasodtunk.

Andi! A 20. heti UH-n,ami nekem nem egészen volt még 20. heti, az én babám feje is ilyen kicsi volt, 47mm. Én is aggódtam egy kicsit, de most úgy gondolom kiszámíthatatlan vagyis nem egyenletes a növekedés. Mert az elején óriásbabának tartották és mindenki elhűlve nézte a méreteit a 12. hétig, hogy milyen nagy. Aztán ezek szerint a 12. és a 19. hét között lelassult a növekedés.

Manga
Manga

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?