A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

granda: köszike :-)

ahogy elnézem Emma a legkissebb. mi még most keztük a 62-es rucikat ( 60cm Emma és 5320g ) szóval még elfért a kagylóban szeremcsére.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: üdv újra itthon! Nagyon szépek a képek!!! Tündéri kiscsaj Emma!!! :D
De hol is voltatok???

Kép
Kép
timi26

Ausztriában, Bad hofgastein-ban, Hókorizni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk csak irigykedni tudok!!!!!Jövő ilyenkor már Emmácska is siel:-)

Heni
KépKép
heni81

Kaqk, gratulálok, nagyon bátrak, ügyesek és szépek vagytok! Emma igazi mintababa! ;-)

Dotildi: tudod, azt sem veszik észre apósék, milyen megalázó valahol, amit csinálnak. Mert ha arra célozgatnak nekem, hogy a gyerek szomjazik, azt is állítják, hogy én nem vagyok annyira normális anya, hogy ezt észrevegyem, bezzeg ők... (az is remek, hogy apósom "jobban ért" ezekhez a dolgokhoz, mint én, aki megszültem és szoptatom Ádámot és elolvastam a szakirodalmat róla...) Agyamra megy, hogy mindig felajánlják, hogy náluk van babavíz, meg Hipp almalé, sőt ajándékba is adnak, nem mintha odaadnám Ádámnak...

Kép
Kép
irina

Mit csináljon az ember lánya a tél közepén???? Na???? Tereget a teraszon! :shock:

Sense! Jedi Boti! Csúcs! :lol: Teljesen egyet értek. tgyás-ként elég jó kis pénzikét kaptam, amit ugye maximalizálnak a gyed-del, és utána pofán csapnak a gyes-sel.... A hihetetlenül megemelt családi pótlékról nem is beszélve... :?
Persze ne panaszkodjunk, "örüljünk", hogy ennyi van, de az biztos, hogy ezzel nem csinálnak kedvet a gyermekvállaláshoz. (És itt csak az anyagiakra gondolok).

Irina! Tényleg, mintha olvastam volna, hogy a mikrogyöngyös párnát később érdemes utántölteni, mert összemegy.

Ha Anyóséknál vagyunk, ott állandóan (és nekem is a "szajkózás" a bajom, nem az egyszeri "megemlítés"), azt hallottam, hogy nem szomjas? Adjunk neki vizet! Egyszer össze is szólalkoztunk Apóssal, mert én "viccesen" visszaszóltam (az Ő stílusában), hogy nem szomjas, megvárjuk, hogy kiszáradjon!
Erre az volt a halál komoly válasza: Remélem a Babó nem az anyjára fog hasonlítani! :shock: Na ebbe bele sem megyek, mert csak felhúzom magam.
Ha valaki egyszer, max. kétszer kérdez, vagy megemlít valamit, oké. De hogy állandóan? És még úgy is, hogy mindig ugyan azok a válaszok...
Nálunk emiatt Apa a villámhárító, mert tudja, hogy én ezt nem bírom. (Mármint Apósék felé villámhárító).

Juj, mennem kell, sírókázás van.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Joggingban sétáltunk ma olyan meleg volt 8) , Nolka is nagyon élvezte, utálja az overált :x

Regi! Nem váltottam, oda megyek ahova hívnak :lol: , volt, hogy 3 helyen is oktattam különböző napokon

Maggie!Nagyon gratu kis Albertnak a harmadévhez :lol: :lol: :lol: :lol: !

Horcsog! Gratulálok a sulihoz, nagyon ügyes vagy, és ezt szeretnéd majd otthon csinálni (mármint dolgozni)? Jó ötlet, legalább a gyerekekkel tudsz lenni.

Irina! A szopipárna.hu-n lehet rendelni mikogyöngyöt utántöltéshez.

Viranka! köszi, este kipróbáljuk a fogkefével

Granda! Gratula a kis fogacskához!

Én rögtön pépesen adtam az almát Noelnek :shock:
A legújabb nálunk meg az, hogy ha banánnal adom a kaját, még a vasszöget is megenné :lol: , most így tudom a Sinlacot is adni, natúr nem ízlik neki :( , de mire erre rájöttem, hogy az almát is magában miért nem ette meg szombaton, mert a banán megismerése előtt megette :roll: . Tegnap próbáltam először a sütőtökkel, kiköpködte... na kevertem hozzá egy kis banánt :wink: , behamizta :lol: , szóval most minden banánnal megy nálunk. Szerintetek ez nagyon gáz :roll: ?

Bongyi! Én is ilyen almareszelőt használok :lol: , de mindenhez, a banánt, a sütőtököt is ezen reszelem le, illetve pépesítem, ilyen kis adagokért felesleges a turmixot beindítani.

Sense! Nagyon édes a jedi-Boti :lol:

Kaqk! A sinlac 4 hós kortól adható, akár vízzel higítva pépnek, vagy gyümölccsel keverve, a lényege az amit Timi is írt, hogy a gyümölcs után hamar megéheznek, így egy kicsit táplálóbb. Én egyenlőre mindig megkínálom tápszerrel is utána Noelt, általában még 50-70ml-t be is cumizik :lol:
Le a kalappal én nem mertem volna ilyen nagy útra vállakozni, nagyon jók lettek a képek, szépek vagytok, és csuda édes Emmácska is, látszik Ő is élvezte az új helyzetet. Milyen jó, hogy ilyen összetartó a családod. Hát igen a debreceniek ilyenek, a Nagymamám is onnan származik, van is sok rokonom Debrecenben.

Na puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anita: Köszike, azért volt para előtte hogy hogy fogja Emma viselni. de minta baba, minden jó neki, és mosolyog folyton.

Olyan tündéri ez az aláíráshoz csatolt kép Noelről!!!!

Debrecen? hát lehet... mindenesetre tök jó fejek a nagyik. Egy rossz szavam sem lehet, sőt!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kész a szórólapom :lol: 8) :
http://www.tiger.hu/robi/anitja.jpg
juhéjjjj :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heni: Jaja, jövőre ő is kap sítalapat ha már ügyesen fog járni! Ilyenkor hamar megtanulnak, mert nincs félelemérzetük. Persze nagyon óvatosan fogjuk, meg persze ha tetszik neki, mi imádjuk a téli sportokat, aktívan szeretünk pihenni, ezért a tengerparti sütkérezés nem megy 1-2 hétig csak 1-2 napig. Mi minden évben elutazunk a nagyikkal. Legalább ilyenkor velünk vannak 1 hétig, meg mostmár az unokával. :-) Inkább kihagyjuk a nyaralást, helyette telelünk. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese: a szajkózás szerintem pont azt mutatja (nálunk is), hogy addig "van mondva" a dolog, amíg mi fel nem fogjuk, mert ezek szerint nem fogjuk fel... :lol: Nálunk apósom a fajsúlyos (nem anyósom, bár időnként neki is vannak dolgai...), passzív agresszív és fű alatt bonyolító típus (a szajkózás amúgy is egyfajta passzív agresszió szerintem). Mert végül is ő tudja jobban. De már van egy csomó kész válaszom, csak én hülye egyrészt mindig jóindulatúan reagálok, meg elég sokáig húzható vagyok, viszont ha igazán felhúznak, nagyot robbanok. Talán ideje lenne már robbannom egyet apósom előtt, hogy lássa, mi van. ;-)
Szóval hogy van ez, hogy ez az Ádám gyerek mindig akkor szomjas, sőt van kiszáradva, amikor apósomék látják?!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Kaqk, nagyon édes Emma, és kicsit irigykedek, hogy ilyen szép helyeken jártatok! Tök jó, hogy Emma ilyen jól viselte az utazást, ügyesek vagytok! :D

Irina, ismerem ezt az érzést.... Nálunk bizonyos személy szerint minden sírásnak, nyüginek "a pocak" az oka, és én érezzem magam butának, hogy ilyen "egyértelmű" dologra nem jövök rá...

B@sszus, szabin van a dokinénink 2 hétig!! Így hiába hívogatom a rendelőt, nem csoda, hogy nem vették fel a telefont. Kénytelen leszek Dorkát a másik dokinőhöz vinni a kiütéseivel, akit finoman szólva nem kedvelek és nem is bízom benne 100%-osan.
(Miután többek között kijelentette, hogy az Infacol nem jó a szélgörcsökre, vegyünk inkább Espumisant. Miután szótfogadtunk, és megvettük, láttuk, hogy grammra pontosan ugyanannyi és ugyanaz a két szer fő hatóanyaga :twisted: Ezután váltottunk a jelenlegi dokinkra)

Kép
dotildi

Kagk! Látszik, hogy nagyon jól éreztétek magatokat! Én nem biztos, hogy be mertem volna vállalni, bár így, hogy a nagyszülők ilyen sokat segítettek...
Emmácska nagyon tündéri! Jó, hogy ilyen jól érezte magát ő is!!! :D

Anitja! Áhán! Értem! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Szajkózás: én ezért nem megyek már Anyóshoz. Zsolti úgy döntött, hogy inkább egyedül viszi Szelit, mert különben "vér fog folyni"... :twisted: :lol:
A múltkor Anyós testvére megfogta a kezemet (!), hogy ne tologassam ide-oda a babakocsit. Aztán közöltem vele, hogy nem akarom, hogy Szeli felébredjen, és tologattam tovább... :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

...illetve nem megfogta, hanem LEfogta!

Kép

Kép
regcsiken14

Hát, Regi, amikor azt hiszem majd, hogy rosszabb már nem lehet a helyzet a rokonokkal, ez a kézlefogás fog az eszembe jutni... jó ég! :evil:

Utolsó puffogás mára: ó, az volt a leggyönyörűbb, hogy bár Ádám valahogy mégsem száradt ki, amíg apósoméknál voltunk, ő kétszer simán rányitotta a teraszajtót, meg egyébként is elég hideg volt (legalább rákérdezhettek volna, hogy a gyerek milyen hőmérséklethez van szokva, pedig még így is vastag pulcsiban vittem el), meg jöttek ismerőseik, akikkel kapcsolatban meg sem kérdezték, hogy minket nem zavarnak-e (ez annak a bizonyos fű alatti akciózásának egyik jellemző példája), aztán meg ugye a korábban már említett Ádi-ajnározás (éles hangon való beszéd a gyerekhez stb.). Szóval EZEK mind semmik, csak a kiszáradás, az kemény dolog! Szerintem legközelebb ilyenkor (bár mostanában nem megyek arrafelé) előkapom a cicit, és megitatom Ádit, talán akkor egyszer s mindenkorra vége lesz! :wink: Legalábbis a szomjanhalásos teóriáknak... :lol:

Kép
Kép
irina

Regi:ezek az okos öregek. :-( Olyan bosszantóak!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Fleur! Én azt javaslom, olvass bele a júliusi topikba, ott találod cs.adri néven azt a kismamát, aki lehet, hogy elveteti a gyermekét. Én erről nem akarok itt írni, még bárhogy eldőlhet a dolog, de sajnos egyelőre a kismama is az elvetetés mellett van.

Ültetés: Persze, ha Zsófi az ölünkben van, akkor ülésbe hasizmozza magát, nem tudunk mit csinálni. Rövid ideig hagyjuk, hogy örüljön, majd leteszem vízszintesbe, vagy a pihiszékébe.

Sense! Ha a bölcsőtartáson azt érted, hogy vízszintesen a karunkban van a baba, akkor én szinte alig tudtam így tartani. Talán csak az első hónapban. Mindig reklamált, hogy vállon akar lenni. Most meg azért reklamál, mert ülni akar, és gyúrja is magát. Szóval én nem tudom úgy tartani.

Regi! Az ilyenektől felmegy az agyvizem! Lefogja a kezedet... Még jó, hogy "csak" az anyja vagy! Biztos fogalmad sincs, mi a jó neki... :evil:

Nálunk is Após az (Irina!), aki mindig mindenkinél mindent jobban tud! Kis szerencse, hogy ezt általában vicces formában adja elő. De én akkor sem bírom. Apa szerencsére folyamatosan mondja nekem, hogy: tudod, hogy még nem nőtt fel! Ne is foglalkozz vele, mit mond.

Egyébként Anyós mondta szombaton - miután én ahhoz, hogy éppen mit csinálok a babával, magyarázatot fűztem -, hogy ha neki anno ennyi mindent mondtak volna, ennyit tudott volna a babagondozásról, mint most mi, akkor sokkal könnyebb lett volna neki, mert Ő a saját - és a babák - "bőrén" szerezte a tapasztalatokat.

Szóval most az Anyósok és Apósok védelmére kelek, mert ugye ők jönnek a kiflicsücsökkel, a csirkecombbal, a vízzel, mi meg a gluténnal, az allergiával, a gyomornedvekkel, bélbolyhokkal, az anyatej szomjoltó mivoltával, ha a zöld kaki ilyen és ilyen.....
Mi tájékozottabbak vagyunk, tudjuk az okokat és a miérteket.
Ők még csak azt látták, hogy jön a foga, adjunk neki száraz kiflicsücsköt, mert azt jó lesz rágcsálni. :D
Állítom, hogy Anyósom többet tanul most tőlem, mint én Tőle! :wink:

Úgyhogy higi mindenki Anyósékkal szemben! :wink: Bár ha szajkóznak, akkor tessék akár robbanni! A gyerek érdeke! Ők meg ugyan úgy a nagyszülei maradnak, és az anyukával úgysem tartanank öri harit! :D
Maximum azt érjük el, hogy nem szajkóznak! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csak nagyon gyorsan, mert még ki kell terítenem a ruhákat. Irina, kérlek, ne mérgelődj. Inkább elmesélek egy viccet, amit egy pszichológus ismerősöm adott elő egyszer. Egy pszichológus minden nap reggel a liftben együtt utazik néhány emberrel, köztük egy másik pszichológussal is. Minden reggel, amint belép a liftbe, a már bent lévő leköpi. A többi ember döbbenten figyeli az eseményeket, majd egy napon az egyik megkérdezi: - Miért hagyja, hogy a kollégája minden nap ezt csinálja magával?
- Ja, ez már az ő problémája. felelte a pszichológus. Én nagyon sokszor így állok a dolgokhoz. Csak gyakorlás kérdése. Különben már én is a föld alatt lennék, minimum. Az ilyen helyzeteket ki kell bírni, ha kedves, mosolygós maradsz és nem látszik meg rajtad, hogy bántanak, no az a legnagyobb büntetés. Olyan kedves ember vagy, ne hagyd magad kihozni a sodrodból! :)

Majd még jövök, csak szeretném kaqk-ot üdvözölni, mivel mi még nem találkoztunk. Miután elmentél a telelésre, csatlakoztam a többiekhez, pontosabban így hozzád is. Biztosan látod, én is Debrecenből vagyok. Légy üdvözölve itthon!

Most tényleg mennem kell!

Maggie
dmaggie

Dmaggitól:
[quote]n írta:em látszik meg rajtad, hogy bántanak, no az a legnagyobb büntetés

NAGGGGYON IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Persze nem kell mindent elviselni, pláne, ha a babáról van szó, de a fenti idézet tényleg igaz!

Kép
Kép
Kép
gremese

maggie: szia, debrecenből, király, merre laktok?

KépKép
kaqk
Debrecen

Helló mindenkinek!

Kaqk!Nagyon szép helyen voltatok,gyönyörüek a képek.Bár én nagyon utálom a havat de egy ilyen szép helyen én is el tudtam volna viselni :D Emmácska tündéri főleg a mosdókagylós képen!(az én Bertusom beleragadt volna :lol: )
És jól láttam itatta magát?? :shock: Nagyon ügyes!!

Irina! Ne mérgelődj az apósod miatt,nekem az anyósom ilyen kaliberü(én is mindig padlót fogok ha beszól valamit)Neki az volt a mániája,hogy adjunk a gyereknek buzadarás tejet :shock: :shock:
Na mikor ezt mondta majdnem sírtam!!

Bongyi!Nagyon tetszik a képes illusztrációd!Ja! Kedves párom meglátta a töltött kenyeredet és a lelkemre kötötte,hogy nagyon szépen kérjelek meg téged,hogy küld el a receptet!
Nos nagyon szépen meg szeretnélek téged kérni,hogy legyél olyan kedves és valami uton,módon juttasd el nekem ennek a csodának a recepjét!!Előre is köszönöm(hát még a párom) :lol:

Silka!De jó neked,hogy Veszprémbe laktál,annyira szeretem azt a várost!!Ha egyszer majd nyerek a lottón... :lol:

Vrianka!Köszönjük az avatar dicséretet és az iwiw címet!

Az elöbb (két és fél órája) elmentünk sétálni az én kicsi lányom annyira beájult még mindig alszik a babakocsiba,ilyen se volt még :D

KépKép
juba

Sziasztok!

Hurrá, apa itthon lesz velünk szerdától jövő keddig (1 hétig) :D :D NAGYON BOLDOG

Granda: Granda, nagyon szívesen találkozom Veletek, komolyan megszervezhetjük a minitalit!

Szerdán reggel megnézi apa a babamasszázs, csütörtökön a babás jóga órát azt mondta. Úgy örülök!

Ma nagyon sokan (7-en) voltunk Brendonban a babás jógán, általában 4-5 volt eddig a maximum, sőt amikor elkezdtem járni, első két alkalommal 2-en voltunk. Levi már végig jól érzi magát, a végére fárad el annyira, hogy gyorsan fel kell öltöztetnem, mert nagyon álmos és balhézik. Vannak akik óra közben szoptatnak, van aki tisztába tesz.. Mi nem csinálunk ilyesmit.[/b]

KépKép
becka

Babás jóga.... irigykedem!!! Itt nincs, vagy még nem találtam meg, a brendonban biztos nincs. Ezért jó Pesten lakni, ott minden van! :-(
sebaj, spinning-re fogok menni, nekem az nagyon bejön. Imádok biciklizni, már alig várom hogy mehessek. Majd ha már ülni tud a kis székben felcsatolomés megyünk tekerni... na ez nem most lesz..addig spinning. majd lassan, igazából amíg szoptatni tudok egy picit is addig nem kezdem el.

jaj mostmár nagyon szeretnék venni egy olyan legmagic-et amit a tv-ben reklámoznak. Pont a belső comb, amit nem tudok megdolgozni és utálom!!! Na apával beszélek, hátha megkaphatom. :-)

Lassan kel a kisasszony és fürcsi, kajcsi, szunya.

Mostanában reggel 4-5 körül újra felkel Emma, valószínűemelnem kell az adagját.

na mára ennyi, jó éjt mindenkinek!
pusz

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina!
Az Após sztorid szerintem olyan (nem is találok megfelelő jelzőt), hogy inkább nevethetnékem támad. Nem akarok megsérteni senkit, ezért próbálok egy kevéssé bántó szót alkalmazni : bugyuta. Szerintem intézd el őt egy egyszerű, nyugodt NEM SZOMJAS ÁDI -val. Ő meg modja, amit akar. Úgysem fogja abbahagyni. Te tudod, hogy neked van igazad.
Egyébként az első időben én Apósom is jött a "teáztatni kell botondot" szövegével. Elmagyaráztam, neki amit tudni kell a szoptatásról. Kb 5-ször. Azóta felfogta, és most minden alkalommal amikor jön (hetente kétszer) elviccelődik hogy teáztani kell. :D (szerinte vicces, szerintem csak zavarban van, hogy a menye tanított neki vmit :wink: )

Emese!
Igen-igen. Erre gondolok. Botond is az első pillanattól fogva vállon akart lenni.
Ma kipróbáltam, hogy hassal rakom a fürdőkádba. ÉS BEJÖTT. :D :D Semmi baja nem volt, még élvezte is a vizet. Azért elég viccesen nézett ki. Még nem láttam így fürdetni senkit. :shock: 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jajj, de jók a Photofun-os képek! Köszi Timi, szerintem mindenkinek sok nevetést okoztál vele!

Tök jó, hogy voltatok mini-talin! Nagyon jók a képek! Viktorka ejjejjj! Egyszerre két ilyen tuti nővel!!!! :lol:

Kaqk! Szuperek a képek!

Ágiknak sok boldog névnapot kívánok!

Gremese! Hogy tudtok ilyen jópofa képeket csinálni???

Ma megkíséreltem másodjára is csokis muffint sütni, hát inkább nem mutatom meg senkinek! Az íze isteni, de a kinéztete... hát, nem tudom leírni milyen! Undorító!!!!!

Valaki tudna küldni egy idióta-biztos receptet???

Ma itt voltak Marcika barátai, akikkel együtt született: Dávid és Balázs. Marci akkora hisztit levágott amikor nem rá néztem és nem hozzá beszéltem! Hihetetlen kissrác! Eddig mindig aludt amikor kisgyerek volt nálunk, vagy nem vett róla tudomást. De ahogy fejlődik a kis értelme egyre jobban tudatosodik benne, hogy ő az anyukám és nem velem törődik, akkor féltékeny vagyok.
Úgy látom többet kell vinni gyerekek közé. De eddig nem láttam ilyen reakciókat nála! Minden nap mutat valami újat!

Regi: Nagyon jó a fürdős kép, megnéztem!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó! Zsófinak ezer arca van. Rengeteg féle pofikát tud vágni! Olyannyira, hogy egyszer csináltam róla egy soroztatot: 2 perc alatt 17 :!: különböző arckifejezés.
Anyósék is mindig csodálkoznak. De hát a fotóapparát mindig izzítva van! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófikám ma elég nyügi volt délután. Lehet, hogy annyira nem is iron-girl! Össze-vissza dudorodik szegénynek az ínye. Folyamatosan nyomulnak azok a fogacskák. Az első fogacskával nem volt gond, de most..... Asszem talán ez volt a baj.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó! Ronda és finom! És az utóbbi a lényeg! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó
Hát nem csokis, de bombabiztos túrós muffin
Túrós muffin
Hozzávalók:
• szárazanyagok:
• 30 dkg liszt
• 20 dkg cukor
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• nedves anyagok:
• 4 tojás
• 1,25 dl tej
• 1 csomag mazsola rumba áztatva + a rum
• 25 dkg túró
• 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés: A száraz és a nedves anyagokat külön összekeverem. A túró miatt a nedves anyagokat egy kicsit robotgéppem is összekeverem. Majd az egész anyagot jól kikeverem. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben megsütöm. 16 db muffin lesz belőle.

Kép
granda

DMaggie, Gremese, Juba, Sense: bölcsek és jóindulatúak vagytok, nekem ezt még gyakorolnom kell... (Ez amúgy hosszú sztori apósommal, nem tudja, hol a határ, mert vagy senki nem mutatja meg neki, vagy már belefáradtak körötte a határjelölésbe.)

Jó éjt, Lányok, nyügi van itt is kicsit, nem tudom, fogacska-e, ha az, akkor hetek óta...?

Kép
Kép
irina

Regi
Amire emléxem:
Hát volt olyan, h megbeszéled vele, h ajándékba odaadjátok a cumit a cumitündérnek és cserébe a cumitündér is ad neki valamit, amit szeretne.
Persze írtok a cumitündérnek levelet (te írod, ő diktál) és másnap a cumit elalváskor leteszitek az ajtó elé.
Ugye ha valamikor is mégis kérné vissza akkor emlékeztetni kell rá, h az ajándékot is vissza kell akkor küldeni a cumitündérnek.

Mindig csak 1 cumi van otthon, csak az amit éppen használ, akkor ha már olyan korban van, h úgy gondolod ideje lenne leszokni, amikor az éppen használatban
levő kezd tönkre menni megbeszélitek, h nincsen másik.

Vagy megegyeztek, h nem cumival alszik el, hanem a cumi helyett egy állatkával vagy párnával, ami kedves neki.

Granda
Hát a császár miatt várni az igaz...igen hát a merészség kérdés, h 35 felett mennyit mersz vállalni. De azért gondolom tesó még lesz? A munka...na az meg nálam is nagy dilema. Nekem is
12 órázós nagyon fontos munkaköröm volt. Azt még 1 gyerek mellett sem tudom hogyan tudnám csinálni. Ha negyedév van, vagy fontos ajánlat akkor nem számít se
ember se isten....:(

Sense
Már miért ne lenne lehetséges.

Mi is voltunk ma sétálni. Férjemet a meló helye megint majdnem egész hétvégén dolgoztatta. Pénteken hajnal 2-ig és még szombaton is estig. Szval megkapta a hétfőt.
Még így is többet dolgozott..na de legyen. Szval együtt eltudtunk menni sétálni a Városligetbe. Nagyon jó volt. Gyönyörű idő volt. Csak és ilyen sosem volt még Lilla majdnem végignyüszizte az egész sétát..
Végül ki kellett venni a babakocsiból. Igazából azt hiszem unatkozott :shock:

Irina
Lehet, h így van, h bűn visszamenni, de az sem jó, ha te nem érzed jól magad és a gyerek sem, mert unatkozik. Az értelmiségi munkát végzett ember lányának meg
ugye kell a szellemi táplálék is. Aztán meg 25 e ből éljen meg aki tud. ÁÁÁ nem is merem kiszámolni sem, h a normál fizetésem ennek hányszorosa....
Még a 80e is húzós lesz.
Szval megint egyet értek veled :)
Jajj ez a még mindig szopizik nálunk is téma :) az anyós pl kérdezi tőlem, h éjszaka még szopizik? Mondom igen 1x. Erre ő: te tudod. Mit tudok én????
Nevetséges. Ez a gyerek igénye. Nem érzem, h nagyon le tudnám szoktatni róla egyenlőre. Gondolom, ha 2 hónap múlva elkezdünk szilárd kajákat is enni, akkor változik a dolog.
Én is nagyot robbanó tartogatós típus vagyok, majd mindjárt írok a "szuper" hétvégénkről.

Kaqk
Hát nagyon jó lehetett, örülök, h ilyen jól sikerült a telelés :)
Nagyon jóóók a képek.
Ja amúgy légyszi a hókoriról is mellékelj képet.. vagy az olyan mint a síelés?? nem úgy hangzik..:)

KépKép
KépKép
fleur

Olyan érdekes, hogy pl. anyósom nem tud játszani Zsófival. Anno ők sokat varrtak, a két gyerekükkel meg nem játszottak, mert nem volt rá idő. Szokni kellett a varrógépek hangját (ugye Apa mellett ágyút is lehet sütögetni). Betették őket a kiságyba egy halom mesekönyv közé, és ment a TV is. (Apa eléggé TV függő. A konyhában még akkor is bekapcsolja, ha velem beszélget, de nem nézi).
A következő ajtónyitáskor meg aludtak a könyveken...

Mikor Anyósoméknál vagyunk, általában én vezényelek, hogy most így meg úgy kell fogni. De látszik rajtuk, hogy maguktól nem tudnak vele játszani, csak fogják és putyulgásznak neki. Após még inkább meg tudja nevettetni, mert hadonászik a kezével.

Bár egyszer majdnem szívrohamot kaptam, mert hason volt Zsófi, és a jobb karját (csak a karját) megfogva húzta BALRA! Én csak arra lettem figyelmes, hogy üvölt a gyerek. Mikor odanéztem, oldalt volt éppen, majd a hátán landolt. Azt hittem vállból kitöri a karját... :evil: Após mondjuk eleinte meg sem tudta fogni Zsófit. Már mint azt sem tudta, hogy kell. Bezzeg ha Anyósom fogja (aki tudja), már rögtön beleszól, hogyan kell.... Ő ilyen... Mindennkinél mindent jobban tud...

Fú.... Ez hogy jött? De jól kipanaszkodtam magam.... :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur! Ez a cumitündér dolog nagyon jó! Mi csak akkor használjuk a cumit, ha az ölemben alszik el. Csak arra az időre. Ha elaludt, utána kiköpi. De azért nem árt tudni ezeket a leszoktatós meséket.

Kislányom! A barátodat állítsd az ajtó elé! Holnap kapsz cserébe valamit! (Apától egy aranykalitkát!) :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kicsi Albert éppen felébredt, így nem tudom mennyi időm van.

Irina drága, ha tudnád mennyi csatát vívtam már, sokszor még a férjeméit is. Gondolod volt hatása? Ezek után, illetve miután hallottam ezt a pszichológustól "világosodtam" meg én is. Azóta igyekszem a mások terheit nem magamra venni. Van nekem így is elég. Nekem a férjem nagymamájával kell állandóan hadakoznom. Nagyon nehéz eset, ráadásul rendkívül rosszindulatú is, főleg velem szemben. Gonosz boszorka vagyok, aki elvette tőle az unokáját. A gyerekeinket meg nem jól nevelem, meg is akarta mondani mit, hogyan csináljak. De ugye nekem is van véleményem. No, ez volt a legnagyobb baj. Hogy jövök én ahhoz, hogy önálló gondolataim legyenek?! :o

Sok idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, a hiba nem az én készülékemben van. Ezen én nem tudok segíteni. Meg kellett tanulnom elfogadni így. Ha valami felvetődik, vagy elmegyek, mondván nem kell ezt nekem meghallgatnom, vagy próbálom elmagyarázni, hogy én miért is gondolom másként. Az utóbbi a járható út mostanság. De azt is nagyon megfontoltan kell.

Egyébként úgy gondolom, a nagyszülők általában jóindulatúlag próbálkoznak. A saját, régi tapasztalataikra hagyatkoznak, az jut eszükbe, ők hogyan csinálták anno. Egy dolgot felejtenek el, hogy azóta már eltelt néhány év. Egy biztos, nagyon szeretik az unokáikat, dédunokáikat, biztosan tudom nem akarnak rosszat a gyereknek.
Csak még egy adalék tőlem. A dédimami általában megpróbál eláztatni a gyerekeim előtt. A srácok viszont mindig mellém állnak. :D No, én soha nem tennék ilyet. A gyerekek előtt én mindig megvédem a dédit, mindig elmondom, hogy nagyon szereti őket, csak éppen másként gondolkodik, másként lát, él meg dolgokat. Ez egy olyan generációs probléma, ami mindig is meglesz. Ráadásul lehet, hogy régen ők sem hallgattak a nagyszülőkre, ők sem szerették, ha beleszóltak a dolgaikba. Csak ezt már elfelejtették. Hallottam már ilyen történetet, csak nem mondtam, hogy na ugye! Gondoljatok bele, pl. nálunk a dédimami esetében, ő még akkor élt, amikor bizony a szülők, nagyszülők irányították az egész család életét.

Egyébként azzal is nagyon egyetértek, hogy az anyatigris feladata, hogy megvédje a gyerekét. Egy anya érti mindig legjobban, hogy mi történik éppen, hogy mit szeretne a kicsi.

Egyben bízom, hogy majd, ha én ilyen helyzetbe kerülök, mármint, hogy lesz unokánk, nem fogom elkövetni ezeket a hibákat.

Granda, a muffinod receptjét én is ellopom, ha nem baj.

Jaj, erről jut eszembe, Fleur, lehet, hogy nem jól írtam, sajnos nálunk van csoki, meg tv is, csak azt akartam mondani, hogy ha más nem ismerteti meg a gyerekét ezzel, ha úgy gondolja, nem ad a gyereknek csokit pl. akkor én annak a gyereknek biztosan nem fogok adni, sőt a szüleit sem fogom győzködni az ellenkezőjéről. Ezt csak azért írtam le, mert nem akarok olyan lenni, aki vízet prédikál és bort iszik.
Tiszteletben kell tartani minden szülő nevelési elveit, és kész.

Még gyorsan, aztán megyek zuhancsolni. Kaqk, a Dobozi utcán lakunk, alig 3 éve költöztünk ide. Előtte a Hadházin voltunk. Ti?
dmaggie

Fleur! Most, hogy Dmaggie írta.... A nevelési elvek. Hiába vagyunk egy család Hugomékkal, az Ő gyerekei az Ő gyerekei, és az Ő dolga a nevelésük. Holott nekem lenne egy pár észrevételezésem.
Pl. ebédelünk, és a gyerekek fel-le ugrálnak az asztaltól, esznek egy falatot, majd beszaladnak a szobába, megint esznek valamit, már állva, utána megint valamit csinálnak.... Nekem ettől égnek áll a hajam! Ha eszünk, akkor leülünk, és eszünk! Majd utána játszunk! De nem szólok bele, mert nem az én dolgom, nem az én nevelésem.

Viszont Apával mi is úgy fogjuk csinálni, hogy ellentmondani (vagy esetleg vitatkozni) nem a gyerek/ek előtt fogunk.
Ha valamiben nem értünk egyet, majd megbeszéljük kettesben. ebben tulajdonképpen nem is kellene megállapodni, nekem ez olyan természetes. És neki is! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt észrevettétek, hogy fajlagosan minket olvasnak a legtöbben? :D Szupi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Még egy utcsó, aztán tente. Utólag olvasva, van néhány hibám, kérlek "ércsétek meg"! Nem szoktam a szöveget igazából nézni, csak járnak az ujjaim, ha nem olvasom vissza, biztosan nem veszem észre őket. pl. vízet= vizet, lemarad néhány szóköz, stb.
Bocs.

Még a gyes-hez, gyerekvállaláshoz néhány gondolat. Szerintem a kétgyerekeseket kifejezetten büntetik. Gondoljatok bele, duplán kell mindent megvenni, támogatás meg nuku. Két keresővel már biztosan mindenki rózsásan meg tud élni, így nincs szüksége semmire sem. Mi meg, jólfizetettközalkalmazottpedagógusként főleg. Tavaly csak kb 35e Ft volt a tankönyvcsomag. + a többi, pl. két pár sportcipő, ami ugye ott kezdődik, hogy tizenezer. Mivel sportolnak is a fiúk, meg egyébként sem mindegy, hogy mi van a lábukon. Elég, hogy a táska húzza a gerincüket, nem kell, hogy a rossz cipővel rádolgozzunk. No, meg a szokásos dolgok. Sok apróság, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy. Tehát minden 2x.
Haha, de majd most maj dúskálunk a jóban! :? :D
Egyszerűen nem tudom, sírjak vagy nevessek?! azon, ami itt folyik.
Inkább abba is hagyom, mert megint elszalad velem a ló. :D

Emese, nálunk napok óta megy a nyűglődés, ma beszéltem az egyik barátnőmmel (a kisfia csak öt nappal idősebb, mint Albert), :D ő is azt mondja teljesen felborult minden Kristóf körül.
Mondom én, valami van a levegőben.
:roll:
maggie
dmaggie

Na és mese mese meskete estére:

Az a drága jó anyósom címmel.
Igazából már nem a dühömet akarom kiadni magamból, azon a ponton már túl vagyok. Segítséget szeretnék kérni, h ebben a helyzetben mitévő legyek. (még szerencse, h a párom mellettem áll)

Hétvégén programunk lett volna vasárnap délután. Anyóst megkértük, h ha tud vigyázzon már erre a kis időre Lillára. Azt mondta ok.
Eljött szombaton délelőtt. Minden rendben is volt egész nap.
Vasárnap reggel Lilla ugye szokásos fél 7kor szopi, de visszaaludtunk olyan fél 9ig. Menet közben többször is felébredtem arra, h anyósom becsapja az ajtót, mert kiment cigizni, aztán marha hangosan kevergeti a kávéját és aztán elkezd hangosan sírni (és egyéb mindenféle zajongás). Mondom páromnak menjen már ki nézze meg mi a baja.
Erre hallom bentről miket mond: hogy mi soha nem foglalkozunk vele, nem kérdezzük meg hogy van, itt unatkozik, egyedül van, h semmit nem tud csinálni, és hogy én nem is tudtam, h most fog jönni hétvégén (mármint ez azt jelenti, h el mertem felejteni, h már most hétvége lesz 20.-a én szemét, mert a kismamákkal nem is fordulhat elő ilyesmi, h esetleg nem tudják milyen nap van és hasonlók), meg hogy rosszul esett neki, h karácsonykor anyukámékkal skypoltunk (szerintem ez már több a soknál).

Hát csajok úgy felment bennem a pumpa, h lila köd lebegett előttem. És egyszerűen nem tudtam megnyugodni. Mindez azért, mert ez már nem az első alkalom volt, hanem már a sokadik. Állandóan szívja le az energiánkat, mert mindig teljesen negatív mindennel kapcsoltban. Mi szerinte mindig bántani akarjuk és állandóan keresi is minden lépésünkben ezt. Pedig nem.
Az egész onnan indul, h másfél éve meghalt apósom egyedül maradt és, így most mindent ránk zúdít. Addig érdekes módon semmi probléma nem volt a viselkedésünkkel, amíg nem volt egyedül.
Nem tudja elfogadni véleményem szerint, h már mi is egy család vagyunk és megvan a saját életünk és nyilván nem tudunk annyi időt szánni rá, mintha a fia még mindig vele lenne minden nap. Valahogy neki kell megoldania, h ne legyen ennyire magányos.
És azt sem várhatja el, h Peti döntsön kettőnk közt, mert én a felsége vagyok ő pedig az anyja. Nincs jobb vagy rosszabb. Na és amúgy az lett a végkifejlet, h mivel ezek a rágalmak már annyira rosszul estek, h egyszerűen nem voltam képes jópofizni vele és úgy tenni mintha mi sem történt volna (és olyan ideges voltam, h mindenem remegett). Így fogtam Lillát és elmentem sétálni. Nem akartam rázúdítani a haragomat, mert úgy éreztem azzal nem oldok meg semmit, ha visszavágok.
Hát ő pont úgy reagált mint egy gyerek és természetesen vissza akart vágni (ami mellesleg szerintem konkrét érzelmi zsarolás) és fogta magát és hazament. Persze előbb kivitette magát a buszmegállóba...
Na ehhez mit szóltok?!!!! Nem tudok erre mit reagállni. Azt szeretné elérni, h többet foglalkozzunk vele és többet legyünk vele. Erre állandóan támad minket. Nektek lenne kedvetek? Ugyanakkor az anyósom és a férjem anyukája és a lányom nagyanyja. Nem tehetem meg velük, h hagyom, h csak úgy megszakadjon a kapcsolat.
Teljesen tanácstalan vagyok és elkeseredett. Ugyanakkor érthető szerintem az is, h nem érzem azt a húú de nagy szeretet iránta.

KépKép
KépKép
fleur

Drága Fleur! Vajon honnan olyan ismerős ez a story? Szerintem a legjobbat tetted! Sajnos, szerintem nincs bombabiztos módszer. Kitartást Neked is!
Viszont, ki kell beszélni magadból, de az megtörtént! :D

A fiús, mártíranyukák a legrosszabbak! Ez van.

Pusszancs: Maggie
dmaggie

Bocs, de még egy: ez a nem törődtökvelemnemmondtokelsemmit annnnyira detto. Meg, hogy ő mennyi szeretet adott, hogy feláldozta magát, mi meg. Erre én: én nem várok semmit a gyerekeimtől, én csak adom a szeretetet. Szerinte én hülye vagyok, hogy így gondolom. :?
dmaggie

Fleur
Kemény ügy :shock: :shock: :shock:
Nagyon naiv vagyok: ezeket, amiket leírtál, nem lehetne vele megbeszélni? Kisiskolás módjára elmagyarázni, hogy felnőttetek, van családotok, Peti nagyon szereti, de sajna nem megy, h örökké együtt, stb....
Valóban nem tudta feldolgozni, hogy egyedül maradt, ezért magányában gonoszabb lett (gondolom én), és sajna az ember azt vonzza be, amitől fél. Részéről ez egy spirál: egyre többet kesereg, ami miatt egyre kevésbé látjátok szívesen, amitől ő egyre idegesebb, ami miatt egyre nő az utálat, stb., stb., stb.....
Talán ez a bátor feladat a férjedre várna, nagy tapintattal és empátiával. Nem akar szegényke anyósod rosszat, csak cefetül egyedül van és azt meg nem mindenki képes erős lélekkel-szívvel feldolgozni.
Hogy egy kicsit védjem: azt vettem észre, hogy az én 60-hoz közelítő és mindig szikla Anyukám egyre gyakrabban sírja el magát, a közelmúltban meghalt Édesanyja és testvére is, hiperérzékeny lett... Olyasmi ez, amikor egy fülig szerelmes a kedvesének egy rossz mondatától már álmatlanul forgolódik és nem tudja, h az a mondat nem neki szól... Szóval lehet, h biztosítani kellene a fiának a szeretetéről és arról, h ő még FONTOS ebben az életben (hiszen a nagyi az csak a nagyi lehet), azt hiszem, anyósod a múlandósághoz közelítő értéktelen személynek gondolja magát. Én tudom, h ebben a szituban talán neki is el kellen gondolkodnia, mitvárhat egy pár hóanpos babát nevelgető pártól, de HIDD el, érzelmileg labilisabb, mint Ti és erre nem képes! Szóval sajna - szerintem - a lelkileg erősebbnek kell egyben értelmesebbnek is lennie!!
Hát, remélem, érthető volt, amit írtam, kiváncsi vagyok, hogyan látják a többiek.

Kép
granda

Hát óriási a Zsófi kacagós viedó :lol: nekünk is van már kacagós, de azért ennyire nem kacag

KépKép
KépKép
fleur

Boti kiabál is nagyon cukii.

KépKép
KépKép
fleur

Granda, Maggie
Köszönöm szépen nagyon sok használható dolgot írtatok.
És Granda persze értem, h mit szerettél volna mondani. Mindent felolvastam a férjemnek is. :)

KépKép
KépKép
fleur

Ja Granda azt elfelejtettem írni,h a megbeszélésen már többször túl vagyunk, de ezek szerint valamit másképpen kellene. Mindig úgy tűnt, h megérti és aztán volt, h elnézést kért. Na de ez nem mehet így örökké. Már előre görcsben van a gyomrom, h most éppen aktuálisan mi lesz ha jön és nem tudok ellazulni. A spirál sajnos nagyon igaz. Na ezt a spirált szeretném én megállítani.
Amit most csinál azzal csak azt éri el, h végül nem fogunk találkozni vagy csak nagyon ritkán.

KépKép
KépKép
fleur

Hello Lányok,

jesszus micsoda napunk volt! 15 perce lett vége. Éles sikítással kezdődött hajnalban, amit hatalmas sírás követett. A kis ínye fájt már megint. Dentinox, masszír, altatás 1 óráig sikertelenül, úgyhogy 6:20-kor elkezdtük a napunkat (8-9 között ébredünk általában) Persze elcsúszott az egész nap. De mindegy is volt neki, mert úgyis csak keservesen sírdogált. Még a séta közben is sírásra ébredt, az volt a baja, h a bundazsákban nem tudta az öklét rágni. Dentinox kevés volt, úgyhogy kapott 2x panadol baby-t. Utána olyan illata volt a szájának, mintha 5 epres rágót evett volna. :lol: Istenem, már 2 hete tart ez a szenvedés és fognak se híre se hamva. Csak duzzanat van. Úgy sajnálom szegénykét, ahogy egész nap rágja a kis ujjacskáját fájdalmas arccal. Időnként belenyilallhat neki, mert hirtelen felsír. És lehet, h ez még hetekig így lesz. Megszakad érte a szívem...
Na most visszaolvasom a mai termést... :wink:

silka
silka

Silka jajj szegény Lizi, hát tényleg nagyon rossz lehetett.

Még azt akartam írni, h még külön jó volt, h fel akartam töltődni és a séta közben (vasárnap) felhívtam apukám. Erre ő is csak további rossz hírt közölt, h anyunak valami rendellenességet találtak a szívén és tovább akarják vizsgálni. Ez a múltkor derült ki amikor az altatós orvos megvizsgálta és aztán a kardiológia megnézte megint és most még további vizsgálatra küldik. Én meg nagyon aggódok érte, h minden rendben legyen.

KépKép
KépKép
fleur

Atyavilág! Ti aztán termeltetek! :lol:
Többé-kevésbé sikerült visszaolvasni

Ágica, boldog névnapot!

Bongyi, nagyon szép kis (nagy) családod van! :wink:

Ruhácskák: nagyon jól leszerveztem: nyáron megvettem az 56-62-eseket, baba születésére 68-asokat kértem, karira meg 74-eseket (amiket én válogattam ki szerencsére). Azt hiszem nyárig megvan a ruhatárunk Csak 1-2 dolog hiányzott, pl. bundazsák, mert arra nem gondoltam az augusztusi 42 fokban. 74-esekből nekünk is lábfej nélküliek vannak

Zsófinak, Albertnek boldog hófordulót!

Granda, nagy gratula a fogacskához! Szegény Linduska

Káromkodás: apukámat életemben először és utoljára akkor hallottam „b….a meg”-olni, mikor 3 hetes jogsival bakra raktam a 4 hetes vadi új autónkat. A levegőben pörgött a bal hátsó kerék :shock: Maradandó élmény volt: azóta tolatás-fóbiám van... :oops:

Kaqk, látszik, hogy nagyon jól éreztétek magatokat és szuperek a fotók is. Nekem spec a nagy ágyban alvós (ott olyan aranyosak vagytok együtt) és a mosdóban fürcsiztetős a kedvencem

Regi, ez nagyon durva!!! Idegesítette, h tologatod, vagy mi???

Fleur, jaj ez nagyon nehéz lehet Nektek. Sajnos ezzel tényleg azt éri el, h kevesebbet fogtok vele találkozni. Csak sajnos vannak olyan (önző) emberek, akik nem foglalkoznak a körülményekkel, csak saját magukkal. Biztos rossz neki, h egyedül van, de nem kéne ezt így, ilyen formában rátok zúdítania. Nem tudtok vele leülni beszélgetni?
Nálunk az egyik nagyim ilyen. Ő is azóta, mióta meghalt a nagypapám. Szegény szüleim nem győznek Lizihez utazgatni 2x120 km-t hétvégén, h végre lássák. Ráadásul nehéz egyeztetni, mert anyukám sokszor külföldön van hétvégén. És még ott az öcsém is, akivel szintén nem árt néha találkozni. Persze amint lehet, a nagyimat is látogatják, de neki ez sose elég és mindig szóvá teszi. Persze halál sértődött hangnemben. Bezzeg szegény másik nagyim, aki ugyanennyit kap belőlük egy árva szót nem szól soha. Csak szimplán örül nekik. :)

silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?