A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mamacka:

Nekem peg-perego veneziám volt és én vagyok a kivétel,mert UTÁLTAM,ebben a 20hónapos Lázárom is jól érrzi magát!

Szokta magát tologatani,de csak itt bent a lakásban, nem akarom leamortizálni a kocsit! :wink:

Nekem lényegessen könnyebb és praktikusabb is!

KépKép
KépKép
nicci

Mamacka!

Hát én is megijedtem a nevétől...Ördög... :lol: De egész barátságos ahhoz képest... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nicci,

még azt akartam kédezni, hogy meg lehet valahol (üzletben) nézni a kocsit, vagy csak a netről lehet rendelni?

KépKép
kisfruzsi

nicci
Mi volt a gondod a Veneziával?

A mostani Haberkorn az a típus amelyiknek elöl kicsi kerekei vannak?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kisfruzsi!

Pesten valahol meglehet nézzni,én látatlanba rendeltem meg,de nem bánom! :wink:

KépKép
KépKép
nicci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:29-kor.
Vendég

Ez a két kép van fenn Áronomról a Bastianon...

olyan gyönyörű... én meg nem is vagyok elfogult...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi mezsó még ténlyeg nem vizsgáltak meg az 5.hét óta kézzel.
Majd megpróbálom az sztk-ban jövő héten mondjuk lehet elzavarnak,sajna ez a szigorlat is plussz 6000-be kerül és nálam hó vége van,de nagyon. :(

Kép
kritta

kritta: hát nem megijeszteni akarlak semmiképp,de még éppen túl vagy a félidőn,szerintem nem késő gyorsan rendezni a helyzetet és elkezdeni rendszeresen dokihoz járni.Az meg hogy lehet hogy elzavarnának az sztk-ban??? :shock: hiszen kötelességük ellátni.Szóval cselekedj az ügyben feltétlen!!!

Kép

Kép
mezsó

sziasztok!
hát csak nagy nehezen tudtam mindent végig olvasni :oops: lehet, hogy nekem ez sok :lol:

nicci
és kihez kezdesz most járni Szegeden? és ki volt a régi dokid?

mamacka
Áron élőben is nagyon szép, így nem vagy elfogult.

hétvégén megvettünk Pesten minden nagyobb dolgot (kocsi, ágy, utazóágy, légzésfigyelő, pelenkázófeltét, mamacka-féle hordozó :lol: ). na, a végére már rendesen utáltam. mondjuk nem kellett volna hajnali 2-ig fent lenni, a többiek meg másnaposak voltak :lol: , ahhoz képest a párom is jól bírta.
és most néztem a kapott és vett ruhákat. hát, nem sok minden rucit kell már venni :D
toncsi

toncsi80

Szia Toncsi
Örülök, hogy ilyen hasznosan telt a hétvége!
Végül milyen kocsit vettetek?
...és az utazóágy milyen és mennyiért? Azt mi is szeretnénk ha marad valami pénzünk a baköltözés után... :(

...és köszönjük a bókot! ;)

Kép
Kép
Kép
mamacka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:29-kor.
Vendég

Sziasztok!
Ma igen nagy üzem volt a kórházban. reggel 7-re mentem, és addig 5-en szültek, utána pedig még 8-an jelentkeztek szülésre. A gyerekágy tele volt már, a terhesosztályra vitték a már megszülteket, de azt mondták valószínűleg estig az is megtelik. Telihold volt és hidegfront. Egyszóval reggel 7-kor levették a vért, holnap eredmény. A babóm viszont Uh szerint nagyon vékony. A feje rendben nőtt 1 hét alatt, az továbbra is +1 hetet mutat, de a mellkasa viszont 3 héttel van lemaradva. (BPD 76, Th 64mm). Úgyhogy a dokim csinált egy CTG-t is, hogy az áramlás rendben van-e. De a baba elkezdett csuklani, és talajtornagyakorlatot mutaott be a hasamban. 15 perc után levettek a gépről. Leküldtek enni, inni a büfébe. Utána újból felraktak a gépre fél órára. Az már jó eredményt mutatott. Úgyhogy 12-re haza is értem. Jövőhéten megint UH és CTG. Valószínűleg hetente kell mennem ezután. A vércukor eredménytől függ, hogy hízókúrára fognak-e. Eddig egyébként 8kg-ot híztam.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Kritta
engem sem vizsgál manuálisan ő sem szerete kotorászni.
Sőt most az összes uhu is hasi volt! :) Rákszűrést ilyenkor alapból nem csinál... egyrészt rosz eredményt ad, másrészt felesleges abajgatni a dolgokat és vérzéssel is járhat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka
Graco Vivo-t vettünk. sötétkék. puhamózeses. és tetszik nagyon :D
utazóágyat meg asszem 9000ft-ért a legolcsóbbat, a babaoutletben. nincs hozzá semmi, de a két nagyszülő egy városban (és nem itt) lakik, és ha otthon vagyunk jó lesz. addigra már akárhol átpelenkázom(ezért nem kell pelenkázó feltét sem), a baladachin meg amúgy sem az én világom :lol: rikítózöld és fekete a színe
képek most tuti nincsenek, mert a párom Bécsbe utazik este :cry: én meg írtó béna vagyok, mert vele minden számgépest megcsináltatok, mivel programozó :D
toncsi

toncsi80

kerekes: hát igen,ez a telihold+hidegfont párosítás... :lol: Mikre nem képes...mondjuk én mindig csodálkozva néztem,hogy emiatt miért indulnak be a szülések??Hogy tud hatni egy hidegfront a babákra??? :shock: :shock:
Remélem nem lesz semmi gond a CTG-k során!!

Kép

Kép
mezsó

Toncsi
És újszülöttnek is jó a hordozható ágy? Emelhető az alja?
Tényleg nagyon jó áron van.

Kép
Kép
Kép
mamacka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:30-kor.
Vendég

na kritta feldobtál egy vitatémát úgy látom a méhszáj állapotának vizsgálatával... :wink: nem baj,nem kell hogy egyezzenek a vélemények... :wink: szerintem szükséges dolog,és én ezt láttam eddig a gyakorlatban is,sőt a drága tanáraim is erre neveltek minket a fősulin,hogy nagyon fontos dolog!!!!Azt már aláírom,és elismerem,hogy orvosa válogatja hogy fontosnak tartja-e vagy sem.

Én mostanában nyakig voltam egy gombás fertőzésben,és ha a dokim nem vette volna a strapát,hogy manuálisan is megvizsgáljon akkor kérdem én,honnan derült volna ki,hogy a méhszájam is agyon volt fertőzve,és be volt gyulladva???Szóval szerintem igen is hogy kell...

Kép

Kép
mezsó

Itt a kép... azt hiszem elég egyértelmű. :roll:
Kép

Mariann
Kép

Kép
fmarian

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.30 16:30-kor.
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:51-kor.

Kép
1bambi

...
Vendég

Mezsó
Jó de a gombás fertőzés indokolta a vizsgálatot.
Én azt írtam, hogy akkor nem vizsgál ha nem indokolja semmi, én örülök, hogy ilyen a méhszáj állapotát meg az ultrahangon is látja ha valami gondot észlel természetesen tovább vizsgál de feleslegesen nem túrkál a kismamikban és én ezt értékelem.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bambi!
Nem, én a dél-pestibe járok.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

nono: én is szóltam neki a gombáról,sajnos több mint egy hónapja benne vagyok... :? de valószínűleg ezt is a cukrom okozta,mert mióta diétázok,már rengeteget javult.../ezt a doki mondta/Na és egyszer mikor már gyanús volt neki,hogy nagyon nem múlik,akkor szemügyre vette a méhszájamat is,és mondta hogy teljesen el van fertőződve,és be van gyulladva.Szóval jó az ha vizsgál így is...

bambi: nekem is elég aktív a pocaklakóm az utóbbi napokban... :D de nem bánom :D szeretem érezni a mozgolódását rugdosódását!! :lol: A 110-es pulzus terhesség alatt normálisnak számít,terhességben az átlag pulzus akár 10-20-al is megemelkedhet. :wink: A 120/80-al sincs ám semmi baj... :wink: 135-ös vérnyomásig az sem magas. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Bambi1! Ha valami csoda folytán a férjem hazaér fél 6-ig, akkor talán megyek este a Szent Imrébe előadásra. (Erre jelenleg elég kicsi az esély.) Máskülönben most kicsit nyamvadt vagyok vagy csak lusta :cry: ?

Csodálom azokat a kismamákat, akik tele vannak energiával. Én meg álomkórban szenvedek.

Nono! Szonja lányod jobban van?

KépKép
KépKép
atizka

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:51-kor.

Kép
1bambi

:lol: :lol: egy kis humor :lol: :lol: :lol: köszi bambi :lol:

Kép

Kép
mezsó

Mejöttem...
huuuuuuuu..minden rendben..sima szülést bevállalhatom és császárnál sem lesz gon d ha estleg azt kell majd csinálni..nem kell elöbb bemennem..ha bekerülök pedig majd nagyon figyelnek ránk...
a vérem nagyon jol reagált a szurira és ez okbol nem kell semmi extra... :lol: :lol: :lol:
ugyh nagyon boldog vagyok...még egy aggaszto dologgal kevesebb...

és énis akarok már vásárolni...de apa a kasszás és még nem ad semmire :D

huuu.. de nagyon kóma vagyok...nem érzem tul jol magam..biztos a front.. :?

és nagyon köszi a drukkokat..nagyon fontos volt nekem h ezzel minden rendben legyen..sokkal megnyugtatobb igy várni picurit... :)

olvasgatok vissza mert rengeted a mai termés :!:
Vendég

Pumpóka pocakkal nem kell megvárni a 30 napot. De kérdezz rá, ott ahol szeretnétek! Nekünk febr 12-én lesz az esküvőnk, és lehetett volna kérni. De akkor még tanunk sem volt, így kivártuk az időt. Majd utána lesz kapkodás, hogy a névváltoztatás miatt minden meglegyen a baba érkeztére.
A ruha egyébként nagyon szép!

Kerekes (Zsuzsa)
Most voltam a kórházban ilyen előadásfélén. Fekete Tamás volt velünk, mondta, hogy már 6 szülés megvolt, és épp "vártuk" az ő szülését. Aztán el is hívták. Úgy a 8 meglesz estére. Tegnap 9 volt. Ha mi is ilyen időszakban megyünk, hááát...

A baba nálunk is aktívabb. Ma, hogy megérezte a kórházlégkört, meg a dokibácsi hangját, aztán a legakítvabb volt. Alig tudtam jegyzetelni, lerúgta a kezem a hasamról.
téjé

mamacka!
nem tudom, hogy van-e magasító vagy mi. a kiállított darabon nem láttam. az alját megtapiztam és szerintem vizszintben elbírsimán egy újszülötett, meg egy kb 12 kg-st is. . gondolom csak az a baj, hogy nekem kell nagyot hajolni, de ez nem zavar engem.
ez csak egy sima ágy, nem volt hozzá semmi.
toncsi
ui: de én hajlamos vagyok nem túl bonyolítani a dolgokat, meg az életem :wink:

toncsi80

Bambi - Én sem megyek a Szent Imrés előadásra .. 17h-kor végeztem a tanítványomnál .. leszakad a derekam, és hazafelé elkezdett iszonyatosan fújni a szél, és vmi jégdaraszerű eső is esik .. úgyhogy áldom az eszem, hogy nem a kórház felé indultam el .. ebben az időben gyalog, derékfájósan nem valami jó buli ..
Egyszer csak eljutok ..

Az "egyszerűsített adóív" nagyon vicces :lol: :lol: köszi a boldogság-szérumot ebben a mocsok időben :lol: :lol:

Lituka
- Nagyon örülök, hogy minden rendben!!! :)

Kép
szösszenet

[quote="mamacka"]K írta:mamackaritta
engem sem vizsgál manuálisan ő sem szerete kotorászni.
Sőt most az összes uhu is hasi volt! :) Rákszűrést ilyenkor alapból nem csinál... egyrészt rosz eredményt ad, másrészt felesleges abajgatni a dolgokat és vérzéssel is járhat.

Mamacka!

Én amelyik dokinál először voltam , csinált rákszűrést. Nem is mondta, hogy mit csinál, csak csinálta....
Én bizony két hétig féltem, hogy baja lehet a babának.
ez az a doki aki miatt inkább választok dokit ahogy
Kisfruzsinak is írtam...

Ja férjem ma mondta, ha rendes szülés lesz, akkor ő végig velem lesz...hát ez nagyon megnyugtat. Tudtam, hogy velem lesz, de hogy tényleg ennyire. Azt mondta, hogy ő vigyáz majd ránk!!! Nagyon bízom benne...volt már pár szülése a mentőknél! Így már nem fogok annyira parázni!!!
Ha meg császár lesz... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Lituka! Örülök, hogy minden ok nálatok! :wink:

Szössz! Jobb, hogy nem indultál sehová, még kocsival sem, nemhogy gyalog, mert állitólag baromi nagy vihar közeleg... :roll: anya most hivott, hogy nehogy elmenjünk itthonról! :roll:

Téjé! Lehet kérni persze hogy tekintsenek el a 30 nap várakozási időtől, +6000Ft leperkálásával és irásos kérelem kell. A házassági anyakönyvi kivonatot már ott megkapjuk amikor összeadtak minket és utána már azt visszük a kórházba. Más nem érinti a baba nevét. Az én névváltozásomat (vagyis személyicserét) meg bejelenthetem akár utána való nap is, de nem lesz másik asszonynevem, mert maradok a lánykorin. Igy csak a mostani nevem miatt kell majd intézkedni, hogy levegyék rólam az ex nevét.... a ház.anyak.kiv. a fontos, hogy meglegyen a szülésre, mert arra anyakönyvezik a babát... ezért futunk mi ennyire és ezért örülök ennyire, hogy nem kell még egy tárgyalást megvárni, mert akkor tuti buktuk volna Zsófibaba vezetéknevét...
Vendég

Pumpóka - Igen, hallom a tv-ben, hogy komoly vihar közeleg .. (bár az aug. 20. óta nekik minden vihar komoly, csak hogy véletlenül se legyenek felelősek, ha aztán tényleg nagy zivatar jön)
Itt fúj a szél, de legalább már nem esik semmi ..
Örülök, hogy itthon maradtam, olyan fáradt vagyok, hogy alig élek .. tuti a front is betesz :(
A tanítványaim meg szombaton írják a központi felvételit .. úgyhogy nincs pihenés :roll: :roll: :roll:

Zsófi vezetékneve fontos tényező, bár utólag is el tudtátok volna intézni, ha vész van :) De sokkal kényelmesebb és nyugalmasabb így :)

Én pl. még mindig nem irattam át az adókártyám, a TAJ kártyám .. és pár dolgot. A TAJ-t intézem még hó végefelé .. addigra remélem a rendszerben lesz, hogy befizettem a számlájukra a hátralákot ;)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Visszaolvastam, de tuti el fogok felejteni valamit... :oops: :wink:

Nono! Üdv. itt! Szép a pocid! És ne bánd a rózsaszín mániádat. Nekem is rózsaszín a telefonom. És kevésen múlt, hogy nem kezdtünk el rózsaszín holmikat gyűjtögetni a kislányunknak. Jó, hogy nem tettem, mert a 25. hetes uh-tól kisfiút várunk! :lol:

Emi! Csodás az a baldachin! Kíváncsi leszek majd a szobára, mikor kész lesz. Mert eddig minden egyes darab gyönyörű, amit Lilinek vettetek! :D

Pumpóka! Nagyon csini ruhát néztél ki az esküvőre! Kíváncsi vagyok arra is, hogy rajtad hogy fog állni. :D Ugye majd teszel fel képet?!

Mezsó, Lituka! Örülök, hogy minden rendben van!

Az ikres mamiknak nagyon szorítok, hogy minden jól alakuljon!++++++++++++++++++++++

Kritta! Sajnálom, hogy nem jött össze a szigorlat. :( De ne keseredj el, sokkal fontosabb, hogy a baba jól legyen! Egyébbként, engem 4 hetente vizsgál a dokim manuálisan is. És, régebben már írtam, az én méhszájam nyitva van. Decemberben vette észre. Semmilyen tünete nem volt, nem görcsöltem, nem fájt a hasam, nem keményedtem, nem vérzett, ... Csak a vizsgálaton derült ki. Pihenésre ítélt, amit igyekeztem betartani, és a januári vizsgálaton mondta, hogy nem nyílt tovább. Kicsit megnyugodtam. Szóval én sem akarok riogatni, de a tünetmentesség még nem jelenti azt, hogy zárva van. Jobb, ha kéred, hogy legalább egyszer nézzék meg.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

lituka! Örülök a jó híreknek! :D

Nálunk is ítélet idő van, délután 4 óta! Nagyon fúj a szél!

Kép
gabo001

Téjé (Judit)!
Én a február 5-i előadást néztem ki, amikor is a szülészet, újszülöttosztály lesz témán a szokásokról és lehetőségekről. Bár ismerem a kórházat, de a Zita (terhespathologián a vezető szülésznő) mondta ma, hogy nagyon sok minden megváltozott azóta. Szerencsére pozitív értelemben. Te jössz arra az előadásra? Esetleg talizhatnánk akkor. De addig még úgyis levelezgetünk.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Többen írtátok, hogy mostanában többet mocorognak a babák, a kórházban több a szülés... Biztos a front... Hát lehet, hogy én ezt érzem már napok óta. Ennyit még sohasem tudtam aludni délután, mint az utóbbi pár napban. Éjjel viszont sokat forgolódok. És a baba is nyugtalanabb. Az éjjel például nem engedte, hogy egyik oldalamra se feküdjek. Nem tudom, hogy csinálta, de egyszerre bökdösött mindkét oldalon! A férjem azt mondta, biztos ketten vannak. :lol: Attól viszont tuti dobnák egy hátast. Nagyon szeretnék ikreket, de úgy, hogy elejétől tudom, márcsak a vásárlás miatt is. :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mamacka!

Áron baba gyönyörű :D !!!

KépKép

KépKép
gabcika

Mamacka! Igen, nagyon édes Áron baba! Nekem az a kép tetszik, ahol látszik az arcán a kis gödröcske. :)

Megdöbbentő, amit a több biztosításos rendszerről írtál. Eddig nem tudtam, hogy jót vagy rosszat jelent, csak tudtam, hogy az orvosok ellene vannak, tehát sok jó nem lehet benne. És azzal is maximálisan egyet értek, hogy nem mi rontjuk el az orvosokat. A rendszer hibája. Ugyanilyen rombolás folyik a tanügyben is. Sajnos. És szerintem ez azért van így, mert a beteg és a buta embereket sokkal könnyebb irányítani.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok,
Mennyire elegem van már a munkahelyemből!!!!! Nem hagynak netezni :( :(

Litu,
örülök, hogy minden rendben volt az orvosnál.

Judit,
Tök jó, hogy sikerült elmenned az előadásra. Még mindig nem változott meg a véleményed a dokimról??? Majd leírod priviben, hogy miről volt szó?
Másik fórumon olvastam, hogy amióta délpesti központi kórház lett azóta van olyan nap, hogy egyszerre 14-en szülnek....

Gumimaci,
nagyon köszi a dicséreteket.

Kép
emi29

Sziasztok!

Ma csak úgy nagyjából tudtam követni az eseményeket...holnap reggel van az utsó vizsgám: drukkoljatok!!!!
Utána beülök az internetterembe és írok nektek!!
Én sem voltam ma se tornán, se előadáson.

Szombaton vesszük meg a kiságyat és a hordozót a babaholmiolcson-ban:

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=289 a piros-kéket

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=264

Most megyek, veszek egy fürdőt...Ilyenkor vizsgák előtt olyan jó, mert mindig szüleimnél alszunk és nincs semmi házimunka, ami elvonná a figyelmemet - csak a tanulás és én - OH!!!! :D :?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Ja, és ma kezdem a 31. hetet!! Már csak 70 nap!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

lituka: nagyon nagyon örülök hogy jó híreket kaptál!! :wink: mostmár tessék végleg megnyugodni!!! :D

Amúgy a manuális vizsgálatra visszatérve...többen is írtátok hogy rákszűrés...az egészen más.A manuális vizsgálattal csak a méhszáj állapotát kell nézze az orvos.A rákszűrés az csak a terhesség elején kötelező/elvileg/,és az egészen más,az a kenetvétel és társai.És akinek a dokija nem néz méhszájat,annak mit ír be hüvelyi vizsgálat(cervix score)rublikába??mert az is feladata a dokiknak hogy részletesen kitöltsék a kiskönyvet...minden alkalommal...

szösszenet: akkor pihenj sokat ha így fájdogál a derekad...én sem írattam át még az adókártyám,és TAJ kártyám...valahogy volt eddig még elég dolgom,gondom,bajom.Nekem dec.22-én volt az esküvőm. :wink: A lakcímkártya,személyi volt az első hogy kész legyen,gondoltam a többi ráér...De lehet hogy áprilisig még a TAJ kártyát is rendezni kellene...

gumimaci: örülök,hogy osztod a véleményem a méhszájvizsgálat lényegéről... :wink: Legalább nem vagyok vele egyedül aki fontosnak tartja. Jól kinéznénk ha a te dokid se nézte volna,akkor honnan tudnád hogy vigyáznod kell?

Kép

Kép
mezsó

SZöszi :!: megkaptad a képeket?vagy valamit elbénáztam?

Kép
szibi

Sziasztok,

Felteszek egy most szilveszterkor készült képet. A babavideóról még nem sikerült képet varázsoljak. Kép

KépKép
kisfruzsi

Mezsó - Én a személyit és lakcímkártyát azonnal elintéztem, mert útlevelet is csináltattam újat :) és azt már az új nevemre akartam mindenképp :)
A TAJ kártyához már letöltöttem a dokumentumot .. már csak össze kellene szednem magam, és bemenni igényelni újat ..
De olyan fáradt vagyok és nyűgös .. lehet ma már a derekam is bírta volna a kis utazást ..
Mindenestre áprilisig mindenképp el kell intézni .. ki tudja, mibe köthetnek bele a kórházban!

A manuális vizsgálat szerintem is fontos, és picit sem veszélyes. Engem mindig megnyugtat, hogy tudom - zárt a méhszájam :)
És igaz .. ha picit nyitott lenne, nem is tudnék vizsgálat nélkül róla .. szóval én sem bánom, hogy havonta megnézi a dokim :)

Klarka - Jajj de elől tartasz .. már 3-assal kezdődik a betöltött heteid száma .. nagyon súlyos :D Nemsokára csatlakozom :D :lol:

Kép
szösszenet

[quote="szibi"]S írta:szibiZöszi :!: megkaptad a képeket?vagy valamit elbénáztam?

Megkaptam, vissza is küldtem :)
Megpróbálod feltenni, vagy tegyem én??

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?