A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Az alkatommal tényleg szerencsém van. :)

Mi most építkezünk, de remélem nem szülés előtt 2 nappal költözünk, hanem legalább 2 hónappal :)

Kép
kistiggrincs

Mi is felújítunk, de mi remélem 1-2 héten belül költözünk. :)

Kép
Kép
petra1980

Nekem így is nagyon jó volt, mert az a két éjszaka már nagyon rossz volt!! Bár annyiból nem bántam volna ha mi is hamarbb be tudtunk volna költözni, hogy pár hónapig olyan érzésem volt mintha nyaralnánk valahol! A konyhabútor a kórházból hazajövetelünk előtti nap lett beépítve! Hónapokig üres volt csak a napi használatos dolgok voltak bent! De most már elmondhatom, hogy sikerült megszoknom, belakni és mindent meg tudok most már csinálni a lánykám mellett!!! És nagyon élvezem is! Kicsit félek is tőle, hogy hamarosan megint kezdődik minden előlről, de majd meglátjuk. Lehet, hogy a második babónk csak enni és aludni fog az elején (de jó is lenne) :):)

Most Ti hol tartotok az építkezésben?
lanta

A felújítás sem rossz, és milyen jó lesz beköltözni :):)
lanta

Már én is alig várom, pénteken szabin leszek, és elkezdem a takarítást!

Kép
Kép
petra1980

Na az már nagyon jó!!!! Én is élveztem a takarításokat!!! Mi van még hátra hogy be tudjatok költözni?
lanta

Hétvégén rakjuk a parkettát, még néhány radiátor, függyönytartó, lámpa, konnektor, kapcsoló felszerelés, még egy újrafestés és nagyjából kész.

Kép
Kép
petra1980

Mi most várjuk a nyílászárókat, a hónap végéig meg kell érkeznieük. :) Aztán alsó szigetelések, aljzatbeton, belső válaszfalak, belső szigetelés, festés, járólapozás stb :) AZért megy lassan, mert mi csináljuk, a hitelből mesteremberre már nem futja.

Kép
kistiggrincs

Petra akkor Ti tényleg a célegyenesben vagytok! Nagyon szuper jó lesz beköltözni!!!!

Kistiggrincs: igen ismerős a dolog! Mi is mi csináltunk mindent! Sajnos Nekünk sem tellet a hitelből mesteremberre! Mi 3 év alatt jutottunk idáig mert a férjem is nagyon sokat dolgozik reggeltől estig szóval nem volt egyszerű! Nekünk is még nagyon sok minden maradt de a lakhatáshoz tökéletes! Még az alsó szinten se villany, se vakolat, se aljzatbeton de ráér ott csak garázs és szuterin lesz! Kívül még kőporozni kell! Az udvarról meg ne is beszéljünk! Belül még a másik gyerekszoba van hátra ami most ugye aktuálissá válik :) Szóval nem fogunk unatkozni életünk végéig az biztos :) Kitartás Nektek!!!
lanta

Mi sem hívtunk túl sok mesterembert, csak a villanyhoz, meg a burkoláshoz, kb mi is 3 éve kezdtük. Már nagyon szeretnék beköltözni, mert ezidági a férjem szüleinél laktunk, és már jó lenne külön.

Kép
Kép
petra1980

Gondolom milyen jó lenne külön! Mi az Én szüleimnél laktunk! Nem is panaszkodhatom rájuk nem volt semmi konfliktus de akkor is teljesen más!!! Milliószor jobb!!!!
lanta

Mi szerencsére most is külön lakunk, de panelban. Úgyhogy nagyon várom már a kertes házat, meg a babával jobb is lesz, hogy nem kell emeleteket mászni, ugyanis a lift hetente-2 hetente egyszer elromlik. Azt tudom, hogy még néhány év mire teljesen kész lesz, de a lényeg most az, hogy a lakhatásink legyen meg rá :)

Kép
kistiggrincs

Én sem panaszkodom, csak elég sokat kellett és kell alkalmazkodnom. Jó lesz már külön, úgy csinálok mindent, ahogy én akarok. :)

Kép
Kép
petra1980

Közben elkalandoztam a 4D ultrahangos topikba :) Annyira jó képek vannak!!! Már alig várom hogy mi is mehessünk!!! :)
lanta

Sziasztok!
Mennyi hsz. győztem végigolvasni.

Ma a melóban halálian elfáradtam, legalábbis úgy érzem, h. midjárt leesik a fejem. Ez normális?
Amúgy nagyon stresszes a munkám, nem tudom meddig bírom, és a doki kiír egyáltalán.

A tegnapi uh után tele vagyok parával, mert úgy érzem, sose telik el a 3 hét, h. végre megnyugodhassak, van a babának szívverése.

De ugye lesz? Nyugtassatok meg, h. minden rendben lesz!!

A hízástól én is félek :D pedig nagyon vékony vagyok! Dehát nők mi már csak ilyenek vagyunk.
sz.sziszi

Szia sz.szilvi!

Ne legyél tele parával! Minden rendben lesz!!! Ilyenkor fő az optimizmus! A babának sem jó ha parázol!!! Én is amúgy tökre parázós vagyok most mégis teljesen nyugodtan várom az uh időpontját ami még 3 hét!!! Magamon is csodálkozom :) A fáradtság is teljesen normális Én is teljesen lefáradok estére, jobban mint pár héttel ezelőtt :):)
lanta

Én is 3 hét múlva megyek uh-ra! :lol:
7+3-nál már van szívhang, ugye?
Vendég

Most látom, Minyu és Monee éppen ennyi idősek, és már volt dobogó szívecske. :lol:
Vendég

Igaz akkor már 100 %, hogy van dobogó szívecske! :)
lanta

Sziasztok!
Új vagyok még, és nem is biztos hogy egészen pontosan idevág a téma.Nos én is az 5 hétben vagyok, pontosan ez már a 6.
Sajnos tavaly volt egy missed ab, a 7.hétben, és rettegek, hogy ismét azt mondja az orvos, nincs szívhang. A kérdés ami foglalkoztat, hogy melyik a valóságos idő. Az orvosok ugyanis állítólag az utolsó vérzés első napjától számítják a terhesség időpontját, amikor még fogantatás nincs is!!!De a fogantatás, ugyebár a középidőben van, tehát két héttel fiatalabb a terhesség. A szívhang kialakulása a 6 hétre tehető, de melyik időpontól számítva?Esetleg tudnátok erre válaszolni?De lehet, hogy ez a kérdés csak engem foglalkoztat.
Ha van olyan itt, akinek hasonló esete volt, vagy az 5-6 hét körül van, tudna válaszolni arra a kérdésre, hogy volt -e szívhang?
Előre is köszönöm, és bocsi a sok kérdésért.
roni0422

sziasztok!

Napközben jólsokat termeltek,énamunkahelyen nem tudok netezni, igy a nap végén alig birom behozni a lemaradást.

Voltam reggel védönéninél, és bibibiiiii van kiskönyvem :) Jót dumcsiztunk, miközben adminisztráltunk, nagyon birom a fejét, Nándinál is sokat segitett, de nem tolakodó módon.

roni :)
A dokik tényleg az utsó menses elsö napjától számitják a terhességet, feltéve, ha nagyjából rendszeres volt a menses. A 6 hetes szivhangot a mensestöl számitva mérik. Én 5 hetesen voltam elöször UH-n, akkor még csakpetezsákot láttunk, most 7 hetesen volt már dobogó szivecske.

sziszi :) ésminden nagyon aggódó kismami :)
Teljesen együttérzek mindenkivel, azt hiszem, egy vetélés, missab után másképplátja az ember a dolgot, és sokkal jobban fél. Bennem is minden nap felmerül, hogy minden rendben lesz-e, de aztán meggyözöm magam, hogy rendben kell lennie!
A ZUramat 2002-ben vastagbélrákkal műtötték, azóta 3 havonta kell járni kontrollra. MInden alkalommal fél (félünk), hoigy vajon minden rendben lesz-e, és minden alkalommal megnyugtatom, hogy TUDOM, hogyminden rendben lesz. Most ö nyugtatgat engem, hogy TUDOM, hogy minden rendben lesz.
Na, jóóóóóó hosszúra nyujtottam. Bocsi... :oops:

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia!

Igen a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számolják! És a szívdobogásos hetet is onnan kell számolni! Én a lánykámmal a 7. héten voltam uh-n és akkor már vígan vert a szivecskéje!!! Most is úgy tervezem, hogy már 8 hetes leszek mikor az első uh-ra megyek, addig szerintem nem érdemes. Remélem tudtam segíteni. :)
lanta

Lanta, Minyu!

Köszönöm. Sokat segítettetek. Amikor múlthéten voltam az orvosomnál, nálam is csak petezsákot látott, benne a kis "moszattal" :)
A terhességem úgy derült ki, hogy éppen a HPV elleni vakcinát szerettem volna beaadatni. És volt egy sejtésem, hogy terhes vagyok. Ezért kértem a dokit, hogy a biztonság kedvéért nézzük meg, Akkor már látta a terhesség gyanúját, ekko lehettem 2-3 hetes. 5 hetesen visszamentem (múlthéten.)
Az uh vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy a korábbi vizsgálatnál látott mérethez képest, óriási a változás. Nagyot nőtt. Ebbe az egybe kapaszkodok. Az egyetlen dolog, ami pozitív volt, amiben bízom. Szedem a vitamint, illetve egy sárgatest hormont serkentő gyógyszert annak érdekében, hogy a beágyazódás jól megvalósuljon, és ne legyen vetélés.
Akkor lehet, hogy nincs is értelme még a héten visszamenni?Lehet, hogy nem fog tudni még mindig szívhangot észlelni? Annyira lassan mennek a napok ilyenkor és olyan rossz várni, főleg kétségek között.
Gratulálok nektek![/img]
roni0422

Apropó.Hogy csináljátok, hogy a terhességi vonalzó megjelenjen az írások alatt? Van nekem is, lementettem, de nem tudom, hogy hogyan kell idetölteni.
roni0422

Én csak azt tudom Neked mondani, hogy 7 hetesen már biztosan van szívverése a picinek!!! Ha biztosra akarsz menni akkor akkor menj! Biztos nem lesz semmi gond ha a doki is azt mondta, hogy nagyot nőtt! Igen ilyenkor nagyon lassan telnek a napok! Már Én is kíváncsi vagyok a mi kis petezsákunkra a szívecskével :):)

A vonalzóra Én is kíváncsi vagyok!!!
lanta

Üdv itt roni :)

roni, lanta: vonalzót úgy tudtok csinálni, hogy amelyik fajta tetszik itt a fórumon vkinél arra ráklikkeltek. Elvisz arra az oldalra ahol készült. Ott csináltok egy egyedit, mikor elkészült adni fog egy BBCode-ot azt bemásoljátopk a profilotokban lévő aláíráshoz.

Kép

Kép
starlark

Keves Roni!

Hasonló cipőben járunk, neken egy fél éve volt egy missed ab-m, és én is rettegek, nehogy megismétlődjön.

A vonalzó linkjét kell bemásolni a profilodban az aláírásodhoz.

Petra

Kép
Kép
petra1980

próba :)

Kép
Kép
lanta

köszi lányok!!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Én jövöhéten hétfőn megyek dokihoz, és kedden ultrahangra. Akkor leszek 7 hetes és 4 napos. Már alig várom :D . A kislányomnál 5 hetes 2 napos voltam, akkor még csak 8mm petezsákot láttak. Most remélem már lesz szívhang is.
A neveink: Csenge és, ha fiú akkor az apukája után Misi lesz.

Kép
Kép
noni78

Úgy látszik a vonalzóval még nekem is problémám van.
noni78

Nem kellene a vonalzóhoz bekapcsolni a HTML kódot?
De azt hol kell?Nem találom.[/url]

Kép
Kép
noni78

Üdvözlet mindenkinek, "régieknek" és újaknak!

Gwini! Ez csak egy vizsga, ne parázd túl! Tudom, hogy könnyű mondani, de a pici még olyan sérülékeny. Egyébként szorítok. (a pézügyi jogot én is utáltam)

Petra! (Nem akarok senkit terhelni az én történetemmel.) Velem is történt szörnyűség. Megpróbáltuk összeszedni magunkat, és elhatároztuk, hogy most sikerülni fog. Én is hihetetlenül félek. Mégis próbálj picit a jó dolgokra összpontosítani. Amíg várod a vizsgálat időpontját koncentrálj arra, hogy te most azzal tudsz a picinek segíteni, ha pozitív dolgokra koncentrálsz. És szerintem még egy dolog fontos (remélem nem tartasz tolakodónak): ha bármi aggaszt, akkor mondd ki, írd le, beszélj róla barátokkal, dokival... Csak ne emészd magad! Szorítok érted is!

Én azonnal átálltam a koffeinmentes kávéra - pedig előtte napi hármat nyomtam. (koffeinesből) Egy pici kávéból szerintem nem lehet gond, de azért jobb, ha a doki mondja meg. (magas vérnyomás esetén szeritem kifejezetten káros)

Én az első terhességemet végigparáztam a hízás miatt. Annyira kiborultam, ha többet híztam, mint az előírt, hogy meggyőződésem volt hogy nem is leszek jó anyuka, ha még erre sem tudok odafigyelni. Szerintem nincs gond a hízással, ha értelmes dolgokat eszünk, és mozgunk is. Most megpróbálok nem eszetlenül aggódni ezen.

Nálam folyamatos a hányinger. Elég nehezen viselem. Dokihoz pénteken megyek.

üdv mindenkinek
blúmi

Próba

Alíz

KépKép
roni0422

a szögletes zárójeles dolgokat ne vágd le a link elejéről és végéről

[img]idejön%20a%20link.png[/img]

Kép

Kép
starlark

Ehh hogy nem lehet itt hozzászólást szerkezteni...

[url=http: //babafalva.hu][i mg]idejön a link[/i mg][/url ]

space-ek nélkül természetersen

Kép

Kép
starlark

Mégegyszer

Alíz

KépKép
roni0422

Hurrá sikerült a vonalzóm!!!!!!!
A PHPBB kóddal sikerült. Mindent ki kell jelölni.

Kép
Kép
noni78

Nekem is!!!!:)

Alíz

KépKép
roni0422

:D

Kép
Kép
petra1980

Blúmi!

Tőled is kérünk vonalzót, ha már mindenki így megszenvedett vele.
Jó éjt, megyek aludni, holnap munka este 6-ig.

Kép
Kép
noni78

Köszönöm mindekinek a segítséget a volnalzóhoz!

Kedves petra1980!
Tényleg teljesen hasonló cipőben járunk. Sajnos aki keresztül ment már egyszer rajta, óhatatlanul akaratlanul is benne van a félsz, hogy újra megismétlődhet.
De blúmi-nak igaza van, nem szabad görcsölni. És kell róla beszélni.
Nálam is vannak "tünetek", a legintenzívebb a mellfeszülés (sokszor úgy érzem, hogy elválik a testemtől... :D ) , de hányinger és az égő nyomor, émelygés is nagyon aktív. Ami még nálam jelentkezett, a has alsó részén lévő feszülés.

Blúmi!
Jogon tanulsz/tál?

Alíz

KépKép
roni0422

Petra!

Még a terhesség ideje is majdnem azonos!! :D
És a név is.....

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok! Anya is rettentően fél és persze apa meg én is, mivel akkor
annyira bízott, hogy lesz szívhang és mégsem volt :( :cry:
Anya most 5 hetes és 2 napos és jövő héten megy ultrahangra. Az nem túl korai?
bálo

Sziasztok!
Hűha! Hol is kezdem?

Először is köszöntöm az újabbakat! Jó, hogy Ti is itt vagytok!

Szeretnék gratulálni a gyönyörű gyerkőcökhöz! Igazán nagyon szépek, büszkék lehettek rájuk!
Remélem, hogy mi is átélhetjük ezt egy pár hónap múlva!
Teljesen megértem a parázósokat, pedig nekünk még az első babuci jön. Borzalmas lehet elveszíteni egy kis moszatot!

NA,DE POZITÍV ÉLETSZEMLÉLET!!!!!!!
Mindenkinél rendben lesz minden, mert a Jó Isten velünk van!!!

Mi is építkezünk! :lol: :lol: :lol:
Úgy látszik ez összefügg a terhességgel!? :lol:
Nálunk állnak a főfalak és fent van a tető cserepestől, de ennyi!
Azt igérték, hogy július végére kész lesz, ami nagyon jó lenne, mert Cukorborsó augusztus végén jön.

Egyik vonalzó aranyosabb, mint a másik! Nem győzök gyönyörködni!
Nagyon szép neveket válogattatok össze, többekkel megeggyezik az ízlésünk! :D

Mit szóltok, hogy nidenkinek szűz jegyű lesz a babucija???
Izgalmas kis emberkék sok szívvel és érzelemmel megáldva!
Én már csak tudom, hiszen én is az vagyok! (szept. 5. )
Annyirajó, hiszen pont szenteste derült ki, hogy ott van bent és lehet, hogy szülinapi ajándék lesz belőle!?

A hányosoknak és rosszul lévőknek vigasztalásul annyit, hogy csak pozitív hozzáállás kérdése, hiszen ez a sok kellemetlenség, mind annak a jele, hogy odabent fejlődik vki!

HAJRÁ CSAJOK!!!! :lol: :lol: :lol:

Üdv: Szilvi
Kép
szemirámisz

Brigi!!!!
szia!! köszi! nektek meg gratula a 4(!!!) babához!! szépek mind!!!!

huhh, ne haragudjatok, de hulla vagyok, névszerint nem tudom már ki mit írt, de szorgalmasan olvastam mindent! :)

hízás: én simivel 22kg-ot híztam!!! mondjuk ettem is, amikor csak lehetett! 62rôl indultam, és mindent-bele jelleggel ettem, amit láttam :D:D aztán láss csodát, bejött a soksok jóslat hogy " vigyázz, nagyon nehéz lesz leadni" mindig csak vállat vonatm hoyg na persze, oszt télleg :) szóval nehezen, de sikerült, mondjuk simi 2 éves korára! így is most végül 64rôl indultam!!!

senki ne parázzon!!!! bennem is néha felmerül egy-két aggály, de hamar elhesegetem. persze, akinél volt már baj, az nyilván jobban aggódik, de akkor is fontos hoyg jóra gondoljunk!!!!! simivel a terhesség elsô 3 hónapjában az adott körülmények miatt csak sírtam, csak szomorkodtam lés csak stresszeltem, DE egy dolog állandó volt, hogy befelé neki szeretetet és nyugalmat sugároztam mégis! és velem maradt! pedig szegényt jó kis tortúrán tettük keresztül....:(
szóval az az egy legyen fix, hoyg befelé gondolva, jóó sokat koncentráljunk a picire és hoyg mindne okééé, és talán úgy is lesz!!!

táblázatba én is szeretnéék bekerülni!!! lécilécii! mondjuk sztem az tök melós mindig jegyezni hoyg ki hány hetes+napos, nem??? legyen a kiírt idôpont csak...hmm?? az legalább (nagyjából) fix.

szóval:
bagzerka, 2. baba, szept 10. kiírt(nem hivatalosan), szt imrében, egy tesó: simi, ja és bp-i vagyok. asszem ennyi, kösziiii

aki dolgozik, bent mikor mondja el??? mert sztem nálam kezd gyanús lenni és hiába csak most lesz 7 hetes, akkor is látszik! és akkor meg ha nyilvánvaló, akkor jobb elmondani, nem???? meg akinek dolgozom konkrétan, az nagyon jó barát! én ma is majdnem elmondtam. nemtom, lehet megvárom a dokit, de az majdnem 2 hét még....hogy fogom kibírniii???? :roll:

tényleg, a jó kis kínai baba név szerencsésséges kiszámolót senki nem nézte????? pedig mi azzal nagyon sokat néztünk simivel is, sztem tök izgi, meg a miénket meg rokonokat, barátokat beírtunk, és csomószor tök jellemzô volt!

én is hulla vagyok szinte egész nap!!! gyomrom kislabda, rossz közérzet, és szinte alig van étvágyam......
holnap viszont nem kell bemennem, tökjóóóó :)

ja és naggyon irigykedem az építkezôkre! mi is elvileg költözünk, de még se hoyg hova se hoyg mikor nincs meg.... mondjuk ezen nem izgulok, mert max maradunk még itt egy kicsit, csak a lift nélkóli 4 emelet nem erre lett kitalálva :shock:

na nem tudok értelmeset most összehozni....
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Megnézem, hogy sikerült-e a vonalzóm!
szemirámisz

Sajna nem! Na mindegy, majd legközelebb! :cry:

Üdv: Szilvi
Kép
szemirámisz

Mégiscsak sikerült!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szép álmokat mindenkinek!
szemirámisz

Ügyik vagytok, szépek a vonalzóitok nagyon!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?