A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:38-kor.
pironya

bogi: hülye vagyok, nekünk is 2007. :roll: úgy voltam vele hogy most van 2007 és az esküvő tavaly volt, de hát most 2008 van... kicsit lüke vagyok újabban. :D

amúgy nálunk az egész baráti társaságban az elmúlt 2-3 évben MINDENKINEK fia született... már teljesen be vannak indulva a haverok, hogy hátha nekünk végre lányunk lesz. szép kis jövő elé nézünk, be kell szereznünk valami nagyobb kutyát vagy nemtom... :roll: :D

fáradt (fizikai munkás) ember fiút... ez esetben akkor fiunk lehetne, mert a zuram víz- és fűtésszerelő. mondjuk épp hosszúhétvégéztünk, sokat pihentünk, amikor összehoztuk, az számít?

mondjuk tovább gondolva: minden barátunk, (a fiús apukák ugye), fizikai melósok: van köztük asztalos, villanyszerelő, stb-stb... lehet hogy van benne valami? :D hozzáteszem, hogy itt a cégnél a 3 managernek is lánya született nemrég. hm....

mia_snow

Remélem bejön! :D
Egyébként már statisztikailag is lányok jönnek :wink:

Minden nap eszembe van,Stella.Vajon miért nem ír soha :(
Vendég

Itt vagyunk :D

MInden rendben volt az uh-on, szépen fejlődnek a babócák. És ami a legcsodálatosabb: egy FIÚ és egy LÁNY. Úgyhogy egy rózsa színű és egy kék színű cumóval hozzájárulok.

táblába való bekerüléshez: 28 év, lakhely: Debrecen, klinika: DOTE, nevek: Botond és Boglár, tesó nincs

vízhajtás: pont most mondta a dokim, hogy jobb ha nem várom meg míg előjön a vizesedés, a sót vissza kell fognom (pedig én is sósan eszek). Viszont rengeteg folyadék és fehérje.

A teáról mi a véleményetek. Olvastam, hogy nem igazán jó, ha minden nap iszol. Pedig én annyira teás voltam és még most is az vagyok.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilvi, gratu. micsoda párosítás... egyfiúegylány, tökszuper. a Botond néven amúgy mi is gondolkoztunk. :)

tea: én minden nap megiszom egy bögre teát, hol feketét, hol gyümölcsteát. fél liter vízhez teszek egy filtert, és ha fekete tea, akkor nem hagyom túl sokáig ázni. abból indulok ki, hogy a dokim (és pár könyvem) szerint napi 1-2 csésze KÁVÉ nem ártalmas, akkor egy filternyi tea miért lenne az?

ami viszont bűnözés, de nem stresszelem rajta magam: néha igencsak megkívánok egy-egy pohár jó hideg kólát. aaannyira jól tud esni. :D

mia_snow

Szilvi
GRATULÁLOK!!!!
És ez a legjobb hír ,hogy egy fiú egy lány !!!
Akkor te vehetsz ruhából ilet is olyat is :D :D

Én ma nulla sót ettem és nem is fogok,viszont egy csomó zöldséget répát uborkát bezabáltam,és hiszitek vagy nem fele olyan a vádlim mint tegnap este ,és óránként pisilek!!
Vendég

Szilvi:gratula!Ez király,a legjobb!Igy kell ezt csinálni...

mia:komolyan bűntudatod van egy pohár kóla miatt???
Én szinte naponta megiszok egy pohár szénsavas üccsit.És teázom is.
És nem aggódom ilyenek miatt,azt eszem és iszom,ami jól esik.

Kép
melike

Mostmár én is elfelejtem a colát egy jó pár hónapra :(
Pedig szeretem,nagyon.
Majd ha megszültem...
Vendég

melike, ezt írtam: "nem stresszelem rajta magam". becsúszik néha egy whopper sajtos menü is, naná. kólával, ahogy azt kell. sültkrumpli agyonsózva. csak nem csinálok belőle rendszert, és akkor nem lesz gond. ahogy a szoliból meg a hajfestésből, meg a vörösborból sem, ha mértékkel csinálja az ember. :)

mia_snow

mia:jól van,tényleg azt írtad.Bocsi.

Kép
melike

Sziasztok!

Csak gyors bekukk...

Bárány!
Gratula a fiúcskához!!!

Én ma este megyek doki bácsihoz,és persze aggódom,hogy mi lesz,mint mindig...

Kép
orsitigris

Ti hogy álltok a mocorgással? Nekem már olzan jó sokat ficánkolt, mindig délelőtt és este, de most két napja napköyben alig valami, és este se olyan erős.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:39-kor.
pironya

Az előbb írtam egy csomót és elszállt!! :twisted: :twisted: :twisted:

Szilvi: gratula a babákhoz! Tényleg ez a legjobb megosztás! :lol:

Nekünk 2007. szept. 21-én volt az esküvőnk, a baba pedig a számítások szerint szept. 23-24. körül jött össze, a nászúton! :lol: Az első házassági évfordulót már hárman ünnepeljük!

Én 60 kg-ról indultam, most 64 vagyok, de az elmúlt héten jött fel ebből 1,5 kg. :oops:
Mióta a babát várom nem kívánom a teát, egy korty sem megy le belőle, pedig előtte naponta 1-1,5 liter megvolt. Csodálkozom, hogy semmi "tipikus" kismama kaját nem kívánok: süti, csoki, uborka, stb. Főleg, mert mikor nyáron teherbe estem (az a baba sajnos 8 hetesen elment.. :cry: ), akkor kovászosubiból naponta egy üvegnyit megettem. Bár, ha most lenne szezonja, elbírnék vele. :lol:

Bárány: voltam délelőtt a C&A-ban, de nem volt a pólóból, sőt az eladó csaj is undok volt! :twisted:

Találtam viszont egy jó oldalt kismama nacikkal és felsőkkel. Nézzétek meg!

almaani
Kép
almaani

http://www.gportal.hu/portal/bebiker/

Ez az oldal az, csak lemaradt! :?

almaani
Kép
almaani

Sziasztok :)

Én is csak gyorsan bekukkantottam a melóhelyemről...

Szilvaqueen, de klassz, egy fiú-egy lány pont jó :)

Hát, én nem vagyok rá büszke, de 57 kilóról indultam, és most 64 vagyok. Mondjuk sem a dokim, sem a védőnő nem szólt egy árva szót sem, de engem azért kicsit idegesít, úgyhogy megpróbálok leállni a nassolással. Főleg, mert én is kicsit parázom a terhességi cukorbetegség miatt, anyukám és nagymamám is cukrosak.

Nekem ma nagyon aktív a babám, nagyon sokat mozog, sőt, azt hiszem, csuklott is :D Ritmusos mozgást éreztem 5-6-ot egymás után. Mókás volt.

Lányok, nektek előfordul, hogy a hasatok középen alul szurkál? Eleinte előfordult sokszor, de az utóbbi időben már nem. Vajon ezt is a méh növekedése okozza? Időnként a hüvelyben is érzem, de ott inkább tompa fájdalom formájában. Nem állandóan van, néhány óránként.

Kép
elan

Almaani én a dunakeszi C&A-ba vettem és még fekete is volt :(
Sajnálom,hogy nem kaptál!

Mocorgás:nekem nagyon rabszódikus,tehát nem tudom meghatározni,hogy este délelött vagy reggel...de ha egy ideig nem érzem az zavar
Vendég

Szilvi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én le se írom, hogy hány kilóról indultam... :oops:

Enyém apa nem fizikai munkát végez... és fiaink vannak/lesznek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi: attól még lehet hogy jól elfárad valamiben... eljár futni vagy ki tudja.. :D

mia_snow

Mia
Nem jellemző...
Bár...nálunk ugye nem a természetes kiválasztódás, hanem a biológus szelekciója működött...
Vendég

Köszönjük a gratulációkat. :D

orsitigris: nem ér aggódni :wink: Minden rendben lesz. :D

bárány: miért kellene elfelejtened a kólát? Semmi gond ha mértékkel iszod vagy ha light-osat. Olvastam is valahol, hogy ha telített a gyomrod, akkor igyál egy kis szénsavas colát, az segít. :D Nálam is legurul néha egy-két pohárral :D

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Kép

Akinek javítani, kiegészíteni kell, az szóljon!!!
Vendég

Legtöbben a DOTE-n fogunk szülni a topikból :lol: :wink:
És ha még egyszerre :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én iszom kávét, kólát, amikor éppen megkívánom... teát nem nagyon... nem vagyok teás...
Vendég

Az nagy szám lenne :lol:

Szilvi

szilvaqueen

montana: most jutott eszembe, hogy kérdezted, milyen egységben volt az AFP. Úgy veszem ki a leletemből, hogy koncentráció/MoM. Na ezt adja össze valaki :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Sziasztok,ma megint behülyültem,babaruhavásárlás volt :oops:
Most új, nem turis,de nem azért indultam ,hanem a fiamnak akartam sapkát,aztán a sapka mellé lett:
4 kis melegítő nadrág
4 kis pulcsi
2 kis rövidújjú
Annyira tetszik!
Gigi jó az új tábla köszike :wink:
De kár ,hogy a sote I-re senki nem jár....
Vendég

Szilvi
A többi értéked milyen volt?
Vendég

bárány: a sote 1-nek nagyon jó híre van,... jobb szeretném, ha a dokim inkább ott dógozna, nem a jánosban, de ragaszkodom a dokimhoz, úgyhogy evvan. :)

mia_snow

Mire gondolsz pontosan? Az AFP-n belül vagy az uh-ra?
Uh-on a szokásost nézték:

"A" baba (Bogi):
BPD: 44 mm (38-49)
Thorax AP: 40 mm*45 mm
Femur: 25 mm (24-33)

"B" baba (Boti):
BPD: 46 mm
Thorax AP 46 mm *39 mm
Femur: 29 mm

Mind a kettőnél hátsó falon, jó helyen tapad a lepény és a magzatvíz is átlagos.

Szilvi

szilvaqueen

Az AFP mellettiekre gondoltam....
Vendég

Most én is tüzetesebben átnéztem a leleteimet,és most látom,hogy a magzati súly 31dkg,csóri de pici :?
Nektek is írták??

Az afp meg: MoM 1,4 (fogalmam sincs mi az a MoM)
Vendég

Mia:már régen ez a dokid,vagy mostanában választottad?
Vendég

Sziasztok!

Jó régen voltam, már, a majd 3 évesem nagyon lefáraszt, főleg, hogy sose alszik már ebéd után! :( De 2 hét múlva ovikezdés, várom is, meg nem is... Szerintem ezzel mindenki így van! :shock:

Jól vagyunk, Vince baba is, már érzem a mocorgását, de elég light-osan. Most ripsz-ropsz 2 kg feljött, sajna állandóan tudnék enni! :( most én is kicsit visszafogom magam!

Szilvi!
Gratulálok a párosításhoz, a nevek is szépek! :)

Bárány!
Neked is nagy gratula a fiúcskához! :)

Majd igyekszem kicsit visszaolvasni, mert ebben is elmaradtam... :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Bárány
Hát 19 hetesen nem elég az?
Nem kiselefántot vársz.... :wink:
Vendég

A terhesség betöltött 16. hetében a szérum-AFP-meghatározás során kapott értéket valamilyen mértékegységben ki kell fejezni. Erre a gyakorlatban a ng/ml (nanogramm/milliliter) mértékegységet használják. Ez az érték természetesen minden terhes esetében más és más.
A vérvétel elvégzésénél a következőkre kell ügyelni. A terhességi kor biztos legyen (a 16. betöltött hét), ismerni kell az anya testtömegét, illetve a vérvételt a reggeli órákban kell elvégezni. Köztudott, hogy az anyai szérumban az AFP-koncentráció napszakonként is ingadozik, így a nem reggeli órákban történő vérvétel eredménye megtévesztő lehet.
A terhes testtömegének ismerete a következők miatt fontos. Tételezzünk fel két terhest, mindketten a betöltött 16. terhességi héten egy magzatot viselnek. Az egyik terhes testömege 50 kg, a másiké - az egyszerűség kedvéért - legyen 100 kg. Mindkét magzat egészséges. Amennyiben feltételezzük, hogy a 16. hetes magzatok tömege körülbelül egyforma, akkor azonos mennyiségű AFP-t termelnek. Ez az AFP kerül a terhes szérumába és hígul fel annak vérével. Igen ám, de a testesebb kismama nagyobb vértérfogata miatt az AFP jobban felhígul és a méréskor kisebb koncentrációt kapunk! A soványabb kismama vértérfogata viszont kevesebb és ugyanazon mennyiségű AFP kisebb vértérfogatban felhígulva, magasabb koncentrációt eredményez. A fentiekből következik, hogy az anya testtömegének figyelembevétele nélkül a kapott értékek megtévesztőek lehetnek.
Hogy össze tudjuk hasonlítani az egyes terhesek esetében mért értékeket, ismerni kell az adott terhességi héten az átlagos szérum-AFP-koncentrációt. Erre alkalmas a MoM. A szóösszetétel jelentése Multiple of the Median, azaz az átlag többszöröse vagy törtrésze. A MoM tehát az egészséges magzat születésével végződő, egyes terhességekben az adott terhességi héten előforduló szérum-AFP-koncentrációk medián (közép) értéke. Amennyiben ezen értékek logaritmusát grafikusan ábrázoljuk, a jól ismert Gauss-görbét kapjuk. Tehát a MoM alkalmas a szérum-AFP-értékek korrekt összehasonlítására és értékelésére.
Vendég

nekünk 2 hete volt asszem 270-280 gramm körül... :D

bárány: 3 éve hozzá járok.

mia_snow

Aztán hamarosan jön a következő erőpróba, a cukorterhelés...

Az OGTT helyes kivitelezésének kritériumai

A vizsgálatot reggel, éhomra kell végezni, előzetes (minimum 10 órán keresztüli) koplalást követően.

A terhelést megelőző 3 napon keresztül korlátozás nélküli, de legalább 150 gramm szénhidrátot tartalmazó étrend tartása szükséges.

A vizsgálatot megelőző napokban a terhelendő személynek átlagos fizikai tevékenységet kell végeznie.

A vizsgálatot nyugalmi körülmények között, dohányzás és fizikai aktivitás mellőzésével kell lebonyolítani.

A vizsgálat eredményét és értékelését esetleg befolyásoló tényezők (infekciók, gyógyszerhatások, stb.) fennállását figyelembe kell venni - egyes esetekben indokolt lehet a terheléses vizsgálat halasztása is.

A teszt elvégzéséhez szükséges 75 gramm glukózt 250-300 ml vízben feloldva, 5 perc alatt kell elfogyasztani (gyermekek számára 1,75 gramm/testtömeg kg, de maximum 75 gramm tesztdózis ajánlott).

A szénhidrát-anyagcsere kategorizálásához elégséges a terheléses vizsgálat 0. és 120. percében mért értéket figyelembe venni. Egyéb klinikai és experimentális célok további
Vendég

GDM előfordulása aránylag gyakori. Kialakulása az esetek zömében nem okoz panaszt. Felismerés, illetve kezelés híján azonban kifejezetten ronthatja a terhesség anyai és magzati esélyeit. Anyai vonatkozásban - az anyagcserezavar súlyosbodásán kívül - elsősorban a hypertoniás kórképek, magzati vonatkozásban pedig a macrosomia gyakoribb előfordulásával kell számolnunk. E kóros állapotokat tehát tervezetten keresnünk kell. Ezért minden terhes nő esetében szűrővizsgálat javasolt.
A szűrés időpontja a 24-28. gestatiós hét közötti időszak. Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Diabetes Szervezet irányelvei alapján leghelyesebb már a szűrést is 75 g-os oralis glucose-terheléssel végezni, a vércukorértéket a terhelést követő 120. percben meghatározni, és az Egészségügyi Világszervezet nemzetközileg elfogadott kritériumai szerint értékelni. Csökkent glucose-tolerantia esetén diagnosztikus vizsgálat javasolt. Amennyiben adott esetben kockázati tényezők (családi cukorbeteg terheltség, kóros szülészeti anamnesis, elhízás, glycosuria, macrosomia, polyhydramnion, stb.) is fennállnak, akkor a szűrővizsgálat elvégzése - az éhgyomri vércukor-vizsgálatot követően - már a terhesség korábbi szakaszában indokolt, és negativitas esetén ismételni kell. A gestatiós diabetes laboratóriumi diagnosztikája nem különbözik azoktól az eljárásoktól, amelyeket a szénhydrat-tolerantia megítélésére a nem terhes személyekben alkalmazunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cukorbetegség kórisméjének felállításához a „random” vércukor-vizsgálatok önmagukban nem elégségesek, akkor 75 g-os oralis glucose-tolerantia-test elvégzése szükséges. Amennyiben a terhesség alatt elvégzett glucose-tolerantia-test vizsgálat csökkent glucose-tolerantiára utal, (a venás plasmából meghatározott éhgyomri vércukor értéke <7,8 mmol/l és a 120 perces érték >7,8 mmol/l), akkor ez gestatiós diabetes fennállását jelenti, amely azonnal megkezdett rendszeres ellenőrzést és intenzív kezelést igényel.
http://www.min.hu/diab.htm#fej62
Vendég

Én is lehetek táblás?

Adatok: Elan, 31; Budapest, 2008.06.16; Szent János Kórház; baba neve: Gábor. Köszi :)

Kép
elan

Gigi egy héttel átszámoltak tegnap,betöltött 20 hetesnek.De akkor is jó a súlya csak olyan kis picurkák még...azért olyan kis csóri

Köszi az infót a cukorral és mindennel kapcsolatban(főleg ha a cukor témában érintett is leszek)

Ma olyan diéta félélt csináltam,és nem érzem,hogy így is tud majd szépen fejlődni a bébi,én úgy éreztem,hogy a nagy zabálásokat szerette :oops:
Remélem a védőnő ezt megcáfolja holnap :(
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:39-kor.
pironya

gigi:ez kimerítő volt.
Nektek hányadik héten csinálják az első cukros vérvételt?
Nekem a 22.

Kép
melike

pironya:szerintem folyamatosan szedni kéne.

Kép
melike

Nekem azt mondta az orvosom,hogy csak a tulzott hízásom miatt kell ilyen korán cukorterheléses vizsgálatot csinálni amúgy asszem 26 hét körül lenne és 1 szer!!
De azt mondta ha cukros vagyok vagy csak megközelítem a határértéket akkor rendszeresen kell végezni cukorterhelést :twisted:
(már az előző terhességeimre nem emlékszem,de sosem voltam cukros)

Melike neked miért kell ilyen hamar elvégezni?
Vendég

gigi: leírom szószerint mert nem tudom lerövidíteni :oops: :lol:

21-triszómia (Down kór): Az anya életkora alapján a 21-triszómai kockázata 1/716, negatív.
A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a 21-triszómai számított kockázata 1/285.
A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása és az anya életkorának figyelembe vételével a 21-triszómai számított kockázata 1/415, negatív.

A 18-triszómai (ez nem tudom, hogy mi, a genetikus sem részletezte):
A mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a számított kockázat kisebb, mint 1/50000, negatív.

HCG: 4,64 MoM
SP1: 1,77 MoM
PAPP-A: 4,49 MoM

... és köszönjük a részletes tájékoztatót. :D

terheléses cukor: nekem a 24. héten kell mennem

pironya: szerintem is folyamatosan kellene szedni, mert mikor bekeményedsz és mire hatni kezd a gyógyszer, már el is múlik.

bárány: nekem nem írtak súlyt :?

Szilvi

szilvaqueen

Szia pironya!

Én is a Flór Ferencben fogok szülni és Június 21-re vagyok kiírva!
Neked ki az orvosod?

Üdv
Vendég

bárány:érdekes,mert a védőnő azt mondta,hogy a 25. héten,erre a doki,hogy a 22.-en.Hmmm...
Én már itt semmit nem értek.
Ja, és mondta a doki,hogy beszélnek róla,hogy csak egyszer kelljen menni.Mert most még kétszer kell.(32. hét)

Kép
melike

Sziasztok!

Szilva, nagy-nagy gratula!!!!! :lol:

Melike, nekem csak 1x kell mennem cukorterhelésre, a 28. héten.

Én annak a híve vagyok, hogy mindent eszem-iszom amit megkívánok, csak mértékkel. Csak a sódiéta nem megy, pedig a védőnőm állandóan azzal zaklat. :cry:

Kép
sziszka82

Gigi, beraknál engem is a táblába?
Az adataim: Sziszka82, 25, Perkáta, 2008.06.07., Szt. Pantaleon Dunaújváros, úgy néz ki hogy kislány, Luca, testvér nincs

Köszi!

Kép
sziszka82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?