A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Látjátok a kutya és a cicus arcán a fáradt beletörődést? :mrgreen:
neet
neet

Ja,

PS: nem a szülésznők tarifája a gond, az orvosoké túl magas....

Kép
zmimi

Zmimi,
ja, te új vagy. ;) Én hírhedt ügyeletesnél szülő vagyok. Összes (egyetlen) gyermekem így szültem.

Ja, és azért érek rá ennyire, mert egyetlenszülöttem anyukámnál balatonozik 2 napot, én meg igyekszem nem észrevenni a tennivalókat, úgymint porszívózás, mosás, egyebek.
neet
neet

Johi, leánykád óvatos lépéseit látva bepárásodott a szemem! Aranyos, szép, kedves !! Nagyon kívánom, hogy a tavaszi szellővel már együtt nyargalhasson Ő is!!!!

Zsu, ebből az egy hozzászólásodból is kiderült: mennyi mindenre van energiád!!! :shock: kalaplengetés részemről előtted és én is sok-sok +++++++++++++++++-t küldök (főleg apukádnak).

Curse, ha netán még téma nálatok Adélnak a cipő vétel: nálunk a legelső egy Falcon első lépések cipő volt. Nekem nagyon tetszett, mert az eleje szinte teljesen lekerekítetlen, így képes voltam elhinni, hogy nem nyomorítja össze a gyerekem puha lábát. És még járni is tudott benne. Ja, és magyar cég, ezért nem a felső árkategória.

Noncsi, lásd a csíkom alant :wink:

Vera, mennyire szuper ez az állás (mármint a körülmények, mert hogy mit is fogsz csinálni, azt eltitkoltad :wink: ), annyira megértem, hogy nem tudtál nemet mondani!!! Ugye ilyen lehetőségre csak ismerősön ekresztül tud az ember lánya rátalálni? :roll: (nem arra gondolok, hogy a felvételhez kő a protekció, hanem hogy egyáltalán értesülj a lehetőségről)

Deni, Igi alvására nem nagyon volt hatással a C.S. terápia, pl. mikor itt volt ez a melegfront megint minima 5-6x kelt, de most 2 napja, a hidegfronttal újra beköszöntött a 2-ébredéses jóvilág :lol: 8)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Neet: mert nem az alapján fizetsz csak, hogy hány órát tölt veled, vagy hogy bejön-e az éjszaka közepén, hanem a szaktudását is megfizeted. Már pedig az orvosi diploma nagyobb szaktudást, magasabb képzettséget jelent, vagyis több befektetést kíván az embertől (évben, meg IQ-ban).

Nálunk is jó hír. Felhívtam az illetékeseket, és kiderítettem, hogy ha beiratkozom köv. félévben a doktorira, és kapom az ösztöndíjat, akkor az nem zárja ki a GYED-et. Szupi! :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok, SOS segítség kellene.Én 2007.08.4-én szültem a szent Imrében, de csak az ügyeletes szülésznő volt, borzalmas volt.Most a hugicám is ott fog szülni március végén kéne egy jó szülésznő de ötletem sincs, aki tud valakit ajánlani elérhetőséggel nagyon hálás lennék :o

Krisz
lkrisz

Tinu,
kösz, fogom. :) Asszem te vagy az első, aki erre (is) rávilágít. Eddig a fő indok az éjjel is bármikor berángatom volt. No more question.
neet
neet

Gyosr bekukk infók miatt.....
Majd jövök, csak kissé el vagyok havazva.....
DE!

Curse, Noncsi! és akit érdekel ;) Ma beszéltem F. asszisztensével. Tarifák maradtak, időpontra lehet menni és délelőttökként is szokott rendelni ;) A többit priviben, ha kell ;)

És jövök ám..... csak még nem most.... :roll: Majd éjjel.... :lol: 8)

Mindenkinek tsók!

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Nos,
én Neettel értek egyet.Pötty. Szaktudása sok szülésznőnek több van, mint az orvosnak. EZ nem iskola-függő, hanem tapasztalat-függő. Hogy kit vesznek elő, ha baj van? Nos, sztem előbb rúgnak ki egy szülésznőt, mint egy dokit, ha gebasz van... :roll:
és: nekem szerencsém volt, sem doki, sem szülésznő nem mondott ANNYIt, igy mi döntöttünk...mind2 uannyit kapott...És mind2 NAGYON fontos volt ott...
ennyi idővel a szülés után igy látom.
Szal, Dokibá, Szülésznéni KÖSZÖNÖM!!!!
annyit úgysem tudtam adni, amennyit szerettem volna...
de_ amig nem kapnak legalább 1 millát havonta az orvosok MO-on, addig én (most éppen) támogatom a boritékolást.
ha majd annyit keresnek, amennyi jár nekik ezért a munkáért, akkor majd elgondolkozom.
De én addig a szülésznőknek is uannyit adnék, mint a dokinak. ha már válaszott.

de most már túlragoztam erőst.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

jaaaa, és hallottunk már olyan szülésznőről is, aki előre nem, csak utólag közölte, h mennyi nála a szülés... :?
zsancikant

és betmen:
Kép
zsancikant

Zsan: betmen szuper... :-)

Neet: cumis képen jót nevettem, nagyon helyes Eszti rajta. Nekünk ez a cumi dolog kimaradt, de majd ketteske tuti kap... :lol: :lol:

Leni és többiek nagyon köszönöm a csajomhoz való hozzászólást... tényleg szívszorító volt az első néhány lépés, de most már nyargal, annyira tündér és boldog. Csak ne lenne a fránya köv. műtét, akkor én is felhőtlenül boldog lennék.

Kisün: gratula a melóhoz. Mit vállaltál el pontosabban, ha szabad érdeklődni?

Na ennyit engedett a hajcsárom, illetve sajnos én nem tudom már átlépni a mosást, főzést, takarítást... már nagyon nagy a dzsuva... úgyhogy L...

Kép
Kép
johanna1975

Vera :) Melóhoz gratula! És remélem mesélsz nekünk, milyen meló is lesz ez!? :wink:

Neet :) Eszti a 2 cumival :lol:

Zsan :) Nagyon király denevéred van!! :D

Johi :) Nyargalászó Fanninak naaagy cupp!!! :D

Leni :) Köszi a választ! :) (csak tervezem, hogy Bencust kicsit megtámogatom ezzel, hátha... én már nagyon boldog lennék 2-3 ébredéssel!)

Mása :) Sziaaa! :D

Fibiék jól vannak, hétvégén beköltöztek, csak ki se látszik a tennivalókból... de puszil mindenkit és jön, amikor majd tud!
denizsa

Deni, a 2-3 ébredéstől én is szááárnyalok!!! :P
Főleg, ha ezek az ébredések csupán a szopira szorítkoznak, nem pedig éjszakai 50 perces csillaglesésre, mert akkor ugye az nekem is "szopi"... Nálunk a hidegfront és a kibújt 2. fog hozta meg a javulást.

Mennyi Zsét adjunk szülésznőnek-orvosnak dolog:

alapból Tinuval értenék egyet, HA
ha a szülésnél tényleg nem függene minima 1:1 arányban a folyamat a dokitól ÉS a szülésznőtől.

Úgyhogy (hüvelyi)szülés esetén Zsána mellé teszem fel a kezem.

(Más) műtétnél eléggé egyértelmű, kinek akar hálálkodni az ember... nem? :roll:
leni

A múltkori viharnál tönkre ment a gépünk, most kölcsöngép van.

Én meg giga dögrováson, hányás, LÁZ (nekem életemben nem volt 37,2nél magasabb,most meg 38,3) Réka szerencsére csak fogat növeszt...

nukada

ja, én önző állat vagyok, csak magamból tudok kiindulni:
tehát:véleményem akkor áll, ha és amennyiben problémamentes, normál szülésről van szó. Nálam a császár már nem problémamentes és nem is a normál kategória, tehát az ügyben nem tudok most állást foglalni.
Igen, valszeg OTT az orvos IQ-ja, és sok sok éves TAPASZTALATA (khmm rutinja) számit.
Hüvelyi, problémamentes szülésnél szerintem az IQ-nál sokkal fontosabb az EQ.

Kezeket a magasba! 8)
zsancikant

Zsána, enyém már ott himbál! :wink:

Nuk, jájjj, hányás :? Jobbulást!!!
De hátha a láztól hamarabb múlik a cucc... és hátha ez is a C.-S.től van???? :roll: (mármint hogy most képes voltál lázasodni)

Hankám tegnap délután óta náthás picit, tegnap és ma este 37,2 körüli hőemje volt - közben noymatom belladonnával, vincetoxinnal és oscilloval... Kedves, drága, aranyos boszitpoik! Holnapra múljon már el a hőemje is!!! :wink:

Zsána, Batmanre öcsék hogy reagáltak?
leni

Én nem mondtam, hogy egyetértek a dokik nagyobb honorálásával, csak elmondtam, hogy miért van az, hogy a dokik többet "kérnek". :) Dehát amúgy ez elég logikus, minden szakmánál így van. Ha többet tanulsz, értékesebb a tudásod, ezért is tanulunk annyit, hogy jól el tudjuk adni a munkaerőnket. Hiába gályázik többet az utcaseprő, mégis a főnöke több fizut fog kapni, pedig ő csak pofázik esetleg (irányít). Na jó, ez hülye példa volt, fogalmam sincs, hogy ki az utcaseprők főnöke és mit csinál. :D
Na de visszatérvén a szüléshez. Szerintem talán azt fizetjük meg az orvosnak, hogy a fejében több az a tudás, amivel aztán ha kell, jobban be tud avatkozni, ha gáz van. Mikor volt az a vállbeszorulásos eset, akkor is mintha azt mondták volna a tévében, hogy a megfelelő fogásokat a nőgyógyászoknak tudniuk kell, a szülésznőknek nem. Már ha jól emlékszem.

Kép
Kép
tinu

Zsan,
ha már IQ: egyik ofő a suliban beírta, ahogy annak rendje s módja van, h xy gyerek bukásra áll ebből, s abból. Apuka betelefonál minősíthetetlen stílusban, ofő egy darabig állja a sarat, de az alábbi mondatnál már sír a visszafojtott dühtől és röhögéstől: "-Tanárnő, minek írja meg nekem, hogy a fiam bukásra áll? Tanítsa meg inkább, ne üzengessen."
na mindegy, ez most így nem olyan vicces, de mi jót derültünk rajta.

Johi,
láttam mén is lánykád sokadik első lépéseit, csak nem tudom, mit írjak rá? Sírjak vagy nevessek? Ami tuti: a kis arcán olyan elszántságot látok, és semmiféle dühöt vagy szomorúságot! És ez jó!.

neet
neet

Tinu,
de nem csak a szaktudást fizetitek meg, hanem az éjjeli berángatást is. Nem? Mert mondjuk szaktudása mindnek megvan, mindegy, h a bé betű után mi van, bé, zsé, es, pé, stb. Akkor ha mondjuk bzs bent vagy ügyeletben, és teszem azt vki nála szül, aki nem választotta őt, akkor neki is adjon x ft-ot, mert olyan sokat tanult és tapasztalt? Nem. Itt azért működhetnek a kaszák, mert szegény nők azt hiszik (és jelzem, nem ok nélkül), h kasza nincs nincs kasszasiker. És ez az, ami szomorú. Persze ismét jelzem, hogy ha doki lennék, nekem lenne a legélesebb kaszám. :lol:

A "ha többet tanulsz, értékesebb a tudásod" meg egy olyan mondat, amin csak azért nem sírok a röhögéstől, mert nap mint nap szembesülök vele: nyelvvizsgákkal, több diplomával is lehet a töredékét keresni, mint jó kapcsolatokal és némi simlisséggel.

Aki taknyos, gyógyuljon, batman meg csúúúúúcs!
neet
neet

és nyelvvizsgákkal és diplomákkal is lehet vki sokkal hülyébb egy ilyenekkel nem rendelkezőnél...

a sok sok papir nem jelent semmit.
csak a tapasztalat és a tényleges tudás. Na, EZT kell (talán) megfizetni. De ilyenje akár még egy szülésznőnek is lehet, nem? :wink:
és DE, azt is meg kell fizetned, h kedvenc sorozata, vacsija, fürcsije, felesége mellől kel fel, és indul útnak, h melletted legyen a NAGY találkozásnál...
HEHEHEHEHE. de ezt teszi a szülésznő is, csak ő a férje mellől.

Tényleg Neet, te megint orvostalan lennél, ha babáznál?

és hát igen, ez az apuka...hmmm...
mondhatom azt, h valahol egyetértek vele??? :lol: :oops:
de csak és kizárólag azért, mert NEM tudom tényleg milyen lehet ezeket a gyerekeket tanitani. Olyan Dangerous Minds-fiiilingem van.
Ha tudnám, valszeg mást mondanék.
zsancikant

Macsek és többiek - Köszi a listát, az infot :) Nagy segítség, már le is töltöttem!!!

Annyi, hogy én császáros leszek :( .. úgyhogy a szülőszobai cuccok rész nem fog kelleni .. de a többi mindenképp!
A lényeg, hogy ezek szerint saját felszerelésben vannak a kismamik .. és csak a babának adnak rucikat, neki elegendő a hazavivős felszerelés :)

Ancsi
- Lehet egyszerre leszünk bent, ugyanis nekem a doki április 4-5-öt mondott a császár időpontjára. De biztosra csak március környékén fogom tudni :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Hálapénz-téma: én is fölteszem a kezem Zsan mellett. De sztem Tinunak is igaza van. AZ orvosnak a szaktudását, és az ezzel járó FELELŐSSÉGÉT fizetem meg. Ha bármi van szülés közben (és állítólag a szülőnő egy időzített bombe, bármelyik pillanatban beüthet vmi, persze, nem biztos,h be is fog). Persze, a szülésznőknek is van szaktudása, és normál esetben ők sokkal többet dolgoznak egy szülésnél. Ezért van igaza Zsannak a fifty-fifty-vel.
2.szülésem (már írtam nemrég a szülinap kapcsán) nagyon simán ment, a dokinak nem sok dolga volt, kb. 10 perc, na meg néha megvizsgált a vajúdás alatt. A szülésznő hetekkel előtte már nst-zett, elintézte a laborokat (vért vett, meg pisit vizsgált, így nem kellett külön laborba mennem), aznap hajnaltól velem volt, és sokszor a munkaidején kívül. (Ja, és amikor Szenteste kitaláltam,h szülök, akkor is bejött volna, ha nem derül ki időben,h vaklárma az egész.) Így végül nálunk a szülésznő többet kapott, mint amenniyt eredetileg terveztünk. (Az első szülésnél ugyanő volt, de akkor a munkidejében, és csak a szülés alatt foglakozott velem, akkor is nagyon gondosan, de jelentősen kevesebbet kapott.)
Szóval, sztem mindenki annyit ad, amennyit tud, amennyire hálás, és még a körülmények is döntőek, pl. ha Szenteste jön be az orvos/szülésznő a családi karácsonyfa mellől, majd végül császár lesz a szülés módja, akkor többet "érdemel", mintha délelőtt 10 és 11 között, azaz munkaidőben, néhány fájásra, magától kinyomja a gyereket az anyuka.
rídonli#

Nem fejeztem be 1 mo ndatot az előbb: ha bármi van szülés közben..., akkor a dokinak kell dönteni.
rídonli#

Deni, nálunk van ilyen lyuk!! Vannak dolgok, amik szőrén szálán eltűnnek, és senki nem tudja, hogy hogy és hova... És ezt a kis lyukacskánkat még az előző lakásunkból hoztuk magunkkal. :)
Dejó,h Fibiék beköltöztek! Reméljük hamarosan lesz netje is.

Neet, képek :) Eszci nagyon édes!!!!

Vera, állás szuper! :) Egy barátnőm is most kaoptt egy szuper, igazán anyukának való állást. De asszem, ez manapság mázli kérdése is. Te phd-zol?

Zsan, Batman szupeeer!

Curse, nálunk a kakas nemtom honnan jött, meg is vagyok lepve.

KÖZVÉLEMÉNY_KUTATÁS:
Mi a véleményetek a bárányhímlő elleni oltásról? Ki adatja (adatta) be?

Akatára emlékszem,h írta,h ő beadatja.
Télleg, mi van Akatával?????
rídonli#

Újak, üdv! Én nem tudok nektek segíteni, mert máshol szültem.
Rídonliakakukktojás.
rídonli#

Zsan,
az ofőnek kötelessége, h értesítse a szülőt, ha dedje félévkor bukásra áll. És ha gyerek mereven ellenáll, nem jár be órára, vagy ha mégis, empéhárom ezerrel a fülében és melegszendvics a pofájában, mit tehet a tanár szted? Beír. Szülő meg röhög. Gyerek meg továbbra sem tanul, hiába vagy a világ legjobb, legmotiválóbb, legizgibb, legstb-bb tanára.
A kérdésedre a válaszom meg annyira magától értetődő, h nem is kell válaszolnom rája. :lol:
neet
neet

Deni,
Azóta már lenyugodtam, csak hát mire egy pernek vége van… :roll:
Ezek szerint Bencusod sűrűn kel éjszaka? :( +++++!!!
És de jó, h hoztál híreket Fibiékről :D

Kisün,
Wow meló! :D És mit fogsz csinálni?

Neet,
Csajod halmozza az élvezeteket :D Majd a ruhákat bármikor vissza tudjuk adni :wink:

Leni,
Köszi a cipő tippet :) Hankádnak bulást!!!
Ébredésekhez ++++++!!!

Ikrisz,
Üdv itt :) Én ügyeletes szülésznőnél szültem. Ahhoz képest, h nem volt fogadott, nagyon meg voltam vele elégedve.
De milyen szülésznőt kerestek? És ki volt az, aki nem jött be, jöhet, akár priviben is.

Mása,
Köszi az infot :) Bár úgy néz ki, h a másik dokit fogom becserkészni :wink:

Zsanci,
Batman pasid nagyon édes :D

És szerintem is inkább az ember a tapasztalatot és a tudást fizesse meg, ne pedig a papírokat. De szép lenne, ha a világ így működne :lol:

Kép Kép
curse

Sziasztok lányok!
Üdv újak!

Lenn vagyunk Szolnokon, de egyelőre dögrováson vagyok, szombat óta bújkált bennem valami, ma reggel robbant. És még hangom sincs :( Elég nevetséges lehetek, mikor 88-adjára kiabálok Grétire, hogy ne verje Barni fejéhez a favonatot, vagy bármi mást, és nem jön ki hang a torkomon :roll:

Hálapénz: nekem sem doki, sem szülésznő nem mondott tarifát egyik szülésemnél sem, pedig mindkettőnél rákérdeztem. És szaktudástól, dr. előnévtől függetlenül nagyon sok esetben a szülésznő sokkal több mindent csinál, mint a doki. Aztán persze én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt.

Neet! 2 cumi :lol: Törődött állatok :)

Zsan! Tuti a Batman jelmez :) Borisz van alatta? :roll:

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok :)
Batman, cumis Eszci, Kamilla és persze Bencus éééédesek! :)

Johi,
Neked külön reagálok: Fanni nagyon-nagyon-nagyon HŐS!!! szívszoritó, tényleg.

Rólunk:
Levus kutyázik, kúszik-mászik, sokat vigyororg és mindenfélét eszik ;)
Valamiért csak az édes dolgok jönnek be Neki :? de mindegy, majd megeszi....még csak most kezdtük egy hónapja.... Orsim meg imádja. És elég, ha csak megszólítja Levit, a kisfickó hangosan kezd kacagni :D Íííírtó édesek! 8)

Én sokat dolgoztam a múlt hetekben, mert aki az üzletben dolgozik beteg volt( kivették a manduláját) Így az összes javítás, átalakítás, szabás, függönyvarrás rámzúdúlt :?
Sebaj, nemsokára lemegyek Anyuékhoz egy-két hétre és kipihenem magam.

Most megyek, Ldőlök.
Mindenkinek jó éjt :)

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ja, és Levnek már 5 foga van 8) persze jön a jobb felső kettes is.... ha azt is beleszámolom, akkor 6 8)
szmagdi

Wow,
pofászkodós népség :lol:

Neet,
duplacumis feeling annyira, de annnnyira ismerős :lol: :lol: Füles is összeszedi az összeset, ha nem rejtem el időben, ami nem fér a szájába, az a kezében marad.. és ő sem cumizik a böliben, csak alváskor, viszont az itthoni cumihasználat a 8. hatványra emelődött.. :( pedig bölcsi előtt már itthon is csak alváshoz köllött...

Állatos fotók rulllz :D titkosnagybánatom, hogy Apa addig nem egyezik bele kuty-macs-egyébszőrös tartásába, ameddig Füli nem lesz akkora, hogy önállóan gondozza.. semmi érvvel nem bírom meggyőzni, fixa ideája, hogy így is túl sokat vállalok magamra.. :? viszont eldöntöttem: márciusban beszerzek egy kaméleont. Mertmivel nekem élőlény KELL!! :D

A "Ne telefonájjjon, inkább tanícccson" tényleg sírvaröhögős.... el nem bírom képzeli, egyes szülők mér' gondolják, nekik semmi felelőségük a gyermekük viselkedésében/tanulásában/egyebeiben...

Vera,
meló WOW!!! Részleteket nekem is!! Már ha public.. :)

Mása,
gratula a fogacskákhoz!! és képeket a gyerkőkről!!

Nuk,
+++++++++++++ és próbálj vincézni, hátha neked is segít!! nekem rengeteget...

Lindi,
gyógyuljál!!! némán ordítás cool!

Noncsi,
neked is +++++++++ok. Én konkrétan megőrülnék, ha így lenne muszáj élnem...

Leni,
látom ti is hidegfront-alvók vagytok..mint Füli :D:D:D úgy látszik, aki babaként " LÁÁÁÁÁ"-t mond, az hidegfrontkor alszik...

Deni,
mi az eksön coffea ügyileg?

Votiv merre?

Szösszenet,
miért kell császározni?

Zsána,
betmen jóóóóóóóóóóó!!!!!!!!! te varrtad? :D :D :D

Ikrisz,
milyen tipusút szeretnél? már csak az ajánlás végett.... én pl. nagyon szeretem az enyémet, mindkettőt vele szülem, a harmadikat is vele fogom, de nem mindenkinek jönne be.. :)

szép napot nektek!

megyek, mert ébredés esete forog fenn..

macsek
macskanyu

Macska,
mondd meg zapának, h minél előbb kap a ded (azaz te ;) ) állatot, annál előbb megtanul bánni velük. Egy nagyobb gyerek még akár félhet is, bár sztem Macskád nem fog. :)

Szmagdi,
Levi Tuti belehúzott a fogakba. :D

Curse,
ok, kösz. :)
neet
neet

Helló!

Üdv az újaknak!

Neet

Csak neked, íme egy 2 éves 22 kg-os gyerek :)

Kép

Egyébként Bendinél ez volt a csúcs (így utólag nézve a képeket, tényleg nagyon dagi volt...de gyorsan be is teszek egy nagyjából mostani képet

Kép

Hát még most se egy nádszál, de a 22 kiló után már nem hízott tovább, lefogyott 2 kilót és most már egy éve ugyanúgy 20 kiló, de nőtt több, mint 10 cm-t. Most olyan 100 cm körül van. És ez sokat változtat az alakján. :)

Úgyhogy én tájékozott vagyok a nagy pelenkák ügyében a Libero-nak és a Baby Love-nak van nagy pelenkája 15-30 kg vagy 16-30 kg intervallum van ráírva, de mondjuk Bendire 22 kilósan amikor még csak 86 cm volt, már majdnem kicsi volt ez a pelenka is mert ugye a feneke akkor irtó nagy volt, meg a hasa is. Most viszont hogy nyúlt, most ez a pelus bőven jó, de más márkáknál a legnagyobb méret is csak 22 kg-ig vannak, hát azok olyanok, hogy ha nagyon muszáj, rá tudom adni, de nagyon szűkösen, pedig már csak 20 kg és a hasa sem olyan nagy már. Szóval a méretezése elég érdekes ezeknek a pelusoknak...
Szerencsére Bendi már nagyon keveset használ pelusból. :) bár pont ma reggel, felkelt és nem ült rá a bilire, elkezdett játszani és közben bepisilt, bekakilt... :twisted: biztos ezzel akart rávenni, hogy felkeljek... :twisted:

Vera

Gratula a munkához, milyen jó dolog ez, hogy ha az embert így megtalálják a lehetőségek! :)

Zsan

betmen... :D :D

Nuk

Ó, jaj, jobbulást!!+++++++++++++

Tinu

És mi a titkod, mármint fogyást illetően, milyen módszer? Bár lehet, hogy írtad, de már nem emlékszem, nekem is fogynom kéne, de jóóó sokat! Tavaly télen már csak 53 kg voltam, de akkor még szoptattam és Bendi leszívta a felesleget, most viszont már 68!!! kg vagyok, segítséééééééééég, már úgy nézek ki, mint ha a 4 hónapban lennék legalább, olyan nagy a hasam és már két terhességi tesztet is csináltam, mert már nem hiszem el, hogy ekkora a hasam és nem is vagyok terhes... :? (igaz, hogy megjön, mindig rendesen, de már elkezdtem gondolkodni, hogy lehet, hogy én vagyok a ritka eset, aki ennek ellenére terhes, de szerencsére negatív lett, mind a kettő, mert most én pont nem akarnék az lenni) szóval nagyon bálna lettem, nem jön rám már szinte semmi... :evil: szóval akinek van jól bevált fogyi módszere, plíííííííííz, köszi

na puszi, megyek dógomra

ruz
ruzicsky

Szerintem amit én írtam, az lenne az ideális világban. Amikor ha többet tanulsz, többet is fogsz tudni, vagyis a papír fedi a tudást (és a tudás nagysága szerint alakul a pénzbeli ellentételezés is). Legalábbis az elméletit. Kicsit félreértettétek, mert nyilván a szülésznőnek is van szaktudása, de nem lehet összehasonlítani az orvoséval. Az egyiknek szülésznői szaktudása van, a másiknak orvosi szaktudása. Más jellegűek. Mivel egy orvos többet tanul, mégis csak lehet feltételezni, hogy az ő tudása mélyebb, teljesebb. És a szülésnél sem a konkrét munkája miatt fizetsz többet az orvosnak, hanem mert az ő speciális szaktudásával van ott. Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy jóval nagyobb a különbség egy normál szülés esetén a két juttatás között, mint ami igazságos lenne. De azért az orvos akkor is többet kapna, ha igazságos világban élnénk.

Neet: az igazságos világban nem kéne külön fizetni senkinek, hanem a fizetése fedezné mindenkinek a megélhetését, vagyis rosszul írtam, a fizetés arányban lenne a végzett munkájával. Mondjuk szerintem az továbbra sem lenne irreális kívánság, hogy az ember a maga által megválasztott orvossal, szülésznővel szüljön (és akkor már befigyel az éjszakai berángatás lehetősége). A finanszírozást fogalmam sincs, hogy lehetne megoldani, ehhez nem értek.

Ríd: én nem fogom beadatni a bárányhimlő ellenit. Megpedig azért, mert nem kötelező és mert nem élethossziglan véd. Ha pedig nem oltatja be mindenki a gyerekét, akkor simán lehet, hogy Tünci majd felnőtt korában kapja el valakitől, akkor pedig sokkal veszélyesebb, mint gyerekkorban.

Kép
Kép
tinu

Ruz: az a módszerem, hogy igyekszem nem zabálni. :D Ez főleg az édességre vonatkozik. Meg próbálkozom az Indi által leírt saláták bevetésével, gyümi- és zöldségfogyasztással. SZóval csak normalizálom az étkezésem. Ugyanis előtt nagyon hízlalósan kajáltam: sok-sok édesség, szénhidrát és szinte semmi zöldség, gyümölcs. De most sem vagyok hajlandó éhezni. Ha éhes vagyok, eszem. De lehet, hogy csak egy banánt. És nem kajálok be vacsira annyira.

Kép
Kép
tinu

Tinu

Egyelőre én is ezt próbálom második hete már nagyon odafigyelek, keveset eszem, semmi nasi stb. Eddig annyi történt, hogy több nem lettem azóta, de nem is fogytam semmit. De még bízom benne, hogy még idő kell, és majd beindul...de az is lehet, hogy nem lesz elég ennyi változtatás, hanem valami mást kell próbálnom.. :?

ruz
ruzicsky

Na, ezt nem értem. Már nem emlékszem, ki mondta ezt, hogy a bárányhimlő elleni oltás nem véd egész életre (talán a védőnő? :o ), de most meg azt olvasom az interneten, hogy
http://www.gyermekbetegsegek.hu/ellenan ... cella.aspx
Vagy lehet, hogy ez a felnőttkori oltásra vonatkozik? Valaki tudja a választ? :roll:

Ruz: nekem is lassan indult be. Aztán csináltam egy gyüminapot és az segített. De azóta sem csináltam gyüminapot, vagyis elég volt egyet.

Kép
Kép
tinu

Lehet, hogy ez a válasz?
https://www.babanet.hu/szak/gy366.php
Jó kis válasz... :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
már megint veled értek egyet! :)

Neet,
nem az ofő esetén, inkább általános sulira áll, hogy igenis a tanár dolga megszerettetni az anyagot, érdekes előadást tartani, hogy a gyerek akarjon tanulni. az olyan tanár, akinél sorban buknak a kölkök, az osztályátlag meg kettőegész valamennyi, az valamit rendesen elkúr. felsőbb sulikban sajnos már laza az erkölcs, a szigor, ha nem ostorral bánsz velük, akkor sz..nak a fejedre vastagon. ezért kéne legalább gimiben tanítanod, ahol a tanulási hajlandóság sokkal nagyobb.

viszont nem örülök, hogy Vera mond tarifát.
ancsipancsi

Jó reggelt!

Ríd! Én nem adattam be a nagyoknak, Lorcinak sem fogom. Beni, Zsóka mindketten 3 éves korukban, amint elkezdték az ovit, elkapták, és egyáltalán nem volt durva a betegség lefolyása. Viszont így túlestek rajta, az immunrendszerük is erősödött. Mostanság sokkal tudatosabban figyelek a minket körülvevő műkütyükkel (értsd kaja, gyógyszer, és minden más), de ezt már 8 éve sem akartam megtenni. Valahogy zsigerből ellene vagyok. Rendben, egy gyermekbénuláson ne essen át a gyerek, stb, na de azért mindentől már ne védjük, mert azzal egy idő után ártunk. Így voltam/vagyok a vitaminokkal is. Biztosan azért is van ez, mert az apukám a Nescafé térhódításakor elnevezte azt nejlonkávénak, és ők is úgy általában a természet erejét plántálták belém, vagy mittomén. Gy. vett néhányszor pezsgőtablettát a gyerkőknek, akik imádták. Aztán arról is leállítottam. Egyék az almát, ami anyuék fáján termett. Az egyik dolog ami megfogott mostanság, az a homeopátiás szerek, de ennek is úgy állok neki, hogy kellő kétkedéssel. (azért eszünk/használunk ám mi sok olyan cuccot, ami messze van a természetestől, hajjjaj, pont ezért, amit lehet, kihagyjuk, így a mindennemű oltásokat is, amik nem kötelezőek.)

Tinu, gratula a mínuszokhoz!

Hálapénz téma. Neet-tel értek/nék egyet, ha nem szültem volna, és jelenleg apukám élete nem lett volna tétje annak, hogy fogadunk-e orvost. Rühellem. Adni. És nem a sóherség beszél belőlem. Nekem megalázó, és az az orvos, aki elfogadja, az én szememben már nem akkora, mint előtte, ezért persze a bizalom is kevesebb. Pont mostanság gondolkodtam rajta, hogy de szerettem volna orvos lenni, és hogy ez a hajó már elment, mert 6 évet nappalin nem tudok megcsinálni. Mindig is vonzott ez a pálya, csak akkor a szent sebészet volt a szemem előtt, arra pedig alkatilag alkalmatlan lennék. Butaszemellenzősszmájli. Szóval azon meditáltam, vajon én elfogadnék-e lóvét. Nagyon remélem, hogy nem. Anno, mikor még 17 éves koromban műtötték a lábam, rajongtam az orvosomért (már-már szerelemmel), és annyira rosszul esett, volna, ha anyuék pénzt adnak neki, úgyhogy a prof kapott, neki pdig óriási ajándékcsomagot küldtünk, lévén akkor volt karácsony. Utólag nagyon megköszönte. 5 év múlva ismét műtögetni kellett, addigra már nem kis sebészorvos volt, hanem valami kisatyaisten, addigra anyuék úgy gondolták, intézzem én, adjam oda a borítékot. Izzadtam, mint a ló, (még akkor is nagyon extra pasi volt :wink: , bár akkor már Gyuri velem volt :lol: ) és oda akartam adni. Annyira imádtam érte, mert nem fogadta el! Mondtam, hogy de én szeretném megköszönni a mosolyát, derüjét. Válasz, hogy ő enélkül is mosolyog rám szívesen. Újabb 9 év múltán, most már ő az atyaúristen itt Fehérváron (anno Pesten volt) elmentem hozzá Lorcival magánrendelésre, hogy nézze meg a csípőjét. Ott minden gond nélkül kifizettem a pénzt, mert ez a "viszony" erről szól. Mint mikor bemék a boltba, és eldöntöm, melyik tejet vegyem. Ki vagyon írva, mibe kerül és kifizetem. De a H-ban, amikor az állásában dógzik, ne kérjen plussz pénzt. (mert én/te/mi sem vagyunk megfizetve rendesen, és mégsem kapunk senkitől se Zsanci).

Mondom, ez volt/van a véleményem, és utálom, hogy az elveimet (jajj de fellengzős) sutba dobva, hálát adva az égnek, hogy megtehetem, könyörögve fizetek, hogy figyeljen rám/a babámra/apukámra valaki úgy, hogy bízhassak abban, megközelítőleg a helyzethez képest a legtöbbet kapjuk. Novella vége, de ez már olyan régóta kikívánkozik belőlem, most megkaptátok ti. :? Bocsi.

A szülésznő vs orvos "párbaj"-ba azért nem nagyon tudok állást foglalni, mert a 3 császárnál nem volt kérdés, hogy ki vesz részt inkább. Viszont ha a meló dandárja a szülésznőé, akkor min. ugyanannyi jár neki is. A doki már megkapta a magánrendelésen a maga extra tudásáért a lóvét. Bár nálunk még nincs szülésznőválasztás, lehet, én azt nem is választanék.

Betmen nagyon tetszik, a kétcumisEszci haláli, az állatoskép pedig engem is szíven ütött, Macs által elmondottak miatt.

Mék, mert Federer üt minnyá, és szabadnapot kaptam, mert Lorci anyuéknál marad estig. (ott aludtak a színház miatt) Így most teljes átéléssel (zoknistoppolás mellett) nézhetem egyik kedvenc teniszezőmet. :lol:

Pusssz
zsugyu

Zsu: amúgy a hálapénz-dologban abszolút megértelek. Szülésen kívül soha senkinek nem adtam, és én sem fogadnék el, ha amúgy fizetést kapok érte. Majd ha többet akarok keresni, elmegyek magánba rendelni. Szerintem az is übergáz, hogy a magánrendelések is feketék, merhogy ugyebár mikor kapunk számlát? Sohanapján. Én se kaptam, csak ha kértem, mikor terápiába jártam. Szerintem ez is igen ciki. Remélem, majd eljő a szebb világ, mikor mindenki lehet egyenes anélkül, hogy éhen halna. ((((Persze itt sose az éhen halásról van szó. Csak mi hisszük azt, hogy ha nincs XY fizetésünk, akkor már milyen csórók vagyunk. Na de ezzel a véredényemmel még itthon az urammal is leginkább vitatkozni szoktunk, mert szerinte demagóg szöveg, hogy a pénz nem minden.))))

Kép
Kép
tinu

Zsu,
akkor tartom a hálapénzt "okésnak", amig egy főorvos, 40 évi tapasztalattal NETTO 160000ft-ot kap havonta. Nos,az én férjem, 5 év munkaviszonnyal ennél JÓVAL többet kap.
És: az orvos ÉLETET MENT!!! és amig 1 azaz EGY életet megment rövidke élete során, addig neki SOKKAL TÖBB járna, mint nekem vagy neked!
ez az én szerény vélaményem. ÉS azt is elmondtam, h ez a hálapénz nálam addig okés, amig nem kapják meg azt a pénzt az orvosok, amivel a piszkos anyagiak NEM jelentenek problémát egy orvosnak, nővérnek, mentősnek, tűzoltának, pedagógusnak.
Amig ez a szar igy van, ahogy van, addig én kénytelen vagyok fizetni egy orvosnak, de vhol "szivesen" is teszem, mert tudom, h mennyiből élnének enélkül. És ők nem olyanok mint mi, "egyszerű halandók".

szóval, utálom,h úgy akarják megszűnteteni a hálapénzt, h ezért cserébe ne kapjanak semmit, mert SZÁNALMAS az a netto 160k egy hónapban. SZÁNALMAS!!!!!

és egy kis plusz még, mert azért azt is érdemes tudni,h kik azok, akiknek EGYÁLTALÁN nem érdeke, h az orvosok jól keressenek: a menő, pesti orvosok, akik nem pár százezret tesznek hetente zsebbe, mindenféle szla nélkül.
akik nem szarral gurigáznak.

szóval, ez amolyan kétélű bárd.

de én akkor is azt mondom, h egy orvost FIZESSENEK MEG a munkájáért. És atöbbieket is, akik emberek életét védik/mentik.
zsancikant

Tinu,
BARNA PÉTERÉK ADNAK SZLÁT!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
zsancikant

Neet,
én mondom, de hiába.... Zapa szereti az állatokat, de sosem kívánt(kamaszkorában sem) tartani, neki nem is volt sosem. Sajna ráadásként erőst allergiás a macskaszőrre.. :( De a tutyát nem meri már lemondani, mert megígérte, sőt a kerti-cinyót is, de majd meglátjuk. Macskagyerekem semmiféle állattól nem fél, imádja őket, a saját szobájában lakó halacskáit minden reggel eteti(én adagolom a mennyiséget, halvédelmi okokból), minden reggel-minden este köszön nekik és félórákat tölt a velük való beszélgetéssel :D Annnnnya lánya! :mrgreen: De hiába, Zapa hajthatatlan.... de kaméleon akkor is lesz! vagy leguán.. :)

Ruzy,
nekem spec a 90 napos remekül bejött, ráadásul nem is jött visza semmi, igaz viszont, hogy én nasit(csoki, ropi, süti, cukor, egyéb gejlségek) egyáltalán nem, iletve igen ritkán eszem. Mertmivel nem szeretem és nem is kívánom. A csokit igen, de abból csak a 70% feletti jöhet szóba, de az is ritkán :) A kv-t is cukor nélkül iszom.Kenyeret/zsemlét sem kajálok. Sőt sajnos gyümit is ritkán és nem sok félét. Én zöldség és sajt fan vagyok :mrgreen:
Így is hízékony vagyok, de gyerek előtt a heti 5x2 óra mozgás minimumban megvolt. Sajnos ezt hiányolom a legjobban, ha tehetném, rengeteget sportolnék....
macskanyu

Nuk, Lindi :) Bulááást Nektek!!!! ++++++++++++++

Leni :) Hankának is bulást +++++++++! És drukk, hogy most hogy kijött a 2.fog, legyen egy kis nyugi és tudjatok aludni!!

Ríd :) Akkor most megnyugodtam, hogy nemcsak nálunk van ilyen "mágikus" lyuk! :lol: Úgy emlékszem, hogy tényleg volt már téma és eléggé megoszlottak a vélemények a barihimlő elleni szuriról is... én nem oltatnám be a gyerkőket, inkább essenek mielőbb túl rajta és legyenek aztán védettek (úgy rémlik, mintha többször is oltani kéne, ha amellett dönt az ember, de nem esküszöm meg rá). Szóval én eléggé csak-kötelező-szuri-párti vagyok, egyedül az agyhártyagyula ellenit adattam be Bálintnak pluszban. De nem akarlak befolyásolni, csináld úgy, ahogy jónak érzed :wink:

Curse :) Igen, Bencus elég sokszor kel :( és ez már több hónapja tart, kicsit kezdünk fáááradni... :mrgreen: És megértelek, a perrel az a baj, hogy "megöregszel" mire megkapod, ami jár :roll: :roll: Adél buksija hogy van??

Mása :) Levusnak ++++ a fogakhoz!! Hű, már 6 fog! :o Tesóféltékenység egyáltalán nincs a gyerkők között? Mikor mentek Anyukádékhoz?

Ruz :) Bendi tényleg snájdig legény lett! :D És nem hiszem, hogy Te 68 kiló vagy!...

Macs :) Hajrá állatka-beszerzés!! :D Coffea-ügyileg elég változó a helyzet: a tegnapi éjszakánk elég jó volt (3x keltünk!), a mai kevésbé... :roll: még azért próbálkozom vele egy darabig, mert 2éjszaka alapján nehéz dönteni... Vagy szerinted, egyből átütő sikert kéne elérni? itt nincs primer rosszabbodás vagy hasonlók?

Hálapénz-különbség doki és szülésznő között: Nekem is magasban a kezem, ha normál szülés esetén és gátvádelemről van szó, tényleg mindketten egyformán megdolgoznak sztem is a sikerért. De tény, hogy a dokinak én is többet adtam, mondjuk ennek az is volt többek között az oka, hogy sztk-ba jártam hozzá és egy fillért sem fiztettem a terhesgondozásért, szóval így méltányosnak találtam.

Kép
Kép
denizsa

Deni,
hogyne volna.... itt is nyugodtan számíthatsz a primerre, bár nem kötelező. Én minimum egy hétig próbálnám, mielőtt újrafontolnám, az "érdemes-e továbbra is adni" témakört. Sok +++++ nektek!!!

Szomszédasszonyom mesélte, hogy olvas vmi gyerekneveléses könyvet, amiben különféle gyerektipusokról írnak. Szerinte az egyik, pont az ő fiáról szól, ez a "nyugodt szemlélődő". Ez a tipus állítólag remekül elvan napközben a sokféle inger közepette, élvezi és megfigyeli maga körül a dolgokat, éjjel viszont piszok rossz alvó, mert a túl nagy csend és nyugi "idegesíti", erre javasolja a könyv a tiktakkolós órát, vagy halk rádiót/tv-t, vagy valami egyéb, pici háttérzajt éjjelre. Ők a tiktakk-órát vetették be, sikerrel....
Én nem nagyon tudok az efféle könyvekkel mit kezdeni, de minden esetre ez is egy érdekes tapasztalat... hátha nektek segít :)
macskanyu

Tinu :) Te idealista! :mrgreen: :D Tökre egyetért(ené)k Veled, ha tényleg egy igazságos világban élnénk, de ez nem egészen az és valszeg soha nem is volt és lesz.

Zsan :) Egyetértek abban, hogy ha nem lenne többé hálapénz, akkor többet kéne keresniük a dokiknak, de hát van. És lehet hogy ezért nem is emelik a fizujukat sem, mert az emberek akkor is adnának, itt mindenkit "át kell nevelni" asszem... (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a nettó 160 ezer nem olyan rossz pénz manapság, elég sokan élnek ennyiből vagy ennyiből sem, mégha ez siralmasan kevésnek tűnik is)

Zsugyu :) Tökre értem amit írsz, én is naivka voltam és jól meglepődtem, hogy még a gyerekdoki is pénzt várt, amikor kijött az újszülöttet oltani... :roll:
denizsa

Hehe.. nem igazán akarok hozzászólni ehhez a témához, ezért zárójelben jegyzem meg, az én munkahelyemen nem egy munkatárs van, akik nettó 60-70-et visznek haza!!! Főmunkaerőként, nyolcórában.... és akkor ne is beszéljünk a pedagógusokról, egyebekről.... mikor én 2000-ben elmentem az első diplomás állásinterjúmra, a Kisállat-tenyésztési Kutató Intézetbe, kutatás vezetői posztra fel is vettek volna 45 ezer nettóért..... és akkor visszamentem ideiglenesen magán fogorvosi aszisztensnek és heti 3 munkanapban megkerestem 90 nettót.... 2000-ben

uff én eldugultam...
macskanyu

Neet: hát én sem tudtam először, hogy sirjak vagy nevessek, de a nevetés mellett döntöttem, annyira édesen járkál, bár néha meginog, mintha részeg volna. Na ilyenkor oda pattanok és jól megdicsérem és közben nevetek, mert annyira mókásan néz ki.

Ruz: huh nem semmi Bendi súlya. Én már a 12 kg-s kézisúlyzót sem birom, hogy tudod emelgetni, dajkálni? Nem semmi, pedig Te is vékonyka vagy, mint én.

Huh micsoda téma merült fel...jókat és elgondolkodtatókat irtok. Egy orvos annyira felelősségteljes munkát csinál, hogy az szinte megfizethetetlen és tényleg nevetséges amennyit kapnak, tehát ilyen alapon abszolút én is pártolom a kis zsebpénzt nekik, de azt már kevésbbé, hogy amig nem adok, addig szarnak rám, amikor meg előkerül a boriték akkor kedves beteg leszek, mert mi van, ha nem tudok adni?? Ez nekem nagyon fájó pont, most a Hban tapasztaltuk ezt sajnos. Úgyhogy nagyon felemásan érzek, viszont nagyon dúúúúúrva, hogy milyen szar körülmények között kell életet menteniük és igen igen felelős döntéseket hozni egyik percről a másikra, ezt valóban meg kéne nekik fizetni.

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?