A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

sziasztok,

terhelés: nekem 2 hete azt mondta a doki, hogy kb 4 hét múlva menjünk 4D-re, és utána hívjam fel, megbeszéljük a továbbiakat - gondolom akkor ad időpontot erre a terheléses cuccra.

azt hiszem itt írta ma ibm, hogy vettek utazóágyat az auchanban. na hát hazafelé nem bírtam ki, rábeszéltem a zuramat és mi is bementünk, és mi is megvettük. könnyen nyitható-csukható, van hozzá táska, elég strapabírónak tűnik, ráadásul csak 5000 ft, ennyit simán megért, kár lett volna kihagyni. ok, csak később fog kelleni, de akkor mindenképp. :)

íme:
Kép

mia_snow

Nekem is a 24. héten lesz a cukorterheléses vizsgálatom.

Most néztem a Fókuszban a beteg kis Márkról, aki megállt a növésben, a filmet. Hát, szívfacsaró volt. Férjecském nincs itthon, ha itthon lenne már elkapcsolt volna, mert nem engedi, hogy ilyeneket nézzek, nehogy bedepizzek. :cry:
A legeslegfontosabb tényleg, hogy egészséges legyen!!!

almaani
Kép
almaani

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:35-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:35-kor.
pironya

Mia!

Nagyon jól tetted,reméltem,hogy bemész!
Ezt nem lehetett kihagyni!
Mi a másik fajtát vettük,de végül is csak színben tér el!

Kép

Kép

Holnap talizunk!

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Szia Pironya!

Én ma megyek Genetikai UH-ra. A Várkonyit nem ismerem. Én a Toldi dokihoz járok és meg vagyok vele elégedve. Én budapesti vagyok és a kórházba járok a vizsgálatokra!

Remélem sikerül egyszer összefutnunk.

Üdv Ági
Vendég

Pirony:na jó!!!Teljesen eltúloztad!!!Ez neked a nagy kövérséged???
Ezt komolyan mondod??? :shock:
Rám azt mondtad,hogy milyen jól nézek ki????
Akkor magadra is mond nyugodtan,mert még anyámat is idehívtam,és ő is azt mondta,hogy nem vagy semmivel nagyobb nálam!!!
Szoval teljesen jól vézel ki !!!!Értsd meg!!! :D

Almaani:én is láttam a kisfiút,az ilyen nekem is beteszi a kaput :(

Mia,Ibm:tök jó az utazóágyatok!!!
Nekünk nem lesz mert mi nagyon nem utazunk :( Még rokonaink sincsenek csak itt helyben
Vendég

bárány: én arra gondoltam, hogy ha anyunál vagyunk/van a gyerkőc, akkor ebben az ágyban szuperül tud majd aludni, pedig anyu is 5 km-re lakik tőlünk. vagy pl kint a kertben, egész nyáron.

utazás meg... 2 éves korom óta nem volt olyan nyár, hogy ne mentem volna valahová, ez lesz az első. gondolatban már tervezem a jövő nyarat... :roll: :D

mia_snow

Sziasztok!

Pironya, nagyon csinos vagy!!! :wink:

Tegnap felpróbáltam a kismama farmert amit még asszem 2 hónaposan vettem, és tök frankón belenőttem!!! :lol:

Utazóágyat mi is azért szeretnénk, mert azt tök könnyen kiviszem az udvarra és majd ott tud jó nagyokat szunyálni :D meg azért szoktunk járni rokonokhoz, stb... Jó kis találmány.

Kép
sziszka82

jó reggelt mindenkinek!

Pironya: nagyon csini vagy, szép a pocakod :D

Én annyira rosszul aludtam, este elkezdett fájni a fejem, gondoltam elmúlik ha lefekszem. Egy frászt, éjjel 2:30 kor arra keltem, hogy majd meghalok úgy fáj. Muszály volt bevennem egy Algopirint. Remélem nem ártottam vele a babának, mindig olyan bűntudatom van. Én elég fejfájós vagyok a terhesség alatt.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

,,,,,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:36-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:36-kor.
pironya

Sziasztok!

buci: Sajnálom, hogy megint fájt a fejed. Jobb ha gyógyszert veszel be, a nagy fejfájás többet árthat a babónak. Hidd el, semmi baja nem lesz az Algopirintől.
De én végre aludtam egy hatalmasat. Nagyon jól esett.

pironya: ne szórakozz már velünk, hol vagy te bálna? Igen is, nagyon csinos kismama vagy!!! :D Drukk hétfőre, minden okés lesz.

babuli: Neked is drukk a mai uh-ra. Minden rendben lesz. :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

pironya: ez tényleg így szokott lenni, a szülő halálra izgulja magát :D De neked most egyáltalán nem kellene izgulnod. Sikerülni fog! :D

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Na, megyek egy kicsit sétálni vagy inkább beszerző körútra? :lol: Néha majd megőrülök itt a lakásban. Majd jelentkezem. :D

Szilvi

szilvaqueen

Nagyon szépek a pocik!!! Csinik vagytok! A hétvégén én is rakok fel képet!

Ti fogtok járni szülésfelkészítő tanfolyamra? A védőnő ajánlotta, 8-10 alkalom, azt hiszem február közepén kezdődik.

Még egy kérdés: tudom, hogy korai még erről beszélni, csak érdekel: nektek lesz választott szülésznőtök?

Mindenkinek jó csavargást mára!

almaani
Kép
almaani

buci79: nekem azt mondta a védőnő hogy az egyedüli engedélyezett gyógyszer számomra az algopirin, szóval szerintem nem ártasz vele a babónka, feltéve hogy tényleg csak akkor veszed be, ha nagyon muszáj.

pironya: sztem egy súlycsoport vagyunk tényleg. :D (asszem te írtad, hogy kg-ra igen...)

mia_snow

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:37-kor.
pironya

sebaj, ha otthon leszek, nálam alap lesz a napi fél-egyórás séta. és mivel vörösváron nincs burgerking, még csak bűnbe sem eshetek. :D

amúgy én is arcot rajzolok magamnak reggelente. :lol:

mia_snow

Sziasztok!

Pironya!
Nagyon csinos,és széparcú kismama vagy,egyáltalán nem bálna.
Jó lenne egymást "arcostul" látni,mert így nagyon nehéz írogatni egymásról,egymásnak.De téged majd legalább be tudunk azonosítani. (én se szeretném feltenni az arcomat...)

Almaani!
Látom szegedi vagy,én is Szegeden fogok szülni.Neked ki az orvososod? (végre találtam valakit,akivel egy helyen fogunk szülni)
Szülésznőt én valószínűleg nem fogok választani (egyikkel sem választottam),és valószínűleg császár lesz,tehát nincs értelme.

Stella is szegedi,ő is a Klinikán fog szülni,de nagyon rég nem jelentkezett.Senki sem tudja,mi lehet vele????????

Én tegnap voltam dokinál.Hál Istennek minden rendben,zárt a méhszájam (a fiaimmal ilyenkor már nyitott volt). Mától pedig táppénzen vagyok. (Végre... :D ) Az influenza miatt a férjem intézi.Azt mondta a háziorvos,ha nincs nagy bajom,be se tegyem a lábam a rendelőbe. :shock: Igenis,szót fogadok.

Ma délután pedig farsang lesz az iskolában. :roll: Nem nagyon bírom az ilyesmit... :roll: De a kisfiam beöltözik. Egy hete varrom a ruháját... Flash lesz az Igazság ligájából. Szuperhős. Ismeritek?
Nem szeretnék ott valamit összeszedni... :roll:

Kép
orsitigris

Orsitigris: Sikovanyecz Jánosnál szülök, nagyon szeretek hozzá járni, szerintem nagyon jó doki! :D
Stelláról én is nagyon régen hallottam, remélem minden rendben van vele!!!!
Vigyázz a farsangon, mert a keresztfiam ilyen bulin kapta el az influenzát! Bár az is biztos, hogy bárhol rádragadhat, de azért vigyázz!!!

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!
Most jöttem a védőninitől,gyorsan találtam új aggódni valót:szóval a korházban és a védőnőnél is 130/75 a vérnyomásom,itthon (20percel később) 115/70 szerintetek létezik,hogy belülről izgulok a védőnőnél,korházban és azért magasabb?
Vagy rossz a mérőnk,de a család többi tagja esküszik rá ,hogy jó...nekik ugyan azt mutatja mint máshol...
Gigi?Szerinted?Többiek?Szerintetek?

Orsi:nem tudom miért de én sem szeretnék arcot feltenni,pedig simán kirakjuk az iwiw-re,nem is értem ide miért nem?De tényleg..
Egyébként a fiaddal mit befolyásolt a terhességed alatt a hamar kinyílt méhszály???Fekvés??Vagy mit kelett csinálni vele?Korábban született?Mennyit feküdtél emiatt koriban?Csak ha ne aggy isten velem vagy bármelyikünkel előfordulna tudjuk,hogy merre hány méter....

Képzeljétek magzati szívhangot is nézett a védőnő(nem úsztam meg) 140 es,és kb 20-szor mászott el a szerkentyűje alol,kb a köldököm fölött 3 centivel tudta egy kicsit huzamosabban mérni...
Vendég

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 13:37-kor.
pironya

Sziasztok csajok! ez az utazo ágy szuper annyiért. Ibm!! Te is ott vetted? És ugyan ennyi árba? Nagyon jol vásároltatok.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Oszmann! Igen! Ugyanott vettük.
Szerintem :oops:
Tegnapelőtt néztem,hogy milyen árban mennek,13000 volt.
És tegnap bementem és már csak 5000!

Bárány! Tuti fehérköpeny szindróma!
Nyugi,rendben van a vérnyomid!
Tök jó,hogy meghallgattátok a szívhangot,nekem semmit sem csinál a védőnő!
És ma valahogy olyan depis vagyok!
Nagyon idegesít ez a haskeményedés is!
Úgy szeretném ha már június lenne és minden ok. lenne!
Addig még annyi para van hátra! :cry:

Kép

Kép
ibm

ibm: gondolom ti is a solymári auchanban... :) mert akkor ugyanott. :D

mia_snow

Mia! Igen! :lol:

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Nekem is teljesen megfelelne az 5000 ft-os utazóágy. Ráadásul mindkét nagymamához kellene, így aztán főleg nem mindegy mennyibe kerül. :roll: Vajon a budaörsi Auchanban is lehet kapni? Nekünk az van a legközelebb.

A védőnő és a körzetiorvos nálam is mindig magasabb vérnyomást mér, 130/90 :roll: bárhol máshol méretem, mindig 120/80. Ha megyek a védőnőhöz és tudom, hogy mérni fog, már rosszul vagyok. Szerintem ez teljesen idegi alapon van. Azért én próbálom tartani a sómentes diétát és sok petrezselymet és spárgát enni, mert azok vízhajtóak. Ja, merthogy extrém módon vizesedik a lábam. :roll: Itthon kicsit jobb, mert sokat fel tudom tenni, de ha pl. dolgozom, estére nem tudom felhúzni a csizmám cipzárját. :roll:

Szülésznőt szerintem fogok fogadni, az orvosom is ezt javasolta, de még nem beszéltük meg, hogy kit ajánl.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Nálam is mindig magasabb a vérnyomásom a védőnőnél, de még így is alacsonynak számít, úgyhogy nem szóltak érte.

Montana: lehet hogy butaság amit kérdezek, mert még nem olvastam utána, de pontosan milyen előnnyel jár, ha van saját szülésznő? Mert szülésznő így is, úgy is van bent, nem?

almaani
Kép
almaani

Csajok akkor megnyugodtam vérnyomi terén :D
Abban osztom Ibm véleményét,hogy juniusig marha sok félelmünk lesz még,nem mindenkinek de nekem para maminak biztos :twisted:
Montana jó,hogy mondod a répa vízhajtó hatását,mert nem tudtam,modjuk minden nap ettem,de rágcsálnivaló helyett,így viszont emelem az adagomat!!!
Én is sódiétázok(is),de a védőnő szerint azért valamennyi só kell!
De jódozott tengeri...
Vendég

Bárány
"fehér köpenyes szindróma"... létező dolog...
És ne agyalj... neked lassan még a Grimm-meséket se lesz szabad olvasnod :wink:

Pironya
Nem is bálna...
Lánykádnak drukk...

Buci
Algopyrint szükség esetén minden gond nélkül be lehet venni...

Utazóágy...
Nagggggggggyon jó... nálunk Peti bébi abban aludt a teraszon... :lol:

Szülésznő
Ott lesz a barátnőm :lol:

Almaani
Választott szülésznő... végig egy ismertebb személy van melletted... nem befolyásol műszakváltás...
És megbeszélhetitek, hogy hogyan szeretnél szülni...
Vendég

Na, kellett elkiabálnom hogy jól vagyok mostanában! Az előbb jöttek a rókák... :evil: mikor szűnik ez már meg? Az elmúlt 3-4 napom nyugis volt, de most megint! Pedig szedem a magneB6-ot is! Amúgy minden oké, de ennek a dolognak már vége lehetne. :cry: :cry:

almaani
Kép
almaani

Almaani
Valaha meg fog szűnni... :roll: :oops:

Terheléses vércukor
Nekem a 24. héten kell megcsináltatni... annak az eredményével megyek majd a dokihoz...
Elvileg 24-28. hét környékén kell megcsinálni...

Para mami
És június után mennyi para lesz... :roll: :wink:
Vendég

Hazaértem :D Kismama felsőt szerettem volna venni, de egy snasz tunika lett belőle. Gondoltam, azt majd szülés után is tudom hordani.

Utazóágy: nagyon jó ötlet és nagyon szupereket vetettek, főleg nagyon jó áron. Ügyes csajszik vagytok. Majd én is szétnézek itt a környéken.
Oszman, Gigi: Tudtok valami jó olcsó helyet?

almaani: sajnálom, hogy még mindig jelentkeznek a vukok :( Valamikor biztos, hogy el fog múlni.

Gyógyszer téma:
A védőnőm mondta, hogy a múlkor nyilatkozott erről Czeizel E. Magyarországon a forgalomban lévő összes gyógyszer közül kb. 15 olyan gyógyszer van, amit tilos kismamáknak szedni. Csak sajnos ezt egyik gyógyszergyár, doki sem meri bevállalni. Hát nem tudom ... :?

vérnyomás:
nekem szerencsére nem szokott magas lenni (még :D ), de a súlyom mindig kevesebb mint amit itthon mérek. :lol: :lol:

sárgarépa: vízhajtó hatású?

orsi: én sem szeretnék arcot feltenni, és én sem tudom, hogy miért, pedig az iwiw-en is fent vagyok :D 8) Akkor eljött a te időd is (mármint, hogy táppénzen vagy). Én imádok itthon lenni, tenni, venni. Imádok állapotos lenni. :D :D :D

Most megint megyek. Megyek apáért a munkahelyünkre (egy helyen dolgozunk :D ) Utána megnézzük a kanapét, amit most csináltattunk, már csak a kárpit hiányzik, azt is most választjuk ki.

Szilvi

szilvaqueen

ajaj, szómenésem van :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Szilvi legalább vanmit olvasni,addig se betegségekről olvasgatok!

Gigi igazad van a para sose szünik meg ,júniusban sem,hiszen a másik két gyerekemért is folyton aggódok :oops:

Almaani:jó sokáig elkisér a hányinger,szerintem mostmár napok kérdése és itt a vége!!

Szülésznőt császárosok is szoktak választani...húú lehet,hogy ez túl ostoba kérdés...de tényleg nem tudom :oops: :oops:

Vásárlás:úgylátom nagyon belejöttetek :wink: Olyan élvezetes,de egyenlőre én az apróságokat veszegetem,azt is light-osan
De csak bámészkodni is nagyon jó!!Ha milliomos lennék csak a kenguruban vásárolnék ruhát és minden eggyes ruhához tartozik kis sapi,na az nagyon bejön
Vendég

Sziasztok Lányok!

No, megvolt a nagy városi csellengés :lol: ó volt végre dumálni egy jó nagyot a ritkán hazalátogató baátnőmmel ;) Milyen felüdülés tud lenni egy jó kis csivitelés :lol: Meg voltunk persze kozmetikusnál is, apa legnagyobb örömére :)

Almaani: Lassan már csak elhagynak téged ezek a rókakomák. Nagyon rossz lehet... Nem lehet, hogy valami étel, szag vagy virus/baci váltotta ki? Jobbulást!

Bárány: Nekem is magasabb vérnyomást mért a védőnő kb 2 hónapja. A poén az, hogy nekem a 110-et is csak kávéval sikerül elérnem, na akkor mért 130-at. Azt hittem leesek a székről, mikor megláttam. Aznap délután meg a házidoki mérte és teljesen jó 110 körüli volt. Mondta, hogy lehet a front miatt is ekkora különbség. Úgy hogy ne aggódj, amíg otthon jót mérsz. Megcsinálhatod esetleg, hogy elviszed magaddal az otthoni mérőt és összehasonlításképp egymás után, azonos karon mérjétek meg a 2 mérővel. Ha különbség van, akkor valamelyikkel bibi van...

Utazóágy: Tök jó, én is kinéztem. Lehet, hogy mi is veszünk egyet, mert ha kapunk is, csak egyet fogunk, márpedig én a családomhoz is kijárok és a telekre is fogunk menni ezerrel :) Szóval legalább nem kell kocsiba be és ki pakolni... Ennyit megér.

Meglett a terheléses vércukrom eredménye. Szerencsére minden rendben, mondhatni tökéletes lett ;) Az a cukros lötty nem terhsen sem ízlett, de most meg majdnem kitaccsoltam.
Ha mentek mindenképpen kérdezzétek meg, hogy megihatjátok-e otthon a löttyöt, mert én most feleslegesen mentem be 8-ra, nem vették le a 0 percest, csak a 120-ast... Szóval 2 órát kellett ücsörögnöm...

Étel/ital kívánósság: Szerintem a nyers tojáson és húson kívűl bármit lehet, természetesen nem túlzásba esve. Szóval kólát (h szeretném), mekit én is lenyomnám, sőt utóbbit havonta egyszer megkívánom, de nincs lelkiismeret furdalásom miatta, mert nem lehet ezt soknak nevezni ;)

Az utóbbi 2 hétben sokat növögettünk szerintem, bár a mérleg nem akart felmenni a 65kg fölé. Lehet, hogy csak a pici növöget? Végülis az a lényeg, nem? :lol:

Kép

Kép
bettica

SzilvaQueen!!! Nagyon rég ota nézegetem az utazoágyakat,rég tervbe van h. veszek.
De auchen itt a közelbe sincs,kár mert vennék. A csajok kurva jol jártak vele. Voltál turizni tegnap?

Kata&Milán

oszman777

Bettica:ez jó ötlet,eszembe sem jutott!!Következőre elviszem a vérnyomásmérőt!!!

Örülök,hogy jó lett a cukrod,remélem nekem is jó lesz.Én nem tudom itthon meginni a löttyöt mert ki tudja mennyi idő amíg innen beérek a korházba...Sajnos csak tömegközlekedéssel tudok menni,mert a férjem nem fog ráérni,én meg nem merek a városban vezetni,elég ciki 9 éves jogsival de ez van :oops: :oops:
Nem is értem miért kell ehez bemenni,anno itt az sztk-ban is csinálták :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nem bírtam tovább, vettem három rettentő édes kis bodyt a tescóban. Rózsaszín színvilágú mindegyi, szal, ha mégis fiú lenne a drága, akkor csak szuvenír lesz. ;)

Annyira édik, nehéz elhinni, hogy ebbe a prinyó ruhadarabba belefér majd valaki. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nekem február 4-én kell mennem a terhelésesere. Éhgyomrit nem vesznek le, mert az minden leletemen jó volt idáig, úgyhogy itthon kell ennem egy szendvicset meg egy pohár tejet és utána bemenni a laborba két óra múlva. Ez azért jobban hangzik, mint a cukros lötty. :roll:

Fogadott szülésznő: már Gigi leírta. Szerintem Bárány, a császárosoknak nem kell, hogy legyen szülésznőjük.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Pironya, remélem sikerült a lánykád felvételije!!!

Almaani, remélem hamarosan elhagynak a rókák! Kitartás!

Orsitigris, gratula a zárt méhszájhoz! :wink:

Bettica, de jó neked, hogy Te már túlvagy a cukorterhelésen!!! Nekem majd 7-re kell mennem, leveszik a vért, cukros lötty, aztán 2 óra ücsörgés (majd viszek könyvet) és újabb vérvétel. :twisted:

Én biztos fogadok szülésznőt. Szerintem megnyugtató.

Kép
sziszka82

Sziasztok!

ibm,mia:tényleg nagyon jó az ágy és rettenetesen jó az ára is,megérte!

Nem értem,hogy ez a cukros vérvétel is mért van mindenkinél másképpen?!Főleg azt nem,hogy nekem miért kell a 22. héten menni.

Kép
melike

Ja!Pironya nagyon jól nézel ki és hidd el nagyon messze vagy a bálnától!

Kép
melike

oszman: nem voltam tegnap. Az örömtől ájuldoztunk itthon apával :lol: :lol:
De ma elmentem a Darabos u-ra, sajnos egyetlen egy kismamának való cucc sem volt. :(

Szilvi

szilvaqueen

szilvaqiueen!! Mi a nagy boldogság oka? A csapo utcai boltukba vettem a kismama felsőket.
Azt tudod hol van?
A multkor amit irtál h.voltál a vár utca-csapo sarkán turiba. Arra gondolsz ami a virág piacznál van a nagy turi?

Kata&Milán

oszman777

Gyorsan bekukkantok a januári kismamik topikba,szoktam kalandozni. :D :wink:

Kata&Milán

oszman777

oszman: igen, a virágpiacnál lévő turiban voltam a múltkor. A másik ott van ugye az Árpád térnél, a volt posta közelében? Egyébként sok turi tele van farsangi jelmezekkel. Ha esetleg valakit érdekelne :D
És a nagy boldogság titka, hogy lesz egy fiúnk és egy lányunk :D

Nálam is úgy lesz a terheléses cukor, hogy előtte leveszik a vért, megiszom a fincsi löttyöt és 2 óra múlva megint lecsapolnak. Ugye nem muszáj a két órát végigücsörögnöd a váróban, leléphetsz egy kicsit?

Szilvi

szilvaqueen

Ma megint turiztam én is ,de most még jobbakat találtam :wink:
Mára tüntem jó éjt :D
Vendég

Jó reggelt!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?