A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

"2. A valószínűségi jelek a nemi szerveket és az emlőt érintő elváltozásokban mutatkoznak meg.
Ebben az állapotban igen gyakran tapasztalható a hüvelyváladék indok nélküli mennyiségi megváltozása, amely a fokozott hüvelyi vérbőségből adódó transzudáció és hámlelökődés miatt alakul ki. Dr. Varsányi Hajnalka, szülész-nőgyógyász szakorvos
Na azt hiszem ennyi. Remélem, egy kicsit azért segítettem... :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Nekem azt mondta a dokim, hogy 2 hét múlva menjek vissza. Hadd növekedjen addig is baby. De azt is mondta, hogy annyiszor megyek ahányszor akarok, ha meg akarok nyugodni. Én már a 3 UH-on vagyok túl..... :shock:

Alíz

KépKép
roni0422

húúú mennyit írtatok!

roni,
6 hetesen már 3x voltál ultrahangon?!
Mikor voltál elöször, és mikor lehetett látni /hallani elöször a szivét?
Csak azért érdeklődöm ennyire mert én holnap este megyek dokihoz UH-ra, és nem tudom mire számírsak ( holnap leszek 5 hetes és 5 napos )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m. :)
Azért a baba-mama szoba úgy működik, hogyha fürödni szeretnél menni vagy csak 2 óra pihire vágysz akkor betolhatod a babád a csecsemősökhöz nyugodtan. De az elv, hogyha sír a baba viszik vissza anyuhoz nekem tetszik. Ha csak 3 óránként kapnám meg a picikét szopira és ha a fennmaradó időben sírna és cukros vízzel itatnák én kész lennék…
Mivel a pici úgyis 3 óránként szopik éjjel-nappal az átaludt éjszaka felejtős egy időre amúgy is… :roll: :lol:

Minyu :)
Teljesen természetes,hogy különbözőek vagyunk. Nyugodtan írd le, ahogy gondolod..

Monee :)
Remélem hamar legyűrőd ezt a virufertőzést!!!
Kívánom,hogy szülésed során csak jó élmények érjenek és pozitívan csalódjál…

Bagzerka :)
Persze mindenkinek tiszteletben kell tartani a döntését.
És én pl.senkit nem akartam megbántani a „felelőtlen”-nel de én nem tudok máskép gondolni a dologra... Elnézést érte..

Gwini :)
Grat a vizsgához.

Roni
Ha már a kiskönyv a kezedben van onnantól nem kell fizetni vizitdíjat egészen a baba 6 hós koráig. :)

Honeymoon
Nálunk 5+6 még nem volt szívhang,rá egy hétre már igen. :lol:
holka

úúúú gwini, látod!!! szuper! gratula!!!!!! akkor most mi a következô??? vagy most végzôs vagy? ne haragudj, nem emlékszem...

roni!
igen, írd össze!!! ez tök természetes, h amikor ott vagy semmi sem jut eszedbe :)

bb márta!!
igen, igen, tökjókat írtál, kösziii :)

úúú, ezt most találtam, elég izgiii!!!!
http://embryology.med.unsw.edu.au/K12/week5to8.htm

holka!
ne kérj elnézést :D persze, mindenkinek joga van másképp gondolkodni, ez a jóóóó! csak sokszor ezt a témát támadják és kritizálják, anélkül hogy bármit is tudnának a dologról!!! ez zavar. nekem kb 10 ismerôs baba van, akik otthon születtek, és semelyiknek semmi baja nem lett, minden teljesen rendben zajlott!!! szóval kinek a pap, kinek a papné :P

na megyek aludni, el sem hiszem hogy eddig bírtam :D
jóóócakát!!!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Roni és Gwini köszönöm az infókat.
Gwini gratulálok, hogy minden rendben.
Én azon tanakodom mára jelentkezzek a dokihoz, vagy csütörtökre?

Kép
Kép
petra1980

Jó reggelt!

Holka!
Köszi!

Bagzerka!
Köszi. Most leszek végzős, 4.-es. Még 1 évem van.

Én elég szarul vagyok most. Már tegnap óta. Émelygek, szédülök, hányingerem van, rossz a gyomrom, gyenge vagyok. :cry: Lehet, hogy a gravidától van? Pár napig nem szedtem és nem volt semmi bajom!
5-re megyek a dokihoz.

gwini

Monee!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok! Ügyi voltál a vizesruhával, csak így tovább! Remélem megúszod gyógyszer nélkül! :D

Holka! Igen, köszi az infót. Tegnap beszéltem az anyósommal és mondat, hogy úgy van nálunk is, hogy ha az anyuka szeretné akkor nála marad, ha nem szeretné aakor meg 3 óránként viszik a babát etetni, vagy akkor amikor sír, hogy ne adjanak neki cukrosvizet meg ilyeneket.

Azért ettől megnyugodtam :D :D :D

Nekem tetszik, hogy mindenki bátran megírja a véleményét és tudunk eszemcserélni! :D

Szép napot!

Kép
Kép
a.m.

Bagzerka, köszi a linket, nagyon jó! :)

Olyan sokat írtok, nem győzöm visszaolvasni... Akkor most én is hosszítom a sort. :)

Otthonszülés:
Én akkor gondolkodtam rajta, amikor a 36. héten kirántották alólam a kórházat. De úgy gondoltam, hogy a doki végig itt lenne velünk. De azért igazából nem gondoltam végig, mert nem lett vona kórház, satöbbi, és indokolt volt a kórház - császár lett belőle. Emiatt nincs is opció, hogy a következő itthon lehetne - nem is szeretném.

Orvosválasztás:
Nekem nem kérdés, 70%, hogy császár lesz, és a dokim is adott - ismert kívül-belül, szó szerint. :D Aki egyébként nagyon jó fej is, és segített sokat. Soha nem csinált semmit kérdés nélkül, ill anélkül, hogy nem mondta volna el, hogy mi történik, és miért. Nagyon jól együttműködött a szülésznőkkel, igazából - utólag - nagyon jó élmény volt az egész. Mondjuk akkor és ott mást is mondtam volna... :)

Szülésznő:
Nekem nagyon sokat segített, mindig előre mondta, de csak néhány "lépésre", hogy mi fog történni, miért, és mit okoz. Nagyon kedves volt, de nem volt velem folyamatosan, mivel Ő volt a szülőszoba vezetője, és óhatatlanul kellet picit dolgoznia, de ez nem volt gond, mert állandóan ott volt a környéken. Szerintem NAGYON fontos, hogy legyen szülésznőd. Sokmindent elintéz, ahogy Márti is írta, ő az, akit bármikor zaklathaszt kérdésekkel, problémákkal, amit egy orvostól esetleg nem kérdeznél meg, stb.

Csecsemősök, gyerekágy:
Alapvetően nekem az jött be, hogy mindenkivel kedves voltam, és ezt vissza is kaptam. A császár után nem kerülhettem rooming-in-be egy napig (utána oda énekeltem be magunkat), és elvileg amíg kint vannak a babák, nem lehet látogatni (megjegyzem szerintem jogos, nem muszáj mindenfélét behurcolni nekik). Ennek ellenére bejöhetett a férjem az esti szopira (Panna végig aludt), igaz, hogy csak én voltam a szobában. Végig kedvesek és aranyosak voltak, segítettek mindenben. Egyetlen problémám volt, hogy titkosban éjjel megtápoltatták a bébit. Ezt nem szerettem, ráadásul csak utólag derült ki. (Minden éjjel 2x annyit szopott, mint máskor.)

Minyu, bocsi, egy táblajavítás, úgy tűnik, hogy a MÁV-ban fogok szülni...

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!!

Jó sokat írtatok :)

Gwini gratulálok a vizsgádhoz! :)
Monee remélem minél hamarabb sikerül kilábalnod a betegségből!

Ahol Én szültem (Esztergom) ott nem lehet választani, hogy mit szeretnél! Napi 24 órában Velem volt a baba, sőt császáros voltam és 13 óra fekvés után vittek le a többi anyukához betolták mellém a babát aztán szépen otthagyták. Azt sem tudtam, hogy kell szoptatni meg semmit! Első éjszaka is azt mondta Nekem a csecsemős ha gondolom 11 felé kitolhatom a babát de ha nem bír vele úgyis visszahozza. Hát köszi! :) Én nagyon nem voltam megelégedve a kórházzal, sőt szépen be is gyulladt a sebem mert teljes mértékben a Kornélia ellátásával voltam elfogalalva és feküdnöm nem sokat sikerült, ezért belázasodtam és majdnem haza sem engedtek! Nem voltak valami segítőkészek. Volt olyan éjszaka egész éjjel sírt egy baba és arra nem vették a fáradságot, hogy odamenjenek, hogy mi a baj... Szóval kicsit tartok a következő kórházi napktól, az az egy vígasztal, hogy azért már van tapasztalatom valahogy csak túlélem újból :)

Egy kérdésem lenne hozzátok! Olyan problémám van , hogy iszonyatos székrekedésem van! Soha nem volt tökéletes a dolog de azt hiszem most az Elevit is rátesz egy lapáttal a vas miatt! Nincs valami ötletetek mit lehetne tenni?? Nagyon rossz ez így!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Jó sokat írtatok tegnap óta! :D

Lanta, székrekedésre - ami nekem bejött - joghurtba keverj bele lenmagot, szezámmagot és zabpelyhet és uzsonnára ezt edd meg. Ajánlják még reggel indításnak a langyos vizet is.

Gwini, gratula a vizsgához!

Petra, folyás nekem is van.... nem emlékszem, hogy Balázsnál volt-e!? :oops: De ahogy így olvasgattam, normális!

Otthonszüléshez, én "betoji" vagyok. Jobb szeretem a biztos kórházi hátteret, meg amúgy is 25 km-re lakom a kórháztól. Én a szülés utáni pár napot hagynám el, ha lehetne... :? Szívem szerint már másnap hazajöttem volna.....
netti77

Köszönöm netti ezt ki fogom próbálni :)

Kép
Kép
lanta

Gwini!

Gondolok Rád ma délután! Gyere majd és mesélj!

Petra!

Mi ugye nagyon egyidősek vagyunk, én csak reménykedek, hogy holnap már szívhang lesz, én a helyedben biztos csütörtökre jelentkeznék be, akkor még nagyobb az esély rá!

Lányok!

Ahogy Honymoon, én is holnap megyek dokihoz, csak kora délután. Kérhetünk egy kis drukkot?
Émelygős-hányós sorstársaim!
Próbáltatok már grapefruit-vagy citromolajat szagolgatni-párologtatni?
És tudom, hogy kicsit bizarrul hangzik ilyen időben, de aki bírja, szopogasson jégkockát! Velem csodát tesz, na persze azért rókakomát véglegesen nem lehet száműzni vele, de legalább kevesebbszer akaszkodik rám ( ma eddig 3x)! És jégkocka-szopogatás közben még főzni is tudok, ami nem is olyan kis teljesítmény!

Tegnap anyósomék tisztán jó szándékból(nem tudnak még semmit) telerakták a hűtőnket friss disznótorossal... Azóta 2x is meggondolom, hogy kinyissam-e a hűtőt! :?
Gyógyszertéma:
Én sem vagyok híve, hogy terhesen ész nélkül kapkodjuk be a gyógyszereket, de nagyon hajlamos vagyok a fejfájásra, és amikor az 1. babámmal 7-8 hetes terhes voltam és rámtört a migrén, nem mertem semmit sem bevenni, helyette egész éjjel hánytam, iszonyatos fejgörcsöm lett, bármit is próbáltam, ami nem gyógyszer. A vége az lett, hogy 1 hétig naponta nyomták belém az Algopyrin injekciót, B6-al kombinálva! Így jöttem helyre! Szóval azóta figyelek, hogy hol a határ!
Egyébként nem tudom, ismeritek-e a Paramax nevű fájdalom-és lázcsillapítót, nyugodtan bevehető terhesség és szoptatás alatt is! Viszonylag új, nekem kb. 1 éve ajánlotta a védőnőm!

Márti
borossné becz márta

lanta: nálunk a népi hagyomány a szilvalére eskülszik. De csak óvatosan, mert nálunk nagyon hatékony...

KépKép
KépKép
pannaanya

Köszönöm pannaanya Neked is mindent ki fogok próbálni a cél érdekében mert katasztrófális a helyzet!! :)

Márti holnapra megy a drukk ezerrel mindkettőtöknek :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Jó sokat írtatok a hétvégén :)

Orvosválasztás: Én kórházat választottam, és onnan orvost, akiről aztán kiderült, hogy magánrendelése van. Engem megnyugtat, hogy bármikor felhívhatom, bármi hülyeséggel, ha valami gáz van bele présel az aznapi rendelésbe. Szerintem szülésznőt is választani fogok.

Otthonszülés: nem mernék. Lehet, hogy csak a szülés kis százalékánál van szükség azonnal műtőre, de mi avn, ha én leszek a kisszázalék.

Gwini, gratula a vizsgádhoz.

Minden mostanában orvoshoz menőnek mennek a drukkok. Nekem még egy hét. :)

Kép
kistiggrincs

Roszullévős sorstártsaknak: nekem Pannával anno a fagyasztott ribizli jött be. A hideg nyugtató hatású, a ribizli meg azért jó, mert picik, és könnyen felengednek, nem túl lassan és nem is túl gyorsan (a hidegre marha érzékenyek a fogaim). Volt olyan, hogy az éjszaka közepén csattogtam le a galériáról a konyháta egy kis ribizliszüretre... :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

14-re megyek UH-ra!!! Már alig várom!!! :D
Régen írtam, de olvastalak titeket csak olyan lusta vagyok írni, meg minden egyébhez....!
Szerencsés vagyok: se hányinger, se egyéb. Ha sokat ülök vagy ha egész nap megyek (mint tegnap), akkor délutánra, estére mintha kövek lennének a hasamban.
A szüléstől egyelőre nem félek, sőt már most várom hogy kint legyen a csöppség akit már nagyon várunk! Pedig az előző szülésem sem volt egy gyaloggalopp, de lehet hogy már túl rég volt, ezért elhalványultak az emlékek és csak a jóra emlékszem. Akkor nem volt választott orvosom, szülésznőm. SZTK-ba jártam és a dokim pénzt sem kapott mégis minden flottul ment, ami meg nem, arról senki sem tehetett. Én sem paráztam túl az egészet, amibe most majdnem sikerült beleesnem: milyen orvos, milyen kórház, miért szúr, miért fáj, biztos valami baj lesz.... stb.

Minyu!
Egyetértek veled. Nem hiszen, hogy ezért bárki megkövezne. A Délpesti Kórházban szültem a fiamat és csak napközben voltak velünk a babák. Éjszakára és látogatáskor elvitték őket. A szülés után egy hetet voltunk bent császár miatt és igencsak rám fért éjjel a pihenés.

Szóval Kismamik!
Ez a 9 hónap az életünk egyik legszebb időszaka, ezt csakis élvezni lehet. Persze akadhatnak kellemetlenségek: hányinger (hányás), feszülés, zsibbadás, szúrás... Ez mind hozzá tartozik, mind a picúrért van. Úgyhogy: csak pozitívan, pozitívan, pozitívan!!!

(Bocsi ezekért a sorokért, de ki kellett hogy írjam magamból.)

Kép
Kép
konan

Köszi Márti, én is inkább a csütörtök mellett döntöttem.
Neked meg drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Kép
Kép
petra1980

Márti és Honeymoon!

Holnap gondolok rátok nagyon és szorítok, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
a.m.

Konan!

Neked is szorítok délután. Aztán írj ,hogy mi újság?

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Konanhoz hasonlóan én is olvasom folymatosan, amit írtok, de ha a fáradság fájna én ordítanék. Ma megyek dokihoz, aki valószínűleg ad beutalót ultrahangra, ami holnap lesz. Holnap estére már én is sokkal többet fogok tudni.( Már alig várom. :lol: )

Egy kérdés:
A férjem be szeretne jönni ultrahangra, de tudom, hogy az ultrahangos orvos nagyon nem szereti a kíséretet. Pedig a pici a kettőnké, neki is ugyan olyan joga van látni.
Fényképet se adnak, talán egy kis csuszi pénzért.

Nálatok ez, hogy megy?

Kép
Kép
noni78

Konan és noni Nektek is drukk az uh-ra!

Noni: Nálunk bejöhet a férjem már az elejétől kezdve az összes uh-ra és vagy videóra vetetjük az egészet vagy a végén kapunk egy kis képecskét!

Kép
Kép
lanta

lanta:
Igen ez nálunk is így működik, ha magánrendelésre megyünk ultrahangra is.
De sajnos a kórházi rendelésen megyünk, mint a futószalagon lennénék.
Én csak 20 hetesen szeretnék 4D- re menni, amikor már szépen látszik mindene.

Kép
Kép
noni78

Ja értelek! Akkor nem tudom sztk-n még nem voltam uh-n! Én 4 d-re 13 és 19 hetesen szeretnék menni! A lányommal 25 hetesn voltunk de nagyon kis szégyenlős volt nem sokat láttunk belőle! Most inkább a genetikai részre megyek mert az orvosom uh gépe nem mai gyártmány és Mi azon nem sok mindent látunk. És most a saját szememmel szeretnék látni mindent Én is. Az összes ujjacskától kezdve! :)

Kép
Kép
lanta

Lanta:
Igazad van,lehet, hogy én is utána kérdezek, hogy Kalocsán van-e 4D ultrahang. Ha nincs akkor marad Kecskemét. A kislányommal is ott voltam. Na majd ez a jövő titka. Most egyenlőre renben legyen minden. Aztán 12 hetes kötelezőre ultrahangra magánrendelésre bejelentkezek.

Kép
Kép
noni78

Anno a Margitban kifejezetten örültek, ha a kispapa is ott volt az UH-n.
A SOTE II-n ki volt írva, hogy csak a bentlévő másik gépenépp vizsgált nő engedélyével lehet, de gyakorlatban nem engedték.
A Szabolcsban fel sem merült, mert a férjemnek szegénynek nem volt 4-5 órája sorbanülni...

Szóval mindenhol helyi. De azért meg kell próbálni, vesztenivalótok nincsen. :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok Kismamik,

Mielőtt visszaolvasnék, szeretnék konan-nek, gwini-nek és noni-nak üzeni:

Az ujjaim görcsben. Várjuk a beszámolókat. :D

Remélem nem hagytam ki senkit a felsorolásból.

Kép
asszonka

Sziasztok!
Köszönöm a biztatást és a tanácsokat.Ma voltam megint orvosnál,idáig nem láttak ugye semmit,de ma végre megtaláltuk a kis pocaklakot:-))))de még mindig elbizonytalanitott a doki mert mondta hogy a méhnyakhoz közel van de ott van.Azt mondta most már csak az a kérdés hogy befele növekszik e majd vagy kifelé:-(én nem értem öket sosem beszélnek egyértelmüen.Azt irta a papirra: a méh also részén 10mm-es felritkulás.Meg is mutatta hogy ott van majd utána azt mondta :hát..hát..nem tudja majd egy hét mulva menjek vissza és adott egy laborvizsgálatra egy menotesztre beutalot.Majd jövöhéten hétfön kell megcsinálnom és visszavinnem neki az eredményt és ujra megnéz.Most abbol a szempontbol megnyugodtam hogy láttam a kis pocaklakot de kicsit ujra elbizonytalanitott,mert azt mondta majd a laboros menotesztböl kiderul hogy élö e a terhesség vagy sem,most jobban félek mint idáig.:(((
londonwoman

-Sziasztok!
de sokat írtatok!! :D
honeymoon
Igen. 3 szor voltam már. . A HPV elleni vakcinát akartam beadatni magamnak, de
mivel éreztem a mellemben e fszülést, gyanut fogtam. És kértem a dokit hogy
nézzük meg UH-on hogy igazam van-e vagy sem. ekkor voltam 2-3 hetes terhes.
Aztán rá két hétre visszarendelt. Akkor voltam kb. 5 hetes de még nem volt
szívhang. Utána 1 hétre rá, hathetesen mentem vissza, és akkor már volt az UH-on
is kimutatható lüktetés. egy kicsit hallani is lehetett. :D

Szóval 6 hetesen már volt szívhang. :D
Azt mondta a doki, hogy annyiszor megyek hozzá, ahányszor akarok, ha meg akarok
nyugodni.

pannaanya
Köszi a tanácsot, azt hiszem kipróbálom.

[color=red]holka[/c :D olor]
Köszi az infót!

Azt hiszem visszamegyek ezen a héten is. Lehet, két hét táppénzre megyek, mert
ezek a rosszullétek borzasztóak.
Remélem, hogy a 12 héttől már elmúlnak és nem kísérnek végig. Szeretném én is
élvezni ezt a csodát!

Mindenkinek sok sikert a vizsgálathoz, minden renben lesz!!!! :D

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok Csajok!

jaj szétdolgoztam ma magam... :(
De látom itt mindenki nagyon szorgalmasan irogat. :D

Nem tudom ki kérdezte a hashajtós dolgot, de a patikában vagy bioboltban lehet kapni anyalevél teát ( ez a neve ). abból egy nagyon -nagyon lightos főzet is csodákat tesz!!! És tök természetes ugyebár... de azért nem árt megemlíteni a pocaklakót.

Mindjárt megyek dokihoz!! ( este 8-ra ) Nem tudom mikor izgultam ennyire utoljára életemben :shock: Drukkoljatooooooook! :)
Szerintetek baj, hogy nekem nincs hányingerem?

Viszont a bértárgyaláson már túl vagyok. :D :D A nap első sikere megvolt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

londonwoman!

Tudom, hogy ilyenkor nem nyugtatja meg az embert semmi, de próbálj meg bízni magadban, és abban, hogy minden rendben lesz.
Én is félek, (de szerintem mindenkiben benne van egy kis félsz) hogy minden rendben menjen. De csak arra szabad gondolni, hogy miért ne menne? :)

Alíz

KépKép
roni0422

jaj de jóóóóó neked!!!! :D :D

remélem hamarosan ilyen élményben lesz részem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Londonwoman!
Kitartás, lehet, hogy minden rendben lesz.

Kép
Kép
petra1980

Szia honeymoon!

Ne aggódj, minden rendben lesz. DRUKKOLOK!
Majd írd meg, mi volt. Örülj neki, hogy nincs hányingered!!!
Én a nap minden szakában attól szenvedek!!!
Gratula a bértárgyaláshoz! Azt mindig kell sajna, soha nem elég...

Most ettem meg 3 kiflit....... :oops: Igaz mozdulni sem tudok, de alig bírtam abbahagyni. Azt hiszem ennek nem lesz jó vége.....
Annyira nem vagyok vékony testalkatú, úgy hogy majd vigyáznom kell, de most nem ez számít.

Alíz

KépKép
roni0422

Én csütörtökön megyek az orvoshoz, aztán nem tudom mikor küld UH-ra. Lehet, hogy pénteken, lehet, hogy jövő héten, majd meglátjuk.

Kép
Kép
petra1980

Szép Este!:)

Ma voltam dokinál. Megvizsgált volt UH is volt. Az UH szerint a pocok 7 hetes és 3 napos, /szerintünk csak 6 hetes 2 napos :)/
Dobogott a pici szíve :):):):)

Kaptam papírt, mehetek a kiskönyvemért :)

Kép

Kép
starlark

Én vasárnap voltam rosszul kicsit egész délelőtt, csak émelyegtem, ma már nem éreztem.

Kép
Kép
petra1980

De jó Starlark!!!!
Gratulálok!!!

Kép
Kép
petra1980

De jóóó starlak !!!!!
Gratula!!!!!!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Starlark!

Gratula!

Alíz

KépKép
roni0422

Szerintetek, árthat a babábak sok ülés, görnyedés? Én ülő munkát végzek, felállok azért néha, de azért a 8 és félórából, 6 órát biztos ülök.Egy asztalnál , a számítógép előtt.
Nem tudom, hogy árt-e, dehogy kényelmetlennek érzem, az tuti.
És semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.
Köszi

Alíz

KépKép
roni0422

Egyszerűen nem értem a dokimat. Lehet, hogy valami gáz van? Nálam is volt egyértelmű szívhang, én mégsem kaptam se kiskönyvet se semmit. Csak annyit, túl pici.
Vagy csak egyszerűen biztosra akar menni a kórelőzményekre tekintettel. Nemtom. Tanácstalan vagyok.
De azt hiszem a héten ezt most már tisztázom.

Alíz

KépKép
roni0422

Roni!
Ez az ülőmunka nálam is megvan. Ezt találtam róla:
"Sem a tartósan ülő, sem a (statikusan) álló munka nem egészséges, mivel az izmok vérellátása romlik és ez negatív hatással lehet az anyai és magzati szervezet vérellátására. A tartósan ülő munkát végző (pl. szalag mellet dolgozó) anyáknak pusztán emiatt fel szoktam ajánlani a táppénzes állományt általában a terhesség felétől.
Szerencsésebb eset, ha úgy végez ülőmunkát, hogy módjában áll időnként (a legjobb, ha igényei szerinti gyakorisággal) ezt megszakítani és egyszerű testmozgással frissíteni a vérkeringést. Ez optimális megoldás és ez igaz lehet pl. otthoni munkánál (könyvelés, számítógépes munkák, stb.).
A munkahelyek kapcsán egyébként miniszteri rendelet is létezik, amely pihenőidőket ír elő. "

Kép
Kép
petra1980

Szerencsére van lehetőség felálllni, mozogni.

Kép
Kép
petra1980

Szerintem csak biztos akart lenni.

Kép
Kép
petra1980

Petra!! :)
Köszi az infót!! Az a baj, hogy most is itt ülök a számítógép előtt..... :?
Az egyetlen baj, amitől sokan mások is itt közülünk szenvedünk, hogy baromi fáradt vagyok! Egyszerűen kétszeres erőbedobást kell végrehajtanom, hogy a feladatomat megcsináljam. Borzasztó!!
Meddig tart még ez így?

Alíz

KépKép
roni0422

Köszi lányok :) Most madarat lehetne fogatni velem :)

Persze közbe szorítok a vizsgálatra váróknak is! :)

Roni: nyugi, biztos nincs semmi gond csak biztos tisztább képet akar látni.
1 hétig nekem se lesz időm kiskönyvért menni mert egész héten Pécsre kell mennem dolgozni. Nem vagyunk elkésve semmiről :)

Ülőmunka: hálisten nem vagyok székhez kötve ha gondolom akár sétágathatok is. Az jobban fog aggasztani mikor naponta fogok elég sokat autózni.

Kép

Kép
starlark

Én ma szabadságon voltam, még a tavalyit kell kivennem :)
Olyan jó volt, nyugodtan takarítottam az új házban, meg ilyenek nagyon jó volt. Nem voltam annyira fáradt, de most már jön az álomkór érzem... :)

Kép
Kép
petra1980

Roni: szerintem sincs semmi gond legközelebb már biztosan mondani fogja a dolgokat. Tudod csak pozitívan!!!

Starlark: gratula az uh-hoz, gondolom most milyen boldog lehetsz :)

Ülőmunka: Kornéliánál 8 hónapot végigdolgoztam ami persze üléssel járt a számítógép előtt, amikor tehettem felálltam megmozgattam magam középidőtől meg már felpócolt lábbal ültem a vízesedés miatt :)

Kép
Kép
lanta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?