A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Noémi!

Igen, írtam, remélem a következőben már benne leszek. :-))

Tünde
rtünde

Gigi Kép

Nekem 44 mm volt a BDP. Kép Babszi mekkora kb.? Mi sem tudjuk, hogy mi a neme, majd talán egy hónap múlva.

Noémi
19+4
noémi

azaz BPD KépKépKépKép
noémi

NOémi, fogalmam sincs mekkora a babó, ilyenkor úgy tudom azt már nem nézik. Zsóf adatából gondolom, hogy 20-25 cm lehet. Kép
Nekem genetika 21,5. héten lesz, utána lehet többet tudok.

Tünde, én is így tudtam a kormányrendeletet (sajnos). Kép

Gigi 19+3
gigi1

Köszi Tünde és Gigi!
Közben én is megtalálta a jogtárban, és le akartam írni. Hát megúsztam, mert megelőztél Tünde.
Én ezt úgy látom, hogy a hangsúly ott van, hogy alap, kiegészítő, szakirányú, vagy akkreditált képzés, és állami felsőoktatási intézmény.
Tehát nem az, hogy 1., vagy 2. diploma. (Amire én akarok járni, az pont szakirányú továbbképzés címen fut, és másoddiploma.)
Az, hogy az adott félév első napján (bár én nem vagyok jogász) már GYES-en stb vagy, szerintem az, hogy az egész félévet nem kell fizetni, vagy ha az első napon nem, akkor az egész félévet csengetheted.
Belegondolva az egészbe, én nem leszek olyan bátor, hogy most szeptemberben elkezdjem (január közepén születik Baba) pont akkor leszek "nagypocakos", és "friss babás", nem biztos, hogy diszkrét matek vizsgáról fogok álmodni szabadidőmben.
Mindent összevetve remélem 2004. szeptemberig nem törlik el ezt a lehetőséget.
Detti
Detti

Gigi!
Nekem is csak sacc per kb. mondta a méretét és csak azért, mert kérdeztem, kb. 18 cm-t mondott. Kép
Genetikai UH a kórházban lesz? Nekem megcsinálta a dokim a magánrendelőjében, nem kell a kórházba mennem.

Noémi
noémi

Fruzsi!
Ezen a linken http://www.kerszov.hu/jogszfigyelo.php
ha minden olyen mint rég, eléred a Complex jogtárat. És akkor nem kell annyit mazsolázni a neten, és nem jogszab. értelmezést találsz, hanem a konkrét joganyagot
Detti
Detti

Detti!

Azért reméljük nemcsak 2004. szeptig lesz ez a lehetőség, hiszen akkor pont nem tudnád kihasználni. :-))
Egyébként én pedig februárban fogok szülni, addigra már szerencsére vége a vizsgaidőszaknak. Remélem azért néhány tanár kicsit "kegyesebb" lesz majd, ha nagy pocakosan megyek vizsgázni.

Tünde
rtünde

Noémi!

Az a furcsa, hogy nem láttam, hogy a hosszát mérte volna, de mikor megkérdeztem a dokit, hogy milyen hosszú, azt mondta, hogy 24,5 cm. Kép Kérdeztem a nemét, de azt mondta, nem látszik még. Kép Mondjuk úgy külön nem is "kereste", annyira ficánkolt a baba, hogy a fejét, lábát, mellkasát alig tudta megmérni. Kép Érzem, hogy mozog, gyengén bökdös, mostmár anélkül is érzem többször, hogy a pocakomra tenném a kezem.

Gigi!

Szép nagy a babád! Kép Beelőzöl minket Noémivel! Kép

Zsófi
19+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf, nem előzök én Kép
Az uh is tévedhet pár mm-t, meg a babók se egyformán fejlődnek. Az enyém ficánkolásától se látszott, mije van. Kép

Noémi, szerintem kicsi a 18cm Kép, nem lehet hogy ülőmagasságra értette, úgy már reálisabb. Kép
A dokimnak nincsa engedélye, hogy genetikai uh-t csináljon, sajna.

Doris, biztos minden ok a babókkal, punktum. Kép
gigi1

Azt írt a doki a leletemre, hogy a babó haránt fekvésben helyezkedik el, tudjátok ez mit jelent?

Gigi 19+3
gigi1

Zsóf Kép

Érdekes, én a kezemmel nem érzem, hanem inkább belülről még buborékol meg olyan remegős. Ha eszek, akkor utána élénkebb. Éjszaka még békénhagy, de nemsokára nem így lesz. Kép

Noémi
19+4
noémi

Gigi

Hát az ülőmagasságra azt mondta kb. 14 cm és ehhez számolta még hozzá a lábait... Nem tudom igazán, de ő sem tudta rendesen megnézni, mert nem úgy feküdt.

Ehhez külön engedély kell? És az genetikai UH-nak számít, ha megmérte a fejét? combcsontját? mellkasát? magzatvízmennyiséget nézett, lepényt nézte. Tőle nem kérdeztem, mert elfelejtettem, csak a nővérkétől, hogy kell-e most "hivatalos" UH-ra mennem a kórházba, de ő azt mondta, ha az orvos mondta volna, csak akkor kellene.
Szerinted? Akkor most minden oké?

A babák fekvéséről itt egy link, de így félidőben nem hiszem, hogy sokat jelentene. Sokat fog még mocorogni. Ha így maradna, akkor császáros szülés lenne. De hol van még az nekünk! KépKépKépKép
http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html

Noémi
19+4
noémi

Noémi, Gigi!

Szerintem genetikainak számít, mert a mienknek ezeket az adatokat nézték, a dokim utalt be a "hivatalos" kórházi UH-ra, és a védőnő is azt mondta, hogy most kell a genetikai UH-t megcsinálni. Egyébként nekem sem a saját dokim csinálja sose az UH-t, hanem más orvos a kórházból. A mi babácskánk este általában aktívan szokott mozgolódni.

Zsófi
19+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi, és aki már túl van a genetikai UH-n!

Úgy rebesgetik, hogy nagyon hosszú nézelődés lesz, és sokáig kell várni az eredményre..
Igaz ez? Én a János Kh-ba vagyok rendelve jövő héten kedden délelőttre. Még az AFP eredményét sem tudom. Gondolom akkor mondja majd meg a dokim. Remélem sikerül megbeszélni a Babával is, hogy forduljon úgy, hogy kiderüljön fiú-e vagy lány. Bár az eddigi uh-k-ból nyert tapasztalat alapján aludni fog. Mint szinte mindig..
Detti (18+6)
Detti

Noémi, BPD-t stb többször is néznek, szerintem ez nem genetikai vagy ki tudja. Kép
Mindenesetre amit 18-20. héten csinálnak kötelezően a kismamiknak, ahhoz nagy tudású gyakorlaott stb dokinak kell lenni, és az uh se mindegy, hogy milyen. Legalábbis én ezt hallottam a dokimtól... Kép

G.
gigi1

Gigi,
Na jó de nekem nem csak azt néztek, leírtam, hogy mit. Kép

N.
noémi

Detti Kép
Nekem is 10 perces nézelődés volt, fel van véve kazira. Dokim nagyon alaposan végignézte a csöppséget.
Én sem láttam az enyémet még mocorogni és reklamáltam is a dokimnak. Mosolygott és a vizsgálat végén megállította a fejet a pocakomon és akkor látszódott, hogy bizony rúgdos mindkét lábával és hadonászik a kezecskéivel. Te is kérjed! Nagy élmény! Kép Kép Kép

Noémi
19+4
noémi

Sziasztok
Köszönöm a szíves fogadtatás, üdv minden régi (Kép) ismerősnek. Csudajó belekerülni a táblázatba (KépKépKép ), és olyan jó messze lenni az elejétől Kép
Persze hatalmas Drukk az élmezőnynek, de most még nem cserélnék.

Izgatott vagyok, mert holnap megyek vérvételre, vmi nagyon fura fajtára. Majd utána beszámolok.

Zsazsa
Az igazat megvalva, elég ijesztő volt, viszont az megnyugtatott, hog ypercekkel a szülés után már nememlékezett egyetlen fájdalmas pillanatra sem, hiába faggattam, pedig volt neki olyan.. KépKépKép

Buborék
látod, nem jó, ha az embernek kiadnakleletet, vagy nagyonokos akar lenni Kép. Ami a gyűrűt illeti, azért remélem nálad van, legalább a tárcádban, vagy a nyakadban...

Kornélia, Noémi
Pont ezek a nevek lettek megvitatva a 'Nevek' topicban, nézzetek be

Detti, Hicudzsi, továbbtanulni vágyók
Friss babák topicban kérdezétek legjobb barátosnámat KANGI-t, ha van még kérdés. Ő februárban szült, közben vizsgázott, másoddiploma, BME. Szóval szólok neki, hogy esetleg nézzen ide is be.

Hétfőn vagyok legközelebb.
Kitartás, jó gömbölyödés,meg mindent,amit magatoknak kívánnátok

Judit, a beszédes
(14+1)
holophernes

Sziasztok Kép

Most kivételesen csak egy rövid bekukk, mert ("kivételesen") megint hulla vagyok. Bocseeee, ha hülyeségeket hordok össze Kép

Detti, intimtornás masni az már valami bonyolított gyakorlat: hüvelyizomzat jobbra, balra húzni, majd végbél záróizom jobbra balra, aztán elölről. Vhogy így néz ki a masni. Kép nekem még az egyszerűbb oldalra húzás is érdekes Kép

Gigi, nem is tom, h miért írták rá neked hogy milyen fekvésű. Azt a 28-30. hét előtt nem is szokták. Nekem a 27. héten volt medencevégű, aztán aznap este már haránt Kép Tök mindegy. 30 hetesen viszont befordult Kép Azóta kb úgy van, de ha ki akarna forulni, majd kap lentről (has alja) egy kis fényt (Olvastam, hogy így be lehet fordítani). Én kipróbáltam és annyira aranyosan reagált rá: izgett mozgott, tényleg elindult arra Kép Kép Kép Remélem, mostmár tartósan ott marad!!!

Én is szeretnék tanulni, amíg itthon vagyok. Sajna a saját szakképzésemet nem kezdhetem el, mert ahhoz gyakorlati háttér kell, így marad: a nyelv és egyéb szakmai tanfolyamok. Mind-mind fizetős... Evvan.

Detti, nekünk is általában alszik UH alatt és még véletlenül sem nyitogatja a lábát... De eddig 2x azt mondták, hogy kislánmy. Remélem, nem azért, mert nem láttak semmit :oPPPP

Na, most megkeresem az ágyat, mert hosszú volt a nap!

Zsizsának egy kalap drukk!!! A többieknek jó pocakosodást! Aki meg van fázva, annak mielőbbi gyógyulást (nekem az Echinachea csepp beált Kép )!!!
Pussssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Ma reggel (aug 28) megszületett Gabriella, Zsizsa kislánya 2830 g/ 48 cm Kép

Zsizsatesó
Névtelen

Éljen!!!!
KépKépKép
Gratulálunk Zsizsa!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok a kis családnak!
Remélem mielőbb fényképeken is láthatjuk a csöppséget!
Kép

Zsizsatesó!
És minden rendben ment? Zsizsa hogy van?

hicudzsi

Szia Nelli!

Visszakerestem a táblázatot és akkor láttam, hogy írtál. Néha kihagyok egy-két sort, tiszta dilinyós vagyok Kép.
Egyáltalán nem bántottál meg, a Kristóf név most tényleg felkapott, ez van. Az a baj, hogy lány nevekből tudtunk volna választani, de fiú nevet alig találtunk, ami tetszett mindkettőnknek és nincs még belőle a családban. Majd ráveszem a lányomat, hogy valami klassz nevet találjunk a Kristóf mellé Kép. Persze ne értsd félre, nem központi kérdés ez nálunk, nincsenek álmatlan éjszakáink, két dolog érdekel, hogy egészséges legyen és boldog.

Na megyek aludni, mert leragad a szemem!
Jó éjt mindenkinek!
johitimi

Sziasztok!

Képzeljétek ma van az utolsó napom hivatalosan! Éljen! Elég ramatyul ébredtem a náthám miatt, de végre eljött ez a nap is. Titeket viszont nagyon sajnállak itthagyni. Nem tudom, tudok-e jönni, de ha majd tudok is, rég elfelejtetek addig.

Timi! Ha nem találtok más olyan nevevet, ami mindenkinek tetszik, akkor legyen Kristóf, ne foglalkozz vele, kinek van és kinek nincs.
Én a lánynévvel vagyok úgy, hogy már a kislányom nevét (Dorottya) is nagyon nehezen hoztuk össze, hogy fogunk találni még egyet, ami mindenkinek tetszik?

Zsizsának nagyon sok boldogságot a babához, és sok-sok tejcit!

Hihetetlen lányok, hogy Ti mennyien akartok a baba mellett tanulni. Minden elismerésem. Ehhez azért egy nyugodt baba is kell. Én pl. a lányom mellett élni nem tudtam, nem hogy tanulni. Azért nem semmi.

Nelli
nelli2

Nelli!
Mindenképpen ugorj be néha! Akár internet café-ból,de szentelj nekünk néhány sort!!!

Jó pihizést!!! Most már csak a baba érdekeljen!KépKép

hicudzsi

Sziasztok!

Zsizsa!
Nagy gratula Gabriellához és sok tejcit kívánok!Kép Remélem minden "simán" ment, majd mesélj!

Zsóf!
A mi kisbabánknak is kezd kialakulni a "napirendje": reggel 6 körül, délben és este 8 körül erős ficánkolásba és rugdosásba kezd...Apa nagy örömére. Kép

Annann!
Hát ez a masni...nem semmi! Ki fogom próbálni csak nehogy elrontsam és csomó legyen belőle.Kép Amúgy az UH-n nekem is odaírták, hogy fejvégű fekvésű a babó, de ilyenkor még csak pillanatnyi állást tudnak rögzíteni.Kép

Nelli!
Nagyon fogsz hiányozniKép, vigyázz magatokra! Ha néha küldenél egy SMS-t a "Friss kismamik hírhozójára" (LEszter kispapija csinálta nekünkKép), akkor kicsit itt lehetnél velünk és nagyon örülnénk neki.Kép

BatkamanóKép, KisegérKép, Laura2Kép, BöbiKép!
Nagy-nagy DRUKK Nektek és a Babuciknak is!Kép Kép Kép Kép

Szilvi
19+0, húúúúúúKép
sztigris

Zsizsa!

Gratula a babához, és minden jót kívánok hozzá!

Tünde
rtünde

Nelli!

Én is jó pihenést kívánok és gyógyulj ki a náthából!

Timi
johitimi

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap voltam védőnőnél, 1,5 kg-t híztam a mérés szerint. Haladok Kép Nagyon aranyos volt, annyit beszélgettünk.
Képzeljétek, elmesélte, hogy el kell mennie, mert ő lassan nyugdíjas lesz, és így sincs elég gyerek. Fénykorában (ugyanabban a körzetben!!!) 110 babája és 40 terhes mamája volt. Ma van 20 baba és 6 várandós. Ez rettenetes, nem?

Jövő héten megyek dokibácsihoz, akkor 16 hetes leszek. Milyen vizsgálatot csinálnak? Mert ha jól emlékszem vérvétel lesz.

Nelli!
Ezek után, amiket itten közösen átéltünk, igenis kötelességed legalább egy internet caféba beugrani néha, és tudósítani minket! Kép Amúgy hogyhogy ilyen korán mész el, dec. közepére vagy kiírva, nem? De jó neked!
Nekem hála Istennek annyira könnyű munkám van, hogy nem nagyon kell itthagynom (na, és persze a fizetésemet sem Kép )

Zsizsa!
Istenem, bestartoltál!!! Erre mindenkit feljebb toltál egy hellyel!
Szívből gratulálok! És nagyon várjuk, hogy írjál!

Holophernes!
Én is szeretnélek üdvözölni, mint nagyöreg Kép Vigyázz magadra, és írj sokat!

Puszi mindenkinek,

Fruzsi
cinderella

Holophernes!

Kangit küld át, légy szíves!!!!
Vagy hol van? Megyek én Kép

Köszönöm!
cinderella

Szép jó reggelt Kép
Alukáltam egy szép nagyot! Végre! (ma ugyanis nem dolgozom Kép Kép Kép )

És máris csodás hírre ébredtem: Zsizsa, óriási méretű gratula Gabriellához, legyetek egészségesek és boldogok!!!! Kép Kép Kép

Szilvi, aztán vigyázz azzal a csomóval, mert ha bekötözöd, hol jön ki a babóca??? :oPPP

Fruzsi, mikor lehetett a védőnénid fénykora? 70's közepe? Amikor én is születtem? :o)))))) Pedig azért sok embernek lehtne sok gyereke! Hmmmmm...

Nelli, vigyázz magadra, de én nem szeretnék elköszönni, gyere még hozzánk!!!

Pussssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Zsizsa: gratulálok Gabriellához, nagyon sok tejcit kívánok!

Voltam tegnap orvosnál, mert ezt a fejfájást ami gyötörni szokott nem bírom.
Hát nagyon alacsony a vérnyomásom és azért fáj, a kávét nem nagyon tudom meginni, de most muszály lesz naponta egyet inni, ha még sem akkor azt mondta igyak teát egésznap hátha segíteni fog.
Mondta hogy van egy csepp aminek mondta a nevét de már elfelejtettem, azt mondta rá hogy nem szívesen adná mert görcsöket okoz, azt meg aztán tényleg nem akarjuk. így maradtunk a teában és a kávéban.
Csinált uh-ot és azt mondta a babával minden rendben. már 6 cm és 2,1cm a fejkörfogata, hüvelyi uh volt, és annyira jól lehetett látni az arcocskáját, aztán meghallgattuk a szivecskéjét, istenem hiába a harmadik ugyan úgy elérzékenyültem mint az elsőnél.
Egy hónap múlva kell legközelebb menni, de akkor már AFP-re is.

Szóval tegnap ez történt velem.

Mindenkinek szép napot kívánok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ann,
akármikor is volt, magyarság fogyatkozik, igen erőteljesen... és korunk családpolitikája pedig ezt támogatja.
Szerintem ez a borzasztó...
cinderella

Zsizsa! Óriási gratula a kisbabádhoz! Úgy irigykedem ilyenkor. Remélem, ha lesz egy kis idôd írni, leírod, hogyan zajlott a nagy nap!!!!
Mindenkinek szép napot
Buborék 31+2
Buborek

Jaj, lányok! Úgy meghatódtam! Köszönöm Nektek, hogy hiányolni fogtok. Amint tudok, jövök. Én is nagyon kiváncsi vagyok Rátok!
De ma még nem ráztok le, és ha hétfőn bejövök, még akkor is szeretnék bejelentkezni.

Fruzsi! Én az első terhességem végig dolgoztam, meg is lett az eredménye. Nekem nagyon stresszes itt benn, így most nem kockáztatok. És még a lakást is fel kell újítani.

Nelli
nelli2

És ez a kismamák hírhozójának mi a száma?

Nelli
nelli2

Sziasztok

Nelli, gyere, amikor csak tudsz. Kép
"első terhességem végig dolgoztam, meg is lett az eredménye", ez mit jelentett?

Zsizsának gratulálok Gabriellához. Kép Jó egészséget nekik.

Gigi 19+4
gigi1

Lyányok,

valaki mongya má meg mé' vesznek vért a 16. héten!! Mit néznek? Lehet majd idegeskedni, ugye?

Fruzsi
15+2 Kép
cinderella

Sziasztok, Niki vagyok, a félős 17 éves! Kép
Ugye bevettem a gyógyszert, már több, mint egy hete. A mensimnek 22-én kellett volna megjönnie, egy napnál többet soha nem késett. Szóval ment a para. Aztán rájöttem, hogy az idegeskedés miatt is késhet.
És ma.. végre megjött! Úgyhogy teljes a nyugalom!! Kép
A sráccal azóta kibékültünk, és mellettem állt végig!
Köszönök mindent!
Sziasztok Niki
Niki

Lyányok!

Most nézem, ez már az AFP lesz. Na, szép.
Azt hittem ez csak a 18. héten.

Lyányok!
Mi van akkor, ha valaki nem tudja pontosan az utolsó menses időpontját??? Pár éve én annyira nem jegyeztem, hogy azt sem tudtam 2 hete vagy 6 hete jött meg utoljára.
Akkor igencsak kérdéses az AFP eredménye (meg máskor is Kép )
Mennyi idő alatt van meg az eredmény? Be kell telefonálni?

Buborékom!
Minden O.K.? Utánajártál mindennek?

Fruzsi
cinderella

Fruzsi,
ez tényleg az AFP lesz Kép Nem kell beszarni Kép, AFP-éknél semmi nem jelent semmit (nemrég dumcsiztunk erről), külföldön sok helyen már nem is végzik. Tény, hogy ha nem jól állapítják meg a várandósság idejét, nem olyan eredményt mutat, amilyet kéne. Azért pár nap eltérés még nem a világ!
Nekem 1 hét alatt megjött a védő nénihez (pdig nekem 60ból a Rókusba küldték fel), de máshol akár 2 hét is lehet.

17 éves Niki, ötülök, hogy nem lett baj, a srácot meg te tudod....

Nem is mondtam tegnap (csak már előre beharangoztam Kép ): 3 éve 12:00 kor volt az esküvőnk! Kép Ma kispapimnak fincsi lasagne-t főzőcskézek, ez a kedvence!!! Kép

Pusssz
Ann
annann

Sziasztok!

Bár Zsizsa még szerintem nem is tudja, hogy egy Zsazsa is jár a topicba, azért így ismeretlenül is gratulálok, és sok-sok boldogságot kívánok mindannyiuknak!

Tanulás: én is szeretnék tanulni, de pici babával nem mernék belevágni. Fenruárban szülök, így a 2004 szeptemberi tanévkezdés már ideálisnak tűnik. Én csak attól tartok, hogy esetleg az agyam nem fog már úgy mint régen, mert már hét éve szereztem meg az első diplomámat.

De az igazi nagy gondom, hogy merre induljak tovább? Úgy érzem magam, mintha most állnék igazán pályaválasztás előtt. Eddig ugyanis egy nagyon hajtós, pörgős szakmában dolgoztam. A munkaidő 7-nél előbb ritkán ért véget (akkor is, úgy kúsztunk ki az irodából, mintha valami bűnt követnénk el), sőt állandóan éjszakáztunk, vagy hétvégén is be kellett menni és ugye ezt gyerekkel nem igazán lehet megvalósítani. Nem is volt senkinek se gyereke körülöttem, egy-két fiútól eltekintve.

Meg sem fordult a fejemben, hogy visszamenjek a szakmámba szülés után. (Miért nem láttam én ezt előre 22 évesen, amikor belevágtam???)

Az a baj, hogy úgy érzem, túl magasak az igényeim és egyelőre még nem látom, melyik pályán lehet összeegyeztetni, hogy ha kell, 4-kor el tudjak menni a gyerekért az oviba, ne nézzék rossz szemmel, ha beteg és otthon kell vele maradni, és ezek mellett érdekes, kreatív, és akár hosszú távon - 10-20 év - is tudjon perspektívát kínálni.

Hát, ez van.

Zsazsa
zsazsa

Sziasztok!

Zsazs én is így vagyok mint te, én ápolónő vagyok de a szakmámba nem hiszem hogy visszatudok menni, mert a három műszakot 3 gyerekkel nem lehet és nem is akarom csinálni.
Én most a humánerőforrás menedzser szakot kezdem el a fősulin, aztán majd meglátjuk.

Felraktam a profilomba a tegnapi uh-os képet

Gabi1

Kép

gabi1

Szia Kangi!

Szóval:
szeretnék másoddiplomát szerezni babó alatt.
Ha februárban szülök, hogy iratkozzam be, hogy ingyenes legyen (februárban induló keresztfélévre)?
INGYENES-E egyáltalán?
Ha nem, valami kedvezmény?
Kérlek írd le az ezzel kapcsolatos tapasztalataidat!

Gyönyörű lánykád hogy van ??? Kép

Puszi,

Köszi,

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

A www.felvi.hu oldalon meg lehet nézni az összes iskola összes szakját, hátha így könnyebb lesz a választás.

Üdv,
Tünde
rtünde

Helló Zsazsa!

Megint szinte egy cipőben járunk, én is 5-6 éve végeztem fősulin, januárban születik a Baba. És csak 2004. szeptemberben merem elkezdeni én is.
Bár tegnap azt rebesgették, hogy készülnek azt a kedvezményt is elvenni a kismamiktól, hogy nem kell tandíjat, vagy költségtérítést fizetni...
A torna amúgy szuper volt tegnap is, bár kicsit többen voltunk. Jövő héten már lehet bérletet is venni. Csak olyan kevés az a heti 2 alkalom. Szívesen járnék többször. Járjak kétfelé?

Szénanáthára nem tudtok semmit? Már 6 hete szenvedek, nem akar jobb lenni, nem látok ki a szememen, az orrom állandóan be van dugulva. Ilyenkor meg persze nem lehet semmit szedni allergia ellen.. A sok tüsszögéstől vérzik az orrom, meg már volt rá példa, hogy hüvelyi vérzésem volt. Az orvos azt mondja ne erőlködjek. Tudtok előlködés nélkül tüsszögni?
Legyetek jobban mint én, azért fohászkodom már minden nap, hogy legyen türelmem kivárni ennek a "füves" szezonnak a végét.
Pusszantás Mindenkinek:
A türelmetlen Detti (19+0)

Nagy gratula Zsizsának és a Babájának Kép
Detti

Sziasztok!

Fruzsi!
Nem akarok politizálni, mert már egyszer mondtam, hogy nem megyek bele ezekbe a kérdésekbe (nem is értek hozzá), de Ann-nal teljesen egyetértek abban, hogy sok embernek lehetne ebben az országban gyereke, csak éppen nem szül. Pedig a körülményei adottak lennének hozzá.

Zsasza!
Én is pont így érzek a továbbtanulással kapcsolatban, mint te. Ha a szakmámmal kapcsolatosan tanulok tovább (pedagógus vagyok), akkor adok a szarnak egy pofont (már bocs a kifejezésért), mert ebből a szakmából nem lehet tisztességesen megélni, a körülmények pedig egyre rosszabbak. Nekem tavaly még megadatott, hogy 25 gyerekkel kezdjem a kiscsoportot, most a szeptemberi kezdésnél szinte nincs 30 alatti létszám. Aki vigyázott már egyszerre csak 5-10 gyerekre, az el tudja képzelni, milyen lehet egy 25 négyzetméteres szobába bezsúfolni ennyi embert.
Azok a szakmák, ahol meg pénzt lehet keresni, nem állnak közel hozzám. Mesélték a lányok nem is olyan régen a multis cégekkel kapcsolatos élményeiket, hát sokszor elborzadtam.
Úgyhogy marad a lottózás Kép.
johitimi

Sziasztok!

Detti: tegnap ezt is megkérdeztem a dokitól, azt mondta a calciumot ihatom, még jó is terhesség alatt, homeopátiás szereket is lehet pl: luffel orrspray és tabletta. Azt mondta hogy a suprastin is jó, de attól meg nagyon elálmosodik az ember.

Gabi1

Kép

gabi1

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 39+0 29 év/1.b. Új-Zéland 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size] [size=-2]Birthcare[/size]
[size=-2]2.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 38+0 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]3.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 37+6 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]4.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=böbi-public]Böbi[/url] [size=-2]2002.12.13.[/size] 37+0 28 év/1.b. Budapest 2003/09/18/ [size=-2]2003.09.19.[/size] [size=-2]Péterfy / Dr. Boros György[/size]
[size=-2]5.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+1 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]6.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+1 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]7.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 36+0 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]8.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 35+6 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]9.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 34+1 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]10.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 33+6 29 év/3.b. Gödöllő 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]11.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 33+4 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]12.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 32+0 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]13.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 31+2 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]14.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 30+4 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]15.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 29+3 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]16.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 29+2 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]17.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 29+1 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]18.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+1 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]19.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+1 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]20.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 26+2 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]21.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 26+1 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]22.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 25+2 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 25+0 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]24.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 25+0 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]25.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 24+1 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]26.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 24+0 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]27.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 22+3 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]28.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+6 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 19+6 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]30.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 19+4 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]31.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 19+0 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]32.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=brumóka-public]Brumóka[/url] [size=-2]2003.04.18.[/size] 19+0 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]33.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 18+3 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]34.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 17+0 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]35.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 16+6 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]36.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+4 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]37.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 16+4 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]38.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 15+4 26 év/1.b. Budapest 2004/02/21/ [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]39.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 15+3 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]40.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 15+2 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]41.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 14+2 30 év/1.b. Budapest 2004/02/25/ [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfőző[/size]
[size=-2]42.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 12+2 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

Zsazsa! Én is hasonló cipőben járok. Ezt a munkakört két gyerekkel már nem nagyon lehet végezni. Ráadásul eléggé unom is. Nem tudom, mit kéne csinálni, ahol azért keresni is lehet, érdekes is, és mondjuk 6 órás. Valahogy Magyarország nem támogatja a kisgyerekes anyukákat.
Jó kérdés: mi leszek, ha nagy leszek?

Nelli
nelli2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?