A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Blani! Örülök, hogy jól bírtad a cukorterhelést. Azt hiszem, szerdán én is rászánom magam. Előtte még föl akarom hívni a labort, mert a háziorvos és a nőgyógyász elég ellentétes dolgokat mondtak (kezdve attól, hogy most vinnem kell cukrot vagy nem; nem bírom ezt a káoszt az egészségügyben).

Atizka, sajnálom, hogy magasabb lett a cukor a normálisnál. Talán azért nem annyira magas ez, bár nem értek hozzá - én is 7,8-at olvastam határnak, konkrétan itt a babanetes orvos is ezt írja.

Mezsó, remélem rendben lesz veletek minden, és tényleg gyógyítható ez a dolog. Neked meg legalább nem kell túl sokáig diétáznod, ha emiatt hamarabb megszületik.

Emi, örülök, hogy megnyugdhattok, azért vigyázz magadra!

Xsara, nagyon csinos kismama vagy, valóban szép nagy gömbölyű pocakkal :D . Nekem vajon mikor lesz ekkora? Gratulálok az öt kilóhoz, az sem sok.

Mellszívóról egyértelműen az a véleményetek, hogy valószínűleg szükség van rá? Többedik babások, hogyan gondoljátok? A kórházban a szoptatós előadáson nagyon azt mondták, hogy felesleges előre venni, mert a legtöbb kismamánál (persze ha jól csinálja a szoptatást és tényleg van elég tej), akkor beáll a kereslet -kínálat viszony, és pont annyi tej lesz, amennyi kell. Mi a véleményetek erről? (Bár ahogyan olvastam, szinte mindenki használta..)

Topiktalira szívesen mennék, de nem tudom száz százalákra ígérni. Vinni mit kell? Ha megyek, én szívesen vállalok süteménysütést. Majd tesztek ide infót róla, ugye? Vagy iwiwre.
Vendég

Gumimaci: jo éjt neked..és igen hát előre nem lehet tudni lesz e tejcink..de ha meg lesz akkor meg nem vettünk és izééé..szoval énsem tudom...

mózes: igen..igazad van nem vitatom a hordozó nagyon is kell nagyobb pár hetes korában addig ugysem nagyon cipelem már persze..a mózes meg a babakocsiba vissza..de elsőre mikor hazahozom marad a mózi :D

köszi szössz..akkor ebben egyetértünk..nekünk nem két perc de nem olyan táv amiben előre remélve bármi baj történhet...és utána nálunk is marad a hordozó

ráadásul nem is olcso hordozó...24ezer ftos amibe beleszerettem..csak mert macis :D és mert olyan szinü mint a babakocsi :D
Vendég

Virág - Sokan nem tudják 100%-ra ígérni a topic-talit .. szerintem a végleges létszám majd az aktuális héten alakul ki.
Szerintem ha mindenki felírja ide, hogy mit tervez hozni, akkor ki tudjuk úgy alakítani, hogy legyenek szendvicsek is, édességek is, üdítők is .. stb .. ;)

Lituka - A mi hordozónk is nagyon biztonságosnak tűnik, nem hiszem, hogy gondunk lenne majd vele :)

Kép
szösszenet

Szösz: az a lényeg...:D

jajj ezt nézzétek meg: http://gportal.hu/portal/ztimea/
itt van a magzait fejlődés 4D képekkel video és a kitolási szak videó stb...nagyon jó...

na de megyek má tentézni..csak apa dolgozik és olyan rossz egyedül aludni..reggel 7re meg terheléses cukor...grrrrrrrr..
jo éjt
Vendég

Sziasztok,

valakinek volt egy listája, hogy kik jönnek a talira, azt fel tudnátok tenni? Ha nem baj priviben írom meg mindenkinek a címet meg a telefonszámot.

Zorróné Hozd nyogodtan a férjecskédet. legalább az enyémmel eldumálnak. Legalábbis feltételezem, hogy az enyém itthon lesz, mert szeret segédkezni az ilyen bulikon, de nyugi, nem ül be közénk :)
mango.

Mellszívó: Nekem volt, Pesztonka típusú elektromos, de majdnem letépte a cicimet :) Viccen kívül, ijesztő volt, seha nem venném meg még egyszer. Sajnos se felesleges tejem, se időm nem volt fejegetni, de ha vennék, akkor AVENT-et vennék én is. Szerintem az Avent dolgoknak a legjobb a minősége

Mezsó: szorítok Nektek, hogy minden rendben legyen!! Több orvos is van a családban és ők a mi 2mm-es tágulatunkra azt mondták, hogy azt az orvos ha akarja észre veszi, ha nem akkor nem...
mango.

Virág,

én egyetértek azzal, amit a szülésfelkészítőn mondtak a fejésről. Ha ügyesen szoptat valaki, van elég teje, igény szerint bármikor ráteszi a babát a cicire (akár két óra múlva is, de ezzel biztosan sokan vitatkoznak), szóval ha nincs semmiylen alkati vagy hormonális akadálya a dolognak, és a baba is megfelelő technikával szopizik, akkor nincs szükség mellszívóra. Ha mégis, akkor patikában is lehet kapni akár Aventet is, DM-ben is zsokott lenni. Az Avent nagyon jó, de kézzel fejni is egyszerű. Nézegesd a www.lll.hu oldalt vagy a www.szoptatatasert.hu oldalt, ott rengeteg minden van erről.
És továbbra is meleg szívvel ajánlom minden első babásnak a Kismama által kiadott Guoth-Gumberger - Glöckler: Szoptatás c. könyvet... :) Kép

Üdv, szép napot!

Nuska+ (29+4)
nuska1

Sziasztok Kismamik :D :D

Termeltetek rendesen.Pár napig nem voltam gépközelben,mert gyulladásban volt a szemem,és most megint nem vagyok képben :( :(
Majd megpróbálok visszaolvasni,de lehet,hogy reménytelen.

Remélem mindenki jól van.Később még jelentkezem,ha minden a terv szerint alakul.

Kép
szibi

Lányok, én azt mondom, hogy fő a biztonság! Mi is pár percre laktunk a kórháztól, amikor Csenge született, de betettük abba a nyamvadt hordozóba. Szinte eltűnt benne szegény, de ott van biztonságban. Amúgy az első hónapban ha jól emlékszem 1,5 óránál tovább nem szabad benne hagyni, tehát pár percet kibír. Már bocsánat, de annyi hülye van az utakon, bármikor megtörténhet a baj, a balesetek 3 másodperc alatt megtörténnek.. arról nem is beszélve, hogy a rendőrök is jól megbüntetnek, ha nincs megfelelően betéve a kicsi.
Én nem akarok senkit megbántani, vagy bírálni, de szerintem nem véletlenül ajánlják 0 hónapos kortól a hordozókat, nyilván nem kell benne tárolni a gyereket, de nem ártalmas neki ilyen rövid távon.
És amit ne felejtsünk, az ördög sosem alszik, nekünk pl. pár nappal azután,h. hazamentünk a kórházból ellopták a kocsinkat. Hát erre se gondolt senki, mégis megtörtént
mango.

Sziasztok,

látom, ismét téma, hogy miben hozzuk el a babát. Azt hiszem, hogy én maradok a hordozónál. Tesóm mindkét gyermekét hordozóban vitték haza, egyik gyerkő gerincével sincsen semmi baj, sőt kifejezetten szép a tartásuk.
Ha vennék mózest, akkor csak olyat, ami normálisan beköthető az autóba, de az egyrészt nagyon drága, másrészt tudom, hogy nem használnánk ki.
Persze, ha valaki a mózes mellett dönt azt is megértem.
Hogy melyik a biztonságosabb, bekötni egy 3 v. 5 pontos biztonsági övvel felszerelt hordozóba a babát, ami bár kényelmetlenebb, de adott esetben ütközéskor súlyos belső sérülésektől mentheti meg a babát, vagy betenni egy mózesbe, amibe egy csattal lehet rögzíteni, de a babának nyilván kényelmesebb... nehéz kérdés....
Az a baj, hogy még nem találták fel azt a hordozót, ami amellett, hogy megvédi a babát az esetleges sérülésektől, még kényelmes is a babának...

Babayteve,
az a link amit feltettél nagyon tanulságos. A legszomorúbb számomra az, hogy vannak olyan bababoltok, ahol az eladók hozzá sem tudnak szagolni a bébihordozó témához... Sajnos mi is ezt tapasztaltuk, amikor elindultunk hordozót venni.

Kép
emi29

Jó reggelt!

Akkor ehhez a hordozó témához hozzávau... 8)
Én is hordozóban hoztam haza Barnust. Semmi baja nem lett tőle. Zsófit is abban fogom hazahozni, bár tőlünk is kb. 15 perc autóval a kórház, de sosem lehet tudni, milyen állat van kint az utakon és azonkivül pedig kötelező a gyerekülés már az újszülöttnek is.
Atist még pólyában hoztuk haza, hát nekem nem volt vmi megnyugtató, ahogy anya ült hátul a gyerekkel és fogta, mindig attól féltem, hogy nagyobbat fékezünk és előrebukik gyerekkel együtt, mivel két kézzel fogta igy magát tartani nem tudta. Vittük mózesben is, de egyetlen egyszer, többet abban sem, mert bekötni nem lehetett az autóba, és állandóan tologattam vissza az ülésre, mert minden fékezésnél és kanyarodásnál mozgott valamerre. De ez is egyéni vélemény, én nem szólok bele, ki miben hozza haza... én biztos, hogy hordozóban!

Mellszivó.... igen, szerencsés esetben beáll a kereslet-kinálat. Bár ez azért ritkább, mint hogy nem. Nem fejtem ki bővebben miért, mert szerintem már egyszer leirtam, de én akkoris fejni fogok, ha igény szerint szopik és pont annyi tejem lesz, amennyi elég. Barnusnál ez jött be, most is igy teszek. A kézzel fejést képtelen voltam csinálni, mert görcsöt kapott a kezem, mire kifejtem, főleg a kórházban amikor bedurrant a cicim. Akkor volt a legjobb a mellszivó, mert a pici még nem tudott annyit szivni belőle, amennyi volt, viszont egyre keményebbek voltak és már baromira fájt! Atisnál begyulladt, mert nem volt mellszivóm a kórházban, senkinek nem kivánom....

Tegnap olyan mérges voltam, össze akartam rakni a baldahint, feltettem a tartórudat amit barátnőmtől hoztunk el és az egész bedőlt a kiságy feléig... kissé tönkrevágta a gyerek. Azt nem tudom, miért nem szedték le, amikor látták, hogy cibálja. Igy még nem teszek képet, majd jövő hét végén, mert akkor megyek az egyik babanetes barátnőmhöz venni egy-két dolgot és neki van tartója is... ok, persze, ráér még, de épp mondtam Zolinak, hogy áldom a türelmetlen fejemet, hogy nem birtam tovább és össze akartam rakni, mert baromi boldog lettem volna, ha az utsó pillanatban futkoshatok bababoltba tartóért, mert ezt tönkrevágták, csak éppen elfelejtettek szólni.... :evil: Igy jövő hét szombaton teszek képet majd...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

köszönöm a érveket mind hordozó mind mózesügyileg..egyébként abszolut nem attol félek h tönkreteszi a gerincétegyszerüen jobbnak látom mózesben hazahozni..és emiatt abszolut nem érzem magam felelőtlennek meg ilyesmik..3an vagyunk tesók és mind hárman abban jöttünk haza..és anyukám sem felelőtlen..de legegyszerübb hogy majd meg beszélem a dokimmal mi is legyen a teendő..ha tényleg ragaszkodni kell egye fene marad a hordozó..amugyis egy alkalomról van szó..

amugy kérdés: szerintetek megéri 24ezerért megvenni a hordozot vagy nagyon nézzek körül és keressek olcsobbat???
full nem tudom...ami nagyon teccik az sajna ennyi amennyi...
szoval azt tudom h kell meg kihasználjuk de pl vki ha tud olyan boltot ami nem csak pesten van szoljon és látott olcson hordozot..használtat abból nem szeretnék..

tuléltem a cukorterhelést..hát megittam..ne mvolt gond...hazajöttem nem volt gond..rá fél ora ...oltári szarul lettem...szédülés meg mindenféle jó...rá félora nem volt semmi bajom..vérvétel...azt azóta tömöm a burám :D

most meg visszafekszek apa mellé :D
Vendég

Sziasztok!

Hordozó
Én mindkét gyereket abban hoztam haza és most is ezt fogom tenni. Amennyi állat van mostanság az utakon! Tőlünk 15 perc a kórház, annyi biztosan nem árt.

Mellszívó,
Én így előre nem vennék. Ha szükség van rá apuci be tudja szerezni. Persze első babát váró kismamiként én is megvettem az Aventeset. De egyszer sem használtam. (a hugomnak később jól jött) Nekem szerencsére mindkét gyerkőccel teljesen jól beállt a tejem.

Szöszi,
Úgy tudom, hogy az EU és a TAJ két különböző kártya. Én nyáron váltottam ki az EUsat az egy évig érvényes és ha külföldön gond van azt kell felmutatni. Itthon marad a TAJ.

Nono,
Drukk az UH-hoz!

Atizka,
sajnálom a cukrodat! De egy kis odafigyeléssel biztosan nem lesz gond

Nekem ugye múlt héten volt aceton és cukor a vizeletemben, ami utalhat cukorbetegségre. Igaz a terhelésem teljesen jó lett. Ma kell mennem reggeli, ebéd és vacsi után a kórházba vércukor mérésre. Illetve reggeli után már voltam. 2,0 lett az eredmény. Ami viszont túl alacsony. Kiváncsi vagyok a másik kettőre.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lituka,
örülök, hogy túl vagy rajta. Én utána egész nap folyamatosan ettem...

Április 11re vagyok kiírva. És Dr. Fülöp József a dokim. Immár harmadszor. Nekem bevált, nagyon rendes. Mondjuk mikor LIza született nem ért oda, de még az ügyeletes sem ért fel. Úgyhogy erről nem ő tehet :))))

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál. A babáim 850 grammosak és nagyon édi-bébi pofijuk van. :)

Sajnos magamról már nem tudok ilyen jó híreket mondani. A méhszájam elkezdett kinyílni, úgyhogy választhattam, hogy itthon akarok feküdni 10 hétig vagy kórházban. Hát egyelőre itthon vagyok, de ha két hét múlva rosszabbodik a helyzet, akkor már nem lesz kívánság műsor. Kaptam egy marék gyógyszert is, ami állítólag visszatartja még a babákat egy picit. Reméljük.

Hát a vásárlásokat itt ezen a ponton abba is kellett hagynom, pedig még alig vettünk meg valamit. Átmegyek internetről rendelgetőbe. Még szerencse, hogy ti itt leírjátok, hogy miből melyiket a legcélszerűbb megvenni, úgyhogy sokat okosodom.

Nekem még fogalmam sincs miben hozzuk haza őket a kórházból. Hordozó az van, de mózest nem vennék egy alkalomra, ráadásul kettőt! Azt sem tudom, hogy a bodyn meg a rugin kívül mit kell még rájuk adni. Eddig terjed a tudományom. Tisztára be vagyok pánikolva, olyan tudatlannak érzem magam a témában. Na, most úgyse tudok mást csinálni, kiokosítom magam.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,
sajnálom, hogy feküdnöd kell, de most tényleg az a lényeg, hogy a babák minél tovább a pocidban maradjanak!
Kitartás!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Ja, és gratula a 100 naphoz!

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kamilla - Nagyon szép súlyuk van a babáidnak :) Biztos gyönyörűek :) 4D-n voltatok? Van fotód róluk? :)
Nagyon sajnálom, hogy fekvésre ítéltek .. de még mindig jobb otthon, mint a kórházban :?
Ha neten ki tudod nézni a cuccokat (szerintem mindenki segít it benne szívesen!!!) akkor párod csak egy konkrét listával kell elszaladjon a kiszemelt bababoltba, ahol az eladók készségesen segítenek az egyedül érkező apuciknak.
Mire van amúgy szükségetek? Mi az, ami az induláshoz kell, és még nincsen meg? Sok?
Biztos minden rendben lesz, semmiképpen se pánikolj, nyugalomra van szükséged, hogy a babák minl tovább bent maradjanak! egyelőre nekik ott a legjobb ;) :)

Kép
szösszenet

Andi - Most már rájöttem, hogy valamit nagyon benéztem, ezzel az EU vs. TAJ üggyel kapcsolatban :lol: Köszi ;) :) Hét végefelé nekiindulok és megcsináltatom a TAJ-t.
Remélem jó eredményeket kapsz a mai terhelésen .. :) ;) Biztos minden OK ;)

Lituka - Ugye nem volt olyan horror az a terhelés? :) Én anno rosszabbra számítottam SOKKAL .. ahhoz képest gyerekjáték volt :D
Nekünk ilyen hordozónk van, a babkocsihoz ez volt, de nagyon szuper, tágas ... még valaki ezt vette a fórumról, talán Klarka (?? :roll: ??) ... és kevesebb, mint fele annyi, mint kinéztél ..
De én már nem szólok hordozó ügyben .. mert kicsit túlzásnak érzem a legdrágábbat megvenni .. szerintem ezek sem kevésbé biztonságosak.
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=289

Jah, a topiktali lista Mangonak:
(Ha valakit kihagytam, jelezze!!! mert volt, hogy elkavartam a papírt az asztalomon .. meg van, amikor nem olvasok el mindent :D)

Babyteve
Gitka
Pumpóka
Mango
Kiscica
Zsuzsófi
Zorroné
Emi
Mary (Ollem)
Csöppke
Evelin (Eve&Liza)
Katavirág
Szőlő
Xsara

Nah, megyek, rendezgetem a babaszobát :)

Kép
szösszenet

Köszi. Aranyosak vagytok. Van egyébként egy Brendon katalógusom is, abból sok mindent ki tudok nézni. A nagyobb dolgokat megveszi a párom, az apróságokat meg anyu. Csak az a rossz, hogy én ebből kimaradok.

Hát ami van, az két ágy meg egy pelenkázó meg babakocsi + hordozó. Pár ruha is van, de azzal még várok, mert unokatesóm ígért sok mindent. Jövő héten hozzák.

Van egy pár képem, de most nem a mozizás volt a lényeg, hanem, hogy egyformán fejlődnek-e. Megpróbálok kinyerni 1-1 fotót a dvd-ről.

Tényleg 100 nap. Fel se tűnt! :)

Kép

Kép
kamilla306

sziasztok,

Kamilla Pihenjél sokat!!!!! A kicsiknek nagyon szép súlyuk van, szépen gyarapodnak még és nem lesz semmi baj!!! Ne aggódjál, csak hogy megnyugtassalak, 100%-osan úgyse lehet felkészüni, egy csomó dologra akkor jössz rá, amikor tényleg itt vannak a picúrok! De menni fog, hidd el, nem lesz semmi baj! Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel, szerintem itt mindenki szívesen válaszol és segít!!
mango.

Kamilla már kezdtem aggódni, merre vagytok....Babók pont tankönyvi súlyban vannak, a méhszájjal meg tényleg csak pihenni tudsz. Hazahozatallal én is gondban vagyok, pont tegnap írtam, hogy anno még áprilisi keresztelőn Tomi téli overállban volt...Szóval body, rugdalózó, sapka, és akkor innen kérdéses, elég-e a pulóver/kardigán és takaró, vagy overáll, mert esik a hó.
(A két mózes be sem fér a kocsiba, szvsz :( )
Drukkolok, hogy ezen filózzál majd április közepén/végén! :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Kamilla! Örülök, hogy a babáid jól vannak és szépen fejlődnek. :)
Sajnálom, hogy feküdnöd kell. De ne aggódj, biztos nem lesz baj. Nekem decemberben vette észre a doki, hogy kinyílt a méhszájam, azóta én is itthon pihenek, szinte semmit sem csinálok. De szerencsére azóta nem nyílt tovább.
Ha otthon pihensz, biztos a babák is tovább maradnak majd benn, mintha dolgoznál. És lassan mindenük meglesz, ne aggódj.

Lituka! Jó, hogy már túl vagy a terhelésesen. :)
Nagyon jó az az oldal, amit ajánlottál. Ott minden témáról egy helyen lehet olvasni és elég átlátható. Köszi.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszi Szösszenet, mennek a privik!!
mango.

Szössz, én is mondtam, hogy ilyen hordozót veszünk. Persze, az ISOFIX-es hiper-szuper 80 ezresre nincs is pénzünk, pláne, kettőre :D A lényeg, normálisan legyen bekötve a kocsiba, és asaját öve is feszes legyen. Onnantól kezdve úgyis csak az Égiek döntenek....

Kép
babyteve2

Akkor a kajákat is megbeszélhetnénk...(Gondolván a diétázókra is...)

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Kamilla!
Kitartást neked az otthon fekvéshez.
A babák súlya nagyon jóóóóóóó...csak így tovább. :lol:

Nézelődj a neten, másra se legyen gondod, ha kell segítünk (tanácsadásban mindenképp). :wink:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Nemrég akadtam rá erre az akcióra. És azért írom le, mert tudom, többen is várjuk a corás akciót csütörtöktől. A Babavilág boltjaiban (több helyen is van az országban, akit érdekel megnézem az újságban) a kiságy csütörtökig 8990 Ft. 1000-el olcsóbb, mint a corás, igaz, hogy ez 60x120-as. (A corás kiságy 70x120-as.) De ebbe legalább kapható ilyen méretű matrac. Szóval, akit érdekel:

http://www.babavilagnet.hu/?q=bevkocsi/torzs/view/11703

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kamilla! Kitartást neked! Nagyon drukkolok nektek! (Gumimacihoz hasonlóan nálam is kinyílt egy kicsit, de a decemberihez képest a januári vizsgálaton nem volt változás.) Minden rendben lesz, ne izgulj!

Lituka! Örülök, hogy túl vagy rajta, remélem nálad jók lesznek az eredmények.
Virág! Te is hamar túl leszel rajta. Ugye holnap mész?

Niki! Az orvosom Bálint Mihály. Tiéd?

KépKép
KépKép
atizka

kapott valaki privit? elküldöm iwiwen is mindenkinek biztos ami biztos
mango.

Ez pedig az a hordozó, ami nagyon megtetszett. Egyszer már mutattam zöldben, de itt van más színekben is és ez sem drága: 13500 Ft.

http://www.minimano.hu/termekeink/9/11/ ... t_008.html

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="felsoa"]
írta:
felsoa
Nekem ugye múlt héten volt aceton és cukor a vizeletemben, ami utalhat cukorbetegségre. Igaz a terhelésem teljesen jó lett. Ma kell mennem reggeli, ebéd és vacsi után a kórházba vércukor mérésre. Illetve reggeli után már voltam. 2,0 lett az eredmény. Ami viszont túl alacsony. Kiváncsi vagyok a másik kettőre.

Andi

Andi! Ha meg lesznek az eredmények írd ám meg! Én is kíváncsi vagyok.
atizka

Igen, Mango, köszi, válaszoltam is! :D

Kép
babyteve2

Lituka!
ugye, hogy nem volt vészes a cukorterhelés?Én tegnap voltam, és túl éltem. Azt meg kell hagyni, én is egész nap ettem utána. :)

Kamilla:

Sajnálom, hogy fekvésre ítéltek. Pihenj, pihenj, pihenj. MAjd meg lesz véve minden, lassacskán. A lényeg, hogy most a babáknak jó legyen, és minél tovább bent legyenek a jó kis meleg, puha helyükön.

:)

Kép
blani28

Most volt itt a védőnő.
Jó lett a cukorterhelésem. Éhgyomri:4,2, cukor után: 3,9
Annyira örülök, hogy nem kell megismételni, illetve nem kell cukordiétát csinálni. :lol: :lol: :lol:

Kép
blani28

[quote="mango."]K írta:mango.öszi Szösszenet, mennek a privik!!

OK, királyság!!!
Arra figyelj, hogy a listán szereplő nevek nem mindig pontosan a nick nevek .. ;)
Majd nézegetem, ha jönnek a beírások, hogy mik a pontos nick-nevek .. van, hogy szám van mögötte, vagy bármi .. amit el szoktunk hagyni ;)

Kép
szösszenet

Babavilág bolt nincs is Pesten, legközelebb Vecsés, vagy Veresegyház? Jól látom? :oops:

Van már 7.990 az Ikeában 60x120-as kiságy :D SNIGLAR a neve...

Kép
babyteve2

Mango - Nekem nem jött privi :)
Majd ha megkapom a címet, akkor én is segítek terjeszteni azoknak, akik jezki, hogy jönnének ;)

Gumimaci
- Tök jó ez a hordozó is ;) és az ára is baráti!!

Babyteve
- Jah, akkor te mondtad, hogy ezt veszitek .. meg is értem, hogy drágára nincs keret .. főleg duplán :D

Kép
szösszenet

Kamilla,
sajnálom, hogy feküdnöd kell, de megéri. A babáknak nagyon szép súlyuk van!
sirkici

Babyteve! Van Bp-en is ( nem mindenhol Babavilág a neve):

Asti Gyermekáruház IX. ker. Soroksári út 110
tel. 4765088

és

Bergon Babanagyker XV. ker. Szent Mihályi út 58.
tel. 13064954

és

Regi Bababolt Örsvezér tere 12.

Ezeket a Kismama magazinban írja. De az ikeás tényleg olcsóbb. Nálunk az nincs. :(

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Megtudtam h a korházban ahol szülni szeretnék nekm túl magas az orvosok tarifája.

szerintetek felelőtlen vagyok h még nincs orvosom és lehet nem is lesz? Páran furcsálják :(

Kép
kritta

Szösszenet! Köszi. Remélem hamarosan meg is vesszük. :)

Kritta! Nem vagy felelőtlen. Sokan vannak, akik nem is fogadnak orvost, ügyeletesnél szülnek. Itt arról van szó, ki mit engedhet meg magának, ill. kinek mi jelenti a biztonságot. És orvost az utolsó hetekben is fogadhatsz.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ne haragudjatok senkit sem szeretnék megbántani, de amikor olyanokat olvasok, hogy vezessünk nyugodtan végig és textilmózesben!!! vigyük haza a gyereket a hajam égnek áll.

Vezetés: Én a 18. héten majdnem elájultam a kormány mögött és egyedül voltam a legnagyobb csúcsforgalomban. Szerencsére sikerült lehúzódnom, megvártam míg kicsit jobban lettem, de így is nagyon nehezen jutottam haza. Utólag kiderült a gyerekek valószínűleg úgy feküdtek, hogy elnyomtak valami fontos eret. Remélem senkivel nem fog megtörténni, de ilyen is előfordulhat. Ráadásul a pocink már nagyon közel van a kormányhoz, egy kisebb koccanásnál is simán beüthetjük, egy nagyobb ütközésbe és a kinyíló légzsákba pedig már bele se gondolok. Szóval nekem ennyi elég is volt, hogy többet ne üljek volán mögé, és a férjem sem engedi akkor sem, ha velem van. Én is utálom a BKV-t, de azóta inkább felállítok bárkit, ha nem adják át a helyet, de nem kockáztatok. Én is igyekszem minden helyzetben udvarias lenni kismamákkal és idősekkel, azt gondolom, hogy ennyit én is elvárhatok. Tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy ne vezessen, de akinek nem kötelező és mégis volán mögé ül nap mint nap, főleg a fővárosi forgalomban azt nehezen értem meg.

Hordozó kontra mózes Pont annak a legpraktikusabb a hordozó aki nagyon közel lakik a kórházhoz, ugyanis míg 10 perc alatt tutira nem lesz baja a baba gerincének, addig ugyanennyi idő alatt rommá törhető az autó. Szintén saját példa: a múlt héten csütörtökön a lakásunktól 2 perce az első lámpás kereszteződésnél szabályosan haladtunk át a zöldön, amikor egy piroson áthajtó barom oldalról belénkszállt. Ez a kereszteződés kb. félúton van a hozzánk legközelebb eső kórház felé. Hát nem részletezném, hogy repültek volna a gyerekeim a textilmózessel együtt (amit még bekötni sem lehet!!!), ha akkor és onnan megyünk haza. És hogy minket sem hordozóban vittek haza? Valóban, csak akkor nem volt ekkora forgalom, nem ilyen sebességgel száguldoztak az autók.... Pont ezek a lényeges változások hívtak életre olyan biztonsági dolgokat, mint a hordozó és a gyerekülés.

Mégegyszer bocsi a kirohanásért, de mentségemre legyen mondva, hogy én több mint 4 éve várok arra, hogy anyuka lehessek, így ez egyrészt nem túl fiatalon adatik meg nekem, másrészt elég sok kellemetlenségen vagyok túl azért, hogy ez a két baba itt növekedhessen a hasamban. Ezért talán másképp látom ezeket a dolgokat, de az ilyesmitől éppúgy sikítófrászt kapok, mint amikor azt látom, hogy anyukák a zebrán piroson tolják át a babakocsit és még egy gyereket húznak maguk után. :evil: :evil:

Kép

Kép
szofi74

Hát ők lennének azok:

Kép

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Aki még nem vett ágyneműt: a Babavilág boltokban most szintén ebben az akcióban a 4 részes 7490 FT. 100% pamut és 5 színben kapható. Ezt nem láttam még, hogy néz ki. De mindenképpen szeretném majd megnézni. Mert a brendonos az álom, de az mégiscsak 15000 Ft a 3 részes. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kamilla - Csodaszépek :) :) Jajj de édesen pihennek :)

Gumimaci
- A Babavilágos ágyneműről nincs kép a neten?

Kép
szösszenet

KAMILLA!

CSODASZÉPEK!!!!!!
mango.

Kamilla! Aranyosak a babók! :D

Szofi! Maximálisan egyetértek veled, csak én szerencsére nem tudtam saját példát felhozni. Jó, hogy nem lett semmi bajotok! Ugye, minden rendben van?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]
Gumimaci
- A Babavilágos ágyneműről nincs kép a neten?[/color]

Ja de .. már meg is találtam ..
Hát igen .. ennél szebbek a Brendonosok .. de jó drágák ..
Bár én befogom, mert mi még annál is drágábbat vettünk :oops: :oops: Mondjuk az 4 részes...

Kép
szösszenet

Szofi, már Téged is kezdtelek hiányolni! A légzsákos példádat alátámasztandó volt az egyik tegnapi linkem az autósülésekről. :( Tomit anno pólyában és mózesben vittem haza a kórházból, de végig aggódtam az egész utat. Akkor nem volt még autóm, így nem vettem hordozót sem. Fél éves korában viszont már néha-néha autóztunk mással, épp ezért akkor már megvettem az ülést. Gergő, ha ülök, olyan szinten rátelepszik valamimre, hogy alig kapok levegőt.És mivel a kocsiban is ülök, így elég gáz...és ficeregni sem tudok nagyon, mert koncentrálni kell...és akkor az csak én vagyok, a többieket nem vettem figyelembe. :( Egyébként már utasként is veszélyesnek tartom a kocsikázást, de pl. tegnap metróval mentem a Jánosba, és hazafelé 3 kis majom lökdösődött, és persze, hogy az egyik az ölemben landolt. :evil: Azelőtt meg egyetlen helyre startoltunk 3-an, két 50-es pasi, meg én....naná, hogy nem én értem oda elősként...A fazon látta a pocakot, felnézett, közölte, hogy bocsánat, elővette az újságját, és olvasott....Tegnap szülői után mellékutcákon keresztül jöttem haza, és 10 emberből 9 nekem jött. Úgy, hogy én arrébb mentem, hogy elférjünk, de ők semmit. Szóval, az lenne a legjobb, ha itthon tudnék maradni burokban, de sajna, ez lehetetlen. Nem veszem észre, hogy bárki is tolerálná, hogy pocakos vagyok :(

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?