A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Így feküdt rajta Betti, és szerette nagyon.
Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Kerekes, nagyon édi a lányod!!!!
Én azért próbáltam fejni, hogy stimuláljam a tejtermelést, de végül 2 mellből kellett etetnem, mert tápszerezni nem voltam hajlandó. Persze adtam volna neki pótlást, ha így nem lakott volna jól. De volt olyan is, hogy kézzel fejtem és tudtam lefagyasztni. Végül szerencsére nem volt rá szükség, de azért bebiztosítottam magunkat kicsit tejciből. Hát az is biztos, hogy a kórházban nem voltam még benne biztos, hogy az a két mellnek nevezett fejnagyágú valami hozzám tartozik :) Azóta persze már megint kis csenevészek, de jobb is így :)
mango.

Jó reggelt mindenkinek! :oops: :)

Egyre nehezebben alszom. Nem tudom hogy oldható az meg, hogy egy egész éjszakát csak bal oldalon fekve aludjak át. És még csak most kezdem a III. trimesztert. :roll:

Zsuzsa! Nagyon édes Betti ezen a képen. :)Látszik rajta, hogy jól fekszik a szopis párnán. Egyébbként egy ilyen párna segítene az alvásproblémámon?

Szőlő! Sajnálom, hogy letört a fogad. :(Ha jó fogorvoshoz mész, nem kerülsz szájsebészetre ne aggódj. Ezt nem véletlenül írom. Még évekkel ezelőtt volt egy nagyon elhanyagolt rossz fogam. Minél jobban telt az idő, annál rosszabb állapotba került, míg végül szinte csaka gyökere maradt meg. Elmentem egy fogorvoshoz, mert már fájt, és a szájsebészetre akart küldeni. Mondanom sem kell, nagyon megijedtem, így elmentem egy másikhoz is. És a másik doki olyan szépen kihúzta fél perc alatt sem, hogy azt hittem még hozzá sem fogott az egészhez.
És most januárban, mikor a kötelezőre mentem, nekem is volt egy olyan fogam, amiből kiesett a tömés és a fogból is letört. Azt hittem húzni kell, de gyönyörűen betömte. Szóval ne aggódj! :wink:

Timi! Én ugyan első babás vagyok, de biztos nem veszek a kádhoz állványt. A babaszobában ott lesz a mi ágyunk is (egy szobában leszünk a babával) és arra fogom tenni a kádat. Persze ha nem lenne ott a másik ágy, akkor nem tudom mi lenne a jó.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!
Igen, ez segytene neked is az alvásban. Ezt ki lehet hosszában nyitni, mint a képen, és úgy fekszel rajta. Nézd meg azt a honlapot amit írtam, ott le is írják, és képpel is mutatják. És jóval olcsóbb, mint a másik fajta párna.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Zsuzsa! Köszönöm, megnézem. De ezzel a párnával aludhatok a jobb oldalamon is?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci, köszi a bíztatást, remélem igazad lesz! :)

Nekem is ilyen szopipárna van, csak engem idegesít éjszaka ahogy zörög.... Úgyhogy nem szoktam éjjel azon aludni.

Kép Kép
szõlõ

Miért ne aludhatnál ott is? Úgy helyezed, hogy minél kényelmesebb legyen neked. Nekem nagyon bevált.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sirkici!

Én is interneten rendeltem a szopi párnát. Azt amit kerekes97 is ajánlott. Ua., mint amit a Brendonban lehet kapni, csak jóval olcsóbb. Egyébként itt nagyon jó áron vannak ágyneműk is. A szopi párna nagyon jó már akkor is, amikor még terhes vagy, kényelmesebben lehet vele ülni, feküdni.
emma2008

Zsuzsa! Ez az oldal nem rossz. Kár, hogy mindjárt vége az akciónak. Nézegettem az ágyneműket is és azok is jó árban vannak.
A szoptatós párnát te milyen töltettel rendelted?
És az alapméret elég? Vagy jobb a prémium?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emma! Igen, nekem is megakadt a szemem az ágyneműkön is. Csak az a baj, hogy az ágyneműt nem szívesen venném így látatlanban.

Zsuzsa! A doki mondta, hogy nem nagyon javasolják, hogy jobb oldalon feküdjön egy kismama, mert nem jut elég oxigénhez a baba sem és a kismama sem. És tényleg kényelmetlen egy ideje a jobb oldalon való fekvés. Ráadásul a picurom is inkább ott tartózkodik és rugdos rendesen, ha jobbra fordulok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nekem normál méretű van, gyöngy töltettel.
Én csak azt mondom, hogy mindig úgy feküdjél, ahogy kényelmes neked és a babaának is. Ha neki kényelmetlen, akkor úgyis rugdos. Én nem bírnék csak egy oldalamon feküdni egyébként.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Gumimaci!

Én rendeltem azt is. Már meg is jött, és meg vagyok elégedve. Szépen, igényesen van megvarrva. 4 részest rendeltem, ugyanaz, mint amit a Brendonban árulnak. Rengeteg anyag közüll lehet választani.

Zsuzsa!

Nem a hanyatt fekvés a kerülendő, a jó oxigén elláltás érdekében?
emma2008

közül- a dupla "l" véletlenül csúszott be
emma2008

Emma, én van hogy hanyatt alszom, mert úgy esik jól. Nem hiszem hogy ettől bármi baja is lenne a babának vagy nekem :wink:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok :)

Ti éjjel tudjátok koordinálni, hogy mikor melyik oldalon fekszetek? :)
Én mindigis az oldalamon aludtam .. de nem bírok egy éjjelt lehúzni egy fix (bal) oldalon .. forgolódom :) ... váltogatom ..
Nem hiszem, hogy ez a babának annyira ártalmas lenne, sem a hanyatt fekvés. Pl. az esti tv-zésnél én hanyatt fekszem, Apuci meg Alízzal kommunikál .. és így elvagyunk 1-2 órát ..
Biztos igaz, ha kimutatták, hogy a bal oldalon fekve az optimális az oxigén-áramlás, de attól még más pózban is áramlik, nem? :)

Nekem is van már szopipárnám .. de azon kívül, hogy nézegetem, nem tudok mit csinálni vele :lol: :lol: Én nagyon jól elvagyok éjjel nélküle :D

Oh, és ma vagyunk 30 hetesek!!! :D :D
És ma du. UH :D :D

Kép
szösszenet

Én úgy tudom, hogy jobb oldalon nem nagyon szabad, háton sem, mert a köldökzsinór könnyebben rátekeredhet a nyakára? (ezt nem a dokitól tudom) és hát hason nem lehet. Szóval marad a bal oldal, de egyre nehezebb csak azon aludni. És mondom, néha hátra vagy hasra fordulok, és egy ideje szinte mindig rugdosni kezd a pici. Akár nappal van, akár éjjel. Szóval biztos kényelmetlen neki.

Emma! Ha te meg vagy elégedve az ágyneművel, akkor lehet, hogy én is belevágok. Ma még szétnézünk egy-két boltban, megbeszélem a párommal és akkor lehet, hogy rendelünk. :)

Zsuzsa! Én is normál méretűre gondoltam, csak azért érdeklődöm, mert nincs tapasztalatom. És a gyöngyök nem kényelmetlenek? Szőlő írta, hogy zavarták az alvásban.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Igen, a hanyatt fekvés az, amit nem ajánlanak. De próbáljon már meg az a valaki ilyenkor csak egy pozícióban aludni. Neki kivánnék akár egy hatosikreket is a hasába. Akkor megtudná, hogy melyik pozíció a kényelmes. Szerintem ő is forgolódna.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Tim
Én nem szeretem az álványos kád megoldást, nekem olyan ingatagnak tűnik.

Egyenlőre még én se nagyon használom a szopipárnám..
Szerintem se baj ha háton is alszunk amikor már ártana azt szerintem megéreznék... pl vannak mamik akik elájulnak hátonfekve...

Szőlő
Sajnálom a fogad.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szösszenet!

Gratula a 30. héthez! És várjuk a híreket, ill. a képeket Alízról uh után. :)

Eddig én sem koordináltam alvás alatt, hogy melyik oldalamon fekszem. Forgolódtam egész éjjel. De pár napja felrugdos a picurom, ha jobbra fekszem, vagy ha a hátamra. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Egyáltalán nem kényelmetlen. Nekem volt szivacsos töltetű is, de a gyöngyös kényelmesebb. Ezek egész parányi kis mikrogyöngyök.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

OK Zsuzsa, meggyőztél. :D Már csak a páromat kell meggyőznöm, hogy azzal talán jobban tudnák aludni. :lol: Szerintem belemegy, mert végül is később is használhatjuk majd.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő!

Én mindenhol azt olvasom, hogy hanyatt fekve a méh súlya miatt rosszabb az oxigén ellátás,ezért nem javasolják. Egyébként sokszor úgy ébredek reggel, hogy hanyatt fekszem. Ahhoz képest, hogy a negyedik babát várom, mégis mindig olvasom, hogy mit lehet, és mit nem. Igaz, hogy már a legkisebb lányom is 8,5 éves, tehát régen voltam terhes.
emma2008

A hanyatt fekvésről én is hallottam, és tapasztaltam is, hogy ájuláshoz vezethet ...
Volt, hogy megszédültem, és azonnal oldalt fekve néztem a tv-t!!
Ezt mondjuk nekem is mondta a védőnő, hogy míg napközben érezzük, hogy jó az a pozíció, addig éjjel hanyatt fekve elájulhat a kismama .. ami nagyon rossz!!
Szerencsére én hanyatt nem szoktam aludni, csak a két oldalamon, de azt nem vettem észre, hogy Alíz bármelyiket nem szeretné :)

Gumimaci
- UH után megyünk TAJ-t intézni .. úgyhogy este jövök a hírekkel :) Alíz most is ficánkol .. :D várja az UH-t :lol:

Kép
szösszenet

Nekem a dokim a jobb oldalt nem ajánja. A háton fekvést anyukák mondták, hogy nem jó.

Akik már vettetek ágyneműt: :?: a fejvédő párna 1 db, ami két helyen megtörik?

Én szeretném az egész kiságyat körbe kibélelni párnákkal. A fejvédő párnán kívül lehet kapni más méretű párnát, amit felköthetek a rácsra?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emma - Akkor te is bizonyítod azt, hogy ezeket az ijesztgetéseket, infokat el kell osztani 10-zel .. ;) 3 egészséges gyönyörűség született úgy, hogy te így is, úgy is aludtál? Akkor miről beszélünk? :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Én sem hiszem, hogy esténél hamarabb be tudok majd nézni. Mikor jön a férjem, megyünk bababoltokat nézni. Hátha kapunk ma kiságyat 1000 Ft-tal olcsóbban, ha nem akkor holnap megvesszük a corást.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ja... és Alíz csak készüljön a fellépésre. :lol: :lol: Tehát ficánkoljon csak! :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Emma, tudom, én is hallottam ezt. De én egyszerűen képtelen vagyok éjszaka azon gondolkodni hogy most akkor cska a bal oldalamon fekhetek, ha már nem kényelmes akkor nem kényelmes. Szerintem picikét túlspilázott dolog ez de én nem akarok senkit megbántani :oops: Nem hiszem hogy akár anyukáink olyan veszettül és mániákusan figyeltek volna rá hogy hejj most csak a bal oldalamon aludjak. :wink:

És akinek szigorú fekvést írt elő a doki mondjuk a második trimesztertől? Ő egész nap csak a bal oldalán fekhet?

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlős akinek szigorú fekvést írt elő a doki mondjuk a második trimesztertől? Ő egész nap csak a bal oldalán fekhet?

Pár év múlva úgy túl lesz dramatizálva, hogy ránk adnak simán egy fekvőgipszet (persze balosat), ha feküdnöd kell végig :lol: :lol:
Na jó .. rossz vicc..
Egyetértek veled .. ahogy írtam is, minden ijesztgetést el kell osztani 10-zel :) ;)

Kép
szösszenet

Szössz, gratulálok a 30. héthez!!!! :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Pár év múlva úgy túl lesz dramatizálva, hogy ránk adnak simán egy fekvőgipszet (persze balosat), ha feküdnöd kell végig :lol: :lol:
[/color]

:lol: :lol: Még ez sem kizárt.

Kép Kép
szõlõ

Csajok!

Én ezt a jobb oldal dolgot még nem hallottam, pedig én is a harmadikat várom. :shock:
Hanyatt én sem szeretek, érzem is hogy nem jó.

Szöszi,
gratula a harminchoz! Holnapután én is betöltöm! :D
Hányra mész UH-ra? Mennek a drukkok.

ANdi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szössz: pl nekem marad aBrendon :D merhát az van közel..és ott találtam edig minüségi cuccot…ja meg persze neten a ti boltjaitokban…de olyna jo mikor ott vagy a boltban és ott válogatsz..nekem Győrben még van egy két esélyem de azok pl babyland üzlet..nem olyan jók..illetve nem mindet találok meg amit a brendonban igen..ami meg marha lehuzós az meg marad a netről..:D

Ja és drukk a UHhoz…mikor mész? Mi 16:40re…majd gondoljatok ránk..már ugy várom :D

Felsoa: akkor lemaradtam arrol mikor irtad…
Igen énis a Timi felé huzok..még nem hivtam fel de jo hogy mondtad..meg is teszem minél elöbb..ja és köszönöm a száma már nekem is megvan :D
Jó hogy van itt rajtam kívül még ott szülő anyuka :D

Szőlő: sajna a fogad..nekem is van potolt..és állandoan parázok le ne törjön…már 2szer sikerült..:(

Ja igen..a corás akció nekem is kérdéses…nincs még a neten a katalogus..pedig énis szeretném megnézni…merthát pl a tetra pelus kéne meg a kifogó is…meghát pár dolog..de nem tudom megéri e teletankolni a benzintemtőnket…:D
Vendég

Andi - 15:15-re megyek UH-ra :)
Köszi a drukkot :) Érzem, hogy minden rendben :) Tele van energiával Alíz amióta érzem a mozgását .. november óta :D Minden nap megörvendeztet a sok-sok bemutatóval :D
Persze bennem is van egy egészséges félsz minden vizsgálat előtt ;)
Inkább a méhszáj nyílásától félek .. mert én a császár miatt ugye, ha ez előfordulna, lehet befektetne a dokim .. nem tudom. Múltkor azt mondta, a 30. héttől nagyon figyeljük az a méhszájat ..
De szerintem még zárt :D

Mától van a Corás baba-mama napok???
Lemaradtam a leglényegesebb inforól .. ma kezdődik, és meddig tart? :D :D :D

Kép
szösszenet

ja és Szössz grat a 30.hoz nekünk ma a 25. :D
Vendég

A Corás akció holnaptól indul, úgyhogy szerintem holnap lesz fent a katalógus is a honalpon.

Kép Kép
szõlõ

Ja, és azt hiszem 2 hétig tart. Február tizenvalameddig.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Köszi, ez szuper :) Akkor hétvégén ráérünk arra mászni :lol: :lol:
Most olvasom a fogad .. jajj szegénykém .. :( jobbulást.

Lituka - Neked is megy a drukk délután az UH-hoz ;)

Kép
szösszenet

Alig várom, hogy a baba átugorjon a vonalzómon az utolsó előtti kockába :D :D :D

Kép
szösszenet

Lituka,
Hova mész UH-ra? 4D? Gratula a 25-höz! :D

SZöszi,
Nekem egy hete volt 3100 a méhszájam, tehát a külső egy ujjnyira nyitva van. De ez 3. babánál teljesen rendben van a doki szerint.

Azért egy kicsit irigyellek Benneteket az UH miatt. Én csak két hét múlva megyek a kórházira.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

huu csajok énis innen rendelem a ágynemügarnitúrát....vki irta h jő minpség..erősitsen már meg hogy tényleg megéri rendelni...a 6 részes kerül annyiba mint máshol a 3 4 dbos...
Vendég

Szössz, köszi. A legjobb az hogy azt hittem holnapután jön a fizu, mondom akkor irány a fogdoki, erre kiderült hogy nem, majd csak 1 hét múlva. Mindegy majd a "babakocsipénzből". Á, utálom ezt a hónapot...... :evil:

Kép Kép
szõlõ

Szössz, neked most nézték a méhszájadat, nem? Azt mondtad rendben volt szerintem ne aggódj!!!! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Andi - Én is "csak" a kötelező kórházira megyek, csak mi azt is mindig felvetetjük video-kazira :) és az is szokott lenni vagy 20 perces :) Nagyon jó fejek!! Délután jöhetnek be az apukák is mozizni, meg akkor lehet vinni kazit ;)
Igazából arra vagyok nagyon kíváncsi, mekkora Alíz :)

Lituka - Melykiet rendelitek? Én lemaradtam :oops: :oops: :roll: :roll:

Kép
szösszenet

A corás akció jan. 31.-től feb. 17.-ig tart.

Lituka! Rád is gondolunk, és szintén várjuk a képeket meg az infókat. :)

Az alváshoz még csak egy gondolat. Ezeket a "riogatásokat" nem most, hanem már régebben hallottam, szerintem még decemberben. És én sem törődtem velük. És most sem tenném, csak mondom, hogy 2-3 napja a babám nem engedi, hogy jobbra forduljak, vagy háton aludjak. Nem akarok én arra figyelni, hogy csak bal oldalt aludjak egész éjjel. Arra szoktam felébredni, hogy rugdos és akkor veszem észre, hogy jobbra fordultam, vagy háton fekszem. Ha rajtam múlna, biztos változtatnám a helyemet. Ezért panaszkodom, hogy nem bírom csak a bal oldali fekvést.
Azért még reménykedem, hogy pár nap múlva ismét "megengedi", hogy másképp is aludjak. Mert ez így nagyon nem kényelmes. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő - Megértelek .. a januárt mi is utáljuk. (a februárt is)
Jah, és most hívtak az Ofotértből, hogy késza szemüvegem .. nah, örülök neki, csak reméltem, hogy a februári fizuig nem lesz készen ... :roll: :roll: Erre a hónapra teljesen lenulláztuk magunkat.
De ne aggódj .. nektek még 1 hónappal több időtök van, mint nekünk ;)
Jah és igen .. most nézték a méhszájamat .. nem is aggódnék, ha Alíz nem taposna bele legalább 5-ször egy masszívít egy nap alatt :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Lituka! Emma írta, hogy rendelt onnan ágyneműt, már meg is kapta és nagyon jó minőségű. Én is gondolkodom rajta. Viszont gyorsan kell dönteni, mert az akció csak holnapig van.

Nem válaszol senki a fejvédő párnás kérdésemre? :( :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Felsoa: 4Dre megyünk..elöször...nagyon kiváncsi leszek :D

Szössz: a szopiparna.hu-rol rendelem majd...még várok vele pár hetet mig megkapjuk az ágyat aztán választok pár jo szint..és rendelem is..igaziból nekem az egyszerü minta nélküli is nagyon teccik és itt van olyan is..meg persze kap a pici macisat is :D
de rettentően megéri szerintem :D

és hát ugye nálunk is rengeteg a kiadás ugyh ahol tudok sporolok..sikerült a babaruhákkal már..a hordozot is találtam 14000ért és hát itt vannak az ágynemük is..meghát ágyat,kádat kapunk kölcsibe..de probálok mindent a legokosabban megvenni :D

igaziból a neten rendelésbe meg kezdek belejönni merhát tényleg vissza leht küldeni ha nem vagyok elégedett..

na akkor Szösszenet te elöbb tul leszel rajta...majd este akkor beszámolunk :D

huu nem emlékszem ki talán Virág volt ma cukorterhelésen..remélem nála is minden oks..én 1re megyek eredményért...
Vendég

Szössz, ja értem így már egészen más :) Hú nem semmi egy csajszi, ha kint is ilyen kis ficánka lesz :wink:

Igazság szerint én a babadolgok miatt megmondom őszintén nem parázom..... De én anno az esküvővel is úgy éreztem hogy van akinek már egy évvel előtte megvolt minden, nekünk nem, de mégis mire kellett addigra minden a helyére került. Ezzel is így lesz én érzem. Ha valami mégis kimaradna, akkor nabumm, pótoljuk. Az alapdolgok legyenek meg, de ha urambocsá' nem lesz 3 cumisüveg csak egy mire hazajövünk lehet hogy nem esem kétségbe.

Csak a pénztelenséget utálom, meg amikor más hibájából nem kapom meg ami jár. És maga az érzés hogy nincs tartalék, bármi törnénjen nincs mihez nyúlni, ezt nagyon nem szeretem.

Kép Kép
szõlõ

szössz: gartula a 30.héthez!! :D :D :D /én holnap töltöm a 31.-et :oops: :lol: szépen haladunk előre... :lol: :lol: /

A mai UH-osoknak nagy drukk,és gyertek a beszámolóval...

Érdekes dolgokat írtatok,az alvásról.Én nem hallottam még arról hogy jobb oldalon nem szabad aludni,csak balon. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Pedig 4 évet jártam egészségügyi főiskolára,és ott sem tanított ilyenről senki. :shock: :shock: :shock: :shock: Hmmm...szóval szerintem itt valaki valamit nagyon félreértett... :shock: Ilyen nincs!De én sem akarok senkit megbántani. :oops: :)

Olyan viszont van amit egy páran írtatok,hogy nem lehet háton feküdni,illetve azt is csak úgy mondom,hogy nem ajánlatos,de ez is terhestől függ,meg a baba méretétől.Mert háton fekve a terhes méh súlya elnyomhatja a hasi aortát ami pont a méh mögött halad,és ilyenkor romlik az oxigén ellátás,de ezt a kismama egyből megérzi,mert ájulás közeli állapotba jut,és akkor megoldás az azonnali oldalra fordulás.Tök mindegy melyikre fordul csak forduljon oldalra.

Arról meg végképp nem tanított engem senki,hogy az hogy melyik oldalon fekszünk összefüggésbe lenne a köldökzsinór nyakratekeredésének esélyével.Szerintem sokkal inkább a baba fekvése függ össze azzal,hogy nyakra tekeredik-e a köldökzsinór vagy sem.

Bocsi hogy így leírtam a dolgokról a véleményem,de ami most itt folyt erről a témáról... :shock: hát nem is mondom... :shock: lányok!!nem kell egymást ijesztgetni!!

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?