A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mezsó : ksözönöm szépen..hnem jeletkezik akinek alacsony volt akkor majd vmelyik nap ugyis beszélek a dokival..csak most beteg igy nem akarom zavarni..
pedig tudnátok mennyit eszem..rengeteget..és jo kis szénhidrát bombákat is..na mind1..majd kiderül..utána járok mindennek.

ágynemű: mindenképp onnan rendelek énis egy 6osat meg egy 4eset..mert anyum szerint kell a 2 ágynemű merth ki kell mosni azért néha :D

jajj mingyáá megyünk a Uhra..köszi csajok a drukkokat..Szösszék meg sztem már uton vannak oda :D

Figyeljetek Csajok!!!!
Lenne egy javaslatom...ha nem haragudnának meg a kismamik ..akkor elkérném a áprilisi és májusi babák tábliját..és csinálnák április elejére egy közöset...már csak ezért gondoltam mert hát..bele irnám mindig aki megszült mennyi grammal stb...
és lehet lesz olyan aki májusban szül és áprilisra van irva és lesz olyan aki áprilisban és májusra van irva...
szoval nem Csöppkéék munkáját szeretném elvenni de ugy szeretném látni egyben is a topicis kismamikat és oda töltögetni ki mikor mennyi grammal szülte a csöppjét :D szerintetek? ha hülye ötlet oltsatok csak le.. :D
Vendég

Sziasztok!

Mango: köszi az értesítést, előre láthatólag tuti, hogy megyek, remélem nem jön közbe már semmi :lol:

Nem tudtam visszaolvsni még a fórumon (de igyekszem pótolni), hogy megbeszéltétek-e ki mit visz?

Eve

Eve

KépKép
eve@liza

Eve, még nem derült ki semmi... :(

Hát, igen, Lituka, én hiába vagyok május 5-re kiírva, tutira előtte fogok szülni...remélem, azért áprilisnál nem előbb....

Kép
babyteve2

Eve, még nem beszéltük meg, szerintem ráér azon a héten, akkor már kb tuti lesz ki az aki biztosan jön és ki nem

Kép Kép
szõlõ

Szöszi, Lituka, Kisscica! VÁrjuk az uh képeket!!! :lol:

Lituka!
Szerintem jó ötlet a közös táblázat...
Az anyósod meg, nagyon gáz!!! Hogy mondhat ilyet, nem szégyelli magát??? Persze, hogy tökéletes anyuka leszel, a kis Máténak pedig a legszuperebb!!! :lol: :lol: :lol:
Szerencsére az én anyósom nagyon jó fej, sose bántana meg, de át tudom érezni a helyzetedet (az ex anyósom hasonló stílusban adta elő magát.., az esküvőnk előtt, mikor ruhapróbáa után élménybeszámolót tartottam, beszólt, hogy: "bele fogsz férni??"... pedig nem is voltam kövér.) nem lehet könnyű elviselni, de a férjed miatt muszály...:(

A kád témához: nekünk is állvány volt hozzá, egyáltalán nem instabil, és pont megfelelő a magassága. Nekem a pelenkázón magasan lett volna, az ágyon pedig alacsonyan (mi a szobában fürdettünk). És nem egy drága dolog, talán 1500-ért vettük... Szóval én ajánlom! :(

KépKép

KépKép
gabcika

ajánlom :)

KépKép

KépKép
gabcika

Babyteve!
Tudom, hogy te írtad, hogy Moklós felé kacsingattok. Neked szántam az összes ilyen hozzászólásomat. Lakihegyen is most kezd beindulni az élet. Csak ha valamit el kell intézni, akkor a központba kell jönni. Egyébként az is külön körzet orvos és védőnő szerint. Amiatt nem kell bejönni, ott is van külön rendelő. na és persze 2 percre az Auschan.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok Lányok!

kicsit csökkentett üzemmódban vagyok pár napja, bocsi érte.
Csak éppen még mindig a bankkal küzdök, meg a net se működik a legjobban...szóval van akadály...

Holnap megyek cukorterhelésre 7-re, tej+zsemle lesz. Hát nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

Valaki tudja, hogy ha csíp a pisi az mit jelenthet? Megfázás? Vagy mi? Ha valami gond van a vizelet úgyis kimutatja. Azt is csinálnak holnap a laborban.

Adójóváírást valaki igénybe veszi erre az évre aki már táppénzen van? Nem tudom, hogy megéri -e? Ki tud ebben segíteni?

Alvás: én egyik oldalamról a másikra forgolódok egész éjjel....sehogy se jó... :( Pár órát alszom egyik oldalamon, aztán felébredek és onnantól csak forgolódok egész éjjel...de látom, ezzel nem csak én vagyok így....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!
Keress meg privátban, bármilyen adó kérédésedre válaszolok.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

ollem! Én is holnap megyek vércukorra, csak nekem a szarabbik változat lesz! :?
ha csíp a pisi, az utalhat húgyuti fertőzésre! mindenképp beszéld meg ezt holnap!!!

lituka! nekem nagyon teszik a táblás ötleted! :D

Kép
gabo001

Mary,
drukk a cukorterheléshez! Szerintem felfáztál, ha csíp a pisi. De a vizeletből úgyis kiderül. Remélem minden OK.

Lituka,
én voltam az alacsony vércukros. De nekem a cukorterhelésem teljesen jó lett (5,9). Viszont a vizeletemben volt azóta kétszer cukor és egyszer aceton is párosult hozzá. Ez utalhat cukorbetegségre, ezért kellett tegnap ugynevezett vércukor profilt csináltatnom, ami annyit jelent, hogy reggeli, ebéd, vacsi után (rendes kaja, nem diétás) 1 órával megmérték a cukromat. A tegnap reggeli lett. 2,0. Ami nagyon alacsony és a védőnő szerint rossz nekem és a babának is. Ma reggeli és az összes többi már jó volt. 5,4-5,5. Dokim síel, csak holnap lesz, majd felhívom. A védőnő szerint (az enyém nagyon aranyos és eddig mindig jó dolgokat mondott) ha reggel nagyon alacsony, akkor késő este még be kell iktatni egy étkezést és ennyi. De azért kiváncsi vagyok mit mond a doki, majd megírom.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gabo,
neked is drukk!

Lituka,
jó ötlet a tábla.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Kerekes! Zsuzsa!

Küldtem privit adó ügyben!

Gaboo!

Akkor szorítunk egymásnak holnap a cukorterheléshez.

Lányok!

Akkor felfázhattam??? Ez a babára nézve veszélyt jelent???
Két napja alig mozog... :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem! azért kell megnézetni a vizeletet, mert ha kell, akkor kezelik, és akkor nem terjed a fertőzés máshová is. de biztos nem ezért nem mozog annyit a baba! az enyém sem mozog annyit 2 napja mint szokott, de azért kalimpál, csak nem olyan vadul...! :D
szóval nem aggódj, de járj utána, és nem lesz baj!!

Kép
gabo001

Gabo!

Akkor lehet, hogy a babák nem olyan intenzív mozgásához köze van az időjárásnak nem? Ha neked is két napja... :roll:
vizelet vizsgálat amúgy is lesz holnap a vérvétellel egybe.

Kerekes!

Köszi a jó tanácsot adó ügyben! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Megint rengeteget irtatok! :)

Szőlő, nem irigyellek a fogászat miatt, én még halogatom, a kiskönyvben sincsen pecsét.

A kádállvány egyáltalán nem dőlöngél, csak olyan kádat kell bele tenni, ami belevaló. Egyébként kádtémában előrebocsátom, hogy a hipi-szupi méregdrága anatómiailag formázott meg anyámkinja kialakitású kádak sz@rt sem érnek! A babát igyis úgyis fogni kell, amikor meg már nem kell fogni, baromi zavaróak benne azok a hepehupák és nem tud normálisan ülni benne. Ez csak egy meglátás, én próbáltam ilyet is és olyat is....

Fekvés: énis úgy fekszem, ahogy éppen jön... nem nézem, melyik oldal, néha hanyatt is... :)

Az uh-soknak drukk, majd kérjük a beszámolókat...

Lituka! És ha megszülök márciusban április helyett, azért ugye nem dobtok át a márciusi topicba??? :lol: :lol:
Atyaég, eljön az április, minden nap úgy fogok bejelentkezni, hogy vajon ki szült meg már? Mekkora babaeső lesz!!! :)

Most ennyi jutott eszembe.... 8)
Vendég

ollem! szerintem is! tegnap én is szarul voltam! alacsony volt a vérnyomásom, szédültem! front volt, meg mostanában van is sok! bizti érzi a babó.

Kép
gabo001

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:50-kor.

Kép
1bambi

Bambi!

Gratula az uh-hoz. És a jó eredményhez.
A bemutatás azért nem semmi... :lol:
Akkor ezek szerint kukit láttatok???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Megjöttünk a vásárlásból. Sajnos egyetlen bababoltban sem akadtunk jó akcióra. A Babavilágban sem volt már az akciós kiságy. Így elmentünk a Corába és jól tettük, mert a holnapi akció már mától van.

Így vettünk kiságyat, kókuszmatracot, pelenkázó lapot, tetra pelenkát, lepedőt és végülis megvettük az Avent kezdő szettet is (mivel a fizetésem továbbra sem lett kevesebb, mint mikor dolgoztam). Szóval nagyon boldog vagyok, hogy megvan mégvalami a babának! :D :D :D

Most visszaolvasok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok Lányok!Kép

Aki esetleg babaszobát tervezi, annak írom.

Eladó egy vadiúj, frissen vart, Disney Micimackós fényáteresztő függöny (Diego: fehér alapon nagy Micimackós rajzfilm figurák), 1,8 m x 3 m. Sajnos a mi babaszobánkba - mint utólag kiderült - nem illik. :(

Eladnám. Ha valakit esetleg érdekel priviben megbeszéljük. Kép

Boldog és békés babavárást kívánok Mindenkinek!
Vendég

Mindenkinek üdv!

Ma elslattyogtam a védőnőhöz. Tündér aranyos nő, de sok értelme nem volt a "kiruccanásnak". Mért egy vérnyomást, súlyt, beírta a kis kartonjára a laboreredményeket, és kész...
Várandós-kuponos-füzetet most sem kaptam, elfogyott...

Én ezzel a diétával egész nap éhezem. Lehet, hogy rosszul csinálom, de nekem ennyi ételmennyiség egy napra nem elég. Megfájdult a fejem, kicsit szédültem is, szerintem napközen egyáltalán nem magas a cukrom.

A szopipárna helyett a pólya is megfelel szerintetek? Miért jobb a szopipárna? (Leszámítva az éjszakai kipányvázást.)

Lituka! A közös táblázatot én is helyeslem.

Minden ilyen-olyan nyavajától szenvedő kismamának kitartást!
Zita

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok!

Ma megérkezett a tapéta, amit Lili szobájába rakunk. Csak a bordűr nem, de hamarosan az is meg lesz. Alulra csíkosat rakunk, felülre pedig kiskacsásat, a kettő között a bordűr is kacsás lesz.
Két hét múlva kitapétázunk. Már úgy várom! :D :D :D
Addigra ki kell üríteni a szobát, mert utána 1-2 hét és meg jön a bútor, úgyhogy remélem februárra kész lesz Lili szobája.! :lol: :lol: :lol:

Rakok fel képet!

Kép
adri0422

Zita!
A pólya csak az első időben jó (pár hétig), akkor is csak a biztonságérzetet adja a baba fogásához a szoptatásnál. A szoptatós párnát viszont végig tudod használni több hónapon keresztül, míg szoptatsz.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Bambi! De jó, hogy minden ok uh-n! :P :P

Gumimaci! Örülök, hogy sikerrel jártatok. Milyen kiságyat vettetek (pelenkázós? mennyiért? és a matrac?)

KépKép
KépKép
atizka

Mezsó! Ne keseredj el a szopipárna miatt, ha nem akciósan rendeled, úgyis csak 4000 Ft lesz.

Szofi, Blani! Köszi az infókat a fejpárnával és az ágyneművel kapcsolatban

Szofi! Azt hiszem te írtad, hogy rendeltél a Minimanóból. Én onnan szeretném megrendelni a hordozót. Onnan csak akkor tudok rendelni, ha regisztrálok náluk?

Mary, Gabo! Szorítok a holnapi vérvételhez! Minden rendben lesz.
Mary ne aggódj előre semmiért, ha valami fertőzés van, azt a vizeletből kimutatják. És sajnálom, hogy még mindig vesződtök a bankkal.

1Bambi! Gratula a nagy kisfiúhoz! És nagyon édes lehetett, ahogy beintett nektek. :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kép Kép

ilyen lesz. :D

Kép
adri0422

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.23 14:52-kor.

Kép
1bambi

Zita!

70x120 cm-es egyszerű körberácsos kiságyat vettünk 9999 Ft-ért. Majd ezután próbáljuk összerakni.

A kókuszmatrac 60x120x6 cm-es. Kipróbáltuk, pont beleillik a kiságyba. Az ára 5999 Ft.

A szopipárnát az előbb megrendeltem. Én reménykedem benne, hogy már most segíteni fog nekem alvásügyben. Utánna is biztos jó lesz a babának. Én személy szerint, pólyát nem veszek. Szerintem sem lehet nagyon kihasználni.

Lituka!

Szerintem is jó ötlet a közös táblázat.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Adri,
édes a tapéta! :D

Bambi,
Gratula az UH-hoz. Jól megmondta a véleményét a kislegény! :D :D

Gumimaci,
Ügyesek voltatok!

Atizka!
Az sem jó, ha éhezel!! A védőnő erre nem mondott semmit??? Tanácsadóhoz nem küldtek el?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Babi! Hát ez tényleg nem semmi! :D

Kerekes! Köszi!

Adri! Nagyon aranyosak a kiskacsák, biztos jól fog kinézni a gyerekszobátok.
atizka

Bambi! Nagyon édes a kis ujja és az arca is (már ami látszik belőle). :D

Adri! Aranyosak ezek a kiskacsák! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci! Sok sikert az összerkáshoz. Szerintem jó áron vettétek az ágyat is meg a matracot is.

Andi! A védőnő sok okossággal nem tudott elltátni, jövő kedden fogok menni dietetikushoz.

A pólyát csak azért kérdeztem, mert az van, így én most (egyenlőre) a szopipárnát kihagyom. Azt tudom, hogy csak pár hétig lehet használni a pólyát.
atizka

Bambi!
Gratula a kukishoz! :P :lol: Kép nincs???

KépKép

KépKép
gabcika

Sziasztok!

Szopipárna: Nekem a "nagy" van. Öröm vele az alvás. :lol:
Brendonos, ugyhogy jó drága volt, de már nem bírtam tovább és az első helyen megvettük, ahol találtunk. :oops:
Mostmeg látva az árakat, szívom a fogam, na mindegy... :?

Kád+álvány:
Daninak anno álványos ergonómikus kialakítású kádat vettünk.
Egyáltalán nem volt instabíl, nagyon szerettem, engem nem zavartak a kiálló "bütykei". :wink:

1Bambi! Nem semmi a kissrác, biztos azárt intett be, mert nem akartátok tudi a nemét, ő meg szerette volna, ha megtudjátok. :lol:
Na ezt jól megfogalmaztam. :oops:

Lituka! Szupi az ötlet. Jó hosszú lesz. :P mármint a lista....

Anyós: Nekem nem az anyósom szokott ilyen szépeket mondani, hanem az anyukám... :cry:
Anyósom meg vigasztal...... :wink:
Ez van , ezt kell szeretni.

Jaj most ennyi jutott eszembe.

Ja holnap du. megyek 4D-s ultrahangra, már alig várom mi zújs odabent. :P

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Ja! Már látom, hogy van :oops: Nagyon cuki!!! :P :lol:

Adri! Nagyon aranyos a tapéta! :wink:

KépKép

KépKép
gabcika

Kerekes,
pont arra a másik fajtára gondoltam. És azért irtam, hogy esetleg talán valaki tud Szegeden, mert a múltkor nem néztem szét, amikor voltunk, csak azért mert meg volt rendelve egy cégnél, és tegnap szóltak, hogy nincs abban a szinben, mintát nem is tudnak mutatni, stb. Úgyhogy elegem lett a neten rendelésből, a megbizhatatlanságukból, és ezért keresek olyan üzletet, ahol biztosan van, bemegyek, és megveszem. És ott legalább rögtön látom, hogy mit kapok! Azért köszönöm szépen a segitséget! Meg a többieknek is!
Felteszem a képet, hogy milyet keresek. A barátnőmnek ilyen van, és nagyon megtetszett nekem is, mert magasitott, igy egyáltalán nem kell tartania a babát:

Kép

Szösszenet,
gratula a 30. Héthez!

Én nem tudnék igy vagy úgy feküdni. Egyébként mindig arra ébredek, hogy a jobb oldalamon fekszem. Akkor ez most baj? :shock:

Bambi,
jó a kép, és hát igen, a vélemény az vélemény! Biztos nem lehet mindegy a babáknak sem a mi kiváncsiságunk! :D

Többiek? Uh hirek?
sirkici

sziasztok.
én/mi is vagyunk, csak mindig olvasó funkcióra kapcsolva, mert mire elolvasom az egészet, addigra már ki is veséztétek azt a témát :D
múlt heti pocak.
meg varrtam zsebes zsákot. nem túl szép, de nekem a legszebb :oops: :D

Kép

Kép

ja, teljesen jól vagyunk, némi rugdosást leszámítva, de az is birható és azt is szeretem :lol:
toncsi

toncsi80

1Bambi!

Épp most láttam a képet is, nem semmi, lányom egyből reagált rá a pocakomban!
Igazi csaj már most pasizik! :oops: :P :lol:

KépKép
Kép
xsara
Érd

Toncsi, nagyon édes a zsebes zsák!!! :):):)
Ha én ilyet tudnék varrni......

KépKép

KépKép
gabcika

Atizka! Köszi!

Xsara! Várjuk holnap a képeket és a híreket uh után. :)

Sirkici! Szerintem nem baj, hogy a jobb oldaladon fekszel. Kinek hol a kényelmesebb.

Toncsi! Ne mond, hogy nem szép amit varrtál. Nekem nagyon tetszik a katicabogarakkal együtt. És a lajhár nagyon aranyosan ül benne. Nekünk is van egy nagyobb és egy kisebb méretű lajhárunk. :D
Ja... és csini a pocakod! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Adri! Nagyon édes az a tapéta, majd várjuk a fotókat a kész szobáról, kiváncsi leszek, milyen lesz nagyban, feltéve... :wink:

Bambi! Hát ez a gyermek már most véleményt nyilvánit! :lol:

Toncsi! Formás poci, neked sincs óriási... :wink: a tároló szerintem nagyon édi! Ügyi vagy nagyon!

Barnusnál annyi mindent varrtam énis, most visszaadtam anya varrógépét és nem varrok, de nemis érzek ihletet rá valahogy... :roll:
Most inkább megveszem... nincs már annyi türelmem sok mindenre, mint mikor a másodikat vártam. :lol:
Vendég

Xsara! A te lányod a pasira indult be :lol: , az én gyerkőcöm pedig a lajhárra. :lol: . Akkor ez mit jelent? :? :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="toncsi80"]. írta:toncsi80
ja, teljesen jól vagyunk, némi rugdosást leszámítva, de az is birható és azt is szeretem :lol:
toncsi

De jó, hogy valaki ilyet is ír :lol:
atizka

köszönöm szépen a rengeteg reakciót!Jól esett!
Amúgy a cukromat újból megnézték és szerencsére az is jó volt.

Bocs, hogy most én nem reagálok senkire, de tegnap du-n óta nem vagyok képben.

ÜDv.: 1Bambi

Kép
1bambi

hát, hogy szeretne 1 lajhárt...

KépKép
Kép
xsara
Érd

Toncsi,
nagyon ügyes vagy! :D Ha én ilyet tudnék....

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!

Megvolt a vércukor, és már az eredmény is megvan, és minden rendben :):):):) Tök jó!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Megvolt az UH .. :) minden rendben Alízzal.
Képet nem igazán tudok róla mutatni, mert mint a 4D-n is, most is keze-lába a feje előtt volt, és nagyon lent helyezkedik el, úgyhogy nem tudta a nő behozni az arcát. 2D-ben meg amúgy sem élvezetes .. próbálta ébresztgetni, de mondtam, hogy hagyja .. engem csak az érdekel, ami kötelező, mérje le .. stb. . de ne nyomkodjuk - ha alszik, pihengessen csak :) Egy koponya és szemüreg fotóért nem fogom csesztetni :roll: :roll:

A mi drágaságunk 29hetes+2 napos a méretei szerint, tehát továbbra is kisebb, mint a kora .. Kb. 1236gramm :lol: :lol: Hát nem lesz húsgombóc, az biztos :D
Magzatvíz átlagos, szív rendben .. stb.

Viszont már a 4D-n is mondta a nő, hogy az én jobb vesém nem ürül rendesen .. valószínű a méhem arra dől, és elzárja a csatornákat .. :(
Most rákérdeztem .. és sajnos tényleg ..
1,5cm-es fekete flot van ott, tehát annyi a ki nem ürült folyadék ..
:? :? Azt tanácsolták itt is, hogy feküdjek sokat a bal oldalamon .. hát én már a 4D óta igyekszem, és sokat fekszem .. de ezek szerint nem javul a helyzet ..

Viszont voltunk Teve utcában is - van új TAJ kártyám, 3/4 órát vártunk csak .. itt Bp.-en ez semmi .. :lol: :lol:

Lituka
- Szerintem azt a táblát akkor kell elkezdeni, ha jönnek a Babák sorba ..
Egyszerű, amint megszületik egy baba, úgyis jön info róla, neve adatai .. stb. És fel lehet vezetni a táblába. Én is gondoltam rá. Oda már nem fog kelleni hogy hol szült, mikorra van kiírva.. stb ..
Szóval én azt csinálnám a helyedben, hogy ha elkezdenek jönni a Babók, sorra vezetni őket :)
És akkor egybe lennének a fórum-babák :)

Nah, elemezgetem az értékeket, amik a leleten vannak :D

Kép
szösszenet

Valakinek megvan az a link, ahol az UH kifejezések magyarázata van??? :shock: :shock:

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?