A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kistarcsa - Flór Ferenc Kórház

Jajjj, még Tüccsnek akartam írni:

Gratula Dórinak a járáshoz!
Mászik is?
Akkor nem volt szükség szakember segítségére, ugye?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Nircee, örülök, hogy nincs harag. :wink: Az LLL-nél pedig a szakemberek irományaira gondoltam. Én mondjuk szeretem azt az oldalt, mert amíg csak szoptattam sok mindenben megerősített, hogy jól csinálom. Persze nem vagyunk egyformák, de ez nem baj. :D(én nem is érzem magam szuperanyukának. sajnos. Vagy Hál Isten?:D :roll:) És sajnos abban van valami igazság, hogy egyre több mérget eszünk, lélegzünk, stb... :(

Szantre, pont gondoltam rátok, hogy rég voltál, és rákérdezek mizu. Erre megjelentél :)
Márk nagyon huncut .wink:
Tiop, te merre? Megijedtél az álmomtól???? :lol: :lol:

PIlla, na én is fosok fület belövetni. :? Bár mikor a múltkor írtad, hogy ti voltatok megemlítettem itthon a páromnak, hogy lehet nekünk is el kéne menni. Erre azt válaszolta, hogy mehetek, de nélküle. :? Ő nem nézi végig Szonja üvöltését. Miért nem csináltattuk meg még pici volt. NA miért nem??? Én is ezt kérdezem. :roll: Nekünk már keresztelőre megvete tesóm a fülcsit. :oops:

thenus

Sziasztok!

Édik a manócák, jók a képek!!!

Henus, Nircee,
érdekes és világmegosztó témát találtatok... Én Nircee véleményét osztom az LLL-el kapcsolatban - a hátam közepére se kívánom azokat a "hősanya" némbereket.
Jó-jó, biztos van köztük normális is (vagyis remélem, hogy nagyrészük normális), de nekem sikerült kifognom a legbunkóbbat szerintem, amikor Bogi születése után segítséget akartam kérni, amíg még volt tejem. Nagyon durván ki lettem oktatva és ledorongolva, hogy márpedig olyan újszülött nincs, aki nem akar szopizni (már majdnem ott tartottunk, hogy a Taigetoszt emlegette), és hogy ha tápszerrel MÉRGEZEM a gyerekemet, ne akarjak szoptatási tanácsadót keresni. Merthogy a babák szervezete nem képes semmi mást feldolgozni, csak az anyatejet, ha nem szopik, akkor még 100 évvel ezelőtt is elpusztult volna, és most is folyamatosan fejlődési problémákkal küzdenek azok a gyerekek, akiket tápszerrel tömtek a lelketlen nők, akiket nem lehet anyának nevezni, ha nem akarnak szoptatni - fel se fogta, mi a szitu nálunk, egyből támadt a drága. :evil: Én meg jól letettem a telefont, és úgy döntöttem, hogy a 40 éves gyermekorvosi tapasztalattal-gyakorlattal rendelkező dokinéninkre fogok csakis és kizárólag hallgatni.
Merthogy a fentiek tükrében a lányaim csupán élőhalottak, és minimum nagyon betegek, ha nem épp haldokolnak... Hááát, döntse el mindenki magában, hogy tényleg 2 db hulla az, akivel megosztom a mindennapjaimat, akik szélvészként rohangálva játszanak és királylánynak öltöznek a magassarkú cipőimbe, illetve folyamatosan vigyorognak meg gügyögnek és gömbölyűek mint a holdvilág... Nekem valódi, élő és egészséges gyerekeknek tűnnek - mint ahogy Marci is a könnyes orcájával, majd' megzabáltam a képét!!! :oops: :lol:

És engedtessék meg, hogy én meg iszonyúan perverz és gusztustalan némbernek tartsam azt, aki a 4-5 éves gyerekét "szoptatja". Fúj. Nyugodtan meg lehet érte kövezni, de ez a véleményem, és nem azért, mert én nem szoptattam a lányaimat - megszenvedtem lelkileg a dolgot rendesen, és ezt csak az érti, aki ugyanígy járt, mint én.

Pilla,
tök jó a füli, nekem nagyon tetszik! Amúgy Mátraházára megyünk telelni.

És dunsztom sincs, hogy a francba fogom megcsinálni addigra a fordítást, nem nagyon szeretnek halasztást adni, de lehet, hogy kénytelenek lesznek...

Mi 6 hónaposan lövettük ki Bogi fülét, de csak 1 évesen kapta meg az "igazi" fülijét, addig a belőtt volt benne. Én is tojtam nagyon, hogy mi lesz ha kitépi a füléből, de soha még csak hozzá se nyúlt. Ronival is így lesz remélem, mert ő is megkapta már a keresztapukájától keresztelő ajándéknak az első fülbevalóját. Még 1 hónap, és kislánynak fog kinézni... :lol: Amúgy Bogi is csak kábé 10 másodpercig sírt, mert nem fáj a fülbelövés, csak megijednek a csattanástól...

Ma voltunk méretvételen, pont 7 kiló a kisebbik kisnagysád, és 68 cm. Picurika... :lol: :lol: :lol: Dokibácsira egyfolytában vigyorgott, meg gagyogott neki, az meg el volt olvadva tőle, ezer szerencséje a pasasnak, hogy Apuci nem volt ott... :wink:

Giga,
mire visszajövök a pihenésből, lehet, hogy babázni fogsz... :wink: :D Gondolok majd rád meg a kislegényre. Üdv Évának!

Mostmár tényleg megyek, mert nem akarok lebukni, hogy munka helyett fecsegek... :wink: csak még ezt akartam feltenni, ma készült fürcsi után:

Kép

Jók legyetek!
andibab

Giga, Lice leírt mindent, én is ezeket szedtem, kivéve a cimicifugát és gelsemiumot, mert nekem nem volt rá szükségem, szépen ment a szülés. Én még egyet a Echinacea D4-t ajánlanám neked szülés után 10 napig 3×5 napig egy kis erősítőnek. Nekem bevállt.
Sajna akkor még nem voltam ilyen megszállott homeos, lehet a szoptatás is másként alakult volna nálam, ha jobban belemélyedek ebbe. Na de majd a kistesónál már bevetek mindent.

A cimicifugát és gelsemiumot vidd be a szülőszobára. Ha szükséged lesz rá, legyen nálad, nem drágák (cimicifuga 580 Ft, gelsemium 530 Ft) na akkor már leírom a többit is chaulophyllum (580 Ft) Arnica(530 Ft) Staphysagria (530 Ft) Echinacea (530 Ft). A chaulophyllumból én elfogyasztottam vagy 3-4 dobozkával, mert én azt a a37. héttől a 42. hétig vagyis a szülésig szedtem. Ha most elekezded is jó.

Ma annyira betojatam, hogy csak na. Voltunk babamuzsikán és az egyik volt csoporttársam az egyetemről most költek vissza ők is Miskolcra, jöttek velünk. Sétáltunk hazafelé, két buszmegállóval laknak feljebb tőlünk. Ahogy az oviból kiértünk a kereszteződéshez felfigyeltünk egy pasasra. Követett mineket. Totál betojtunk. De mentünk tovább, az egyik sarkon van egy étterem és ott a zebra is, megálltunk az étterem előtt így le kellett minket előznie, olyan szar volt, mert nem is minket, hanem a gyerekeket leste és folyton matatott valamiért a ruhája alatt. Később rájöttünk, hogy tuti szipuzott a nyomorék. 3 zöldet vártunk és ő is. Már be akartunk menni az étterembe, fostunk rendesen. Egyszercsak elindult, félúton megállt és lesett, majd megint elindult és egy utcában eltűnt a sötétben. Hát én bevallom, annyira fostam,hogy a telefonba már beütöttem a 107-et és folyton rajta volt az ujjam a gombon. Amikor a lépcsőházba beértünk és becsaptam az ajtót magam mögött, fellélegeztem. Rég féltem ennyire, Lelle is tök nyugtalan lett, érezte, hogy valami van. Utálom a sötétet, a télben csak ezt nem szeretem, hogy hamar sötét van. Persze elmehetnénk kocsival is, de parkolni kb ugyanilyen messze tudok vagy egyáltlán nem,akkor meg minek. Egyébként 1.5 buszmegálló a táv. Pár évvel ezelőtt már egyszer megtámadtak, elvitték mindenemet, minap jutott eszembe, hogy lassan újra merek sötétben közlekedni, de ezekután mégsem.

Pilla, nagyon ügyes Laja, hogy nem piszkálja a fülbevalóját. Nálunk kereszelőre akartak fülbevalót venni, de én mondtam, hogy fenntartom a jogot a lányomnak, hogy eldöntse szeretne-e vagy sem. Én 24 évesen döntöttem el, hogy legyen fülbevalóm, addig nem hiányzott, egyszer a munkahelyemen azt gondoltam ki, hogy most valami olyat szeretnék csinálni mint még soha, így ebédidőben kiszaladtam a városba és belövettem egy fülbevalót.

Szantre, hát Márk, olyan ééééédes! Kis kópénak néz ki!!! Nekünk is ilyentájt bújt ki az első fogunk, aztán meg pár hét alatt még 5, most már jópár hónapja semmi. Ki érti ezt... van ismerősöm, akinek az 5.5 hós gyerekének már szemfoga jön és most van neki talán 8 foga.

Lice, tejapasztás: Urtica Urens 30 CH napi 2x5 golyó, alacsony hígításban fakasztó, nagyban apasztó.

na, jóccakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja Giga, azt elfelejtettem, hogy mielőtt bármit is elkezdenél szedni, beszélj a szülésznőddel vagy a dokival!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát Lányok, mire elolvasom, mennem kell tanulni. Na, mindegy! Szóval az van, hogy alszik a leány és egyszer csak azt hallom, hogy vesz egy mély levegőt, de olyat, mintha meg akarna fulladni. Ne tudjátok meg, milyen hangot ad ki, nagyon csúnyát. És nekem a gyomrom görcsbe ugrik tőle. Febr. 18.-ra kaptunk időpontot, akkor megyünk a Heim Pálba. Addig nem viszem sétálni, hanem kimegyek vele a kertbe és a babakocsiba is beleteszem a légzésfigyelőt, az ágyában is van, mellettem meg csak úgy alszik napközben, hogy figyelem, a kezem rajta van. Ugyanis napközben nem alszik olyan mélyen, hogy bele tudjam tenni a kiságyába anélkül, hogy felébredne. Szóval megvan a program... Nem is idegesítene, hogy foglalkozni kell vele, ha nem az lenne, hogy baja lehet. Nem az a bajom, hogy vesződni kell vele, hanem a félelem, hogy nehogy elveszítsem a drágámat. Mert az a gond, hogy teljesen egészséges babák így elalszanak végleg. :( Mindegy, én remélem, nálunk nem lesz semmi baj, de azért már annyira parázom. Meg mostanában nem is hagy élni, ha ébren van, nem tudok enni, így van, hogy kevés a tejem, mert nincs időm se enni, se inni. Aludni meg nem tudok, mert amikor aludnék vagy tanulnom kell, vagy rettegek, hogy mi van vele. Most azt mondta az anyósom, hogy hetente egy napot idejön, hogy én tudjak aludni egy kicsit, anyu meg azt mondta, hogy főz nekem, mert különben látja, hogy nem boldogulok. Rendelni nem nagyon tudok, mert vagy tejes vagy felfújós dolgok vannak. Úgy látszik, nálunk most jönnek össze a dolgok. Na, mindegy, most megbeszéltem magammal, hogy akkor is eszek, ha sír, mert ha nem, nem lesz tejem. Tegnap nem volt elég, de nem is volt honnan, mert se inni, se enni nem volt időm, márpedig én eldöntöttem, hogy akkor is kell, hogy legyen! Úgyhogy remélem, ez segíteni fog. Mert eddig sok volt a tejem, most már csak két hónapot kell kihúzni, azt meg remélem, sikerül. Utána meg kap reggel és este vagy nem tudom, ezt hogy szokták. Tényleg, fél év után hogy kell szoptatni???

Lice
csúcs szöveg a lányodtól! :) Mi van a ciciddel? Miért vérzik?

Bocsi, hogy nem tudok írni mindenkinek, de nagyon kevés az időm!

Pilla, Jutta
Jó egészséget kívánok a babóknak!

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Húúúúú csajok mennyit írtatok! :oops:

Henus!
Nem nem tojtam be :lol: :lol: :lol: :wink: csak kiütöttem magam és feküdtem tegnap is és hétfőn is!apa ithon maradt ápolni a beteget! :wink: Mára már jobban vok,és mint akit kicseréltek úgy keltem fel reggel! :D Jó álom,de én ijenért sosem sértődnék meg! :wink: :D :lol: Sokkal keményebb dolgok is voltak már amikért nem sértődtem meg! :wink:

Pilla!
Nagyon jól áll Laurának a fülbevaló!!! :wink: :P

Andibab!
Remélem jót fogtok"pihenni"! :lol: :wink: Jó utat és érezzétek jól magatokat!!! :wink:

Pumperka!
Jaj már nem is tudom,hogy üdvözöltelek-e!Ha igen akkor bocsi!Üdv közöttünk,mindég jó,ha van kiért izgulni!!!!!tök jó,hogy megint ijen sok baba lessz! :wink: :D Nagyon szépek a gyerekek!

Lice!
Sajnálom a szopit,de ne legyen ez miadt lelkiismeretfurdalásod!!!!A lényeg,hogy mind a kettőtöknek jó legyen!a pici nagyon jól fog lakni a tápitól is és nemfogja a szemedre hányni,hogy miért nem szopiztunk anya tovább!!!!a lényeg,hogy van megoldás!Nem te vagy az első és nem is te leszel az utolsó akinek nem"lehet"szoptatnia!!!!! :wink: Sajnálom,de nincsen mit tenni!Inkább ez mint ,hogy késöbb nagyobb baj legyen belőle!a tejcsid meg szépen lassan elfog apadni,nyugi!a doki nemírt fel semmit??? :roll: :?

Giga!
Eszméletlen jó az a kép Liliről!ÉÉdes! :wink: :lol:

Nircee!
Örülök,hogy minden rendben van a picurival!!!!!!!! :wink: :D
Azok az elefánt könnyek nagyon ismerősek!Gondolom a hüppögés sem maradt le! :roll: :wink:

Szantre!
Nagyon aranyos Márk ahogy próbálkozik a fogmosással! :wink:

Csajok köszönöm a jókivánságokat!A gyerekek hála az égnek jól vannak,nem betegek(kop-kop)Anettnek holnap lessz a farsang,így oda feltudom őt vinni!Végülis Tigris lessz,így döntött!Rolinak Pénteken lessz a farsang ők közösen adnak elő egy részletet a VIGYÁZZ,KÉSZ,SZÖRF-ből!Pingvin lessz mindenki!
:wink: :D

Mindenki babája nagyon szép és édesek a képek amiket feltettetek! :wink:

Szép napot mindenkinek!
Kép :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja, Pimpoka:
úgy veszed észre, hogy kimarad egy légzés, hogy alszik, aztán egyszer csak egy nagyon mély levegőt vesz, mert felébred arra, hogy kevés a levegője. És ilyenkor hirtelen egy nagy levegővel pótolja. Inkább le sem írom, milyen, mert ijesztő!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Én nem tudom,de nállunk is volt ennyi idős korukban ijen nagy levegő vétel,álmukban!Hirtelen egy nagy levegőt vesznek és utánna sok kicsi aprót!Én olvastam,hogy ez normális ennyi idős korban!Igen veszéjes még a bölcső halál,de ijenekre nemszabad gondolni!Persze természetes,hogy elviszed!Hajlamosak a babák nem levegőt venni,de (ennyi idősen)nem ez a bölcső halál!az hirtelen jön álmában és akkor amikor egyáltalán nem is számítasz rá!Jó ha vannak ezek a légzésfigyelők,de szerintem ha nemvagy kellőképpen felkészűlve rá,akkor .......!Na nem ijeszgetni akarlak,de szerintem semmi komoly!!!Egyépként nem értem,hogy miért csak február 18-ra kaptatok időpontot!Azért ez kicsit gáz!!!!!!Addig meg se éjjeled se nappalod???Vagy ,hogy van ez???Nem értem!Én mindenféleképpen bevinném,ha annyira idegesítene mint téged!!!Remélem azért tényleg nincsen komolyabb gond a háttérben!!!!Ugye nem ijesztettelek meg vagy ijesmi??? :oops: :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, pedig ennyi idősen 3-5 hó(ez a kor a legveszélyeztetettebb), pontosan ez a bölcsőhalál, hogy kimarad a légzés és 20 mp után nem indul meg a spontán légzés. Nem csak éjszaka következhet be, bármikor, amikor alszik a kicsi. Fontos, hogy kivizsgálják és a szülőket felkészítsék, arra, hogy ha nem indul be a légzés, hogyan tudnak segíteni, míg megérkezik a segítség.

Persze itt most Piroska nem téged akarlak riogatni vagy ilyesmi, vigyázni kell, hogy ne aludjon hason(éjszakára gondolok), ne legyen túlöltöztetve, hogy ne hevüljön túl alvás közben, ne puha felületen aludjon.

Legyen légzésfigyelő, nekünk nem volt, rettegtem és éjszaka óránként keltem, nem érte meg, kistesónak lesz, az tuti.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo!
Persze én ezeket mint tudom és tisztában vagyok vele!Ismerem a bölcső halál rizikó faktorait!azt is tudom,hogy meddig veszéjes és azt is ,hogy mikor a legveszéjeztettebek a gyerekek!Én végigizgúltam 3-om gyerkőcöt már!!!! :!: azt írtam,hogy igen is így veszik ennyi idősen egy időben a levegőt a gyerekek és,hogy nem kell annyira izgúlni és azt is irtam,hogy TERMÉSZETESEN JÓ,HOGY KIVIZSGÁLJÁK!Megjegyzem a bőlcsőhalálnak nincsenek tünetei!!!!!Úgy tudom!a légzésleállás az első amit kimutatnak!túlmelegedés,stb......!De ezeknek nincsenek előjelei,ha jól tudom!Nem tudják előre megmondani,hogy igenis befog következni!Veszéjeztetve vannak azok a gyerkőcök akik koraszülöttek voltak,dohányos szülők gyerekei,kissújjal születtek,nem "normális "körülményekközött nevelkedő gyerkőcök!(gondolok én itt a dohányzás stb.......)De ezek mint csak találgatások,igazán nem tudják megmondani,hogy mi is okozza a hirtelen bölcsőhalált!Persze lehet ellene "védekezni" nem altatod hason(én mind a három gyerkőcöt úgy altattam,mert egyszerűen máshogyan nem aludtak el)(Állandóan figyeltem a légzésüket)olyan voltam mint egy fél holt!Nem öltözteted túl a picit(túlmelegedés)stb.....De ezeket mindenki ismeri gondolom!

Persze,hogy fontos a kivizsgálás!Ezt írtam is!!!!!!!!! :!: :wink:

Ne indítsunk megint vitát! :wink: Lehet,hogy nem írtam jól,de ha visszaolvasod akkor láthatod,hogy én is helyeslem a kivizsgálást,és nem ellenzem!

Kép
Kép
Kép
tiop

Bocsi, hogy belekotyogok, nem saját tapasztalat, hanem egy mentős mondta nekem a légzésfigyelőről, hátha valakinek segít! :wink:

Azt mondta, hogy neki annyira pici volt a babája, hogy minden éjjel beriasztott, mert nem érzékelte a légzését. Szerinte felesleges, de persze ez csak az ő magánvéleménye, mert neki nem jött be. Viszont, mint mentős azt mondta, hogy rengetegen hívják őket azért, mert bejelzett a légzésfigyelő. Ilyenkor állítólag már rég késő, mert ha tényleg nem lélegzik, akkor a percek nagyon sokat számítanak. De eddig még mindig téves volt a riasztás. Szóval ha valakinek beriaszt és meggyőződött róla, hogy tényleg baj van, akkor egyszerűen csak ki kell venni a babát és erősen meg kell rázni.
Még annyit mondott, hogy annyira borzasztó, hogy húsz nyelven le van írva, hogyan kell belerakni a kütyübe az elemet, de arról semmit nem írnak, hogy mi van akkor ha beriaszt és ténylegesen baj van! :evil:

Kép
Kép
tabati

Te erre a mondatomra gondoltál! Hajlamosak a babák nem levegőt venni,de (ennyi idősen)nem ez a bölcső halál!Nnem jó helyen van a vesszőm :oops: és nem jó helyre tettem a zárójelet sem!
Akkor helyesen!
Hajlamosak a babák nem levegőt venni(ennyi idősen),de ez még nem a bőlcsőhalál!Tudom,hogy ennyi idősen a legveszéjeztettebek,de nem kell mindég a legrosszabra gondolni!
Na én itt ezt befejeztem!Senkit sem akartam okítani(eszem ágában sincsen)Igaz néha nemjól fejezem ki magam,ezért bocsi!!!!!!!!! :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tabati!
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍgy van!!!!!!!Erről beszéltem én is,csak nem jól fejeztem ki magam! :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tabati!
Remélem már a következő ciklusban "babásodsz"!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, a két mondatnak teljsen más az értelme, gondolom észrevetted. Igen az elsőre reagáltam, de nem látok más fejébe, hogy hova szánta a vesszőjét és mit cserélt fel. Vitaindításról meg szó sem volt, mert ez a téma már többször ki lett vesézve és mindíg abból indul a vita, hogy ne legyen vita.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla: tök jó Lajának a fülbevalója. Lilinek is megvan már régóta, de még én sem vettem rá magam, amiatt is mert ő is állandóan piszkálja a fülét. Azon is gondolkodom, hogy ha kicsit nagyobb lesz és akarja akkor fogom neki megcsináltatni. Igaz őt is egy csomószor fiúnak nézik, de lesz@arom.

Andi: én mindig annyit röhögök a hozzászólásaidon. Nagyon tetszik a stílusod :lol:

Piroska: szorítok, hogy ne legyen baj! Emlékszem én is egy csomószor hallgatóztam éjszaka, hogy vesz-e Lili levegőt. Nekünk nem volt légzésfigyelőnk, igaz Lili 5 hónapos koráig köztünk aludt.
Én is hallottam, olvastam több helyen, hogy ha nem tudod mit kell csinálni ha baj van, akkor nem elég a légzésfigyelő. Hát nem tudom, gondolom ha nem veszel részt tanfolyamon, akkor is ösztönszerűen próbálkozol, kivéve ha pánikba esel.
Azért az jó nagy szemétség, hogy ilyen sokára adtak időpontot.

Nircee: Marci nagy betyár a könnyeivel :lol:

Szantre: Márk se semmi!

Tyű Giga már nagyon a finisben vagy! Lili király a szennyestartóban!

na megyek mert ébredezik a kisasszony. nem írom le milyen szar esténk-éjszakánk volt, csak annyit, hogy hányásig üvöltött. pedig még sose hányt.

üdv murphyke

Kép
murphyke

Piroska, remélem nem lesz baj Didrivel. Azt nem is mondom, hogy ne aggódj, mert úgyis aggódik egy anya a gyermekéért.
Nálunk is volt kb. ennyi idős korban, hogy Márk máshogy vette a levegőt, mondjuk nem maradt ki levegővétel, de igaza lehet Tiopnak, hogy ennyi idős korban van ilyesmi. Persze a kivizsgálás után tudni majd csak biztosat!

Nálunk meg egy csomószor az van, hogy Márkot kislánynak nézik :roll:
Pedig elég fiúsan öltöztetem, és én minden gesztusában látom, hogy már most tök pasis. :roll: :roll: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla!
Lehet, hogy én is rászánom magam a fülbelövésre (mármint Liliére). Nagyon tetszik Laja ékszere! :lol:

Szantre!
Nagyon jók a képek Márkról! Kis zsivány ahogy eszi a fogkefét! :wink: Szerintem egyáltalán nem lányos!

Andi!
Mikor mentek, és meddig maradtok Mátraházán?
Gyönyörű a kiscsaj! Hasonlít ám rád! :wink:

Pimpo!
Köszi a segítséget tőled is!
Nem semmi a sztori amit leírtál, én tutira lefostam volna a bokámat félelmemben! Még jó, hogy nem egyedül voltál, és hogy higgadtak maradtatok!

Bölcsőhalál:
Piroska!
Én is azt mondom, amit a többiek, hogy jó, hogy mentek kivizsgálásra! Ha aggódsz inkább vidd el Didrit, mint hogy minden éjszakád rémálom legyen. Sajnálom, hogy ilyen sokára kaptatok időpontot!
Egyébként a Heim Pálban van tanfolyam, hogy mit kell csinálni, ha beriaszt a légzésfigyelő. Én ezt fontosnak tartottam, és el is mentem rá. Egy alkalom az egész. Ingyenes, pontosabban, támogathatod a kh-t pénzösszeggel, de senki nem fog megsértődni, ha nem tudsz adni. Hasznos nagyon! Szerintem hívd fel őket, és kérdezd meg, hogy mikor van ilyen alkalom.
Amit pedig Tabati írt részben értek vele csak egyet. Tényleg nem elég, ha van légzésfigyelőd! De TILOS a gyereket rázni, ha nem lélegzik! Ezzel sokszor nagyobb bajt okoznak a szülők, mint amennyit használhatna. Ha el tudsz menni a tanfolyamra akkor ott mindent elmondanak, és meg is tanítanak (próbababán) a helyes lélegeztetésre! Ha riaszt a légzésfigyelő először próbáld meg felébreszteni a lányt! Szólongatsd, simogatsd, csípkedd (finoman). A többi gyakorlati rész, azt sajnos nem tudom neked leírni. :?
Őszintén remélem, hogy nem lesz rá szükségetek :!:

És végezetül Szantre kérésére egy pocakos kép így a vége felé: :D
Kép

Kép
Kép
giga1

Atyagatya!!! Mennyit írtatok!!! :shock: :shock:

Na próbálok kicsit bekapcsolódni..

Légzésfigyelő
Nekünk van, nem percek múlva jelez, hanem konkrétan 10mp múlva sípol, mint állat. Mikor Dórit még éjjel szoptattam, sokszor elfelejtettem kikapcsolni, míg kivettem a kiságyból és mire leültem vele a székbe szopizni, akkor kezdett sípolni. Szóval szinte "azonnal" sípol.
Piroska, házidoki mit mondott nektek??? A feb18 nekem is messzinek tűnik, de ismerve a hazai állapotokat nem lepődtem meg nagyon. Kitartás addig is!!!

Szantre!
Dóri klasszikusan nem mászik még, de kúszva eljut bárhová ahová csak akar. Van is frász bennem, a minap a cipőtartónál állt meg és kóstolta meg apa cipőjét. Iszonyat gyorsan tud haladni így, nem gondoltam volna de pillanatok alatt elér mindent. Gyorsaságban béka segge vagyok hozzá képest. :shock:
Szakemberhez nem vittük, az idő igazolta, hogy ő későn érő típus, a mászás is jönni fog, biztos vagyok benne.

Pimpoka
Húú, én is betojtam volna rendesen egy ilyen szituban. Megáll az ész az ilyen embereken! :shock:

Giga!
Fúha, jól megnőtt odabent Bulcsú! A szennyestartós képen is jót nevettem!

Persze az orrba-dugóson is , Laura is tud produkálni dolgokat.. :D

Lépnem kell, hallom, hogy felébredt Dóri. Sokat ma se aludt a drágám. Szép napot!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pilla: jó volt nálatok! :) Eszméletlen a két csajszi, a fiúk szóhoz sem jutnak mellettük! :) Mondanom sem kell, Lolo evett, aztán úgy kidőlt, hogy altatni se kellett... ;)

Az szoptatás kapcsán én most nagyon egyetértek Andibab-bal! Nem az a gond, hogy a szoptatást favorizálják, nagyon helyes és szép dolog, csak már sokan, sok helyen túlzásba viszik - és bizony az LLL ilyen... Igenis van olyan, hogy valakinek nincs elég teje, van olyan, hogy a babának van problémája a szopival, és attól még nem kell szegény anyukát letámadni, akinek amúgy is épp elég lelkiismeret-furdalása van... szerintem ezzel pont az ellenkezőjét érik el! Én azt tapasztaltam, hogy kifejezetten megnyugtatólag hatott rám, amikor elkezdtük a hozzátápit, mert többé nem kellett a tej mennyisége miatt aggódnom...
Az meg, hogy meddig véd az anyatej: hát nem tudom, a lányom biztos nem olvasta a szakirodalmat, de ő bizony 9 hónapos kora után nem kért többet... Szerettem volna egy éves koráig szoptatni (nem tovább), de ő nem akart. Ezt meg ugye nem lehet erőltetn...
Egyébként unokatesóm kislánya sokáig szopizott, de 2 évesen már hányt az anyatejtől...
Ja, és még ehhez a témához annyit, hogy természeti népeket figyeltek, hogy ott meddig szoptatnak (mert hát ugye ők vannak leginkább közel a természetes állapotokhoz), és bizony 4 hónapos korban náluk is szokás elkezdeni a hozzátáplálást, előre megrágott gyümölcsökkel, és szépen lassan át is állítják szilárd táplálákra a gyerkőcöket... Gondolom, ők jobban tudják, mint az LLL...
Na mindegy, ezen én is mindig felhúzom magam, mert én sem úgy álltam a szopihoz, ahogy azt az LLL-ben javasolják, sőt, a hozzáállásuk engem is kifejezetten irritál...

A légzésfigyelő témához meg annyit, hogy én a magyar gyártmányokról hallottam nagyon sok rosszat, téves riasztás, stb. (Baby Control, azt hiszem, amit a Madarász utcában is árulnak). Egy ismerősünknek az volt, állandóan riasztott, aztán vettek egy másikat, ami soha nem riasztott tévesen. Nekünk ugye AngelCare van/volt és összvissz egy téves riasztás volt, mikor Lolo addig forgodódott, míg lemászott az érzékelőről - de ez szemmel látható volt, hogy az ágy szélén fekszik, úgyhogy nem aggódtam. Amúgy az AngelCare használati utasításában pontosan le van írva, hogyan kell ellenőrizni a csecsemő életfunkcióit, és mit kell tenni különböző esetekben... Úgyhogy egy JÓ légzésfigyelő nagyon hasznos lehet, nekem megnyugtató volt a használata.
Vendég

Sziasztok!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a szíves fogadtatást.
Sajnos letört egy fogam és ettől teljesen depis lettem, ma meg fogorvosnál voltam délelött.
:(

De azért olvastalak benneteket, és amire emlékszem válaszolok is. A pocaklakó kisfiú és Zsombornak fogják hívni (90%). Az előző kettő gyermekemet a Péterfyben szültem. Mind a kettő sima szülés volt, és nagyjából zökkenőmentes.

Giga kérdezted, hogy mennyire volt nehéz a kisa korkülönbséggel az elején. Nekem nem tünt annyira annak. Nem voltak még kötött napi programjaink, most viszon aggódom, hogy a nagyok sulijához, tanuláshoz, dezésekhez hogyan fogunk alkalmazkodni a picivel.

Szantre!
Mi szerintem nagyon közel lakunk egymáshoz, legalábbis egyszer nemrég utaltál rá, hogy hol laktok. Mi Rákoscsaba-Újtelep és Rákosliget határán lakunk. Bár azt mondják ez Rákosligethez tartozik.

A homeos dolgok engem is mostanában kezdtek el érdekelni, az elmúlt 1,5 évben, de nem igazán vagyokjól tájékozott, szóval nekem is jól jönnek az infók és majd kérdezek is szerintem.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Köszi lányok a megnyugtató szavakat rámfér!Majd csak lesz valahogy! :)

Piroska
Nagyon együttérzek veled! Nem akarjátok megpróbálni a Madarászban én úgy tudom ott sokkal rugalmasabbak,fél évnél fiatalabb babákat egyik napról a másikra fogadják!
Én is úgy tudom ahogy tiop írta hogy nincsennek előjelei a bölcsőhalálnak. Jobb lenne mielöbb ha megnyugtatnának benneteket egy kivizsgálással,nehogy a tejed bánja.Aztán meg kiderül hogy minden ok a tejcsi meg odavan.

Andi
Hát engem is az LLL-esek készítettek ki még Karolinka születése után. A sok oxitocin miatt csak 20.nap indult meg a tejem így én is segítséget kértem,kioktattak mint egy béna felelőtlen ügyetlen anyát és azt mondták "Csak akarni kell és menni fog" Rendesen belesodortak akkor az önmarcangolásba. Írtam is a kismama magazinnak hogy jó lenne ha nem csak ezt sugalnák mert baromi sz@r nekünk így is.Azóta többször is olvastam már hogy meg említik hogy igen ilyen esetek is előfordulnak. Hozzáteszem a lányom 1 évig cicizett tápival kiegészítve és nem lett cumizavaros és nem lett lusta sem a cumisüvegezéstől.Szopott amennyi volt aztán üveg. Csak hát most meg tejem is lenne :( :( :(
Jó telelést nektek!Mátraháza nagyon klassz nekünk oda volt a nászút (11 éve :lol: !

Giga
Pimpóka mindent leírt amit írtam volna! Kérdezz nyugodtan homeós ügyben szertettem egy homeós könyvre!Pumperka te is :) Nagyon csinos kis pocid van igazi fiús has!Mennyire saccolták kilóra Bulcsút? Ja és nyugodtan szedheted mindegyiket fájástól függően mert csak rásegít mégjobban a történésekre!

szantre
Édesek a fürdős képek? Szemüveget aki lánynak nézi!Igazi kis fickó!Bejött a különalvás Márknak?

pilla
NNNNagyon jó az orbedugós Laja! Jót nevettem :lol: :lol: :lol:

Pimpóka
kirázott a hideg a veletek történtektől.És már egyszer megtámadtak az utcán? Hogy történt?

tiop
Jó farsangozást!Majd tegyél fel képeket!Nálunk 5.-én lesz már úgy várom! :lol:

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Nagyon jó kis babatali volt ma nálunk. Köszi lányok, hogy jöttetek a skacokkal. Szerintem máskor is csinálhatnánk ilyet.

Nircee, itt maradt Marci pohara. Pénteken viszem a babamuzsikára. :wink:

Köszönjük a dícséreteket! Nekünk is nagyon tetszik a fülbevalós kisasszony. Látom többen is "megkívántátok" a kis ékszerkét. Tényleg nem fáj a lövés, csak a csattanástól rettennek meg a babók.
Az orrtúrást nem tudom hol tanulta a lány. Talán ez is a génjeiben van, mint a hiszti és a magunkat a földhöz verés.

Szoptatás: a NAGY MAGYAR ŐSANYÁKTÓL, akiknek még a 4-5 éves gyerekük is a mellükön lóg, engem is kiver a víz. Bocsánat, de így van... Én azóta nem vitatkozom erről a szoptatásról, amióta egy ilyen szuperanya kijelentette, hogy még a dohányos anyuka teje is jobb mint a tápszer. No comment...

Légzésfigyelő, nekem egyik lánynál sem volt. :roll: :? Így nem is igazán tudok róla nyilatkozni.

Pimpoka, micsoda horrortörténet! :shock: Én is f@stam volna ezerrel... :roll: :oops:

Giga, nagyon csini vagy még mindig, és baromi formás lakásban lakik a kis Bulcsú. :wink:

Murphyke, sajnálom, hogy még mindig nem rendeződtek az éjszakáitok. :cry:

Andibab, Roni és Te, mint két tojás. :shock:
Vendég

Köszönjük a Bulcsú nevében is a dícséreteket!
Azt sajnos nem tudom, hogy mekkora a súlya, mert a legutóbb a 4d-s uh-on mondták meg. Azóta ugye nincs választott dokim, így senki nem foglalkozik a dologgal. Majd ha minden igaz, vagy most pénteken, vagy jövőhéten lesz még egy uccsó uh. és akkor majd csak kiderül.

Majd még jövök, és visszaolvasok, de most sajna dógom van... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga!
Nagyon szép a pocid,és jó nagyot nőt!!!! :wink: Atya ég már mindjárt szülsz! :shock: Nagyon elment az idő! :!:

Pilla!
Én is akarom Zsaninak a fülbevalót,de nagyon félek tőle!Gondolom,hogy nem fáj,csak a csattanásra ijednek meg...! :? :oops: Öledbe űl és úgy csinálják? :roll: Már 5 hónapos korában megvolt a fülbevaló,de ott áll a szekrényben! :oops:

Lice!
nállunk holnap essz az oviban Anettnek a farsang,majd teszek képet a gyerkőcökről! :wink:

Pár kép Zsaniról!
Kép
Szereti a kezét pingálni,ha engedem!Most éppen sikerűlt neki! Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Azt hittem, szétdurranok a méregtől: megírtam egy jó hosszú hozzászólást, aztán elszállt az egész... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Próbálom újraírni, de már nem az igazi, elszállt az ihlet....

Szóval Lányok, én nem akartam vitát indítani a hozzászólásommal, és remélem Henus, nem veszed Magadra, mert itt már nem arra reagáltunk, amit Te írtál, hanem az én LLL-es véleményemre. Csak tisztázni akartam, hogy nem Veled van bajunk, hanem azokkal a nagyon okos és nagyon kioktató anyukákkal ott a szervezetben. És én igazából csak Licét akartam nyugtatni, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalása, hiszen személyes tapasztalat, hogy a tápis babák sem haldokolnak, sőt, köszönik jól vannak.

Egyébként az én dokim is a természeti népeket hozta fel érvül, mikor az immunhatásról beszélt. Hogy megfigyelték, amit Verna is írt, hogy 4-6 hónapos kor körül már mást is adnak, és hogy ezután már nem az immunanyagok kerülnek előtérbe a szoptatásnál, hanem a tej szomjoltó hatása, hiszen ezeknél a népeknél nincs egészséges ivóvíz, így a hosszú szoptatással pótolják a folyadékot. De az egyéb tápanyagot már az ételből kapják a gyerekek.
Ráadásul a gyerekek immunrendszere 4-6 hónapos kor körül (babától függően) teljesen kifejlődik, és a legnagyobb immunszervünk a bél. Így ha a hasznos bacik bejutnak oda akár tejből, akár tápból, akkor a gyerek egészséges lesz.

Na mindegy, én nem akarok vitázni a szakemberekkel, főleg nem Veletek, de azt is tudom,hogy 1-1 témáról (nemcsak gyerekekkel kapcsolatban) akár egymástól szögesen ellentétes véleményeket is tudnak produkálni a szakemberek attól függően, hogy melyik lobbi kéri fel őket a vélemény megírására. :?

Szerintem az igazság valahol középen van, mint mindig.

Légzésfigyelő,
nekünk van, AngelCare, és ahogy Verna írta, részletesen, képekkel és magyarázatokkal együtt le van benne írva, hogy mit kell tenni éles risztáskor. Nekem ez bent van a gyerekszobában, így ha pánikba is esnék, csak meg kell néznem. És nekünk is csak néhány esetben riasztott be tévesen, igaz, Marcinak 90x140-es ágya van, könnyen legurult róla kisebb korában. Az meg, hogy nem érzékeli egy gyerek súlyát azért hülyeség, mert 5 fokozatba állítható az érzékenysége, és a legnagyobb fokozat egy szúnyog lépteit is érzékeli. Nekem megnyugtató, hogy Marci alatt van, így én nem kelek fel éjszakánként 10 percenként. Kistesónak is újat veszünk majd, mert a gyerekek alatt akarom hagyni amíg csak lehet, hiszen hallottam én már olyan 1,5 évesről, aki a visszabüfizett kajától fulladt meg éjszaka...
Ja, és az AngelCare 8mp után riaszt először, akkor csak csippan egyet, mert sokszor már erre megmozdulnak a kicsik, majd 20mp után kezd el sziránázni.

Tiop,
Zsani :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Majd kérünk farsangos képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szantre,
hát, nekem is pasinak tűnt Márk az első perctől kezdve. És még milyen pasinak!!! :oops: :lol:

Pimpó,
hű, én is betojtam volna, az tuti!!!!!!!!!! Remélem, nem ismétlődik ez meg!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sok perverz degenerált ember!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pilla,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A poharat észrevettem, köszi, gondoltam, hogy majd pénteken elhozod! :wink: Köszi! Marci még a kocsiban bealudt, és még arra sem ébredt fel, hogy az apja felvitte az ágyába. Aludt 1,5 órát, ami nála nagy szó!!! :lol:

Giga,
jaj, de izgi!!!!! Már a finisben vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drukkolok, hogy minden jól menjen! És hogy milyen szép pocid van!!!! :shock: :shock: :shock:

Lányok, hogy jártam ma:
elmentem a kórházba 1. terhes vérvételre. Ott le is vették a cuccot, minden ok, majd mondja a laboros nővér, hogy hoztam-e pisit. Mondom, nem. Akkor ad poharat, pisiljek, és hozzam vissza. Mondanom sem kell, 2 cseppnél több nem jött. Na, erre vettünk egy 1,5l-es ásványvizet, megittam belőle 1 (!!!) litert, pedig én nem nagyon szoktam vizet inni, főleg nem ennyit. De csak nem sikerült semmi. Aztán 1/2 óra múlva megyek a wc-re, hát még mindig csak 1 ujjnyi. Áááááááááááááááá!!!! A férjem meg már menni akarna, siettet, hogy pisiljek, hiszen alapesetben 10 percenként futok. Mondom, pisilnék, de nem megy. Erre, hogy nincs olyan, produkáljak már valamit, nem akarja itt tölteni az egész napot. Persze még mindig semmi. Na, végül 1 óra után sikerült valamit produkálnom, leadtam, mentünk kifelé, mikor is még 2x elmentem még a kórházban. Aztán átmentünk az Auchanba, már alig bírtam, ott megint elmentem. Majd bevásárlás, de közben ki kellett futnom 1x, majd még kifele menet még 1x! :oops: :lol:

Na lépek, remélem, a hozzászólásom elejével nem sértettem meg senkit, mert nem a fórumozókra céloztam vele!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, még véletlenül sem veszem magamra. :lol: Én csak szóltam neked. A további vitába pedig nem óhajtok beszállni. :wink: Ami nem is vita, mert akik írtatok mind egyet értetek. :wink:

Tiop, jó farsangolást! Mi is bemegyünk pénteken az oviba! :)

Lice, nagyon jót derültem a leánykádon. :lol: VAn szókincse! :lol:

Mi most jöttünk haza a vásárlásból. Szonja elaludt az úton, és gondoltam nem fürdik, betesszük az ágyba, és jóccakát. Hát a nagy túróst. :shock: Le akartam venni a gatyóját, rá 10 percre felkelt. Most itt táncol a Kolomposra. :? :) De ez neki nem elég, nekünk is ropnunk kell... :D

thenus

sziasztok!
Kép

Nircee!
a pisiléssel kapcsolatban annyit,hogy ez mindég így van,ha muszáj akkor istenért sem fog jönni,de amikor nem kellene,hogy jöjjön akkor meg döl belőlled!Én mindég megnyitottam a csapot,hogy ingert kapjak!!!!Aztán 10perc(de az már tényleg a max volt)és jött is pisi! :wink: :lol: Ez van,legközelebb már okosabb leszel és viszel pisit! :wink: :P
Olvastam,hogy írtad a másfél éves gyerkőc megfulladt!Én még ijet nem hallodtam,de biztos,hogy akkor ott más is közrejátszott,hiszen egy másfél éves "baba" azért már mozog és fordúl stb,hogy felkeljen a visszahányásra!Nekem Zsani volt,hogy álmában kezdett el köhögni (én is felkeltem rá)és ahogy köhögött már jött is a hányás!Ezért szeretem,hogy mellettem van még a kiságyban,így bármelyik pillanatban ugrani tudok!mondjuk én már olyan vok mint egy légzésfigyelő!Eltudom képzelni,hogy megfullad a saját hányásában,de akkor már .......mittudom én a szülő is felelős egy picit!Nem???Én legalábbis minden rezgésre figyelek!Külön szobába meg csak 4 éves korától mennek nállunk a gyerekek!Eddig bejött,szépen alszik Roli is és Anett is külön!Na mindegy!Egyszónak is száz a vége ,azért régen sem volt légzésfigyelő(megjegyzem nagyon jó dolognak tartom én is)..mégis sokan vagyunk!Na mindegy,nem agyalok többet ezen a témán!ez is olyan,hogy mindenki maga dönti kel-e vagy nem kel! :roll: :?
Légyszi ne bombázzatok most meg megint! :lol: :oops: Köszi! :wink:Én tényleg nem hallodtam még,hogy megfulladt volna egy büfizéstől egy 1,5 éves gyerkőc!

Henus!
Köszi!Szonját te is beöltözteted,vagy csak "mulatni" mentek? :D :?: :wink:

sziasztok!Szép napot!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Már megint nem marad időm :(
Szóval azért mondta a dokinéni, hogy valószínűleg légzéskimaradás, mert amikor kihagy a légzésük, utána egy nagyon mély levegőt vesznek. Minden embernek kihagy a légzése, nekünk is, de ahogy ő vesz levegőt ilyenkor, az nem normális. Hörög!!! Olyan nagy levegőt vesz, és hosszút, mintha a halálból jönne vissza. Ezt nem akartam leírni, azért nem ecseteltem. Álmomból felébredtem rá, olyan hangos volt. Szóval ezt nem szeretném figyelmen kívül hagyni.
Nekünk Baby Control van és nem riasztott még be tévesen. Szerintem nincs azzal semmi baj, legalábbis eddig nem tapasztaltunk. Most már nem alszik légzésfigyelő nélkül, mert a babakocsiba és beletettem és nem sétálni viszem, hanem kimegyek vele a kertbe, mert akkor van értelme a légzésfigyelőnek, ha nem mozgunk. Szóval szerintem mindenképpen jó, ha van légzésfigyelő. De tudjátok, mi a furcsa? Hogy még nem riasztott be. Igaz, hogy amikor ezeket hallottam, akkor pont egyszer mellettem volt, kétszer meg a babakocsiban. Lehet, hogy csak akkor csinálta, amikor a légzésfigyelő nem volt vele? Nem tudom.... De úgy tudom, az allergia ilyenkor nem jön ki, csak később. Ha meg egyik sem, akkor mi lehet? Majd ha meglesz a vizsgálat és semmit nem találnak, akkor konzultálok apósommal, ő tüdőszakorvos. Remélem azért, hogy soha nem lesz szükségünk a segítségére, mert nem lesz semmi baj.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A tejemmel meg az van, hogy azért van mostanában kicsit kevesebb, mert a lány egész nap rajtam csüng, nem tudok enni, inni. Ma azt csináltam, hogy lefejtem és aludtam utána egyet és már megint tele lett két óra alatt a cicim. Úgyhogy ezt fogom csinálni, éjjel lefejem és akkor alszom rá egyet és ha kell, estig pótolom, mert őméltósága csak akkor érzi jól magát, ha vele foglalkozom, énekelek neki, táncolok neki, aztán ember legyen a talpán, aki ezek mellett termel elég tejet. Kaját meg mától rendelek, anyu is hoz, úgyhogy meg lesz oldva a tejci ügy.

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pimpoka:
nagyon gáz, ami történt, én ezért nem merek sötétben egyedül mászkálni. Szegénykém, jól kikészülhettél!

Nircee:
te meg jól megszívtad ezzel a pisiléssel, szerintem ezentúl inkább mindig vigyél magaddal, aztán ha nem kell, kiöntöd.

Na, felébredt a leány, kezdődik a non-stop ügyelet :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Kép

Tiop, Anett beöltözik valamilyen jelmezbe?

Basszus... Laja telerakta a gatyóját...
Majd jövök...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.13 11:08-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tiop,
nem tudom, mik voltak a részletek, mert én is csak ennyit hallottam, de tuti volt más is, mert hát igen, ilyen korban már felébrednek, elmozdulnak. De lehet, hogy beteg volt, vagy más egyéb gond is volt, nem tudom. Marci a születésétől külön szobában alszik, így nekem nagy megnyugvás, hogy van, "aki" figyeli. Én mindennel úgy vagyok, hogy az ördög nem alszik, és nem szeretném, ha az én gyerekem lenne a "10000-ből 1". Szóval jobb félni, mint megijedni. De nem mondom, hogy mindenkinek ezt kell csinálnia, nem vagyunk egyformák, valakit idegesít, engem megnyugtat. De ha már van, akkor használjuk, amíg csak lehet. :wink:
Látod, a csap eszembe sem jutott...... Látszik, nem voltam már idegileg magamnál.... Pedig milyen egyszerű!!! :oops: :oops: :oops: Máskor viszek, de eszembe sem volt, hogy kell, régebben is mindig a kórházban pisiltem, sosem vittem. De most már okosabb leszek. :wink:

Piroska,
emlékszel, mikor írtuk, hogy sokszor nem lehet a gyerek mellett enni???? Akkor azt mondtad, hogy de hát ilyen nincs, muszáj a tej miatt stb.... :lol: :lol: :lol: Most már érted, miért írtuk! De örülök, hogy sikerült megoldanotok!!! Nekünk mindig tele volt a hűtő kajával, néha mégsem jutottam oda, hogy egyek, így volt, hogy csak 1-1 túrórudit kaptam be, és már rohantam is tovább. Aztán ennek az időszaknak is vége, ismét tud az ember kicsit magával is foglalkozni.

Henus,
akkor jó!!! :lol: azért az nem semmi, hogy nektek is táncolni kell!!! :lol: :lol: :lol: Néha én is azt érzem,hogy a gyerekem már most szivat! :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee!
Hát én olyan jót nevettem ezen a pisis sztoridon! :lol: :lol: :lol: Ez tipikusan Murphy törvénye. :wink:

Képzeljétek mi törpént ma velem... Én akkorát bőgtem reggel, hogy csak na. Kedden voltam vérvételen itt a háziorvosnál, de elfelejtettem pisit vinni magammal. Ma meg reggel a férjem levitte pótlólagosan a cuccost, és elhozta a vérvételis eredményeket. Aztán bement dolgozóba. Felhívtam, hogy sikerült-e a dolog. Mondta, hogy ja, és hogy nála van a papírom is, amin van egy valami ami magasabb a megengedettnél. Mivel a lelet kint volt a kocsiban, ő meg bent az irodában, csak annyira emlékezett, hogy valami glükozzal kapcsolatos dolog. Erre persze tiszta ideg lettem, hogy már megint magas lett a cukrom... Mondtam neki, hogy akkor most sürgősen menjen ki a papírért, és nézze meg, hogy mi az. Visszajött a telefonhoz és mondja, hogy valami glükoz hemoglobin. Mondanom sem kell, hogy így látatlanban fingom nem volt róla, hogy mi is ez. Erre utánanézett a neten, és felületes átolvasás után azt mondja, hogy a vércukor. Valami olyasmit mondott, hogy 7,3ig normális, és nekem 8,3 vagy valami hasonló érték van írva (már nem emlékszem pontosan). Na erre kiakadtam, és elkezdtem bőgni, hogy akkor most mi a hernyót csináljak? Felhívtam anyukámat. Ő nagyon sokáig ápolónőként dolgozott, és tudja ezeket a dolgokat, értékeket. Próbált megnyugtatni, hogy ez nem olyan magas érték még, de én csak sírtam, hogy mi lesz így Bulcsúval, azt sem tudom, hogy mekkora a gyerek, mert egyetlen tetves orvos sem képes pénz nélkül normálisan ellátni, nem mérték le őt 28 hetes korom óta, stb... Szóval teljesen kiakadtam. Nagyon megijedtem! Aztán Attila visszahívott, és kisakkoztuk, hogy ez mégsem a vércukrom, hanem valami kórtörténetre utaló izé. Az a lényege, hogy a vörösvértestek kb 4 hónapig tárolják az infót, hogy minden rendben volt-e a vércukorral. És mivel ez nálam lassan 3 hónapja magas értéket mutatott ez itt meg is jelent ebben az adatban. A sima vércukrom pedig teljesen normális 3,3. Majdhogynem alacsony, az alsó határhoz közelít. Szóval nagyon-nagyon-nagyon megijedtem, és nagyon bőgtem. Egyrészt Bulcsú miatt, másrészt mert most már teljesen elkeserít az egészségügy színvonala (ha ezt egyáltalán lehet annak nevezni...).

Kép
Kép
giga1

Giga, sajnálom, hogy így elkeseredtél, de minden jó, ha jó a vége. Az egészségügyről inkább nem nyilatkozom. :oops: Talán próbálj egy kicsit erőszakosabb lenni. Kérdezz rá arra ami érdekel, még akkor is, ha a doki gyorsan meg akar szabadulni Tőled. Kötelességük (lenne) tájékoztatni és minden kérdésedre válaszolni. Ha adsz nekik pézt, ha nem.
Fel a fejjel! Nemsokára előbújik a csudaszép pici fiad és feledtet Veled minden rosszat. :wink:

Laura úgy kifáradt a tegnapi bababuliban, hogy 12 órát aludt. :shock: Este 3/4 9 - reggel 3/4 9 utánig. Ahony olvasom a többiekre is jó hatással volt a dolog, úgyhogy tényleg szervezzünk ilyet máskor is. Nálunk elférünk és szívesen látunk benneteket. :wink:
Vendég

*ahogy
Vendég

Henus: nálunk dettó volt az este, későn értünk haza, kocsiban alvás, hazaérve szemkippattanás nagy vigyorgás :lol:

Kép
murphyke

Lányok, van egy nagyon buta kérdésem. :oops:
A disznótorost (hurka, kolbász), hogy a bánatba kell megsütni? Még sosem csináltam, mert én nem eszem ilyesmit, de ma anyós hozott egy adagot és a párom megfűzött, hogy csináljam meg a lencsefőzelékhez.
Tegyem be sütőbe letakarva és, ha kész pirítsam meg? Vagy nem kell rá alufólia?
Vendég

Kell alá zsír? Víz?

Halál analfabéta vagyok ehez a disznósághoz... :oops:
Vendég

hát én egy kicsit meg szoktam szurkálni és akkor a saját zsírjában sül. le szoktam takarni alufóliával asszem :oops:

Kép
murphyke

de mint tudjátok én elég gáz vagyok sütésfőzés terén, úgyhogy sztem várd meg mit írnak a többiek.

Kép
murphyke

Giga: jól megijedhettél, szegény. még szerencse, hogy semmi baj!
basszus híztál te egyáltalán valamit? nincs rajtad egy deka fölösleg se, nagyon csini vagy!

Nircee: nem semmi ez a pisis sztori :lol:

Pimpoka: még szerencse, hogy nem voltatok egyedül, lehet rá kellett volna üvölteni arra az állatra, hátha attól lekopott volna. nagyon durva emberek vannak!

Csajok kissé irígy vagyok, hogy ti így tudtok talizni, olyan jó lehet nektek! én a szomszédomon kívül senkit nem ismerek itt. Egy csomóan járnak el előttünk babakocsival, de én nem vagyok az az ismerkedős fajta. Meg olyan furán nézne ki, ha kikiabálnék, hogy hé nem haverkodunk?

Piroska: Lili detto volt anno, állandóan csüngött rajtam (nem mintha most nem :lol: ), emléxem volt, hogy du 4-kor jutott eszembe, hogy még nem is ettem.
Átfutott a hátamon a hideg, ahogy írtad ezt a légzéskimaradás dolgot.

Tiop: Zsani irtó ari! nagy vagány a kiscsaj!

mentem, szép napot

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke, köszi! :wink:
Vendég

Pilla, én nem teszek ráalufólit, felesleges. GYorsan megsül, és egyben pirul is. Én is szurkálom.

thenus

Köszi Henus!

Akkor teszek alá egy kis zsiradékot meg vizet és fólia nélkül megsütöm.
Vendég

Sziasztok!

Pilla!
Beteszem a hurkát a sütőbe kicsit megszúrkálom asztán hagyom sűlni! :wink: Valaki tesz mellé krumplit is!Állítólag finom ha mellette megsűl!
Igen Anett Tigris volt,mindjárt teszek fel képet! :wink: Ma reggel készítettem ezeket a képeket!
Kép
Kép
Kép
Kép
Ő Roli! Kép
Ezt felakartam még tenni Zsaniról! :wink:
Kép

Nircee!
Persze teljesen igazad van,jobb félni mint megijedni! :wink: Látod nekem azért alszik Zsani a mi szobánkban4Valahogy nekem az a megnyugtató!Külön ágyban,de mégis a közelemben van! :wink: :)

Giga!
Én mindég amikor bizonytalan voltam a vérképpel kapcsolatban ,mentem egyből a házidokihoz,és megmutattam neki!Ő is tud véleményt mondani! :wink: Vagy hívtam a védőnöt,hogy most mitcsináljak!Nyugi ne bőgj annyira,hiszen már mindjárt kintvan a picuri!azért is vagy ennyire érzékeny,mert közeleg a nagy nap!a hormonok csak úgy tombolnak benned! :wink: :D Nem lessz semmi gond,nyugi!!!! :) :wink:

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

De jók ezek a jelmezek! Az Auchanban láttam hasonlókat. Onnan vannak, vagy kölcsönöztétek?
Vendég

A Tigris még a Roli jelmeze volt az oviban!A CORABA vettük .A Pingvin jelmezt pedig a suli szerezte be mert közösen adnak elő egy részletet a Vigyázz,kész,szörf-ből!

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a dicsit! :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X