A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz KépBoróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa KépGabriella 2830g, 48cm 2003.08.29. ( -16 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Timi,
én végül is nem úgy értettem, hanem egyszerűen matematikailag darabra: több embernek több gyereke kellene hogy legyen, mint kevesebbnek.
Egyébként én nem szólok meg senkit, mindenkiek a saját döntése, hogy vállalja-e. SŐŐŐT! A jóisten mentsen meg mindenkit attól, hogy olyanok szüljenek, akik nem akarnak!!! Így is kusza dolgokkal találkozik az ember munka közben Kép

Timi, szakmával kapcsolatban egy véleményen vagyunk: marad a lottózás Kép Kép Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok,

latom hogy elsok vagyunk... gratula az uj mamaknak + a babaknak is

nem tudlak visszaolvasni titeket, csak egy gyors jelentkezesre van idom, hogy mi meg egyben vagyunk am Kép es szerintem szerdaig meg nem adom at az 1. helyet Kép
de azert lehet am drukkolni... mar keszen allunk Kép

mindenkinek tovabbi jo pocisodast,
batkamano
batkamano

Sziasztok Kismamik!

Gratulálok a babócáknak, és mamájuknakKép

Gabi1,Zsóf,Noémi,Hicudzsi,Karmen!Kép
Köszi a tegnapi segítséget a viszketéssel kapcsolatban. Annyira nem vészes, de kipróbálok
még néhány krémet.

AnnKép Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!
Nálunk is most volt, igaz 5 éves, és mégcsak most jön a babóKép A 3 év, az azért jobb egy kicsit.

Nálunk eddig minden rendben, az AFP is jó lett, tegnap derült ki, 1,1 Mom, a 0,7-2,5 határba beleesik, úgyhogy O.K. Hétfőn 4D-s UH, genetikai.

A finiselőknek nagy drukk! Batkamanó!!! KépKépKép

Nikie
18+3
nikie

Zsizsa!
Nagy-nagy gratula a kislányodhoz!!!!!Kép Kispapa, gyere és mesélj légyszi, milyen volt!!!!

Batkamanó!
Megy a drukk-drukk!!!!!KépKép

Mi is a készülődés lázában élünk, a mostani hétvégét szánjuk a babakuckó kialakítására, babacuccok megvásárlására. Már folyton megy a mosógép, ma délután irány az első adag vasalás, szóval nem unatkozomKépKép

Lányok!
Hát igen csak mosolyogtam, mikor olvastam, hogy mennyien akartok tanulni baba mellett. Volt vkinek egy olyan megjegyzése (bocs, de most nem keresem vissza), hogy nem akarja vesztegetni hagyni azt a 20 órát, amíg a baba alszik. Hát hogy ezt honnan vette???? Örültök majd, ha normálisan meg tudtok reggelizni, ebédelni.... A zuhanyzás meg egyenesen a nap fénypontja tud lenni. Uis egy újszülött no meg aztán egy pár hónapos baba nem alszik ám ennyit, no és ha alszik is, nem biztos, hogy tanulásra tudja az ember fordítani az időt. SZóval azért jól gondoljátok meg, ki mire jelentkezik, mert az 1. év a gyerkőcök életében nem nagyon ad lehetőséget pihenésre, szabadidőre...

Puszi mindenkinek: Nyuszimanóék 36+0. (a táblázat egy nappal késik, de hogy miért?)
nyuszimano

Kedves Timi!

Csak én személyesen két párt ismerek, akik egyenlőre kizárólag anyagi okok miatt
nem vállalhatnak kisbabát.
Az egyik a legjobb barátnőm. Mindkettőjük fizetése kell az utolsó fillérig.
Úgyhogy, nagyon szépen kérlek, ne szólj így le, hanem gondold át az arányokat, ki az, aki nem tud , és ki az aki nem akar vállalni!

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Nyuszimanó!

ÉN voltam!
Nekem az egyetemen volt olyan csoporttársam, akinek két gyermeke volt, a harmadikat várta, és lediplomázott.
Volt aki, amikor kezdtünk, "babátlan" volt, 4 év múlva meg már 3 baba várta haza egy-egy vizsga után.
Érdekes, nekik sikerült. És még élvezték is, hogy kizökkenhetnek kicsit.
Nekem is fog.

Üdv.: Fruzsi
cinderella

Kedves Fruzsi!

Én nem azt írtam neked, hogy aki nem vállal gyereket, az mind azért nem vállal, mert anyagilag megtehetné és egy dög. Biztos vannak olyanok, nem is kevesen, akik nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek és ezért nem tehetik meg, de sok olyat ismerek, aki pont az ellenkezője ennek.
Egyébként mi is hosszú éjszakákat beszélgettünk át a férjemmel, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, mert mind a ketten pedagógusok vagyunk, úgyhogy tisztában vagyok azzal, milyen az, ha minden fillért be kell osztani.
Sok családnak sok-sok lemondással jár egy gyerek, csak vannak olyanok, akik ezt felvállalják és vannak, akik nem. Az óvodából én is ismerek olyan házaspárt, aki azért nem vállal több gyereket, mert esetleg nem tudnak elmenni egy évben kétszer külföldre nyaralni.
Persze Ann-nak megint igaza van abban, hogy aki meg nem akar igazán gyereket, az ne is szüljön, mert az a gyereknek biztosan nem tesz jót.
johitimi

Drága lányok! Azt hiszem csuklik a kisbabám! Jobb oldalt éreztem az elôbb kb. 5-6 percig ütemes kis rángásokat. Az volt szerintetek? És ha jobb oldalon középtájékon érzem akkor vajon már befordult vagy még nem?
Köszi a segítséget, aki tud.
Buborék 31+2
Buborek

Elbúcsúztattak itt benn, olyan aranyosak voltak. Hihetetlen, hogy ez is eljött.

Nekem is van olyan barátnőm, aki 2 hónapja szülte a kislányát. Nem tervez többet, mert akkor nem tudná azt az életet élni, mint korábban, és ők nem akarják ezt feladni. Pl. tavaly pl. 4-szer voltak külföldön nyaralni, mert az idén nem mehettek.
Hát ilyen esetben inkább ne is szüljön.

Nelli
nelli2

Sziasztok
Nagyon rohannom kell, így nem tudlak visszaolvasni titeket.
Gratula Zsizsának, és 'irigykedik-irigykedik'.

Túl vagyok a vizsgálatokon, minden rendben.

Kangival hétvégén találkozom, szólok neki, hogy hétfőn mindenképp nézzen be,addig meg legurítunk az egészségetekre pár pohár mustot a Somlóhegyen.

Sziasztok
Judit
(14+2)
holophernes

Nelli!
Várjuk a híreket Rólatok és nem felejtünk el!Kép Na, sikerült visszakeresnem az archívban a leírást.

Friss kismamik hírhozójaKép

<blockquote><hr size=0><!-quote-!><font size=1>quote:</font>
From: Leszter kispapaja <ug@adline.hu>
Date: Thu, 23 Jan 2003 20:38:24 %200100 (CET)
Subject: Foproba

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Mivel mindig tovig ragjatok a kormotoket az izgalomtol a szulesek hireit
varva, arra gondoltam, mi lenne, ha megoldanank, hogy e-mailben, vagy
kozvetlenul mobiltelefonrol rogton ertesiteni tudjatok a topic lakoit
egy-egy fontos esemenyrol.
Ezert szoszmotoltem egy kicsit, es ezt takoltam ossze:
Ha valaki ir egy e-mailt a frissmamik@adline.hu cimre, akkor az magatol
elpostazodik ide a topicba ebben a formaban. Ha valakinek a
mobilszolgaltatoja nem hajlando sms-bol e-mailt tovabbitani, annak nincs
mas dolga, mint egy sms-t irni a +393334774753 szamra a kovetkezo
tartalommal:
EMAIL frissmamik@adline.hu kuldendo uzenet szovege
es maris megy a "kuldendo uzenet szovege" a topicba.

Az esetleges mukodesi hibakert elnezeseteket kerem, nem lett agyon
tesztelve, de az elobb meg mukodott

Tovabbi jo babavarast mindenkinek es gratula Timicinek!

Leszter kispapaja<!-/quote-!><hr size=0></blockquote>

Szilvi
sztigris

Sziasztok!
Ma reggel voltunk "szerelmetes dokinknál" (Zsizsa, Kisbuksi és az én közös orvosom), és azt mondta a lányunk csodálatosan fejlődik. Minden mérete tökéletes, megfelel a 31. hétnek, sőt még nagyobb is egy picit. Súlyra 1700-1800 gr.Kép
Nagyon boldogok vagyunk. Már beszélgettünk aszülésről is (a szemem miatt tervezett csázsárom lesz) és nagyon furcsa, volt, hogy már ilyen közel van.KépKép

Olvasgattalak titeket, láttam a babavállalásról volt szó. Egyébként mi is vártunk a babával, de iszonyú hülyeség volt, mert mikor úgy éreztük anyagilag minden rendben, jöhet a baba, ahogy megfogant egyszerűen összeomlott a pénzügyünk mint egy kártyavár. Pl. a férjem egyik munkaadója az eddigi teljesítménydíjas fizetést fix havi összegre váltotta át (már több százezer forinttal rövidített meg minket), engem a 4. hónapban kirúgtak a munkahelyemről, az OTP a lakáshitel miatt iszonyatos pénzeket fizettetett velünk és a többiről már nem is beszélekKép Szóval úgy döntöttünk, legközelebb a kistesónál az "anyagiak" lesz az utolsó szempont amit figyelembe veszünk.KépKép

ÜDv!
Emőke

hicudzsi

Sziasztok!

Én is bejelentkezem, de rövid leszek, mert sajna ma éjjel megint vérezgettem és sokat kell pihennem.Kép
Ma voltam a doktornőmnél, aki szokás szerint megint nagyon megnyugtatott. Kép Éjszaka már elég ideges voltam, alig aludtam valamit, de ma délelőtt elmentem a rendelőjébe, és kiderült hogy minden rendben. A kisbabánk már 2150 gramm KépKép
A méhlepény állapota is teljesen jó, nem válik sehol, a doktornő azt mondta hogy amíg ez így marad és a baba is fejlődik, nincs mit tenni. Várjuk meg amíg magától beindulnak a dolgok, mert abban egyetértettünk hogy természetes módon szeretnék szülni. A vérzés nem vészes, azt mondta hogy amíg ilyen szivárgásos jellegű (tehát nem ömlik) addig nem okoz problémát. Valószínűleg valahol a széle nem jól tapad, és ha a baba ott erőteljesebben hozzáér, akkor elkezd vérezni. Ezt most már a szülésig néha-néha el kell viselnem, de nem szabad tőle megijedni. Főleg addig amíg nem is görcsöl a hasam.
Az orvosom szerint nem biztos hogy kivárjuk a szeptember 26-ot, lehet hogy hamarabb jön a baba, de még 2-3 hét valószínűleg hátravanKép
Na majd meglátjuk, mindenesetre sokat fekszem, mert akkor egyáltalán nem görcsölget a hasam és nem is feszít annyira.

Vigyázzatok magatokra!

Üdv:
Vera (36+1)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zsizsának nagy gratula a babához!

Batkamanó! Nagyon szurkolok Nektek! Lehet, hogy kicsit előbb feladod majd az első helyed a táblázatban, jön valami durva hidegfront..Kép

Böbi
szlopi

Emberek, esik az esőőőőő!!!! (egy szál függönyben kirohantam az erkélyre és konstatáltam, hogy ESIK!!!) Röhej, mintha sivatagban lennénk, úgy örülök! Kép
Ez a front bizti meghoz pár babyt - bár nem tőlünk, mert ha jól látom Batkamanó Új-Zélandon van, ott meg aztán ki tudja milyen idő van Kép A többiek meg nemtom mennyire akarjónak nyomulni Kép
Mindenkinek drukk vagy ellendrukk, ahogy teccik!

Ann
annann

Fruzsi!
Hát te tudod, nekem csak olyan csoporttársaim voltak, akiknek halasztaniuk kellett, és nem egy félévet. Nem is tudom, azóta lediplomáztak-e. Bár mondjuk az is kérdés, milyen felsőoktatási intézményről beszélünk. Biztosan vannak laza helyek is...
Viszont én akkor is úgy érzem (a másféléves gyerkőcöm mellett) nem tudtam volna tanulni, pedig szuper kissrác, nem volt hasfájós, nem akart folyton kézben lenni, szuperül aludt és alszik is a mai napig is, egyedül is eljátszik, de akkor sem menne.

Azért nem bánnám, ha neked sikerülne, a kérdés csak annyi, milyen áron?? Honnan vennéd rá az időt?

Nyuszimanó
nyuszimano

Nyuszimanó,
én azt gondolom, hogy egyet értek veled Kép
Én az els&#337; évben max nyelvet tanulok itthon - én csak úgy tudok nyugalmat teremteni, ha körülötem is minden ok. 2. évben már lehet ilyen 2heti vagy, havi egyszeri képzés (nálunk vannak ilyenek, úgyhogy asszem pont jól fog kijönni). A szakképzés meg úgyis nappali rendszer&#369;, na az az, amit NEM! Kép
Mondjuk nekem az is hozzájárul, hogy 60ból mindenért Bp-re kell menni, szóval ha vmi pl. 2 délután van, az nekem 2 nap... amíg intenzív szopi van, addig nem szeretnék sehova menni!

Na befogom a számat, mert ma naon sokat beszéltem Kép
Jójéjt mindenkinek!
Ann
annann

Sziasztok!

Tanuláshoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én amikor a Betti 6 hónapos volt akkor kezdtem el a jogosítványt letteni, egy kicsit jól is esett, hogy elmehettem otthonról és egy kicsit kikapcsolódtam, és ezt nem azért mondom mert nem szeretem a gyerekemet, mert akkor nem vállalnék hármat.
Aztán a Norbival már az érettségit kezdtem el, és mondhatom nagyon egyszerű dolgom volt, nem volt kötelező bejárni a suliba, tehát szoptatni is tudtam, vele soha nem volt semmi gond, délre takarítással, főzéssel megvoltam, utána amíg ő aludt addig én tudtam tanulni, Betti pedig oviban volt. Ennek a tanulásnak nem itták meg a levét a gyerekek mert nem lettek elhanyagolva, sőt még a játszáshoz is maradt idő. Ezért mertem jelentkezni a fősulira most, lehet hogy nem leszek kitűnő, nem is akarok, de muszály valamit kezdeni, mert gyes után nem mehetek vissza a korházba, mert a három műszak az sok, akár mennyire szeretem is.
Munka mellett + család + háztartást vezetni lehetetlenség elvégezni bármilyen iskolát is.

Persze ez csak az én véleményem.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Nyuszimanó!

Megmondom neked, hogy én mikor tanultam. Éjszaka Kép: Főleg az utolsó évben, amikor már dolgoztam is a két gyerek mellett. Akkor szoktam rá a kávéra, előtte nem ittam. És azért kellett tanulnom, mert különben elvesztettem volna a munkámat.
Nem könnyű dolog kisgyerek mellett tanulni, de azért megoldható. És nem mondom, hogy egyszer-egyszer nem jutott eszembe, hogy elegem van, abbahagyom, de nagyon jó társaság gyűlt össze a főiskolán és átsegítettük egymást a rossz időszakokon. Ja! És kellett hozzá egy szuper férj, aki még munka után, fáradtan is besegített és egy ugyan ilyen jó családi háttér (nagymamák, húg). Nekem szerencsém van, mert rendelkezem ilyen háttérrel.
Szegényeknek azért lefagyott az arcáról a mosoly, amikor benyögtem, hogy szeretnék tanulni, mert amíg itthon vagyok, tandíjmentességet élvezek (elvileg).
johitimi

Szia Nyuszimanó!

Honnan veszem rá az időt? Bárhonnan. Miért, a 24-ből ennyi idő nem jár nekem? Én ezt tényleg nem értem.
A főiskolán igazán csak a vizsgaidőszak a kemény(jan; jún). Elvégre van egy kispapi is Kép És nagymami is Kép és barátosné is Kép
Nézd, én hellyel közel ismerem magamat. Őszinte leszek.
Ha januártól a kakilt-e, evett-e, finom-e a vacsora, csillog-e a padló, stb. édes bűvkörében kéne élnem, megbolondulnék. Én azt hiszem, úgy tudok teljes értékű ember és édesanya lenni, ha a saját igényeimet is kielégítem. Úgy érzem jól magam, úgy vagyok boldog, és a körülöttem élők is ezt kapják tőlem. A kisfiam is majd.
Most ez tényleg olyan nagy igény?
Én komolyan tanulni akarok! Kép

Fruzsi
cinderella

Bocs lányok, tök véletlen,hogy erre jártam, de most éppen van idöm olvasgatni Kép
Nyuszimanó, teljesen egyetértek veled, amikor olvastam, hogy 24-böl 20-at átalszik a baba, jót mosolyogtam magambanKép...Pedig az én babám csak 4 hetes, szóval nem egy élettapasztalat áll mögöttem, de annyit már tudok,hogy nagyon kiszámithatatlanok még igy az elején is, hát még utána...És amikor meg alszik a baba, jobb dolog nekem is pihenni, vagy ami nagyon-nagyon sürgetö elvégezni itthon, mintsem tanulni..Talán késöbb, mikor már nagyobb (jóóóóval nagyobb), de nem újszülöttel vállalnék sulit...Kép
Remélem nem haragszotok, hogy belekotyogtam, de szerintem elsö babát várók még igazából nincsenek felkészülve arra a változásra amit egy kismanó hoz az életben..
Hogy épitöt is irjak, ne csak kritizáljakKép...Sok babakelengyés listát olvastam már, de még sehol nem láttam a tejgyüjtö kagylót. Nekem aranyat ér, ugyanis minden egyes szopi alkalmából a másik cicimböl is folyik a tej (ebben tudom nem vagyok egyedül), de képes 30-40 ml is kifolyni. Ennyit vétek elpazarolni melltartóbetétbe, inkább összegyüjtöm a Medela tejgyüjtö kagylójába, és eltárolom, szerintem megéri. Nem tudom más anyukának is ennyire jön-e a teje a másik mellböl, vagy csak nekem és csak igy az elején, de máris sok tejcsikét megmentettem igy.Gondoltam megirom nektek, nekem anyukám vette Magyarországon.
Sziasztok
Barbi és éppen 4 hetes Ádám baba

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Látom, sokan járunk hasonló cipőben.
Még sok időnek el kell telnie ahhoz, hogy könnyebbé váljon a családok és a nők sorsa. Jó lenne, ha lennének 4-6 órás munkahelyek, vagy csak egyszerűen a 8 óra is OK lenne, ha az valóban 8 óra és nem nézik ferde szemmel az embert, ha le is teszi a tollat, amikor letelt ez idő.

Ez a nagy hajtás sok szempontból nem jó. Szétzilálhatja a családokat, nem beszélve az egészségügyi problémákról, ami lehet, hogy 20 év múlva, de tömegesen elő fog jönni a stressz miatt.

Szerintem, ha valaki nagyon akar tanulni, meg is tudja valósítani. Pici gyerkőccel, biztosan nem lehet, hiszen annyira szüksége van a mamájára és még nem alakul ki a ritmusa, nem beszélve arról, hogy a szülés után is kell idő a regenerálódásra, amihez pihenés kell, de remélem fél évesen már egy két órára rá lehet bízni a nagyszülőkre, vagy másra. Ehhez persze az is kell, hogy elérhető távolságon belül legyen, aki vigyáz a gyerekre. (Ja, meg autó sem árt, hogy pikk-pakk mindent el lehessen intézni...)

Detti!
Ajánlom a Kállai Ildikó féle videókazettát, ha kevés a két alkalom. Én arra szoktam tornázni, csak egy idő után uncsi, de kiegészítésnek szerintem jó.

Mindenkinek szép hétvégét!

Sziasztok,
Zsazsa
16+1
Tegnap este kb. fél órát bokszolt a kis karate kid a hasamban. :-))))
zsazsa

Barbi!
Remélem, még bekukkantasz. Én pont ma vettem ilyen Medela tejgyűjtő kagylót, a kisfiammal anno nem használtam, de ez egy másik téma. A kérdésem: van rajta a tetején egy nyílás, szerinted miért? Nincs semmilyen leírás róla, csak arra tudok gondolni, hogy pl. azért, hogy direktbe meg lehessen a kifolyt tejet itatni szopi után még a kicsivel, ha igényli? Szóval?
Tényleg, meggyógyultál már? Kiderült, mitől volt a lázad?

Fruzsi!
Na jó, nem vitatkozom tovább, te tudod, ill. majd meglátod.

Puszi: Nyuszimanóék 36+1
nyuszimano

Sziasztok!

Bocsánat hogy belekotyogok, de a 24-ből 20-at alszikon én is csak mosolyogni tudtam. Bár bevallom, tudok 2 olyna babáról is aki ilyen volt, de tudok 10-15-ről aki nemKép Az én lányom ha 24-ből 11-12-t aludt örültem, és ebből a nappali alvást az ölemben művlte angyomn sokáig. Olyan hasfájós volt hogy napi sok óra ment ela maszzírozásával, nyugattaásával stb. Szóval tanulni szerintem enm lehetetlen, de csak nagyon kicsi alvásigényű és nagyon sok energiával bíró friss anyukák jelentkezzenek rá szerintem.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Én is megmosolyognám a napi 20 óra alvását a csecsemőknek. Persze léteznek nagyon szerencsés anyukák akiknek a babájuk tényleg a nagykönyv szerint csinál mindent. Az én fiam persze nem ilyen volt. 6 hetes koráig iszonyú hasfájós volt. Sokszor éjszakákon át mászkáltam vele, úgy hogy ne fájjon a pocakja, bevetettem minden praktikát mindhiába. Napközben sem nézelődött soha sokáig, hanem sírt, ha nem lehetett testközelben. Eleinte tuti a hasa volt, és valószínű, hogy a pocakon kívüli életet nem szokta meg olyan hamar. És én nem vártam tőle, hogy 9 hónapi "szoros" együttlét után, amikoris állandóan hallhatta a hangom, a szívverésem egyből nélkülözzön órákat. Az éjszakai virrasztások után nappal amikor tehettem akkor viszont aludtam, de így is volt olyan, hogy 40 órát nem aludtam. De utána milyen jól esett 4 óra alvás... A 10 hónap alatt 4x aludta át az éjszakát és én csodálkoztam kerekre nyílt szemekkelKép Eleinte a hasuk fáj, aztán pár hónapos viszonylagos nyugi után (amiben a baba még nem tud mozogni, de minden érdekli és menne, és mivel nem tud, ezért sír, és ha ezt nem bírod akkor bizony felveszed és játszol vele) elkezd jönni a fogacska... és akkor ujra jön az éjszakai műszak és te állsz egy zokogó babával a karodban se cici, se cumi, se semmi nem jó és csak idővel csendesül el. Gabi fiam volt, hogy fél órán át zokogot keservesen csukott szemmel. Aztán félóránként felsírt, de akkor már az érintéstől is megnyugodott.
Most hogy lassan 11 hónapos jönnek az örlő fogai... Még mindig éjszakázok, van, hogy 6-8x kelek éjféltől reggel 7-ig. Nappal van, hogy csak 1x alszik, a többi időt mint egy átlagos mászó-felfedező baba "rosszalkodással" tölti és mindig a nyomában kell lenni, mert hol a könyvek vannak veszélyben, hol a számítógép, hol a cipőket nyalogatja, hol a konyhában borítja magára a székeket, hol a kutyát kergeti... és sorolhatnám. Napi 2 órába amíg alszik nem fér bele az összes házimunka ezért este csinálom a nagyját, így éfélig általában elfoglalt vagyokKép Mert itt van apa is és a babanet is.Kép Hát igen... az idő kevesebb, de a babanetfüggőség ugyanolyan maradt, mint gondlalan elsőbabás kismamakéntKép
Szóval a tanulás nem tudom hogy ment volna... valószinüleg már idegösszeroppanással feküdnék valamelyik szanatóriumbanKép

Remélem nem rémisztettelek meg titeket, de a mi családunkban ez a véres valóság. A házban az egyik kisbaba viszont egy kisangyal. Eszik-alszik, nagykönyv szerint.Kép Nem reménytelenKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Lányok!

Ez hihetetlen!
Én írtam a 20 órát, de csak érzékeltető példának! Kép
Nyilván nem alszik ennyit!
Azért annyit még a saját esetemhez: az én párom itthon dolgozik, anyu 10 km-re (nyugdíjas), anyós három utcányira.
Csak segítenek, nem? Kép Buszon meg nem ültem 5 éve.
Ha összejön, büntiből mindannyiótok hivatalos a diplomaátadómra Kép
Na, ennyi Kép

Lányok!
Pár napja érzem, hogy kicsit fájdogál kétoldalt a hasam, úgy húzódik, elég kellemetlen. Nem tudom, tágul-e a bőr? Azért ezt nem gondoltam, hogy így lehet érezni.
Másik gondom, hogy kb. 15 éve hason tudok elaludni, na ennek lassan lőttek. És nagyon nehezen megy az elalvás háton vagy oldalt.
Tudom, hogy ezek apró problémák, csak... Kép

Nyuszimanó!
Látom, ti Finnországban éltek. Férjed munkája miatt? Nem vágysz néha haza?
Vigyázz magadra, nemsokára finiselsz Kép

Jó éjszakát!

Fruzsi
15+3 !! Kép
cinderella

Sasha!

És a férjed????????

Az én páromnak van egy 14 éves kisöccse (nagyon kései gyermek).
Az apósom legalább annyiszor kelt fel éjszaka, mint a mama, 3 hónapos kortól többször megcsinálták azt, hogy a papa a lefejt tejcit adta neki éjjel.
Ő volt az ügyeletes Kép A mama pedig átaludhatta az éjszakát.
Ezt ők mesélték. Hogy így is lehet. Kép
Remélem a párom követi a családi példát Kép
A 14 éves kissrác ma 180 cm és 80kg Kép

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!

kívánom hogy legyen erőd és energiád a terveid megvalósításához.Kép De komolyan, nagyon szívesenmegyek a diplomaosztóra, még csak nem is érezném büntinek.Kép
Amúgy nálunk anyukám velünk lakik és a férjem sokszor kelt hozzá éjjel, sőt, a lányom 2 hónapos korától aludt 11-hajnal 5-ig, és autána kb 1/2 6-8-9-ig és mégis állandóan fáradt voltam. Anyukám vitte, sőt viszi a háztartást a mai napig, a férejm is segít, d eén még mindíg nem érzek seemi késztetést rá hogy plusz programot vállajak be. Pedig az eddigi életemben tul képp végig tanultam, főiskola, aztán a munka mellett felsőfokú tanfolyam. lehet hogy épp ezért nincs már kedvem?Kép Egy tény, talán ma már a lustaságom tart csak vissza a tanulástól, talán beleférne, de hogy az első fél évben meggárgyultam volna ha tanulnom kellett volna az tutiKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Látom, a továbbtanulás a téma. Én is elhatároztam, amíg Levit vártuk hogy valamit tanulni fogok, amíg itthon leszek a gyerek(ek)kel. Egyelőre még nem sikerült megvalósítanom ezt az álmomat Kép. Vagy inkább Kép.
Ha visszagondolok, egy jó darabig valami álomszerű állapotban éltem, mégpedig fáradtság miatt: tettem a dolgomat, szoptattam, fejtem, tisztába tettem, ringattam, simogattam stb. és persze csináltam a házimunkát. De ezek végtelenül kimerítettek. Pedig volt segítségem elég sokáig, mert anyósom jött minden nap. (Bár egy idő után elszaladt vele a ló: Ő babázott - 'csak megböfiztetem', 'csak kicserélem a pelus,mert kakit éreztem' stb. - én meg addig takarítottam, vasaltam stb.)
Azóta persze már jobb, összeszedtem magam, összecsiszolódtunk a kisfiammal, aki most már elmúlt 8 hónapos. Most már úgy érzem, hogy talán belekezdhetnék valami tanulásfélébe, viszont aggódom amiatt, hogy másra kell hagyom addig Leventét. Tudom butaság, tudom nagyon jól, hogy az anyósom és a férjem nagyon jól tudnak vigyázni rá, nem lesz semmi baj, viszont látom rajta, ha pl. elesik és komolyabban megüti magát, akkor RÁM van szüksége, tőlem várja a vigasztalást, az én kezemben nyugszik meg igazán.
Így is van egy kis lelkiismeretfurdalásom, mert eljárok tornázni és hétközben anyósom, hétvégén a férjem marad itthon vele, de ilyenkor eszembe juttatom, hogy nekem is kell egy kis kimozdulás a kisfiam nélkül.
Őszintén csodálom azokat az anyákat, akiknek van energiájuk és idejük arra, hogy a gyerek(ek) mellett tanuljanak. És ezt most őszintén írom Kép!
Én képtelen vagyok éjszaka tanulni, legalábbis most úgy érzem és ez a tapasztalatom gimis koromból Kép.

Fruzsi!
Kíváncsi vagyok, hogy alakul majd az életetek, sikerül-e megvalósítanod a továbbtanulási tervedet. Szurkolok Neked! Férjed, anyósod, anyukád biztosan sokat tud majd segíteni Neked.
Én is hallottam már olyan családot, ahol az apuka kelt fel éjszakánként a babával, de csak alkalmanként. Rendszeres, éjszakai szoptatás mellett úgy tudom ez nem működik, mert a cicinek éjjel is kell az inger, ha a baba szopizni akar, illetve ha sok a tej, akkor esetleg becsomósodhat, feszülhet hajnalra, akkor meg úgyis felébredsz. És szoptatni egyszerűbb, mint fejni Kép.
Szerintem Sasha férje napközben dolgozik, ezért Sasha inkább hagyta őt pihenni, aludni, amikor éjszakánként járkált a síró kisfiával. Meg gondolom az Ő babája is nála nyugodott meg leginkább.
Vagy rosszul gondolom Sasha Kép? Nálunk is volt rá példa, hogy én sétálgattam a nyügi Levivel, csak azért, hogy legalább a fáradt, másnap munkába menő apát ne verje fel az üvöltésével. Csak ezért gondoltam, hogy nálatok is hasonló a helyzet, bocs, hogy belekotyogok Kép.

Na eldugulok, mert regényt írtam.
Jó éjt! Virág
virga

Még mindig itt vagyok Kép!

Látom, közben Manó is írt.
Szegény Fruzsi annyi kiábrándító infót kapott most a továbbtanulással és a babával kapcsolatban, hogy teljesen lelombozzuk. Bár lehet, hogy ezek után 'csakazértis' megmutatja nekünk, hogy meg tudja csinálni a kettőt együtt Kép. Megyünk a diplomaosztóra!!!!
virga

Fruzsi!

Én is szivesen elmegyek a diplomaosztódraKép
Párocskám a számítástechnikában dolgozik és szeptembertől karácsonyig van a szezonja. Persze addig is van meló, csak akkor még sokkal-sokkal több. A gyerek meg októberben született. Párom látástól mikulásig dolgozott és éjjel aludt. Virág jól írja, inkább hagytam őt aludni éjjel, hiszen nappal volt rá alkalmam, persze a házimunka rovására. Meleg ebédről szó se lehetett. Nem vagyok valami tökéletes háziasszonyKép Persze a 40 óra után az ő jóvoltából aludtam 9-hajnali 1-ig. Alhattam volna tovább is, de én akkorra már annyira kimerült voltam, hogy 15 ml-nél többet nem sikerült kicsavarni a cicikből, az meg még egy 4 hetesnek is igen kevés. Az volt talán az utolsó, hogy segített nekem gyerekügyben. Néhanapján átpelenkázza, mikor már nagyon nyúzom érte, hogy sohasem csinálja meg. Vagy leviszi az anyukájához egy kicsit (3 emelettel lejjebb laknak), de én magamtól nem szivesen viszem, v. hívom anyósomat. Vigyázna rá szó se róla, csak Ő az én fiam és nekem kell rá vigyázni. Ezt lehet rosszul gondolom, de ha rábízom mindig lelkiismeret furdalásom van, bár mostanában nem mindigKép De mikor először mentünk bevásárolni a kisfiam 6. napján akkor sírva jöttem el... Pedig anyukám vigyázott rá. Sajnos nekem is menni kellett, mert meg kellett venni kisfiam legeslegelső cumijátKép Hiába nah, ő egy cumis gyerek, hiába nem akartamKép A másik meg az hogy a párom még midnig nem tud mit kezdeni a kicsivel. Játszana vele, de a gyerek a szemével mindig engem kutat, hozzám kéreckedik. Nagyon anyás.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Hír cory-ról:
Este elfolyt a magzatvize, úgyhogy kórház... átvitték őket a Schöpf-Méreibe. Már biztos baba lesz belőle 24 órán belül, mert nagyon sok víz elfolyt. Cory tüdőérlelő szurit kapott, fájásai nem igazán vannak, úgyhogy ha magától nem indul be, legkésőbb holnap este (vagyis már ma) indítják...

Drukkoljatok nagyon értük!

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

A továbbtanulás védelmében annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy természetesen nem a baba születése után 1-2 hónappal kezd el az ember tanulni, mert az szerintem is lehetetlen. Az én kisfiam is 1 1/2 éves volt, amikor elkezdtem a főiskolát, addig szorgalmasan halasztgattam.
És én csak levelező szakon, vagy távoktatásban tudom elképzelni a továbbtanulást. Egy hónapban kétszer kellett lemenni Zsámbékra a suliba egy napra, akkor leadták az órákat, ennyi időt meg kibírtak a gyerekek nélkülem. Inkább a vizsgaidőszak a húzós része, de azért végig lehetett csinálni. Nekem az utolsó év volt nagyon nehéz, mert akkor már dolgoztam és mindenhol maximumra teljesíteni, az már kicsit sok.
johitimi

Sziasztok!

Cory?!!!!!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Corynak én is nagyon szorítok, biztosan pici lesz a babája, de tuti minden rendben lesz! KépKépKép
Rebinek köszi a tájékoztatást, majd jelentkezz még hogy mi van velük, jó?

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Szerintem ez a hülye hidegfront, ami így beindította coryt Kép A hűvösebb miatt örültem neki, de éjjel már nem tudtam aludni (a hátam is fájt, meg minden...), de hogy ilyen váratlan dolgokat műveljen Kép
De azért biztosan minden rendben lesz Coryval, nagyon-nagyon szorítok!!! Kép Kép Kép
Remélem, mielőbb kapunk hírt róla, és azt is, hogy a többiek jól vannak!

Ann (31+4)
annann

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindnekinek a gratulákat nagyon jól estek! Kép
Gyorsan levágtam magam a gép elé, mert a pindurka alszik,
úgyhogy eleget teszek a szülésztory-nak Kép
Próbálom röviden: Kép
Mint tudjátok már nagyon vártuk, hogy megérkezzen,
de csak nem akaródzott neki kibújni.
16-án szombaton délután rendszertelen de határozott fájások kezdtek gyötörni.
Dé-ék pont akkor jártak nálunk, és együtt kezdtük a fájásokat méregetni.
8-5-10 perces fájások, és kétszer fél óra különbséggel elöntött valami
szintelen szagtalan "valami".
Vártunk, vártunk, hogy mi lesz. A helyzet nem változott ezért este 11-kor a kórházba
indultunk.
Beértünk, megvizsgáltak, mondták 1 ujjnyira nyitva vagyok (ez nem volt újdonság),
de szerintük ez nem magzatvíz. Mondtam akkor hazamennék, ha erősödnek
a fájások 10 perc alatt visszaérünk. Azt már nem, mondták Ők, mert mi van ha tévedtek,
és mégis a magzatvíz szivárog. Na akkor ott eltört a mécses haza akartam jönni, de nem
engedtek. A vasárnap unalmasan telt, a fájások maradtak ugyanolyan rendszertelenül, mint
elötte, nem is nagyon tudtam aludni. Mondtam engedjenek haza, de nem engedtek, mert a CTG-n
is elég szépen látszottak a fájások, szóval azt mondták, hogy várjam meg a hétfői főorvosi
vizitet és majd meglátjuk... Hétfői vizit. A helyzet változatlan fájások kínoznak, tágulás semmi,
hazamenés szóseróla, várunk tovább. Mondanom sem kell ezidő alatt (vasárnap-hétfő reggelig),
5-en jöttek be, és szültek meg mellettem, képzelhetitek, mit éreztem.
Fáradt voltam, kimerült és szomorú, és persze már nagyon türelmetlen.
Hétfő este amikor a Kedvesem bejött elkezdtek erősödni a fájások, és beállni olyan egyenletes 8
percesre. Erre megint azt mondták, hogy kitartás, ez még mindig csak joslófájás, majd ha igazi lesz
azt érezni fogom. Kép HihiHihi, na ebben volt valami Kép
Hétfőről, kedd éjjelre a fájások enyhültek, egy kicsit aludtam is, de reggelre
megint elkezdtek erősödni, úgyhogy újra vizsgálat hegyek. Már bő egy ujjnyi mondták,
(gondoltam magamban hurrá, ez is valami lassan három nap alatt)
úgyhogy kaptam beöntést, borotválás, aztán vártunk. Persze nem ehettem,
inni is minimálisat, mondván bármikor beindulhat
a szülés... Én már nem hittem, hogy ebben az életben még szülni fogok,
arra már nem is fecsérlem az időt és a helyet, hogy ezidő alatt,
újabb 4 baba született, a gárda cserélődött, mindenki boldog volt..
A kedd eseménytelenül telt, leszámítva az egyre sz*bb fájásokat,
na ezek már tényleg mások voltak, olyan igazi hát és derékszagattó, lábzsibbasztó.
Este már nagyon rossz volt, és beállt szabályos 5 percesre.
Este 10-ig bírtam, akkor szóltam a szülésznőnek, hogy adjon valamit mert már hulla fáradt vagyok,
nem ettem semmit, szinte napok óta nem aludtam, és ezek a fájások egyre rosszabbak.
Kaptam valami tablettát, hogy csökkentse a fájásokat és tudjak aludni,
de ettől csak arősebbek lettek.
Éjfélkor rátett a CTG-re, és ott a CTG-n töltöttem az éjszakát, kb 3 méteres papírt halmoztam fel reggel 7-ig
ugyanis addig a gépen voltam, ott vajúdtam az ágyon.
Nagyon kivoltam már, azt mondtam, ha nem tágulok ezután se semmit, akkor itt nagy bibi lesz.
Augusztus 20. reggeli vizit, vizsgálat. 2 ujjnyira nyitva vagyok (HURRÁ Kép ),
fürödjek le, egyek egy falatot, és várjunk.
Elmásztam a zuhanyzóig, kb. 3/4 óra alatt sikerült lezuhanyoznom a fájások miatt,
és akkor elhatároztam, hogy nincs
mese, most aztán szülünk!! Visszavánszorogtam a szobába, felhívtam a Kedvesem,
hogy dobjon el mindent és jöjjön, mert már nem bírom tovább.
KImentem szóltam, hogy nézzenek meg. Megvizsgáltak, és mondták, hogy na ez már valami
mert bő 3 ujjnyira tágultam alíg 1 óra alatt. Mondtam is, hogy nem beszéltem
félre eddig sem.
Újra CTG, azt hittem letépem a karfát a székről, már csillagokat láttam. Jöttek,
hogy itt az idő irány a szülőszoba, a párom is megérkezett. Ekkor már fél 10 volt. Bementünk, a dokim is megjött,
kaptam két adag infúziót, mivel nem ettem, nem ittam rendesen
lassan 2 napja, az alváshiányról már ne is beszéljünk. De én már boldog voltam!! Kép
Végre szülünk! Augusztus 20-a van!Ünnepi babánk lesz! Végre találkozunk! Kép
A párom is sugárzott, tele volt energiával, és izgalommal.
Szerencsére ünnepnap volt, gyorsan beért, ki tudta aludni magát,
szóval a támogatásához minden a lehető legoptimálisabb volt!
A dokim burkot repesztett, ami tök jó érzés volt! Azt mondta,
hogy majd most jön a fekete leves, közben még vicceket meséltek egymásnak a párommal,
még én is nevettem egyet-kettőt. Ennek ellenére a fájások abbamaradtak, sőt még aludtam is pár percet.
Na ekkor kaptam egy kis oxitocint, hogy helló, most aztán nincs visszaút.
Na ettől megindultak az egymásba érő fájások,
amik között már nincs is szünet, vagy ha van akkor én nem vettem észre. Kép
Mondanom sem kell ekkor már nem nevettem, hanem nagyon vártam, hogy nyomhassak végre.
Persze a sok infúziónak köszönhetően úgy kellett pisilnem, hogy nem volt más hátra mint az ágytál, de már ezt sem bántam. És

akkor jött a mindent elsöprő, mostaztánbecsinálok érzés,
de még nem nyomhattam, mert a méhszáj egyik pereme, nem tűnt el. Ekkor a dokim segített a helyzeten, na azt hiszem, ez volt a
szülés legfájdalmasabb pillanata, ami ha eszembejut, elzsibbad az alsó fertályam.
Robogtak a percet, közben hallottam, hogy mondják,
hogy nagyon gyorsan haladunk, már a páromnak szóltak, hogy nézze csak ott a babó feje búbja, nézze meg milyen szép nagy haja

van... Kép
Na ez erőt adott, meg az is, hogy jött az instrukció,
hogy akkor ha jön a fájás akkor mindent bele lehet nyomni.
Az első nyomást, elbaltáztam, de a második a harmadik,
a ..... jól sikerült, mert alíg 10 perc alatt, fejestül testestül 11:40-kor megszületett a gyönyörű kislányunk, rózsaszínűen,

kisimultan.
Persze felsírt, kalimpált, és nagyon haragudott, amiért mindenféle csöveket dugdosnak a szájába és az orrába.
Gyönyörű volt, és hihetetlen, ott pityeregtünk a párommal, hol egymásra néztünk, hol őrá, nem tudtunk vele betelni.
Elpárolgott minden fájdalmam, fáradtságom, határtalanulanul boldogok voltunk és vagyunk persze Kép. A stoppolás, nem volt

kellemes,
de vészes sem, hála Istennek nem repedtem ez a lényeg. A szerelmem nagyon sokat segített
nélküle, ezt nagyon nehéz lett volna végigcsinálni. A dokim is rendes és kedves volt.
Végeredményben maga a szülés ripsz-ropsz bő másfél óra alatt megvolt.
Ami nagy szerencse,
és ami miatt nem bánom, hogy így alakult, hogy a pici
lányunknak nem kellett a szülőcsatornában sok időt eltöltenie, így őt a szülés nem viselte meg.
Ügyesen szopizik, van tejem is, úgyhogy minden a legnagyobb rendben.
MIndenkinek kivánok, gyors és szép szülést (persze a vajúdásotok legyen rövidebb és kíméletesebb)!!
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, mégis.

Na megyek mert a kis boszorka jelez, hogy kajaidő van!! Kép

Sok puszi,
Tündér+ 11 napos Ilang Anna és Tündér-Apu
Tündér

Lányok!

Ha sikerül, akkor 1-2 képet is felrakok.

Jó pocisodást, Szisznek és Zsizsának nagy-nagy gratula!! Kép

Puszi,
Tündér
tündér

Lányok!

A képfelrakás sikertelen volt, ezért küldök egy linket, itt láthattok fotókat a picinyünkröl!

www.geocities.com/noizreduction

Üdv, Tündér
Tündér

Sziasztok!

Megszületett cory kisfia Zsombor 48 cm és 2280 g.
Zsombor a koraszülött osztályon van, de minden rendben van vele, corynak mindene fájdogál, második nyomásra kicsusszant a baba. Remélem nem haragszik meg hogy elmondtam nektek.

Tündér: nagyon szép a kislányod, graulálok.

Fruzsi: szerintem a méhszalagok húzódnak és azt érzed, mert nekem is az szokott fájdogálni, és volt mindkét terhességednél, szerintem a bőr húzódását majd akkor fogod jobban érezni amikor már nagyobb lesz a poci.

Tanulás: amig újszülött voltak a gyerekek addig én sem tanultam, mert azért nem olyan könnyű a helyzet, egyébként én a fiammal nagyon szerencsés helyzetben voltam mert ő tényleg olyan volt mint amit a könyvekben írnak. De azért az eleje nem volt könnyű. Ezért tervezem most is úgy hogy ha mindenképpen be kell menni a fősulira (mert állítólag a gyakorlatok kötelezők) akkor inkább azt a félévet halasztom, mert a szoptatás rovására nem akarom hogy menjen, meg persze egyáltalán nem biztos hogy olyan jó kisgyerek lesz. De féléves korától mindenképpen megpróbálom folytatni.

Hiába vagyok 12+4 hetes én azt hiszem érzem ahogy mocorog a baba. A hasam alján mintha buborékok szállnának fel, meg olyan mintha nagyon finoman cirógatnák a hasam.
Azt olvastam és gondoltam is hogy jobban lehet érezni a harmadik baba mozgását, de nem gondoltam hogy ennyivel elöbb.

Na most már befejezem.
Jó éjt mindenkinek

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi,
szerintem nem haragszik Cory, szerintem sokan szorítottunk neki egész nap!
Örülök, hogy jól vannak végül is, a 10-es Apgar meg a méretek is szuperek!!! Cory is rendbejön hamar a nagy ijedtség + fáradtság után! Mostmár csak tejcsi legyen!

Corynak nagy-nagy gratula és sok boldogságot!!! (kár h nem jön és nem olvassa el Kép ) Kép Kép Kép

Jójéjt!
Ann
annann

Sziasztok!
Corynak én is gratulálok, remélem minden jó lesz, kiváncsi vagyok, vajon mi inditotta be ilyen korána szülést nála???

Nyuszimanó, szivesen irok a kagylóról, úgyszólván én már kezdek összenöni veleKép Minden szopi elött az ellenkezö cicre rárakom, azzal kis nyilással természetesen felfelé, és rákapcsolom a melltartómat, az tartja. Aztán szopi végén (mielött felállnékKép,mert akkor sokszor kifolyik a mozgástól) kiöntöm kis cumisüvegbe a nyiláson át, és mehet a hütöbe, vagy azonnali hasznositással Ádám pocijába. Most,hogy mindkét ciciböl szopik egyszerre nemsok a kicsöpögö mennyiség, alig 10-15 milli, de még ez is jobb, ha nem a melltartóbetétemet áztatja el, szerintem. Amikor csak egy ciciböl szoptattam,és volt rá elég ideje, hogy telitödjön a másik cici is, bizony 30-40 millit is felfogott a kagyló, az pedig már szép mennyiség...
Szóval igazándiból egyszerre csak egy kagylót használok, de jobb,hogy kettö van belöle, mert igy legalább mindig megtalálok egyetKép

Na, remélem nem voltam túl bonyolult.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Hatalmas GRATULA Corynak Zsomborhoz! Kép Kép Kép, nagyon szoritottam, amikor meghallottam a hirt ott a tuloldalt az anyukaknal! Drukk, hogy minden jol menjen es mihamarabb egyutt lehessenek! Kép Kép Kép majd megno az a kispicur, mint a pinty! Kép Kép Kép

Jo pocisodast mindenkinek! :-)))

Kaska
kaska

Sziasztok!

Csak most keveredtem gépközelbe... látom, már megkaptátok a hírt Kép

Annann
Balu végig szopizott, úgyhogy szerintem a tejjel nem lesz gond Kép

.. na megyek aludni... jóéjt

.. de nem úsztok meg teljesen, mert jövök ide is ... hivatalosan is Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Cory!Kép

Gratulálok a kis Zsomborhoz, örülök hogy minden rendben veletek. Igaz pici a babóca, de hamar megnő biztosanKépKép
Sok boldogságot kívánok nektek!Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Helló Lyányok!

Corynak szívemből gratulálok!

A hasam úgy, de úgy húzódik. De ideje, hogy nődögéljen, mert már anyósom is aszonta, hogy: -"Biztos van itt baba?". -Nem, szimulálok negyedik hónapja. Kicsit rosszul esett.

Szorítsatok!
MOST megyek be a főnökömhöz bejelenteni a jó hírt!!!!
Kicsit késő, de én így éreztem jónak (különben is 3 hétig szabin volt, én meg előtte 2 hétig).

puszi
Fruzsi (15+5 !!! Kép )
cinderella

Sziasztok!
Látom,megint mennyi minden történt. Gratula Corynak és így utólag Zsizsának is.

Ann!

Nem könnyű a kedvedben járni! Úgy vártad ezt a hűs időt,mint a messiást,és most ez sem jó?

Fruzsi!

Olvastam ezt a továbbtanulás témát,nem egyszerű. Nekem is vannak hasonló terveim, de a gyakorlat ugyebár rácáfolhat itt a nagy elképzelésekre. Szerintem én úgy fogom csinálni,hogy megnézem,hogy s mint telik majd mondjuk az első félév a babákkal, és utána eldöntöm,mi fér még bele. Mi volt a főnököddel?

Képzeljétek!
A babák egész hétvégén olyan elevenek voltak, hogy a nálunk tartózkodó egész családnak sikerült éreznie a mozgásukat. Olyan boldog vagyok!

Szeretnék tanácsot kérni két témában:

1. Bugyi
Nekem minden fehérneműm olyan kényelmetlen! Hiába veszek nagyobb méretűt,az is zavar a pocakomon. Most leginkább úgy hordom, hogy teljesen lehúzom a poci alá,de hátha van valami kényelmesebb megoldásotok!

2. Ez egy kicsit későbbi téma, de úgy érzem ,nem árt időben elkezdeni. Kispapim kitalálta,hogy a gyerekszobába sablonok segítségével ő fog kis állatfigurákat felfesteni. Valami Ötletház-szerű műsorban látta. Szerintetek ilyesmi sablonokat honnan lehetne beszerezni? Vagy az is nagy segítség lenne,melyik topikon kérhetnék tanácsot.

Köszi.

Legyen szép őszi napotok!

Kisbuksi /17/
kisbuksi

Corynak nagy-nagy gratula!!! Sok boldogságot kívánok neki a kis ZsomborhozKép

Fruzsi!
Neked meg nagyon szurkolok a bejelentés miatt! Az anyósoddal meg ne törődj! Bunkóság ilyet mondani!

Barbi!
Szerintem ez a rettenetes időváltozás indította be a dolgokat! Kb. 20 fokot csökkent a hőmérséklet egyik napról a másikraKép Én is tegnap este sokat görcsöltem, meg minden kismamatársamnak volt valami baja.Kép

Puszi mindenkinek!!!
Emőke+Édua (30+6)

hicudzsi

Sziasztok!Kép

Corynak én is gratulálok a babához, remélem hamar megnő szép nagyra.KépKépKép

Tündér
Köszönjük a szüléstörténetet, tényleg jó sokáig tartott, de a végeredmény a lényeg. Megnéztem a babátokat nagyon szép, igazi kis tündér.KépKépKép

Fruzsi
Sok sikert a nagy bejelentéshez, drukkolok, hogy jól fogadja a főnököd.Kép

Nálam nem idított be semmit a front, de még nem is bánom, pár napig még szeretnék egyben maradni.Kép

Üdv
Laura
Laura2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?