A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Nagyon kedvesek vagytok. Köszönöm.
Hát, csajok, a főnököm úgy örült, mintha legalábbis ő lenne az apa Kép
Neki is van két kicsi gyermeke. Azt mondta: " Ők is megszülettek valahogy, nem?"
Megbeszéltük, hogy ha úgy adódik, jövök vissza. A barátnőm is itt dolgozik, ők kb. két év múlva tervezik a bébit, válthatnánk egymást Kép Persze ez majd kialakul, de azért ezt jó érezni.
Viszont addig is kéne valaki a helyemre, ha valakinek a lány ismerőse munkát keres, írjon mailt, megadom a paramétereket.
Mert persze arra megkértek, hogy keressek valakit magam helyett.

KISBUKSI!!!!!! Kép

Mi ugyanezt szeretnénk. Ugyanezt!!! Ötletem nekem sincs, sőt halvány fogalmam sem, hol is kéne keresni.
Én sima sárga tapétát szeretnék a falra, és arra mindenféle kis állatfigurákat, növényeket festeni. Anycim látta valahol, de egyszerűen nincs konkrét infóm róla.
Ha valaki okosabb ebben a témában, legyen kedves segíteni nekünk.

Lyányok!
Írtam szombaton, hogy húzódik a hasam. Máig nem múlik, nagyon kellemetlen, tényleg nem nyafogni akarok. Normális ez? Még "elég lapos", lehet hogy most két hét alatt pocakot eresztek? Kép
Valaki írta, hogy 16 hetesen már a buszon is átadták a helyet, hát rajtam eddig csak az vette észre, aki tudja a babót.

Lyányok!
Azért szeretném ma is bejelenteni: Boldog vagyok! Kép

Fruzsi (15+5!!! Kép )

Ui.: Ha gondoljátok, szervezhetek egy pocakpartit, még a totál rosszidő beállta előtt, úgy okt. elejére, vagy hasonló. Vélemény?
Puszi
cinderella

Fruzsi!
Ment neked mail!Kép
Szerintem hívd fel a dokidat a megnyugtatás végett, de lehet, hgy tényleg a hirtelen növekedés miatt húzódik!Kép)

ja és jó, hogy ilyen jó fej a főnököd az enyém kirúgott a 4. hónapbanKép)

hicudzsi

Hicu,
Megyek, olvasom. Kép

Mi az, hogy kirúgott??????????????????????????????????????????????
Ki se rúghat!!!!!!!

Fruzsi
cinderella

Fruzsi!
Tudod, a nem bejelentett dolgozókat nem védi a Munka Törvénykönyve:DDD
(És ha nagyon kell a munka bevállalod bejelentés nélkül is, nem?Kép)

hicudzsi

Helló Lányok!
Gratula az új Mamáknak a Babákhoz!

Falfestés ügyben már én is nézelődtem, találtam is 1-2 linket. Igaz ezek rendelősek, de szerintem kis ügyességgel (ami biztos hogy van) ki lehet nagyítani őket, vagy egyszerűen ötleteknek is jók.
http://www.stencilkingdom.com/catalogue/catalogue.htm
http://free-stencilingpatterns.com/1freestencils.html

Zsazsa! Ez az otthoni torna dolog nekem nem annyira jön be, mert most 25 m2-en élek (már csak 1-2 hónapig) Kép, bár biztos vicces látványt nyújthatok az Uramnak, ahogy akrobatikázok..
De azért 1-2 nyújtásra mindig van időm.

Detti (19+3)
Detti

Sziasztok Lányok!

Ma még bejöttem, hogy átadjam a munkámat. Így hozzátok is benézek.

Nagyon rossz hétvégém volt. A nátha és az időjárás változás miatt nem tudtam aludni, nagyon kivoltam. De gondolom, Titeket is kiborított.

Olyan jó érzés, hogy már felelősség nélkül jöttem be. Még fel se fogtam igazán.

Holnap megyek dokihoz, remélem, minden rendben.
Aztán remélem, hogy már UH is lesz lassan, mert már nagyon kiváncsi vagyok a babukámra.

Nelli
nelli2

Fruzsi!

Mail ment tőlem is. Jó hallani,hogy ilyen főnökök is vannak,bár azért én sem panaszkodhatom. Szerintem egy jó kis tali még a rossz idő előtt nagyon jó lenne,tök sokan vagyunk "újak" is,de még addig hátha a nagypocakosoknak is belefér egy kis kiruccanás! Ha találnánk megfelelő időpontot,bármiben szívesen segítek!

Detti!

Kösz a tippeket,megnéztem,ötletnek már biztos jó!

Hicu!

És miket beszélgettetek a császárról Szőnyivel? Tudom,hogy ha majd odakerülök,engem is kiokosít,csak nagyon érdekel a téma.És így,hoyg kirúgtak,ezek a táppénz és a későbbiek hogy alakulnak nálad? Ezt a pofátlanságot!

Én ma irattam ki magam,de a körzetim közölte,hogy ez azért egy természetes állapot,és amikor ő falun volt orvos,ott a nők többsége végigkapálta a terhességét és otthon szült. Úgyhogy nem kell túlkényeskedni az ügyet. Már vártam,hogy az ajtó mögül elővesz egy kapát és kihajt a mezőre:-)

Kisbuksi
kisbuksi

Helló Kisbuksi!
Jó téma ez a "Hogyan menjek el táppénzre?". Én már előre stresszelek miatta. Október közepétől nem akarnék már jönni dolgozni, és tulajdonképpen a szakmámban (informatika) már most is részlegesen keresőképtelen vagyok. Szinte minden percben van egy fiú velem, mert nam hagyják, hogy emeljek..stb.
Lehet, hogy ilyen esetben érdemes a nőgyógyásztól írásbeli javaslatot kérni?
Addig nem is tudnak a helyemre felvenni senkit, amíg "itt rontom a levegőt", viszont a gondolkodáson kívül szinte mindent más csinál helyettem. És ez olyan nem jó érzés.

Fruzsi! Tényleg jó hallani, hogy ilyen egyszerűen ment a bejelentés.
Én a 13. héten jelentettem be, a főnököm ennek örömére rágyújtott, és 1/2 óráig ecsetelte, hogy mennyire fogok hiányozni.. Summa: a szép szavak megvoltak, de ugyanúgy hajtottak mint egy lovat, túlóra stb., ha nem bírom menjek táppénzre, de könnyebb munkakört nem tudnak biztosítani. A fiúk pedig nagyon lovagiasak itt, és tényleg mindent megcsinálnak.
Nem győzöm a csokikat hordani nekik...

Detti (19+3)
Detti

Sziasztok!

Kis Buksi!
Bugyiügyben: van kifejezetten kismamabugyi (pamut, mindenféle csipke és minta nélküli) is, az Aranypókban tutira kapható. Nem egy szexi darab, de kényelmes Kép. Vagy nézz körül az Anita Fehérneműboltban, ha jól tudom a Kékgolyó utcában van bolt, meg a dél-pesti Megatoysban is. Hátha ott találsz olyan darabot, amin van valami díszítés is, ha nem tetszik a natúr bugyi. Azt hiszem, szinte minden kismamamagazinban van hirdetésük.Nekem beváltak még a piacon kapható nagyméretű bugyik (nem a nagymamafazonúak) is, méghozzá azok, amiket fel lehet húzni a pocakra, tehát vastag a derékrésze, elöl meg általában csipkemintás. Ezek a szülés után is jól jöttek, amig nem húzodott vissza a pocakom és a régiek szűkek voltak.

Gratulálok Corynak így ismeretlenül is. Remélem, minden rendben van velük továbbra is,annak ellenére, hogy Zsombor kicsit korábban jött Kép.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok

Kisbuksi
Nálunk fehér lett a gyerekszoba (narancssárga helyett, merthogy a sógorunk festette volna, csak ő megunta a munkát, és azt otthagyta festetlenül).
No nem is ez a lényeg. Azóta bizony a fehér falon a hófehérke virít. A módszer egyszerű, diavetítővel rávetíted a falra a mesét, vagy a figurákat, átrajzolod, és kifested. Én 1 nap alatt csináltam meg gyerek mellett, egyszerű vízfestékkel. Szerintem tök szép lett, mindenki dicséri.

Szilcsike
szilcsike

Hicu, Buksi!

Írtam mail! Légy szíves jelezzetek vissza, megkaptátok-e, mert nem igazán működik a serverünk mostanában.

+1 valami, amit kifelejtettem: az egész cégnél 10-en vagyunk, amolyan "nagy család".

Hicu!
Ha szept. végére tennénk valami össznépi pocaktalit, oda tudnál még tolatni? Kép

Puszi, Fruzsi
cinderella

Kisbuksi!
Hát az állami pénzekről lemondhatok, minimál GYES stb.. Ha egy kis szerencsénk lesz, anyukám aki TB-s be tud jelenteni a saját Bt-nkbe, de ahhoz 6 havi járulékot be kell fizetni...KépKép Elég érdekes a helyzet. A volt főnököm meg elvileg a családunk barátja is volt, úgy kerültem hozzá,de egy nagy szemét. addig szivatott, míg fel nemmondták az idegeim a szolgálatot. Minden nap üvöltözött velem, egyszer akkor amikor beértünk dolgozi. Na ott betelt a pohár, sírógörcsöt kaptam (2 óra alatt múlt el) és elrohantam, de nem tudom hogyan jutottam el a buszmegállóig, ráadásul nem is oda mentem ahol fel szoktam szállni. Még Tamást fel tudtam hívni, hogy jöjjön elém. Utána derült ki, hogy szándékosan csinálta az egészet, hogy kirughasson... de ez már egy másik történet. Egyébként én már a nappalis gimi alatt is dolgoztam (házakat takarítottam), tehát elmondhatom, hogy 16 éves koromtól folyamatosan volt munkám, de eddig csak két cégnél voltam bejelentve, az egyiknél úgy, hogy tudtomon kívül májusban kijelentettek, és amikor szeptemberben kiléptem és magkaptam a papírjaimat akkor tudtam meg. Ami fizetési papírokat ideadtak júniustól, azt gondolom mind lesztornózták utólag...

Szerintem nagy mázli, ha olyan munkahelyet találsz ahol hivatalosan dolgozolKép))

Szilcsi!
A diavetitő nagyon jó ötlet, mi úgy csináljuk majd mint az egyiptomiak, négyzethálós módszerrel.

Puszi mindenkinek!

hicudzsi

Fruzsi!
Persze odatolom majd magamKép! A mélt megkaptam, már válaszoltam is ráKép

hicudzsi

Tündér!

Most olvastam a sztorit. A tied lenne a "sikersztori", ha kimaradt volna előtte az a pár nap! Hiszen pikk-pakkra megszültél! Mi miatt lehetett ez az elhúzódás?? Nem mondták? Hihetetlen, hogy volt erőd még bármire is.
Gratulálok, gratulálok!!!!!

Fruzsi
cinderella

Virga!

Köszi a bugyitippet,hát nem voltak túl nagy elvárásaim a kismamabugyi-szexuális vonzerő relációban eddig sem:-)

Képzeljétek!
A házassági évfordulónkra még a terhességem legelején /még semmi nem látszott/ készíttettem egy fotóssal nagyon ízléses aktfotó sorozatot magamról,ezt kapta a párom határidőnapló formájában. És miután megcsodálta egykori szexi feleségét /a kontraszt elég erős volt,mert a pocakon túl még beteg is voltam ugyebár/,azt mondta,hogy fantasztikusak a képek,de még soha nem látott ilyen ragyogónak és csodálatosnak,mint a most,hogy hárman vagyunk. Olyan jólesett,és úgy meghatódtam. Gyorsan bőgtem is egyet,hogy még az orrom is vörös legyen:-)

Szilcsike!

Erre soha nem gondoltam volna,pedig akkora ötlet! Meghajolok leleményességed előtt! A "művészúr" is boldog lesz,hogy ilyen gyorsan jutottam jó ötletekhez. Ezt bírom többek közt a Babanetben!

Fruzsi!

Kösz a mailt,mindjárt válaszolok!

Hicu!

A történetedtől hányni tudnék /mármint a "családi barát" főnököd arcába egy nagyot!/ Ha nem haragszol,én is küldök mélt topiktól függetlenül.

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Cory!
Itt is gratulálok Zsomborhoz, aki nem is olyan kicsi, ahhoz képest, hogy így sietett.Kép

Tündér!
Ez aztán a szüléssztori!Kép Mégegyszer gratulálok a leányzóhoz! Megnéztem a képeket: édes a kislányotok és nagyon érdekes neve van: Ilang, még eddig nem is hallottam.Kép
Tényleg, szülés után mikor szopizhatott először?

Szilvi
19+3
sztigris

Kedves Hicudzsi!
Bocsi, hogy beleszólok, de olcsóbb lenne ha nem anyukád bt-jébe jelentenétek be magad, hanem az OEP-nél kötnél megállapodást egészségbiztosítási ellátásokra és szolgáltatásokra. Ha a Bt alkalmaz, akkor a bejelentett bér majd 45%-át kell a hivatalok felé befizetni, a megállapodással 14%-ot kell csak (például 120 ezres jövedelem után csak 16800 ft-ot, és mégis normális pénzt kaphatsz...) és fél év után a TGYS-re és GYED-re is jogosultságot szerezhetsz. Úgy tudom, lehetőség van előre fizetni, akkor az se gond ha hamarabb szülsz.... De ha anyukád TB-s, akkor pontosabban utána tud nézni.
Edit
Névtelen

Sziasztok!
Már 2 éve rendszeres olvasója vagyok a babanetnek, igaz még nem élhettem át a szülés élményét, de már nagyon vágyom rá. Mármint egy babára.
Egy pár kérdésem lenne hozzátok. Milyen magzatvédő vitamint érdemes szedni? Én az Elevitről hallottam sok jót. Recept nélkül is vehetek? És mennyibe kerül?? Igaz, hogy a tervezett teherbeesés előtt 3 hónappal el kell kezdeni szedni?? Vannak olyan vizsgálatok amit a terhesség előtt célszerű elvégezni? Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
Előre is köszi, és minden jót a kis és nagypocakosoknak!!!
Remélem én is hamarosan csatlakozhatom ehhez a jó kis csapathoz.
Névtelen

Sziasztok
Öröm volt olvasni Tündért,meg nagyon jó, hogy Coryék is jól vannak.
A hétvége nekem valahogy jobban telt, talán pont a lehült és pollentől kicsit megtisztult levegő miatt.

Detti
Nagyon jók a linkek, nem győztem megnézni a képeket. Mi is saját pingálást terveztünk a falra, de a lakást persze előtte meg kellene venni, fel kellene újítani, és a kispapinak és kéne némi idő az alkotó munkára (nálunk Ő a művész Kép). Főnök nálam is jófej volt, de a kollégákról nem lehet ugyanezt elmondani. Pontosabban a beosztottjaimról. 5 fiú, van 1 vezérhangya, ha ő nincs itt, normális a helyzet, ha itt van, akkor az ő elméje diktálja a többiek agyát is, és számára én egy "levegőneknézendőalak" vagyok. Szóval akkor mindent szabad, én meg kussoljak, kb.. De nincs kedvem már keménykedni, ők még nem tudják, milyen csudajó helyzetben voltak...

Cory, Tündér!
Sok tejcit, és hosszú éjszakai álmokat kívánok!

Fruzsi
A tali nekem is jól jönne Kép

Pusza , és kellemes napot
Judit
holophernes

Jájjjj!
Úgy volt, hogy holnap mehetünk genetikai uh-ra, erre kiderült, hogy az orvosom csak szerdán lesz ott!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
Pedig én már látni akartam Babót holnap!!!!
És ez a frány allergia sem múlik!!!!
(Elkapott a hiszti, így azt hiszem haza is megyek, és hazafelé befekszem a szoliba pár percre. Hátha ott nem tudok ugrálni, mert beverem a fejem.)
Detti (19+3)
Detti

Gratula Corynak Zsomborhoz!

Tunder, ezt nevezem! Ilyen hosszu vajudas utan ilyen rovid szulest!

Eljen a felidos baba!

Szilcske, Detti, Fruzsi, Kisbuksi!

Jo otlet a falfestes, mi a leendo gyerekszoba feig uvegezett ajtajat kezdtuk el kipingalni.
A falra talaltunk olyan tapeteat, amin olyan kutya van, ami ugy nez ki, mint a mienk, ugyhogy nem hagyjuk ki. Kép De csak az egyik falon lesz, a tobbi olyanra lesz festve, mint a tapeta alapszine. (Halvany narancs.)

Nevtelen!

Jo az Elevit es a Materna is, csak dragak.

Zsofi
20+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Kedves Babára Vágyó Névtelen!

Csak a saját példámat tudom leírni. Mi nyáron kezdtük a babaprogramot, ehhez januárban abbahagytuk a kávét, a dohányzást már két éve,valamint megpróbáltuk tudatosan stresszmentesíteni az életünket több-kevesebb sikerrel. Én a Maternát szedem, de ahogy elnézem,a dokik az Elevit és Materna közt választanak többnyire. Tényleg elkezdtem 3 hónappal hamarabb szedni,valamint résztvettem egy belgyógyászati kivizsgáláson /vér,vizelet,Uh,Ekg, tüdőszűrés/. Utána elutaztunk nyaralni két hétre,kipihentünk minden feszültséget,és úgy jöttünk haza, hogy semmi nem érdekel,csak a babaprogram. Mi mondjuk nem annyira bíztuk a véletlenre,volt több hónapos hőmérőzés,számolgatás,de mi azt is nagyon élveztük. A kijelölt napokon belevágtunk, a tervezés-szervezés ellenére egyáltalán nem volt erőltetett,és gyakorlatilag elsőre összejött. Sőt! Ikrek. Biztos mázlink is volt,de én ha újra kezdeném,akkor is ilyen tudatosan csinálnám,mert az eredmény önmagáért beszél:-)

Kisbuksi
kisbuksi

Ja! És várunk mihamarabb közöttünk,sok sikert!
kisbuksi

Kedves Névtelen!
Ami engem illet, én csak egy tisztító kúrát csináltam végig a baba project előtt, ez egy kb. 15 napos léböjtkúra volt.
Mi nem dohányzunk, kávézunk, (én sajnos a húst sem tudom megenni ami viszont egyáltalán nem egészséges..), és sportolunk, mozgunk.
Az orvosaim (nőgyógyász, és házi) nem javasolták semmi vitamin szedését, még akkor sem, amikor már terhes lettem. Mikor erősködtem, hogy erősen hiányosan táplálkozom, akkor is annnyit mondtak, hogy ha nagyon akarom, akkor szedjem, de nem fontos. Gondolom ezt a vérkép-elemzésből állapították meg, mert minden oké volt, és most is az.
Summa: orvosa és kismamája válogatja, hogy kell-e szedni valamit, és hogy az a valami mi. Kép
Reméljük hamarosan Te is aktívan itt leszel.
Detti
Detti

Fruzsi! Ettöl én is féltem, de az én fönököm is öszinte örömmel fogadta a hirt, a kórházban is többször hivott, hogy vagyok. Neki 4 gyermeke van, de akkor se hittem róla. Végre te is bevallottad, sokkal jobb érzés, nem?

Corynak gratulálok, remélem a pici gyorsan erösödik!!

Hát én még nem érzem a baba mozgását. Volt amikor azt hittem ez már az, utána hiába keresem napokig.

Névtelen! Nekem is azt javasolta a genetikus, a tervezett terhesség elött már 3 hónappal szedjek magzatvédö vitamint.

Karmen (17+3)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Névtelen!

Én Elevitet szedek 2 naponta. Minden páratlan napon pedig vastablettát, ez utóbbit orvosi előírásra (vérszegénység miatt).
A terhesség előtti "felkészülésről" én sajnos nem tudok tanácsot adni, ugyanis bár én sosem dohányoztam, és egyedüli káros szenvedélyem is a kávé (az alacsony vérnyomásom miatt), nem igen készültem "külön" a terhességre. Csak azt vártam meg, hogy az antibiotikum szedése után 3 hónapot mindenképp várjak (fogamzásgátló esetén is legalább ennyi kell, ha jól tudom - én ezt se szedhetem egy betegség miatt). Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert első próbálkozásra sikerült (és ez szó szerint értendő.

Detti!

A péntek éjszaka nekem is kriminális volt a parlagfű miatt. A kálcium pezsgőtabletta azért használt, legalább utána tudtam aludni.

Manga
Manga

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 39+3 29 év/1.b. Új-Zéland 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size] [size=-2]Birthcare[/size]
[size=-2]2.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 38+3 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]3.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 38+2 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]4.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=böbi-public]Böbi[/url] [size=-2]2002.12.13.[/size] 37+3 28 év/1.b. Budapest 2003/09/18/ [size=-2]2003.09.19.[/size] [size=-2]Péterfy / Dr. Boros György[/size]
[size=-2]5.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+4 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]6.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 36+4 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]7.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 36+3 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]8.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 36+2 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]9.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 34+4 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]10.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 34+2 29 év/3.b. Gödöllő 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]11.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 32+3 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]12.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 31+5 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]13.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 31+0 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]14.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 29+6 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]15.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 29+5 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]16.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 29+4 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]17.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+4 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]18.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 27+4 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]19.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 26+5 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]20.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 26+4 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]21.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 25+5 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]22.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 25+3 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]23.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 25+3 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]24.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 24+4 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]25.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 24+3 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]26.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 22+6 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]27.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 22+4 35 év/2. b. Budapest 2004/01/03/ [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]28.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 20+2 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 20+2 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]30.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 20+0 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]31.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 19+3 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]32.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=brumóka-public]Brumóka[/url] [size=-2]2003.04.18.[/size] 19+3 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]33.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 18+6 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]34.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 17+3 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]35.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 17+2 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]36.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 17+0 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]37.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 17+0 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]38.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 16+0 26 év/1.b. Budapest 2004/02/21/ [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]39.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 15+6 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]40.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 15+5 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]41.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 14+5 30 év/1.b. Budapest 2004/02/25/ [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfőző[/size]
[size=-2]42.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 12+5 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz KépBoróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa KépGabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory KépZsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Sziasztok!!!

NAgy gratula Coryéknak és Tündéréknek !!! Sok a boldogságot és tejcsit nekik ..

Szerdán megyünk CTG-re először :-)))
Nagyon izgatottak vagyunk ...

Nagyon-nagyon jó ez a hüvösebb időjárás, nem???

Susie_
susie

Sziasztok Kép

Csak bekukk egy pill-re. Már nem is nyavalygok (KisBuksi már le is szidott Kép Kép Kép Kép ), de nem tudom elmondani, hogy mennyire ki vagyok merülve. Jöv&#337; csütörtökig kell még kibírnom ezeket (munka, tanulás, vizsga), utána ígérem, minden tetszeni fog Kép, igyexem kiegyensúlyozottabb lenni.
Ezt Kisbocim is megérzi, ma nagyon kiborult: össze-vissza eszméletlen furcsán és sokáig rugdosott, alig birtam megnyugtatni.

Kisbuksi, nekem csak az olyan bugyik jönnek be, ami has alatt végz&#337;dik.

Mi nem tettünk semmi különösebb el&#337;készületet a babára (a legszükségesebbt&#337;l eltekintve Kép ), semmiféle káros szenvedéllyel nem élünk :oP Vitamint mindig is szedtem, mert az immunrendszerem nem egy jó konstrukció, így mióta szedek, nem voltam beteg (pici megfázás max). Persze a fogamzásgátló miatt figyelni kellett, de sajna azért jó pár hónapba beletellt, mire "csíkos lett a pisi" Kép

A tali az jó 5let, bár én nemtom innen (60ból) meddig leszek mobil + a múltkori tali is este lett volna, az nekem sajna...

A babaszoba díszítési technikák engem is foglalkoztatnak, jöv&#337; csüt után, majd tev&#337;legesen is foglalkozom velük. Egyel&#337;re szép sárga, ahhoz sokmindent lehetne tervezni. Kép

Asszem, nem vagyok egész beszámítható, így elmegyek pihi + olvas.

Pusssz mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
Ann
annann

Sziasztok!

Most értünk haza a doktorbácsitól, aki megnézte a babócát. Hümmögött egy kicsit, amikor megmérte a fejecskéjét (9,4 cm a 38. héten). Azt mondta, hogy a méreteimet tekintve ez határozottan határeset a szülés szempontjából. Ha szerencsénk van, 1 héten belül kibújik, addig nem növeszti tovább a fejét, ja és pont jól fordul be, még sikerülhet hagyományosan megszülni.. Egy hét múlva kell visszamennünk hozzá, szerintem tanácsos lenne kicsit komolyabban a "ne kezdjük rögtön császárral?" témát körbejárni. Vagy lehet, hogy ezt csak a pánik mondatja velem?

Böbi
37+4
szlopi

Sziasztok Lányok!

Kicsit visszaolvastam és én is szeretnék egy jó fönöknőt bejelenteni. Az enyém sirva fakadt először örömében aztán hogy most min. 2 évig nélkülözni kell. Jó egy ilyen főnöknő.
Tegnap voltam 4D ultrahangon. A doktornővel 20 percen keresztül molesztáltuk a kisfiam hogy szíveskedjen valamit mutatni magából. A doktornő szerint már is lehet a helyet lefoglalni a balettintézetben mert a egyik lábacskája egyenesen nyújtva az arca előtt a másik pedig behajlítva szintén az arcánál. De igy még maradt egy fél arc ami elméletileg látható lenne de... nem a kezecskéje a szájánál és biztos ami biztos a köldökzsinor is a pofikája előtt. 15 perc elteltével végre a fele arcocskája látható lett. De nagyon nem tetszett neki a dolog mert irtó ducás arcot vágott. A szájacskája szó szerint lefele görbült azt vártuk mikor kezd el sírni.
A kukiját viszont folyamatosan mutatta.(pasi)
Fantasztikus élmény volt főleg hogy a másik két gyerekemet még sima ultrahangon sem láthattam mivel oly régen születtek.
Nem tudom de én nagyon örülök hogy egy kicsit lehűlt a levegő .....HURRÁ....végre látható lett a bokám. Tudtam én hogy a hőségtől van bedagadva. Még jó hogy nem kezdtem diétázni.
Üdv mindenkinek
semese

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Most jöttünk meg a kórházból, a szülés nagyon nehéz volt, nem tágultam, és minden finomságból kijutott.Kép A történetet majd részletesen megírom, de gyengébb idegzetűek ne olvassák.Kép Most azért már kezdem kiheverni lelkileg, és kispapi is, aki épp most kötötte össze a lábát mérőszalaggal (amivel óriásira nőtt kebleimet mértem az előbb), ugyanis így könnyebb megtartani Gabót a térdén.Kép Egyébként az én kispapim a legjobb a világon (senki nem cáfolhat meg, úgysem hiszek nekiKép), nélküle nem ment volna. Szegényt sajnálom azért, amit át kellett élnie, de az élmény még közelebb hozott minket egymáshoz (ld. fenti kijelentés). Egyetlen aggasztó dolog van, Gabót is megviselte a szülés, oxigénhiánnyal született, ezért megyünk szerdán ideggyógyászhoz, és szemészhez, remélem nem lesz semmi baj. Tejcsi viszont van elég, sőt!

Mindenkinek minden jót, babákhoz gratula, szülésekhez drukk, hogy könnyű legyen!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Jelentem pár kismamit beelőztünk Kép
Ma hajnalban 2 óra 7 perckor 2150 grammal és 48 cm-rel megérkezett a kis Bence Kép Kép Kép Kép Kép
Vera és a baba is jól vannak.

Éjszaka újraindult a vérzés, bementünk a szülőszobára, mert erősebb volt mint korábban. Riasztottuk a szülésznőt, aztán a dokinkat. Vizsgálatok után az azonnali császár mellett döntöttek, mert a vérzés nem akart elállni.
Mindketten rendben vannak, de leghamarabb vasárnap jöhetnek haza, persze csak ha a baba is úgy akarja (tehát eszik és elkezd gyarapodni). Részleteket majd Verától, képet megpróbálok felpakolni holnap.

Üdv mindenkinek, vigyázzatok magatokra
Ákos
76vera-kispapi

Gratula Bencehez, es kivanom a legjobbakat Veranak is, Bencenek is!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsizsa, Vera
Minden elismerésem. Mindenféle szülsésztorira kiváncsi vagyok, de az a legfontosabb, hog ymost pihenjetek egy csöppet, mert aztán nem igen lehet.
Úgy fest, hogy rám erősen negatív hatással van ez az idő, vagy amit a tükör mutat, azzal nem bírok megbarátkozni, nem tudom. Momentán utálom a testemet. Remélem ez nem okoz semmi károsodást a kistücsöknek. Bár ha okoz is, sem tudok rajta változtatni. (nem tudtam,hogy ilyen hiú vagyok, szomorú valóság)

ma kussban leszek Judit
holophernes

Sziasztok!

Tényleg milyen jó ez a hűvősebb idő (bár egy kicsit nagyon hideg lett), csak úgy jönnek sorra a babák. Mindekinek nagy gratula és minden jót kívánok hozzá.

Az én főnököm is jól fogadta a bejelentést. Rögtön kaptam tőle két pusszantást. Aztán persze mondta, hogy az egyik szeme sír a másik meg nevet, mert nagyon örül, de persze nagyon fogok neki hiányozni.

Üdv,
Tünde
16+3
rtünde

Sziasztok!

Látom a hidegfront előcsalogatja a babákat...

Vera!
Gratulálok Bencéhez és örülök, hogy jól vagytok!KépKépKépKépKép Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!Kép Kispapinak pedig köszönjük a gyors tájékoztatást!

Szilvi
sztigris

Sziasztok Kismamik! Kép

Már nagyon régen nem jártam felétek, úgy hogy nem is tudom elolvasni a hatalmas lemeradást. Azt azért láttam, hogy megindult a babaeső. Gratulálok minden új pici babához!
Én csüt-pénteken kórházban voltam, magzatvízvételen. Hát izgultam nagyon, hogy tényleg minden rendben legyen, nem is volt semmi baj. Pedig hány papírt aláírattak.Kockázat így- úgy, hozzájárulok, tudomásul veszem, stb.
Most már "csak" az az izgalom maradt, hogy jó legyen az eredmény. De az még min. 2 hét.Hogy bírom ki?
A nagylányaimnál elkezdődött a suli, könyvkötés, szülői, stb. Közben még egy ablakcsrere.
Szóval sűrű volt a program, de ezután már rendszeresen jövök.

Karmen!
Én sem érzem még a baba mozgását, akárhogy is figyelem.(Pedig 3. babánál állítólag hamarabb érezni) Talán azért mert első fali a lepény?

Kitty
17+0
kitty123

Kitty

Egy kicsit reszletesebben is leirhatnad, hogy milyen volt a magzatvizmintavetel. Miert kellet ket nap a korhazban ulnod? Korom miatt(36) nalam is indokolt lenne, de beszeltem telefonon Czeizel dokival es o azt javasolta a 16. heten csinaljuk meg a kvartett tesztet(vervetel) es csak rossz eredmeny eseten a magzatvizvetelt. Mi ugy dontottunk, hogy az o tanacsat kovessuk, nagyon bizunk benne. Remelem Kitty nalad is minden rendben lesz.

Ildiko
8+5
kildiko

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hallottatok-e már olyan kispárnáról amit autóban a popsim alá tudok tenni és bele tudom akasztani a biztonsági övet a két lábam köztött, ebből kifolyólag 4 ponton rögzített övvé válik. Ha van valmi akkor nem a pocimat nyomja meg, hanem a lábamat. Ajánlották, de szeretném tudni, hogy hallottatok-e róla, közületek használ-e valaki ilyet, milyen, mennyibe kerül.

Köszönöm

Bibi
12+1
bibi

Sziasztok!

Nagyon-nagy gratuláció minden hősnek! Nagyon sok boldogságot kívánok a kis családoknak!

Valahogy olyan jó, hogy a szülés után mindenki - bármennyit szenvedett is - határtalanul boldog. Én már egyáltalán nem félek tőle. Sőt! Nagyon várom. Szerintem csodálatos dolog lehet, minden fájdalmával együtt.

A munkahelyről annyit, hogy én is egy "baráti" munkahelyen dolgoztam, ahova a főnöknő (34 éves) hívott, akivel 5 évig együtt dolgoztunk előtte máshol. Összejártunk, jóban voltunk. Barátian megbeszéltük, ki mit tervez a jövőjével kapcsolatban. Ő megosztotta velem, hogy gyereket terveznek. Én (barom) is elmondtam, hogy már mi is készülünk rá. Szövögettük a terveket, házasságról, gyermekáldásról, aztán engem kirúgtak, egyik napról a másikra!!! (Előtte két héttel prémiumot kaptam.) Később hallottam, hogy a barátját is kirúgta, mert nem elég ambíciózus (belgyógyász orvos !!???).

Mondanom sem kell, jól magam alá kerültem. Aztán kimásztam belőle. De a kényszer pihenő hatására legalább helyrerázódtam, mert a hajtástól, totál kimerült voltam és úgy tuti, hogy nem jött volna össze a baba. Így utólag Isten ujjának tekintem az egészet, mert az egész életem pozitív fordulatot vett, mióta nem a munkáról szól.

Mára én is kijelenthetem: NAGYON BOLDOG VAGYOK!!!!!

Tegnap a szép időben 4 órát sétáltam. A végén, már be kellett ülnöm egy gyorsétterembe, mert húzódott a hasam. Szerintetek érdemes ilyen sétákhoz nemtomhogyhíjják fűzős(?) bugyit venni?

Detti! A szolit komolyan írtad? Én nem mernék befeküdni babóval. Mondjuk előtte sem mertem soha, mert idegenkedek minden dologtól, ami nem természetes.

Sziasztok
Zsazsa
16+3
zsazsa

Kedves kismamik!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Nem is gondoltam volna, hogy ennyien fogtok válaszolni KisBuksi, Detti, Karmen, Manga, Ann........
Nagyon aranyosak vagytok. Nemhiába, jó kis csapat...

Szóval elkezdem a vitamin szedését, elmegyek nőgyogyihoz rákszűrésre + ált.vizsgálatra, extra egészségesen élek és indulhat a project.Remélem nem várat majd sokat magára....

KisBuksinak külön gratulálok az ikrekhez!

Abban tudnátok még segíteni, hogy recept nélkül lehet venni Elevitet v. Maternát és mennyiért???

Kata
Névtelen

Kedves Névtelen!

A babára mi is módszeresen készültünk. Én Actival-t szedtem tavaly okt. óta. (Most Elevitet 2 naponta 1 db-ot.) Leszoktam a cigiről több, mint egy éve és a hajamat sem festem. Szóval igyekeztem minden káros anyagot, kemikáliát kiiktatni. Azt is megnézem (főként mióta terhes vagyok), hogy lehetőleg ne legyen tartósítószer, színezék, stb az élelmiszerben. (Ez egy nagy kihívást jelentő feladat.)

És nem árt, ha a leendő kispapi is odafigyel magára, hiszen a gyerkőc kettőből lesz. Én hosszas keresgélés után találtam meg, hogy a hímivarsejt termelődése, érése 90 nap. Ez alatt jó, ha a férfi is több figyelmet fordít magára (cigi, táplálkozás, nyugi).

Sok sikert kívánok!

Szia,
Zsazsa
zsazsa

Halihó!

Remélem, most gyorsabb leszek:

Elevit
30db 1490 Ft
100 db 3880 Ft

Materna
30 db 1480 Ft
100 db 3160 Ft

A vitaminokról bővebben is olvashatsz a www.hazipatika.com-on.

Szia,
Zsazsa
zsazsa

Kitty!

Nagyon szoritok hogy jó legyen az eredmény! Tudom milyen izgalmat élsz át. Nem is olyan rég én voltam ilyen helyzetben. Az eredmény minimum 3-4 hét. Előtte nem is érdemes érdeklődni mert téged is leteremtenek mint engem, hogy nem tudom hogy az egyik ember sejtje gyorsabban nő a másiké lassaban. Olyan szemrehányóan mondta a hölgy hogy ijedtemben csak annyit tudtam elrebegni hogy bocsánat de még sosem beszéltem a sejtjeimmel hogy milyen ütemben próbálnak növekedni de ha gondolja és oda tartja a telefont akkor megkérdezem tőlük legközelebb mikor érdeklődhetek felőlük.
Érdekes de a 3. babát én is elég későn éreztem meg. Talán túl sok idő telt el a gyerekek között (a nagyok nálam 16, 13 évesek).
Most megyek a tanácsadóba.
Gratulálok Verának és a boldog és gyors apukának a babához.

Puszi mindenkinek:
Emese( 29+ mennyi is? )
Mikor lesz már november?!?!?!
semese

Ildikó!

Én a Balaton mellett lakom, és Zalaegerszegre tertozunk genetikai szempontból. Ott csinálták a magzatvízvételt. Itt az a szokás, hogy csüt. de. 11 körül megcsinálják a mintavételt, utána adnak egy injectio-t, hogy megelőzzék a görcsöket, és utána pihenés. Azért kellett éjszakára benn maradni, mert másnap csináltak egy kontroll UH-t, hogy tényleg nem bántották-e a babát, nem keletkezett-e vérömleny, nem szivárog-e a magzatvíz.
Amúgy a beavatkozás nem nagy dolog. Kaptam egy Lidocain injectiot a hasamba (talán ez fájt egy picit) utána egy tűvel beböktek, és kb. 2 perc alatt végeztek is. Amikor már a nagy tűt szúrták, nem fájt, egy pici feszítést lehetett érezni amikor átbökték a hasfalat.De ez nem fájdalom volt, inkább egy kis nyomás. Közben pedig UH-n követték, hogy hol a baba és hol a tű.
Szerintem ki lehet bírni, ott azt mondták, hogy legutóbb 2 éve volt olyan, hogy valaki elvetélt a vizsgálat miatt. Én azt mondom, hogy érdemes megcsináltatni, persze könnyen mondom, már túl vagyok rajta. Úgy hallottam, hogy a Quartett teszt eredménye hamar megvan, szerintem hallgass a doki bácsira. De ha mégis megcsináltatod a vizsgálatot, nem kell félni tőle.
Most már csak az eredményt kapnám meg! Úgy túl lennék már ezen az időszakon!

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Zsizsa!
Nagyon-nagyon gratulálok, drukkoltunk mind értetek! Nagyon várom a szüléstörténetet!Kép

Vera!
Nagyon sok boldogságot kívánok a kis családnak!Kép

Tündér!
Köszönöm a te szüléstörténetedet is, csak most volt időm átnézni a fórumotKép

Holophernes!
Ne legyél szomorú! Ezen mindenki átesik (én éjszakákat sírtam át emiatt), de ez nem baj a babának, ha közben megpróbálsz kommunikálni vele! Dúdolgass neki, vagy mesélj, sőt én + kispapi elmondta neki, hogy miért érzi magát rosszul a mamija.Kép Próbáljátok ki!Kép
Puszi mindenkinek!
Emőke+Édua (31+0)

hicudzsi

Sziasztok lányok! Elôször is nagyon gratulálok Corynak és 76verának! Milyen pici babák, de a lényeg, hogy egészségesek. Ez tényleg a hidegfronttól lehet? Mármint, hogy ilyen korán megindul a szülés.
Mi jól vagyunk, szombaton voltunk a Madrinába és megrendeltük a picinek a bababútort. Nagyon szép lesz. Még jó, hogy eszembe jutott, hogy nézzünk be, mert 4-5 hét, mire a rendelés megérkezik. Én azt gondoltam, hogy raktáron vannak bútorok, de nem így van!
Hétfôn megyünk dokihoz, már nagyon várom, mert szerintem UH is lesz (32. hét) és kiváncsi vagyok mennyit gyarapodott a babo.
Névtelen! Mi nem terveztük a babot, tehát nem éltem úgy ahogy kellett volna (dohányoztam és nem szedtem semmilyen vitamint), de mégis baba lett a vége (mondjuk nem védekeztünk október óta és februárban fogant meg). A párom nem dohányzik, de viszont bort szokott inni és állítólag az sem jó, mert az alkohol roncsolhatja a spermiumokat (nem literszám iszik, de hétvégente két-három pohár vörösbor lecsúszik vacsora után). Szerintem nem szabad arra gondolni, hogy a bébigyártás az elsôdleges cél, hanem élvezni kell minden percet és egyszercsak majd becsúszik, akkor amikor a legkevésbé várod. Kívánom, hogy így legyen.
Majd még jövök,
Buborék 31+6
Buborek

Zsazsa, nagyon-nagyon köszi, aranyos vagy. és gyors is :-))

Kata
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?