Sziasztok!
Csak nagyjából tudtalak visszaolvasni benneteket.
Szuperek a minitalis képek! Zsófi tiszta Emese, Noel meg igazi vagány kisfickó!
Timi26: Az én kedvenc nótám a Pedró kocsmája.
Rólunk:
leírom röviden, hogy indult a betegség: pénteken este 9-kor Marci belázasodott 38,8 volt a hője, mentünk az ügyeletre. Ott a doktornő elmondta, hogy mire figyeljünk, hogy csillapítsuk a lázát. Panadol szuszpenziót és germicid kúpot kapott. Szombaton még volt láza, de már nem volt annyira veszélyes. Hűtőfürdő és vizesborogatással lehúztuk a lázát, vasárnapra el is múlt. Akkor már furi volt a kakija, de úgy gondoltuk, hogy a láztól és a kúptól van. Mikor visszavittük a doktornőhöz mondta, hogy Marcinak vírusus bélgyulladása van és kaptunk rá smecta-t és elekrtolitot, meg normaflore-t. Aznap volt egy kis vér a kakijában, mondtuk is a doktornőnek, ő meg mondta, hogy az nem jó, figyeljük!
Marcinak végig jó kedve volt "poénkodott", röhögött, kuncogott, mint máskor. Küldtem is nektek akkor fotókat, hogy szerintem nem lehet annyira beteg, ha ilyen nagy kópé!
Szerdán ment a hasa ugyanúgy, csütörtökön (amint írtam is) ismét volt vér a kakiban (friss vér, nagyon kevés hajszálnyi, és csak 2-3mm). Felhívtam a doktornőt, azt javasolta, hogy a smecta adagot növeljük és holnap menjünk vissza (egyébként is pénteken kellett volna visszamenni).
Van egy ápolónő ismerősünk a gyermekgyógyászaton, felhívtam, elmondtam neki, hogy véres a kaki, és azt mondta, hogy hozzuk be, mutassuk meg, mert nem játék.
Az egyik gyermekgyógyász dokinak tavaly én szerveztem az esküvőjét és hozzá mentünk. Fél óráig vizsgálta, kérdezett egy csomó dolgot, vettek tőle vért (az nem fájt neki, csak megijjedt, hogy megfogják a kezét.

) és vizeletet is. Amíg váruk, hogy Marci pisiljen teát adtam volna neki, de nem fogadta el. Azért adtam teát, mert abban van az elektrolyt feloldva. Előző nap még megitta, csütörtökön egész nap 25 ml-t ivott meg. Cicizni is kevesebbet kért és kevesebbet evett. Amikor megvolt a pisi jött kaki is és sokkal csúnyább volt és véresebb mint eddig.
Mondtam a dokinak, hogy innen sehova! Nem merem megkockáztatni, hogy hazamenjünk. Kevesebbet eszik (félek, hogy kiszárad) és csúnyább a kaki.
Legalább 25 perc telefonálás után (végig hallottam) sikerült elintézni, hogy a fertőző osztályon sok beteg gyerek közé bekerüljünk. Nem lelkesedtem érte, de már nem mertem hazamenni. Nekem 4000 Ft-ot kell fizetnem egy napra, és ezért egy ágyat kapok.
Ja, nem akartak felvenni, mert nincs hely. Hiába mondtuk, hogy anyatejes, szoptatom, meg jó lenne külön szoba. Szó sem lehetett róla!
Az osztályon lekötözött (az infúzió miatt) és síró gyerekek voltak. Marci rájuk is csak nevetett. Éjszaka semmit nem aludtam, gyerekágyat kaptam, nem fértem el rajta és állandóan sírtak és köhögtek a gyerekek. Marci is úgy aludt, hogy a füléhez tettem takarót, hogy ne hallja, így is csak 2 óra hosszát aludt éjszaka. Szegényt nagyon sajnáltam, de még csak nem is nyűgösködött.
4 féle gyógyszert kapunk. A kaki még mindig nem szép, de már jobb.
A főorvosnő reggel amikor jött vizitelni ránézett Marcira (Marci persze kacagott rá) és megállapította, hogy ez a gyerek nem lehet beteg, ha ilyen jó kedve van. A kakit látva azért meggondolta magát.
De ennek ellenére azt mondta, hogy menjünk haza, ne fertőződjünk itt, így is van két ROTA POZITÍV az osztályon!!!!! Mi van???? Erről szó sem volt!!! Még jó, hogy tudatják nem??? Mielőtt hazamegyünk. Hihetetlen! Eltöltöttünk majdnem egy napot Rotásokkal! Itt készültem ki teljesen. Na, gyorsan összepakoltam Marcit és mentettem ki az osztályról, inkább legyünk a hideg levegőn amíg apa megérkezik, mint a fertőben!
De ezt miért nem közölték velünk??????
Imátkozok, hogy nehogy elkapjunk valamit. Minden percben figyelem Marcit, nagyon féltem. Eddig semmi jele, remélem már nem is lesz!
Hétfőn kell visszamennünk, mert csak hétvégi eltávozást kaptunk. De tutira nem maradunk bent ha visszamegyünk! Eleve, addigra meggyógyulunk, mert meg kell gyógyulni! Meg inkább akkor elmegyek Pestre, de ide vissza soha!!!
Szóval "röviden" ennyi.